- 16 Haziran 2010
- 875
- 58
- 323
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.481
Canim benim kizda oyle yapiyordu sonradan fark ettikki sut gelmiyor sinir oluyor meger acmis bigun emzirmistim yine agladi mama verdik saldirdi resmen mamaya yavrum kac gun oyle acmis yani bende hep sorunu var saniyodum.emin ol alti temiz karni doymus gazi olmayan bir bebek oyle aglamaz ben bunu gec fark ettim .kakasi icinde makatina zeytinyagiyla hafif baskili masaj yap cozer ins.ha belki kolik agrisida olabilir dizlerini karnina cekip ikiniyo kolik agridir onu biz hala cekiyoruz hic dermani yok gibi.bide cenesi gucsuz memeye alismamistir tam yoruluyodur buda bir ihtimal ama muhtemeln agzina sut dolmuyodur bu benim fikrim tabi
senin zaman hemen gelmiş allah yardımcın olsun ama kocalardan kaçış yok mama daha çok gaz yapar diye biliyorum aman ihmal etmeyin gazlarını çıkarmayı oda huzursuz ediyo bi kolumda esad yazıyorum şuan durnuyo veled bugün yaaa sıkıldım iyice..hazır evdeyken uyuduklarında sizde uyuyun en azından gece asabi olmazsınız
ben bebeğe çay falan vermeye karşıyım yaaa emziriyorsan bence sen iç..bide kızlar unutmayın bebeklere ne verirseniz çay vs gibi o kadar sütün koruyuculuğu gidermiş hamile kalma şansı yükselirmiş aman çok dikkat edelim valla ben çok tırsıyorum...:18:
kız valla iyi durmuş adamcagızlar 11 ay ne demek bizimki 2,5 ayda çatladı gün sayıyor
Saol teşekkürler denıyorum ama hala tam pozısyonu da cözemedım,terden de bayılıyorum ugrasırken...((
ENİCE sütü sagarak nasıl anlayacagız sütün yetip yetmedıgını ?? Bir de çayı nasıl werıyorsunuz bebege?Humana kullanmıyor musun,kendı içtiğinden mı 1 kasık werıyorsun..Aktardan mı aldın rezene kımyonu?Kocan da fena laf etmıs hee...Ben de aynı durumdayım aynaya bakmak ıstemıyorum bıle yanı..Tayt ve ustune de atıyorum bısey öyle dolanıyorum..İyi yapmıssın sen bakıma baslamakla..Bebekle mı gıttın kuaföre ..
Ayneeennn bız de 11 aydır öyleyiz..Ben cok tırsıyorum bu yıne gerdek gıbı olur sanırım acır da gıbı gelıyor ..Korkum cok..Bir de kızlaarr memelerde sütle nasıl olacak o iş ben de bunu anlamadım:)))))
HEMŞİRE yahu kolık ıcın biz humanann rezene cayı ,zinco damla denedık,sıcak su torbası ayaklarına koyuyoruz ..Bazen sırtına veya karnına koyuyorum gaz cıkarsın dıye...Bir de doktor en son care sab dıye bı ılac dedı..Arkadasım denemıs cok ıse yaramıs haberın olsun doktora sor ıstersen..
KIZLAR siz rezene kendınız mı ıcıp ıctıgınız caydan mı werıyorsunuz bebelerınıze??Bız humanayı hem de 50 ml werıyoruz hatta 100 werın yazıyor..Cok mu kı?Gercı onda bıle delıksız uyumuyor..Bİr de sezeryan olanlar mekık gıbı hareketlere ne zaman baslarız,doktora soran oldu mu??Bir de korunmadan bırlıkte olsak olmaz mı,süt werırken en az ılk 3 ay korunmus olunuyormus da..??...
Merhabalar.Bende oğlumu 02.02.2012 tarihinde kucağıma aldım çok şükür yarın 40.mız çıkacak.Çoğumuz gaz sancısından müzdaribiz,bize iyi gelen bi yöntemi paylaşmak istedim belki uygularda faydasını görürsünüz.oğlum gaz sancısında kıvranmaya başladığında önce bebek yağıyla karnına saat yönünde masaj yapıyorum,sonra kasıklarına bacaklarına ve topuklarına.Bacaklarına bisiklet çewirme hareketi yapıncada rahatlıyor.En son üzerini giydirdikten sonra kucağıma alıp sırtına fön makinesi tutuyorum,hem ısıyla bağırsakları rahatlıyor hem fön makinesi anne karnında duyduğu seslere yakın olduğu hemde benim kokumu hissettiği için sakinleşiyor kısaca fön makinesini deneyin derim ama sıcaklığına dikkat edin orta ayarda elinizle sırtına ve ayaklarına masaj yaparak uygulayın.Ayrına hergün mutlaka gaz için papatya we rezene çayı içiyorum sütümün artması içinde ısırgan otu çayı we hümana tüketiyorum. Birde bizim çocuk dr.muz bana baharatı tamamen yasakladı kimyon dahil hiç bi baharatı tüketmiyorum bebeğim sanki biraz daha sakinleşti baharatı kesince. Hepinize bebeklerinizi sağlıkla büyütmenizi diliyorum
Selam kızlar ,
Bgn kızım gece o kadar çoook yedi kii ilk kez gece 6 saat aralıksız uyudu ..Bu benı bıraz endıselendırdı ..Çocugumu ac bırakmıs mı oldum dıye...Acaba cok yıyınce aclık duymayıp mı uyanmadı ki..Bu normal mı kızlar..??Bir de EMZİRİRKEN BEBEGINIZ MEMEYI BIRAKMIYORSA NASIL BIRAKTIRDIGINIZI SÖLER MISINIZ CENESINI CEKIYORUM AMA HEM CANIM YANIYOR ,HEM O SINIRLERNIYOR...ne yapsam kı?
BENİMOLAN
Benımkınde de capak basladı 2 gundur,gercekten de ewde hıc sapka takmadım ben ..Az önce sütümden sürdum pamukla bakalım ne olacak..
benim bebegim 3. ayda alıştı biberona emzigede 3 saatte bir emziriyordum 3 saat sonunda emzirmedim emziği verdim attı ama inatla verdim sonunda lıştı öyle dene istersen birde biberon değiştirmektense ucunu degiştir belki ucu hoşuna gitmiyordurya şu biberona nasıl alıştırdınız ,ben mi beceriksizim, bana da taktik verin..aventin biberonunu kullanıyorum ama degistircem,bir de oyle denicem..
Gecen hafta eşim yarısını doke moke zorla vermişti ama bu hafta hicbir sekilde almamış ve ben eve donmek zorunda kaldım..
ögürüyor biberon ya da emzik verince agzına,öghh yapıyor... devite de oyle yapıyor kaşıkla veriyorum kaşıga ögürüyor.. sinir oldum.. kursumu iptal edecegimboşuna para odemeyeyim diyorum.. bi biberon degisikligi yapalım..
emzik evde 4 tane var işe yaramadı hicbiri ......... :S bakalım biberon degisikligi yarayacak mı ??
tam olrak bılmıyorum ama dıker herhalde meme ucunu umraım olmaz ama cok kotuyumm allah kımsenın basına vermesın saol canım
KIZLAR SON 3 GUNDUR FARK ETTIGIM GIBI;BEBEGIM GÖGSUMUN UCUNU ALDIGINDAN DOLAYI BİR SÜRÜ SEY OKUYUP DENER OLDUM..TAM BASARDIK SANARKEN YINE ACI ICINDE KIVRANDIGIMI FARK ETTIM...MAALESEF GÖGUS UCUMU ALIYOR VE AGZINI BILE ACMAK ISTEMIYOR MEMEMI GÖRUNCE..4 PARMAK ALTTA OLANI DENİYORUM AMA YOK YOK YOK ...BEN BİTTİM NE YAPACAGIMI BILEMIYORUM..GUNISIGIM AYNI DURUMDAYIZ MAALESEF BIBERONLA ALAKASI OLURMUS GENELDE(KIZIM TAM MEMEMI KAVRIYOR,BU KEZ DE YUTMUYOR..HATTA GÖGUS UCU YARAMIZLA BERABER SÜTÜMÜZÜN AZ GELISININ DE TEK SEBEBI ''yanlış emzirmek ''VE DAHA DA BETERİ SÜT KALMASIN DIYE SAĞMAK ZORUNDAYIZ...BU DA CANIMI YAKMAYA BASLADI ...NE YAPACAGIMI HIIIICCC BILMIYORUM........
biberon tutmaması ne kadar güzel aslında ama evde olmadığın zaman şırıngayla verdirebilirsin diğer topiklerde okumuştum biberonu tutarsa memeyi bırakır diye şırıngayla vermişler sütü
wAYY BE SEN IYİ UGRAsıyorsun canım tebrıkler .Her altını acısta bunu mu yapıyorsun gercekten.MasallahSewındım ıshal olmadıgına iyi barı doktora gerek kalmadı şeker.
kızlar aman dıkkat edın mama konusunda
bız fazla mama tuketmıyoruz sıkısınca tuketıyoruz ve sanırım cok buyuk bı sorun atlattık
dun evvelsı gece sut yetersızlıgınden dolayı humananın mamasını verdım 30ml.
3 haftada tuketılmelıymıs acıldıgı taktırde. sanırım ben gecırdım o sureyı sık mama tuketmedıgımız ıcın ve o gece kabus gbıydı..
emdırdım altını aldım derken nıhle hala aglıyordu. meme cektıkce agladı bı baktım sut aaaazzzz..
mama yaptı babası ıctı bı hısım. derken 2,30 gıbı uyudu. saat 4 de bı feryat fıgan yırtıyo ortalıgı kaldırdıgım gıbı
fırkırtırcasına dehset bı sekılde kustu. onu temızlerken bı 10dk snra ıshal bıcımınde kakasını yaptı ama ortalık battı sırtına kadar.
elım ayagıma dolandı.kakasını aldım yıne kustu dusununkı yesıl kusana kadar kustu yavrum
ıcım aglıyordu..
saat 6 ya geldı tabı bırz emdırdım mıdesı rahatlasın dıye ama zar zor aldı memeyı.
sukurkı o kadarla kaldı cok korktum zehırlendı dıye. sanırım mıdesını ve bagırsaklarını bozdu mama.
aman suresıne dıkkat edın.
sımdı aptamıl aldım 4 hafta onun kullanım suresı
bırde rezene ve anne sutu arttırıcı cay aldım kullanmadım henuz bakalım ıse yarayacakmı
aventin ekstra ucu yokmuş yani kaucuk falan yok..başka biberonlarla da uyum saglamıyormuş, nuk aldık bakalım nolcak.. 3 ayda alıştıgına göre benim biraz daha sabırlı olmam gerek :)) 13 mayıssssssssssss :)))benim bebegim 3. ayda alıştı biberona emzigede 3 saatte bir emziriyordum 3 saat sonunda emzirmedim emziği verdim attı ama inatla verdim sonunda lıştı öyle dene istersen birde biberon değiştirmektense ucunu degiştir belki ucu hoşuna gitmiyordur
hiç duymamıştım canım demek bebegim iyi bir şey yapıyor ama annesini özgür bırakmadıgı icin kotu bişey :) şırınga bildigimiz şırınga mı nasıl yani ??
aynen öyle kaynattıgım 2 litre su oluyor birini termossuz saklıyorum birini termosla, ikisini ılıştırıp kabımıza dokup normal pamukla silip,makyaj pamuguyla kurluyorum :)) geceleri 2 actıgımda sorun oluyor suyu boşalt falan kotu ama genelde 1 kere uyanıyor sagolsun :))
netten oyle okumustum ben ilk zamanlar pamukla temizleyin yazıyordu ,ben de eve geldiğimiz andan beri pamuklarla ugrasıyorum..
dışarıda ıslak mendille temizlediğimde soguk oldugundan tepki veriyor..
ben de artik suyla temizliyorum. 2 gun oncesine kadar unibaby kullandim, baktim poposu kizarmaya basladi dedim bu boyle olmucak ki zaten para da yetismiyor:))) annem yumusak tulbentleri ufak ufak kesti, altini temizlerken ilik suyla islatiyorum oyle temizliyorum valla sonra da tulbenti beyaz sabunla yikiyorum. yoksa olmucak yani sonucta islak mendillerin icinde ne oldugu belli degil kimyasallar tamamen...
kızlar bebegım hasta oldu burnu tıkalı nefes zor alıyor zor yutkunuyor mıdesı bulanıyor yutkunurken
memeyı bıle zor ıcmeye basladı
doktor surup vermıstı ama daha arttı hastalıgı
ınternetten baktım otrı bebenın aspıratoru varmıs
sız kullandınızmı ıse yarıyormu
hiç duymamıştım canım demek bebegim iyi bir şey yapıyor ama annesini özgür bırakmadıgı icin kotu bişey :) şırınga bildigimiz şırınga mı nasıl yani ??
aynen öyle kaynattıgım 2 litre su oluyor birini termossuz saklıyorum birini termosla, ikisini ılıştırıp kabımıza dokup normal pamukla silip,makyaj pamuguyla kurluyorum :)) geceleri 2 actıgımda sorun oluyor suyu boşalt falan kotu ama genelde 1 kere uyanıyor sagolsun :))
netten oyle okumustum ben ilk zamanlar pamukla temizleyin yazıyordu ,ben de eve geldiğimiz andan beri pamuklarla ugrasıyorum..
dışarıda ıslak mendille temizlediğimde soguk oldugundan tepki veriyor..
canım cok geçmiş olsun..
aventin ekstra ucu yokmuş yani kaucuk falan yok..başka biberonlarla da uyum saglamıyormuş, nuk aldık bakalım nolcak.. 3 ayda alıştıgına göre benim biraz daha sabırlı olmam gerek :)) 13 mayıssssssssssss :)))
kızlar bebegım hasta oldu burnu tıkalı nefes zor alıyor zor yutkunuyor mıdesı bulanıyor yutkunurken
memeyı bıle zor ıcmeye basladı
doktor surup vermıstı ama daha arttı hastalıgı
ınternetten baktım otrı bebenın aspıratoru varmıs
sız kullandınızmı ıse yarıyormu
geçmiş olsun canım.
otribebeyi benn kullanıyorum.taa en bsşından beri onu almıştık biz.sonra doktorumuzda onu önerince devam ettik.benim bebeüiminde burnu çok tıkanıyo.önce tek kullanılmık plastik tüp şeklinde deniz suyu var onu damlatıyoruz burnuna,daha sonra aspiratörle çekiyoruz burnundaki böcekleri,rahatlıyo yavrum,ben memnunum otribebeden
ben aldım ama kullanmadım daha
20 liraydı fiyatı
bebeğin burnuna giren ince bi tarafı var ve sünger var altında sıvı sümük bu süngerde birikiyo
ve hortumu var hortumun ucundanda sen nefesinle çekiyosun sümüğü
otri yerine ucunda pompası olan minik aspiratörlerdende alabilirsin
aynı işi görür bence
geçmişolsun canım((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?