- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.421
bEN DE YENI yenı ugrasıyorum onu yapmaya ..Mama ıse benım kızım 1 aylık oldu 3-4 gundur ıkı gögsume ragmen doymayıp aglamaya basladı ve verdıgım mamanın haddı hesabı kalmadı((Sanırım mıdelerı büyüyor..Sütüm de az gelıyor..Ben eskıden öglen 60ml,gece emzırdıkten sonra 60 ml werırdım ..senınkı kac haftalık?
38 günlük oldu benim oğlum.pazartesi kısmetse 40 ımız çıkacak. benimkindede öyle zamanlar oluyorki mamayı vermezsem asla uyuyamıyo.sütüm bazen çok bazen az oluyo benim.ama illaki 1 kere bile olsa günde mutlaka mamayla desteklemek zorunda kalıyorum.
Bebeklerin vucut ısısının büyük bir oranı baştan kaybedilirmiş. Yani şapkasız bırakma bence. Ben hiç çıkarmıyorum şapkasını evde bile. 13 günlük olduk hiç çapak olmadı çok şükür.
Devit ben de başladım günde 5 damla dedi doktor bize.
Buklee benim oğlum da tok olsa bile kendiliğinden uyumuyor, meme verince 5 dakikada uyuyor. Emzik ben hiç denemedim. Kaç haftalıkken denemeliyim?
Ben sadece gece yatarken 60 lık veriyorum, yoksa gece çok uyanıyor. Sütüm de akşama doğru azalıyor sanki yetmiyor.
aynen canım yaa benim sütümde akşama doğru çok azalıyo,yetmiyo.bende gece yatarken özellikle veriyorum 90 cc,çok sıkışırsam gündüzde 1 nkere veriyotum,uyumuyosa
eğer.
bEN DE YENI yenı ugrasıyorum onu yapmaya ..Mama ıse benım kızım 1 aylık oldu 3-4 gundur ıkı gögsume ragmen doymayıp aglamaya basladı ve verdıgım mamanın haddı hesabı kalmadı((Sanırım mıdelerı büyüyor..Sütüm de az gelıyor..Ben eskıden öglen 60ml,gece emzırdıkten sonra 60 ml werırdım ..senınkı kac haftalık?
Ama bana hemsıre sapkayı ıcerde cıkartın demıstı ,hatta hastaende bıle cıkarttırmıstı..Ben de o gunden berı ara ara takıyorum ama kulagı yamulmak uzere..
Çok bunalmaya basladım bu emzırememe olayım benı boguyor ..Sabah o kadar agladı kı elım ayagıma dolastı ..Her sabah aynı sey oluyor..Bu defa dayanamadım mamayı dayadım ..Oysa sabahları benım de sütüm cok oluyor ,aksama bıtıyor..Ama emzırmeyı beceremedıgım ıcın mecbur kaldım...
Kızlar dün doktora gitmiştik,kızım İSİLİK oldu yüzü vücudu hep kıpkırmızı sivilceler oldu ..Sizde de warsa bu sıcaktanmış we bız hep gaz için sıcak su torbası koyuyorduk ondan oluyormus..Havluyu ütü yapıp ılık koyun dedı ..Bir de hergün banyo yaptırın mutlaka dedi..
PİŞİK de olmuştu ,enice sen de sormussun ...Pişik için doktor dedi ki genelde ıslak mendil kullanmayın ,ıslatılmış ılık pamukla silin dedi..Yazın da her defasında poposunu yıkayacakmısız kızlar..Islak mendıller nemlı bıraktıgı için daha kolay pişik olurmuş..Altını da değiştirecegız her defasında..Bir de dedi ki Chicco,Büchen gibi markalar kozmetıge gırıyormus ..BABE diye bir markanın medıkal ürünlerini kullanın dedi..Aklınızda bulunsun ..DESİTİN diye bir krem daha war onu da aldık..Kullanınca haberdar ederim...
Selam kızlar ,
Bgn kızım gece o kadar çoook yedi kii ilk kez gece 6 saat aralıksız uyudu ..Bu benı bıraz endıselendırdı ..Çocugumu ac bırakmıs mı oldum dıye...Acaba cok yıyınce aclık duymayıp mı uyanmadı ki..Bu normal mı kızlar..??Bir de EMZİRİRKEN BEBEGINIZ MEMEYI BIRAKMIYORSA NASIL BIRAKTIRDIGINIZI SÖLER MISINIZ CENESINI CEKIYORUM AMA HEM CANIM YANIYOR ,HEM O SINIRLERNIYOR...ne yapsam kı?
BENİMOLAN
Benımkınde de capak basladı 2 gundur,gercekten de ewde hıc sapka takmadım ben ..Az önce sütümden sürdum pamukla bakalım ne olacak..
bebege 3 damla ben damla kullanıyorum cnmkızlar çocuk dr bize d vitaminini bebek için günde 6 damla dedi. anne için de 9 damlaymış. sağlık ocağına bi kutu bitti deyince ne çabuk dediler. siz kaç damla veriyorsunuz.
saol canım
bende giriyorum yazamadan ağlıyo rüzgar
şimdide olduğu gibi
kızlar bi sorum olacak bebekleriniz uykuya geçmek için sizi emzik gibi kullanıyo mu?
yalancı memede kabul etmiyo enimki resmen mememde uyuyo
kızlarr sorularım arttı lutfen bırılerı cevaplar mıı???
1.bebegınızı nasıl emzırıyorsunuz yanı 4 parmak altta,basparmak üstte mı tutturuyorsunuz memenızı ..anlatır mısınız??göğüs ucumu tutmaması ıcın nasıl emzırmem lazım asırı mucadele eder olduk ..
2.bebegım emzırırken benı emzık gıbı kullanmaya dewam edıyor ve uyuyakalıyor ..ama wermıyor göğsümü ..nasıl geri alabılırım cok sıkı tutuyor we canımı yakıyor almaya calıstıgımda da..
Ne yapmam lazım kızlarrr....resmen emzıremıycem dıye korkuyorum..
1 canım ben şu 4 parmak altta baş parmak üstte olayını hiç beceremedim.ben allttan 3 parmağımla desdekleyebiliyorum anca.
2 bizde aynı durumdayız.çaresini bilen varsa yazsın.
benimde bi sorum olacak.
mama verenler ek olarak gündre kaç cc ve kaç kere veriyorsunuz
Bebeklerin vucut ısısının büyük bir oranı baştan kaybedilirmiş. Yani şapkasız bırakma bence. Ben hiç çıkarmıyorum şapkasını evde bile. 13 günlük olduk hiç çapak olmadı çok şükür.
Devit ben de başladım günde 5 damla dedi doktor bize.
Buklee benim oğlum da tok olsa bile kendiliğinden uyumuyor, meme verince 5 dakikada uyuyor. Emzik ben hiç denemedim. Kaç haftalıkken denemeliyim?
Ben sadece gece yatarken 60 lık veriyorum, yoksa gece çok uyanıyor. Sütüm de akşama doğru azalıyor sanki yetmiyor.
benımde sorularım..
1- sız bebeklerınızın sacların ı kestırmeyı dusunuyormusunuz?
2. ben su verıyorum sızde verıyormusunuz agzı cok kuruyor cunku..
su verırken damacanadan verıyorum kaynatıp sogutuo olemıu vermelıyım?
ya şu biberona nasıl alıştırdınız ,ben mi beceriksizim, bana da taktik verin..aventin biberonunu kullanıyorum ama degistircem,bir de oyle denicem..
Gecen hafta eşim yarısını doke moke zorla vermişti ama bu hafta hicbir sekilde almamış ve ben eve donmek zorunda kaldım..
ögürüyor biberon ya da emzik verince agzına,öghh yapıyor... devite de oyle yapıyor kaşıkla veriyorum kaşıga ögürüyor.. sinir oldum.. kursumu iptal edecegimboşuna para odemeyeyim diyorum.. bi biberon degisikligi yapalım..
emzik evde 4 tane var işe yaramadı hicbiri ......... :S bakalım biberon degisikligi yarayacak mı ??
UYUSUN KIZ NE ISTIYON ACIKSA AGLAR O MERAK ETME BUYUDULER ARTIK:)
canım emdırırken memeyı cok hafıften kendınıze dogru cekıl gerılsın meme ve ısaret parmagınızlar yavasca ıtıkleyın
bırden cekmeyın cunku damagı duser dedı annem aman dıkkat et.
bebege 3 damla ben damla kullanıyorum cnm
dgrusu bebegı sureklı verıyorum da kendım sureklı kullanmıyorum banada saglık ocagı dedı kullan dıye..
evet cnm ama ben emzıkle engellıyorum
sakın memeyle uyumaya alıstırma teyzem bıraktırana kadar ortalama 1,5 2 yasına kadar memede uyuttu hep
ve cok zorlandı
3 parmak altta ıkı ustte..
kendın dıyorsun emzıge alıstırma zamanı coktan gecmıs bence :)
benım cok sukur sutum varama yetmedıgı zmnlarda 30ml verıyorum cnm oda aksamları
ben dogdugunda basladım emzıge:)
dogumdan snra verırsen alıyor cabukca ama hemen vermessen zorluyor almamak ıcın..
aynen benım de aksamları azalıyor..
benımde sorularım..
1- sız bebeklerınızın sacların ı kestırmeyı dusunuyormusunuz?
2. ben su verıyorum sızde verıyormusunuz agzı cok kuruyor cunku..
su verırken damacanadan verıyorum kaynatıp sogutuo olemıu vermelıyım?
selam kızlar bugün pek giremedim kız kardeşim yani ablam geldi,3 kız olduk evde ohh keyfimize diyecek yok
kayınvalidede yarın birgün gidiyor
bzide ilk zamanlar şırınga ile vermiştik sütü,ama biberonuna tutuyor bizimkisi
bi emzige alıştıramadım ya elini emiyor of bıraktıramıyorumda
Herkese iyi aksamlar nasılsınız yavrular nasılll
Ben hep aynı meme derdım devam edıyorr dahda kotu doktor bıle sasırdı böle gıderse mudale edıcez dedı amelyat gıbı bırsey olucam snaırım cunku artık sadece cok kenaıdna tutuyor gogsumun ucları yarıldı emzıryorum ama yıne emzıryorum cunku bu gelen sutu bır skeılde bosaltmak zorundayım ne kullanırsam zaten canım acıyor en azından yavrum emsın de öle canım acısın dıyorum napıyımmm sadce emzırıkende degıl sureklı agrım varrr neyapıcgımı sasırdımm
kk da gelmyıorum yavrum geclerı uyumuyorr beraber otuyoruz bakıyorölee gunduzlerıde uyuyorrr öle işte gusel anneler hergun dua edıyorum hem kendım hem sızler ıcın benım tek ıstedgım emzırmek vucudumun heryerı acısın agrısın ama meemlerım gecsın yavruya sut verıyorum ısıtyorum allah hepmızın yardımcısı olsun
en çok kaynananın gidiyo olmasına sevindim
canım inan bende bu kadar uzun süreni duymamıştım nasıl bi operasyon olacakmış peki inş gerek kalmadan geçer .. sanada bebeğinede çok üzülüyorum Allah yardımcın olsun
en çok kaynananın gidiyo olmasına sevindim
canım inan bende bu kadar uzun süreni duymamıştım nasıl bi operasyon olacakmış peki inş gerek kalmadan geçer .. sanada bebeğinede çok üzülüyorum Allah yardımcın olsun
hemşire
tek çocuk olmamın acısını o kadar çok yaşadım ki hep söylerdim 3 tane yapacam diye. taa ki bebişim olana kadar. şuan o kadar gözüm korktu ki valla kara kara düşünüyorum. sanırım bende o metanet o sabır o güç yok gibi
bbye
canım o kadar üzülüyorum ki hep dua ediyorum sana. inşallah operasyonluk bi durum oluşmaz. bi arkadaşımda senin gibiymiş şimdi oğlu 1.5 yaşında ama inat edip 1 yıl emzirmiş. doktorlar hayret etmişler kıza bu halde nasıl emzirdin diye.
kızlar bide şu ek mama miktarlarını yazmışsınız şaşırdım okuyunca. oğlum günde yaklaşık 500 ml anne sütü gecede yaklaşık 300 ml mama tüketiyo. bizmi çok tüketiyoruz acaba. oğlum obur olabilirmi ??
ben anca yatmadan bakabiliyorum artık yazılanlara...bugün misafiler vardı valla öldüm hiçte gündüz uyuyamadım bu gece nasıl geçicek bilmiyorum kızlar size bildiğim kadar yardımcı olayım...cnm sana çok çok geçmiş olsun allah şifa versin göğüslerine inş ameliyata gerek kalmazda iyi olur göğüslerin benmde yara var kesik gibi ama napim emzirmek için dişimi sıkıyorum bunada şükür ilk zamana göre daha iyi sayılırım...tam olrak bılmıyorum ama dıker herhalde meme ucunu umraım olmaz ama cok kotuyumm allah kımsenın basına vermesın saol canım
cnm bize sağlık ocağı günde 3 damla bir kez dedi 6 damla demedi bence sende 3 e düşür eğer sadece anne sütü veriyorsan...kızlar çocuk dr bize d vitaminini bebek için günde 6 damla dedi. anne için de 9 damlaymış. sağlık ocağına bi kutu bitti deyince ne çabuk dediler. siz kaç damla veriyorsunuz.
bnm oğlumda uykusu var ise eğer buklem iyice bi önce doyup sonra göğsümde uyuyo bazen bırakmayınca bırak oğlum diyorum o zaman anlıyo gibi çekiliyo göğsümden bazende ben yavaşca çekiyorum göğsümü durduğunda....napalım şimdilik bize bağımlılar idare edicez zor ama ...benm oğlanda kardeşlerimden dolayı hep kucağa alıştı sadece o uyurken ev işi yapabiliyorum inş böyle gitmez yalancı memeyide istemiosaol canım
bende giriyorum yazamadan ağlıyo rüzgar
şimdide olduğu gibi
kızlar bi sorum olacak bebekleriniz uykuya geçmek için sizi emzik gibi kullanıyo mu?
yalancı memede kabul etmiyo enimki resmen mememde uyuyo
1 canım ben şu 4 parmak altta baş parmak üstte olayını hiç beceremedim.ben allttan 3 parmağımla desdekleyebiliyorum anca.
2 bizde aynı durumdayız.çaresini bilen varsa yazsın.
benimde bi sorum olacak.
mama verenler ek olarak gündre kaç cc ve kaç kere veriyorsunuz
cok saol arkdasım bende hep dua edıyorum sızler için kendım için ben artık acıdan gectım hep dıyorum dayanabılcegım kadar acısın cunku bebegım artık anlıyor sankı agladgım zamn tutmuyor memeyı oğlusum mecbur o tutana kadar aglamamaya caslıyorum allahım kımseyı cocgunla ılgılı bır dert vermesın o kadr kotu kı halım hem duygusal olarak hem maddı olrak bılmıyorum ne yapaagım ::
allah yardımcın olsun üzme kendini senin üzüntünden bebekte anlarmış allah başka dert vermesin inş iyi olur göğsün..olmadı mama verirsin yada sağıp biberonla verirsin napcan başka çare yok maddiyatı düşünmemeye çalış hepimizde şuan para sıkıntısı var malum bi kişi daha katıldı aileye kolay değil üzülme hiç sağlıkları yerinde olsunda para elbet bi şekilde gelir inş kısmetleriyle....
iyi geceler kızlar ben kaçar..özlüyorum sizi ama işim hiç bitmiyo gündüzleri napim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?