2012 Şubat Anneleri

vivcacım erkek bebekler gazlı olumuş, bide 20. günden sonra kolik başar ve bayagı sürermiş,şuan sen o aşamadasın sanırım,ama atlatırsın,bugünleri gülerek anarsın belkide,bende bazen fırlatıp atayım diyorum ama yüzüne bakınca herşey başa dönüyor

canım aman sütünü memede bırakma, benimde çoktu bebekemiyor dedim ama mastit olacaktım nerdeyse,hemen sagdım,şükür iyiyim,sende ihmal etme

canım allah yardımcın olsun sen kendinde rezene iç yada sıcak su torbası havluya sar koy, yatmadan banyo yaptır denedinmi bilmiyorum ama bunlar iyi geliyor bize, bizimkide sürekli sallarsak iyi susuyor bırakınca kıyamet kopuyor şuan bile tek elimle onu sallıyorum
hoşgeldin tatlım şu kayınvalide kelimesini görünce sinirlerim oynuyor hepsinin köküne kirbit suyu pisler

Viva sen sutu sagmak icin hangi marka kullaniyosun pompayi memnunmusun bende mama veriyorum olan uc bes damlayida sagip saklayayim aciktiginda vereyim diyorum Ne siklikla sagiyosun sagdikca hemen doluyomu

cnm bir an önce sağmaya başla ki sütün artsın. bebek emdikten sonra kalanı sağabilirsin, ya da 2-3 saatte bir düzenli olarak hep aynı saatlerde sağ. ben medela kullandım baya iyiydi.

viva benim oğlum da çok gazlı. biz sıcak su torbası koyuyoruz, rezene içiriyoruz bir kaç çay kaşığı hem iyi uyuyor hem de gazı gidiyor. ama kriz anlarında en iyisi battaniyesine koyup 2 kişi karşılıklı sallayacaksınız. çok iyi geliyor, hemen uyuyor. tavsiye ederim.

selam ben temmuz annesiyim ama 10 yaşında birkızım daha var gaz sorununu çooook iyi bilirim kararıncaya morarıncaya kadar ağlar hiçbir şey fayda etmez ne yaparsan yap bende herşeyi denemiştim en iyi elinin üstüne karnı gelecek şekilde yatır ve sürekli sırtını ovala fazla bastırmadan benimkinin bütün kıyafetlerinin sırtı top top olmuştu ovalanmaktan genelde yüzükoyun yatırırdım yapıcak çok fazla bişey yok aslında dediğin gibi fırlatasın geliyo ama sabır sabır sabır allah kolaylık versin yardımcınız olsun

bazen memeyi tutmakta direnince sabı sabır çekiyorumm
ama çok zor inanın bazen 1 saat tutamıyo
böyle bi problem yaşayan var mı?

aynen ya oglunun hatırı olmasa evede almam
bazen memeyi tutmakta direnince sabı sabır çekiyorumm
ama çok zor inanın bazen 1 saat tutamıyo
böyle bi problem yaşayan var mı?

canım bizim tutamama sorunumuz yokta kucakta durma sorunumuz var hiç inmek istemiyor biraktıgımız an bagırıyor,bide istedigi gibi tutmamız lazım yoksa bagırmaya devam,suan oldugu gibi eşim başedemiyor ben alayım bari öpüyorum hepinizi
yalancı hiçbişeye kanmıyor sıpa,ne emzik ne anakucagı illa gerçekleri olacak

buklee bebeğin kaç günlük bilmiyorum benimki de başta öyleydi, en az yarım saat uğraşıyorduk tutturmak için. şimdi en fazla 15 dk :) sabır dile sana tavsiyem sabır sabır sabır...sakın vazgecme!

enice merhaba
bu sağma konusu o kadar kafama takıldı ki, 1 haftadır sağmıyorum sadece emişiyoruz,
acaba sağmadığım için sütüm azalır mı?
sütüm de çok boldu ilk başlarda ağrı oldu gögüslerimde, ama şimdi geçti.
iyi mi yaptım kötü mü sağmayı bırakmakla bilemiyorum.
ama sağınca da bebiş doymaz diye korkuyorum:26:

valla benimki tutuyor ama doysa bile birakmiyor hos sutum de yetmiyor ama((
sutunuzu arttirdigini fark ettiginiz yiyecekler var mi?

boza
humana still tea
günde en az 2 lt su

cnm bir de asla yetmiyor deme. her zaman yetiyor diye düşün elinden geldiğince. ayrıca tüm memeli canlılar gibi insan da yavrusunu besleyecek sütü her zaman üretebilir :)
lohusalık ve pozitif olmak aynı anda zor oluyor ama elimizden geleni yapıcaz.

Son düzenleme:
buklee cim maşallah diyorum sütün için
ama seni gören biri sorarsa sütün yetiyomu diye
sakın söyleme bunu
nazara gelirsin

enice bizim adam kesin kolik yani okudum netten yüzde yüz eminim aynı belirtiler çünkü

hacer sallamakta kesmiyo illa ayakta olcan o da kucağında dik durcak öle yatay da sevmiyo

nephy
bu gece de battaniyede sallamayı deniycem tabii eşim bayılmazsa o saate kadar :)

nrygr
bebeği aşıya götürdük aşı vurulurken katıldı. bazı bebekler katılıyomuş öyle. gazı gelip ağlayınca dokunmayım diyorum ama öyle bi ağlıyo baarıyo morarıyoki anlatamam. çok korkuyorum bu yüzden. hani diyolarya kucağa alıştırma, memeye alıştırma falan. gel de alıştırma ((

buklee bizim memeyi tutma sorunu yokta, ucunu tutma sorunumuz var canımı yakıyo bu durum
bide gazı varsa bütün sinirini memeden çıkarıyo, bana saldırıyo
hele bide ağzıyla garip garip hareketler yapışı var gülmekten ölüyorum.
bütün bebekler böylemi acaba diyorum
hem söyleniyo bi taraftan hemde saldırıyo :)))

still tea ve suyu kitliktan cikmis gibi iciyorum:))) boza hamileligimde cok ictim canim istemiyor ama yapcak bisi yok ona da baslicam artik:) evet aynen tedbiri elden birakmayip uretebildigimiz kadar uretecegiz sutlerimizi:)

benim oglusumda ole yapiyor ama emmenin sonlarina dogru, sutumun bitmesine yakin az geliyor ya memeyle bir kavga edisi var cok komik insan gulse mi aglasa mi sasiriyor:))

valla benimki tutuyor ama doysa bile birakmiyor hos sutum de yetmiyor ama((
sutunuzu arttirdigini fark ettiginiz yiyecekler var mi?

helva yediğim zaman ve havuçlu yiyecekler tükettiğimde daha fazlalaşıyo ve günde 3ltden fazla su tüketiyorum ben 2 güne bir damacana siparişi veriyorum düşünün bol bol sıvı tavsiye ederim

buklee bebeğin kaç günlük bilmiyorum benimki de başta öyleydi, en az yarım saat uğraşıyorduk tutturmak için. şimdi en fazla 15 dk :) sabır dile sana tavsiyem sabır sabır sabır...sakın vazgecme!

bebeğim bugün 24 günlük tutunca çok güzel emiyo ama tutana kadar beni kan ter içinde bırakıyo kendide kıpkırmızı oluyo

o söylenme durumu bizdede var ve akşam babası eve gelip ahh annesi ah anne mi yaptı diyince sanki kocaman bebek gibi babasına şikayet ediyo sanki benii mık mık mık
seninkiyle benziyo huyları desene

kızlar sizede oluyomu bilmem
ben eskiden bebeklerle çok ilgilenmezdim

şimdi nerde bebek arabası falan görsem koşup içindeki bebeğe bakasım geliyo
düşünüyorum acaba kaç aylıktır, annesi ilk ne zaman dışarı çıkarmıştır, gazı için naapıyo falan diye :)))
bi de en çok kafamı taktığım konu bizi ne zaman tanıycak agu mugu yapcak gülcek

uykuya dalarken bi gülüş oluyo yüzünde bikaç saniye
o gülüşe varya ölürüm ben ölürümmmmmmm

bebeklerin ağlamasından falan çok gıcık kapan biriydim ben uzaktan severdin hep kucağımada pek almazdım dediğin gibi
ama daha hiç dışrı çıkamadığım için diğer bebeklere bakma refleksim var mı bilmiyorum

Canim normal emziriyodum memede uyuyodu mesela sorun yok zannediyodum kizlar hep derdim ac cocuk aglar bilmem ne belli eder yarim doyunca hic belli etmiyo oyle yari ac duruyomus demekki mamayi verince anladik nasil yedi kitliktan cikmis gibi aglicaktim nerdeyse ac birakmisim diye simdi once emziriyorum ne alirsa kar diyorum sonrada mamayi dayiyorum yari yariya yiyor yani ac kalmasindan iyidir varsin mama yesin.milletin lafindan kendi bildigimi sastim cocuk gelismicek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…