2012 Şubat Anneleri

ıyıgeceler kızlar ben 2011 subat annesıyım sızın sayfanızda gezınırken gaz sancısı sorunlarını gordum.Malesef 1 yıl once bu zamanlarda aynı sorun ve dertlerı bızlerde yasamısdık.ve herkes tavsıye ıstıyoduk cok sukur o gunler gerıde kaldı sızde atlattıgınızda saka gıbı gelıcek o gunler.benım kızımdada 14gunlukken gaz sancımız baslamısdı.Hatta o gece 3te esımı tırım tırım eczane arattıgımı bılırım.Rabbım kımseyı caresız bırakmasın nese gelelım yaptıklarıma...(oncelıkle uygulayıp uygulamamak sıze kalmıs ben deneyıp bana yardımı dokunan seylerı onerı olarak yazıyorum)
okudugum bı yazıda sayet gaz oldugundan emın degılsenız hangı saatte aglama krızıne gırıosa bebek o saatten once uyutun ve o saatı gecıstırın demıs yanı muhtemelen bebek o saattı kendıne rutınlemıs olabılır amac o zaman dılımını huzurlu bı sekılde atlatırsa sonrlarda rahat olabılırsınız..buarada bıldıgınız gıbı bebekler rutınlerı sever.ben 23 gunluge kadar bır rutın olusturamamısdım sadece aksam 9dan sonra lambaları kapatıyordum geceyle gunduzu ayırt etmesı ıcın.23gunlukden sonra annemle konusup bı karar aldık benım kızım 7de aglamaya baslıodu hep 9 akadar bır fııl aglıyordu(( bende o donemlerde hem uykusuzluk hem yorgunlukdan napıcamı bılemıyordum.sonra netten arastırmalarımda her yazılan yazının aldında hep bır kımyon ve rezene ve masaj sozcugu gecıyordu.bende uygulamaya karar verdım oncelıkle aktardan esıme kımyon tohumu aldırdım kaynattık ve hergun 2bardak ben ıcıyordum bı cay kasıgıda kızıma verıodum yatmadan 1saat once.aynı zamanda gun ıcersınde 50-100cc arası mılupanın rezene kımyon cayını ıcırıyordum kızıma tabı ıcınce benım kuzum hemen kaka yapıyoordu ve ınanılmaz rahatlıyordu bolelıkle gazınıda cıkarmıs oluyodu.bırde fox haberde tesadufen gordugum bı krem vardı adı wind sablen.tamemen bıtkısel kızlar ıcerıgı kımyon ve vazelın onuda hemen baba buldurtup aldırmıstım onuda yatırmadan once karnına masaj yaparak suruyordum bıde ben ayakların altına sıcak su torbası hazırlıyodum.nese bunları yaptıkdan sonra saat 7 krızıne yakalanmamak ıcınde 6.30gıbı uyutuodum o saatı gecınce kuzu daha bı rahat oluyodu.ve en son ve bana gore en onemlısı ben yorgunluktan oldugum bı vakıt annem kızım cocugun uyudugunda hemen sende yat saat kac olursa olsun boelıkle gecede gucunu toplarsın yoksa bas edemezsın demıstı hee bırde yanına yatır besıge al koy ezıyet yanındyken mıkırdanınca hemen emzırırsın sende yorulmamıs olursun demısdı.bende aynen ılk gece kızımla bırlıkle uyudum yanı 9da ve o gece yanımda yatırdım ınanırmısınız kızlar 23gunluk uykusuzlukdan sonra bu olay ılac gıbı gelmısdı (ha sunuda belırtıyım 3aylıga kadar bebeklerın annelrın yanına alısma gıbı bı durumu olmaz) ayrıca bu donemde en cok ıstedıklerı sey anne kokusu ve guven..nese bız bu rutınımızı kızım 2aylık olana kadar yaptık sonrasında gaz sancımızda baya bı azalma oldu ve bende kendı duzenımı oturtmaya basladım.sunu belırtmek ısterımkı bu donemde bazı seylerden ferakat etmelısınız ıster ıstemez buna eşde dahıl..sızın ve bebegınız saglıgı ıcın ..
eger bı sorunuz varsa bana ozeldende msj atabılırsınız seve seve yardımcı olurum ...butun bebıslere bol uyku dılıyorum tatlı ruyalar hepsıne:)

canım çok sağol fıkırlerınız benım için çok değerli.yorgunluktan kafam durmuş durumda hiç mantıklı düşünemıyorum.doğumdan sonra kımlık numaramla telefon numaramı unutmuştum hiç kafa kalmadı bende.çok haklısın canım keyfı yerınde olduğunda eller kafasının yanında rahat rahat duruyo etrafı ızlıyo.ama benımkı çoğunlıkla kıvranır pozisyonda.bu gun tekrar aile hekımlığıne götürücem bakalım kılo almaya devam edıyomu yoksa dediğin gibi açmı yavrum.canım benım ya anlatınca çok üzüldüm senın meleğin için neysekı farketmişsiniz yavrum benım ya hiç dayanamıyorum huzursuz olmalarına

kız ben mama vermiyorum ama gaz problemi bi bebeğin varsa hiç bişey bahanesi değil bence 2gündür çok gaz sancımız varda.. günümüzde yaklaştı ama ankaraya kaçıyorum adam 1 ay daha bekleyecek

evet kızlar eğer anne sütü dışında bişey alıyorsa bebek koruma falan hak getire.. o çaylara gelene kadar bebeklere demir ilacı falan veriyoruz onlar bile bozar bence olayı

kız valla iyi durmuş adamcagızlar 11 ay ne demek bizimki 2,5 ayda çatladı gün sayıyor

enice sendede bu konuda bi isteksizlik var mı? yoksa kocişinle sende mi gün sayıyosun?

süt korumaz canım söylemiştim korunma yöntemi olarak görme şansa bırakma yoksa 2.yide alıverirsin hemen kucağına

Son düzenleme:
Merhabalar.Bende oğlumu 02.02.2012 tarihinde kucağıma aldım çok şükür yarın 40.mız çıkacak.Çoğumuz gaz sancısından müzdaribiz,bize iyi gelen bi yöntemi paylaşmak istedim belki uygularda faydasını görürsünüz.oğlum gaz sancısında kıvranmaya başladığında önce bebek yağıyla karnına saat yönünde masaj yapıyorum,sonra kasıklarına bacaklarına ve topuklarına.Bacaklarına bisiklet çewirme hareketi yapıncada rahatlıyor.En son üzerini giydirdikten sonra kucağıma alıp sırtına fön makinesi tutuyorum,hem ısıyla bağırsakları rahatlıyor hem fön makinesi anne karnında duyduğu seslere yakın olduğu hemde benim kokumu hissettiği için sakinleşiyor kısaca fön makinesini deneyin derim ama sıcaklığına dikkat edin orta ayarda elinizle sırtına ve ayaklarına masaj yaparak uygulayın.Ayrına hergün mutlaka gaz için papatya we rezene çayı içiyorum sütümün artması içinde ısırgan otu çayı we hümana tüketiyorum. Birde bizim çocuk dr.muz bana baharatı tamamen yasakladı kimyon dahil hiç bi baharatı tüketmiyorum bebeğim sanki biraz daha sakinleşti baharatı kesince. Hepinize bebeklerinizi sağlıkla büyütmenizi diliyorum

selam kızlar,
iki sohbet ederiz dedim kimse yok
herkeste bi yorgunluğa bağlı cinsel soğukluk görüyorum

aysebahar nerdesin merak ediyorum seni
kırmızıçilek sende doğuramadım diyip duruyodun sonra kayboldun iyi misin bi ses ver bize

bbye güzel anne yerim seni bennn :)))

slm...
bizim buggün 40 ımız çıktı :)) büyüdük maşallah..

darısı sizlere olsun..bakalm 40 ı çıkınca neler değişicek..(etrafımdakiler yani büyükler 40 çıkarsa şöyle oluriböyle olur,düzene girer herşey diye birsürü şey söylüyorlarda:)))

benim oğlan sanırım beni emmeyi bırakacak gibi geliyo!son bi kaç gündür sadece göğsümün ucunu alıyor,yara yaptı vallainasıl acıyo uçları!biberon gibi emiyo,tamamını kavramıyo!ama hiç öyle değildi,bi kaç gündür böyle.annem geldi dün 'aaa biberon istiyo bu, deyip duruyo!inşallah öyle olmaz.mama veriyorum ben biberonla 2 kere verdiğim oluyo.ama neyapıyım hem sütüm yetmiyo hemde vitamini kaşıkla içmiyo,tükürdüğü için mamaya karıştırıp veriyorum.

ısırgan çayını nasıl kaynatıyorsun canım.otunu mu tohumunumu kullanıyorsun

KIZLAR SON 3 GUNDUR FARK ETTIGIM GIBI;BEBEGIM GÖGSUMUN UCUNU ALDIGINDAN DOLAYI BİR SÜRÜ SEY OKUYUP DENER OLDUM..TAM BASARDIK SANARKEN YINE ACI ICINDE KIVRANDIGIMI FARK ETTIM...MAALESEF GÖGUS UCUMU ALIYOR VE AGZINI BILE ACMAK ISTEMIYOR MEMEMI GÖRUNCE..4 PARMAK ALTTA OLANI DENİYORUM AMA YOK YOK YOK ...BEN BİTTİM NE YAPACAGIMI BILEMIYORUM..GUNISIGIM AYNI DURUMDAYIZ MAALESEF BIBERONLA ALAKASI OLURMUS GENELDE(KIZIM TAM MEMEMI KAVRIYOR,BU KEZ DE YUTMUYOR..HATTA GÖGUS UCU YARAMIZLA BERABER SÜTÜMÜZÜN AZ GELISININ DE TEK SEBEBI ''yanlış emzirmek ''VE DAHA DA BETERİ SÜT KALMASIN DIYE SAĞMAK ZORUNDAYIZ...BU DA CANIMI YAKMAYA BASLADI ...NE YAPACAGIMI HIIIICCC BILMIYORUM........

serçe paröagını bebegin agzının kenarından içeri sokarsan bebegin memeyi bırakıp parmagına yönelicek o zaman gögsün acımadan çekebilirsin :)
benim bebegim 3. ayda alıştı biberona emzigede 3 saatte bir emziriyordum 3 saat sonunda emzirmedim emziği verdim attı ama inatla verdim sonunda lıştı öyle dene istersen birde biberon değiştirmektense ucunu degiştir belki ucu hoşuna gitmiyordur
tam olrak bılmıyorum ama dıker herhalde meme ucunu umraım olmaz ama cok kotuyumm allah kımsenın basına vermesın saol canım

geçmiş olsun benimde tek gögsümde süt birikmesi olmuştu emzirdikçe kanadı elektrikli pompalar var kiralanıyor operasyon geçirmeden gögsünü rahatlatabilirsin banada dedi dr kesilecek falan diye ama elektrikli pompayla kurtuldum el pompası kesinlikle deneme canın çok yanar tekrar geçmiş olsun

gögüs ucu kremi kullanıyormusun bilmiyorum ama gold diye sarı kutuda bir krem var çok rahatatıyor sürünce bebişide emzirebiliyorsun ayrıca yaralarına kendi sütünüde sürebilirsin

selam kızlar bugün canım sıkkın
uzayan sarılıgımızın nedeni idrar yolları enfeksiyonuymuş
antibiyotige başladık malesef
ögleden sonrada ultrason çektirecez
inşallah ciddi bişey degildir dua edin lütfen
idrar yolu enfeksiyonu belirtisi yoktu bizde doktor tahlil yaptıgımız iyi oldu erken teşis ilerideki rahatsızlıkları önleriz dedi
inşallah böbreklerde falan bişey yoktur

bennebileyim canım bugün doktor sütharici hiçbişey verme dedi,hatta su veriyormun dedi bana
ama ben su vernmiyorum 1-2 defa rezene kimyon vermiştim ama onuda verme dedi
sizde çokzor durumda kalmadan vermeyin
gerçekten çamaşırcı karısı gibi olmuştum,koca soguyacaktı artık ama çekidüzen verdim kendime,
bebegi kız kardeşim ve kayınvalideye bırakıp gittim,sütte sagmıştım sorun olmadı,
buklem açıkçası bendede var bi sogukluk ama eşime hissettirmemeye çalışıyorum
çok alıngandır,kendiyle ilgili zannedim çok bozulur
bilmiyorki banyo yapmak bana çok agır geliyorr

biberon tutmaması ne kadar güzel aslında ama evde olmadığın zaman şırıngayla verdirebilirsin diğer topiklerde okumuştum biberonu tutarsa memeyi bırakır diye şırıngayla vermişler sütü

hiç duymamıştım canım demek bebegim iyi bir şey yapıyor ama annesini özgür bırakmadıgı icin kotu bişey :) şırınga bildigimiz şırınga mı nasıl yani ??

wAYY BE SEN IYİ UGRAsıyorsun canım tebrıkler .Her altını acısta bunu mu yapıyorsun gercekten.Masallah Sewındım ıshal olmadıgına iyi barı doktora gerek kalmadı şeker.

aynen öyle kaynattıgım 2 litre su oluyor birini termossuz saklıyorum birini termosla, ikisini ılıştırıp kabımıza dokup normal pamukla silip,makyaj pamuguyla kurluyorum :)) geceleri 2 actıgımda sorun oluyor suyu boşalt falan kotu ama genelde 1 kere uyanıyor sagolsun :))

netten oyle okumustum ben ilk zamanlar pamukla temizleyin yazıyordu ,ben de eve geldiğimiz andan beri pamuklarla ugrasıyorum..

dışarıda ıslak mendille temizlediğimde soguk oldugundan tepki veriyor..

canım cok geçmiş olsun..

aventin ekstra ucu yokmuş yani kaucuk falan yok..başka biberonlarla da uyum saglamıyormuş, nuk aldık bakalım nolcak.. 3 ayda alıştıgına göre benim biraz daha sabırlı olmam gerek :)) 13 mayıssssssssssss :)))

ben de artik suyla temizliyorum. 2 gun oncesine kadar unibaby kullandim, baktim poposu kizarmaya basladi dedim bu boyle olmucak ki zaten para da yetismiyor:))) annem yumusak tulbentleri ufak ufak kesti, altini temizlerken ilik suyla islatiyorum oyle temizliyorum valla sonra da tulbenti beyaz sabunla yikiyorum. yoksa olmucak yani sonucta islak mendillerin icinde ne oldugu belli degil kimyasallar tamamen...

bak tülbent iyi fikir :)) hem makyaj pamugu kullanmak zorunda kalmam .. ee ıslak mendil kadar pahalıya gelmese bile makyajpamugu da normal pamuk gibi ucuz degil...

sagol tatlım valla kurulama olayını ben mendille yapayım :))

bende yaza kadar boyle devam edicem yazın geceleri ve dışardayken kullanırım,ıslak mendili..evdeyken yine devam su taşımaya :))

vallahi aşkla yapıyorum yeter ki saglıklı olsun,hic üşenmem...

bu arada bebeklerinizin agzında tükürük oluyor mu... benimki köpürtüyo arada agzını :S arada da tükürügünü yutuyoo , tıkanıyoo

kızlar bebegım hasta oldu burnu tıkalı nefes zor alıyor zor yutkunuyor mıdesı bulanıyor yutkunurken
memeyı bıle zor ıcmeye basladı
doktor surup vermıstı ama daha arttı hastalıgı
ınternetten baktım otrı bebenın aspıratoru varmıs
sız kullandınızmı ıse yarıyormu

geçmiş olsun canım.
otribebeyi benn kullanıyorum.taa en bsşından beri onu almıştık biz.sonra doktorumuzda onu önerince devam ettik.benim bebeüiminde burnu çok tıkanıyo.önce tek kullanılmık plastik tüp şeklinde deniz suyu var onu damlatıyoruz burnuna,daha sonra aspiratörle çekiyoruz burnundaki böcekleri,rahatlıyo yavrum,ben memnunum otribebeden

bende ılk zamanlar watsonsdan aldıgım kare makyaj pamuklarını bı kaba koymustum
kaynamıs su dokuyodum kaloriferın ustune koyuyorum ıslak ve sıcak kalıyor
onunla temızlıyordum smdı unıbaby yenı dogana gectım
bıde ılk gunden berı hakıkı zeytınyagı suruyorum poposuna krem yerıne

kızlar bu arada bebeklerınız kac kılodalar

ben aldım ama kullanmadım daha
20 liraydı fiyatı
bebeğin burnuna giren ince bi tarafı var ve sünger var altında sıvı sümük bu süngerde birikiyo
ve hortumu var hortumun ucundanda sen nefesinle çekiyosun sümüğü

otri yerine ucunda pompası olan minik aspiratörlerdende alabilirsin
aynı işi görür bence

geçmişolsun canım ((

bende serum fızyolojık verıyorum ama acmıyor burnunu
bu otrıbebenın agızdan cekenını mı kullanıyosun yoksa oksıjen verır gıbı agıza burna takılanı var ondan mı kullanıyosun
ınternette ıkı sekılde gordum de aklım karıstı

tesekkurler ınsallah kısa surede gecer
bebeklerın hasta olmasına dayanamıyorum
o aspıratorlerdende var ama ya ben kullanamadım yada kullanıslı degıl galıba cunku sadece su seklınde akarken cekıyor
bebegımın burnunda bazen burnu kadar sumuk oluyor
peceteyı ıslatıp bukup oyle alıyorum
suanda burnu tertemız gozukuyor ama hırıltılı nefes alıyor
aman kızlar ayıp olur dıye herkese vermeyın bebegınızı sakının
ben sakınmadım pısmanım
ewımıze hastalık gırdı bebegımıde gectı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…