2012 Şubat Anneleri

wAYY BE SEN IYİ UGRAsıyorsun canım tebrıkler .Her altını acısta bunu mu yapıyorsun gercekten.Masallah Sewındım ıshal olmadıgına iyi barı doktora gerek kalmadı şeker.

CANIM SELAM DURUMUNA COK ÜZÜLÜYORUM,BEN DE GÖĞÜS ACISI HALA CEKIYORUM SEN KADAR AGIR OLMASAM DA SENİ ÇOK İYİ ANLIORUM GECE YATAMIORUM.BAZEN MEME WEREMEDIGIMDE BEBEGIMIN MEMEME DOGREU AGZINI ACMASI BENIM CANIMI COK YAKIYOR( AMA BGN GÖĞSUMUN KAHVERENGI KISMININ TAMAMEN WERDIGIM ZAMAN ANLADIM KI BENIM TUTUSUMDAYMIS HATA VE COK DA CANIM YANMADAN GEÇİRDİM BGNU SAYILIR. BENDEN SANA TAVSİYEM
1.SİLİKON GÖĞÜS KORUYUCU ALIRSAN EN AZINDAN EMERKEN COK ACITMIYOR CANINI .
2.GÖĞÜS KALKANI COK YARIYOR .EN AZINDAN EMZIRMEDIGINDE SÜTÜN ORDA BIRIKIYOR VE E SÜTYENE TEMAS OLMADIGINDAN CANIN DA AZ YANIYOR.KREM SÜRÜP TAKARSAN ACIN HAFIFLIYOR
3.BİR EL POMPASIYLA SAGMAYA CALIS
4.MAMA WER
5.EN IYI CÖZUM MEMENI 4 PARMAK ALTA ,BAS PARMAK USTE OLARAK TUM KAHVE KISMI KAVRA ELINE AL VE SONRA DA BEBEGIN AGZINI KOCAMAN ACTIGI ANDA DAYA AGZINA.INANKI COK AZ YANACAK CNAIN.BGN BIR OH DEDIM UMARIM GERCEKTEN YARARLI OLUR YAZDIKLARIM .BIR DE NE KADAR MUMKUN OLMASA DA TAKMAMAYA CALIS .KOLAY GELSIN.
BU ARADA DAMAK DÜŞMESINI BEN DE DUYDUM COK KORKTUM VE YENI ÖGRENDIM.NE ÖNERIRSIN SERCE PARMAGIMI AGZINA MI SOKAYIM?

deliksiz uyudugum günlerı çook özluyorum benn
bir şey aynı anda dunyanın en güzel ödülü ve en sınavlı cezası olur mu yaw.
Hem sabrımız sınanıyor ve cok sey degısıyor hayatımızda.
Hem de baktıgımızda dünyanın en hgüzel warlıgı karsımızda.
Hem onu öpmek,koklamak,guldugunu görmek,koynuna yatısı ,bakısı.herşeyıyle muhtesem bir yaratık bize werılmıs mukemel bır ödül.
Hem de gece uykusuzlugu,yorgunluk,yemek bile yıyemedıgımız gunler,dısardakı ınsanların dırdırlarını dinleme zorunlulugumuz,kafamız alak bulak .saclar baslar dagılmıs bı savas halındeyız.
Alah hepimize yardım etsın ınsalahh

Kızlar 3 aydan önce bebeklerde alışkanlık gelişmezmiş. Benim bebeğim de bir gün hiç uyumazken ertesi gün sakin sakin uyuyor. Bazı geceler memeye yapışıkken bazı geceler dein derin uykuda. Zor bir dönem geçiriyoruz. Bir tarafta eş, bir tarafta ev işleri, gelen giden ve en önemlisi dünyalar tatlısı bize ağımlı bir melek. Dip boyam geldi geçti, saçaklı ir haldeyim, saçlarımı tarayamıyorum.Hayatım boyunca hiç bu kadar paçoz olmamıştım:) Dei gibi dışarı çıkmak istiyorum ama ne yaparsın? Eşim yoktu, aksi çağırıp kızkardeşime gitmeye kalktım evden çıkana kadar ter su içinde kaldım. Çanta hazırla, giyin, kızımı hazırla,aşağı in derken perişan oldum. Ama hepsi geçecek. Önümüz yaz, havalar düzelsin bebekleri alır kaçarız dışarılara.
Bu arada ben araba, puset aldım ama kanguru almadım. İçinizde kullanan var mı? Chicconun you&me modelini öneriyorlar.Daha erken mi acaba? Kızım 45 günlük.

kızlar bebeişler ayakta galiba kimse yok benm oğluma ben hangi saatte yatması gerektiğini tabi alıştırmam mümkün değil daha 17 günlük ama genelde bir düzen içinde olursanız bebeklerde o saatin yatma vakti olduğunu anlıyo benm oğlan mesela her akşam 12 1 gibi yatıyo sabah 10 dan sonrada hiç doğru düzgün uyumuyo öğlene kadar bir gün arayla yıkıyorum ben bizde ışıkları gece kapatıyoruz.... hemen şimdi bastı ağlamayı yine gelirim kızlar karnı acıktı sıpamın..sizlerde gelmiş olursunuz belki...

cnm cok gıbı geldı sankı bana saglık ocagındakı ebeye danıstınmı
ama ben anne sutunu olçmedıgım ıcın de bıse dıyemıyorum tam olarak.

okurken cok guldum sac davasına ya
aynı ben
havalar acıldıgı gıbı gıdecem kuafore ama bebegımı bırakamam sanıyorum.
bebekle gıdersem boya kokusu tıkayabılır
ama kuaforde ısım epey surebılır kesme boya fon kas derken..
of of ne zor ıs
kanguru aldım ama kullanmadım hala 1 2 ay daha da kullanmam sanıyorum kaburgaları batmasın

oh masallah buyudu damadım benım:)=
masallah bız koktuk sanırım 5 gun olmustur yıkamayalı
dun yıkacacaktım ama hastaydı kıyamadım bı guzel dalının ıslak mendılı ıle sıldım banyo yapmıs gıbı oldu aynı:)
bırde bebek uyurken karanlıkta kalmalıymıs cunku uyurken ve karanlık olurken buyume hormonları daha cok calısıyormus
aklımda kaldıgı kadarı ıle soledım cumle bıraz uyumsuz oldu ama
cok opuyorum oglusumuuuuu..

bu gece rüzgar uyutmadı hiççç
gaz sancısı desem değil
açlık desem değil emdi güzelce
huysuzlandı iyice uykuzuzluk beni agrasif yapıyo

kızlar aman dıkkat edın mama konusunda
bız fazla mama tuketmıyoruz sıkısınca tuketıyoruz ve sanırım cok buyuk bı sorun atlattık
dun evvelsı gece sut yetersızlıgınden dolayı humananın mamasını verdım 30ml.
3 haftada tuketılmelıymıs acıldıgı taktırde. sanırım ben gecırdım o sureyı sık mama tuketmedıgımız ıcın ve o gece kabus gbıydı..
emdırdım altını aldım derken nıhle hala aglıyordu. meme cektıkce agladı bı baktım sut aaaazzzz..
mama yaptı babası ıctı bı hısım. derken 2,30 gıbı uyudu. saat 4 de bı feryat fıgan yırtıyo ortalıgı kaldırdıgım gıbı
fırkırtırcasına dehset bı sekılde kustu. onu temızlerken bı 10dk snra ıshal bıcımınde kakasını yaptı ama ortalık battı sırtına kadar.
elım ayagıma dolandı.kakasını aldım yıne kustu dusununkı yesıl kusana kadar kustu yavrum
ıcım aglıyordu..
saat 6 ya geldı tabı bırz emdırdım mıdesı rahatlasın dıye ama zar zor aldı memeyı.
sukurkı o kadarla kaldı cok korktum zehırlendı dıye. sanırım mıdesını ve bagırsaklarını bozdu mama.

aman suresıne dıkkat edın.
sımdı aptamıl aldım 4 hafta onun kullanım suresı
bırde rezene ve anne sutu arttırıcı cay aldım kullanmadım henuz bakalım ıse yarayacakmı

gaz sancısı desem değil

canım uyuturken guzelce kollarını sar yuzunu kapayarak uyutmaya alıs
(belkı ole yapıyorsun ama ıkse yarıyor)
uykusu olmasa bıle yuzune ortu degınce bnım kız uyuyo
o sekılde alıstırınca kolay oldu ısım tavsıye ederım
e bırde artık bebekler buyudu oyun ıstıyor nıhleyı gorsen varya
aglamasını ya benım yuzundekı tebessumle ya konusmamla yada basını oksamamla azalıyo veya susuyo dusun masallah da..

canım çok geçmiş olsun dikkat et
mama vermiyodun sen yeni mi başladın?
ben vermiyorum ama komşum akşamları bebeğine takviye veriyo ara sıra aynı kutuyu 2aydır veriyo bebeğine söyleyim bari bi zararı olmasın bebeğine

hiç yapmıyodu canım bu gece yaptı bakalım
inş düzelir bu gece:26:

SAOL CNM TSK EDERIM.
ARADA TIKANINCA VERIYORUM NADIR OLARAK BU ZAMNA KADAR 3 4 KEZ FALAN VERDIM SANIYORUM
soyle cnm kutuya baksın ne olur ne olmaz.

ınsallah duzelır cnm ama dedıgım yontemı uygula ben cok rahatladım sarıyorum koyuyorum besıgıne ufaktan sallıyorum bazen memede
bır guzel uyuyo

çok doğru ben mama vermiyorum ama gerekırse dıye aptamıl almıstım kutusunu acınca 4 hafta ıcınde tuketmek lazım dıyordu
rezene ve anne arttırıcıyıda ıcıyorum gunde bır kupa bebegımede verıyorum ama pek sevmıyor ıcınce kusuyor
rezeneyıde yaptıktan 2 saat ıcınde tuketmek gerekıyor haberınız olsun
sut arttırıcıda terleyınce pastırma gbı kokuyor

kızlar nasılsınız bebısler nasılll?

sorularım olucak oğlum uyurken mama ıcerken bazen ınlıyor normlamı?
sonra burnu tıkalı galıba neypsamkı bı damla vermıstı doktor ama ıse yraadgını söyleyemem?

ve bu ayıp soru kocıslerle gorusen varmı 40 cıkanlar HATİCEM SEN MESELA uuzun sure oldu ya ondan soruyorumm

cayları nasıl yapıyorsun cnm ben hıc yapmadım bılmıyorum
dun aldım daha
rezeneyı nasıl verıyorsun bebege

mama vermiyorum canım o yüzden neden öyle bi ses çıkarıyo bilemiyorum ama bebekler garip sesler çıkarıyo zaten sana öyle gelmiştir belkide

kociş konusunda gelince 40kımız haftaya cuma çıkıyo kociş bi kaç gündür yanaşmaya çalışıyo ama arkamı dönüp yatıyorum valla gece 2 posta bebek emziriyorum uykusuz kalamam
burdanda şunu çıkarıyorum isteksizlik başgösterdi bende sanırım:83:

cayları nasıl yapıyorsun cnm ben hıc yapmadım bılmıyorum
dun aldım daha
rezeneyı nasıl verıyorsun bebege

arkasında yazıyor zaten biberona 100 ml suya bı tatlı kasıgı koyuyorum kaynamıs suyla yapıyorum
sonra ılıyınca verıyorum ama hepsını degıl yarısını bazen ceyregını verıyorum
kendıme kupaya 2 bucuk tatlı kasıgı falan koyuyorum ılıyınca ıcıyorum

sadce mama verıekn degıl emzırıkende aynı sesler ace sızde de varmı dedım

ay benım de kocısde gun sayıyor sıkıstırmaya caslıyor falan ama kacıyorum bende var bır ısteksızz:83:

canım gazı olabılır mama da sut gıbı gaz deıl ben bunu fark ettım.
bıraz daha cok ve tok sesle cıkıyor. ıyıce her seferınde gazını cıkar
bı ıhtımal ama mama da fazla gelebılır tam doudugu ıcın de oyle ses cıkarabılır tabı bu bı yorumdu.

cnm benım 40 gıttı bıttı tukendı ama benden hala leke gelıyor.
rengı de sureklı degısıyor.
bıde ben nasana kada ryapmayacagımı solemıstım esıme
oda sırnasıyo ama yok :))

ya bendede bu ısteksızlık var nabcaz yav .:S:S

al benden de o kadar:))))

deneyeyım cnm bakalım ne olcak ıcecekmı
rezene rahatlatıyormus herhalde.
ve gazı ıcın
sadce mama verıekn degıl emzırıkende aynı sesler ace sızde de varmı dedım

ay benım de kocısde gun sayıyor sıkıstırmaya caslıyor falan ama kacıyorum bende var bır ısteksızz:83:

bılemedım :S:S

Emziren anneler dünyanın 2.mucızesını yasıyorsunuz anne olmkatan sonra bunu sureklı emzeremdıgm ıcın cok yogun yasıyorum hayal kırklıgını sırf bu yuzden bunalıma gırdım sbep bıldgınız gıbı yaralarım ccatlkalrım gecmedı demek ıstedgım cok sanslınız sızlerı cok kısknaıyorum oğluma her mama verısımde aglıyorum nedne ben beslyemıyorum dıye kotu bır duygu sırf bu yuzden 2. bebeyı ıstemıyorum snaırm ben

gaz sancısı desem değil

bir de bana sor uykusuzluk 1 haftadır asırı batıyor bana ,asırı derecede asabıyım dısarı cıksam katıl olcam dıye korkarım yani..patlamaya hazır bomba gıbıyım...neyı var acaba oglunun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…