2012 Şubat Anneleri

inş cnm yaa ALLAH yardımcımız olsun sendemi normal istiyosun...

enicenin normalmi bilen varmı:26:

normal istiyorum canım,hayırlısı artıkın

ya strestir ya da bebegin büyüdüyse o rahatsız etmeye başlamıştır belki.. sor sen dr a canım..
ben duş alıp geldim,yimak yiyip cıkmayı düşünüyorum, ama karlar erimedi ya tırsıyorum...

ya bende su iki günde bir sorun daha var , kimseye soylemedim ciddiye almadım ama sıvım cok aşırı gelmeye başladı iç camasırımı asırı ıslak buluyorumm.. yani normalden fazla geliyor sıvı..acaba ilaclarla mı ilgisi var ???

HERKESİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN ARKADAŞLAR.. bol dua edelim birbirimiz için Allah herkese hayırlı sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin.....yavrularımızı sağ salim kucagımıza almayı nasip etsinn...yeni doğum yapmıslarada güç kuvvet sabırlar versinnn....

Süslü, şimdi de hastane zıyaretcılerını mı düşünüyorsun..
iyiyim cnm sen nasılsın bebek nasıl varmı gelmeye niyeti benm göbek aşşağıda ama inş ayın 10 una kadar doğmaz yahu tek sayıları pek sevmiorumda

Benimki inşallah 8 Şubat'ta çıkartacak doktor kucagıma werecek canım artık...
bebek 4060gr 51cm memeyi zor tutmuş ama ikisinde sağlığı yerindeymişş
Maaşallah tonton süper yanakları wardır sımdık onun sıkmalık yaw..

Way be herkes gelmiş topıge ne guzel ..Ben de yatıyorum sümüklü sümüklü ..5 günde iyileşmezsem doktor asla almaz ..Grip olma gelırken dedı yaa..:15:

AMİN canım bugun ayrıca cuma bol dua edelım kızlar herkesın kandılı mubarek olsun........

Hayırlısı olsun,aynı gün doğuracagız eger senın bebek de dönmezse kızz ..Korkma alıstır kendını üzme gerılme sezeryan dıye ..Boşwer..

Sezeryan istemeyenler bu yazıyı okuyun lutfeeenn kac kere yazdım ..Yanlış bıldıklerınızden korkmayın ..Kişiye göre degısır ,ama doğum baslı basına zor bırsey ..Kaderde bu warsa yasayın ..Bununla gerılmeyın ..

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu: Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.
Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler. Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.

ya öle oluyomuş 38+ olduğunda aslında 39 girmiş oluyomuşsun ,banada ne çabuk geçti hamileliğin diyenlere siz gelinde bana sorun nasıl geçtiğini kendimi bildim bileli sanki hamileyim diyorum
Elma dogumdan sonra kımler olacak yanında ,geldı mıkaynanan da kız..Ben hala arayamadım kaynanam gelecek dıye uff...

Canım ben her hafta göbek resımlerımı cektım hangı haftada oldugunu yazdım,onları gösterecegım gelınce bebegıme Allah ızıın werırse..Günlük de yazıyordum ama haftalardır yazamadım ..

Ben geldimmmmmmmmmmm

naber canım bebek nasıl kaynanan napıyo

kız sen böle böle normal doğurma sakın grip falan derken ertelenir kalırmış bide Allah korusun:26:

kız sen böle böle normal doğurma sakın grip falan derken ertelenir kalırmış bide Allah korusun:26:

Senden başka beni sallayan yok kuzum zaten herkeşler unutmuş bu hatunuBen iyiyim kaynanamla herşey bildiğiniz gibi eksiksiz tam sinirlilik devam yani...Bebikimde uyuyo birazdan miyavlar süt içinnn

HAFTANIN ÖNERİSİ
Bu haftayı sezaryan ile ilgili bilgilere ayırdık, zira sezaryan ihtimali her anne ve baba adayının gündemindedir.
Çeşitli nedenlerle (bebeğin ters veya yan durması, daha önce sezaryan ile doğum yapmış olmanız, plasentanın doğum kanalının girişini tıkaması, bebeğin iri olması ve diğer birçok nedenle) doktorunuz size "planlı sezaryan" önermiş olabilir. "Planlı sezaryan" belirlenen bir tarih ve saatte henüz doğum eylemi başlamadan uygulanan sezaryandır. Doktorların çoğu sezaryan ile doğumu 40. haftanız dolmadan önce ve bir çoğu 38+0 - 39+0 arasında yapılmasını önerir. Sizin bu durumda aklınıza ilk gelecek sorular "bebeğin henüz zamanı dolmadan önce doğması uygun mudur?", "biraz daha kilo alması beklense daha iyi olmaz mı?" şeklinde olacaktır. Doğrusu şudur: Bebeğiniz 38. haftadan itibaren artık doğmaya hazırdır. Daha fazla beklendiğinde daha "kilolu" doğacağı doğrudur ancak bebeğiniz rahim içinde günde 25-30 gram alırken doğduktan sonra, doğal olarak kaybedeceği tartıdan sonra günde 40 gram civarında alır. 40. haftaya yaklaştıkça sizin doğum sancılarınızın beklenmedik bir şekilde ortaya çıkma ihtimali artacak ve "planlanan sezaryan" "acil şartlarda gerçekleşen bir ameliyata" dönüşecektir. Bu nedenle sezaryan planlanmışsa doktorunuzun size 40. hafta dolmadan önereceği "planlı sezaryan" tarihini gönül rahatlığıyla kabul edebilirsiniz.

Ayy yapma kız böle düşünmeee ...Ben kalpten giderım kız yapmaa...:2:

Offf kızlar ewe inip son rötuş düzeltmeye calısacagım ..huzurum kactı burda babam bılgısayarı ıstıyor işi warmıs masaustu oldugu ıcın rahat edemem cıkıyorum odadan offffff

bende geldiiiiim...
herkese hayırlı kandiller...
haknuruuum nasılsın emre oğlan nasıl?

hoşgeldin hacerim bu doğuranlar doğurmayanları dışlıyo sankim küserim bak size pırtlatırım bebemi

Senden başka beni sallayan yok kuzum zaten herkeşler unutmuş bu hatunuBen iyiyim kaynanamla herşey bildiğiniz gibi eksiksiz tam sinirlilik devam yani...Bebikimde uyuyo birazdan miyavlar süt içinnn

yerim ben o kuzuyu .. kız kim sallamıyo yeni gelmedin mi daha sana öyle gelmiştir

yok bebegimi düsünüyorum , ne cirkin bir annem var demesin :)))

canım aynen öyle iyileşemezsen ameliyat olmuyor,biliyorsun benimkini alacaklardı enfeksiyon oldugu icin vazgectiler...allahtan enfeksiyon varmış diyorum şimdi,birazcık daha karnımda kalma sansı yakaladı..bakalım şimdi ne zaman gelecekk ?

ooo annişler gelmiş haknur,hacer hggggggg

nasılsın cnm ne kadarlık oldu emremiz nasıl gidiyo sünnet ettircenmi ettinmi özledim senii yaaa
bende geldiiiiim...
herkese hayırlı kandiller...
haknuruuum nasılsın emre oğlan nasıl?

hacerim sen nasılsın doğum nasıl oldu yazsana hikayeni kızzzz

nasılsın cnm ne kadarlık oldu emremiz nasıl gidiyo sünnet ettircenmi ettinmi özledim senii yaaa

hacerim sen nasılsın doğum nasıl oldu yazsana hikayeni kızzzz

Takip çizelgesini boşunamı yaptım kısss bennn;Şaka şakaEmremiz iyi maşaallah büyüdü bile sünnet işi şimdilik yattı canım sıpa erken gelince bazı planlar suya düştü yaza doğru inşaallahhhSen nasılsın bende çok özledim valla sizi ama emre müsade ettikçe girebiliyorum ancaa

Hb canım benimmm nasılsınnn

2 hafta 2 günlükmü kızz bakmadımki.... aman aman iyi olsunda..bak uslu durmadın erken geldi emrecik seni senii......... iiyi yaptın cnm bizde öyle düşünüyoruz bi doğsunda...kanamn devam ediyomu hala nasılsın nasıl geçiyo lohusalık anlat anlat...uyanmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…