- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.001
bgn sorunlu bir gün demek kızlar ben de cok kötüyüm..birincisi pazar bekledıgım mısafırler bgn gelecekmıs annem yenı söyledı 2-3 aıle coluk cocuk war yanı sinirden kuduruyorum ..üstelık kımse warken de cocuk emzıremıyorum ne yapacagımı bılmıyorum sınır oluyorum odaya gııdınce de oraya gelıyorlar ..kımse anlayıslı degıl ..
Daha kötusu dun bebegım yedıkce kusuyordu hep artık alısmıstım ama burnundan kusmukları cıktıgını fark ettım 2-3 gundur bu böyle cocuk kusarken kusmukları agzından da burnundan da fıskırıyor..bu durumu yasayan war mı?bgn gözumu kırpmadım onu ızlemekten uyuyamadım cok mutsuzum ..
slm kızlar
benım kız 3gundur kakasını yapmıyor.
aynı durumda olan varmı
dr a mı gıtmelıyım acaba?
çok ağlayınca meme için veriyorum yinebenim de biraz once basima geldi ilk kes, emzirirken su gibi burnundan ve agzindan kustu. bi de emmeye devam etmek istedi ama korktum vermedim. kustuktan sonra tekrar emziriyor musunuz??
slm kızlar
aynı durumda olan varmı
canım öncelikle hayırlı olsun yeni bebişin,sen şimdi lohusasın diye böyle hassassın,öncelikle camı açıp şöyle derin bir nefes al,herkes bunları yaşıyor nasıl olsa diye düşün,hepimiz yaşadık bunları,hemde daha beterinibebişin için sen çok önemlisin buyüzden kendini bırakma bence,önce karbonatlı suya pamuğu batırıp bebişinin ağzını silebilirsin belirli aralıklarla,bebek memeyi tutamıyorsa büyük enjektörlerden alıp ucuyla memenin başını çekebilirsin,ben denedim,çok işe yarıyor,ve ne kadar zorlansanda memeyi bebişinin ağzına yapıştır,önce dirense de sonra mecbur emiyor,emmediği sürece sütte gelmez,bukonularda çok inat etmek lazım canımşimdiden kolay gelsin
Canim kanaman cok normal acilarinda cabuk gecer benim yirmigun oldu hala agriyo normal dogumboyle deil cabuk toparlanirsin karnimizi yedi kat diktiler sanslisin boyle dusun.bide benim dustugum hataya dusme ac birakma mama ver once emzirmeye calis iyice ugras sonra mamayi daya sariligi artar cocugun bide gelismez hic ben kizimi oyle ac acina biraktim hic kilo almadi yavrucak on gun emmedi kizim senin daha uc gun olmus zamanla ogrenir rahatol
selam canim ben de normal dogum yaptim ve bugun 37. gunumdeyim ve dikisim cok yorulunca hafiften hala sizliyor. merak etme bikac gune biraz azalir agrilarin ama ben dogum sonrasi 1 hafta hergun agladim agridan. ama agrimasi iyi biseymis bana doktorum ole dedi, rahim kendini toparladikca agri yapiomus ozellikle emzirirken dikkat et daha cok agriyor. bunu dusun ve moralini yuksek tut. hatta ben 5. gun kontrole goturdum bebegi agridan kivraniyordum, geri kalan herkes sezeryandi kimsede tik yoktu. koca hastanede o gun tek ben normal dogum yaptim ve tek benim agrim vardi. kontrolde resmen yikildim sezeryanlilar fildir fildirdi ben oturamiodum bile:))) ama geciyor merak etme sadece yorma kendini ve buyuk tuvletini korkmadan yap goruceksin o daha da rahatlatacak agrilarini
selam kızlar artık pek uğrayamıyorum laptop alsam rahat etçem ama :))
dikişleri ağrayan arkadaşlar için çok üzüldüm valla sezeryan yaptım ve inanılmaz rahatım hiç ama hiç yatmadım ağrım falan da olmadı maaşallah hele ikinci doğumlar çok kolay geçiyor ilkinden daha da kolay
ben ve bebişler iyiyiz allaha şükür ama yorucu tabi ki :)
benim kanamam 5 gün sürdü kızlar biraz az sanki ama birde onunla uğraşamazdım
kendinize iyi bakın
ben kustuktan sonra vermiyorum canım zaten çok emdigini gösteriyor bence,bizim kız da çok kusuyor yaabenim de biraz once basima geldi ilk kes, emzirirken su gibi burnundan ve agzindan kustu. bi de emmeye devam etmek istedi ama korktum vermedim. kustuktan sonra tekrar emziriyor musunuz??
slm kızlar
aynı durumda olan varmı
ben 4-5 gune kadar normal biliyorum canim... doktora gitmene gerek yok, bebek yagi ile makatini ovala ise yaramazsa termometrenin ucu ile yaptir. bizim ilk gun basimiza geldi, acile gittik cocuk cok zorlanio die normal aslinda ama gelmisken yaptirtalim dediler ve termometrenin ucu ile yaptirdilar:)))
çok ağlayınca meme için veriyorum yine
bizimkisine kalsa sabah akşam meme ağzında olcak
3 baya uzun sancılanmıyo mu peki
benim kızım 1 gece yapmadı sabaha kadar kıyameti kopardı sancıdan
doktora gıtmesenizde arayıp söyleyin bence
ben kustuktan sonra vermiyorum canım zaten çok emdigini gösteriyor bence,bizim kız da çok kusuyor yaa
nihlemm kulak temizleme çubugunu zeytin yagına battır kuzunun popişine yavaşça sok uyar :))
slm kızlar
aynı durumda olan varmı
Kabizlik yasayan cocuklar gelisir der annem ishal iyi deil kabiz osunlar der :))) canim makatina zeytinyagiyla hafif baskili masaj yap ovala iyice yapar.o ise yaramazsa kimyon yap
sizin bebekleriniz günde kaç saat uyuyor arkadaşlar?
benimkisi sabah beşte kalktı şimdi daha gözünü yumdu
gaz sancısı var dıye o esra erolun tarifinden yapıp verdim kimyon tarifi
bi kere vermiştim gazını cok rahat çıkarmıştı ama ishal yapmıştı ağrı yapmıştı
salaklığıma geldi yine verdim saatlerce sancı çekti bebeğim
sımdı kararsız kaldım sabah esıme kımyon aldırmıstım
xzgıyı gorunce vazgectım kımyon agrımı yapıyor..
ben kabızlıgı ve gazı ıcın verecektım esım bıse olursa tepkım agır olur deyınce vazgecmıstım ama aklımda hala
napsam yaaaa...
zeytın yagı ıle kulak copunu denedım ıkı kez ıkıncısınde bıraz yaptı ve eskısınden bıraz katıytı (tas gıbı de deıl)
of cok zorlanıyorum ben yaa bazen saka maka bı yana.. sanslısınız cogunuz annenız yanınınızda cogunun.
keske annem saglıklı olsada yanımda olsa
kayınvalıdemse arada gelıyor ve ben hızmet edıyorum ona
onuda ıstemıyorum yoruldum artık yaram dahı acıldı
40 gun doldu ben hala lohusa sendromundayım ben yaa..
benim de biraz once basima geldi ilk kes, emzirirken su gibi burnundan ve agzindan kustu. bi de emmeye devam etmek istedi ama korktum vermedim. kustuktan sonra tekrar emziriyor musunuz??
slm kızlar
aynı durumda olan varmı
gerçekten insanlar hiç anlayışlı değil
açıkca söyleyin emziremiyorum başkalarının yanında diye
nazarada gelebilirsiniz
benim kızım en başından kusuyor içtikten hemen sonra
bazen su şeklinde fışkırtıyor bazen de yoğurt gibi atıyor ağzından
gazını çıkaramadığında yada gaz çıkarmaya çalışırken ıkınmaktan kusuyor
endişe etmene gerek yok
bugün için de Allah kolaylık versin
kızlar uyku düzenininz nasıl?Ben gece kaldırmıyorum bebegım agladıkca emzırıyorum weya maama werıyorum gündüz de tam saati 11e kuruyorum ama son kalkısında yatırmam zor olunca ben de 12.30a kadar uyuyorum sonra emzırıp 2saatte bır kaldırmaya calısıyorum..Ama bır daha uyuyamıyorum..Sizler uyuma fırsatı buluyor musunuz öglen felan??Ben bayılcam artık ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?