2012 Şubat Anneleri

selam anneler. bişey sorcam hangi mamayı kullanıyorsunuz ve kaç saatte ne kadar veriyorsunuz. biz 3 saatte 1 60 cc yiyoruz fazlamı veriyorum acaba arada emiyoruz ama süt az sanırım sagınca 20-30cc anaca çıkıyor oda yetmiyor.şaşırdım kaldım bu arada 15 günlük bebegim

sarılıkken aptamil veriyodum ben ama artık mamayı kestim gerek yok dedi dr.. aptamilin arkasında 0-15 gün arası bebek için 60cc yazıyodu 15-30 gün arası 90cc yazıyodu diğer markaları bilemiyorum tabi

canım arada sag, sagmakla süt azalıp çogalmıyo bence,düşünceyle ilgili bide yediklerinle,
ben yetmiyo diye düşünmüyorum hiç bebegim emdikten sonra gögsümü sıkıyorum gene geliyor demekki doydu diyorum zaten kendi bırakıyor emmeyide
ama bence arada sag memeyi sert bırakma,hem emmeyi kolaylaştırıyor hemde seni rahatlatıyor

enice bende emme bitince bakıyorum hala süt var ama ben çekmeden bebeğim kendiliğinden pek bırakmıyo emzik gibi mi kullanıo acaba beni yalancı memeide reddetti kafam o kadar karışık ki emzrime konusunda paronaya konumuna gelmek üzereyim :44:

Aynı ben gıbısın canım dün bebegıme bakıp bakıp agladım senı ac bıraktıgım ıcın özur dılerım dıyerek..Gunduz annemler felan oluyor,mama werdırtmıyorlar ama sütüm yetmıyor zawallıma gece dayıyorum mamayı mecbur..Kıtlıktan cıkmıs gıbı ıcıyor garıbım..Tüm yazdıkların benım ıcımdekıler cnaım..Sen nasıl fark ettın?

Ben Aptamıl pre kullandım ama salakmısım yanlısmıs o aptamıl 1 aldım canım sen de onu kullanabılırsın ..Cocuk ne kadar yerse o kadar werıyorum aslında doktor 60 wer demıstı ama o az oluyor..Buklecıgım aptamılde 15.gunden sonra 90 cc yazıyor ama toplam gunde alması gereken 600-700 ml arası canım..Ama bısey dıyemıyorum doktora bır sor canım süt de wermeye calıs mamadan önce 15dk emzır sonra mama wer..

teşekkür ederim canımcımm :) en iyisi rahatsız oldugum zamanlarda sağayım ara sıra.

canım sarılıkken dr a sormadan ben vermiştim zaten sonrada dr kes mamayı gerektiren bişey yok dedi.. yanlış mı yaptık doğru mu yaptık anlamak içinde pzaretesiye randevu verdi.. çünkü sütümü kontrol etti yeterliymiş.. eşimde deneyelim dedi emzir mamada yapalım üstüne bakalım içecek mi diyodu denedik almıyo yada bi iki çekip yutmadan çıkarıyo geri..

selam kızlar nasılsınız ne guzel artık herkes bebeklerını konusuyor sanırım dogurmayan kalmadı artık marta gırdık
gaz sancısı ıcın neler yapıyorsunuz
benım oglumun gozu acık durdugu hıc yok ya aglıyor ya uyuyor ya da emıyor cok sukur sizin nasıll???

canım bence dogru yaptın ac kalacagına sarılıgı artacagına mama vermek en dogrusu tabı sutun yoksa yada azsa bende ılk 3 gun emzıremedım sutum yoktu 4.gun doldu bırden goguslerım cok uzulmustum pompa bıle aldım cektıkce gelsın dıye 1 2 kez sagdım hergun dus aldım geldı bu arada mamayı bıberonla vermeyın derım o zaman anne memesını tutmuyor bazıları

juweline
walla benimki de aynı, hele şu gazlar yok mu ben onları napıcam bakkkk!!!!! canını yakıyolar oğluşumun...

kızlar dr.a sormadan sütüm yetmiyo deyip mama kullanmayın bence...

nasılsınız bakalım benim gibi uykusuz olan varmıı
offf gündüz uyanmıyo oğlum ne yapsak uyuyo gecede bi uyanıyo sabah 11 lere kaadar uyanık ve sürekli meme emmek memede durmak istiyo
ayırınca kıyametleri koparıyo çok sinirleniyoo
gece ile gündüz bizde yer değişti
memede uyuyo bırakıyrum beşiğine koltukta az kestireyim diyorum
mırkkk sesi geliyoo

juweline
walla benimki de aynı, hele şu gazlar yok mu ben onları napıcam bakkkk!!!!! canını yakıyolar oğluşumun...

kızlar dr.a sormadan sütüm yetmiyo deyip mama kullanmayın bence...

benim 4 gün sütüm gelmedi sağdık filan çok az geldi kaşıkla verdik filan ama yetmedi mama verdi doktor
sonrada sarılıktan yattık hastanede o zaman çok mama verdiler
sonra sütüm geldi ama bu seferde benim oğlan istemedi memeyi
kıyametleri koparttı bir gün zorla verdik uğraştık sonra çok şükür emmeye başladı
geçen kontrolumuz vardı doktora artık emiyo dedim doktor günde 1-2 kere verebilrisin anneyide dinlendirmek lazım uyuması lazım yoksa sütü azalabilir dedi geceleri çok uykum gelip memede süt kalmayınca ve benim afacan gözlerini kocaman açıp mıyklayınca veriyorum

anladım ben dün sordum gece 12 dE anca verebildim ,banyosuydu uykusuydu falan filan kaşıga damlatıp verdim lopp diye cekti zilli :))

hımm ben devamlı dibindeyim haftaiçi sagma işlemi yok şuanlık...haftasonları sagma işi yapıcazz artık

kızz 2 sene beklemem demişsin ya eli opulecek kadınsın... bana zor geldi yahuu ... su gaz olayında aglaması bile yokk ama moralim bozuluyorr .... üzülüyorumm ..bugünler ne zaman gecicek yahu ne zaman düzene girecegiz ??? bu gaz ilacı bence daha cok rahatsız ediyorr ..... yawf ( bir de gaz sancısı geldi mi kucak istiyor boyle boyle kucaga alışmasın bu yahuu :S (

kızlar sütüm az demeyin
koca karılar gibiyim bende az dedi mi azalır diyenler pek çok etrafımda da
sütüm çok diyecekmişiz

tam tersi var demeyin mama veriyorum deyin diyorlar :)) süte nazar degmesin diye :)) bu miilletin agzı harbiden torba degil ki büzelim her duruma muhalefetler :)))

Kocamı özledim,kocamla aşk yapmayı özledim ( boyle bacagımı üstüne atıp uyumayı ozledim..nerde uyudugumu bilmiyorumm zormuş bu olayy :S

canım 10-15 dk sonra çek bakalım ağlıcakmı, çünkü bizim kız 5-10 dk emiyor eger fazla içerse çogunu geri çıkarıyor,niye kafana takıyorsun ki maşallah sütünde var
teşekkür ederim canımcımm :) en iyisi rahatsız oldugum zamanlarda sağayım ara sıra.
kesinlikle canım sertleştigini hissettigin an sag,çünkü fazla süt vücutta halsizlik ve kırgınlıga neden oluyor,ben bilemedim bi gece oturdum agladım sabaha kadar

hoşgeldin canım gaz sancısı için en iyi şey sanırım kimyonu kaynatıp 1*2 kaşık vermek,hepimizde aynı sorunlar var inşallah geçer bunlarda

hoşbulduım canım sağol kimyonu duydum ama vermedım sen verdınmı bırde dun esım surup almıs nurse harvey dıye bıtkısel bır surup kımyon ve dereotu ozu ıcerıyormus ona basladım su an bırde mılupa rezene cayı cok cok tavsıye ederım ıcınce hemen uyuyor benım oglum oda rahatlıyor bende:)

cnm dr.un söylediği çok doğru. bana da bir hemşire gece 11 ile 3 arası kaliteli uykudur, bunu uyuman lazım yoksa tükenirsin dedi. o arada bir yakının ilgilensin bebekle gerekirse sütünü sağ onu içirsinler demişti.

canımm bizim ilk 3 gün aynı sorun oldu.. şimdi ogrendi geceyi gündüzü ..gündüzleri sessiz bırakma odayı ,tv ac falan filan...telefonla konus evde kimse yoksa.. gürültü yap...

biz sabahları altını degistirdikten sonra emzirmeye hopp salona geciyoruz,orada emziriyorum.. sonra gün boyu gürültü patırtı... aksamları 11 den sonra yatak odasına gidiyoruz orada emiyoruz orada uyuyoruz..yatak odam karanlık oldukca siyah perdeler var.. gece lambası yakıp hafif aydınlatma yapıyoruz... yani eger esinden dolayı sen odayı terkettiysen o uygulama yanlış ben de eşim uyanmasın diye salona yerleştim ilk 3 gün.. bizim cadı gündüzleri derin uyuyordu geceleri hafifff...

juweline dr. bebek 15 günlük olmadan herhangi bir ilaç vermemişti ben de hep rezene içirdim. hala da ilaç şurup falan vermiyoruz. ama nereye kadar bu gazlarla yaşıcaz, çok zor ya. uyanınca hep ağlıyo garibim.

yahu bende anlamadım alttan muayene devamlı yaptı catı baska acıklık olan yer baska sanırım yanı pelvık kemıkler ayrı bısey galıba zaten bende hıc acıklık yoktu sadece yumusama vardı neyse gunum gecınce sunı sancı deneyelım dedı hersey yolundaydı 10 cm kadar acılmam oldu ama kemıklerınden pek emın degılım dıyerek alındım dogumhaneye sonrada dedıgım gıbı bosuna ugrastık ıkınma karına bastırma hepsını yasadım kac kez cıktı sandım ama cıkmamıs bebegım kısmet ıste sımdı sagsaglım evdeyız ya hıc onemlı degıl cektıklerım... yalnız sezeryan cok kolay bıseymıs ben aksam 7 bucukta amelıyattan cıktım sabaha karsı 4de sondam tıkandıgı ıcın bırakın ben tuvalete gıtcem dedım kalktım yurudum ısımı gordum geldım:)

juweline dr. bebek 15 günlük olmadan herhangi bir ilaç vermemişti ben de hep rezene içirdim. hala da ilaç şurup falan vermiyoruz. ama nereye kadar bu gazlarla yaşıcaz, çok zor ya. uyanınca hep ağlıyo garibim.

canım benımkıde 1 haftalık olunca verdı her doktora gore degısıyor galıba o bı hafta bıle okadar zordukı 2 hafta beklemek bana gore gereksız cocugum ılk kez rahat uyku uyudu ılacı alınca bakma ılac dedıgıme bunlarda bıtkısel seyler cok fayda goren var bende gorurum ınsallah bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…