- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.501
selam kızlar bugün canım sıkkın
uzayan sarılıgımızın nedeni idrar yolları enfeksiyonuymuş
antibiyotige başladık malesef
ögleden sonrada ultrason çektirecez
inşallah ciddi bişey degildir dua edin lütfen
idrar yolu enfeksiyonu belirtisi yoktu bizde doktor tahlil yaptıgımız iyi oldu erken teşis ilerideki rahatsızlıkları önleriz dedi
inşallah böbreklerde falan bişey yoktur
bennebileyim canım bugün doktor sütharici hiçbişey verme dedi,hatta su veriyormun dedi bana
ama ben su vernmiyorum 1-2 defa rezene kimyon vermiştim ama onuda verme dedi
sizde çokzor durumda kalmadan vermeyin
gerçekten çamaşırcı karısı gibi olmuştum,koca soguyacaktı artık ama çekidüzen verdim kendime,
bebegi kız kardeşim ve kayınvalideye bırakıp gittim,sütte sagmıştım sorun olmadı,
buklem açıkçası bendede var bi sogukluk ama eşime hissettirmemeye çalışıyorum
çok alıngandır,kendiyle ilgili zannedim çok bozulur
bilmiyorki banyo yapmak bana çok agır geliyorr
hiç duymamıştım canım demek bebegim iyi bir şey yapıyor ama annesini özgür bırakmadıgı icin kotu bişey :) şırınga bildigimiz şırınga mı nasıl yani ??
aynen öyle kaynattıgım 2 litre su oluyor birini termossuz saklıyorum birini termosla, ikisini ılıştırıp kabımıza dokup normal pamukla silip,makyaj pamuguyla kurluyorum :)) geceleri 2 actıgımda sorun oluyor suyu boşalt falan kotu ama genelde 1 kere uyanıyor sagolsun :))
netten oyle okumustum ben ilk zamanlar pamukla temizleyin yazıyordu ,ben de eve geldiğimiz andan beri pamuklarla ugrasıyorum..
dışarıda ıslak mendille temizlediğimde soguk oldugundan tepki veriyor..
canım cok geçmiş olsun..
aventin ekstra ucu yokmuş yani kaucuk falan yok..başka biberonlarla da uyum saglamıyormuş, nuk aldık bakalım nolcak.. 3 ayda alıştıgına göre benim biraz daha sabırlı olmam gerek :)) 13 mayıssssssssssss :)))
bak tülbent iyi fikir :)) hem makyaj pamugu kullanmak zorunda kalmam .. ee ıslak mendil kadar pahalıya gelmese bile makyajpamugu da normal pamuk gibi ucuz degil...
sagol tatlım valla kurulama olayını ben mendille yapayım :))
bende yaza kadar boyle devam edicem yazın geceleri ve dışardayken kullanırım,ıslak mendili..evdeyken yine devam su taşımaya :))
vallahi aşkla yapıyorum yeter ki saglıklı olsun,hic üşenmem...
bu arada bebeklerinizin agzında tükürük oluyor mu... benimki köpürtüyo arada agzını :S arada da tükürügünü yutuyoo , tıkanıyoo
kızlar bebegım hasta oldu burnu tıkalı nefes zor alıyor zor yutkunuyor mıdesı bulanıyor yutkunurken
memeyı bıle zor ıcmeye basladı
doktor surup vermıstı ama daha arttı hastalıgı
ınternetten baktım otrı bebenın aspıratoru varmıs
sız kullandınızmı ıse yarıyormu
bende serum fızyolojık verıyorum ama acmıyor burnunu
bu otrıbebenın agızdan cekenını mı kullanıyosun yoksa oksıjen verır gıbı agıza burna takılanı var ondan mı kullanıyosun
ınternette ıkı sekılde gordum de aklım karıstı
tesekkur ederımcanım geçmiş olsun sarılık kötü bişey uzun sürmesi daha da zordur eminim inş bişey çıkmaz ve çabucak geçer
bilmiyorum nasıl bi şırınga ama biberona alışmasından iyidir diye düşündüm yoksa memeni tutmakta zorlanır
tükürük konusu bizdede mevcut resmen kendi tükmüğüyle boğulacak gibi tıkanıyo
çok geçmiş olsun burun tıkanıklığı için serunfizyolojik kullanıyorum ben ama senin bebeğinin burun tıkanıklığı ,hastalığına bağlı sanırım ..
aspırator dediğin buhar makinası gibi bişey mi? :44:
ağızdan çekilenini almıştık,diğerini hiç görmedim ben.
serumu verdikten sonra aspiratörlede çekersen daha iyi sunuç verir.
ısırgan çayını nasıl kaynatıyorsun canım.otunu mu tohumunumu kullanıyorsun
kızlar bebegım hasta oldu burnu tıkalı nefes zor alıyor zor yutkunuyor mıdesı bulanıyor yutkunurken
Selam kızlar ,
Bgn kızım gece o kadar çoook yedi kii ilk kez gece 6 saat aralıksız uyudu ..Bu benı bıraz endıselendırdı ..Çocugumu ac bırakmıs mı oldum dıye...Acaba cok yıyınce aclık duymayıp mı uyanmadı ki..Bu normal mı kızlar..??Bir de EMZİRİRKEN BEBEGINIZ MEMEYI BIRAKMIYORSA NASIL BIRAKTIRDIGINIZI SÖLER MISINIZ CENESINI CEKIYORUM AMA HEM CANIM YANIYOR ,HEM O SINIRLERNIYOR...ne yapsam kı?
BENİMOLAN
Benımkınde de capak basladı 2 gundur,gercekten de ewde hıc sapka takmadım ben ..Az önce sütümden sürdum pamukla bakalım ne olacak..
Isırganın ot olanını kullanıyorum canım.cam demliğe içeceğim fincan sayısı kadar tatlı kaşığıyla ısırganı koyuyorum üzerine kaynamış suyu döküp 10 dk demlenmesini bekleyip içiyorum.Sen başka bişi kullanıyomusun sütün artması için?ben bide hümana içiyorum.
Çok geçmiş olsun benimde bebeğim grip oldu we otribebenin ağızdan çekileninden kullanıyorum önce serum fizyolojik damlatıyorum burnuna sonra aspiratörle çekiyorum ben memnun kaldım..
Isırganın ot olanını kullanıyorum canım.cam demliğe içeceğim fincan sayısı kadar tatlı kaşığıyla ısırganı koyuyorum üzerine kaynamış suyu döküp 10 dk demlenmesini bekleyip içiyorum.Sen başka bişi kullanıyomusun sütün artması için?ben bide hümana içiyorum.
Çok geçmiş olsun benimde bebeğim grip oldu we otribebenin ağızdan çekileninden kullanıyorum önce serum fizyolojik damlatıyorum burnuna sonra aspiratörle çekiyorum ben memnun kaldım..
Cam demlık mı?Neden camda?
Kızlar cok teşekkurler meme bıraktırma taktıgınızı uyguladım basardım ..Artık caktırmadan serce parmagı sokup halledıyorum ,en azından hem göğsum acımıyor,hem de damak dusmesı olmaz ınsallah ..Taktıklerınız ıcın tekrar tesekkur ederım ..
AMA MEMEMI HA-LA TUT-TU-RA-MI-YO-RUUMMMM VE BIR SURU VIDEO ,RESIM,ACIKLAMA OKUDUM AMA YA AGZINI TAM ACMIYOR,YA CANIMI YAKMAYA DEWAM EDEREK EMIYOR,YA DURUSUNU DUZGUN YAPAMADIGIMDAN COCUK IKI BÜKLÜM KALIYOR YA DA BEN SIRTIMI DAYAYAMIYORUM ...YANI MUTLAKA TAM BIR POZISYONDA COCUGUN AGZINA GÖGSUMU TIKAYAMADIM ..DELİRİYORUMM..BGN SÜTÜM DAHA DA AZALDI ..GUN GECTIKCE AZALIYOR((
yatağa uzanır vaziyette denesen? Bi arkadaşım öyle yapıyordu bebeği kendine doğru çekiyor ikisi de yan yatıyorlar bebiş alttaki memeden cuk cuk emiyordu
sağol canım..bende humana kullanıyorum bide onun kimyonlu rezenesini.ama faydasını gördümmü görmedimmi valla anlamış değilim.2-3 kutu humana bitirdim.başkada pek bşey yaptığım yok tam olarak belli olan.ne duyarsam yiyip içiyorum ama şunu yaptım çok faydasını götdüm dediğim bişe olmadı henüz.ısırganı da intereette araştırıken buldum,bi sorayım dedim.senfaydasını gördünmü mü ısırganın?
gecçmiş olsun cok ...Ben gecen gun otrıbebenın aspıratoru kullandım bence chıcconunkınden daha ıyı cekıyor...Tuzlu su damlatıp sümük cekınce rahatlar heralde..Grip olan bebege ne yapılabılır kı?Doktor tek bunu mu önerdı..Benmı kızım da hem öksuruyor,hem hep hırıltısı war..Bu arada kılo sormussun ya benımkı 3700 gram senınkı kac?
Cam demlık mı?Neden camda?
Isırgan otunu aldığım lokman hekim cam demlikte demlememi söledi canım o yüzden bende cam demlikte demliyorum.Buarada göğüslerinden yakınıyosun aynı dert bendede başgösterdi.Başta hiç öyle bi problemimiz yoktu ama şu son bi kaç günde göğüs uçlarım çatladı umarım ilerlemez daha fazla.Allah yardımcın olsun çok zor canın yanarak emzirmek.
Selam kızlar hemen okuduğum kadarını jet hızıyla cevaplıyorum burun tıkanıklığına wee nin pompa gibi bişeyi var 6 tl falan ama o kadar iyi temizliyorki anlatamam önce burun suyunu sıkıyosun hemen açılıyo sonra sıvıyı çeken ucunda bi yumuşak bişey var onu burnuna iyice sokuyosun hepsini temizliyor bu işlemi eşim yapıyor genel de oğlumuza çünkü ben sokamıyorum tıkanır diye.bizde de gaz sorunu hat safhada ne dedilerse yaptım yok anam çocuk yırtıyo ortalığı geçen gece dr gittik saat 2 di susmadı abartısız 2 saat ağladı sonunda bende ağladım gittik gaz dedi bi reflomu ne toz verdi iyi gelebilirde gelmeye bilirde dedi şansaymış 4 aylığa kadar sabır diyo adam gıcık oldum bide o saatte anababa günü gibiydi çocuk bölümü şaşırdım valla ne oluyo bu çocuklara şimdi eşim rezene çayı almış akşama getirecek onuda deniyeceğim bana sizlerde yardımcı olursanız mesaj atarak sevinirim pek giremiyorum geçmişi pek okuyacak vaktimde olmuyor anca mesajlara bakabiliyorum hepinize çok çok geçmiş olsun sabır diliyorum güzel anneler büyüteceğiz öyle yada böyle sabır sadece mucuk
Walla denerım canım sen sen ol ılk gunden tum kahve bolgeyı wer agzına bebegın ..Bak benım hem sütüm bu yuzden azaldı,hem cocuk bıberona alısınca da gögus ucunu almaya basladı ve yaralarım cogaldı ..(
Kızlar cok teşekkurler meme bıraktırma taktıgınızı uyguladım basardım ..Artık caktırmadan serce parmagı sokup halledıyorum ,en azından hem göğsum acımıyor,hem de damak dusmesı olmaz ınsallah ..Taktıklerınız ıcın tekrar tesekkur ederım ..
AMA MEMEMI HA-LA TUT-TU-RA-MI-YO-RUUMMMM VE BIR SURU VIDEO ,RESIM,ACIKLAMA OKUDUM AMA YA AGZINI TAM ACMIYOR,YA CANIMI YAKMAYA DEWAM EDEREK EMIYOR,YA DURUSUNU DUZGUN YAPAMADIGIMDAN COCUK IKI BÜKLÜM KALIYOR YA DA BEN SIRTIMI DAYAYAMIYORUM ...YANI MUTLAKA TAM BIR POZISYONDA COCUGUN AGZINA GÖGSUMU TIKAYAMADIM ..DELİRİYORUMM..BGN SÜTÜM DAHA DA AZALDI ..GUN GECTIKCE AZALIYOR((
inşallah canım sağ salim doğum yapayım da ben de bu emzirme konusunda çok takıntı yapıyorum şimdiden rüyalarıma giriyor. Umarım her şey sorunsuz olur, e süt azsa ve mama verilecekse bebek mecbur alışacak biberona iki düzeni birden tutturmak zor sanırım
buklecim ilgin için teşekkürler,çok şükür böbreklerimizde ve mesanede bi sorun çıkmadı
10 gün antibiyotik kullanacaz 1 ay sonra tekrar gidecez,inşallah geçer
kuzum şimdiden antibiyotige başladı çoküzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?