2012 Şubat Anneleri

dr hemen deneyebilirsin dedi ilk haftalar gerek duymadım 1.ayımızı geçtim haftaya cuma 40ımız çıkacak yalancı memeyi kabul etmiyo resmen zombi gibi uyuklayarak bekliyorum memede uyusun diye

Ben sadece gece yatarken 60 lık veriyorum, yoksa gece çok uyanıyor. Sütüm de akşama doğru azalıyor sanki yetmiyor.

aynen canım yaa benim sütümde akşama doğru çok azalıyo,yetmiyo.bende gece yatarken özellikle veriyorum 90 cc,çok sıkışırsam gündüzde 1 nkere veriyotum,uyumuyosa
eğer.

kızlar sütüm az demeyin başlarda bende diyodum bebeğimde doymuyo sanıyodum psikolojimde iyice bozulmuştu ama öyle değilmiş sütümde yetiyo bebeğimde doyuyo sağdınız mı hiç? ona göre karar verin az mı değil mi bence? belli saatlerde açlıktan değilde uykuya geçmekte zorlandıklarındada ağlayıp uyuyamıyo olabilirler..

ek bilgi: emzirirken çok uyarılan (uyandırmak için) uykuya geçerkende zorlanımış ve açken ağladıkları gibi ağlarlarmış dr söyledi

Son düzenleme:

bebişine maşallah once canım.. drdan iyi haberlerle gelmişsiniz,saglıgı yerinde ya ufak tefek teferruat onemli degil..

kızlar ıslak mendille siliyorum demeyin sakın , ben geceleri bile termosla yatıyorum kaynamış hafif ılınmış su yapıyorum pamukla siliyoruz ,normal pamukla kurulayınca pamukcuklar yapıştıgından makyaj pamuguyla da kuruluyoruz..

aa biraz şımartın bebişlerinizin nazik popolarını :)) bizimkini ben mi çok nazik yetiştiriyorum :) ama o da bu durumdan keyifli ki annesini üzmüyor :))

bu arada hergün banyoyu bende yaptırmak istiyorum ama yoruluyoruz hergün hergün ctesi pazar,salı,persembe banyuş yapıyoruz.. hatta demincek yaptık uyuyozz :))

bu arada bennebileyim biz ishal olduk sandımdı ya bugün de oglene kadar kaka yapsa diye bekledim bizim kızın dengesi yok yaww dün saydırdı kakişleribugun de arattı beni sonra da bir yaptı beline kadar o yüzden banyomuzu erken saatte yaptık :)))

salı günü bizde dr a gitcezzzzz :))

UYUSUN KIZ NE ISTIYON ACIKSA AGLAR O MERAK ETME BUYUDULER ARTIK:)
canım emdırırken memeyı cok hafıften kendınıze dogru cekıl gerılsın meme ve ısaret parmagınızlar yavasca ıtıkleyın
bırden cekmeyın cunku damagı duser dedı annem aman dıkkat et.

kızlar çocuk dr bize d vitaminini bebek için günde 6 damla dedi. anne için de 9 damlaymış. sağlık ocağına bi kutu bitti deyince ne çabuk dediler. siz kaç damla veriyorsunuz.
bebege 3 damla ben damla kullanıyorum cnm
dgrusu bebegı sureklı verıyorum da kendım sureklı kullanmıyorum banada saglık ocagı dedı kullan dıye..

evet cnm ama ben emzıkle engellıyorum
sakın memeyle uyumaya alıstırma teyzem bıraktırana kadar ortalama 1,5 2 yasına kadar memede uyuttu hep
ve cok zorlandı

3 parmak altta ıkı ustte..
kendın dıyorsun emzıge alıstırma zamanı coktan gecmıs bence :)

benım cok sukur sutum var ama yetmedıgı zmnlarda 30ml verıyorum cnm oda aksamları

ben dogdugunda basladım emzıge:)
dogumdan snra verırsen alıyor cabukca ama hemen vermessen zorluyor almamak ıcın..

Ben sadece gece yatarken 60 lık veriyorum, yoksa gece çok uyanıyor. Sütüm de akşama doğru azalıyor sanki yetmiyor.

aynen benım de aksamları azalıyor..

benımde sorularım..
1- sız bebeklerınızın sacların ı kestırmeyı dusunuyormusunuz?
2. ben su verıyorum sızde verıyormusunuz agzı cok kuruyor cunku..
su verırken damacanadan verıyorum kaynatıp sogutuo olemıu vermelıyım?

ya şu biberona nasıl alıştırdınız ,ben mi beceriksizim, bana da taktik verin..aventin biberonunu kullanıyorum ama degistircem,bir de oyle denicem..

Gecen hafta eşim yarısını doke moke zorla vermişti ama bu hafta hicbir sekilde almamış ve ben eve donmek zorunda kaldım..

ögürüyor biberon ya da emzik verince agzına,öghh yapıyor... devite de oyle yapıyor kaşıkla veriyorum kaşıga ögürüyor.. sinir oldum.. kursumu iptal edecegim boşuna para odemeyeyim diyorum.. bi biberon degisikligi yapalım..

emzik evde 4 tane var işe yaramadı hicbiri ......... :S bakalım biberon degisikligi yarayacak mı ??

1- bende bugün saclarına baktım,herkese kestir derdim daha sık cıkar ama ben kıyamıcam zaten dokuluyor anne sacı kestirmicem
2- su icin cok erken canım,ben cay verirken bile tepki gosterdim su verilir mi bebege diye,bir de şekerli cayları duydum iyice kızdım, ama caylık halimiz kalmadı cok sükür.. zaten tat duygusu gelişti kabul etmiyor bizimki cayı..
ablam 6 aydan sonra 10 dk kaynattıgı suyu sogutup veriyordu,ama kaşıkla azıcık veriyorum diyosan bence ugraşma al bebek sularından , ben cay icin ondan aldım , kaynat beklet zor geldi cünkğ gazı ne zaman olacagı belli olmuyordu anında elimin altında su oluyordu ,onu ısıtıp veriyordum .. sen de ıslatmak icin su veriyorsan al bebiş sularından :))

biberon tutmaması ne kadar güzel aslında ama evde olmadığın zaman şırıngayla verdirebilirsin diğer topiklerde okumuştum biberonu tutarsa memeyi bırakır diye şırıngayla vermişler sütü

benim kapkara saçlı (gür) bi oğlum var ellemem canım zaten kendiliğinden dökülüyomuş ilerleyen aylarda yeniliyomuş heralde
su vermiyorum canım anne sütünün %80i suymuş zaten ama veriyosanda kaynatıp vermen doğru bence

selam kızlar bugün pek giremedim kız kardeşim yani ablam geldi,3 kız olduk evde ohh keyfimize diyecek yok
kayınvalidede yarın birgün gidiyor
bzide ilk zamanlar şırınga ile vermiştik sütü,ama biberonuna tutuyor bizimkisi
bi emzige alıştıramadım ya elini emiyor of bıraktıramıyorumda

Herkese iyi aksamlar nasılsınız yavrular nasılll
Ben hep aynı meme derdım devam edıyorr dahda kotu doktor bıle sasırdı böle gıderse mudale edıcez dedı amelyat gıbı bırsey olucam snaırım cunku artık sadece cok kenaıdna tutuyor gogsumun ucları yarıldı emzıryorum ama yıne emzıryorum cunku bu gelen sutu bır skeılde bosaltmak zorundayım ne kullanırsam zaten canım acıyor en azından yavrum emsın de öle canım acısın dıyorum napıyımmm sadce emzırıkende degıl sureklı agrım varrr neyapıcgımı sasırdımm
kk da gelmyıorum yavrum geclerı uyumuyorr beraber otuyoruz bakıyor ölee gunduzlerıde uyuyorrr öle işte gusel anneler hergun dua edıyorum hem kendım hem sızler ıcın benım tek ıstedgım emzırmek vucudumun heryerı acısın agrısın ama meemlerım gecsın yavruya sut verıyorum ısıtyorum allah hepmızın yardımcısı olsun

en çok kaynananın gidiyo olmasına sevindim

canım inan bende bu kadar uzun süreni duymamıştım nasıl bi operasyon olacakmış peki inş gerek kalmadan geçer .. sanada bebeğinede çok üzülüyorum Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:

tam olrak bılmıyorum ama dıker herhalde meme ucunu umraım olmaz ama cok kotuyumm allah kımsenın basına vermesın saol canım

tam olrak bılmıyorum ama dıker herhalde meme ucunu umraım olmaz ama cok kotuyumm allah kımsenın basına vermesın saol canım

BENNEBILYIM memeyı alamıyorum demıssın damak dusme olyı cok kotu allah korusun ondan yazıyorum ben serce parmagım yavascık alıyorum memeyı agzından deneyebılrısnn canımmm

FERAYIM nasılsın hıc gorusemedıkkk:::

hemşire
tek çocuk olmamın acısını o kadar çok yaşadım ki hep söylerdim 3 tane yapacam diye. taa ki bebişim olana kadar. şuan o kadar gözüm korktu ki valla kara kara düşünüyorum. sanırım bende o metanet o sabır o güç yok gibi

bbye
canım o kadar üzülüyorum ki hep dua ediyorum sana. inşallah operasyonluk bi durum oluşmaz. bi arkadaşımda senin gibiymiş şimdi oğlu 1.5 yaşında ama inat edip 1 yıl emzirmiş. doktorlar hayret etmişler kıza bu halde nasıl emzirdin diye.

kızlar bide şu ek mama miktarlarını yazmışsınız şaşırdım okuyunca. oğlum günde yaklaşık 500 ml anne sütü gecede yaklaşık 300 ml mama tüketiyo. bizmi çok tüketiyoruz acaba. oğlum obur olabilirmi ??

cok saol arkdasım bende hep dua edıyorum sızler için kendım için ben artık acıdan gectım hep dıyorum dayanabılcegım kadar acısın cunku bebegım artık anlıyor sankı agladgım zamn tutmuyor memeyı oğlusum mecbur o tutana kadar aglamamaya caslıyorum allahım kımseyı cocgunla ılgılı bır dert vermesın o kadr kotu kı halım hem duygusal olarak hem maddı olrak bılmıyorum ne yapaagım ::

ben anca yatmadan bakabiliyorum artık yazılanlara...bugün misafiler vardı valla öldüm hiçte gündüz uyuyamadım bu gece nasıl geçicek bilmiyorum kızlar size bildiğim kadar yardımcı olayım...cnm sana çok çok geçmiş olsun allah şifa versin göğüslerine inş ameliyata gerek kalmazda iyi olur göğüslerin benmde yara var kesik gibi ama napim emzirmek için dişimi sıkıyorum bunada şükür ilk zamana göre daha iyi sayılırım...
kızlar çocuk dr bize d vitaminini bebek için günde 6 damla dedi. anne için de 9 damlaymış. sağlık ocağına bi kutu bitti deyince ne çabuk dediler. siz kaç damla veriyorsunuz.
cnm bize sağlık ocağı günde 3 damla bir kez dedi 6 damla demedi bence sende 3 e düşür eğer sadece anne sütü veriyorsan...
bnm oğlumda uykusu var ise eğer buklem iyice bi önce doyup sonra göğsümde uyuyo bazen bırakmayınca bırak oğlum diyorum o zaman anlıyo gibi çekiliyo göğsümden bazende ben yavaşca çekiyorum göğsümü durduğunda....napalım şimdilik bize bağımlılar idare edicez zor ama ...benm oğlanda kardeşlerimden dolayı hep kucağa alıştı sadece o uyurken ev işi yapabiliyorum inş böyle gitmez yalancı memeyide istemio

ben bu alttan destekli tutmaya alışamadım makas yapıyorum iyi değilmiş makas gibi tutmak ama napim göğsümde çok büyük değil ya alttan 4 parmakla tutup veremiyorum sonra gevşetiyorum göğsümü oğlum iyice tutunca yoksa doğrusu bu dediğiniz tutuş şekli imiş ama ben alışamadım...

allah yardımcın olsun üzme kendini senin üzüntünden bebekte anlarmış allah başka dert vermesin inş iyi olur göğsün..olmadı mama verirsin yada sağıp biberonla verirsin napcan başka çare yok maddiyatı düşünmemeye çalış hepimizde şuan para sıkıntısı var malum bi kişi daha katıldı aileye kolay değil üzülme hiç sağlıkları yerinde olsunda para elbet bi şekilde gelir inş kısmetleriyle....

iyi geceler kızlar ben kaçar..özlüyorum sizi ama işim hiç bitmiyo gündüzleri napim....

Güzel dileklerin için saol canım işallh gecıcek işllah amelıyat olmıcam dıyorum bende tabıkı saglık olsunda işte lohusalık bunalı herhald ebenımkı böle ust uste olunca yoruldum ama bana muhtac bır melk var kendımı toprlmayım
ıyı gecelrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…