2012 Şubat Anneleri

MADECASSOL diye merhem verdı cnm umarım işe yarar ama emzırırken sılmen lasım ama su bıle deyınce benım canım acıyor napıcam bılemıyorum artık gecsın ıstıyorum 21 gun oldu

Gercekten neden hala gelmedı saglık ocagı yaa...ADESE sarılıktan kurtulmanıza cok sewındım..sut vermen gecırmedı mı

canım teşekkür ederim.süt versem geçecekti ama kızım sarılıktan dolayı sürekli uyuyordu emziremiyordum.ben de o ara biraz mama takviyesi yaptım .şimdi vermiyorum mamayı habire emziriyorum sanırım biraz da fazla emziriyorum sürekli kusuyor......
senin yavrun nasıl canım.

benmkindede vr cnm sağ ol bu fikri verdiğin için bende denicem inşşşş

inşallah sende de işe yarar canım.dualarım seninle.....

nihleecim canım teşekkür ederim .evet bu sarılık beni hakikaten çok gerdi.ama çok şükür atlattım.bu arada sizlerden ne de olsa daha tecrübeliyim akıl veriyor olarak görmeyin ama 1-2 şey demeden geçemeyeceğim.sütünüz ile ilgili kimseyle konuşmayın .az ya da çok gibi yorum yapmayın.ehhh falan deyip geçiştirin belki inanmayacaksınız ama inanılmaz nazar değiyor.memesi yara olanlar tek sebebi bebeğin memeyi tam olarak tutamaması o yüzden memeyi ağzına iyi yerleştirmeye çalışın.muhakkak her emzirmede gazını çıkarın.ben sırtına vurmuyorum yavrumun kıyamıyorum sadece ona sarılıyorum iki elimle sıkı sıkı ve geziniyorum.eğer hala çıkmazsa yüz üstü yatırıyorum.gazı olan bebek emmiyor.2 saatten önce emzirmiyorum acıksın da daha iyi emsin diye.allah hepimizin yardımcısı olsun.burda siz genç annelerin emziremediğini duyunca çok üzülüyorum .inanın dualarım sizinle.

kızlar geçmiş, okudum ama cevap verecek takatım bile yok kızım bugün hiç uyumadı,deli etti beni
aşı yaptırmıştık bugün belki ondan huzursuzlugu boyumuz 58cm olmuş kilomuzda 5300 olmuş,ama çok kusuyor kızım perşembe doktora gidecez inşallah
BENNEBİLEYİM ben saglık ocagına güveniyorum,rahatlıklada aşılarımızı yaptırıyoruz,

HEMŞİREM BEN ÇOK SIK yemek yiyordum ama annem gidince yemek için zorlayanda yok yiyesimde gelmiyor zaten,ama yicemm artık bebegim için
sütü olmayan kızlar tahin helvasını deneyin,arkasındanda ılık bir su için bende çok işe yarıyor
yada tahinpekmez yiyin hem demirde içeriyor ama tahini hayatınıza sokun süt istiyorsanız

hımm biz bebekten oncede koymuyorduk telefon.. ama iş yaparken aklım kalıyor radyasyon falan deme şansım yok yalnızım ben cunku ( korkuyorum..evde uzunlamasına boyle uzun koridorlu tek cephe... o yüzden duymam da imkansız...

Ewet yaa ne rahat herkes..Ben henuz dolasamam tek yaaa kanguru için erken ,arabayı yokuşta suremem,anakucagı benden de agır..offff..saglık ocagı yakın olsa oraya gıderrdım kılosunu cok merak edıyorum ben de...Bir de iş yapma tabıkı yaaa,benım annemler bakıyor mutfaga ama asla hepsını yapamam gıbı gelıyor..Ayrıca bız de ınsanız canım..ben tek bebege baktıgım halde kendıme wakıt bulamıyorum 5dk bıle...esım de anlayıslıdır takmaz pek yemek olayını..iş basa dusunce naparım bılmem..[/QUOTE]

benimki ipli işte oradan ayarlıyon dekolteni yukarıdan bakıyorum.. gorulcek gibi degil v yakalı kazak gibi oluyorr

hahayytt emzir emzirr sık sık mamaya gerek kalmıcak bu gidişle

anamm ben dogumdan cıktım fıstıklı tahın helvası istedim , ki oyle düşkünü degilimdir hatta bizim evde eşim falan yer ben bir kalıptan en fazla bir cop kadar yerdim... canım ondan istedi evden getirdi eşim.. tabi helva yakıyor bol bol da su ıcıyorum.. ama o günden beri hergün helva yiyorum eşim yetiştiremiyor oyle uygun da birşey degil mama daha uyguna gelir heralde :))))))) hatta demincek yedim sabaha kahvaltı hazırlıyordum bir dilim attım agzıma :)) her buzdolabını actıgımda goturuyorummm :)))

banyo hikayeleri sanırım tüm veletlerde aynı..bizimki de bir eliyle fileye yapışıyor bir eliyle babasının elini tutuyor..

gecen gün soydum kuvete koyacaktım sacıma bir yapıştı acamadım ellerini eşim kurtardı...

bugün yıkayamıyoruz bebişi akşam 2 saa ayakta kaldı zilli şimdi sızdı kalkmıyor (((

Geçmesıne sewındım gecmıs olsun ..Benım yavru ceylanımda gaz sancısı arttı ,şimdi herkesı daha ıyı anlıyorum bu kıpkırmızı aglamalarına dayanamıyorum her an aglamak ıstıyorum Ben de nazara her konuda ınanıyorum cmt gelen mısafırler wardı bebısım de yedıkten sonra gegırıp gaz cıkardı hemen herkes waay gazını da cıkartıyo hemen falan der demez cocuk ıkı gecedir tamamen agırlastı ..Çok mutsuzum ..Bir daha kımseye bebegımı göstermek ıstemıyorum ..Benımkıde hep kusuyor acaba yemek fazlası mı,üşütme mı bılemedım..

Maaşallah kılosu ve boyuna ..KAç kg dogmustu ne kadar almıs canım ,ne kadar boyu uzamıs..Benim de perş doktor randewum var yuzunde de garıp kızarmalar war soracagım doktora mutlaka ..ilk asısını doktor burda yaparsınız dedı hastanede olacak sanırım ..Ya benım hamılelıgımle ılgılenen hemsıre felaket tellalı gıbıydı benı hep gerdı gebelık boyunca..O kıza guwenemıyorum o yuzden ..Nazar da degdırıyor bebegıme..uğursuz gıbı bıraz..:18::18:

benimki ipli işte oradan ayarlıyon dekolteni yukarıdan bakıyorum.. gorulcek gibi degil v yakalı kazak gibi oluyorr

hahayytt emzir emzirr sık sık mamaya gerek kalmıcak bu gidişle
anamm ben dogumdan cıktım fıstıklı tahın helvası istedim , ki oyle düşkünü degilimdir hatta bizim evde eşim falan yer ben bir kalıptan en fazla bir cop kadar yerdim... canım ondan istedi evden getirdi eşim.. tabi helva yakıyor bol bol da su ıcıyorum.. ama o günden beri hergün helva yiyorum eşim yetiştiremiyor oyle uygun da birşey degil mama daha uyguna gelir heralde :))))))) hatta demincek yedim sabaha kahvaltı hazırlıyordum bir dilim attım agzıma :)) her buzdolabını actıgımda goturuyorummm :)))[/QUOTE]

Anladım cnaım o zaman ben de boynundakı kemerden sıkmayıp bakarak deneyeyım bakalım ne olacak,ben bu emzırmeyı ögrenmeden dısarı adım atamayacagım galıba ..Kızım cunkı her gelen kadının memesıne dogru saldırıya gecmeye basladı Rezıl olurum herkese ..Keşke mama gerekmese cunkı zawallıya gaz yaptı mama rahatsız ettı ya yememeye calısıyor ,ya kusuyor ...Benım bebegım de bgn tartıya yatırdık kılosu sadece 3800 olmuss...Ühüüü en zayıfı topıgın benım kuzum olacak ..Sana tavsıyem bım den al tahın helwasını 4-5 tl ve tadı da dıgerlerınden farksız canım..Haberın ola ..Zaten masraflar fecı yaa bezlerı,çaylar vs vs..:26:

Gaz sancıları, bebek 2 haftalık olduğunda başlar, 4. haftada şiddetlenir, 3. ayda büyük ölçüde kaybolur. Az sayıda bebekte, 6-9. aya dek devam edebilir.Bebekler mümkün olduğu sürece anne sütü ile beslenmelidir, çünkü anne sütü bebeklerin mide bağırsak sistemine son derece uygun olup kolay sindirilebilir.

Emziren anneler emme aralarında ve emmeden sonra bebeğin gazını çıkarmalıdır. Eğer bebek mama içiyorsa bebeğe dinlendirerek biberondan mama verilmelidir.Bebeklerin üşümemelerine özen gösterilmelidir.Bebeğin karnını saat yönünde zeytin yağıyla ovmak da gaz sancılarını azaltan bir tekniktir.
Emziren anneler emme aralığını en az 2 saat olarak ayarlamalıdır, aksi takdirde saat başı emen bebeklerde sindirilen ve sindirilmemiş süt karışarak gaz yapabilir.Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur. Ayrıca anne nikotin, yani sigara kullanmamalıdır. Bazı alerjik bünyeli ( özellikle alerjik deri döküntüsü, egzama, saman nezlesi ve astımı olan) anneler, inek sütü içeren yiyecekleri (süt, yoğurt, peynir, hatta tereyağı) aldığı takdirde bebekte hem fazla gaz, hem de ishal,deri döküntüsü, burun akıntısı, öksürük gibi alerjik belirtiler olabilir. Emziren anneler bebeklerinde aşırı gaz olduğunda, kendi diyetlerindeki bu maddeleri gözden geçirmeli ve bir süre için bunları kesmelidir (özellikle bebek 4 aylık olup, gaz problemi geçene kadar).
Eğer bebek mama ile besleniyorsa, inek sütü bazlı mamalar gaz yapıyor olabilir. Bu durumda, bebeğin doktoru ile görüşüp, mama değişikliği tartışılabilir.
Eğer bebek biberonla besleniyorsa, çok küçük veya çok büyük delikli emzikler, bebeğin fazla hava yutmasına ve çok gazı olmasına sebep olur.
Bazen emzik vermek işe yarayabilir.

Beslenme sırasında, her 5-10 dakikada bir veya bir göğüsten diğerine geçerken ve mutlaka beslenme bittikten sonra bebeğin gazı çıkarılmalıdır.
Gaz sancıları tuttuğunda, anne-baba sakin olmalı, bebeği kucağına alıp, ninniler mırıldanıp, kucağında gezdirmeli. Ritmik hareketler ve devamlı sesler ( elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinesinin sesi gibi) sakinleştirici olabilir. Evde çılgınlar gibi bağıran bebek, doktora gitmek için arabaya biner binmez susar, yani araba ile gezdirmek de iyi bir fikirdir.

Bebeğin karnını, sırtını ovmak, anne-baba yanındayken onu yüzüstü yatırmak (Dikkat! Uyurken mutlaka sırt üstü yatıyor olmalıdır!), veya anne-babanın bebeği kendi göğsü üzerine yatırması da işe yarayabilir.
Bebeğin, ayakların ve karnına sıcak havlu veya havlu içinde yakmayacak sıcaklıkta su torbası konulabilir.

Ilık bir banyo, özellikle de en çok sancının olduğu akşam saatlerinin hemen öncesinde, bebeği sakinleştirip, sancıları önleyebilir.

Anne sütü alan ve 6 aylıktan küçük bebeklerde, anne sütü dışında bir şey verilmesi önerilmese de bazen papatya, rezene çayları işe yarar.

Bebeklerin huysuzluğu asla sizi paniklendirmemelidir, sakin olmaya çalışın ve uygulayabileceğiniz yöntemleri sıra ile deneyin . Unutmayınız ki sizin sakin yada panik olmanız da bebeği etkileyen başka bir sebeptir. Gaz problemi evde uyguladığınız yöntemlerle yardım edemeyeceğiniz kadar şiddetli ise doktorunuza başvurarak uygun görülen bir ilaç alınabilir.

adese
canim cok sikkin ya
benim bebisim buqun 6qunluk oldu
masallah istahi kakaya cikmasi simdilik sorun yaratmadi ama
sutum akmasina raqmen bebisim memei tutmuor
tam tuttu derken 5 6 kez cekip kaybedior aqzinda
bende mecbur sagiyorum ama cok gecikmeli ve emecek olmasina nazaran cok yetersiz qibi qelio sagmak bana.
En onemlisi zaman qecio.
Bazen sagmami beklemesi diyip once emzirmeyi denior sonra sagdigimi verior doymadigina inanip 2 saat sonra mama vermek zorunda kaliorum.
Bu meme tutturma isinde nasil savas vericem blmyrm
benmi beceremiorum ucu falanmi kucuk ama yok deqil :s yoksa bunlar henz normalmi

Cok faydali bir yazi
sayfayi kaydettim
tskler canim. Bide memeyi tutturma hakkinda bisiler kapsam kendime qelcem

o küsmeleri yokmu..kayınvalidem 10 gün kaldı son iki günde bi alınganlığı tuttu kadının küs değilde biraz dargın gitti!kendi annem ise resmen küstü bana gitti,ertesi gün ben çağırmadan yine geldi ama!:))teyzem küstü vs..herkesin nazını ben çeker oldum..bide demezlermi ay sen nekadr sinirlisin öyle diye!hep onlar haklı!bişey deyincede 'bizde çocuk doğurduk hiç böyle olmadık demezlermi!

Anladım cnaım o zaman ben de boynundakı kemerden sıkmayıp bakarak deneyeyım bakalım ne olacak,ben bu emzırmeyı ögrenmeden dısarı adım atamayacagım galıba ..Kızım cunkı her gelen kadının memesıne dogru saldırıya gecmeye basladı Rezıl olurum herkese ..Keşke mama gerekmese cunkı zawallıya gaz yaptı mama rahatsız ettı ya yememeye calısıyor ,ya kusuyor ...Benım bebegım de bgn tartıya yatırdık kılosu sadece 3800 olmuss...Ühüüü en zayıfı topıgın benım kuzum olacak ..Sana tavsıyem bım den al tahın helwasını 4-5 tl ve tadı da dıgerlerınden farksız canım..Haberın ola ..Zaten masraflar fecı yaa bezlerı,çaylar vs vs..:26:[/QUOTE]

Bizim senle herseyimiz ayni gidiyor kanki:)) merak etme en zayif kiz bende dun gece baktik 3700 olmus yanlizca ve senin kizdanda buyuk bence 23 gunluk cok mutsuzum yaaa boyu kac seninkinin ona bakamadim ben.kizlar herkesin bebegi ne kadar kilo aldi dogumdan sonra yaa paylassak

Enice kac kg dogdu kizin 22 gunlukken kac kiloydu yani kilo alma durumu nasil benim yarim kilo almis nerdeyse bir aylik deli oldum yavvv

en fazla 2saat bekletılıyor kutuda yazanda bu

JUwelune naber kiz bebegin nasil sut durumun nasil ??
cnm hep kucagımda bebegım gaz sancısı var sadece dık tutunca rahatlıyor sut ıcın sıvı alıyorum sadece ozel bısey yapmıyorum zaten ıshalım dogumdan berı hosaf fln ıcemıyorum gaz cok zor ıns sızde yokturr

Kimse bana cwp yazmior
sunu sunu dene demior
bizdede oldu korkma uzulme demior

cnm sana kendı yaptıgımı tavsıye edıcem benım oglumda tutmuyordu memeye mama surduk kandırdık tuttu bırden bıde kahverengı bolumu buzdurup agzına sokmaya calss

Kimse bana cwp yazmior
sunu sunu dene demior
bizdede oldu korkma uzulme demior

canım yeni açabildim bilgisayarı.yoksa yazmazmıyım......

ben yoğun bakımdayken hemşire dediki bebeği getirip bi emzirtelim.beni zorla oturttu mememi açtı ve bi çığlık attı ''aaaaa bunu çocuk nasıl ağzına alacak ''diye.abartmıyorum mememin başı baş parmağımdan bile büyük.diğer hemşireleri çağırdı mememi gösterdi.ben içimden gülüyorum çünkü daha önce 2 bebek doğurdum ve emzirdim. yani diyeceğim odur ki memeni bebek her halikarda tutar.sana düşen biraz uğraşmak.rahat ol kendini sakın germe.uygun bi pozisyon bul kendine.sırtını destekle ve en önemlisi bebeğin gazının çıktığına emin ol.anlattığın kadarıyla sanki gazı var gibime geldi.nehirde çünkü bi önceki emmede gazını az çıkartmışsam ve anlamadıysam bi sonraki emmede memeyi tutuyor ama ememiyor kızarıyor bozarıyor ağlıyor.hemen kaldırıyorum biraz evin içinde gezdiriyorum ona sıkı sıkı sarılarak her seferinde muhakkak gazı oluyor.allah yardımcın olsun canım.ama nolur sakin ol.o kadar çok anlıyorlar ki annenin gerginliğini.seni kocaman öpüyorum canım.....

şımarık
çay derken mamayı kastediyosun herhalde
artanını dökmen gerekiyo

feraycım
çok üzülüyorum ama başıma gelmediği için bi tavsiyede veremiyorum
benim oğlanda ucunu tutuyo
diyolarya kahverengi kısmını komple verin
yok mümkün deil çünkü kıpır kıpır yerinde durmuyo
sonrada yara oluyo uçları tabi

hemşire
oğlum 3300 doğdu 1 aylıkken 4500 dü sanırım şu aralar 5 kilo olmuştur
ama erkek bebekler daha hızlı kilo alıyo
karnı doyuyosa, uyuyosa, çişini kakasını yapıyosa sağlıklıdır
kilosuna üzülme bizler gibi bebeklerimizinde bünyesi farlı olabilir

Cok faydali bir yazi
sayfayi kaydettim
tskler canim. Bide memeyi tutturma hakkinda bisiler kapsam kendime qelcem

Canım fırsat bulup da arastırırsam mutlaka yollarım merak etme..Artık zaman bulamayabılırım gaz bızde de basladı cunkı((

Bizim senle herseyimiz ayni gidiyor kanki:)) merak etme en zayif kiz bende dun gece baktik 3700 olmus yanlizca ve senin kizdanda buyuk bence 23 gunluk cok mutsuzum yaaa boyu kac seninkinin ona bakamadim ben.kizlar herkesin bebegi ne kadar kilo aldi dogumdan sonra yaa paylassak[/QUOTE]

Ewet canım cok benzıyoruz..Su anda da GAZ basladı benım kızda..Butun dertlerden de berbatmıs bunu anladım ..Çok mutsuzum..Boyunu bılmıyorum canım..Göğüslerım de acıdan yanıyor tekrar sızlamaya basladı senınkı gectı mı canım?Beniim kızım 15.gunde sadece 220 gram almıstı we dogum kılosuna gerı gelmıstı ..pers 1 aylık kontrolde kılosunu yazacagım ..Herkes yazsa keske gercekten ..

Ewet ben de bu bızde dogurduk lafı dısında 2 laftan daha bunalıma gırme üzereyım
1.Aaa acıkmıs bu annesiiii emzırsene kızını yazııkkk aç bu cocukkkk..
2.Burası ne kadar sıcak ,cocuk yanacak sıcaktan üstünü acın bu kadar gıydırmeyın yanıyorum ben burda..
Kafayı yıyorum we son 5 gundur lohusalık nedır ıyı anladım ..Gece de eşime kıl oldum ona da sabah ben küstüm..Artık kımseyle konusmuycam ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…