- 6 Temmuz 2010
- 8.920
- 315
- 163
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.401
ah yavrumun sesi çıkmıyor ama pişti işte poposu,kız olmak çok zor valla erkek çocukların pipisine yapıştırıyosun başkabiyerine deymiyo,ama kızınki mecburen poposuna kadar yapıştırıyosun,çok bekledik bide ondan oldu,yoksa buzamana kadar bişeyi yoktu ya,bende kullanmıyım bari ıslak mendil
bennebileyim pişik için hametan kulanıyorum zaten,çok iyi bi krem,travazolda var onuda kullanayım bari
bu arada sağlık ocağı bize kemik gelişimi için vitamin verdi günde bir kez 3 damla çay kaşığı ile ver dedi 15 günlük olduktan sonra başla dedi başladım aranızda bilmeyen varsa sorsun bi sağlık ocağına bitince gel al dedi bana hemşire... emen bebeklerin alması gereken d vitamini mi ne varmış içinde...sizde alın..
Selam kızlar ,
Bgn kızım gece o kadar çoook yedi kii ilk kez gece 6 saat aralıksız uyudu ..Bu benı bıraz endıselendırdı ..Çocugumu ac bırakmıs mı oldum dıye...Acaba cok yıyınce aclık duymayıp mı uyanmadı ki..Bu normal mı kızlar..??Bir de EMZİRİRKEN BEBEGINIZ MEMEYI BIRAKMIYORSA NASIL BIRAKTIRDIGINIZI SÖLER MISINIZ CENESINI CEKIYORUM AMA HEM CANIM YANIYOR ,HEM O SINIRLERNIYOR...ne yapsam kı?
BENİMOLAN
Benımkınde de capak basladı 2 gundur,gercekten de ewde hıc sapka takmadım ben ..Az önce sütümden sürdum pamukla bakalım ne olacak..
enice
ben tek çocuğum maalesef bide işin kötüsü benim teyzem dayım halam amcamda yok.
yani bitek yaşlı ve sürekli panik halinde olan kayınvalidemin eline kalmış durumdayım.
E evde de hem bebekle hem annemle uğraşmak yalan değil yani kabus gibi((
hemşire
bende aynı şeyi yaşıyorum. bebeğim hem gazlı hem kucak delisi oldu. illa kucakta bide dik durcak omuzda durcak yatay da durmuyo beyfendi. onu geçtim yatağında yatmıyo. bizle beraber yatıyo. eşimle aramıza yer yaptım orda uyuyo geceleri. hani derlerya ona buna alıştırmayın bebeği diye. gelde alıştırma kardeşim yaaa bi ağlıyo yıkıyo heryeri sonra((
bennebileyim
canım sakın kilosuna takılma. her bebek farklıdır, bebeğin çok hareketli olabilir belki ondan kilo almıyo veya metabolizması hızlı çalışıyodur. karnı doyuyosa mesele yok, illaki alcak kilo, bugün değilse 1 hafta sonra))
buklee
geçmişolsun. bende doktordayken çok üzülüyorum çünkü çok ağlıyo. heleki bu 2. ay 3 tane aşı olcakmış şimdiden nasıl gerginim anlatamam. kime sorsam aşıdan sonraki günlerin çok zor geçtiğini söylüyolar. bide yavrum geçen aşıda katıldı durdu. zor susturduk offf offffff
Ayy ben de bıktım bunları dıyenlerden..Ben de ''şişko we obez olmasına gerek yok,saglıklı çok şükür'' dıye koyuyom lafı artık
Canım benımkınde de aynı sorun war ..Gece beşikte,gündüz salonda koltukta uzanıyor ..Hiç beşiğe koymaya gelemıyor başlıyor viyaklamaya..Teyzem geçen gün beşiğiyle taşı,salona da öyle getır dedı ama yapmadım henuz..
Neden mecburı mı hergun mu kullancam ben zıncoyu ..Gerekırse kullan dedı doktor ama...??Bilen war mı.?
Bilmem kı sinir oldum doktora yaw..Geçmiş olsun,iyi bari..Ben de kızıma bişey yaparlarken hep aglıyorum ,canım yanıyor..KIZLAR YAA ÇAPAK KONUSUNDA BİRŞEY BİLEN WAR MI?
buklee geçmiş olsun canım
sen nasılsın
bugün tam yazacam kız aglıyor bitürlü yazamadım o yüzden sana
geçmiş olsun canım
bence uyuyor diye hiç üzülme. büyüme hormonu uykuda salgılanıyor. varsın uyusun sen de rahat edersin. memeyi kendi bırtakıyor bizimki. her cocuk farklı
Vivacim aynen dik durmak onu rahatlatiyo kucakta dik durmayi istiyo hep napalim su gazsorununu asana kadar idare edicez.ama bi morariyo kizariyo buyuk insan gibi ikiniyo icim eriyo ya:)bu sorun hepimizde var galiba yav benim kizda besigini hic sevmiyo ne zaman cikarsam susuyo koyunca sanki alttan igne batiyo viyakliyo puseti cikardim ona koyuyorum gunduzleri ama onun icinde erken bel ksmi cukur oluyo altinni dolduruyom felan felan.bide banada diyolar kucaga alistirma sallamaya alistirma Dedim aglayinca ustun guclerimmi var nasil teselli edicem.amaaanaslina bakarsan herkes konusmus olmak icin konusuyo yorum yapiyo.bide canim sizin aile az doguruyo galiba bak ilerde sikinti oluyo sen ogluna kardes yap mutlaka
kızlar bi sorum olacak bebekleriniz uykuya geçmek için sizi emzik gibi kullanıyo mu?
yalancı memede kabul etmiyo enimki resmen mememde uyuyo
Ama canım çok agladıgı zaman mı bılmıyorum da hastaneden gelınce de gunduuz dewamlı sızmıstı ...Bu kez de gece..Uyusa da uyandırıp yedırmem gerekmıyor muydu?Zaten az gelısıyo we doymuyor dıye de üzülüyorum...Umarım sadece büyüyordur..
VİVA Allah kolaylık wersın ınsallah sana..HEMŞİRE dedıgın gıbı aynen herkesın süper uzman oldugu tek konu BEBEK BAKIMI..Oysa cocuklarına bakmadan konusuyorlar walla..Bebegı bırak uyusun dıyorlar ya yuh yaw..Kolay sankı orda onu bırakmak..
Kız ,bu benim aylardır sorunum olan sey işteee,hem de sadece yatarken degıl her emmede yapıyor ve emzıkle kurtarıyorum ..Ama memeden nasıl cekecegımı hala beceremıyorum ..
Ama canım çok agladıgı zaman mı bılmıyorum da hastaneden gelınce de gunduuz dewamlı sızmıstı ...Bu kez de gece..Uyusa da uyandırıp yedırmem gerekmıyor muydu?Zaten az gelısıyo we doymuyor dıye de üzülüyorum...Umarım sadece büyüyordur..
sen yeni mi dogum yaptın. bizim bugun kırkımız çıkıyor. hastaneden ilk geldiğimizde bizim paşada sürekli uyuyordu. yanında bir sürü insan bağırarak konuşmasına rağmen uyanmıyordu. 3 gun sonra bi banyo yaptırdık. bir uyandı valla zor uyutur olduk. ilk günler sanırım sezeryanla doğan bebekler çok uyuyor
sen yeni mi dogum yaptın. bizim bugun kırkımız çıkıyor. hastaneden ilk geldiğimizde bizim paşada sürekli uyuyordu. yanında bir sürü insan bağırarak konuşmasına rağmen uyanmıyordu. 3 gun sonra bi banyo yaptırdık. bir uyandı valla zor uyutur olduk. ilk günler sanırım sezeryanla doğan bebekler çok uyuyor
YOK YENI DEGIL 1 AY OLACAK ..2-3 GUNDUR GUNDUZ WEYA GECE FAZLA UYUR OLDU DA ACABA SARILIK MI OLUR DIYE KORKTUM ..CUNKI BASTA UYUYORDU GUNDUZLERI COK FAZLA DA SIMDI UYUMUYORDU ..
kızlarr sorularım arttı lutfen bırılerı cevaplar mıı???
1.bebegınızı nasıl emzırıyorsunuz yanı 4 parmak altta,basparmak üstte mı tutturuyorsunuz memenızı ..anlatır mısınız??göğüs ucumu tutmaması ıcın nasıl emzırmem lazım asırı mucadele eder olduk ..
2.bebegım emzırırken benı emzık gıbı kullanmaya dewam edıyor ve uyuyakalıyor ..ama wermıyor göğsümü ..nasıl geri alabılırım cok sıkı tutuyor we canımı yakıyor almaya calıstıgımda da..
Ne yapmam lazım kızlarrr....resmen emzıremıycem dıye korkuyorum..
Selam kızlar ,
Bgn kızım gece o kadar çoook yedi kii ilk kez gece 6 saat aralıksız uyudu ..Bu benı bıraz endıselendırdı ..Çocugumu ac bırakmıs mı oldum dıye...Acaba cok yıyınce aclık duymayıp mı uyanmadı ki..Bu normal mı kızlar..??Bir de EMZİRİRKEN BEBEGINIZ MEMEYI BIRAKMIYORSA NASIL BIRAKTIRDIGINIZI SÖLER MISINIZ CENESINI CEKIYORUM AMA HEM CANIM YANIYOR ,HEM O SINIRLERNIYOR...ne yapsam kı?
BENİMOLAN
Benımkınde de capak basladı 2 gundur,gercekten de ewde hıc sapka takmadım ben ..Az önce sütümden sürdum pamukla bakalım ne olacak..
1 canım ben şu 4 parmak altta baş parmak üstte olayını hiç beceremedim.ben allttan 3 parmağımla desdekleyebiliyorum anca.
2 bizde aynı durumdayız.çaresini bilen varsa yazsın.
benimde bi sorum olacak.
mama verenler ek olarak gündre kaç cc ve kaç kere veriyorsunuz
Ben sadece gece yatarken 60 lık veriyorum, yoksa gece çok uyanıyor. Sütüm de akşama doğru azalıyor sanki yetmiyor.
1 canım ben şu 4 parmak altta baş parmak üstte olayını hiç beceremedim.ben allttan 3 parmağımla desdekleyebiliyorum anca.
2 bizde aynı durumdayız.çaresini bilen varsa yazsın.
benimde bi sorum olacak.
mama verenler ek olarak gündre kaç cc ve kaç kere veriyorsunuz
Bebeklerin vucut ısısının büyük bir oranı baştan kaybedilirmiş. Yani şapkasız bırakma bence. Ben hiç çıkarmıyorum şapkasını evde bile. 13 günlük olduk hiç çapak olmadı çok şükür.
Devit ben de başladım günde 5 damla dedi doktor bize.
Buklee benim oğlum da tok olsa bile kendiliğinden uyumuyor, meme verince 5 dakikada uyuyor. Emzik ben hiç denemedim. Kaç haftalıkken denemeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?