- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.441
bebişine maşallah once canım.. drdan iyi haberlerle gelmişsiniz,saglıgı yerinde ya ufak tefek teferruat onemli degil..
kızlar ıslak mendille siliyorum demeyin sakın , ben geceleri bile termosla yatıyorum kaynamış hafif ılınmış su yapıyorum pamukla siliyoruz ,normal pamukla kurulayınca pamukcuklar yapıştıgından makyaj pamuguyla da kuruluyoruz..
aa biraz şımartın bebişlerinizin nazik popolarını :)) bizimkini ben mi çok nazik yetiştiriyorum :) ama o da bu durumdan keyifli ki annesini üzmüyor :))
bu arada hergün banyoyu bende yaptırmak istiyorum ama yoruluyoruz hergün hergünctesi pazar,salı,persembe banyuş yapıyoruz.. hatta demincek yaptık uyuyozz :))
bu arada bennebileyim biz ishal olduk sandımdı yabugün de oglene kadar kaka yapsa diye bekledim bizim kızın dengesi yok yaww dün saydırdı kakişleribugun de arattı beni sonra da bir yaptı beline kadar o yüzden banyomuzu erken saatte yaptık :)))
salı günü bizde dr a gitcezzzzz :))
Herkese iyi aksamlar nasılsınız yavrular nasılll
Ben hep aynı meme derdım devam edıyorr dahda kotu doktor bıle sasırdı böle gıderse mudale edıcez dedı amelyat gıbı bırsey olucam snaırım cunku artık sadece cok kenaıdna tutuyor gogsumun ucları yarıldı emzıryorum ama yıne emzıryorum cunku bu gelen sutu bır skeılde bosaltmak zorundayım ne kullanırsam zaten canım acıyor en azından yavrum emsın de öle canım acısın dıyorum napıyımmm sadce emzırıkende degıl sureklı agrım varrr neyapıcgımı sasırdımm
kk da gelmyıorum yavrum geclerı uyumuyorr beraber otuyoruz bakıyorölee gunduzlerıde uyuyorrr öle işte gusel anneler hergun dua edıyorum hem kendım hem sızler ıcın benım tek ıstedgım emzırmek vucudumun heryerı acısın agrısın ama meemlerım gecsın yavruya sut verıyorum ısıtyorum allah hepmızın yardımcısı olsun
hemşire
tek çocuk olmamın acısını o kadar çok yaşadım ki hep söylerdim 3 tane yapacam diye. taa ki bebişim olana kadar. şuan o kadar gözüm korktu ki valla kara kara düşünüyorum. sanırım bende o metanet o sabır o güç yok gibi
bbye
canım o kadar üzülüyorum ki hep dua ediyorum sana. inşallah operasyonluk bi durum oluşmaz. bi arkadaşımda senin gibiymiş şimdi oğlu 1.5 yaşında ama inat edip 1 yıl emzirmiş. doktorlar hayret etmişler kıza bu halde nasıl emzirdin diye.
kızlar bide şu ek mama miktarlarını yazmışsınız şaşırdım okuyunca. oğlum günde yaklaşık 500 ml anne sütü gecede yaklaşık 300 ml mama tüketiyo. bizmi çok tüketiyoruz acaba. oğlum obur olabilirmi ??
Kızlar 3 aydan önce bebeklerde alışkanlık gelişmezmiş. Benim bebeğim de bir gün hiç uyumazken ertesi gün sakin sakin uyuyor. Bazı geceler memeye yapışıkken bazı geceler dein derin uykuda. Zor bir dönem geçiriyoruz. Bir tarafta eş, bir tarafta ev işleri, gelen giden ve en önemlisi dünyalar tatlısı bize ağımlı bir melek. Dip boyam geldi geçti, saçaklı ir haldeyim, saçlarımı tarayamıyorum.Hayatım boyunca hiç bu kadar paçoz olmamıştım:) Dei gibi dışarı çıkmak istiyorum ama ne yaparsın? Eşim yoktu, aksi çağırıp kızkardeşime gitmeye kalktım evden çıkana kadar ter su içinde kaldım. Çanta hazırla, giyin, kızımı hazırla,aşağı in derken perişan oldum. Ama hepsi geçecek. Önümüz yaz, havalar düzelsin bebekleri alır kaçarız dışarılara.
Bu arada ben araba, puset aldım ama kanguru almadım. İçinizde kullanan var mı? Chicconun you&me modelini öneriyorlar.Daha erken mi acaba? Kızım 45 günlük.
kızlar bebeişler ayakta galiba kimse yok benm oğluma ben hangi saatte yatması gerektiğini tabi alıştırmam mümkün değil daha 17 günlük ama genelde bir düzen içinde olursanız bebeklerde o saatin yatma vakti olduğunu anlıyo benm oğlan mesela her akşam 12 1 gibi yatıyo sabah 10 dan sonrada hiç doğru düzgün uyumuyo öğlene kadar bir gün arayla yıkıyorum ben bizde ışıkları gece kapatıyoruz.... hemen şimdi bastı ağlamayı yine gelirim kızlar karnı acıktı sıpamın..sizlerde gelmiş olursunuz belki...
bu gece rüzgar uyutmadı hiççç
gaz sancısı desem değil
açlık desem değil emdi güzelce
huysuzlandı iyice uykuzuzluk beni agrasif yapıyo
kızlar aman dıkkat edın mama konusunda
bız fazla mama tuketmıyoruz sıkısınca tuketıyoruz ve sanırım cok buyuk bı sorun atlattık
dun evvelsı gece sut yetersızlıgınden dolayı humananın mamasını verdım 30ml.
3 haftada tuketılmelıymıs acıldıgı taktırde. sanırım ben gecırdım o sureyı sık mama tuketmedıgımız ıcın ve o gece kabus gbıydı..
emdırdım altını aldım derken nıhle hala aglıyordu. meme cektıkce agladı bı baktım sut aaaazzzz..
mama yaptı babası ıctı bı hısım. derken 2,30 gıbı uyudu. saat 4 de bı feryat fıgan yırtıyo ortalıgı kaldırdıgım gıbı
fırkırtırcasına dehset bı sekılde kustu. onu temızlerken bı 10dk snra ıshal bıcımınde kakasını yaptı ama ortalık battı sırtına kadar.
elım ayagıma dolandı.kakasını aldım yıne kustu dusununkı yesıl kusana kadar kustu yavrum
ıcım aglıyordu..
saat 6 ya geldı tabı bırz emdırdım mıdesı rahatlasın dıye ama zar zor aldı memeyı.
sukurkı o kadarla kaldı cok korktum zehırlendı dıye. sanırım mıdesını ve bagırsaklarını bozdu mama.
aman suresıne dıkkat edın.
sımdı aptamıl aldım 4 hafta onun kullanım suresı
bırde rezene ve anne sutu arttırıcı cay aldım kullanmadım henuz bakalım ıse yarayacakmı
canım uyuturken guzelce kollarını sar yuzunu kapayarak uyutmaya alıs
(belkı ole yapıyorsun ama ıkse yarıyor)
uykusu olmasa bıle yuzune ortu degınce bnım kız uyuyo
o sekılde alıstırınca kolay oldu ısım tavsıye ederım
e bırde artık bebekler buyudu oyun ıstıyor nıhleyı gorsen varya
aglamasını ya benım yuzundekı tebessumle ya konusmamla yada basını oksamamla azalıyo veya susuyo dusunmasallah da..
canım çok geçmiş olsun dikkat et
mama vermiyodun sen yeni mi başladın?
ben vermiyorum ama komşum akşamları bebeğine takviye veriyo ara sıra aynı kutuyu 2aydır veriyo bebeğine söyleyim bari bi zararı olmasın bebeğine
hiç yapmıyodu canım bu gece yaptı bakalım
inş düzelir bu gece:26:
kızlar aman dıkkat edın mama konusunda
bız fazla mama tuketmıyoruz sıkısınca tuketıyoruz ve sanırım cok buyuk bı sorun atlattık
dun evvelsı gece sut yetersızlıgınden dolayı humananın mamasını verdım 30ml.
3 haftada tuketılmelıymıs acıldıgı taktırde. sanırım ben gecırdım o sureyı sık mama tuketmedıgımız ıcın ve o gece kabus gbıydı..
emdırdım altını aldım derken nıhle hala aglıyordu. meme cektıkce agladı bı baktım sut aaaazzzz..
mama yaptı babası ıctı bı hısım. derken 2,30 gıbı uyudu. saat 4 de bı feryat fıgan yırtıyo ortalıgı kaldırdıgım gıbı
fırkırtırcasına dehset bı sekılde kustu. onu temızlerken bı 10dk snra ıshal bıcımınde kakasını yaptı ama ortalık battı sırtına kadar.
elım ayagıma dolandı.kakasını aldım yıne kustu dusununkı yesıl kusana kadar kustu yavrum
ıcım aglıyordu..
saat 6 ya geldı tabı bırz emdırdım mıdesı rahatlasın dıye ama zar zor aldı memeyı.
sukurkı o kadarla kaldı cok korktum zehırlendı dıye. sanırım mıdesını ve bagırsaklarını bozdu mama.
aman suresıne dıkkat edın.
sımdı aptamıl aldım 4 hafta onun kullanım suresı
bırde rezene ve anne sutu arttırıcı cay aldım kullanmadım henuz bakalım ıse yarayacakmı
çok doğru ben mama vermiyorum ama gerekırse dıye aptamıl almıstım kutusunu acınca 4 hafta ıcınde tuketmek lazım dıyordu
rezene ve anne arttırıcıyıda ıcıyorum gunde bır kupa bebegımede verıyorum ama pek sevmıyor ıcınce kusuyor
rezeneyıde yaptıktan 2 saat ıcınde tuketmek gerekıyor haberınız olsun
sut arttırıcıda terleyınce pastırma gbı kokuyor
kızlar nasılsınız bebısler nasılll?
sorularım olucak oğlum uyurken mama ıcerken bazen ınlıyor normlamı?
sonra burnu tıkalı galıba neypsamkı bı damla vermıstı doktor ama ıse yraadgını söyleyemem?
ve bu ayıp soru kocıslerle gorusen varmı 40 cıkanlar HATİCEM SEN MESELA uuzun sure oldu ya ondan soruyorumm
cayları nasıl yapıyorsun cnm ben hıc yapmadım bılmıyorum
dun aldım daha
rezeneyı nasıl verıyorsun bebege
mama vermiyorum canım o yüzden neden öyle bi ses çıkarıyo bilemiyorum ama bebekler garip sesler çıkarıyo zaten sana öyle gelmiştir belkide
kociş konusunda gelince 40kımız haftaya cuma çıkıyo kociş bi kaç gündür yanaşmaya çalışıyo ama arkamı dönüp yatıyorum valla gece 2 posta bebek emziriyorum uykusuz kalamam
burdanda şunu çıkarıyorum isteksizlik başgösterdi bende sanırım:83:
kızlar nasılsınız bebısler nasılll?
sorularım olucak oğlum uyurken mama ıcerken bazen ınlıyor normlamı?
sonra burnu tıkalı galıba neypsamkı bı damla vermıstı doktor ama ıse yraadgını söyleyemem?
ve bu ayıp soru kocıslerle gorusen varmı 40 cıkanlar HATİCEM SEN MESELA uuzun sure oldu ya ondan soruyorumm
mama vermiyorum canım o yüzden neden öyle bi ses çıkarıyo bilemiyorum ama bebekler garip sesler çıkarıyo zaten sana öyle gelmiştir belkide
kociş konusunda gelince 40kımız haftaya cuma çıkıyo kociş bi kaç gündür yanaşmaya çalışıyo ama arkamı dönüp yatıyorum valla gece 2 posta bebek emziriyorum uykusuz kalamam
burdanda şunu çıkarıyorum isteksizlik başgösterdi bende sanırım:83:
arkasında yazıyor zaten biberona 100 ml suya bı tatlı kasıgı koyuyorum kaynamıs suyla yapıyorum
sonra ılıyınca verıyorum ama hepsını degıl yarısını bazen ceyregını verıyorum
kendıme kupaya 2 bucuk tatlı kasıgı falan koyuyorum ılıyınca ıcıyorum
sadce mama verıekn degıl emzırıkende aynı sesler ace sızde de varmı dedım
ay benım de kocısde gun sayıyor sıkıstırmaya caslıyor falan ama kacıyorum bende var bır ısteksızz:83:
bu gece rüzgar uyutmadı hiççç
gaz sancısı desem değil
açlık desem değil emdi güzelce
huysuzlandı iyice uykuzuzluk beni agrasif yapıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?