- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #46.901
evet doğru
ana spinal ne acaba
epidural belden aşağısı biliyorum onu
spinal da ne acaba
spınal ne yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bayanlar site yavasmı benım bılgısayardanmı acaba ya
kızlar öğleden sonra kaçayım diyordum ya
ya yengeme gidiyim ya doktora yada eve gidip yatıyım diyordum ya
bu arada müdürden izin almayacaktım beni sorarsa rahatsız diyeceklerdi
sormazsa da farketmemiş olacaktı gittiğime
burdan bi ark da tutturdu ben müdürden izin alcam bankaya gitmek için
oğlunun doğum günü varmış eminöüne gel benimle diye
benim hiç gidesim yok hem keyfim yok,hem birşey almayacağım hem param yok
yani olan paramı da yol parası olarak kullanmak istemiyorum
ama arkadaşa da birşey söyliyemiyorum ne yapsam sizce
bide eşimle de konuşmuyorum ya ona eminönüne gidicem de demek istemiyorum
üfffffffffff
spinal ve epidural arasında teknik farkı var sanırım kızlar. spinali ince bir iğneyle hallediyorlarmış, epiduralde katater takılı kalıyormuş... allahım hem kendi kafamı hem sizinkileri karıştırdım
Spinal ve epidural anestezi nedir?
Spinal ve epidural anestezi son yıllarda oldukça yaygınlık kazanan iki anestezi yöntemidir. Bu yöntemlerden genel cerrahinin bazı ameliyatları, kadın-doğum cerrahisi ve ortopedik cerrahide sıkça yaralanılır. Ayrıca epidural anestezi sayesinde ameliyat sonrası ağrı kontrolü sağlanır.
Spinal ve epidural anestezi bel bölgesinde omurilik sinirlerinin geçtiği kanala anestezik maddeler verilerek yapılır. Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anestezide omurilik kanalından küçük bir kateter yerleştirilerek bu bölgede bırakılır. Ameliyat sonrasında bir iki gün bu kateter ile ağrı kesici maddeler verilerek ameliyat sonrası ağrılar önlenebilir. Ayrıca bu yöntem genel anestezide kullanılan ilaçların risk yarattığı kalp rahatsızlığı olanlarda eğer cerrahi yapılacak bölge uygunsa tercih edilebilir.
cnm arkadasına sancım var de yurumekte zorlanıyorum de olsun bıtsın D
tskler cnm anladım ben
pekı acaba bel fıtıgı olanlarda herhangı bı sorun yapıyormuymus kıı..
Ne desem boş canım bende netten buldum bu yazıyı onu dr una sorman daha sağlıklı olur...
ben de çantamı hazırlamadım. benim ilk kızın ufak kıyafetleri ananede onları alıp ayırmam lazım. o da başka şehirde oturuyor. iki hafta sonra izin alınca gideceğim. sonra yeni aldıklarımında etiketlerini söküp hepsini birden yıkarım. herşeyi hazır nasıl olsa diye başlamadım bir türlü. yatağı falan hiç kurulmadı daha. hepsi var ama dolapların üzerinde yok orda yok şurda depolanmış durumda. ancak izinde yapabilirim...
Ohhh bee ütüm bitti uykumda açıldı kızlarr bişey dicem pek bi pasaklı olmuşum evimle ilgilenmekten ben azıcık süslenip püslensemmi acep acayip bakım yapmmak istiyo canımm...Gerçi yapsam nolcak akşam kociş geç gelecek işe yararmı:))))
spinal ve epidural arasında teknik farkı var sanırım kızlar. spinali ince bir iğneyle hallediyorlarmış, epiduralde katater takılı kalıyormuş... allahım hem kendi kafamı hem sizinkileri karıştırdım
Spinal ve epidural anestezi nedir?
Spinal ve epidural anestezi son yıllarda oldukça yaygınlık kazanan iki anestezi yöntemidir. Bu yöntemlerden genel cerrahinin bazı ameliyatları, kadın-doğum cerrahisi ve ortopedik cerrahide sıkça yaralanılır. Ayrıca epidural anestezi sayesinde ameliyat sonrası ağrı kontrolü sağlanır.
Spinal ve epidural anestezi bel bölgesinde omurilik sinirlerinin geçtiği kanala anestezik maddeler verilerek yapılır. Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anestezide omurilik kanalından küçük bir kateter yerleştirilerek bu bölgede bırakılır. Ameliyat sonrasında bir iki gün bu kateter ile ağrı kesici maddeler verilerek ameliyat sonrası ağrılar önlenebilir. Ayrıca bu yöntem genel anestezide kullanılan ilaçların risk yarattığı kalp rahatsızlığı olanlarda eğer cerrahi yapılacak bölge uygunsa tercih edilebilir.
herkes kendi dr unun önderdiğini yapsın bence
ama ben şahsen ameliyat sırasında şunu ver bunu ver diye duyunca psikolojik olarak bayılırdım zaten :))
cnm arkadasına sancım var de yurumekte zorlanıyorum de olsun bıtsın D
diyorum da anlamıyo ki yaa çok ısrar ediyo
günaydın kızlarrr
valla şahsen ben eklemem sevmem zaten o tür şeyleri, daha minicik olucaklar nazar deger maaşallah diyeni var demiyeni var
Sizi bilmeyiz ama bizim grubumuzda maşallah demeyen yok...
Bu grupta varsa da bizim grubumuzdan uzak dursunlar lütfen...
Hayırlı, sağlıklı & kolay doğumlar hanımlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?