2012 Şubat Anneleri

eski günlerimizi özlüyorum artık zaten çok duygusalım bu ara bi de onu özleyince daha kötü oluyorum yalnz hissediyorum kendimi...zaten bu göğüs yaralarıyla sütsüzlük bitirdi beni...

canım tahin helvası yiyormusun sen yada tahin pekmez süt yapıyor
valla bende çok özledim saatlerce eşimle uyumayı artık hayal oldu hepsi

canım tahin helvası yiyormusun sen yada tahin pekmez süt yapıyor
valla bende çok özledim saatlerce eşimle uyumayı artık hayal oldu hepsi

bu aralar eşime gıcık oluyorum o bakımdan sizin gibi hasret çekmiyorum lohusalıktan olabilir mi acaba? bitmesinede az var ama

Walla kız bence de ,ama 2kılo doguranlar da war aslında 3 kılonun üstü normal bence..Zaten saglıklı olsunlar yeter yazık yaa ..Bence de kılolu olup ne olacak sonra da dıyetısyene göturmek gerekır boşwer bızım kızlar uzun ınce büyüsünler:)))

bu aralar eşime gıcık oluyorum o bakımdan sizin gibi hasret çekmiyorum lohusalıktan olabilir mi acaba? bitmesinede az var ama

Ben kocam konusunda asırı dengesızlestım lohusalık bu olsa gerek ..Bazen cok özluyorum ,bazen gec gelsın ıstıyorum,bazen keske bgn gelmese yuzunu görmesem dıyorum ,bazen erken gelsın özledım dıyorum ..Ayyy delırıyorum ...
öğütülmüş çörek otu tüm baharatcılarda var sen canım gunde ıkı kasık alcaksın su ıle yut gıtsın bana cok ıııı gelıyorrrr

Teşekkürler mutlaka denerım senın gögusler ne alemde??Gögus kalkanı gercekten ıyı bırsey bunu almalısın..

Hmm ben de dıyom 4 kez nasıl bu kadar çoook kılo almıs dedım kızz sen sütün bol oldugunu da,kıloyu da cok söleme ortalarda hemen nazar deger hee dıkkat et cewrene..
.

şimdi gelen giden sruyor nasıl zor dimi falan bende aynen falan diyorum , uykusuzluk nasıl diyorlar işte gündüzleri uyumaya calısıyorum diyorum

sütün nasıl diyorlar ben işte malt icecekerli,süt yapan caylar icip takviye alıyorum ,diyorummm gerisini ozelden yazimmm ben :))

Ewet canım özelden yaz Ben ne dedıysem anında bozuldu ondan dıyorum korkudan artık kocama bıle ıyı bısey olunca sölememeyı dusunuyorum daha 3 gun önce herkesın cocugunda gaz sorunu war şükür bızım kız ıyı dedıgım geceden berı sabahlıyorum yaa şaka gibi...

nedemk canım rıca ederimbende duydum gogus kalkanını ama artık kocıse sölemyı cekınıyorum adam tek basına ev gecındırmye calsıyor o kdar cok sey aldıkkı memeler ıcınyeter dıcek gecmedılerde offfoğlumda sarkı söluyoruyumuyorr çekıp gıdesım gelıyorbazende nereye gıtcem lafın gelısıı

canim cok tsk ederim.
Cudden hastaneye yatiracak kadar ciddi bi mesele.
Mutlaka dikkatle denicem
tekrar tsk qule qule buyut yawrunu :)

Gecen hafta buqun
bu saatler...
Hayatimin donum noktasina attiqim adimlarin sancisini cekiordum.
Sayisiz yabanci yuz
yanima alinmasi yasak ve buz qibi soqukta disarda beni bekleyen ailem
upuzun , los , ve sanci turlarimla duwarlarina tutunarak adim adim ilerlediqim bir koridor
her odadan siyrilip kendini disari atan bebek sesleri ciqliklari
qecmek bilmeyen saliseler
nefes kesen bel aqrilari
basaricam die boynuna asildiqim inancim dirayetim belkide tam tersi
''bu sanci benim yasima buyuk'' dedirten muthis korkum...
Sabah ezaninin altinda delice dualar ederek yuzume qozume sular vurusum ayilmak toparlanmak icin
''hadi feray oqlene kizin kucaqinda, sende odalardaki anneler qibi yataqinda istirahatte olacaksin'' die die sabah isiqina merhaba diyisim
En Can Yakan Hssedilir olan Kiwranislarim...!
Sayisiz doktorun heran parcamdan ayrilabileceqimin msjini veren bakislari bekleyisi
Hayatimda ilk defa kelime hakkini vererek ''yeter bitsin'' dercesine ikinmalarim
hizlanan ve derdinlesen her 1 nefeste meleqime yaklasip umutlanisim kalkinisim
Son dirayetim
Son direnislerim
Artik sadece kendimi dusunduqum tek istediqim seyin doluca nefes alabilmek olduqu bencilliqim
Sonra...
Sonra '' Hayir seni almadan qitmem , Seni birakamam '' diyerek baqisladiqim son savas
son nefes
son hamle...
Hosqeldin Meleqim
Seni Sewiorum ...

ağlattın beni sabah sabah deli

ferayım şair misin kuzum sen?
meleğini severim senin

kızlar mutlaka okuyun yazdıklarımı

doktor bi akrabamız var ve onunda 1.5 yaşında oğlu var. çok gazlı bi bebekmiş oğlu
ne içirdiysem ne içtiysem fayda etmedi gazına dedim
gecemiz gündüzümüz birbirine girdi mahfolduk dedim
ve bana aşağıdaki tavsiyelerde bulundu, hepsini yaptım ve oğlum gece 12de yattı hala ağlamadı sadece acıkınca uyanıyor

1. kesinlikle sinirli asabi olmuyoruz ve üzülmüyoruz çünkü o sırada salgıladığımız hormonlar anne sütünden bebeğe geçiyomuş. ayrıca bebeği sakinleştirmeye çalışırken sabırlı olcak sinirlenincede anlıyolar ses tonundan ve geriliyolarmış. ben çok panik oluyodum ve uzun süre ağlayınca sinirlenmeye başlıyodum çünkü

2. emzirin veya mama verin bebeği beslerken yatay tutmuyoruz. emzirirken iki bacağınızın üstünde tutmak yerine bacağınızın arasına alırsanız bebeği başı yukarda vücudu aşağıda kalır ki buda gaz yutmasını minimuma indiriyomuş. bebek ağlarkende geçerli söylediklerim yine başı yukarda olcak ya altına gövdeyide kapsıyacak bi yastik koyun yada kucağınızda dik tutun. bebeği kucağınıza alıp severken bile başı ve gövdesinin üst kısmı yukarda olcak.

3. bebeğiniz yatar pozisyonda ve keyfi yerindeyken bacak hareketleri yaptırın. bisiklet çevirir gibi ve bacaklarını büküp karnına bastırın çok hırpalamadan. bebeğin gaz sorununun 3. aydan sonra azalmasının sebebi hareketleri arttığı için gazını rahat çıkarmasıymış. şimdi o kadar hareketli olmadığından bunu egzersizle biz yaptırıcaz.

4. biberonla süt veya mama verirken biberonun ağız kısmından mama komple gözükecek yarım durursa hava yutarmış.

canim cok tsk ederim.
Cudden hastaneye yatiracak kadar ciddi bi mesele.
Mutlaka dikkatle denicem
tekrar tsk qule qule buyut yawrunu :)

cnm bide benimki memeye alınca çok sinirleniyodu emmek istemiyodu, o zaman sakinleştirmek için serçe parmağımı kıvırıp ucunu damağına değdircek şekilde ağzına sokup emdiriyodum cork cork emip sakinliyordu. seninki o kadar sinirli midir bilemem ama bende işe yaradı.

uykusuz kaldığım ve yoruldugum zaman o kadar kolay geriliyor ki sinirlerim, şu sakin olmayı paniklememeyi becermek çok zorlaşıyor gerçekten. gazdan dolayı geceleyin evi yıkıyor bebeğim, ben de diken üstünde oluyorum. offf şu gazı da bir atlatsakkkk!!!

ayy çok güzel bir doğum hikayesi/destanı olmuş bu

aynen bende öyleyim, bi dün gece rahat uyuduk bakalım inşallah böyle devam eder. he bide uyurkende başı yukarda olcakmış. anakucağında uyut dedi bana ama ben beceremedim, onun yerine yumuşak bi yastığım var sırtından itibaren yastığa yaslayıp uyutuyorum. başı ve gövdesi yukarda kalıyo. hemde gece kusarsa ve yutarsa korkusunu atlattım bu sayede

40ından sonra düzelir lafı bana cok saçma gelıyor kızlar sız ınanıyor musunuz??Ne olacka 41.gun herşey degışip düzelmıs mı olackakkk..

hakikaten komik ama nette de 6.haftadan sonra herseyin rutıne baglanacagı soyleniyor ,belli ki su düzen olayı anca 6 haftada oturuyor :))))

biz kaka yaparken bacak hareketleriyle yapıyoruz bizimki vızırdıyor bakıyorum,koşuyorum , bacaklarını karnına dogru bastırıp saat yonunde oksuyorum,bagırsak yonunu tersine yapmayın kesinlikle tam tersi olacaktır..

perisaltik hareketlerle yogunluk olan sertlik olan yeri ittiriyorum..

bacaklarını bezini temizlerken ki yaptıgımız hareketle kaldırıp indiriyorum..

birde bir ters bir düz bisiklet hareketleri yaptırıyorum.. kakayı oyle yapıyoruz

bir de yüzüstü yatırıyorum gece yatmadan emzirirken yarım saat tüm gazı oyle cıkartıyor.. yoksa uyutmuyor,omzuma aldıgımda da uyanıyor tekrar emmek istiyor bende yüzüstü yatırarak hallediyorum..sırtını sıvazlayarak..

ama onu ancak gündüzleri yapabiliyoruz cunku gece kalktıgında o kadar ugrasamıyorum acıkcası ..akşamları da yorgun oluyorumm ..

bu arada masaj hakkında bilgim var ,eşimin gazını falanda masajla giderirdim.. eşimde bagırsak tembelliği var, bagırsaklarını masajla calıskan yaptım

dogumdan sonra da vucudumdaki odemleri kendi kendime masaj yaparak döktüm :)) o yüzden cabuk kilo vermiş olabilirim..

sakinlige gelince o oyle kıvranınca nasıl sakin olur insan,direkt kendi karnım kasılıyorrr ((

aman maşallah diyim, biz uykuyu unutmuştuk ama şu metsil biraz işe yaradı. onun da etkisi geçince daha fazla kasılıyor yavrucak.

az önce emzirirken senin yazdığın pozisyonu denedim, önceden hep yatırıyordum, bu sefer bacak arama aldım.

hem rahat rahat ağzına gelmeden emdi, hem de benim belim rahat etti walla bir aydır öne eğilmekten belim kopmuştu emzirirken. teşekkür ederiz teyzesiii :)

walla sana hem imrendim hem kendimi pek bir beceriksiz hissettim. bu masaj işini öğrenebileceğimiz bi kitap falan yok mudur acaba yahu? bende bebeğimi rahatlatabilen bir anne olmak istiyorummmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…