2012 Şubat Anneleri

canım ozaman senin bolbol sütün vardır maşallah nazar degmesin ama emziremiyorum diyorsun,benimde hiç memeucu yok hemşireler tutmaz dedi,ama denedik memeyi agzına sokunca başını memeye dayadık geri çekemedi ve tuttu,bikaç hafta öyle devam ettik şimi alıştı

Anladım cnaım o zaman ben de boynundakı kemerden sıkmayıp bakarak deneyeyım bakalım ne olacak,ben bu emzırmeyı ögrenmeden dısarı adım atamayacagım galıba ..Kızım cunkı her gelen kadının memesıne dogru saldırıya gecmeye basladı Rezıl olurum herkese ..Keşke mama gerekmese cunkı zawallıya gaz yaptı mama rahatsız ettı ya yememeye calısıyor ,ya kusuyor ...Benım bebegım de bgn tartıya yatırdık kılosu sadece 3800 olmuss...Ühüüü en zayıfı topıgın benım kuzum olacak ..Sana tavsıyem bım den al tahın helwasını 4-5 tl ve tadı da dıgerlerınden farksız canım..Haberın ola ..Zaten masraflar fecı yaa bezlerı,çaylar vs vs..:26:[/QUOTE]
canım kızım 4060 gr dogmuştu 1300 gralmış 33 günde, ama kiloya fazla takılmayın ortalama 1 kilo alması lazım,

canım ukarıdada söyledim başına destek olun ve memeye yapıştırın burnu açıkta kalsın yeter

aman bunların hepsi aynı demekki,ya bu çoocugu doguran biziz artısıylada eksisiylede bizim dedigimiz olur bunu anlamıyorlar

canım 4060gr dogdu, 22 günlükken kaçtıbilmiyorum ama 1 aylıkken yarım kiloya bile dokyorlar normal diyor canını sıkma

canım benim memelerde mahvolmuştu ama ben bırakmadım,ne bulduysam sürdüm 2 hafta sürdü ama geçti sakın memeyi bıraktırma biberon huzursuzlaştırır çünkü dogru tutmazsan hava yutar ve gaz yapar[/QUOTE]
benim emzirme sorunum olmadııı... emiyorrr...sütümde iyi maşallh

bizimkiler beceriksiz çıktı napalım başa gelen çekilir,
bennebileyim rezene çayı bende aldım 1 çay kaşıgı verdim dün kızıma,gerisini ben içiyorum sende fazla verme,bide üzerinde yazan ölçünün yarısını yapıyorum ben

KIZLAR İMDATTT
Ölüyorum uykusuzluktan başım ağrıyor bu çocuk hiç uyumuyor uyutmuyor ahanda yine uyandı napıcam ben allahtan görümcem yanımda ama çocuk benimle işi ha bire emiyoruz
yok yetmiyo mama veriyorum sürekli mıy mıy mıyyyy maksat ağlamak olsun.Allahım seb sabrını ver ne olur sana öncelikle şükürler olsun çok çok güzel bi duygu ama zor bişey ya özledim eşime sarılıp uyumayı deliksiz uyumayı çok özledim neden ağlıyorsun annecim uyusun diye yıkadık ama yok yine uyumuyo kaçtım ben kızlar

aynıyız canım
geçmişolsun sanada banada :)))

Kizlar pomakla ayni durumdayim kizim sabah 8 den beri hic uyumadi on dk gozunu yumyo sanciyla kalkiyo deli oldum halen agliyo simdi hic durmadi bugun ciglik cigliga resmen kolik agrisi diyo esim yaa sancidan yavrucak sesi kisildi gozume bir damla uyku girmis deil yinede sanci cekmesin raziyim cok sukur sukurrr

geçmişi okudum baya, kızlar hepimiz aynı durumdayız. zor ama güzel bir duygu bu annelik :)

FERAY

meme tutturmayla alakalı benim kadar zorlanan olmamıştır heralde. tam 11 gün hiç emmedi ama ben her gün sabırla uğraştım. sırf bunun için hastaneye bile yattık. mesaj sayım az oldugu için özel mesaj atamıyorum ama buraya yazayım.

1)en önemli şey: sabır sabır sabır.
2) cok acken memeyi verme biraz doyur önce, çok değil ama birazcık.
3)her zaman en az yarım saat uğraş pes etme. bir memeyi tutmazsa öbürüne koy öyle dene.
4) yarım saatte başaramazsan sütünü sağ doyur.
5)tekrar acıktıgında gene uğraş.en az yarım saat.
6)bebeğin başını bir elinle tut, yönlendir. diğer elinle de memeni bebek tam ağzını açınca ağzına sok.
7)memen ıslak olmamalı. süt akarsa, hem memeyi hem bebeğin ağzını sil kurula. tekrar devam et denemeye.
8)önemli birşey de bebeğin biraz büyüyüp güçlenmesi gerektiği. ilk günlerde bu sorunları yaşamak normal aslında. panik yapma ve bebeği memene aldığında gevşemiş olmalısın.

ben çok fazla uğraştım ama değdi. emzirmek çok çok çok güzel bir duygu. tüm annelere nasip olsun inş.

walla gazdan biz de çok çektik, hala arada tutuyor mahvoluyoruz. rezene de papatya da denedim. papatya daha etkili. ama ben artık metsil diye bi ilaç var onu kullanıyorum.çünkü yavrum cok acı çekiyor. göbeği kurumuştu, iltihaplandı ıkınmaktan.

Bebeğinde gaz sancsı olan kendı gaz sancısı olan anneler tekrar söluyorum gunde ıkı kasık öğütülmüş çörek otu hem sız hem bebgınız rahat edıcek

Esimle gideriz zaten ben kizla ugrasmaktan araba kullanmam hayal oldu heralde.cok gecmis olsun sutunu sur etrafina iyi gelir diyolar emzir yinede yaa zaten az aliyo yavrucuk

Doğru diyorsun yana yana emzırıyorum walla sagol canım..Sen de perş mı gıtcen kontrole bakalım kımın kılosu daha ıyı cıkacak hehe bız senle yarısırız ancak ..Burdakıler 6kg yaptı bebelerını..Senınkının dogum kılosu kactı canım?

Aynı durum bende de war ama ne olursa olsun emzırmeye de calıs gunde 2-3 kez de olsa..Ben mamaya alısmak dıye bısey olduguna hıc ınanmıyorum korkma bence..Anne kokusunu hıcbırseye degışmezller
..

İyi geliyor mu canım baNYO yapınca tam temızlenıyor mudur bepantene..?
ne 6 saati bizimki bi saat bile oyalayamıyo hemen beni çağırıyo gıkı çıkınca bide 2 çocuk dediğinde übüğünü sıkasım geliyo o zaman....

o da lafın gelısı 6 saat canım yanı 6da gelıp 12de yatıyor da:)))Ama benım eşim maaşallah nıhlenınkı gıbı sadece gecelerı babalık yapmakten hoslanmıyor o koyuyor bana gecelerı tek kalmak..Yoksa alt bıle degıstırıyor ..Çok datlu bu konuda sagolsun..Hatta bu gece aglaması nedenıyle 2.çocugu asla dusunmeyen de kocam olur emınım:)

Hmm ben de dıyom 4 kez nasıl bu kadar çoook kılo almıs dedım kızz sen sütün bol oldugunu da,kıloyu da cok söleme ortalarda hemen nazar deger hee dıkkat et cewrene..

bizimkinin babalıgıda 2 saatlik,bu gece hiç uyutmadı sıpam sabah eşim diyorki ne yinemi uyumadın,hiç duymuyor çocugun sesini ya ben gık dese ayaga kalkıp bakıyorum bişeymi oldu diye
annelik bu olsa gerek

İşte bu yuzden annelık 24 saat ya ben gunde ne kadar uyudugumu bılle bılemıyorumn allak bullak oldum pilimin bitmesıne az kaldı ,bunu cıok ıyı bılıyorum ama bundan sonra pazarları esım ewdeyken oglen ınadıma 3-4 saat uyuycam karar werdım ..

Allah yardımcın olsun neden uyumuyor kı gaz sorunu mu war ??Sebebı bulursan belkı daha kolaylasır ısın canım ..Rezene cayından bı cay kasıgı wer de rahat uyur belkı..

arkadaslar meme ucu yarasına en iyi anne sutunun kendisi geliyor. bir de aventin kalkanı ve kelebek ucu cok iyi.
emzirirken kelebek ucu takıyorsunuz, sonra memenizi sıkıp sütünüzden sürüyorsunuz. sonra da kalkan takıyorsunuz.
nette avent kalkan diye aratın, çok işinize yarar.

bizimkinin babalıgıda 2 saatlik,bu gece hiç uyutmadı sıpam sabah eşim diyorki ne yinemi uyumadın,hiç duymuyor çocugun sesini ya ben gık dese ayaga kalkıp bakıyorum bişeymi oldu diye
annelik bu olsa gerek

bebek ağlayıpta yataktan aniden fırlıyomuşum eşim yavaş rahatsız oluyorum dedi akşam.. kıyameti kopardım bi zahmet yatağın hareketinden rahatsız olacağına bebeğinin neden ağladığını merak edip kalksanda eşine yardım etsen ya be adam dertler aynı kızlar anca kucağına alıp yatırıp gaz çıkarıyo yada annesi rüzgar aranıyo sanırım alda emzir

pomakcım inş düzene girer bebeğin ara ara belli olmuyo halleri.. sünnet olmuştu heralde onla bi ilgisi olabilir mi acaba?

Bebeğinde gaz sancsı olan kendı gaz sancısı olan anneler tekrar söluyorum gunde ıkı kasık öğütülmüş çörek otu hem sız hem bebgınız rahat edıcek

aşırı bi gaz sancımız yok çok şükür ama olduğu zaman evi başıma yıkıyo annemle elimiz ayağımız titriyo karnına ayağına sıcak bez koyunca sakinleşiyo bizimki

Tam dedım kı sabah hemsıreyle herseyımız aynı kankımle ınsallah gaz aynı olmaz dedım we aksamında sana da olmus ha((Cok ıyı anlıyorum son 3 gecedır we gunduz bunu yasıyorum ..Bu acı cekişi hiçbirşeye benzemıyor,çok zor..Bacagını kaldırıp ıkınarak aglıyorsa GAZDIR canım..Humana rezene cayı ıcırdım dun ama kısa sure cözum oldu..

Öğütülmüş nerden bulacagız acaba?Bir de ne kadar we nasıl ıcecegız anlatsana not alayım..

Kızlar bu gaz olayından berı son 3 gundur sankı kızımla aramdakı bag guclendı..Ona yalnız basıma baktıgım wee masajlar yaptıgım ılgılendıgım ıcın sabah bana gulerken gördum içim ferahladı..Aramızdakı bağ kuwwetlenıyor kötu gununde yanında oldugum ıcın..Yerim ben onuuuuuu

Bende war 6lı kalkan setı de kelebek ucu nedır?

Eşlere guvenmeyelım kızlar enınde sonunda iş başa dusuyor walla...

Son düzenleme:

kızlar ben kocişkomu özledim yaaa
artık görüşemez olduk. akşam 9 civarı geliyor zaten, son zamanlarda bana iş çıkmasın die yemek de yemio evde. zaten yorgun olduğu için uyuyor bi süre sonra. ben zaten malum bebişle okadar meşgulüm ki... yatağa yattığımda ki yatabilirsem kocişkom uyumuş oluyor çoktan. sabah da erken gidiyor ben emziriyor oluyorum diğer odada. yani görüşemiyoruz kısacası.. ne olucak böyle bilmiyorum. bebeiş beni rehin aldı resmen

Bennebileyim rezene cayi icirdim zinco metsil hic fayda etmedi esim diyo sanci gelirse cekecek mecburen kirki cikana kadar.agri kesici getirmis gece onu vericem son care cunku uykusuzluk beynine vurdu sesi kisildi aglamaktan.

Benimkiler de yara idi. Şimdi baya düzeldi. Garmastan kullandım ama emzirdikten sonra gögüs uçlarını kurutma makinesiyle kuruttum ilacı sürdüp bir de hava aldıran gögüs kalkanlarından kullandım. Böylece ilaç sütyenine veya pede geçmiyor. Ben baya faydasını gördüm umarım sende de işe yarar.

aynıyız canım
geçmişolsun sanada banada :)))

kızlar bio gaio diye bir gaz ilacı varmış,herkes çok memnun sizde deneyin isterseniz,dün kızım çok huysuzdu gazı vardı çok şükür bugün iyi ama kadar verdim kesinlikle yediklerime dikkat edecem
bizimkide kolik degil çok şükür ama arada bizdede gaz oluyor deli ediyor beni

Bennebileyim rezene cayi icirdim zinco metsil hic fayda etmedi esim diyo sanci gelirse cekecek mecburen kirki cikana kadar.agri kesici getirmis gece onu vericem son care cunku uykusuzluk beynine vurdu sesi kisildi aglamaktan.
bio gaioKAZEN
canım bide bunu deneyin herkes çok memnun

öğütülmüş çörek otu tüm baharatcılarda var sen canım gunde ıkı kasık alcaksın su ıle yut gıtsın bana cok ıııı gelıyorrrr

bendeeeeeeeeeeeee çok özledim kocişimi, valla senle aynıymışız bizde eşimi anca 9dan sonra görüyorum sabahta 8 de gidiyor, gecede hep uyuyorrrrrrrr

eski günlerimizi özlüyorum artık zaten çok duygusalım bu ara bi de onu özleyince daha kötü oluyorum yalnz hissediyorum kendimi...zaten bu göğüs yaralarıyla sütsüzlük bitirdi beni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…