- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.041
evet sanırım bu düşünceler hepimizde var şuan bende bide tekrar hamile kalma korkusuda başladı napcam bilmiyorum inş öyle bişey hiç olmaz esadım nasıl planlı olduysa inş 2 ciyi düşünmüyorum ama oluyrsada inş oda planlı olsun yoksa çok zorlanırım ben aldırırım diye korkuyorum valla bakamam kafayı yerim....40 ın çıkınca rahat etcen diyo herkes inş öyle olur tam tersi olmaz inş yaşayıp görecek daha çok şeylerimiz var bebeklerimizle inş herşey güzel ilerler...alışacağız inş...
Walla yıne de bır yerden şükretcek bısey bulmamız lazım gıbı gelıyor bana da ..Annen yanında ya o bıle bırseydır boswer takma canım ..Gögsun ıcın lansınoh kullandın mı sen de?Selam kızlarrr keyıfler nasıl bebısler nasıl ?
Bugun burnum akıyor hasta olabılrım zaten cok anneık yapabıldım cocgua bırde hastalık cıksın tam olsun benım dıkıs yerım haa cok agrıyorr zorlanıyorum yanı memelerım desenız berbat yarın doktora gıdcem mecbur yok carem kalmadı bebegımı tek basıma ılgılenmek ısıtyorum ama maelsef bendaha ıyı olamadım ama allah bınkere razı olsun annemden olmasa ne yapardım allahıma bınlerce sukurr hıcbırse yaptırmıyor bana hem evın ısı hem bebegın cogu ısını o yapıyor saolsun annecım
Canım bazıları da AYŞEBAHAR gıbı basta neyse 40ında da o dıyor walla bılemıyorum..Ben son zamanlarda ocak annelerını okurken kızıma en ıyısı bıraz daha karnımda kal dıyordum ama artık zamanı geldı napalım..Yazık kız onlar da bıze derdını anlatamıyor napsın bebeler..Doğalgazı hıc sorma 250 TL gitti çöpe walla yaa ...
Walla yıne de bır yerden şükretcek bısey bulmamız lazım gıbı gelıyor bana da ..Annen yanında ya o bıle bırseydır boswer takma canım ..Gögsun ıcın lansınoh kullandın mı sen de?
VİVALESTA ;
Gerçekten Allah yardımcın olsun ..Durumun hepımızınkınden cok daha zor..Annen de sızde mı kalıyordu canım ,sen mı bakıyordun??Çok üzüldüm gercekten ..Ne söylenır kı haklısın bunalmakta..Ama,cocugu olan arkadaslarımdan duydugum kadarıyla 2-3 ay cok zormus ama sonrası daha rahatmıs dıyorlar..Dayanmaya calısmamız lazım cnaım..Artık yazı yazamıyorum resmen yanlıs kenımelerı duzeltmek bıle zor gelıyor..Ben de derın uyumayı falan cok özluyorum ..Bırbırımıze burda destek wererek gecırırız umarım bugunlerı ..Mısafırler gıdınce ben de uyuyamıyorum bılıyor musun ?2 gundur bırıleır gelıp bebegıme bayıldıgını söyledıler ve kızım bır turlu uyumadı uyutmadı rahatsız gıbıydı..ben de dua okuyup durdum tepesınde..2-3 saat kızım uyurken bıle bakmaktan uyuyamadım..Nazar sanırım..
AYŞEBAHAR nasılsın canım neler yapıyorsun..Biz 1 taneye zor dayanırken sen napıyon gercekten takdırı hak edıyorsun..
slmmm ben geldım
kızım bı kaka yaptı ıkı bez gıttı
oh be sankı ben rahatlamıs gıbıyım.
kulak copu ıse yaradı sanırım o an deılde epey snra yaptı veya ıcıne popodan zeytınyagımı gırıp ole yaptı acaba
aman olsun sonunda bıttı bu dertte umarım tekrarlamaz
acaba nıhle yı yıkasammı dıyorum becerebılırmıyım kı
Selam kızlarrr keyıfler nasıl bebısler nasıl ?
Bugun burnum akıyor hasta olabılrım zaten cok anneık yapabıldım cocgua bırde hastalık cıksın tam olsun benım dıkıs yerım haa cok agrıyorr zorlanıyorum yanı memelerım desenız berbat yarın doktora gıdcem mecbur yok carem kalmadı bebegımı tek basıma ılgılenmek ısıtyorum ama maelsef bendaha ıyı olamadım ama allah bınkere razı olsun annemden olmasa ne yapardım allahıma bınlerce sukurr hıcbırse yaptırmıyor bana hem evın ısı hem bebegın cogu ısını o yapıyor saolsun annecım
sizlerde ne var ne yok buklemı mrk ettım dun yazmadım gercı genl ben hep burdayım anca okuyorum yazdıklarınız tam yorum yapıcam yusuf eymen mıklıyorr yoksa takıpteyım sızı buklem dıyordum ne yaptın bacım sen dun kaynanan gelıyordu basın saolsun bu arada
bi abla vardı yardımcı ama iş yapmıyodu bende gönderdim
eşimle konuştuk naapsak diye
yatılı alalım dedim eşim istemedi ev küçük beraber kalamayız diye
biz biyere yatıralım dedik ama en az 1500 tl tutuyor aylık
devlet bakmıyo alzheimer hastasına
bende diken üstündeyim bebeğime bişey olcak diye
çünkü anlamıyo hasta olduğu için, bebeği tutup çekmeye kalkıyo yattığı yerden
veya evde boş çamaşır suyu kutusu, kireç sökücü kutuları
nereye döktü bilemiyoruz
yemeğe bile koyabilir çünkü anlamıyo neyin ne işe yaradığını
her gece çişini yapıyo yerlere
yatakodamız hariç heryerye hijyen sorunumuz var maalesef
kayınvalidem geliyo ama o da yaşlı
zor oluyo
bakalım bebek için acilen önlem almamız lazım bu ara((
slmmm ben geldım
kızım bı kaka yaptı ıkı bez gıttı
oh be sankı ben rahatlamıs gıbıyım.
kulak copu ıse yaradı sanırım o an deılde epey snra yaptı veya ıcıne popodan zeytınyagımı gırıp ole yaptı acaba
aman olsun sonunda bıttı bu dertte umarım tekrarlamaz
acaba nıhle yı yıkasammı dıyorum becerebılırmıyım kı
tsk ederım eger tekrarlarsa deneyecemsanırım bebeğin kabız kaka sorunu var.eğer mama alıyorsaa mamanın içine 2-3 damla zeytinyağı akıt. meme alıyorsa sağ ve günde 2 kez onun içine koy.
hepinizin bebeği hayırlı olsun bende 2011 subat annesiyim
allah yardımcınız olsun
canım senin artık dra gitme vaktin geldi gerçekten en azından göğüs ucun için dikişlerininde artık ağrımaması gerekiyo ama ani bi hareket yaptın da o yüzden mi acıdı acaba..ara sıra zonklama olması normalmişte..
kaynanam geldi evet hiçte yardım etmedi saolsun ama önemli değil hallettim annemde hemen döndü zaten bebeğede kıyamadı .. bi kez daha anladım ki kayınvalidem bebek bakamaz
psikolojini eminim hiçbirimiz tam olarak anlamıyoruzdur..
Allah yardımcın olsun
canım 6gün yapamamaları normalmiş haknur öle demişti
tsk ederım eger tekrarlarsa deneyecem
bu arada dogum gunusu kutlu olsun bebegının saglıkla nıce yaslara..
nıhle'yı yıkadımkendıme ınanamıyorum
sımdıde mısıl mısıl uyuyor bıraz odasında esyalarını toparlıcam babası utulemıs camasırlarını besıgıne koymus yerlestırmeden
bı bakım dedım
Kizlar slm herkese deli oldum bu aksam misafirvardi esimin akrabalari uyuyan bebegi uyandirmak icin yapmadiklari kalmadi sinir kupu oldum cocuklar kuaklarinda tutuyolar marifetmis gibi uykusu haram oldu bide kadin diyor uff ben sapkalari hic sevmiyom bu ne deyip basindan atti cocugun icimden dedim ben seviyorum cocuk benim cocugum hayret bisey dedim gecede gelir kucaklarsiniz ayy kirk yilda bi geliyoz diyolar e bebekte bi kere ogreniyo zaten neyse az once emzirdim kizimi bogustu agladi yarim saat korktum biberonami alisti diye silikonu taktim bide baktim hic dolmadi silikon sut yokk kizlar iyice gitti
BENNEBİLEYİM sende durumlar nasil sutun varmi gunduz felan mamayi ne siklikta veriyosun kac ml aliyo gunde toplam suan moralim alt sut her geçen gun sut azaliyo.bide baskasi varken emziremiyom diyonya emzirme onlugu var ben aldimboynuna takiyon icte emziriyon bebegini rahat olur...
Sen de bır mısafır gunu gecırdın ha dun bende de 10 kısı wardı cocukları harıc resmen ..İşimiz cok zor cookkk..Önune gelen ellıyor,kucaklıyor,emzır dıyor,emzırırken bakıp yoprum yapmaya calısıyor..her kafadan sesler cıkıyor..offf durumdayız yahu..Canım benım tek fark ettgıım sey sabahları sütümün oldugu ,gerısını hıc anlamıyorum ..dun yengem gelmıstı dokundu gögsume bu boş resmen dedı..Cok üzüldüm..:18::18:Ben de gecelerı daha cok olmak uzere oglen 30ml,gece de 60 ml felan wermeye calısıyorum,ya sen??Sıkınca gelıyor mu canım ucuna süt..Ne durumda???
Ya sikinca geliyo gibi ben bisey anlamis deilim yengem ye bol bol dedisogan ye dedi bugun ha bire yedim bulgur pilavi yedim sogan ayran bol sivi tavuk eti bilmem ne herkesin tavsiyesine uydumbenimde gunduz biraz iyiydi simdi kiz catladi meger acmis emiyor ama bisi gelmiyo bosu bosuna yaa zayifta zaten aklim almiyo veriyom mamayi ama bu durum beni cok uzuyo herkes bi laf diyo ablam diyor benim ciliz halimle ne bicim sutum olurdu sen davul gibi olmusun sut yok o kadar yiyon bilmem ne aglamamak elde deil.bide bana hep diyolar gogsun kayniyomu boyle insan hissedermis bende olmuyo malesef hayirlisi artik bisey diyemiyorum.gece once emzirp sonrami veriyosun direk mamami veriyosun bide hangi bireronla bendeki chicco
1.Sağlık ocagından Lohusa zıyaretı yapıldı mı ewınıze??Ne yapıyorlar,hangi gün geldiler..Benım 26.gün,hala kımse yok..
2.Bebegınız öksürüyor mu?
3.Aşı için sağlık ocağına güvenmeli miyim?
Ya sikinca geliyo gibi ben bisey anlamis deilim yengem ye bol bol dedisogan ye dedi bugun ha bire yedim bulgur pilavi yedim sogan ayran bol sivi tavuk eti bilmem ne herkesin tavsiyesine uydumbenimde gunduz biraz iyiydi simdi kiz catladi meger acmis emiyor ama bisi gelmiyo bosu bosuna yaa zayifta zaten aklim almiyo veriyom mamayi ama bu durum beni cok uzuyo herkes bi laf diyo ablam diyor benim ciliz halimle ne bicim sutum olurdu sen davul gibi olmusun sut yok o kadar yiyon bilmem ne aglamamak elde deil.bide bana hep diyolar gogsun kayniyomu boyle insan hissedermis bende olmuyo malesef hayirlisi artik bisey diyemiyorum.gece once emzirp sonrami veriyosun direk mamami veriyosun bide hangi bireronla bendeki chicco
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?