- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #62.881
selam anneler. bişey sorcam hangi mamayı kullanıyorsunuz ve kaç saatte ne kadar veriyorsunuz. biz 3 saatte 1 60 cc yiyoruz fazlamı veriyorum acaba arada emiyoruz ama süt az sanırım sagınca 20-30cc anaca çıkıyor oda yetmiyor.şaşırdım kaldım bu arada 15 günlük bebegim
enice merhaba
bu sağma konusu o kadar kafama takıldı ki, 1 haftadır sağmıyorum sadece emişiyoruz,
acaba sağmadığım için sütüm azalır mı?
sütüm de çok boldu ilk başlarda ağrı oldu gögüslerimde, ama şimdi geçti.
iyi mi yaptım kötü mü sağmayı bırakmakla bilemiyorum.
ama sağınca da bebiş doymaz diye korkuyorum:26:
canım arada sag, sagmakla süt azalıp çogalmıyo bence,düşünceyle ilgili bide yediklerinle,
ben yetmiyo diye düşünmüyorum hiç bebegim emdikten sonra gögsümü sıkıyorum gene geliyor demekki doydu diyorum zaten kendi bırakıyor emmeyide
ama bence arada sag memeyi sert bırakma,hem emmeyi kolaylaştırıyor hemde seni rahatlatıyor
Canim normal emziriyodum memede uyuyodu mesela sorun yok zannediyodum kizlar hep derdim ac cocuk aglar bilmem ne belli eder yarim doyunca hic belli etmiyo oyle yari ac duruyomus demekki mamayi verince anladik nasil yedi kitliktan cikmis gibi aglicaktim nerdeyse ac birakmisim diye simdi once emziriyorum ne alirsa kar diyorum sonrada mamayi dayiyorum yari yariya yiyor yani ac kalmasindan iyidir varsin mama yesin.milletin lafindan kendi bildigimi sastim cocuk gelismicek.
selam anneler. bişey sorcam hangi mamayı kullanıyorsunuz ve kaç saatte ne kadar veriyorsunuz. biz 3 saatte 1 60 cc yiyoruz fazlamı veriyorum acaba arada emiyoruz ama süt az sanırım sagınca 20-30cc anaca çıkıyor oda yetmiyor.şaşırdım kaldım bu arada 15 günlük bebegim
canım arada sag, sagmakla süt azalıp çogalmıyo bence,düşünceyle ilgili bide yediklerinle,
ben yetmiyo diye düşünmüyorum hiç bebegim emdikten sonra gögsümü sıkıyorum gene geliyor demekki doydu diyorum zaten kendi bırakıyor emmeyide
ama bence arada sag memeyi sert bırakma,hem emmeyi kolaylaştırıyor hemde seni rahatlatıyor
Aynı ben gıbısın canım dün bebegıme bakıp bakıp agladım senı ac bıraktıgım ıcın özur dılerım dıyerek..Gunduz annemler felan oluyor,mama werdırtmıyorlar ama sütüm yetmıyor zawallıma gece dayıyorum mamayı mecbur..Kıtlıktan cıkmıs gıbı ıcıyor garıbım..Tüm yazdıkların benım ıcımdekıler cnaım..Sen nasıl fark ettın?
Ben Aptamıl pre kullandım ama salakmısım yanlısmıs o aptamıl 1 aldım canım sen de onu kullanabılırsın ..Cocuk ne kadar yerse o kadar werıyorum aslında doktor 60 wer demıstı ama o az oluyor..Buklecıgım aptamılde 15.gunden sonra 90 cc yazıyor ama toplam gunde alması gereken 600-700 ml arası canım..Ama bısey dıyemıyorum doktora bır sor canım süt de wermeye calıs mamadan önce 15dk emzır sonra mama wer..
canım sarılıkken dr a sormadan ben vermiştim zaten sonrada dr kes mamayı gerektiren bişey yok dedi.. yanlış mı yaptık doğru mu yaptık anlamak içinde pzaretesiye randevu verdi.. çünkü sütümü kontrol etti yeterliymiş.. eşimde deneyelim dedi emzir mamada yapalım üstüne bakalım içecek mi diyodu denedik almıyo yada bi iki çekip yutmadan çıkarıyo geri..
juweline
walla benimki de aynı, hele şu gazlar yok mu ben onları napıcam bakkkk!!!!! canını yakıyolar oğluşumun...
kızlar dr.a sormadan sütüm yetmiyo deyip mama kullanmayın bence...
Ben kafadan veriyorum sabahlari cok fark etmez tok ac.bide zaten toktur aglamiyosa.hepimizde ayni sorun varkizlar benim kizim gece boyu dalamadi ikinmaktan kipkirmizi oldu derin dalamadi bir turlu iki kasik rezene cayi verdim zinco verdim zeytinyagiyla masaj yaptim tik yok bu sabah metsil verdim cok caresizim yaa kivraniyo yavrucak.aksam kimyon yapicam belki gece uyur
Geçmişolsun canım benımkıde dun gece ıkındıkca agladı yazık yaa ben bısey de yapamıyorum ,bana sunu yap bunu yap dıye akıl werecek tip de yok..D vitamını ben süt sagıp öglen werıyorum ona damlatıyorum agzına damlatmıyorum ..Ama ac tok fark etmıyor heralde..
Yaa iyi kı söyledın cnaım ben dun ruyamdan berı kızımla tek uyumamak ıcın yatamadım bgn yahu..Kaynanan ne kadar kalcak ,Allah sabır wersın sekerım ..kırkı oldu mu kı erken degıl mı banyosu ıcın??Biz de yarı kırkı yaptık sekerım 20 taas koydular suya heheeBiz de hıc ınanmıyoruz esımle böle seylere..
Sezeryan olanlar doktorlarınız ne dıyor ıkıncı cocuk ıcın ne zaman dıyor?Ben 40 kontrolumde soracagım ama 2 yıl dese de o kadar bekleyemem ben ya cok uzun bence..Sen ne dusunuyorsun hemsıre
Senle süt konusunda aynıyım canım mama werıyorum ben de gecelerı özellıkle..Sütüm az gıbı emdıkten sonra sagayım dıyorum 2 gögusten 50 ancak cıkıyor ..Senın pompan hangı marka?Göğüs ucu kremı nasıl bırsey canım awent marka mı..Bana da lazım sanırım cok agrıyor..
kızlar sütüm az demeyin
koca karılar gibiyim bende az dedi mi azalır diyenler pek çok etrafımda da
sütüm çok diyecekmişiz
canım 10-15 dk sonra çek bakalım ağlıcakmı, çünkü bizim kız 5-10 dk emiyor eger fazla içerse çogunu geri çıkarıyor,niye kafana takıyorsun ki maşallah sütünde varenice bende emme bitince bakıyorum hala süt var ama ben çekmeden bebeğim kendiliğinden pek bırakmıyo emzik gibi mi kullanıo acaba beni yalancı memeide reddetti kafam o kadar karışık ki emzrime konusunda paronaya konumuna gelmek üzereyim :44:
kesinlikle canım sertleştigini hissettigin an sag,çünkü fazla süt vücutta halsizlik ve kırgınlıga neden oluyor,ben bilemedim bi gece oturdum agladım sabaha kadarteşekkür ederim canımcımm :) en iyisi rahatsız oldugum zamanlarda sağayım ara sıra.
selam kızlar nasılsınız ne guzel artık herkes bebeklerını konusuyor sanırım dogurmayan kalmadı artık marta gırdık
gaz sancısı ıcın neler yapıyorsunuz
benım oglumun gozu acık durdugu hıc yok ya aglıyor ya uyuyor ya da emıyor cok sukur sizin nasıll???
canım 10-15 dk sonra çek bakalım ağlıcakmı, çünkü bizim kız 5-10 dk emiyor eger fazla içerse çogunu geri çıkarıyor,niye kafana takıyorsun ki maşallah sütünde var
kesinlikle canım sertleştigini hissettigin an sag,çünkü fazla süt vücutta halsizlik ve kırgınlıga neden oluyor,ben bilemedim bi gece oturdum agladım sabaha kadar
hoşgeldin canım gaz sancısı için en iyi şey sanırım kimyonu kaynatıp 1*2 kaşık vermek,hepimizde aynı sorunlar var inşallah geçer bunlarda
benim 4 gün sütüm gelmedi sağdık filan çok az geldi kaşıkla verdik filan ama yetmedi mama verdi doktor
sonrada sarılıktan yattık hastanede o zaman çok mama verdiler
sonra sütüm geldi ama bu seferde benim oğlan istemedi memeyi
kıyametleri koparttı bir gün zorla verdik uğraştık sonra çok şükür emmeye başladı
geçen kontrolumuz vardı doktora artık emiyo dedim doktor günde 1-2 kere verebilrisin anneyide dinlendirmek lazım uyuması lazım yoksa sütü azalabilir dedi geceleri çok uykum gelip memede süt kalmayınca ve benim afacan gözlerini kocaman açıp mıyklayınca veriyorum
nasılsınız bakalım benim gibi uykusuz olan varmıı
offf gündüz uyanmıyo oğlum ne yapsak uyuyo gecede bi uyanıyo sabah 11 lere kaadar uyanık ve sürekli meme emmek memede durmak istiyo
ayırınca kıyametleri koparıyo çok sinirleniyoo
gece ile gündüz bizde yer değişti
memede uyuyo bırakıyrum beşiğine koltukta az kestireyim diyorum
mırkkk sesi geliyoo
hoşbulduım canım sağol kimyonu duydum ama vermedım sen verdınmı bırde dun esım surup almıs nurse harvey dıye bıtkısel bır surup kımyon ve dereotu ozu ıcerıyormus ona basladım su an bırde mılupa rezene cayı cok cok tavsıye ederım ıcınce hemen uyuyor benım oglum oda rahatlıyor bende:)
ah canım ne sıkıntılar çekmişsin sende,ama sag saglim aldın kucaına yavrunu çok şükür,şimdi diyorum kiiyiki beklememişim ben, yoksa aynı senin gibi çekerdim bende
anlamadıgım bişey var çatım dar demişsin, doktorun çatı muayenesi yapmadımı sana nasıl olduda anlmadı şaşırdım
maşallah kilosuda çok iyi dikkat et bolbol emzirkki sarılık olmasın
juweline dr. bebek 15 günlük olmadan herhangi bir ilaç vermemişti ben de hep rezene içirdim. hala da ilaç şurup falan vermiyoruz. ama nereye kadar bu gazlarla yaşıcaz, çok zor ya. uyanınca hep ağlıyo garibim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?