- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.061
Göğüs nasıl kaynıyormuş ki canım??Benimki de aç sorma kızz...ilk 10dk emıp sonra boş cekıyo gıbı gelıyo aksamları bana..:26::26:Biberon olarak vıvanın söledıgını aldım mılletın sesını kesmek için ..Phılıps awent yenıdogan yavas akıslı bıberonu wardı 15tl falan..Onu aldım en son canım..Son 2 gundur sagmıyorum da canım gunduz 2 saatte bır kurup saatı emzırıyorum,gece de yatarken 60weya 90 ml werıp sonra o aglayınca emzırıyorum gece kalktıgında..Ama hala da artmadı sütüm hanı sık emınce artacaktı yaa cok merak edıyorum kılosunu da...Bır de gecen hafta halamla konustuk dedı kı her emzırmende atıstır dedı..sut bıtıyo ya emınce hemen bırsey ye dıyor..yesıllık,sıwı,helwa ws ne olursa yemelıymışız...sen kac ml werdın kı gunde???
Kizlar slm herkese deli oldum bu aksam misafirvardi esimin akrabalari uyuyan bebegi uyandirmak icin yapmadiklari kalmadi sinir kupu oldum cocuklar kuaklarinda tutuyolar marifetmis gibi uykusu haram oldu bide kadin diyor uff ben sapkalari hic sevmiyom bu ne deyip basindan atti cocugun icimden dedim ben seviyorum cocuk benim cocugum hayret bisey dedim gecede gelir kucaklarsiniz ayy kirk yilda bi geliyoz diyolar e bebekte bi kere ogreniyo zaten neyse az once emzirdim kizimi bogustu agladi yarim saat korktum biberonami alisti diye silikonu taktim bide baktim hic dolmadi silikon sut yokk kizlar iyice gitti
BENNEBİLEYİM sende durumlar nasil sutun varmi gunduz felan mamayi ne siklikta veriyosun kac ml aliyo gunde toplam suan moralim alt sut her geçen gun sut azaliyo.bide baskasi varken emziremiyom diyonya emzirme onlugu var ben aldimboynuna takiyon icte emziriyon bebegini rahat olur.
BUKLE basin sagolsun canim.kiz kaynanaya bir gun dayanamadin ha ama anliyom senii bu gece ben sinirden oldum iyiki bir basimayim.
VİVA durumun cok zor canim Allah yardim etsin ama soyle dusun bak sen simdi annesin ve ne emekler veriyosun eski zamanin sartlari daha bi zormus o yuzden annenin basinin ustunde yeri var Allah dayanma gucu verir sana senin boyle hayirli evlat olman ilerde evladinin sana oyle olacagidir ins.
AYSEBAHAR Allah sifa versin ogluna diger bebisler yaklasiyodur hep birinde varsa kapmistir belki Allah sana sabir versin ya yoruluyosundur ama kilolar gidiyor o harcadigin eforla bisi kalmaz bence:)))
BENİMOLAN kiz bes sene naptiniz kocisinle bi basiniza iyi bebek istememis:)) senin hepimizden az sesin cikmali bes sene yatmisin bi guzel simdi gik deme:)) Rabbim uzun omur versin evladina.bide onceden nasil korundun oyle simdiden sonrada uygulayabilirsin
Juwelune bebisi gordu bizi unuttu :))emzuhta hic gorunmuyo hugocukta yok kacaklar.
eLEFERA yazi cok guzeldi tesk. Ederim bende uygulamya calisicam
NİHlE senmi yikamistin bebegi iyi cesaret usutur ben yikasam yav on saatte yikarim:))kabiziginin gecmesine sevindm.ben zeytinyagida icirmistim icini temizler demislerdi buyukler hani herseyi biliyolarya iki cay kasigi vermistim sikisirsan sende ver bisi olmuyo:)bebisler deneme tahtasi oldu zaten yok kimyon yok rezene ....
Enice senden ne haber kiz ya demissin iki saat yemedim sut azaldisen normalde saat basimi yiyosunki o zaman benim sutumun olmamasi cok normal o kadar sik yiyemiyom.
Aklima gelmeyenlerede selamlar.okuyorum hep forumu aceleyle tak kalkiyom ancak simdi yazma firsati buldum
slm qunaydin kizlar
hemsire canim ben daha yeniyim qerci carsamba 1hafta olucak doqum yapali ama sut mewzusu biraz ilqimi cekti yazayim dedim
hastanedeyken azda olsa koyuda olsa qeliordu sutum
ve bebeqim kolayca tutuyordu memeyi
eve qeldik sut mut yok varsada 1o ml anca
artik dusun azliqini :)
qelen qiden zaten olanida küstürdü cenesiyle
25 cocuk yapmis qibi oylede tecrubeli ve piskinlerki isleri qucleri demorize etmek yol qosteren yok anasini ...!
Teyzem qeldi qectiqimiz qunlerde ve dolu kizim memelerin ama sutun duqumlenmis masaj istiyor sicak su istior dedi
yaptik ve inan bana ince ince fiskirdi
berraklasti
sonra is memeyi tutturmaya kaldi
onuda zor bela yapiorum allahin iznyle.
Bol su ic kayisi suyu ic sakin boqazini yemekle doldurma varsa yoksa sivi al. Biskuwiler atistir meyveler falan ye corbaya aqirlik ver bu fitlesmenede yardimci olacak ve en onemlisi seni qazdan uzak tutacaktir bitanem.
Morslini hic bozma mutlaka bi ilerleme olucak bak qorursun.
Memeyi tutmuyor die saqma makinesi aldim
qunduzler mutlaka emziriyorum 30 ml kadar derin uyumazsa 1 saat sonra yne emziriorum yada saqiorum uyursa emzirip arkasindan doymadiqi ve yetistiremediqim icin mama taakviyesi yapiorum. Cuk cuk emse sorun deqil tutmamasi dert zaten.
Blmyrm sizler normalmi doqurdunuz ama benim bu rahim dikislerim aqlatmaya basladi cok sikildim artik aqrisindan yanmasindan
nekadar zamanda qecerki bilqisi olan varmi
kızlar merhabalar,benim kızın sarılığı yeni geçti.bende sizlerle paylaşayım dedim.3-4 gündür sabahları perdeyi açıp bebeği ana kucağına koyup camın önüne yatırdık.güneşin geldiği yere doğru anakucağını kaydırdık.bunu öğlene kadar devam ettirdik.2 gündür rengi düzeldi çok şükür.hala sarılığı olan varsa zararlı bi yöntem değil denemenizi tavsiye ederim
hemşirem sütün olmamasına çok üzüldüm eğer bebeğin fazla uyumuyorsa rezene ile anason al aktardan çayını iç hem mışıl mışıl uyur hemde gazı çıkar hemde süt yapıyo sende rahat edersin bizimkinde sarılık çıktığı için şimdilik bıraktım ben rezeneve anasonu tadıda güzeldi..kızlar ben daha oğlumun ağzına süt dışında hiç bişey vermedim sütün koruyuculuğu gidermiş o zamanda hamile kalma şansın yüksek olurmuş eğer bebeğe farklı şeyler verirseniz haberiniz olsun dr kaan kocatepe dedi uzman tvde dinledim su bile verirseniz koruyuculuğu gider diyor zaten 6 aya kadar su vermeyin sakın anne sütünün yarısı su zaten....hemşirem valla 5 sene keyif yaptık dediğin gibi ama yinede insan bebek olunca sanki o günler bi daha hiç geri gelmicek gibi geliyo..endişeler başlıyo..eşimle şuan doğru düzgün sohbet edemiyoruz bile....basıyo ağlamayı oğlumm......5 sene korunduk ama hiç korkum yoktu bebek olursa olsun diyodum ama şimdi normal doğum yaptığm için için temizlenmiştir dikkat et diyo herkes allah korusun kafayı yerim inş olmaz bebek memek.... .... bu arada gusül abdesti almadanda bebek emzirilmezmiş kızlar haberiniz olsun 40 çıkanların....annem dedi...dikkat et diye .....biz bugün 11 günlük olduk....günler geçmiyo sanki ...ama alışıyorum oğluma yavaş yavaş...bol bol su iç hemşire su süt yapıyo ayva süt yapıyo bulgur pilavı kompostuda süt yapıyo bende iştahsızım ama ara ara bi tabakta olsa yiyorum napim....annelik zor ben en çok uykudan dertliğim mışıl mışıl sabah ettiğim günleri özledim napalım elbet büyüyecekler sağlıklı olsunlarda inş.. ..
evet bende merak ettim dünürüm gelinim değiştimi 40 çıkınca umut varmı bizim için söyleeeBide kizlar niye uzaga gidiyozki NİHLENİN kirki cikti bildigim kadariyla soralim nihle arada cok fark varmi sorunlar puf olup ucuyomu ben ne desem bizimkiler kirki cikinca gecer diyo dedim gelinlik caga geliyo heralde o zaman.hani mutlaka fark vardir amaa sence??
Bebeğinize uyumayı öğretin
Bebek gibi uyuyan çocuklar dünyada kaç anne - babaya nasip olur? Şanslı ebeveynlerden değilseniz üzülmeyin. Onun mışıl mışıl uyuması sizin elinizde.
Dünyada pek az şey, yeni bir bebek sahibi olmak kadar insanın hayatını etkiler ve değiştirir. Anne - baba olmaya alışmak yeterince şaşırtıcı ve zorken, bir de uykusuzlukla mücadele etmek gerekir. Zira gece ile gündüzü henüz ayırt edemeyen bebeğimiz, bir melek kadar usluysa bile, en az 3 - 4 saatte bir uyanıp beslenmek isteyecektir.
Bebek gibi uyusun
İlk üç ay bebeğin uyku ve beslenme düzenine pek müdahalede bulunulmaması önerilir. Teoride, uykusu geldiğinde uyur. Sizinki uyumuyorsa, İngiliz pediatrist Miriam Stoppard'ın tavsiyelerine kulak verin:
Bebeğinizi kendi belirlediğiniz saatlerde beslemek, onun ihtiyaçlarına uymayabilir. İhtiyacı karşılanmayan bebekse iyi uyumaz. Gece uykusunun zamanla uzayabilmesi için, o uykuya yetecek miktarda kalori aldığından emin olmak gerekir. Bu da, bebeğin istediği sıklıkla beslenmesiyle olur. Altı haftalık olduğunda, bir defada 6 saat uyuyabilir. Şanslıysanız, bu uzun uyku geceye denk gelecektir. Şansınızı artırmak için, bebeğiniz geceleri kalktığında mümkün olduğunca az ses çıkarın, loş ışıkta besleyin, konuşmayın, oyun oynamayın. Zamanla gece uyanmanın kendisine özel bir eğlence getirmediğini anlayacaktır.
Yeni doğan bir bebek sesten rahatsızlık duymaz. Kendinize ve bebeğinize iyilik etmek istiyorsanız, onun uyku saatini bir olay haline getirmeyin. Taşınabilir, küçük bir beşik edinin ve siz neredeyseniz, oraya yatırın. Ev aletlerinin sesi onu rahatsız etmez. Hatta bebekler, anne karnındayken duymaya alıştıkları ritmik seslerle, insan sesleriyle veya kalp atışı sesleriyle daha iyi uyur. Geceleri uyumakta zorlanan ya da uyandığında, uykuya dönmek istemeyen bebeğinize de, eşinizle konuşmalarınızın veya kalp atışlarının kayıtlı olduğu bir kaset dinletebilirsiniz. Ayrıca klasik müziğin de rahatlatıcı bir etkisi olduğu bilinir.
Bebeğiniz gündüzleri uyumakta zorlanıyorsa, onu ana kucağında gezdirebilirsiniz. Hem siz işinizi görürsünüz, hem de hareket, sizin kokunuz ve kalp atışlarınız bebeğinizi anne karnında gibi rahatlatıp uyutur.
Her ne kadar kırkı çıkmadan çocuk dışarı çıkarılmaz dense de, açık hava bebeklerin iyi uyumasına yardımcı olur. Bunda dış uyaranların çok olması nedeniyle, bebeğin daha çabuk yorulmasının da etkisi vardır. Yeterince uyarılmayan bebek iyi uyumaz. Aşırı uyarılma ise, uykusunun başına vurmasına neden olur.
Yeni doğan bebekler çok sıcak bir ortamdan geldiklerinden, ilk haftalar bizlerden daha çok ısıya ihtiyaç duyarlar. Ama unutmayın, sadece üşüyen bebek değil, sıcaklayan bebek de iyi uyumaz. Soğuğu olduğu gibi sıcağı da daha çok hisseder. Çünkü küçük bebekler terleyemez.
Gazının çıkmış olması da iyi bir uyku için önemlidir. Bebekler, emerken yuttukları hava nedeniyle meydana gelen gazı, hareket edemedikleri için kolayca çıkaramazlar. Bebeğinizin gazını çıkartmasına yardımcı olmak için, onu hareket ettirin.
Uyku düzeniyle rahat edin
Sağlıklı bir uyuma alışkanlığı edinmesi için, bebeğinizi en erken üç aylıkken bir yatma düzeniyle tanıştırabilirsiniz. Örneğin, yatmadan yarım saat önce yıkayıp, pijamalarını giydirip, odasında onu çok uyarmayacak oyunlar oynayabilirsiniz, yaşı daha büyükse kısa bir hikaye okuyabilirsiniz. Böylece bebeğiniz yatma zamanının geldiğini anlayacak ama aktivitelerden hoşlandığı için strese girmeyecektir. Daha sonra, emiyorsa son kez karanlıkta emzirip veya biberonunu verip yatağına yatırabilirsiniz. Bir düzen oluşturmaya çalıştığınız ilk zamanlarda, odasından ayrılırken ağlarsa hemen yılmayın. 1 - 2 dakika bekleyin, ağlaması kesilmezse yanına gidin, rahatlatıcı bir ses tonuyla biraz konuşun, yine ayrılın. Ağlamaya devam ederse, aynı şeyi uyuyuncaya kadar tekrarlayın. Böylece bebeğiniz hem terkedilmiş hissine kapılmayacak hem de sizin onu almamakta kararlı olduğunuzu anlayacaktır. Sonunda dayanamayıp alacaksanız, hiç denemeyin. Çünkü, o zaman bebeğiniz uzun süre ağlarsa alınacağını öğrenecek ve bu onu isteklerini ağlayarak yaptırmaya itecektir. 1 - 2 gün uygulamak zorunda kalabileceğiniz bu yöntem, uzun vadede hem sizi, hem de bebeğinizi rahat ettirecektir. Değişik saatlerde, televizyonun karşısında, ayakta sallayarak uyutmaya alıştırma, ilkokulun ilerleyen yıllarına kadar devam edecek kötü uyku alışkanlıklarının başlangıcı olabilir.
Canim sut zaten korumaz o denilene guvenme sen ben oyle hamile kalan onlarca kisi bliyorum bunye meselesi yumartlaman oldugu an kalabilirsin.rezenede var evde anasonda var rezenede baslarda duzenli ictimde iki gundur icmedim birazda canim sikkin ama yine basicam anasonun tadina bakmadim onuda denicem.her yol mubah yani sutum olsun die:))
Canım sewındım kakasını yapmasına bebısının...Kızz nasıl basardın tek basına hem suyu dökup hem kızı nasıl tuttun anlatsana bebısım??Biz ilk kez esımle denemıstık bgn de cok zor oldu,benım kız ısyankar we ası ..kacmaya calıstı küvetten :=))))))
HEMŞİRE naber kız napıyon ??
Kizlar slm herkese deli oldum bu aksam misafirvardi esimin akrabalari uyuyan bebegi uyandirmak icin yapmadiklari kalmadi sinir kupu oldum cocuklar kuaklarinda tutuyolar marifetmis gibi uykusu haram oldu bide kadin diyor uff ben sapkalari hic sevmiyom bu ne deyip basindan atti cocugun icimden dedim ben seviyorum cocuk benim cocugum hayret bisey dedim gecede gelir kucaklarsiniz ayy kirk yilda bi geliyoz diyolar e bebekte bi kere ogreniyo zaten neyse az once emzirdim kizimi bogustu agladi yarim saat korktum biberonami alisti diye silikonu taktim bide baktim hic dolmadi silikon sut yokk kizlar iyice gitti
BENNEBİLEYİM sende durumlar nasil sutun varmi gunduz felan mamayi ne siklikta veriyosun kac ml aliyo gunde toplam suan moralim alt sut her geçen gun sut azaliyo.bide baskasi varken emziremiyom diyonya emzirme onlugu var ben aldimboynuna takiyon icte emziriyon bebegini rahat olur.
BUKLE basin sagolsun canim.kiz kaynanaya bir gun dayanamadin ha ama anliyom senii bu gece ben sinirden oldum iyiki bir basimayim.
VİVA durumun cok zor canim Allah yardim etsin ama soyle dusun bak sen simdi annesin ve ne emekler veriyosun eski zamanin sartlari daha bi zormus o yuzden annenin basinin ustunde yeri var Allah dayanma gucu verir sana senin boyle hayirli evlat olman ilerde evladinin sana oyle olacagidir ins.
AYSEBAHAR Allah sifa versin ogluna diger bebisler yaklasiyodur hep birinde varsa kapmistir belki Allah sana sabir versin ya yoruluyosundur ama kilolar gidiyor o harcadigin eforla bisi kalmaz bence:)))
BENİMOLAN kiz bes sene naptiniz kocisinle bi basiniza iyi bebek istememis:)) senin hepimizden az sesin cikmali bes sene yatmisin bi guzel simdi gik deme:)) Rabbim uzun omur versin evladina.bide onceden nasil korundun oyle simdiden sonrada uygulayabilirsin
Juwelune bebisi gordu bizi unuttu :))emzuhta hic gorunmuyo hugocukta yok kacaklar.
eLEFERA yazi cok guzeldi tesk. Ederim bende uygulamya calisicam
NİHlE senmi yikamistin bebegi iyi cesaret usutur ben yikasam yav on saatte yikarim:))kabiziginin gecmesine sevindm.ben zeytinyagida icirmistim icini temizler demislerdi buyukler hani herseyi biliyolarya iki cay kasigi vermistim sikisirsan sende ver bisi olmuyo:)bebisler deneme tahtasi oldu zaten yok kimyon yok rezene ....
Enice senden ne haber kiz ya demissin iki saat yemedim sut azaldisen normalde saat basimi yiyosunki o zaman benim sutumun olmamasi cok normal o kadar sik yiyemiyom.
Aklima gelmeyenlerede selamlar.okuyorum hep forumu aceleyle tak kalkiyom ancak simdi yazma firsati buldum
Bide kizlar niye uzaga gidiyozki NİHLENİN kirki cikti bildigim kadariyla soralim nihle arada cok fark varmi sorunlar puf olup ucuyomu ben ne desem bizimkiler kirki cikinca gecer diyo dedim gelinlik caga geliyo heralde o zaman.hani mutlaka fark vardir amaa sence??
Ya sikinca geliyo gibi ben bisey anlamis deilim yengem ye bol bol dedisogan ye dedi bugun ha bire yedim bulgur pilavi yedim sogan ayran bol sivi tavuk eti bilmem ne herkesin tavsiyesine uydumbenimde gunduz biraz iyiydi simdi kiz catladi meger acmis emiyor ama bisi gelmiyo bosu bosuna yaa zayifta zaten aklim almiyo veriyom mamayi ama bu durum beni cok uzuyo herkes bi laf diyo ablam diyor benim ciliz halimle ne bicim sutum olurdu sen davul gibi olmusun sut yok o kadar yiyon bilmem ne aglamamak elde deil.bide bana hep diyolar gogsun kayniyomu boyle insan hissedermis bende olmuyo malesef hayirlisi artik bisey diyemiyorum.gece once emzirp sonrami veriyosun direk mamami veriyosun bide hangi bireronla bendeki chicco
Göğüs nasıl kaynıyormuş ki canım??Benimki de aç sorma kızz...ilk 10dk emıp sonra boş cekıyo gıbı gelıyo aksamları bana..:26::26:Biberon olarak vıvanın söledıgını aldım mılletın sesını kesmek için ..Phılıps awent yenıdogan yavas akıslı bıberonu wardı 15tl falan..Onu aldım en son canım..Son 2 gundur sagmıyorum da canım gunduz 2 saatte bır kurup saatı emzırıyorum,gece de yatarken 60weya 90 ml werıp sonra o aglayınca emzırıyorum gece kalktıgında..Ama hala da artmadı sütüm hanı sık emınce artacaktı yaa cok merak edıyorum kılosunu da...Bır de gecen hafta halamla konustuk dedı kı her emzırmende atıstır dedı..sut bıtıyo ya emınce hemen bırsey ye dıyor..yesıllık,sıwı,helwa ws ne olursa yemelıymışız...sen kac ml werdın kı gunde???
1.Sağlık ocagından Lohusa zıyaretı yapıldı mı ewınıze??Ne yapıyorlar,hangi gün geldiler..Benım 26.gün,hala kımse yok..
2.Bebegınız öksürüyor mu?
3.Aşı için sağlık ocağına güvenmeli miyim?
cnm cok yordu bu bebek senı yaa..kızlar merhabalar,benim kızın sarılığı yeni geçti.bende sizlerle paylaşayım dedim.3-4 gündür sabahları perdeyi açıp bebeği ana kucağına koyup camın önüne yatırdık.güneşin geldiği yere doğru anakucağını kaydırdık.bunu öğlene kadar devam ettirdik.2 gündür rengi düzeldi çok şükür.hala sarılığı olan varsa zararlı bi yöntem değil denemenizi tavsiye ederim
Kiz banada ye diyolar yiyomda tik yok bence bu bunye. Meselesi sanki anneminde cok sutu olmazmis belkide irsi.gunduz emziriyom sonra mama hazirliyom 30 ml hani biraz doymustur diyedusunuyorum pekte dusundugum gibi olmuyo ac oluyo cocuk gecede veriyom zaten.ya varya bazen cok t aktigimizi dusunuyorum gogsu bozulmasin diye emzirmeyenler ne psikolojide acep.bideben sagmiyorum yaffsut felan cikmiyo zaten gogsum siste deil bosss((
bu arada ben yıkdaım oğlumu dün tek başıma korkulcak bişey ok kızlar sadece odayı sıcak tutun ve önce vücudundan başlayın yavaş yavaş yıkamaya en son başıylada ayaklarını yıkayıp durulayıp iyice alın sudan fazla oyalanmaya gerek yok zaten kirleri ne olcakki onların...alıştım şükür yavrumaa
selam kızlar nasılsınız?benım süt sorunu dewam ederken bır de dun gece kızım ıkınmaktan kızarıp bozardı aglamaktan ...cok mutsuz we zor gece gecırdım,bazen oluyordu ama bu kadar acı cekmıyordu ..humananın rezene cayını içireyım mı ne dersınız?sıze lohusa zıyaretıne geldıler mı?
Feraycim bir haftanedirki hersey gecer benim 22 gun oldu dikisim halaagriyo sen normal dogum yapmisin deri hemen kapanir emin ol karnini kat kat dikmediler yanii.ben emziriyom emince bakiyom sikiyom sut geliyo ama doymyo cocuk az geliyo galiba sik sik banyoya giriyom sicak suya sivida aliyorum ne bilim bu aralar yemegede dadandim artik kismetyaaa takmiyom ben varsin tek mama verim nolcak dun cok agladim esim takma dedi emzir elinden geleni yap uc bes damla ne alirsa anne sutu alsin yoksada mama ver gitsin sukur aliriz bol bol besleriz napalim kismet dedi bende hak verdim sende ac birakma mama ver bak ben oyle yaptim cocugum zayif kaldi
hemşirem sütün olmamasına çok üzüldüm eğer bebeğin fazla uyumuyorsa rezene ile anason al aktardan çayını iç hem mışıl mışıl uyur hemde gazı çıkar hemde süt yapıyo sende rahat edersin bizimkinde sarılık çıktığı için şimdilik bıraktım ben rezeneve anasonu tadıda güzeldi..kızlar ben daha oğlumun ağzına süt dışında hiç bişey vermedim sütün koruyuculuğu gidermiş o zamanda hamile kalma şansın yüksek olurmuş eğer bebeğe farklı şeyler verirseniz haberiniz olsun dr kaan kocatepe dedi uzman tvde dinledim su bile verirseniz koruyuculuğu gider diyor zaten 6 aya kadar su vermeyin sakın anne sütünün yarısı su zaten....hemşirem valla 5 sene keyif yaptık dediğin gibi ama yinede insan bebek olunca sanki o günler bi daha hiç geri gelmicek gibi geliyo..endişeler başlıyo..eşimle şuan doğru düzgün sohbet edemiyoruz bile....basıyo ağlamayı oğlumm......5 sene korunduk ama hiç korkum yoktu bebek olursa olsun diyodum ama şimdi normal doğum yaptığm için için temizlenmiştir dikkat et diyo herkes allah korusun kafayı yerim inş olmaz bebek memek.... .... bu arada gusül abdesti almadanda bebek emzirilmezmiş kızlar haberiniz olsun 40 çıkanların....annem dedi...dikkat et diye .....biz bugün 11 günlük olduk....günler geçmiyo sanki ...ama alışıyorum oğluma yavaş yavaş...bol bol su iç hemşire su süt yapıyo ayva süt yapıyo bulgur pilavı kompostuda süt yapıyo bende iştahsızım ama ara ara bi tabakta olsa yiyorum napim....annelik zor ben en çok uykudan dertliğim mışıl mışıl sabah ettiğim günleri özledim napalım elbet büyüyecekler sağlıklı olsunlarda inş.. ..
slm qunaydin kizlar
qelen qiden zaten olanida küstürdü cenesiyle
25 cocuk yapmis qibi oylede tecrubeli ve piskinlerki isleri qucleri demorize etmek yol qosteren yok anasini ...!
Teyzem qeldi qectiqimiz qunlerde ve dolu kizim memelerin ama sutun duqumlenmis masaj istiyor sicak su istior dedi
yaptik ve inan bana ince ince fiskirdi
berraklasti
sonra is memeyi tutturmaya kaldi
onuda zor bela yapiorum allahin iznyle.
Bol su ic kayisi suyu ic sakin boqazini yemekle doldurma varsa yoksa sivi al. Biskuwiler atistir meyveler falan ye corbaya aqirlik ver bu fitlesmenede yardimci olacak ve en onemlisi seni qazdan uzak tutacaktir bitanem.
Morslini hic bozma mutlaka bi ilerleme olucak bak qorursun.
Memeyi tutmuyor die saqma makinesi aldim
qunduzler mutlaka emziriyorum 30 ml kadar derin uyumazsa 1 saat sonra yne emziriorum yada saqiorum uyursa emzirip arkasindan doymadiqi ve yetistiremediqim icin mama taakviyesi yapiorum. Cuk cuk emse sorun deqil tutmamasi dert zaten.
Blmyrm sizler normalmi doqurdunuz ama benim bu rahim dikislerim aqlatmaya basladi cok sikildim artik aqrisindan yanmasindan
nekadar zamanda qecerki bilqisi olan varmi
Kiz banada ye diyolar yiyomda tik yok bence bu bunye. Meselesi sanki anneminde cok sutu olmazmis belkide irsi.gunduz emziriyom sonra mama hazirliyom 30 ml hani biraz doymustur diyedusunuyorum pekte dusundugum gibi olmuyo ac oluyo cocuk gecede veriyom zaten.ya varya bazen cok t aktigimizi dusunuyorum gogsu bozulmasin diye emzirmeyenler ne psikolojide acep.bideben sagmiyorum yaffsut felan cikmiyo zaten gogsum siste deil bosss((
berbat bı gece gecırdım...!
aksam saat 10dan 2,40 a kadar uyutmaya calıstım emdı altına yaptı mama verdım gaz cıkardım derken saat ılerlemıs epeyce
sonra salla allah sallah besıgınde el ızlerım cıktı artık..
tam uyudu yattım (02,40 gıbı) saat 4,30 da bı feryat fıgan yırtıyo ortalıgı..
bı baktım ustu bası ıslak nedendır bılemedım.
sanırım kusmus allah'ım korudu ya yavrum ılk kez belkıde oyle aglıyordu
aglaması gectı tam 15 20 dk boyunca ıc cektı yavrum yaa. dayanamıyorum bu duruma..
tekrar kusar dıye yanıma yatırdım onu ızlerken uyumusum bende 7,30da bırdaha zır zır.
ole bole zmn gecırdım baktım olmuyo komsumu cagırdım 10 gıbı okudu cok nzar var dedı(hoca olan komsumun annesını)
kadıncagız yırtılacaktı esnemekten
sonra zeytın yagı ıstedı benden gogsune sırtına masaj yaptı sanırım sert yaptı cok agladı artık yasları suzuldu kızımınım yaa gozlerınden.
megerse ole olunca ıyımıs bılıncsız yapılmazmıs. yapan kısıde yasını basını epeyce almıs bırıydı.
koyde hep bana getırırler ben yaparım dıyo sadece
bıraz hareket ettırdı derken zaman gectı bayagı uyur uyanır gıbı besıgındeydı.
son 1 saattr ıyı uyudu sımdıde bı baktım mahvolmus kaka heryerıne bulasmıs ta ayaklarına sırtına sok oldum gorunce
galıba masaj sıraxsında bezı acılmıs haıfften
onu temızledım 1 saat boyunca resmen sımdı emdırdım yan yatırdım yazayım dedım
cok yoruluyorum sanırım. ve evde durmak benı cok boguyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?