- 20 Mart 2011
- 964
- 0
- 116
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.141
şımarık
çay derken mamayı kastediyosun herhalde
artanını dökmen gerekiyo
feraycım
çok üzülüyorum ama başıma gelmediği için bi tavsiyede veremiyorum
benim oğlanda ucunu tutuyo
diyolarya kahverengi kısmını komple verin
yok mümkün deil çünkü kıpır kıpır yerinde durmuyo
sonrada yara oluyo uçları tabi
hemşire
oğlum 3300 doğdu 1 aylıkken 4500 dü sanırım şu aralar 5 kilo olmuştur
ama erkek bebekler daha hızlı kilo alıyo
karnı doyuyosa, uyuyosa, çişini kakasını yapıyosa sağlıklıdır
kilosuna üzülme bizler gibi bebeklerimizinde bünyesi farlı olabilir
yok canım caydan bahsediyorum.. rezene cayı.. mama kullanmıyoruz..
bir de lütfen maşallah deyin kızlar en kucuk doguranlardan biri bendim ama galiba suan en hızlı kilo alanlardan bebegim.. biz 3260 dogduk 3 günde dogum kilomuza geri donduk ve ertesi hafta gittigimde 10 günlüktü 3485 ti.. şimdi ne alemde bilmiyorum ama dr um şaşırdı normalde dogum kilosuna 1 hafta 10 gün gibi dilimde donerler dedi.. bir de ben 2 saatte bir emmiyor diye şikayet etmiştim kızımı,dr şeşti beşti :)))
canım bebeğe en fazla 2 çay kaşığı rezene çayı verin diyolar, sen daha fazlamı veriyosun onu anlamadım
maşallah yavruşuna ayrıca :)))
Canım fırsat bulup da arastırırsam mutlaka yollarım merak etme..Artık zaman bulamayabılırım gaz bızde de basladı cunkı((
Bizim senle herseyimiz ayni gidiyor kanki:)) merak etme en zayif kiz bende dun gece baktik 3700 olmus yanlizca ve senin kizdanda buyuk bence 23 gunluk cok mutsuzum yaaa boyu kac seninkinin ona bakamadim ben.kizlar herkesin bebegi ne kadar kilo aldi dogumdan sonra yaa paylassak
yok canım caydan bahsediyorum.. rezene cayı.. mama kullanmıyoruz..
bir de lütfen maşallah deyin kızlar en kucuk doguranlardan biri bendim ama galiba suan en hızlı kilo alanlardan bebegim.. biz 3260 dogduk 3 günde dogum kilomuza geri donduk ve ertesi hafta gittigimde 10 günlüktü 3485 ti.. şimdi ne alemde bilmiyorum ama dr um şaşırdı normalde dogum kilosuna 1 hafta 10 gün gibi dilimde donerler dedi.. bir de ben 2 saatte bir emmiyor diye şikayet etmiştim kızımı,dr şeşti beşti :)))
Ewet canım cok benzıyoru
Kiz ayni dert bendede var annem menepoza giriyo sicakliyo ha bire klimayi kapatiyo ufoyu kapatiyo deli oluyorum.gogsumde hicbir sey yok sis del acimiyoda eskisi gibi malesef.belki sut doluyodur seninkine.bizimde haftaya kontrolumuz var bir ay olucak nihayet evden cikicam ama kiz soguk alacak diye korkuyorum gezmeye cikanlarida tbr ediyorum bizim bura cok soguk korkuyorum hastalik cok zor ben daha diger odaya goturmedim bebisi:))
[sıze=3]babalık 6 saat,annelik 24 saat...............[/sıze]
en fazla 2saat bekletılıyor kutuda yazanda bu
cnm hep kucagımda bebegım gaz sancısı var sadece dık tutunca rahatlıyor sut ıcın sıvı alıyorum sadece ozel bısey yapmıyorum zaten ıshalım dogumdan berı hosaf fln ıcemıyorum gaz cok zor ıns sızde yokturr
cnm sana kendı yaptıgımı tavsıye edıcem benım oglumda tutmuyordu memeye mama surduk kandırdık tuttu bırden bıde kahverengı bolumu buzdurup agzına sokmaya calss
canım yeni açabildim bilgisayarı.yoksa yazmazmıyım......
ben yoğun bakımdayken hemşire dediki bebeği getirip bi emzirtelim.beni zorla oturttu mememi açtı ve bi çığlık attı ''aaaaa bunu çocuk nasıl ağzına alacak ''diye.abartmıyorum mememin başı baş parmağımdan bile büyük.diğer hemşireleri çağırdı mememi gösterdi.ben içimden gülüyorum çünkü daha önce 2 bebek doğurdum ve emzirdim. yani diyeceğim odur ki memeni bebek her halikarda tutar.sana düşen biraz uğraşmak.rahat ol kendini sakın germe.uygun bi pozisyon bul kendine.sırtını destekle ve en önemlisi bebeğin gazının çıktığına emin ol.anlattığın kadarıyla sanki gazı var gibime geldi.nehirde çünkü bi önceki emmede gazını az çıkartmışsam ve anlamadıysam bi sonraki emmede memeyi tutuyor ama ememiyor kızarıyor bozarıyor ağlıyor.hemen kaldırıyorum biraz evin içinde gezdiriyorum ona sıkı sıkı sarılarak her seferinde muhakkak gazı oluyor.allah yardımcın olsun canım.ama nolur sakin ol.o kadar çok anlıyorlar ki annenin gerginliğini.seni kocaman öpüyorum canım.....
aMa sen hipp cay kullasnıyorsun dı mı cnm?Benımkı humananın bebek çayı...100 ml yazıyor da cok gıbı geldı bana ...tam anlamadım ne kadar wersek??bu arada maaşallahh..emzirme duzenın nasıl,2 saatte bır mi???
Nerdeydın kı sen canım?eşin de gelsın işi ne bence onunla götur en guzelı..göğüs ucum tekrar dahada kötu yara oldu canım acıdan yatamıyorum..
bencede fazla bu cay..gündüzleri 3 saatte bir hatta 4 saatte bir ..geceleri de 3.30 da kalkıyor bir daha sabah gaı varsa 6.30 yoksa 7.30... bu arada gunduzlerı bazen sımarıyor bir saat snra da meme istedigi oluyor..ben ilk zamanlar korktum 4 saatte bir emiyor ac kalıyor diye dr sütünden kaynaklı kimininki 2 saat tok tutar kımınınkı daha fazla dedi..
4 kere mı emzırıyorsun gunde yanı???Cok az ama doktor öyle dıyorsa dogrudur ...benımkı doyurmuyor mu acaba..?
aMa sen hipp cay kullasnıyorsun dı mı cnm?Benımkı humananın bebek çayı...100 ml yazıyor da cok gıbı geldı bana ...tam anlamadım ne kadar wersek??bu arada maaşallahh..emzirme duzenın nasıl,2 saatte bır mi???
Nerdeydın kı sen canım?eşin de gelsın işi ne bence onunla götur en guzelı..göğüs ucum tekrar dahada kötu yara oldu canım acıdan yatamıyorum..
4 kere mı emzırıyorsun gunde yanı???Cok az ama doktor öyle dıyorsa dogrudur ...benımkı doyurmuyor mu acaba..?
benim göğüs uçlarm çatlaktı, artık yara oldu. bepanthen, garmastan ve lansinoh kullandım ama kar etmedi..
bu nedenle emzirememeye başlamıştım sağıp veriyordum birkaç gündür. şimdi sütüm de azalmaya başladı.. bebeğim biberon almıyor bir türlü. bugün zor bela 20ml aptamil içirdim. iyice huysuzlaştı bu sefer. yine emmek istedi uyuyabilmek için sonra kustu fln... emzirmek eziyet oldu benm için,bebeğim henüz 15 günlük. mamaya alıştrmak istemiyorum. napıcam bilmiyorum..
[sıze=3]babalık 6 saat,annelik 24 saat...............[/sıze]
hımm biz bebekten oncede koymuyorduk telefon.. ama iş yaparken aklım kalıyor radyasyon falan deme şansım yok yalnızım ben cunku( korkuyorum..evde uzunlamasına boyle uzun koridorlu tek cephe... o yüzden duymam da imkansız...
Ewet yaa ne rahat herkes..Ben henuz dolasamam tek yaaa kanguru için erken ,arabayı yokuşta suremem,anakucagı benden de agır..offff..saglık ocagı yakın olsa oraya gıderrdım kılosunu cok merak edıyorum ben de...Bir de iş yapma tabıkı yaaa,benım annemler bakıyor mutfagaama asla hepsını yapamam gıbı gelıyor..Ayrıca bız de ınsanız canım..ben tek bebege baktıgım halde kendıme wakıt bulamıyorum 5dk bıle...esım de anlayıslıdır takmaz pek yemek olayını.. iş basa dusunce naparım bılmem..
Geçmesıne sewındım gecmıs olsun ..Benım yavru ceylanımda gaz sancısı arttı ,şimdi herkesı daha ıyı anlıyorum bu kıpkırmızı aglamalarına dayanamıyorum her an aglamak ıstıyorumBen de nazara her konuda ınanıyorum cmt gelen mısafırler wardı bebısım de yedıkten sonra gegırıp gaz cıkardı hemen herkes waay gazını da cıkartıyo hemen falan der demez cocuk ıkı gecedir tamamen agırlastı .. Çok mutsuzum ..Bir daha kımseye bebegımı göstermek ıstemıyorum ..Benımkıde hep kusuyor acaba yemek fazlası mı,üşütme mı bılemedım..
Maaşallah kılosu ve boyuna ..KAç kg dogmustu ne kadar almıs canım ,ne kadar boyu uzamıs..Benim de perş doktor randewum var yuzunde de garıp kızarmalar war soracagım doktora mutlaka ..ilk asısını doktor burda yaparsınız dedı hastanede olacak sanırım .. Ya benım hamılelıgımle ılgılenen hemsıre felaket tellalı gıbıydı benı hep gerdı gebelık boyunca..O kıza guwenemıyorum o yuzden ..Nazar da degdırıyor bebegıme..uğursuz gıbı bıraz.. :18::18:
benimki ipli işte oradan ayarlıyon dekolteni yukarıdan bakıyorum.. gorulcek gibi degil v yakalı kazak gibi oluyorr
hahayytt emzir emzirr sık sık mamaya gerek kalmıcak bu gidişle
anamm ben dogumdan cıktım fıstıklı tahın helvası istedim , ki oyle düşkünü degilimdir hatta bizim evde eşim falan yer ben bir kalıptan en fazla bir cop kadar yerdim... canım ondan istedi evden getirdi eşim.. tabi helva yakıyor bol bol da su ıcıyorum.. ama o günden beri hergün helva yiyorum eşim yetiştiremiyor oyle uygun da birşey degilmama daha uyguna gelir heralde :))))))) hatta demincek yedim sabaha kahvaltı hazırlıyordum bir dilim attım agzıma :)) her buzdolabını actıgımda goturuyorummm :)))
canım ukarıdada söyledim başına destek olun ve memeye yapıştırın burnu açıkta kalsın yeteradese
canim cok sikkin ya
benim bebisim buqun 6qunluk oldu
masallah istahi kakaya cikmasi simdilik sorun yaratmadi ama
sutum akmasina raqmen bebisim memei tutmuor
tam tuttu derken 5 6 kez cekip kaybedior aqzinda
bende mecbur sagiyorum ama cok gecikmeli ve emecek olmasina nazaran cok yetersiz qibi qelio sagmak bana.
En onemlisi zaman qecio.
Bazen sagmami beklemesi diyip once emzirmeyi denior sonra sagdigimi verior doymadigina inanip 2 saat sonra mama vermek zorunda kaliorum.
Bu meme tutturma isinde nasil savas vericem blmyrm
benmi beceremiorum ucu falanmi kucuk ama yok deqil :s yoksa bunlar henz normalmi
aman bunların hepsi aynı demekki,ya bu çoocugu doguran biziz artısıylada eksisiylede bizim dedigimiz olur bunu anlamıyorlaro küsmeleri yokmu..kayınvalidem 10 gün kaldı son iki günde bi alınganlığı tuttu kadının küs değilde biraz dargın gitti!kendi annem ise resmen küstü bana gitti,ertesi gün ben çağırmadan yine geldi ama!:))teyzem küstü vs..herkesin nazını ben çeker oldum..bide demezlermi ay sen nekadr sinirlisin öyle diye!hep onlar haklı!bişey deyincede 'bizde çocuk doğurduk hiç böyle olmadık demezlermi!
canım 4060gr dogdu, 22 günlükken kaçtıbilmiyorum ama 1 aylıkken yarım kiloya bile dokyorlar normal diyor canını sıkmaEnice kac kg dogdu kizin 22 gunlukken kac kiloydu yani kilo alma durumu nasil benim yarim kilo almis nerdeyse bir aylik deli oldum yavvv
canım benim memelerde mahvolmuştu ama ben bırakmadım,ne bulduysam sürdüm 2 hafta sürdü ama geçti sakın memeyi bıraktırma biberon huzursuzlaştırır çünkü dogru tutmazsan hava yutar ve gaz yaparbenim göğüs uçlarm çatlaktı, artık yara oldu. bepanthen, garmastan ve lansinoh kullandım ama kar etmedi..
bu nedenle emzirememeye başlamıştım sağıp veriyordum birkaç gündür. şimdi sütüm de azalmaya başladı.. bebeğim biberon almıyor bir türlü. bugün zor bela 20ml aptamil içirdim. iyice huysuzlaştı bu sefer. yine emmek istedi uyuyabilmek için sonra kustu fln... emzirmek eziyet oldu benm için,bebeğim henüz 15 günlük. mamaya alıştrmak istemiyorum. napıcam bilmiyorum..
aynen valla sorma yaaaBen baba olmak istiyoruuuuuummmm kızlarrrr...işten gelip 2saat bebişi sewip deliksiz uyumakkk....
bende diyorum ona bana mama yedirmezsen nasıl olacak bu süt :)) depoyu doldurmalıyım diyorum yokk ... zamanlama mükemmel,aynı anda acıkıyoruz...bir de ayıptır soylemesi sabahları aynı anda tuvaletimiz geliyor ..onun altını alıyorum wcye giriyorum o sırada bizimki acıktıgı icin zırlıyor tabibir wc keyfim bile kalmadı :)
ne 6 saati bizimki bi saat bile oyalayamıyo hemen beni çağırıyo gıkı çıkınca bide 2 çocuk dediğinde übüğünü sıkasım geliyo o zaman....
bizimkinin babalıgıda 2 saatlik,bu gece hiç uyutmadı sıpam sabah eşim diyorki ne yinemi uyumadın,hiç duymuyor çocugun sesini ya ben gık dese ayaga kalkıp bakıyorum bişeymi oldu diye
annelik bu olsa gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?