- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.201
merhaba bayanlar:) bi sorum olucak emzirme sonrasi goguslerinizde agri oluyor mu? benim cok sizliyor resmen aglicak gibi oluyorum:S neden olduguna da anlam veremiyorum
belki tekrar dolmaya başladığı için ağrıyordur veya belkide bebek tam boşaltamadığı için
kızlar mutlaka okuyun yazdıklarımı
doktor bi akrabamız var ve onunda 1.5 yaşında oğlu var. çok gazlı bi bebekmiş oğlu
ne içirdiysem ne içtiysem fayda etmedi gazına dedim
gecemiz gündüzümüz birbirine girdi mahfolduk dedim
ve bana aşağıdaki tavsiyelerde bulundu, hepsini yaptım ve oğlum gece 12de yattı hala ağlamadı sadece acıkınca uyanıyor
1. kesinlikle sinirli asabi olmuyoruz ve üzülmüyoruz çünkü o sırada salgıladığımız hormonlar anne sütünden bebeğe geçiyomuş. ayrıca bebeği sakinleştirmeye çalışırken sabırlı olcak sinirlenincede anlıyolar ses tonundan ve geriliyolarmış. ben çok panik oluyodum ve uzun süre ağlayınca sinirlenmeye başlıyodum çünkü
2. emzirin veya mama verin bebeği beslerken yatay tutmuyoruz. emzirirken iki bacağınızın üstünde tutmak yerine bacağınızın arasına alırsanız bebeği başı yukarda vücudu aşağıda kalır ki buda gaz yutmasını minimuma indiriyomuş. bebek ağlarkende geçerli söylediklerim yine başı yukarda olcak ya altına gövdeyide kapsıyacak bi yastik koyun yada kucağınızda dik tutun. bebeği kucağınıza alıp severken bile başı ve gövdesinin üst kısmı yukarda olcak.
3. bebeğiniz yatar pozisyonda ve keyfi yerindeyken bacak hareketleri yaptırın. bisiklet çevirir gibi ve bacaklarını büküp karnına bastırın çok hırpalamadan. bebeğin gaz sorununun 3. aydan sonra azalmasının sebebi hareketleri arttığı için gazını rahat çıkarmasıymış. şimdi o kadar hareketli olmadığından bunu egzersizle biz yaptırıcaz.
4. biberonla süt veya mama verirken biberonun ağız kısmından mama komple gözükecek yarım durursa hava yutarmış.
merhaba bayanlar:) bi sorum olucak emzirme sonrasi goguslerinizde agri oluyor mu? benim cok sizliyor resmen aglicak gibi oluyorum:S neden olduguna da anlam veremiyorum
kızlar nacizane tavsiye süt pompanız varsa (yoksada alın derim )sütler bolken sağıp depolayın 1 aydan sonra doymamaya başlıyo bu kuzucuklar benim boldu sütüm ama artık zor yetiriyorum
kızlar nacizane tavsiye süt pompanız varsa (yoksada alın derim )sütler bolken sağıp depolayın 1 aydan sonra doymamaya başlıyo bu kuzucuklar benim boldu sütüm ama artık zor yetiriyorum
ilk 6 ay anne sütü
evet ama o kadar çok söyleniyoki bu annede sütün stresi başlıyo
elbette sütümüz varsa vercez
zaten aslında kastedilen şey sana bana deil
memelerim bozulmasın diye yavrusuna hiç süt vermeyen annelere veya ayıracak vakit bulamadığı için hazır mamayı dayayıp dadılarla büyütülen bebişler için
ama biz sorumlu anneler bu psikolojiyle varolan sütümüzü de etkiliyoruz
sorun çevrenizdeki büyüklere mutlaka ayşede süt vermiştir ama fatmada sütü yoktur mama vermiştir
mama öcü değil
en önemli şey beynen rahat olmak
iyi beslenmek
panik yapmamak
tüm bunlara rağmen süt yoksa o da Allahın takdiridir, canımız saolsun :)))
Bu aralar sütümün bollaştığını hisssediyorum, ve dediğin gibi saklamak istiyorum. Ne olur ne olmaz, yedekleyeyim diyorum. Önerebileceğin pompa markası var mı?
kızlarr sabah kızımın gaz sancısıyla uyandım ,zaten gece hıc uyumamıstım...Sabah kızım ağlıyordu,sonra bogazında bısey war gıbı hırıldadı ben de kafasını cewırıp emzıgı cıkarttım hemen ..bir baktım kan kusmuş...hemen doktoru aradık,acıle gıttık uçarak..:26: Boğazına da baktı yara falan yok dedı ...yarın kan sayımı yapınca netlesecek dua edın kızlar sadece göğsümdekı yaradan kan geçmiş olsun ...
kızlarr sabah kızımın gaz sancısıyla uyandım ,zaten gece hıc uyumamıstım...Sabah kızım ağlıyordu,sonra bogazında bısey war gıbı hırıldadı ben de kafasını cewırıp emzıgı cıkarttım hemen ..bir baktım kan kusmuş...hemen doktoru aradık,acıle gıttık uçarak..:26: Boğazına da baktı yara falan yok dedı ...yarın kan sayımı yapınca netlesecek dua edın kızlar sadece göğsümdekı yaradan kan geçmiş olsun ...
selam kızlar nasılsınız,biz yoorgun ve uykusuzuz
bennebileyim canım geçmiş olsun inşallah sütünden geçmiştir,panik yapma
viva bugün rahatlamışsın tavsiyelerine uyacam bende
buklem bende sütüm çokken hep döktüm şimdi eskisi gibi degil,2-3 paket var buzluktada keşke daha fazla koysaydım dedim
sağolun kızlar teşekkurler..Doktor da göğsüme baktı büyük ihtimal yaradandır dedi,ama yıne de kan sayımı yaparız kanında azalma warsa ondan gelmıs oluyormus ıste..Yarın test yaptırcaz zaten yarın kalca ultrasonu da wardı bayagı canı yanacak zawallımın...Gaz da dewamdı ,doktordan 2de geldık ..Sabah 9dan berı yenı yatıyor..Ben de uyuyum bıraz kızlar bır ölu gıbıyım ..Sabah hastanede aynaya baktım da zombıe olmusum haberım yok..Gözler aglamaktan uykusuzluktan şişmiş,sacım basım dagılmıstı...ANNELİK en zor MESLEK olmalı...24 saat mesaısı war..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?