2012 Şubat Anneleri

yok canım caydan bahsediyorum.. rezene cayı.. mama kullanmıyoruz..

bir de lütfen maşallah deyin kızlar en kucuk doguranlardan biri bendim ama galiba suan en hızlı kilo alanlardan bebegim.. biz 3260 dogduk 3 günde dogum kilomuza geri donduk ve ertesi hafta gittigimde 10 günlüktü 3485 ti.. şimdi ne alemde bilmiyorum ama dr um şaşırdı normalde dogum kilosuna 1 hafta 10 gün gibi dilimde donerler dedi.. bir de ben 2 saatte bir emmiyor diye şikayet etmiştim kızımı,dr şeşti beşti :)))

canım bebeğe en fazla 2 çay kaşığı rezene çayı verin diyolar, sen daha fazlamı veriyosun onu anlamadım
maşallah yavruşuna ayrıca :)))

canım bebeğe en fazla 2 çay kaşığı rezene çayı verin diyolar, sen daha fazlamı veriyosun onu anlamadım
maşallah yavruşuna ayrıca :)))

hipp in cayı üstünde olcusu var 1 haftadan 1 aya kadar 60 ml diyor ama bizimki şekersiz diye içmiyor ancak bir iki kaşık atabiliyorum agzına gerisi kalıyor.. gerisini atayım mı diye onu sordum hep attım bugüne kadarr..az da yapamıyorum bir cay kasıgının 8 de biri zaten 60 ml e koyuluyorr... daha azını nasıl ayarlayıp yapayaımm tek toz mu atacam :)))

Ewet canım cok benzıyoruz..Su anda da GAZ basladı benım kızda..Butun dertlerden de berbatmıs bunu anladım ..Çok mutsuzum..Boyunu bılmıyorum canım..Göğüslerım de acıdan yanıyor tekrar sızlamaya basladı senınkı gectı mı canım?Beniim kızım 15.gunde sadece 220 gram almıstı we dogum kılosuna gerı gelmıstı ..pers 1 aylık kontrolde kılosunu yazacagım ..Herkes yazsa keske gercekten ..

Ewet ben de bu bızde dogurduk lafı dısında 2 laftan daha bunalıma gırme üzereyım
1.Aaa acıkmıs bu annesiiii emzırsene kızını yazııkkk aç bu cocukkkk..
2.Burası ne kadar sıcak ,cocuk yanacak sıcaktan üstünü acın bu kadar gıydırmeyın yanıyorum ben burda..
Kafayı yıyorum we son 5 gundur lohusalık nedır ıyı anladım ..Gece de eşime kıl oldum ona da sabah ben küstüm..Artık kımseyle konusmuycam ..
[/QUOTE]

Kiz ayni dert bendede var annem menepoza giriyo sicakliyo ha bire klimayi kapatiyo ufoyu kapatiyo deli oluyorum.gogsumde hicbir sey yok sis del acimiyoda eskisi gibi malesef.belki sut doluyodur seninkine.bizimde haftaya kontrolumuz var bir ay olucak nihayet evden cikicam ama kiz soguk alacak diye korkuyorum gezmeye cikanlarida tbr ediyorum bizim bura cok soguk korkuyorum hastalik cok zor.benim kizdada gaz var daha dogrusu sancisi var gece boyu uyuymadi mosmor oldu rezene cayi verdim iki kasik metsil verdim zinco verdim anca rahat ettim

Son düzenleme:

aMa sen hipp cay kullasnıyorsun dı mı cnm?Benımkı humananın bebek çayı...100 ml yazıyor da cok gıbı geldı bana ...tam anlamadım ne kadar wersek??bu arada maaşallahh..emzirme duzenın nasıl,2 saatte bır mi???

Nerdeydın kı sen canım?eşin de gelsın işi ne bence onunla götur en guzelı..göğüs ucum tekrar dahada kötu yara oldu canım acıdan yatamıyorum..

hmm mama surmeyi denicem canim tskler.

Benim meleqimin adida Nehir
Memeyi tutmasini isterim tabiki
sagdigimi biberondan icmektense direk benden almasi daha pratik ve hemde doyurucu olur
ama yinede bi sekilde benle beslenip beni emmesi sewindirici diyip bu konuyu takmamak istiorum
Birde sana doqum dikislerini sorucaktim balim
normal doqum dikislerim buqun 6qun oldu cok aqriyor
idrar esnasinda yanmalarim oluyor
dezenfekte edic ve aqri kesici kllaniorum ama hicbi azalma qormuyorum
ozellikle makat bolumumdeki ic dikislerm resmen aqlatior beni
nekadar zamanda hafifler
nezaman tam olarak duzelebilirim
yani bukadar aqrimasi normalmi
hala oturamiorum cunku
hayirli olsuna qelenlere soruorum
dur bakalim daha ne oldu
15qun falan qecsin anca kaynar kendini toparlar 40qunede dikislerin duser diolar bitanem.

bencede fazla bu cay..gündüzleri 3 saatte bir hatta 4 saatte bir ..geceleri de 3.30 da kalkıyor bir daha sabah gaı varsa 6.30 yoksa 7.30... bu arada gunduzlerı bazen sımarıyor bir saat snra da meme istedigi oluyor..ben ilk zamanlar korktum 4 saatte bir emiyor ac kalıyor diye dr sütünden kaynaklı kimininki 2 saat tok tutar kımınınkı daha fazla dedi..

4 kere mı emzırıyorsun gunde yanı???Cok az ama doktor öyle dıyorsa dogrudur ...benımkı doyurmuyor mu acaba..?

4 kere mı emzırıyorsun gunde yanı???Cok az ama doktor öyle dıyorsa dogrudur ...benımkı doyurmuyor mu acaba..?

4 olur mu kıjj .. 3 saatte bir arada 4 saatte bir arada da uyumak ıcın emiyor :))
sabah 7.30 sonra babası gidene kadar oynuyor hatta daha fazla 9 -10 arası bir daha emip uyuyor bir de oglen 1 gibi sonra 3 saatte bire donuyor sonra 7 gibi yine uyanıyor bu sefer yine uyumuyor oyalanıyor 1 1,5 saat sonra eiyor uyuyor sonra zor uyandırıyorum 11 uyandıramazsam 12 .. kacta emerse emsin en son 3.30 da kalkıyor emiyor .. alt degistirme falan bir saat ugrasıyoruz,yatıyor.. yani saymadım ama boyle rutını.. saat degısıklıgı oluyor tabii...

mesela bugun kalktı 7.30 ta emzirdim 10 da tekrar emzirdim uyudu ,

sonra 1 de emzirdim bir de şimdi de altını degıstırerek uyandırdım emzirdim yatırdım geldim... uzun uzun emdi 6.30 7 ye kadar kalkmaz diye düşünüyorum... uzun uykuda sıra :))

Esimle gideriz zaten ben kizla ugrasmaktan araba kullanmam hayal oldu heralde.cok gecmis olsun sutunu sur etrafina iyi gelir diyolar emzir yinede yaa zaten az aliyo yavrucuk

banada oyle geldi ilk günler ... aglıyordum cocuk doymuyor uyanmıyordu da..sonra zorla emzirince de kusuyordu... evde eltim vardı onu da strese sokmuştum..

dr a gittik kilosundan anlarız dedi bir de 10 gün icinde dogum kilosuna anca dönmesi gerekirken kilo almış bırak uyusun cocuk ,seninki calışkan hızlı emiyor dedi

bir de az süre ile emiyordu.. 5 dk 7 dk falan.. dr dedi ilk 5 dk onemli dedi... ilk 5 dk da karnını doyurur sonra yavaşlar uyur memede dedi..

tartınca kadının gozleri fal taşı gibi acılınca icim rahatladı eve gelene kadar eşimle buzak dana muhabbeti yaptık.. simdi de kendi tartımızda olctuk dogru cıkar mı bilmem ama ilk boyu kısayken tarttgımızda dr un tartısından 100 gr fazla geliyordu.. 4 kilo cıktı 2 3 gün once tarttıgımızda..ama boyu uzadı belki yanlış cıkar ortada olmuyor kütle cünkü

benim göğüs uçlarm çatlaktı, artık yara oldu. bepanthen, garmastan ve lansinoh kullandım ama kar etmedi..
bu nedenle emzirememeye başlamıştım sağıp veriyordum birkaç gündür. şimdi sütüm de azalmaya başladı.. bebeğim biberon almıyor bir türlü. bugün zor bela 20ml aptamil içirdim. iyice huysuzlaştı bu sefer. yine emmek istedi uyuyabilmek için sonra kustu fln... emzirmek eziyet oldu benm için,bebeğim henüz 15 günlük. mamaya alıştrmak istemiyorum. napıcam bilmiyorum..

ALLAH yardımcın olsun cnm valla zor emzirememek bana bepanten çok iyi geldi duşa girmeden önce oğlanı uyutunca sürüyorum bekletip duşa girip yıkayıp çıkıyorum göğsümü acıyo yine ama eskisi kadar değil ağlayasım geliyo valla artık bunada şükür....

benimki ipli işte oradan ayarlıyon dekolteni yukarıdan bakıyorum.. gorulcek gibi degil v yakalı kazak gibi oluyorr

hahayytt emzir emzirr sık sık mamaya gerek kalmıcak bu gidişle

anamm ben dogumdan cıktım fıstıklı tahın helvası istedim , ki oyle düşkünü degilimdir hatta bizim evde eşim falan yer ben bir kalıptan en fazla bir cop kadar yerdim... canım ondan istedi evden getirdi eşim.. tabi helva yakıyor bol bol da su ıcıyorum.. ama o günden beri hergün helva yiyorum eşim yetiştiremiyor oyle uygun da birşey degil mama daha uyguna gelir heralde :))))))) hatta demincek yedim sabaha kahvaltı hazırlıyordum bir dilim attım agzıma :)) her buzdolabını actıgımda goturuyorummm :)))[/QUOTE]
canım ozaman senin bolbol sütün vardır maşallah nazar degmesin ama emziremiyorum diyorsun,benimde hiç memeucu yok hemşireler tutmaz dedi,ama denedik memeyi agzına sokunca başını memeye dayadık geri çekemedi ve tuttu,bikaç hafta öyle devam ettik şimi alıştı

Anladım cnaım o zaman ben de boynundakı kemerden sıkmayıp bakarak deneyeyım bakalım ne olacak,ben bu emzırmeyı ögrenmeden dısarı adım atamayacagım galıba ..Kızım cunkı her gelen kadının memesıne dogru saldırıya gecmeye basladı Rezıl olurum herkese ..Keşke mama gerekmese cunkı zawallıya gaz yaptı mama rahatsız ettı ya yememeye calısıyor ,ya kusuyor ...Benım bebegım de bgn tartıya yatırdık kılosu sadece 3800 olmuss...Ühüüü en zayıfı topıgın benım kuzum olacak ..Sana tavsıyem bım den al tahın helwasını 4-5 tl ve tadı da dıgerlerınden farksız canım..Haberın ola ..Zaten masraflar fecı yaa bezlerı,çaylar vs vs..:26:[/QUOTE]
canım kızım 4060 gr dogmuştu 1300 gralmış 33 günde, ama kiloya fazla takılmayın ortalama 1 kilo alması lazım,

canım ukarıdada söyledim başına destek olun ve memeye yapıştırın burnu açıkta kalsın yeter
aman bunların hepsi aynı demekki,ya bu çoocugu doguran biziz artısıylada eksisiylede bizim dedigimiz olur bunu anlamıyorlar
Enice kac kg dogdu kizin 22 gunlukken kac kiloydu yani kilo alma durumu nasil benim yarim kilo almis nerdeyse bir aylik deli oldum yavvv
canım 4060gr dogdu, 22 günlükken kaçtıbilmiyorum ama 1 aylıkken yarım kiloya bile dokyorlar normal diyor canını sıkma
canım benim memelerde mahvolmuştu ama ben bırakmadım,ne bulduysam sürdüm 2 hafta sürdü ama geçti sakın memeyi bıraktırma biberon huzursuzlaştırır çünkü dogru tutmazsan hava yutar ve gaz yapar

Ben baba olmak istiyoruuuuuummmm kızlarrrr...işten gelip 2saat bebişi sewip deliksiz uyumakkk....
aynen valla sorma yaaa

aynı sıkıntı bendede valla tam acıkıyor ben wc ye koşup hemen işimi halletmeye çalışıyorum dakika tutuyorum resmen wc de yaaa

ne 6 saati bizimki bi saat bile oyalayamıyo hemen beni çağırıyo gıkı çıkınca bide 2 çocuk dediğinde übüğünü sıkasım geliyo o zaman....

bizimkinin babalıgıda 2 saatlik,bu gece hiç uyutmadı sıpam sabah eşim diyorki ne yinemi uyumadın,hiç duymuyor çocugun sesini ya ben gık dese ayaga kalkıp bakıyorum bişeymi oldu diye
annelik bu olsa gerek

sohbetinize doyum olmaz ama ben kaçayımda bi mutfağa gireyim oğlum uyurken 6 da klkar şimdi öptüm sizi çokkk...ahhh bi büyüselerdi sağ sağlim bi yaz gelse..sonrada bi gelin olsalar yada damat olsalar deriz

bizimkinin babalıgıda 2 saatlik,bu gece hiç uyutmadı sıpam sabah eşim diyorki ne yinemi uyumadın,hiç duymuyor çocugun sesini ya ben gık dese ayaga kalkıp bakıyorum bişeymi oldu diye
annelik bu olsa gerek

benm eşimde öyle sorma gazını bile çıkarmayı beceremiyo emanet gibi tutuyo bebeği sinir oluyorum halbuki ne imreniyorum bebeğine bakan babalra dünürüm nıhle ondan çok şanslı adam ütüyü bile yapıyo valla bizimkiler niye hiç bişi beceremezler bilmem inş alışırlar yoksa daha bebek memek yok tövbeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…