2012 Şubat Anneleri

Kiz banada ye diyolar yiyomda tik yok bence bu bunye. Meselesi sanki anneminde cok sutu olmazmis belkide irsi.gunduz emziriyom sonra mama hazirliyom 30 ml hani biraz doymustur diyedusunuyorum pekte dusundugum gibi olmuyo ac oluyo cocuk gecede veriyom zaten.ya varya bazen cok t aktigimizi dusunuyorum gogsu bozulmasin diye emzirmeyenler ne psikolojide acep.bideben sagmiyorum yaffsut felan cikmiyo zaten gogsum siste deil bosss((

slm qunaydin kizlar

hemsire canim ben daha yeniyim qerci carsamba 1hafta olucak doqum yapali ama sut mewzusu biraz ilqimi cekti yazayim dedim
hastanedeyken azda olsa koyuda olsa qeliordu sutum
ve bebeqim kolayca tutuyordu memeyi
eve qeldik sut mut yok varsada 1o ml anca
artik dusun azliqini :)
qelen qiden zaten olanida küstürdü cenesiyle
25 cocuk yapmis qibi oylede tecrubeli ve piskinlerki isleri qucleri demorize etmek yol qosteren yok anasini ...!

Teyzem qeldi qectiqimiz qunlerde ve dolu kizim memelerin ama sutun duqumlenmis masaj istiyor sicak su istior dedi
yaptik ve inan bana ince ince fiskirdi
berraklasti
sonra is memeyi tutturmaya kaldi
onuda zor bela yapiorum allahin iznyle.
Bol su ic kayisi suyu ic sakin boqazini yemekle doldurma varsa yoksa sivi al. Biskuwiler atistir meyveler falan ye corbaya aqirlik ver bu fitlesmenede yardimci olacak ve en onemlisi seni qazdan uzak tutacaktir bitanem.
Morslini hic bozma mutlaka bi ilerleme olucak bak qorursun.
Memeyi tutmuyor die saqma makinesi aldim
qunduzler mutlaka emziriyorum 30 ml kadar derin uyumazsa 1 saat sonra yne emziriorum yada saqiorum uyursa emzirip arkasindan doymadiqi ve yetistiremediqim icin mama taakviyesi yapiorum. Cuk cuk emse sorun deqil tutmamasi dert zaten.
Blmyrm sizler normalmi doqurdunuz ama benim bu rahim dikislerim aqlatmaya basladi cok sikildim artik aqrisindan yanmasindan
nekadar zamanda qecerki bilqisi olan varmi

Feraycim bir haftanedirki hersey gecer benim 22 gun oldu dikisim halaagriyo sen normal dogum yapmisin deri hemen kapanir emin ol karnini kat kat dikmediler yanii.ben emziriyom emince bakiyom sikiyom sut geliyo ama doymyo cocuk az geliyo galiba sik sik banyoya giriyom sicak suya sivida aliyorum ne bilim bu aralar yemegede dadandim artik kismetyaaa takmiyom ben varsin tek mama verim nolcak dun cok agladim esim takma dedi emzir elinden geleni yap uc bes damla ne alirsa anne sutu alsin yoksada mama ver gitsin sukur aliriz bol bol besleriz napalim kismet dedi bende hak verdim sende ac birakma mama ver bak ben oyle yaptim cocugum zayif kaldi

hemşirem sütün olmamasına çok üzüldüm eğer bebeğin fazla uyumuyorsa rezene ile anason al aktardan çayını iç hem mışıl mışıl uyur hemde gazı çıkar hemde süt yapıyo sende rahat edersin bizimkinde sarılık çıktığı için şimdilik bıraktım ben rezeneve anasonu tadıda güzeldi..kızlar ben daha oğlumun ağzına süt dışında hiç bişey vermedim sütün koruyuculuğu gidermiş o zamanda hamile kalma şansın yüksek olurmuş eğer bebeğe farklı şeyler verirseniz haberiniz olsun dr kaan kocatepe dedi uzman tvde dinledim su bile verirseniz koruyuculuğu gider diyor zaten 6 aya kadar su vermeyin sakın anne sütünün yarısı su zaten....hemşirem valla 5 sene keyif yaptık dediğin gibi ama yinede insan bebek olunca sanki o günler bi daha hiç geri gelmicek gibi geliyo..endişeler başlıyo..eşimle şuan doğru düzgün sohbet edemiyoruz bile....basıyo ağlamayı oğlumm......5 sene korunduk ama hiç korkum yoktu bebek olursa olsun diyodum ama şimdi normal doğum yaptığm için için temizlenmiştir dikkat et diyo herkes allah korusun kafayı yerim inş olmaz bebek memek........ bu arada gusül abdesti almadanda bebek emzirilmezmiş kızlar haberiniz olsun 40 çıkanların....annem dedi...dikkat et diye.....biz bugün 11 günlük olduk....günler geçmiyo sanki ...ama alışıyorum oğluma yavaş yavaş...bol bol su iç hemşire su süt yapıyo ayva süt yapıyo bulgur pilavı kompostuda süt yapıyo bende iştahsızım ama ara ara bi tabakta olsa yiyorum napim....annelik zor ben en çok uykudan dertliğim mışıl mışıl sabah ettiğim günleri özledim napalım elbet büyüyecekler sağlıklı olsunlarda inş....

bu arada ben yıkdaım oğlumu dün tek başıma korkulcak bişey ok kızlar sadece odayı sıcak tutun ve önce vücudundan başlayın yavaş yavaş yıkamaya en son başıylada ayaklarını yıkayıp durulayıp iyice alın sudan fazla oyalanmaya gerek yok zaten kirleri ne olcakki onların...alıştım şükür yavrumaa

benmkindede vr cnm sağ ol bu fikri verdiğin için bende denicem inşşşş

Canim sut zaten korumaz o denilene guvenme sen ben oyle hamile kalan onlarca kisi bliyorum bunye meselesi yumartlaman oldugu an kalabilirsin.rezenede var evde anasonda var rezenede baslarda duzenli ictimde iki gundur icmedim birazda canim sikkin ama yine basicam anasonun tadina bakmadim onuda denicem.her yol mubah yani sutum olsun die:))

evet bende merak ettim dünürüm gelinim değiştimi 40 çıkınca umut varmı bizim için söyleee

ever bende bunlara elimden geldiğince uymaya çalışıyorum özellikle ayakta sallamaya alıştırmak istemiyorum annem bazen deniyo kızıyorum ben sonra zorluk çekerim diye onlarda yapmıyo artık inş böyle öğrenmeye devam eder salllanma istemez gece konuşmuyorum pek onunla loş ışığımızda yatıyoruz şuan yanımda yatıyo gece ama havalar ısınsın yatağında yatıracağım hem o zamana uykusuda düzene girer inş..

rezene ile anasonu karıştır demle iç yoksa rakı kokusu gibi anason rahatsız olursun belki ben öyle yapıyorum karışık benmki annem almıştı sağ olsunnn

benım sevıncımı gormelısın sonunda beklenen an geldı dıyerek esımı cagırdım resmen yanıma ya dusun :)
yok yav esım yardımcı oldu ama cogunu ben yaptım tabı.
fıle var ondan alcam sımdı yıkamak ıcın..

vallahı ben mısafırlerıme dırekt tepkımı belırtıyorum ne kucaga alabılıyorlar nede opebılıyorlar..
hıc kımse kusura bakmasın valla gece ben ugrasıyorum snra. bence sende ole yap..

oda sıcaklıgı ortalama 28,2 dereceydı en son baktıgımda sıcak oldugu zmn bısecık olmaz bende ılk kez yıkadım
cesaret edemıyordum
yıkamaktan cok kulagına su kacırıırm dıye korkuyordum. kı hala korkuyorum..
bende verdım ama bı cay kasıgı cnm bence fazla verme alısmasın bebek yoksa alısıyormus.
aman dıyım dıkkat et bence sende. zor kalmadıkca verme

bende uzaga gıtmıstım yarı kırkında ama 40 ında bıyere gıtmedım evdeydım valla
bu sagukta nereye gıdeyım arabam yok zor oluyo..
tatlım bosuna heveslenmeyın 40ı cıkınca duzelır ısı yas.. bende hıcbır uygulama gostermedı:):)
bıtek fark bence bebek buyudukce gece gunduzu anlıyor o kadar bunuda bence 40 cıkınca duzelır oluyo:)
e tabıkı bebek buyuyunce hersey duzene gırcek:)

sogan agacı cıkacak ıcımde cnm ınanırmısın? ama yıne yok yıne yok delırecem bu mıllet nasıl 6 ay boyunca verıyor.
kafam kadar gogsum oluyor ama sut olmuyor ozellıkle gecelerı.
bende mama verıyorum 30ml ama verırken kendımı cok kotu hıssedıyorum
kendımı sucluyorum adeta..
ben once emdırıyorum egerkı gelmıyorsa mama verıyorum cnm
wee nın bıberonunu verıyorum
kızlar ben sunu anladım kı ne kadar dıkkat edersek o kadar ıstemedıklerımız oluyor.
artık dıkkat etmıcek asırı bebegın agzına bakıyorum bıse olcak dıye.

sız sutunuzu neden sagıyorsunuz ya bende bunu anlamıyorum cocugu dayayın memeye ne bıberonu
bıberonu bı tek mamada veya suyunda verın sacmalamayın kızlar:)

lohusa zıyaretımı ılk kez duydum :S
evet opksuruyor bnmkı.
ası ıcın tabıkı saglık ocagına guvenmelısın.
yıllarca saglık ocagındakı ebeler yapmıs. :)
ben saglık ocagına goturuyorum sahsen.

cnm cok yordu bu bebek senı yaa..
ne kadar zor gectı senın sarılık
sukur atlattın gecmıs olsun cnm

sagma cektıkce sut gelır derler..
memeyı dayayın agzına bırakın su bıberoları yahuuuuu..
benımde sut bıtınce bombosss oluyor

ohhh damadımaaa.. buyumustur bayagı
yetıssın kızıma:)
uykusumnuda verıyormusunn :))))

selam kızlar nasılsınız?benım süt sorunu dewam ederken bır de dun gece kızım ıkınmaktan kızarıp bozardı aglamaktan ...cok mutsuz we zor gece gecırdım,bazen oluyordu ama bu kadar acı cekmıyordu ..humananın rezene cayını içireyım mı ne dersınız?sıze lohusa zıyaretıne geldıler mı?

benm de aynen dün gece kızım ıkınmaktan kızardı morardı resmen. sütüm de az. aptamil vermeyi denedik azcık , onu da almadı. biberon ve yalancı emzik almıyor. kaşıkla vermeye çalıştım yine olmadı. en fazla 2-3 damlası gitti midesine.

herkes ne kadar anlayıssız ve boş konusuyor yaa daha 5dk gecmeden annemle babamla bır guzel kavgamı yaptım süper dı mı?Annemın dewamlı ''bu acıktı galıba emzır ''demesınden,babamın da bos bos taktik wermesı benı cıldırtacaK ..sankı cocuk dogurmus bakmıs gıbı kadın gıbı laf yetıstırıyor az önce lafımı söyledım küsüp gitti..YETER ARTIK YAA ..SANKI HERKES LOHUSA BEN DE BUNLARI IDARE ETMESI GEREKEN TARAFIM BU NE YAA TRIP MI CEKECEGIM BU DURUMDA offf...

ya delimsin sen nie aqliosun allah askina kendini nie hirpaliosun ?
Aldiqi kadar alsin senden sut yetmiormu mecbur mama vercen napcan
mama verince anne olmuomusun
bebeqine yettiqini dusunmuomusun
mamaya qelene kadar ne eziyetler cekioruz iste halimiz
kendini boyle kolay suclama
ve dusunki saqliklica doqurduk
aldik ewimize qetirdik
aylarca kuvezde kalanllar
veya kuwezle bile yirtamayanlar var tedavi qoren minik bebekler var rabbim sifa versin.
Dusunme oyle kuzum mamaysa mama sutse sut sen iyi ol onun qozlerine sewe sewe bak
kurban olurum ben ona ya :)))

benimolan canim senin doqum dikislerin ne alemde 11 qun oldu demissin
idrardan sonra yanmalarin dewam ediormu
bide benim qibi makat yerin sanciyormu :s
anneme batirdim orayi beyaz iple misina qibi bi iple dikmis
semsert dior annem iste oram felaket aqrior hala oturamiorum kicimin uzerine yaw yamuk yumuk yuruyorum

berbat bı gece gecırdım...!
aksam saat 10dan 2,40 a kadar uyutmaya calıstım emdı altına yaptı mama verdım gaz cıkardım derken saat ılerlemıs epeyce
sonra salla allah sallah besıgınde el ızlerım cıktı artık..
tam uyudu yattım (02,40 gıbı) saat 4,30 da bı feryat fıgan yırtıyo ortalıgı..
bı baktım ustu bası ıslak nedendır bılemedım.
sanırım kusmus allah'ım korudu ya yavrum ılk kez belkıde oyle aglıyordu
aglaması gectı tam 15 20 dk boyunca ıc cektı yavrum yaa. dayanamıyorum bu duruma..
tekrar kusar dıye yanıma yatırdım onu ızlerken uyumusum bende 7,30da bırdaha zır zır.
ole bole zmn gecırdım baktım olmuyo komsumu cagırdım 10 gıbı okudu cok nzar var dedı(hoca olan komsumun annesını)
kadıncagız yırtılacaktı esnemekten
sonra zeytın yagı ıstedı benden gogsune sırtına masaj yaptı sanırım sert yaptı cok agladı artık yasları suzuldu kızımınım yaa gozlerınden.
megerse ole olunca ıyımıs bılıncsız yapılmazmıs. yapan kısıde yasını basını epeyce almıs bırıydı.
koyde hep bana getırırler ben yaparım dıyo sadece
bıraz hareket ettırdı derken zaman gectı bayagı uyur uyanır gıbı besıgındeydı.
son 1 saattr ıyı uyudu sımdıde bı baktım mahvolmus kaka heryerıne bulasmıs ta ayaklarına sırtına sok oldum gorunce
galıba masaj sıraxsında bezı acılmıs haıfften
onu temızledım 1 saat boyunca resmen sımdı emdırdım yan yatırdım yazayım dedım
cok yoruluyorum sanırım. ve evde durmak benı cok boguyor..

Walla ben bi damacanayı tek ıcıyorum 19 lt hem de bır haftada yıne de olmayınca olmuyıor bence..Yeme de önemlı aslında ama asırıya kacmamak sartıyla..Yani gecen gun enıce 2 saat yemeyınce bol olan sütü azalmıstı ..Deneme yanılmayla kanıtlandı ..Sagıyor musun sen sımdı ne durumda sütün?Daha bı hafta olmamıs dikişini sorunn etme doktora sor ıstersen..

Gögüs mu bozuluyormus ya emzırınce nasıl bozulacak anlatsanıza??Walla olmayınca da olmuyor sanırım hergun banyo yapıp o kadar su ,komposto,çorba,helva,boza,süt çayı ıcıyorum aksama kalmıyor resmen dolmuyor aksam yaa...30ml mı sadece werıyorsun..kac haftalık bebgın canım..

rezene anasn bırlıkte mı ıcılıyor canım??Alışmana sewındım bebegıne...biz de eşimle konusamıyoruz ve bu da beni gerıyor patlamaya hazır bomba gıbıyım...

Son düzenleme:

haticem bi kac qundur kakasini cikaramiodu ya hani
rahatliyor sanirim bebisin ici
nevar ne yok atior disari yarucak
allahtan fayda etmis zeytinyaqi
söksün atsin baqirsaklarini
yawrum ya nasil rahatliodur
neler cekmistir kimbilir minicik kasiklari
oyle namazli abddestli biri varsa yaninda sik sik okut bence
kiminin nefesi dokunur derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…