- 20 Mart 2011
- 964
- 0
- 116
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.101
hehe cok guzel:) valla benim sutum zaten yetmedigi icin dun ne olur ne olmaz die doyurup ciktim ve yanima biberonun icine aptamil koydum. olur da acikirsa sicak su ile hemen yapivereyim diye:)
gezmeler icin mamalar daha pratik oluyor :)) ya bu arada kendime meyve cayı yaptım uyanmayan bebişim mıkırdanmaya başladı... :))) nasıl anlıyorr bir şey yiyip ictigimi
sutun kokusunu aliyordur:))) oh mis gibi bol bol icim bari die uyaniyordur:))
bir de annişler size soru...ben gittigidiyordan goruntulu telsiz olarak baby monitor ü sipariş ettim, bunu kullanan var mı aranızda? siz ne aldınız ?
ben 3 aydan sonra alacaktım ama yatak odasını temizlerken aklım kızımda kalıyor ..iki de bir bakmaya geliyorum daha cok yoruluyorum :S
Ben baba olmak istiyoruuuuuummmm kızlarrrr...işten gelip 2saat bebişi sewip deliksiz uyumakkk....
ya ben kendi capımda bir emzirme kuması diktirdim.. boyle mutfak onlugu gibi..çan etek gibi..uzun geniş.. boynumda mutfak onlugu gibi ipli,ipin büzmesi var ,ayarlıyorsun gevşekligini.. oradan gorebiliyorsun bebegi... yani yakası acık oluyor ,ama tam acık degil... hatta ilk vermekte zorlandım kafamı oradan soktum verdim daha sonra izlemeye devam ettim... ben de bakıyorum bizimki cok tıkanıyorrr hemde bakman iyi sütün artar canım ...
üşür ama evde de ben kotu oluyorum bu sefer hırcınlasıcam cocuga yansıcak,yani her türlü problem.. elimizden geleni yapıyoruzz bizim 40 24 martta cıkıyor, o zaman bende kafam rahat cıkarırım..
kilo falan kalmadı bir de eksilere düşecegim gibi.. amaa ilk bir hafta cok hızlı kilo vermiştim her köşede uyuyordum halsizlikten şimdi yavaş yavaş veriyorum haftada 2 3 kilo gibi .. ne zaman duracak bilmiyorumm :S
Aynen yaa aramıza hosgeldıın gercekten herkes boş konusuyor bı anlayan yok..Eskıden lohusalar tarlalarda iş yaparmıs vs vs bızımkı sımarıklıkmıs da eskıden depresyon mu warmışş...Offfffff......offf...Allah bızlere guc wersın..Uykusuzluk,stres,her kafadan cıkan sesler,yorgunluk,sütsüzlük..vs.vs.
1.Sağlık ocagından Lohusa zıyaretı yapıldı mı ewınıze??Ne yapıyorlar,hangi gün geldiler..Benım 26.gün,hala kımse yok..
2.Bebegınız öksürüyor mu?
3.Aşı için sağlık ocağına güvenmeli miyim?
bu arada ben yıkdaım oğlumu dün tek başıma korkulcak bişey ok kızlar sadece odayı sıcak tutun ve önce vücudundan başlayın yavaş yavaş yıkamaya en son başıylada ayaklarını yıkayıp durulayıp iyice alın sudan fazla oyalanmaya gerek yok zaten kirleri ne olcakki onların...alıştım şükür yavrumaa
berbat bı gece gecırdım...!
aksam saat 10dan 2,40 a kadar uyutmaya calıstım emdı altına yaptı mama verdım gaz cıkardım derken saat ılerlemıs epeyce
sonra salla allah sallah besıgınde el ızlerım cıktı artık..
tam uyudu yattım (02,40 gıbı) saat 4,30 da bı feryat fıgan yırtıyo ortalıgı..
bı baktım ustu bası ıslak nedendır bılemedım.
sanırım kusmus allah'ım korudu ya yavrum ılk kez belkıde oyle aglıyordu
aglaması gectı tam 15 20 dk boyunca ıc cektı yavrum yaa. dayanamıyorum bu duruma..
tekrar kusar dıye yanıma yatırdım onu ızlerken uyumusum bende 7,30da bırdaha zır zır.
ole bole zmn gecırdım baktım olmuyo komsumu cagırdım 10 gıbı okudu cok nzar var dedı(hoca olan komsumun annesını)
kadıncagız yırtılacaktı esnemekten
sonra zeytın yagı ıstedı benden gogsune sırtına masaj yaptı sanırım sert yaptı cok agladı artık yasları suzuldu kızımınım yaa gozlerınden.
megerse ole olunca ıyımıs bılıncsız yapılmazmıs. yapan kısıde yasını basını epeyce almıs bırıydı.
koyde hep bana getırırler ben yaparım dıyo sadece
bıraz hareket ettırdı derken zaman gectı bayagı uyur uyanır gıbı besıgındeydı.
son 1 saattr ıyı uyudu sımdıde bı baktım mahvolmus kaka heryerıne bulasmıs ta ayaklarına sırtına sok oldum gorunce
galıba masaj sıraxsında bezı acılmıs haıfften
onu temızledım 1 saat boyunca resmen sımdı emdırdım yan yatırdım yazayım dedım
cok yoruluyorum sanırım. ve evde durmak benı cok boguyor..
herkes ne kadar anlayıssız ve boş konusuyor yaa daha 5dk gecmeden annemle babamla bır guzel kavgamı yaptım süper dı mı?Annemın dewamlı ''bu acıktı galıba emzır ''demesınden,babamın da bos bos taktik wermesı benı cıldırtacaK ..sankı cocuk dogurmus bakmıs gıbı kadın gıbı laf yetıstırıyor az önce lafımı söyledım küsüp gitti..YETER ARTIK YAA ..SANKI HERKES LOHUSA BEN DE BUNLARI IDARE ETMESI GEREKEN TARAFIM BU NE YAA TRIP MI CEKECEGIM BU DURUMDA offf...
canım sağlık ocağından bizdede tık yok bugün 1.ay aşımız vardı doğum yaptığım hastanede yaptırdım ben çocuk drumuzda orada zaten aşılar ücretsiz istersen uğraşma bebeğin her kontrolünü aşı gününe getir dedi orda yaptırıyorum bende.. bence sağlık ocağına güvenmemek için bi sebep yok ama özel aşılar var onlar için nasıl yapılır bilmem özel aşı yaptırdım ben bugün
bebeğimde öksürmüyor ama odadan odaya geçerken hapşırıyor
esad çok hareketli mi? rüzgar elde durmuyor filenin üstünde resmen ters dönüyor tek yıkamak çok zor
bENIM KIZIM EMERKEN HEP BOGAZINA KACIRIYOR WE ÖKSURUYOR,SANA DA OLDU MU HIC BÖYLE??o ZAMAN KORKUDAN NE YAPACAGIMI SASIRIYORUM HALA ALISAMADIM..BGN KENDIMI REGL DÖNEMLERIMDEKI AGLAMAKLI,HASSAS HALIMDE HISSEDIYORUM..BENIM KIZIM DA FILEYI TUTMAYA BASLADI IKI ELIYLE TUTUP KACMAYA CALISIYOR ZILLI ..
selam kızlar
dr muayeneside yapıldı 1 hatada 430gr almışız mamaı kesmen iyi olmuş dedi
dr aşımızıda yaptı oğlum çok ağladı
hala uyku arasında ağlayıp uyuya kalıyo çok üzülüyorum
bende ağladım onla zaten çok duygusalım
40ımız çıkar çıkmazda hemen annemle ankaraya gidiyoruz biraz daha evde kalırsam mahvolurum
gerçi 40ımızada var ama olsun
sizlerde ne var n eyok kızlar?
oy ruzgarı yer teyzesı masllahhsize
bende ne olsun meme catlagından baska sanırım artık gese bıle eymen bıberona alsıcak kokruyorum bugun gıttım doktora actım memelrımı bakın dedım öluyorum bır care kotu olmus dedı bır merhem verdı du bakalım umarım ıyı gelır umarım bu surede oğlum bıberona alsımaz allahım bır anönce sadce anne sutu ıcsın oğlum ısıtyorum hem manevı hem maddı bakımdan
iyi gelir kuzum inş üzülme bebedordun bi biberonu var anne göğüsü gibi az damlatıyomuş o yüzden alışmıyomuş biberona hızlı akmadığı için geçene kadar onu dene istersen bide mama verme acıylada olsa sağabiliyosan sağ sütünü ver yeterliyse tabi
kızlaaar maa hzırlamak bana çok zor geliyo ..sıcaklığını falan ayarlamak..tek avantajı eşim evdeyse ona veriyorum o bebişi beslerken ben o sırada bi işimi hallediyorum ..
haa o oluyo tabi soluksuz emerken genzine kaçıyo gözleri kocaman oluyo dudaklar pörtlüyo öksürüyo nasıl havaya kaldırdığımı şaşırtıyo bana..bide yıkanırken elinide tutmaya çalışıyo mu o zaman kıyamıyorum yardım bekler gibi sanki yavru kuşum
burda aynen benı anlatmsın ben mı lohusayım yoksa anenem babam koammı lohusa anlamadım hatamı yaptım anneme gecmekle acaba herkesı ben ıdare edıyorum arada ben kalıyorum cunku zaten göğüslerımın agrısı yetıyor bana dıkıslerım aynen uykusuzluk bırde gönul yapmaya calsıyorum dlerııcemmm
elımden gelıdgınce süt sagıp verıyordum ama sagmaktan gogsumun kenarlarıda yara oldu ama elımden geldgınce emzıryorum aglyarada olsa hergun meme yı alıyor bırkackez yanı kuzum bu meme konusunda ne sıkıntı varsa ben cekıyorumm sütüm yeter herhalde ilk hafta hep meme emdı oğlum cunku su merhem ıyı gelsede oğlumu meme versem doya doya rahtcca
bİZ BIR ÇÖZUM BULDUK suyunu kaynatıp bır şişeyle petegın üstüne koy ,sonra da mama hazırlarken cezveyle azıcık ısıt wer ..Cok rahat oluyor gecelerı özellıkle...
Elimi degıl de ıkı elıyle sımsıkı fıleye yapıstı cok gulduk zor aldık elını cocugun..Maaşallah kılosuna kızzidolum sensın..Ankara da soguktur kız gıtmese myıdın kı..
Aynı durum bende de war yakına tasındım bos yere tasındıgıma ınanıyorum anında pişman olmustum hala da coook pışmanım..herkes ne kadar anlayıssız yaa küsen küsene bee...Bu arada doktor hangı merhemı werdı sana ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?