2012 Şubat Anneleri

Canım bazıları da AYŞEBAHAR gıbı basta neyse 40ında da o dıyor walla bılemıyorum..Ben son zamanlarda ocak annelerını okurken kızıma en ıyısı bıraz daha karnımda kal dıyordum ama artık zamanı geldı napalım..Yazık kız onlar da bıze derdını anlatamıyor napsın bebeler..Doğalgazı hıc sorma 250 TL gitti çöpe walla yaa ...

Walla yıne de bır yerden şükretcek bısey bulmamız lazım gıbı gelıyor bana da ..Annen yanında ya o bıle bırseydır boswer takma canım ..Gögsun ıcın lansınoh kullandın mı sen de?

öle canım sukretmek lasım ben neler kullnadım canım ılk lansıon kullnadım ben ice gecsınde ıstemıyorum sabredebılcegım kdar acısın yeter valla sapıkmısn dıceksınız ama öle acısın ama sabredıyım su a öle acıyorkı kendımı kasıyorum dıkıslerım patlıcak nerdeyse bebgımı bıle zor tutuyorum acıdan allhım hepmızn yardımcısı olsunnn

benım mınık erkegım mıklıyor bakıyım bı kızlar gelırım

canım annem kendi evinde yaşıyodu, kötüleşince yanımıza aldık bizim ev genişti fakat annem kıyametleri kopardı evime gitcem diye, mecburen biz bu sefer onun küçük evine geldik, zar zor sığdık. hamileyken 3 kez ev taşıdım.
gün geçtikçe hastalığıda ilerliyo tabi, şimdi ben bakmaya çalışıyorum ama vakit ayıramıyorum tabi, dışarı çıkmaya sosyal olmaya ihtiyacı var ama benim halim malum evden çıkmak bi yana odadan çıkamıyorum.
perdeleri ardına kadar açıyor, tam meme verirken, anne kapat perdeyi diyorum ama perdenin ne olduğunu anlamıyo. tuvalete gidince klozeti çekiştirdiği için klozet yerinden oynamış, kapı ve pencere kolları sürekli açılıp kapanmaktan bozuldu. gece geziyo odamıza geliyo uyku sersemi çok korkuyorum. altına işediği için evin heryeri çiş içinde. salon zaten acayip kokuyo ama silecek vaktim yok. maddi açıdan sıkıntılı bi dönemdeyiz herşey üstüste geldi. temizlikçi çaarana kadar bi faturamı öderim diyorum.kendim yapmaya çalışıp halsiz düşüyorum. karmakarışık işler valla ...

zaten sizler olmasanız güç bulamam. bakıyorum ki dertlerimiz aynı, fikir alıyorum sizlerden veya belki bencilli,k gibi düşünebilirsiniz ama sıkıntılar konusunda tek değilmişim diyip içimi rahatlatıyorum.
inşallah bunlarda geçecek, hele bide havalar ısınsın hemen dışarı atıcam hepimizi :)))

slmmm ben geldım
kızım bı kaka yaptı ıkı bez gıttı
oh be sankı ben rahatlamıs gıbıyım.
kulak copu ıse yaradı sanırım o an deılde epey snra yaptı veya ıcıne popodan zeytınyagımı gırıp ole yaptı acaba
aman olsun sonunda bıttı bu dertte umarım tekrarlamaz
acaba nıhle yı yıkasammı dıyorum becerebılırmıyım kı

Bebeğinize uyumayı öğretin

Bebek gibi uyuyan çocuklar dünyada kaç anne - babaya nasip olur? Şanslı ebeveynlerden değilseniz üzülmeyin. Onun mışıl mışıl uyuması sizin elinizde.

Dünyada pek az şey, yeni bir bebek sahibi olmak kadar insanın hayatını etkiler ve değiştirir. Anne - baba olmaya alışmak yeterince şaşırtıcı ve zorken, bir de uykusuzlukla mücadele etmek gerekir. Zira gece ile gündüzü henüz ayırt edemeyen bebeğimiz, bir melek kadar usluysa bile, en az 3 - 4 saatte bir uyanıp beslenmek isteyecektir.

Bebek gibi uyusun

İlk üç ay bebeğin uyku ve beslenme düzenine pek müdahalede bulunulmaması önerilir. Teoride, uykusu geldiğinde uyur. Sizinki uyumuyorsa, İngiliz pediatrist Miriam Stoppard'ın tavsiyelerine kulak verin:

Bebeğinizi kendi belirlediğiniz saatlerde beslemek, onun ihtiyaçlarına uymayabilir. İhtiyacı karşılanmayan bebekse iyi uyumaz. Gece uykusunun zamanla uzayabilmesi için, o uykuya yetecek miktarda kalori aldığından emin olmak gerekir. Bu da, bebeğin istediği sıklıkla beslenmesiyle olur. Altı haftalık olduğunda, bir defada 6 saat uyuyabilir. Şanslıysanız, bu uzun uyku geceye denk gelecektir. Şansınızı artırmak için, bebeğiniz geceleri kalktığında mümkün olduğunca az ses çıkarın, loş ışıkta besleyin, konuşmayın, oyun oynamayın. Zamanla gece uyanmanın kendisine özel bir eğlence getirmediğini anlayacaktır.

Yeni doğan bir bebek sesten rahatsızlık duymaz. Kendinize ve bebeğinize iyilik etmek istiyorsanız, onun uyku saatini bir olay haline getirmeyin. Taşınabilir, küçük bir beşik edinin ve siz neredeyseniz, oraya yatırın. Ev aletlerinin sesi onu rahatsız etmez. Hatta bebekler, anne karnındayken duymaya alıştıkları ritmik seslerle, insan sesleriyle veya kalp atışı sesleriyle daha iyi uyur. Geceleri uyumakta zorlanan ya da uyandığında, uykuya dönmek istemeyen bebeğinize de, eşinizle konuşmalarınızın veya kalp atışlarının kayıtlı olduğu bir kaset dinletebilirsiniz. Ayrıca klasik müziğin de rahatlatıcı bir etkisi olduğu bilinir.

Bebeğiniz gündüzleri uyumakta zorlanıyorsa, onu ana kucağında gezdirebilirsiniz. Hem siz işinizi görürsünüz, hem de hareket, sizin kokunuz ve kalp atışlarınız bebeğinizi anne karnında gibi rahatlatıp uyutur.

Her ne kadar kırkı çıkmadan çocuk dışarı çıkarılmaz dense de, açık hava bebeklerin iyi uyumasına yardımcı olur. Bunda dış uyaranların çok olması nedeniyle, bebeğin daha çabuk yorulmasının da etkisi vardır. Yeterince uyarılmayan bebek iyi uyumaz. Aşırı uyarılma ise, uykusunun başına vurmasına neden olur.

Yeni doğan bebekler çok sıcak bir ortamdan geldiklerinden, ilk haftalar bizlerden daha çok ısıya ihtiyaç duyarlar. Ama unutmayın, sadece üşüyen bebek değil, sıcaklayan bebek de iyi uyumaz. Soğuğu olduğu gibi sıcağı da daha çok hisseder. Çünkü küçük bebekler terleyemez.

Gazının çıkmış olması da iyi bir uyku için önemlidir. Bebekler, emerken yuttukları hava nedeniyle meydana gelen gazı, hareket edemedikleri için kolayca çıkaramazlar. Bebeğinizin gazını çıkartmasına yardımcı olmak için, onu hareket ettirin.

Uyku düzeniyle rahat edin

Sağlıklı bir uyuma alışkanlığı edinmesi için, bebeğinizi en erken üç aylıkken bir yatma düzeniyle tanıştırabilirsiniz. Örneğin, yatmadan yarım saat önce yıkayıp, pijamalarını giydirip, odasında onu çok uyarmayacak oyunlar oynayabilirsiniz, yaşı daha büyükse kısa bir hikaye okuyabilirsiniz. Böylece bebeğiniz yatma zamanının geldiğini anlayacak ama aktivitelerden hoşlandığı için strese girmeyecektir. Daha sonra, emiyorsa son kez karanlıkta emzirip veya biberonunu verip yatağına yatırabilirsiniz. Bir düzen oluşturmaya çalıştığınız ilk zamanlarda, odasından ayrılırken ağlarsa hemen yılmayın. 1 - 2 dakika bekleyin, ağlaması kesilmezse yanına gidin, rahatlatıcı bir ses tonuyla biraz konuşun, yine ayrılın. Ağlamaya devam ederse, aynı şeyi uyuyuncaya kadar tekrarlayın. Böylece bebeğiniz hem terkedilmiş hissine kapılmayacak hem de sizin onu almamakta kararlı olduğunuzu anlayacaktır. Sonunda dayanamayıp alacaksanız, hiç denemeyin. Çünkü, o zaman bebeğiniz uzun süre ağlarsa alınacağını öğrenecek ve bu onu isteklerini ağlayarak yaptırmaya itecektir. 1 - 2 gün uygulamak zorunda kalabileceğiniz bu yöntem, uzun vadede hem sizi, hem de bebeğinizi rahat ettirecektir. Değişik saatlerde, televizyonun karşısında, ayakta sallayarak uyutmaya alıştırma, ilkokulun ilerleyen yıllarına kadar devam edecek kötü uyku alışkanlıklarının başlangıcı olabilir.

Henuz denemedım, bugun ıtıbarı ıle denemeye baslayacagım ınsallah.
Buldugum bu duaları sızınle de paylasmak ıstedım.
ınsallah bebeklerımıze faydası olur.

uyumayan cocuga, uykusu gelene kadar okunacak dua : Allahümme ya hakemü
ağlayan çocuğa okunacak dua; 7 kere suya okuyup ıcırılecek : Allahümme Ya Mükit

sanırım bebeğin kabız kaka sorunu var.eğer mama alıyorsaa mamanın içine 2-3 damla zeytinyağı akıt. meme alıyorsa sağ ve günde 2 kez onun içine koy.

hepinizin bebeği hayırlı olsun bende 2011 subat annesiyim
allah yardımcınız olsun

canım senin artık dra gitme vaktin geldi gerçekten en azından göğüs ucun için dikişlerininde artık ağrımaması gerekiyo ama ani bi hareket yaptın da o yüzden mi acıdı acaba..ara sıra zonklama olması normalmişte..
kaynanam geldi evet hiçte yardım etmedi saolsun ama önemli değil hallettim annemde hemen döndü zaten bebeğede kıyamadı .. bi kez daha anladım ki kayınvalidem bebek bakamaz

psikolojini eminim hiçbirimiz tam olarak anlamıyoruzdur..
Allah yardımcın olsun

canım 6gün yapamamaları normalmiş haknur öle demişti

tsk ederım eger tekrarlarsa deneyecem
bu arada dogum gunusu kutlu olsun bebegının saglıkla nıce yaslara..

oyleymıs cnm yaaa ama alıstım bı kere her dakka kaka almaya bı garıp oldum kac gundur..
aman bugun kendısı yaptı sevındım vallahıı

nıhle'yı yıkadım kendıme ınanamıyorum
sımdıde mısıl mısıl uyuyor bıraz odasında esyalarını toparlıcam babası utulemıs camasırlarını besıgıne koymus yerlestırmeden
bı bakım dedım

elefera duayı deneyecem hatta unutmazsam karsı komsum(bayan) hoca ona bı sorayım aslı varmı veya anlamları ne dıye..
tskler cnm

Canım sewındım kakasını yapmasına bebısının...Kızz nasıl basardın tek basına hem suyu dökup hem kızı nasıl tuttun anlatsana bebısım??Biz ilk kez esımle denemıstık bgn de cok zor oldu,benım kız ısyankar we ası ..kacmaya calıstı küvetten :=))))))
HEMŞİRE naber kız napıyon ??

Ya herkese yazilar yazdim hata mata dior delircem yaaaaa
zaten iki arada bi derede yaziorum bosa qitti onca yazi
sizlerle konuamaz oldum of cildircam ya

Kizlar slm herkese deli oldum bu aksam misafirvardi esimin akrabalari uyuyan bebegi uyandirmak icin yapmadiklari kalmadi sinir kupu oldum cocuklar kuaklarinda tutuyolar marifetmis gibi uykusu haram oldu bide kadin diyor uff ben sapkalari hic sevmiyom bu ne deyip basindan atti cocugun icimden dedim ben seviyorum cocuk benim cocugum hayret bisey dedim gecede gelir kucaklarsiniz ayy kirk yilda bi geliyoz diyolar e bebekte bi kere ogreniyo zaten neyse az once emzirdim kizimi bogustu agladi yarim saat korktum biberonami alisti diye silikonu taktim bide baktim hic dolmadi silikon sut yokk kizlar iyice gitti
BENNEBİLEYİM sende durumlar nasil sutun varmi gunduz felan mamayi ne siklikta veriyosun kac ml aliyo gunde toplam suan moralim alt sut her geçen gun sut azaliyo.bide baskasi varken emziremiyom diyonya emzirme onlugu var ben aldimboynuna takiyon icte emziriyon bebegini rahat olur.
BUKLE basin sagolsun canim.kiz kaynanaya bir gun dayanamadin ha ama anliyom senii bu gece ben sinirden oldum iyiki bir basimayim.
VİVA durumun cok zor canim Allah yardim etsin ama soyle dusun bak sen simdi annesin ve ne emekler veriyosun eski zamanin sartlari daha bi zormus o yuzden annenin basinin ustunde yeri var Allah dayanma gucu verir sana senin boyle hayirli evlat olman ilerde evladinin sana oyle olacagidir ins.
AYSEBAHAR Allah sifa versin ogluna diger bebisler yaklasiyodur hep birinde varsa kapmistir belki Allah sana sabir versin ya yoruluyosundur ama kilolar gidiyor o harcadigin eforla bisi kalmaz bence:)))
BENİMOLAN kiz bes sene naptiniz kocisinle bi basiniza iyi bebek istememis:)) senin hepimizden az sesin cikmali bes sene yatmisin bi guzel simdi gik deme:)) Rabbim uzun omur versin evladina.bide onceden nasil korundun oyle simdiden sonrada uygulayabilirsin
Juwelune bebisi gordu bizi unuttu :))emzuhta hic gorunmuyo hugocukta yok kacaklar.
eLEFERA yazi cok guzeldi tesk. Ederim bende uygulamya calisicam
NİHlE senmi yikamistin bebegi iyi cesaret usutur ben yikasam yav on saatte yikarim:))kabiziginin gecmesine sevindm.ben zeytinyagida icirmistim icini temizler demislerdi buyukler hani herseyi biliyolarya iki cay kasigi vermistim sikisirsan sende ver bisi olmuyo:)bebisler deneme tahtasi oldu zaten yok kimyon yok rezene ....
Enice senden ne haber kiz ya demissin iki saat yemedim sut azaldisen normalde saat basimi yiyosunki o zaman benim sutumun olmamasi cok normal o kadar sik yiyemiyom.
Aklima gelmeyenlerede selamlar.okuyorum hep forumu aceleyle tak kalkiyom ancak simdi yazma firsati buldum

Bide kizlar niye uzaga gidiyozki NİHLENİN kirki cikti bildigim kadariyla soralim nihle arada cok fark varmi sorunlar puf olup ucuyomu ben ne desem bizimkiler kirki cikinca gecer diyo dedim gelinlik caga geliyo heralde o zaman.hani mutlaka fark vardir amaa sence??

Sen de bır mısafır gunu gecırdın ha dun bende de 10 kısı wardı cocukları harıc resmen ..İşimiz cok zor cookkk..Önune gelen ellıyor,kucaklıyor,emzır dıyor,emzırırken bakıp yoprum yapmaya calısıyor..her kafadan sesler cıkıyor..offf durumdayız yahu..Canım benım tek fark ettgıım sey sabahları sütümün oldugu ,gerısını hıc anlamıyorum ..dun yengem gelmıstı dokundu gögsume bu boş resmen dedı..Cok üzüldüm..:18::18:Ben de gecelerı daha cok olmak uzere oglen 30ml,gece de 60 ml felan wermeye calısıyorum,ya sen??Sıkınca gelıyor mu canım ucuna süt..Ne durumda???

Ya sikinca geliyo gibi ben bisey anlamis deilim yengem ye bol bol dedisogan ye dedi bugun ha bire yedim bulgur pilavi yedim sogan ayran bol sivi tavuk eti bilmem ne herkesin tavsiyesine uydumbenimde gunduz biraz iyiydi simdi kiz catladi meger acmis emiyor ama bisi gelmiyo bosu bosuna yaa zayifta zaten aklim almiyo veriyom mamayi ama bu durum beni cok uzuyo herkes bi laf diyo ablam diyor benim ciliz halimle ne bicim sutum olurdu sen davul gibi olmusun sut yok o kadar yiyon bilmem ne aglamamak elde deil.bide bana hep diyolar gogsun kayniyomu boyle insan hissedermis bende olmuyo malesef hayirlisi artik bisey diyemiyorum.gece once emzirp sonrami veriyosun direk mamami veriyosun bide hangi bireronla bendeki chicco

Göğüs nasıl kaynıyormuş ki canım??Benimki de aç sorma kızz...ilk 10dk emıp sonra boş cekıyo gıbı gelıyo aksamları bana..:26::26:Biberon olarak vıvanın söledıgını aldım mılletın sesını kesmek için ..Phılıps awent yenıdogan yavas akıslı bıberonu wardı 15tl falan..Onu aldım en son canım..Son 2 gundur sagmıyorum da canım gunduz 2 saatte bır kurup saatı emzırıyorum,gece de yatarken 60weya 90 ml werıp sonra o aglayınca emzırıyorum gece kalktıgında..Ama hala da artmadı sütüm hanı sık emınce artacaktı yaa cok merak edıyorum kılosunu da...Bır de gecen hafta halamla konustuk dedı kı her emzırmende atıstır dedı..sut bıtıyo ya emınce hemen bırsey ye dıyor..yesıllık,sıwı,helwa ws ne olursa yemelıymışız...sen kac ml werdın kı gunde???

1.Sağlık ocagından Lohusa zıyaretı yapıldı mı ewınıze??Ne yapıyorlar,hangi gün geldiler..Benım 26.gün,hala kımse yok..
2.Bebegınız öksürüyor mu?
3.Aşı için sağlık ocağına güvenmeli miyim?

kızlar merhabalar,benim kızın sarılığı yeni geçti.bende sizlerle paylaşayım dedim.3-4 gündür sabahları perdeyi açıp bebeği ana kucağına koyup camın önüne yatırdık.güneşin geldiği yere doğru anakucağını kaydırdık.bunu öğlene kadar devam ettirdik.2 gündür rengi düzeldi çok şükür.hala sarılığı olan varsa zararlı bi yöntem değil denemenizi tavsiye ederim

Gercekten neden hala gelmedı saglık ocagı yaa...ADESE sarılıktan kurtulmanıza cok sewındım..sut vermen gecırmedı mı

valla benim de ilk basta sikinca geliyor ama daha cocuk doymadan bitiyor, sag gogsumde zaten sut mut yok yaraydi flndi derken daha kendine gelemedi(( mama veriyorum ben de yapcak bisi yok. avent in biberonunu begendim ben. nuke da almistim hemsire onu tavsiye etmisti ama nuke daha cocuk emmeden sakir sakir geliyor. o yuzden aventi kullaniyorum ama once emziriyorum sonra mama veriyorum. bi de sik sik emzirirsen artar diolar ama ben de tik yok. cocuk uyanikken nerdeyse 15 dakkada bir emziriyorum ama hala yetmio, nasil olcak bu is bilmiom valla gece mama hazirlamak iskence gibi, sut olsa cikar memeyi doyur yatir:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…