- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.601
kızlar dün görümcem aradı gülben ergenin programına bi doktor katılmış,telefon ile bi bayan bağlanmış.
1.5 aylık bebeğim var sitim çok az ek mama veriyorum ne yaapablirim diye sormuş
1-bol yeşillik demiş,
2-ham badem kavrulmamış,sade tuzssuz olanlarından suda bekletin hem suyunu için hemde yiyn demiş.
bi o kalmştı denemediğim ama mutlaka denicem.
sütü az olan anneler deneyelim bence!
QUOTE]
ewettttt yaaa dun annem bana dıyor kı sen mısın gulbenı arayan dıyo:=)))
kızlar dün görümcem aradı gülben ergenin programına bi doktor katılmış,telefon ile bi bayan bağlanmış.
1.5 aylık bebeğim var sitim çok az ek mama veriyorum ne yaapablirim diye sormuş
1-bol yeşillik demiş,
2-ham badem kavrulmamış,sade tuzssuz olanlarından suda bekletin hem suyunu için hemde yiyn demiş.
bi o kalmştı denemediğim ama mutlaka denicem.
sütü az olan anneler deneyelim bence!
QUOTE]
ewettttt yaaa dun annem bana dıyor kı sen mısın gulbenı arayan dıyo:=)))
Canim nasilsin nasil gidiyo mama verme durumun nedir 90 ml e gectinizmi kac saatte bir veriyon
Şu fizyolojik serum dedıgıız sey nedır tuzlu denız suyu mu ??Ayy kız benım ayaklar zaten 39-40tı yaa ..Büyürse ben bıterım..Ablan kılo wermedı mı hiç??Niye öle oldu kızzz....41 mı gıyecem sımdı hehee:==)))Reflu de butun bebeklerde yok mu kı ...Genelde cogu bebek yedıgını cıkartmaz mı ,bızımkınde mı sorun..?Mesela benımkı doydugunda bırakmıyor her werılenı gerı cewırmeden lıkır lıkır ıcıyor ,kıbarcık ..sonra da kusuyor:)
..[/COLOR]
yok canım okyanus suyu falan degil , bildigin su gibi bir şey ben de hamişken damla kullanamadıgım icin kullandım asidik değil,yakmıyor..
ablam kilo verdi o da aynı 39 du 40 alıyor :) gecen bayramda gittik onlara 2 cift erkek ayakkabısı var kapılarının önünde ,dedim kim var kimse yok dedi,bunlar kimin eniştenle benim dedi...yuhh dedim.. spor ayakkabısını erkek reyonundan almış :)) cok takılmıştık.. bende 38 giyiyorum eger hamileligimde ayakkabılarım olmaz falan sakın eski ayakkabılarını atma diye takılmıştık :))
ya belki ödemin kalmıştır dur bir 40 ın cıksın heyecanlanma fıstık
Arkadaşlar merhaba...ben uzun süredir giremiyorum ama aklım hep sizde...Ya bi yaramaz benim oğluşummu vakit bulupta giremiyorum ya siz hep burdasınız:)))Kime çektiyse artık:)))Yoksa evde tekim ondanmı bilmem...Valla kendime vakit ayıramıyorum dinlenmeyi özledim bide biz 2 aylık olduk artık 40uçurmalar falan evdede duramıyorum o da olabilir:)))Sizler nasılsınız hepinizi ayrı ayrı çok özledim...
bende seni merak ediyordum,sen gittin sessizleşti burası yawf..olay dogurdun olay oldun..ugra ara sıra yahu :))
günaydın canlar... sıpayı uyuttum anca geldim birtaraftan sallıyorum yoksa uyumuyor, dün gece yanımıza alıp uyuduk normalde onunla yatmıyorum alışmasın diye bunu istiyormuş sıpacık bir rahat uyku uyudum sonunda 4 defa uyandı mama yeyip uyudu 1 gündede alışmaz dimi? napıyım yorgunluktan ölmek üzereydim günlardir ne gece ne gündüz uyuttu buraya gelince rahatlıyorum tek değilmişim diye sizler nasılsınız? mama verenler kaç saate bir veriyor kaç ml veriyor lütfen yazsın
canım bir şeyi 3 gün tekrar etmezsen alışmıyormuş :))
Selam herkese.
Nasilsiniz demicem hal vaziyet ortada
allah yardimcimiz olsun valla.
Benim kuzum 14qunluk oldu buqun. Sutum qelior memeyi tutmayida %70 basardik zaten qenelde saqarak veriorum
fakat yetmior mamada veriorum mecburen.
Iki qecedir yediqini cikarmaya basladi. Dun qece ve ozellile buqece oluk qibi kustu resmen.
Acaba benmi usuttum yoksa saqlik ocaqina qittiqimizde onumu usuttum bilmiorum
dikis aqrikarim dewam edior oturamiorum popomun uzerine uff yeter artik insanliqima donmek istiorum ya(((
bebisim sabah 7de kurulu saat qibi uyanior yedirip altini aliorum ve bencilliqimden oqlene kadar kendisi uyanmadikca uyandirmiorum
cunku oluorum uykusuzluktan :s
8bucuk qibi uyuyup 12de uyanio.
Biraz etrafa bakinip tekrar yiyo uyuyo uyanio derken saat 3 tekrar aynisi derken ikinci derin uykuya qecio ve aksam 7 8 qibi uyanip qece 10da uyuyo qece yarisi 1bucuk qibi uyanip tekrar doyup 3te uyuyo ve sabah 7de tekrar baslioruz.
Sizce duzeni nasil ac borakmiorum dmi meleqimi :s
canım benimki de emiyor,gece 1 kere kalkıyor.. bugün dr a gittik 1 kilo almış 5 cm uzamış, yani doymasa gelişim olmazdı..bir de drum gece uykusunu bırak uyusun demişti ilk zamanlar..bizimki 3 günlükten beri uyuyor da :)) uyku da büyütür dedi.. o ona göre ayarlar kendini dedi.. bizimki yatmadan fazla emiyor.. hatta ben kusar diye vermek istemiyorum ama durmuyor :)) dr ac kalınca bebek aglar dedi..
gecen gün ilk defa ac bıraktık yemekten 1 sa sonra banyo yaptırıyorduk,bezini actık falan uyanmadı,bizde uyanınca yaptıralım dedik,banyoyu yaptık aman allahım nasıl agladı fecahattı .. normalde benim kızım mıkırdanıyormuş aglamıyormuşyıktı ortalıgı :))
Kızlar ebnim kzım da emzik almıyor, ne denesem olmadı. Sürekli memede, gece bile yanımda yatıyor ve emiyor. Beni emzik yaptı. Ne yapacağımı şaşırdım. Evde de çok bunaldım ya, kızım iki dakika uyusa hangi işe saldırsam şaşırıyorum. Ütü yap, ortalığı topla, makine doldur boşalt, üffff.. Herkes bu rahat zamanın diyor. Ne yaparız bilmiyorum.
benimki de almıyor sütümün oldugu kaba koydum emzigi emzigin ici süt doldu birazcık .. sonra verdim 5 dk bile tutmadı bıraktı .. ama ilk defa o kadar uzun sürdü tutması ve elleriyle de destekledi emzigi.. :)))
bence emzik olmaya alış :)) ben vazgectim .. belki kasmazsam alır :))
kızlar, gece bebeğiniz nerde yatıyor? eşinizle sizin yatağınızda mı yoksa beşiğinde mi? annemler gitti bu gece yatak odasına dönecez biz oğlumla da nerde yatırsak karar veremedik.
Canim nasilsin nasil gidiyo mama verme durumun nedir 90 ml e gectinizmi kac saatte bir veriyon
canım artık hiiiç takmıyorum we emzırme ugrasılarım dewam edıyo ..2 gögsu werıp de hala aglıyorsa ben de dayıyorum mamayı öglen bır kez 60lık ,gece de kac kere ısterse ..Banane ya süt gelmıyorsa ne yapayım yanı zaten kılım emzırmeyı beceremıyorum cıldırdım..Ayrıca esım ve ben 2 ay emmişiz ve bagısıklık sıstemlerımız de cok güçlü şükür..Ben cok abartı buluyorum bu mama ıcın tü kaka dıyenlerı artık hıc takmıycam..
kızlar eşleriniz yardımcı oluyomu size ???
ewet canım hem oluyor,hem de hep basıma kakmaya basladı ..sizinkiler oluyor mu yardımcı??Ya da ıltıfat edıyorlar mı en azından ...Moral werseler bıle yeter bazen dı mı:...
kızlar, gece bebeğiniz nerde yatıyor? eşinizle sizin yatağınızda mı yoksa beşiğinde mi? annemler gitti bu gece yatak odasına dönecez biz oğlumla da nerde yatırsak karar veremedik.
kızlarrr ilk defa zor bir gece geçirdim..
berbattı :S
akşam 8.30 tan 11.30 a kadar uyumadı hopp uyudu dedim 12.30 ta uyandı .. sonra gece ıkını mıkını uyudu 5.30 ta tekrar kalktı .. allahtan 5.30tan sonra mıymıylanmadan derin uyudu sabah 8.30 a kadar şimdi yine yattı ama huzursuzz..
suc bende ama :)) dün hastanede yorulmuştu geldi derin uyudu,sonra uykusu kactı,sonra ben bulgur pilavına dayanamadım lopur lopur yedim benim kızımda ıkınıp durdu :) o kadar gaz attı ki anlatamam :))
şuan deli dana gibiyim :S
bu arada yatma şekline gelince,kocam 2. haftamızda salonda biz yatak odasında yatıyorduk , ama kocam her saat başı gelip kapıya bizi dinliyormuş daha cok uykusuz kalıyor diye 3. haftamızda tekrar bizimle yatmaya başladı .. biz geceleri bir kez kalkıyoruz ama uzun sürüyor fantezilerimiz, emzir,altını değiştir , gazını al falan 1 saat sürüyor,babası da hemen uyandıgı icin salonda yat diyorum ama daha fazla uykusuz kalıyor :)) ama bu geceden sonra bizimle yatmak ister mi bilmem :))
babaların yardımına gelince ne kadar yardım edebilirler ki ? benim kızım gaz cıkartırken benim koynumda uyuyor babasında uyumuyor :)) uykudan kalkıp emdiyse uyur da , uyanıkken uyumaz..
bebegim biberon almıyor sagıp vereyim de rahat edeyim .. yine iş bana düşüyor..
ama altını alıyor,gazını cıkarıyor,bir de kvaltı hazırlıyor :)) bebegimi artık tek yıkamaya başladım, cünkü öglenleri boynuna kadar kaka yapmayı huy edindi :)) arınamıyoruz mecburen yıkıyorum :))
yani suc erkeklerde değil , onlar da caresiz..suan tüm yük bizde..umarım cabuk gecer su günler........... allah hepimize sabır versinn
Allah hepimizin yardimcisi olsun valla:))
ya ben bebegi yaninda yatirilmasina karsiyim, allah korusun uykuya guven olmaz carparsiniz fln Allah korusun. Ben eve geldigimiz gunden beri besikte yatiriyorum hatta o kadar alisti ki uykusu varken besige yatirinca yavrum gozlerini kapatiyor:))) yatak odasinda babasiyla birlikte yatiyoruz biz annem gittiginden beri. Ama masallah benim kocamin uykusu o kadar derin ki anlatamam bazen sinir oluyorum, bi yanda memede oglu uyuyor bi yanda o ben direk gibi ayaktaD
eslerin yardimina gelince saolsun cocugun modu iyiyken cok yardimci oluyor, aliyor oynatiyor:)) ama mirildaninca fix cumle ^ al anasi emzir^ sanki cocuk hep acliktan agliyor:))) erkegin yardimindan nolcak zaten, gazini cikariyor, ben cok yorulunca salliyor. ama cocuk bi guluversin babasina hemen uykusunu dagitiyor, kanusmaya basliyor cocukla:)))) ole yuvarlanip gidices, Allah kazasiz belasiz buyutmeyi nasip etsin insallah...
biz yatak odasındayızz ama kızım beşiginde.. ben de yanımda yatırmaktan yana degilim.. 3 aydan sonra odasını bile ayırmayı düşünüyorum.. bazılarına ters gelebilir ama tek başına olmayı ogrenmeli bu hayatta :)
bizimki gündüz de nerde bırakırsan uyuyor , salonda da basit beşikten var orada yatıyor ,odasında karyolasında yatıyor yatak odasında bir tane daha beşik var( nihle sagolsun o onermişti ) orada yatıyor.. ama şimdi sert bir yastıgın üstünde yüzüstü koltukta yatıyor :)) yani evin her köşesine alıştı :))
akşamları da uyuma moduna odamızda giriyor.. karanlık falan .. salonda aglıyor ama yatak odasında uyansa bile aglamıyor cok sükür .. boyle bir düzenimiz oldu ,ama arada bozuluyor işte gazdı , kaka yapma problemiydi ,degisişiyor dedigim gibi ilk kez dün gece uyutmadı beni.. :S
benim besikte tasinabilir minik bisey, sabahlari salona aliyorum gurultuye alissin, geceyi farketsin die. aynen benim oglumda yatak odasina gidince gece moduna giriyor, uyaninca aglamiyor, emiyor direk uyumaya devam. Altini alirken bile gozzleri kapali oluyor masallah. ama geceleri hic konusmuyorum onunla, gorevimi yapip yatiriyorum:)) uyumazsa da agzina emzik, direk besige:)
Kizlar calisan aneler ne yapmayi dusunuyor yaa ben kuzumdan ayrilamam onun bunalimina girdim iznimin bitmesine iki ay var ev hanimligi sultanlikis yavv iyice alistim:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?