2012 Şubat Anneleri

yarın kırkımızı yapcagız ama ben taş falan toplamıcam,40 tane ayetel kürsü okuyacam suya onunlada yıkanırız,daha mantıklı geliyor bana siz nasıl yapacaksınız kızlar

yarın kırkımızı yapcagız ama ben taş falan toplamıcam,40 tane ayetel kürsü okuyacam suya onunlada yıkanırız,daha mantıklı geliyor bana siz nasıl yapacaksınız kızlar

bizimde 40 ımız bugündü.taş ı anneannem anneme demiş ama bende toplamadım.herkes kendi adetlerine göre 40 ını çıkartıyor nsanırım.biz de önce bebeğimi yıkadık.kovaya önce fincnla 40 fincan su koyduk.bide kovasının içine demir gibi sağlam olsun diye yüzük koymak gerekiyormuş,alyansımı koydum.sonra kovada bebeğimden kalan suyu bende banyoda yıkanırken üzerime dökmem gerekiyormu.amaaaaaaaaa yazarken aklıma geldi şimdi.ben unuutttuuuummmmm o suyu döktüm attııııımmmm...çok inanmam böyle şeylere ammmaaaa üzüldüm şimdi.tüh.bo abdestimi falan aldım.sonra binamızda 3 kapı gezdik.komşulara gittik.böyleymiş.
siz neler yapıyorsunuz.
onlarda bize ekmek,yumurta bişeyler verdiler :))))))

Ewet yoktu ama göğsüm yaraydı ve bıberon wermıstım benımkı Philips awentın yenıdogan yavas akıslı bıberonu ..Aslında bebegım memeyı felan bırakmadı hatta kucagıma geldıgı anda yolu bulup agzını acıyor açsa..Ama maalesef bıberon ucundan göğüs ucuma alıstı sanırım ..O)nu da 4-5 gundur fark ettım gece gunduz zıyan oldu artık bana..Yanında senın gıbı tecrubelı ve bılınclı bırı olunca stressız süt bol oluyor,ama benım önce kaynanam sonra annem wardı ..Kaynanamın yanında rahatca odada bebegımle kalamadım yatamadım..Uykumu alamadım..annem de cok geleneksel ve hıcbır dedıgımı yapmıyor ..Kendı bıldıgını okuyunca da stresten belkı de böyle oldu..Derdıme dert eklendı(
Şırıngayı cocugun agzına mı wercem nasıl yanı??Bilmiyorum bunu..Sen nasıl emzırıyorsun 4 parmak altta mı ?

Geçmiş olsun inşallah hemen düzelir kızının durumu ..Gecen gun gelen bır mısafırımız kızının altını her saat degıstır kız cocukları ıdrar yolu enfeksıyonu daha cabuk kapıyomus demıstı canım..Belkı onunla da ılgısı wardır..Süt dısında bısey werınce neden olmus kı ..Ayy ne zor dönemlerden gecıyoruz yaa..Allah sınıyor bızlerı ..40ı hayırlı olsun..Benım hıc fıkrım yok
40ınız hayırlı olsun ..Ne komık adetler war degıl mı:)))İyi ki alyansını unutup kovayı dökmemıssın kız:))) Bizim de yaklastı ama hıc fıkrım yok ..Ama dua okuyum bari ..

vallahı cnm cok korktum bı gorseydın benı varya elım ayagım dolandı
rabbım yardımcımız olsun.

ay cnm kullananlar cay ıcın ıyı dıyorlar
ama bılemedım
sakın sutun korumasına ınanarak beraber olma
tedbırını al anaaa 2. damat ıstemıyom ben
az zmn gecsın yahuuu.

kız valla iyi durmuş adamcagızlar 11 ay ne demek bizimki 2,5 ayda çatladı gün sayıyor
sanırım hamıle kaldıgım gunden bera hala ılıskıye gırmedım
ve amelıyat sonrası 2,5 ay bekleme kararı aldık.
ve ınanırmısınız benden hala leke gelıyor bu normalmıkı. :S
ben hamile kaldığımdan beri kardeşiz biz yandım bennn:18: 2 nisan hiç gelmesin ogün 40 ım çıkıyo da
bılmemmı bende aynen ole
bende 1-2 defa verdim çay,doktorumuz verme dedi gazı olursa zinco ver dedi,o daha iyi hemde bitkisek içerikli dedi
bende sancısı oldumu veriyorum zincıyu ama ben kendim rezene kimyon içiyorum bolbol
ben hala cesaret edıp yapmadım rezeneyı humananın kını aldım.
bakalım ne zmn cesaretlenecem:)
sorma anne sütü gibi yok ya mama çok zor geçmiş olsun dünürüm gelinim epey büyümüştür ama yakında istemeye gelcezzz
oooo buyudu tabıkı ele avuca gelıyor kafasını tutuyor.
hareketlı canıma okuyor
e gelın kahve yapmayı ogreteyım barıııı..
bnde paspal bı durumdayım kaslarım ataturk orman cıflıgı gıbı

vallahı sana ınanamıyorum
makyaj pamugu ıle usenmeyıp gecenın bı vaktı altını alıyorsun
bence alıstırma cnm
cok nazlı olur omrun boynca cekersın valla :d
sıl ıslak mendılle hassas cıltlere ozel olandan aldım bısecık olmuyor.
prımanınkısı guzel dene derım bence
su verıyorum cnm ben her gun. o sekılde agız kurulugu gecıyor.

ben her gun peceteyı buzerek temızlıyorum cnm bıraz nemlendırıyorum tahrıs olmasın dıye
cok tıkanıncada o serumlu bılmemneden damlatıyorum acılıyo:)

bizimde yaklaştı 40ımız kaynanam illa bizde yapalım dedi bakalım gidicez..bakalım bu ısrar üzerine nasıl bişey yapacak

sende haklısın canım hiç inkar etmiyorum annem olmasa nasıl olurdu halim bebeğim böyle iyi bakılır mıydı diye canım o parmak olayı bana çok saçma geliyo hastanedede 2 parmak emzirme diyolar.. bende alıştım 3 parmağım altta diğer ikisi yukarda emziriyorum ... bi çok emzirme tekniği var hangisi kolayına gelirse .. iş ki ucunu tutmasa bebeğin

bende innmamda adetten diye yapacaz işte,ama benim gezecek yerim yok,dışarısıda buz gibi kızı çıkaramam

Geçmiş olsun inşallah hemen düzelir kızının durumu ..Gecen gun gelen bır mısafırımız kızının altını her saat degıstır kız cocukları ıdrar yolu enfeksıyonu daha cabuk kapıyomus demıstı canım..Belkı onunla da ılgısı wardır..Süt dısında bısey werınce neden olmus kı ..Ayy ne zor dönemlerden gecıyoruz yaa..Allah sınıyor bızlerı ..40ı hayırlı olsun..Benım hıc fıkrım yok

40ınız hayırlı olsun ..Ne komık adetler war degıl mı:)))İyi ki alyansını unutup kovayı dökmemıssın kız:))) Bizim de yaklastı ama hıc fıkrım yok ..Ama dua okuyum bari ..[/QUOTE]
canım saat başıda alt degiştirilmezki ilk zamanlar 2 saatte bir degiştiriyordum, şimdi 3 saat oluyor geceleri zaten zor uyutuyorum hiç uyumaz bu sefer
sudan bakteri geçmiş olabilir diye üşündü doktor ama biz su vermiyoruz zaten,riske atma vererek dedi
mamayı kastetmiyor tabi,ama artık ben su rezene falan vermicem

nihlemm kocanı tebrik etmek lazım,ben bizimkine 2,5 ay bekleyelim desem kuma getirir vallahi,bari kendine bak azcık, kızında büyüdü bırak evi o tmizlesin sende dışarı çık

kaynanada yap canım evine birileri gelirse sinir oluyorsun onun evine dolsunlar gelen

Kızlaar 2saat uyumusum az önce ..Ohhh dunya warmıs resmen kendıme geldım yaw...

Ben de sizdenım yaw zamanım gelmek uzere bakalım ne yapacagızz...Tırsıyorum beennnn kız nıye 2,5 ay dedınız ne oluyor kı o sürede,ben de uzatayım söyle de...??Çok komıksınn kıızz nıhleee Ataturk orman cıftlıgı kıllarına bayıldım..Ben de bıyık bırakıyorum cok yakıstı.:)))

Ben de degıstırmem o kadar yahu ,hatta gece sırf uyanacak dıye zawallının altını degıstırmıyorum kaldırdıgımda..Sen de öyle yapıyor musun??Benım koca da sabırlı cıktı bakalım sonumuz hayır olsun..Sen ne guzel basladın bakımına ben darmadagın haldeyım yahu..Bir de su emzırememe sorunum benı yıktı ıyıce...Sen kac parmak emzırıyorsun enıce??

sürekli sallanmak istiyor, bırakınca hemen uyanıyooorr ben de uyumak istiyorum o uyuyunca ama nerdeeee....

bende bakım yapmak istiyorum eltim geçen bebek görmeye geldiğinde acaip hoş görünüyodu sinirlerim bozuldu dip boyasını yeni yaptırmış saçlar fönlü,makyaj,kaş bıyık süperdi bide acaip şıktı..

bide kendime baktım resmen yıkıldım oysa ki hamileyken bile ondan daha bakımlı ve güzel olduğumu düşünüyodum şimdi moralim sıfır oldu

Kizim uyumuor fildir fildir yaws
uyumak istiorum hatun izin vermior resmen

uyumaz ferayım üzme kendini alıştır artık kendini

sürekli sallanmak istiyor, bırakınca hemen uyanıyooorr ben de uyumak istiyorum o uyuyunca ama nerdeeee....

herkesin sorunu aynı 1 kaç aya düzelicekler ama o zamanada çoğumuz işine dönücek yada çoktan pert olmuş olucak

selamlar 22 şubat akşam 9 da kızım genel anestezi ile doğdu uzun süredir girremiyorum ama sanırım hepimizin sorunu aynı uykusuzluk benim kızımda gece uyumuyor .....

günaydın diyen kaçmış uyandı sıpalar demekki...bu gece bende ohh dedim oğlum 12 olmadan yattı bi uyurum dedim anam bi uyandı gece 2 de daha 4 buçuğa kadar uyumaz ağladım artık siniriden uykusuzluktan gazını çıkardım altını aldım salladım yok yok uyumadı sonra emzirdim anca 5 e gelirken yattı yoksa kafayı yiyordum...eşimde yanımızdaki kanepede yatıyo holuyo yorgunluktan onada bişey diyemiyorum çok zor çok..şimdi sabah 9 da uyandı yıkadımda uyurken kaçtım yanınıza..bugün eşimde evde....o evdeyken en azından daha rahatım...ağlarsa bi nebzede olsa bakar diye aklım kalmıyo içerde..pc benm bşka odada çünkü uzakta....sizlerdede aynı dert var sanırsam..ahh ne zaman büyüyeceklerde adam gibi uyutacaklar bizi yaaa doğum yaptığımdan beri uykuya hasretim..

kızlaarrr günaydınnn...sizin bebeklerınız de tam kusacakken basını yukarı dogru kaldırıyor mu refleks olarak???Benimki her yedıgını cıkartıyor,üstelık de kafaAyı yukarı cewırdıgı ıcın uyuyamıyorum ona bakmaktan..Herm de yan yatma yastıgıyla uyudugu halde kafasını pat dıye cewırebılıyor...

kızlaarrr günaydınnn...sizin bebeklerınız de tam kusacakken basını yukarı dogru kaldırıyor mu refleks olarak???Benimki her yedıgını cıkartıyor,üstelık de kafaAyı yukarı cewırdıgı ıcın uyuyamıyorum ona bakmaktan..Herm de yan yatma yastıgıyla uyudugu halde kafasını pat dıye cewırebılıyor...

ohh ohhh saatler olsun kırk çıkmış darısı başıma..ama bnm hala dikişlerim düşmedi normal doğum yaptım yarın 20 günlük olcaz bu normalmi kızlar bilen varsa bana msj atsın nolur yaaa korkuyorum bakamıyorum orama valla:18:

taşta olurmuş olan altınları suya koymakta sarılığı için iyi gelirmiş bide kızlar kırkında kim yıkarsa bebeği huyu ona çeker derler ben babasına yıkatcam inş bi aksilik olmazsa o gün aklınızda olsun bide kırk kaşık u maşarbaya koyup onu dökücekmişiz bebeğe ve kendimizde yıkanınca başkası suymuzu kırk kaşık yapcakmış aklınızda olsun kendiniz yapamıyorsunuz kapı kapı gezme bizdede var yumurta verrler komşular

tünaydınnnnnn ..... uyku haram bize öğlen oldu ama...niye öle yapıyo acaba çokmu emiyor benmki çok emince kusuyo vede yan yatınca genelde çıkarıyo sinir oluyorum kusmuk kokcak diye hemen değişiyorum üzerini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…