2012 Şubat Anneleri

iyi akşamlar arkadaşlar özür diliyorum okudugum birkaç şey beni rahatsız etti bir arkadaş minnacık bebege kan ilacı veriyormuş biz bile daha yeni başladık 2 aylık bebege kan ilacı çok agır daha erken bunu hangi dr verdi birde diğer arkadaş her gece minnacık bebege calpol veriyormuş bize dr ve sağlık ocagı zor durumda kalmadıkça ilaç vermeyin bebeginize dedi lütfen bebeklerimizi kucaklarımıza kolay almadık onlara bilmeden zarar vermeyelim

kızlar bnmde oğlumda çapak sorunu vardı kafasından şapkayı eksik etmeyin dedi bi tanıdığım üşütünce çapak olur dedi benm oğlumun azaldı biraz dikkat ettimde şimdi..geçiyo zamanla..dr gitcektik hatta bakım geçiyo gitmedik....gece özellikle başını sıcak tutun çapak oluyorsa gözleri bide ılık su ve pamukla silin bastırmadan....banyodada tmiz su ile yine yıkayın yüzünü..oğlumun azaldı şükür...kızlar bebeklerin kulaklarınada çok dikkat edin kıkırdakları daha sert olmadığı için katlanıyo kulakları şapka takıyorum ben bnm oğlanında öyle oluyo kepçe olmasın diye çok dikkat ediyorum..benm bu ara canımı sıkan dikişlerim bugün 16 cı günümüz dr 20 günde düşer dikişlerin dedi ama hala bi belirti yok bende oturabiliyorum şükür daha iyiyim ama ped kullanmaktan kaşıntı falan oluyorum sinir oldum iyice bitsin şu lohusalık artık yaaa.....oğlum 2 cü bez paketine geçti 15 günde ..bbamız bugün 2 paket daha 1 numara aldı yandık battık ama onun için herşeye değer napalım..inş son paketler bitincede 2 numaraya geçer...kimsecikler yok bende ev işi bebek yemek derken pek giremiyorum kkya ama ara ara vakit buluyorum işte..şimdi yatıcam oğlum uyudu 4 de kalkar meme ister....öpüm sizi kızlar annelik çok zormuş allah yardımcımız olsun napalım....

bu arada sağlık ocağı bize kemik gelişimi için vitamin verdi günde bir kez 3 damla çay kaşığı ile ver dedi 15 günlük olduktan sonra başla dedi başladım aranızda bilmeyen varsa sorsun bi sağlık ocağına bitince gel al dedi bana hemşire... emen bebeklerin alması gereken d vitamini mi ne varmış içinde...sizde alın..

hametanda çok iyi ben oğlum doğduğundan beri saf zeytinyağı ile pamukla ıslak mendille sildikten sonra sürüyorum yağı çok şükür şuan bi sorunu yok bide uni baby ıslak mendili çok iyi saf su içeriyo..aklında olsun geçmiş olsunn

Selam kızlar ,
Bgn kızım gece o kadar çoook yedi kii ilk kez gece 6 saat aralıksız uyudu ..Bu benı bıraz endıselendırdı ..Çocugumu ac bırakmıs mı oldum dıye...Acaba cok yıyınce aclık duymayıp mı uyanmadı ki..Bu normal mı kızlar..??Bir de EMZİRİRKEN BEBEGINIZ MEMEYI BIRAKMIYORSA NASIL BIRAKTIRDIGINIZI SÖLER MISINIZ CENESINI CEKIYORUM AMA HEM CANIM YANIYOR ,HEM O SINIRLERNIYOR...ne yapsam kı?
BENİMOLAN
Benımkınde de capak basladı 2 gundur,gercekten de ewde hıc sapka takmadım ben ..Az önce sütümden sürdum pamukla bakalım ne olacak..

kızlar çocuk dr bize d vitaminini bebek için günde 6 damla dedi. anne için de 9 damlaymış. sağlık ocağına bi kutu bitti deyince ne çabuk dediler. siz kaç damla veriyorsunuz.

bence uyuyor diye hiç üzülme. büyüme hormonu uykuda salgılanıyor. varsın uyusun sen de rahat edersin. memeyi kendi bırtakıyor bizimki. her cocuk farklı

Vivacim aynen dik durmak onu rahatlatiyo kucakta dik durmayi istiyo hep napalim su gazsorununu asana kadar idare edicez.ama bi morariyo kizariyo buyuk insan gibi ikiniyo icim eriyo ya:)bu sorun hepimizde var galiba yav benim kizda besigini hic sevmiyo ne zaman cikarsam susuyo koyunca sanki alttan igne batiyo viyakliyo puseti cikardim ona koyuyorum gunduzleri ama onun icinde erken bel ksmi cukur oluyo altinni dolduruyom felan felan.bide banada diyolar kucaga alistirma sallamaya alistirma Dedim aglayinca ustun guclerimmi var nasil teselli edicem.amaaanaslina bakarsan herkes konusmus olmak icin konusuyo yorum yapiyo.bide canim sizin aile az doguruyo galiba bak ilerde sikinti oluyo sen ogluna kardes yap mutlaka

Ben hergun kullaniyorum cinko destegi.ama her dr farkli kullanim veriyo sanirim.

buklee geçmiş olsun canım
sen nasılsın
bugün tam yazacam kız aglıyor bitürlü yazamadım o yüzden sana
geçmiş olsun canım

saol canım
bende giriyorum yazamadan ağlıyo rüzgar
şimdide olduğu gibi

kızlar bi sorum olacak bebekleriniz uykuya geçmek için sizi emzik gibi kullanıyo mu?
yalancı memede kabul etmiyo enimki resmen mememde uyuyo

bence uyuyor diye hiç üzülme. büyüme hormonu uykuda salgılanıyor. varsın uyusun sen de rahat edersin. memeyi kendi bırtakıyor bizimki. her cocuk farklı

Ama canım çok agladıgı zaman mı bılmıyorum da hastaneden gelınce de gunduuz dewamlı sızmıstı ...Bu kez de gece..Uyusa da uyandırıp yedırmem gerekmıyor muydu?Zaten az gelısıyo we doymuyor dıye de üzülüyorum...Umarım sadece büyüyordur..

VİVA Allah kolaylık wersın ınsallah sana..HEMŞİRE dedıgın gıbı aynen herkesın süper uzman oldugu tek konu BEBEK BAKIMI..Oysa cocuklarına bakmadan konusuyorlar walla..Bebegı bırak uyusun dıyorlar ya yuh yaw..Kolay sankı orda onu bırakmak..

kızlar bi sorum olacak bebekleriniz uykuya geçmek için sizi emzik gibi kullanıyo mu?
yalancı memede kabul etmiyo enimki resmen mememde uyuyo

Kız ,bu benim aylardır sorunum olan sey işteee,hem de sadece yatarken degıl her emmede yapıyor ve emzıkle kurtarıyorum ..Ama memeden nasıl cekecegımı hala beceremıyorum ..

canım benimki doyunca kendi bırakıyo zaten geceleri doyup uyuyo
sabahları doyduktan sonra bilerek bırakmıyo memeden ayrılıncada gözler fılfır fıldır
bıraktıramıyorum bende senin gibi kulağının arkasıyla oynuyorum yada memişlerini elliyorum o zaman zorla bırakıyo

kızlarr sorularım arttı lutfen bırılerı cevaplar mıı???
1.bebegınızı nasıl emzırıyorsunuz yanı 4 parmak altta,basparmak üstte mı tutturuyorsunuz memenızı ..anlatır mısınız??göğüs ucumu tutmaması ıcın nasıl emzırmem lazım asırı mucadele eder olduk ..

2.bebegım emzırırken benı emzık gıbı kullanmaya dewam edıyor ve uyuyakalıyor ..ama wermıyor göğsümü ..nasıl geri alabılırım cok sıkı tutuyor we canımı yakıyor almaya calıstıgımda da..

Ne yapmam lazım kızlarrr....resmen emzıremıycem dıye korkuyorum..

1 canım ben şu 4 parmak altta baş parmak üstte olayını hiç beceremedim.ben allttan 3 parmağımla desdekleyebiliyorum anca.
2 bizde aynı durumdayız.çaresini bilen varsa yazsın.

benimde bi sorum olacak.
mama verenler ek olarak gündre kaç cc ve kaç kere veriyorsunuz

Bebeklerin vucut ısısının büyük bir oranı baştan kaybedilirmiş. Yani şapkasız bırakma bence. Ben hiç çıkarmıyorum şapkasını evde bile. 13 günlük olduk hiç çapak olmadı çok şükür.

Devit ben de başladım günde 5 damla dedi doktor bize.

Buklee benim oğlum da tok olsa bile kendiliğinden uyumuyor, meme verince 5 dakikada uyuyor. Emzik ben hiç denemedim. Kaç haftalıkken denemeliyim?

Ben sadece gece yatarken 60 lık veriyorum, yoksa gece çok uyanıyor. Sütüm de akşama doğru azalıyor sanki yetmiyor.

bEN DE YENI yenı ugrasıyorum onu yapmaya ..Mama ıse benım kızım 1 aylık oldu 3-4 gundur ıkı gögsume ragmen doymayıp aglamaya basladı ve verdıgım mamanın haddı hesabı kalmadı ((Sanırım mıdelerı büyüyor..Sütüm de az gelıyor..Ben eskıden öglen 60ml,gece emzırdıkten sonra 60 ml werırdım ..senınkı kac haftalık?

Ama bana hemsıre sapkayı ıcerde cıkartın demıstı ,hatta hastaende bıle cıkarttırmıstı..Ben de o gunden berı ara ara takıyorum ama kulagı yamulmak uzere..

Çok bunalmaya basladım bu emzırememe olayım benı boguyor ..Sabah o kadar agladı kı elım ayagıma dolastı ..Her sabah aynı sey oluyor..Bu defa dayanamadım mamayı dayadım ..Oysa sabahları benım de sütüm cok oluyor ,aksama bıtıyor..Ama emzırmeyı beceremedıgım ıcın mecbur kaldım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…