- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.521
üzülme canım benim en azından sarılığı geçecek süreklide kullanmayacak ya sıkma canını..anne olmak çok zor herşey nasılda üzüyo yıpratıyo
yarın kırkımızı yapcagız ama ben taş falan toplamıcam,40 tane ayetel kürsü okuyacam suya onunlada yıkanırız,daha mantıklı geliyor bana siz nasıl yapacaksınız kızlar
ilk başlarda böyle bi sorun yoktu sizde öyle hatırlıyorum .. biberonu alan bebek anne göğüsünü bırakıyo canım ( kimse yanlış anlamasın geneli için diyorum) hangi marka biberon kullanıyosun? biliyosun tazzikli geliyosa biberondan onla içmeye alışmıştır.. mememden başka bişey vermiyorum ben artık yalancı meme olarak kullanmasınada ses çıkarmıycam ..
bide sende biberonu kessende şırınga falan deneyip üstüne memeni falan versen düzelir belki.. çaresizlik zor valla allah yardımcın olsun
buklecim ilgin için teşekkürler,çok şükür böbreklerimizde ve mesanede bi sorun çıkmadı
10 gün antibiyotik kullanacaz 1 ay sonra tekrar gidecez,inşallah geçer
kuzum şimdiden antibiyotige başladı çoküzülüyorum
bizimde 40 ımız bugündü.taş ı anneannem anneme demiş ama bende toplamadım.herkes kendi adetlerine göre 40 ını çıkartıyor nsanırım.biz de önce bebeğimi yıkadık.kovaya önce fincnla 40 fincan su koyduk.bide kovasının içine demir gibi sağlam olsun diye yüzük koymak gerekiyormuş,alyansımı koydum.sonra kovada bebeğimden kalan suyu bende banyoda yıkanırken üzerime dökmem gerekiyormu.amaaaaaaaaa yazarken aklıma geldi şimdi.ben unuutttuuuummmmm o suyu döktüm attııııımmmm...çok inanmam böyle şeylere ammmaaaa üzüldüm şimdi.tüh.bo abdestimi falan aldım.sonra binamızda 3 kapı gezdik.komşulara gittik.böyleymiş.
siz neler yapıyorsunuz.
onlarda bize ekmek,yumurta bişeyler verdiler :))))))
giza canım sag sütünü ancak o şekilde ögrenebilirsiniz,
eger sütün yetiyorsa tek meme yeterliki ben daha hiç iki meme vermedim,yetmiyor aglıyorsa digerini ver,
birde emzirdikten sonra mama vermeyi dene eger mamayı içerse sütün yetmiyor demektir
bennebileyim biz gündüz çok uyarıyoruz çocugu kucaktan kucaga gezip duruyor,gündüz kesinlikle yatagında yatmıyor,ama akşam oldumu yada gece hiç ses çıkarmıyorum memeyi veriyorum alt degiştiriyorum ama çıt yok sonra yatagına yatırıyorum hemen uyuyor gazı yoksa tabi,
gece gündüz ayırımına başlamak lazım bencede
nihlem canım çok geçmiş olsun,
yavrum nasıl aglamıştır ama iyiki kusmuş atmış vücudundan
mamanında bu sıkıntısı var işte
emziriyorsun bozuldu koktu tarihi geçti derdi yok
allah sütümüzü bol etsinde mamaya gerek duymayalım
senin zaman hemen gelmiş allah yardımcın olsun ama kocalardan kaçış yok mama daha çok gaz yapar diye biliyorum aman ihmal etmeyin gazlarını çıkarmayı oda huzursuz ediyo bi kolumda esad yazıyorum şuan durnuyo veled bugün yaaa sıkıldım iyice..hazır evdeyken uyuduklarında sizde uyuyun en azından gece asabi olmazsınız
ben bebeğe çay falan vermeye karşıyım yaaa emziriyorsan bence sen iç..bide kızlar unutmayın bebeklere ne verirseniz çay vs gibi o kadar sütün koruyuculuğu gidermiş hamile kalma şansı yükselirmiş aman çok dikkat edelim valla ben çok tırsıyorum...:18:
kız valla iyi durmuş adamcagızlar 11 ay ne demek bizimki 2,5 ayda çatladı gün sayıyor
ben hamile kaldığımdan beri kardeşiz biz yandım bennn:18: 2 nisan hiç gelmesin ogün 40 ım çıkıyo da
ben hala cesaret edıp yapmadım rezeneyı humananın kını aldım.bende 1-2 defa verdim çay,doktorumuz verme dedi gazı olursa zinco ver dedi,o daha iyi hemde bitkisek içerikli dedi
bende sancısı oldumu veriyorum zincıyu ama ben kendim rezene kimyon içiyorum bolbol
oooo buyudu tabıkı ele avuca gelıyor kafasını tutuyor.sorma anne sütü gibi yok ya mama çok zor geçmiş olsun dünürüm gelinim epey büyümüştür ama yakında istemeye gelcezzz
bnde paspal bı durumdayım kaslarım ataturk orman cıflıgı gıbıbenim kocaman kaldı canım korsede giymiyorum çok sıkılıyorum,6 kilo fazlam var ama hiçbir eski kıyafetim olmuyor, bugün yeni bişeyler aldım artık kendime
dünde saçımı kestirdim süslendim püslendim,
kociş çok begendi
çamaşırcı karısı gibiydin şimdi düzeldin dedi
gerçektende fotograflara bakıyorum perişen bir haldeymişim
karar verdim artık pijamayla dolaşmıcam evde
yoksa koca iyice soguyacak benden
bak tülbent iyi fikir :)) hem makyaj pamugu kullanmak zorunda kalmam .. ee ıslak mendil kadar pahalıya gelmese bile makyajpamugu da normal pamuk gibi ucuz degil...
sagol tatlım valla kurulama olayını ben mendille yapayım :))
bende yaza kadar boyle devam edicem yazın geceleri ve dışardayken kullanırım,ıslak mendili..evdeyken yine devam su taşımaya :))
vallahi aşkla yapıyorum yeter ki saglıklı olsun,hic üşenmem...
bu arada bebeklerinizin agzında tükürük oluyor mu... benimki köpürtüyo arada agzını :S arada da tükürügünü yutuyoo , tıkanıyoo
kızlar bebegım hasta oldu burnu tıkalı nefes zor alıyor zor yutkunuyor mıdesı bulanıyor yutkunurken
memeyı bıle zor ıcmeye basladı
doktor surup vermıstı ama daha arttı hastalıgı
ınternetten baktım otrı bebenın aspıratoru varmıs
sız kullandınızmı ıse yarıyormu
yarın kırkımızı yapcagız ama ben taş falan toplamıcam,40 tane ayetel kürsü okuyacam suya onunlada yıkanırız,daha mantıklı geliyor bana siz nasıl yapacaksınız kızlar
Ewet yoktu ama göğsüm yaraydı ve bıberon wermıstım benımkı Philips awentın yenıdogan yavas akıslı bıberonu ..Aslında bebegım memeyı felan bırakmadıhatta kucagıma geldıgı anda yolu bulup agzını acıyor açsa..Ama maalesef bıberon ucundan göğüs ucuma alıstı sanırım ..O)nu da 4-5 gundur fark ettım gece gunduz zıyan oldu artık bana..Yanında senın gıbı tecrubelı ve bılınclı bırı olunca stressız süt bol oluyor,ama benım önce kaynanam sonra annem wardı ..Kaynanamın yanında rahatca odada bebegımle kalamadım yatamadım..Uykumu alamadım..annem de cok geleneksel ve hıcbır dedıgımı yapmıyor ..Kendı bıldıgını okuyunca da stresten belkı de böyle oldu..Derdıme dert eklendı (
Şırıngayı cocugun agzına mı wercem nasıl yanı??Bilmiyorum bunu..Sen nasıl emzırıyorsun 4 parmak altta mı ?
Geçmiş olsun inşallah hemen düzelir kızının durumu ..Gecen gun gelen bır mısafırımız kızının altını her saat degıstır kız cocukları ıdrar yolu enfeksıyonu daha cabuk kapıyomus demıstı canım..Belkı onunla da ılgısı wardır..Süt dısında bısey werınce neden olmus kı ..Ayy ne zor dönemlerden gecıyoruz yaa..Allah sınıyor bızlerı ..40ı hayırlı olsun..Benım hıc fıkrım yok
40ınız hayırlı olsun ..Ne komık adetler war degıl mı:)))İyi ki alyansını unutup kovayı dökmemıssın kız:))) Bizim de yaklastı ama hıc fıkrım yok ..Ama dua okuyum bari ..
bende innmamda adetten diye yapacaz işte,ama benim gezecek yerim yok,dışarısıda buz gibi kızı çıkaramambizimde 40 ımız bugündü.taş ı anneannem anneme demiş ama bende toplamadım.herkes kendi adetlerine göre 40 ını çıkartıyor nsanırım.biz de önce bebeğimi yıkadık.kovaya önce fincnla 40 fincan su koyduk.bide kovasının içine demir gibi sağlam olsun diye yüzük koymak gerekiyormuş,alyansımı koydum.sonra kovada bebeğimden kalan suyu bende banyoda yıkanırken üzerime dökmem gerekiyormu.amaaaaaaaaa yazarken aklıma geldi şimdi.ben unuutttuuuummmmm o suyu döktüm attııııımmmm...çok inanmam böyle şeylere ammmaaaa üzüldüm şimdi.tüh.bo abdestimi falan aldım.sonra binamızda 3 kapı gezdik.komşulara gittik.böyleymiş.
siz neler yapıyorsunuz.
nihlemm kocanı tebrik etmek lazım,ben bizimkine 2,5 ay bekleyelim desem kuma getirir vallahi,bari kendine bak azcık, kızında büyüdü bırak evi o tmizlesin sende dışarı çıkvallahı cnm cok korktum bı gorseydın benı varya elım ayagım dolandı
rabbım yardımcımız olsun.
ay cnm kullananlar cay ıcın ıyı dıyorlar
ama bılemedım
sakın sutun korumasına ınanarak beraber olma
tedbırını al anaaa 2. damat ıstemıyom ben
az zmn gecsın yahuuu.
sanırım hamıle kaldıgım gunden bera hala ılıskıye gırmedım
ve amelıyat sonrası 2,5 ay bekleme kararı aldık.
ve ınanırmısınız benden hala leke gelıyor bu normalmıkı. :S
bılmemmı bende aynen ole
ben hala cesaret edıp yapmadım rezeneyı humananın kını aldım.
bakalım ne zmn cesaretlenecem:)
oooo buyudu tabıkı ele avuca gelıyor kafasını tutuyor.
hareketlı canıma okuyor
e gelın kahve yapmayı ogreteyım barıııı..
bnde paspal bı durumdayım kaslarım ataturk orman cıflıgı gıbı
vallahı sana ınanamıyorum
makyaj pamugu ıle usenmeyıp gecenın bı vaktı altını alıyorsun
bence alıstırma cnm
cok nazlı olur omrun boynca cekersın valla :d
sıl ıslak mendılle hassas cıltlere ozel olandan aldım bısecık olmuyor.
prımanınkısı guzel dene derım bence
su verıyorum cnm ben her gun. o sekılde agız kurulugu gecıyor.
ben her gun peceteyı buzerek temızlıyorum cnm bıraz nemlendırıyorum tahrıs olmasın dıye
cok tıkanıncada o serumlu bılmemneden damlatıyorum acılıyo:)
bizimde yaklaştı 40ımız kaynanam illa bizde yapalım dedi bakalım gidicez..bakalım bu ısrar üzerine nasıl bişey yapacak
sende haklısın canım hiç inkar etmiyorum annem olmasa nasıl olurdu halim bebeğim böyle iyi bakılır mıydı diyecanım o parmak olayı bana çok saçma geliyo hastanedede 2 parmak emzirme diyolar.. bende alıştım 3 parmağım altta diğer ikisi yukarda emziriyorum ... bi çok emzirme tekniği var hangisi kolayına gelirse .. iş ki ucunu tutmasa bebeğin
Dsanırım hamıle kaldıgım gunden bera hala ılıskıye gırmedım
ve amelıyat sonrası 2,5 ay bekleme kararı aldık.
ve ınanırmısınız benden hala leke gelıyor bu normalmıkı. :S
bnde paspal bı durumdayım kaslarım ataturk orman cıflıgı gıbı
:)
bende innmamda adetten diye yapacaz işte,ama benim gezecek yerim yok,dışarısıda buz gibi kızı çıkaramam
canım saat başıda alt degiştirilmezki ilk zamanlar 2 saatte bir degiştiriyordum, şimdi 3 saat oluyor geceleri zaten zor uyutuyorum hiç uyumaz bu sefer
sudan bakteri geçmiş olabilir diye üşündü doktor ama biz su vermiyoruz zaten,riske atma vererek dedi
mamayı kastetmiyor tabi,ama artık ben su rezene falan vermicem
nihlemm kocanı tebrik etmek lazım,ben bizimkine 2,5 ay bekleyelim desem kuma getirir vallahi,bari kendine bak azcık, kızında büyüdü bırak evi o tmizlesin sende dışarı çık
Kızlaar 2saat uyumusum az önce ..Ohhh dunya warmıs resmen kendıme geldım yaw...
Ben de sizdenım yaw zamanım gelmek uzere bakalım ne yapacagızz...Tırsıyorum beennnnkız nıye 2,5 ay dedınız ne oluyor kı o sürede,ben de uzatayım söyle de...??Çok komıksınn kıızz nıhleee Ataturk orman cıftlıgı kıllarına bayıldım..Ben de bıyık bırakıyorum cok yakıstı.:)))
Ben de degıstırmem o kadar yahu ,hatta gece sırf uyanacak dıye zawallının altını degıstırmıyorum kaldırdıgımda..Sen de öyle yapıyor musun??Benım koca da sabırlı cıktı bakalım sonumuz hayır olsun..Sen ne guzel basladın bakımına ben darmadagın haldeyım yahu..Bir de su emzırememe sorunum benı yıktı ıyıce...Sen kac parmak emzırıyorsun enıce??
Kizim uyumuor fildir fildir yaws
uyumak istiorum hatun izin vermior resmen
sürekli sallanmak istiyor, bırakınca hemen uyanıyooorrben de uyumak istiyorum o uyuyunca ama nerdeeee....
Gunaydin herkeseeeee
Gunaydin buklisimmmm mCx : )
ohh ohhh saatler olsun kırk çıkmış darısı başıma..ama bnm hala dikişlerim düşmedi normal doğum yaptım yarın 20 günlük olcaz bu normalmi kızlar bilen varsa bana msj atsın nolur yaaa korkuyorum bakamıyorum orama valla:18:bizimde 40 ımız bugündü.taş ı anneannem anneme demiş ama bende toplamadım.herkes kendi adetlerine göre 40 ını çıkartıyor nsanırım.biz de önce bebeğimi yıkadık.kovaya önce fincnla 40 fincan su koyduk.bide kovasının içine demir gibi sağlam olsun diye yüzük koymak gerekiyormuş,alyansımı koydum.sonra kovada bebeğimden kalan suyu bende banyoda yıkanırken üzerime dökmem gerekiyormu.amaaaaaaaaa yazarken aklıma geldi şimdi.ben unuutttuuuummmmm o suyu döktüm attııııımmmm...çok inanmam böyle şeylere ammmaaaa üzüldüm şimdi.tüh.bo abdestimi falan aldım.sonra binamızda 3 kapı gezdik.komşulara gittik.böyleymiş.
siz neler yapıyorsunuz.
kızlaarrr günaydınnn...sizin bebeklerınız de tam kusacakken basını yukarı dogru kaldırıyor mu refleks olarak???Benimki her yedıgını cıkartıyor,üstelık de kafaAyı yukarı cewırdıgı ıcın uyuyamıyorum ona bakmaktan..Herm de yan yatma yastıgıyla uyudugu halde kafasını pat dıye cewırebılıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?