2012 Şubat Anneleri

Kizlar calisan aneler ne yapmayi dusunuyor yaa ben kuzumdan ayrilamam onun bunalimina girdim iznimin bitmesine iki ay var ev hanimligi sultanlikis yavv iyice alistim:))

ayyyy hakkaten cok zor. Ben dogar dogmaz ilk bunu soyledim, iyi ki isten ayrilmisim birakamam ben bunu dedim:))

aslinda calismak daha kolay, isin belli saati belli ama minnoslari birakmak zor( ben 1 yasinda fln basliycam, bakalim belki seneye yaza da kalabilir:))

günaydın kızlar nasılsınız?Gecmısı okuyunca herkes gıdıyor,ben de yazayım dedım..Göğüslerım ve emzırme sorunum aynen dewam..Bir öğünde basarıyorsak dıgerınde beceremıyoruz.. Ben 1 saat kızımla yalnız kalınca bıle aglarsa elım ayagıma dolanıyor ,siz nasıl basarıyorsunuz tek bakan kızlar;????Kucagıma alsam panıklıyorum ıs yaparken bır anda sadece onun yanına gıdıyourm ..Hiçbir iş yapmadan duruyorum ..Bu arada izin konusunda da ben ucretsız ıznımı de alacagım o zaman bı yaza kadar rahatım..Zaten öğretmenım o zaman da yaz tatılıne denk getırırsem değmeyın keyfıme:))

canım benimde emzirme sorunum vardı hatta hemşireler ememez bu memeyi dediler çok üzüldüm
meme uçlarım içe kaçıktı ne yapsak çıkmıyodu
eşim elelktrikli süt sağma pompası aldı bari sağıp verelim dedik
kullandım göğüslerimi uyardı ve uçları çıktı
ama tutamıyodu kaçırıyodu hemen
meğer başını tutamıyomuş yavrum ondan bırakıyomuş memeyi
annem kafasını tutunca tuttıu memeyi
şimdi ben tutuyorum kafasını destekliyorum hiç sorunumuz yok

Kizlar gaz icin nurse harveys diye bitkisel bi ilac varmis duyanvarmi

doktorda bize zinko diye bitkisel ilaç verdi yavrum ishal oldu çok az kilo aldı
başka doktora götürdük ishali için ilaç verdi ama biz anladık neden olduğunu ilacı kestik şimdi kakası normale döndü kilo alımı başladı
çok dikkat etmek gerek

Yok istanbulda deilim ben bakici dusunuyorum esimde eltime verelimdiyor baslarda bende oyle dusundum ama dogumda bi kizdi niye beni doguma goturmediniz die triplere girdi bir gece bile yanimda yatmadi misafir gibi bi saat oturdu gitti baska zaman annelik yapar zaten benden cok cok buyuk ama baktim isin rengi degisti esime dedim birakmam.ustelik kucagindan indirmiyor tuhaf tuhf inanislari var bide herseye laf edior acigimi gormeye gorsun.diyoki bu kiz niye buyumuyo gelismiyo gidip gelip diyo tiiiii bu dogdugu gibi daha nieee dedim ac birakiyoruzz anlicagin fazla samimiyete girmeye gerek yok merhaba merhaba:)) ama bakiciyada kiyamiyom sanirim bende ucretsiz izin alicam

Merhaba kızlar...
Bebişleriniz hayırlı olsun,güle güle büyütün.
Allah izin verirse mayıs annesi olacağım ben de..
Alışverişe başlamadan sormak istediğim ev hanımı için iyi kötü bi göğüs pompası gereklimidir ?
Birde göğüs ucu yaralarını önlemek için göğüs kalkanı almalımıyız ?

Kizz ucretsiz izinler bosa gitmesin bi tane aha yapiverelim Allah in izniyle tabi ikisi buyuyunce bi kereden bakiciya verelim sonucta para vermee vericez ( ozguvene bakarmisin dun gece uykusuzluktan aglayan kadin deil sankii:))))

Benim sorunum göğsumun kahverengı kısmını tamamen almayıp sadece ucunu agzına alması (( Bu da doğal olarak hem göğüs yarasına ,hem de sütümün az gelmesıne sebep olduSenınkı ne kadar zamanda ne kadar kılo aldı?

Kizlar gaz icin nurse harveys diye bitkisel bi ilac varmis duyanvarmi

ben duydum cnaım arkadasım kızı ıcın kullanmıstı memnundu ..İstersen dene bence..Bir de sıcak su torbası koy ayaklarına falan ...Rahatlıyor..

Bir el pompası alsan fena olmaz cunkı bebegın gögsunun tamamını bitirmeyınce rahatsızlık yapabılıyor..Buradakı bırcok arkadasta bu sorun oldu ..Bazen bır gögsunle doyarsa dıger emzırmedıgını de sagabılırsın ..Sen bılırsın ucuz bır el pompası ısını görebılır..Göğüs ucuna da yara olmaması ıcın 6.aydan ıtıbaren hergun lansınoh sür bence..Benım arkadasım hamıle kaldıgı gunden ıtıbaren sürmüş ve hıc gögus ucu yarası çekmedı..Bense hala cekıyorum(Haa bir de bol bol uyu bır daha uyuyamayacaksın:))

Aslında boş emzik emmesindense meme daha iyi, az da olsa süt alıyor, şu an bile kucağımda tatlı tatlı emior.Trajikomik bir durumdayım, göğüsler hep meydanda:)) Kızım 25 Ocakta 3 hafta erken doğdu.2500 gr dı.Şimdi 4 kilo, hiç kıyamıyorum.Eylüle kadar evdeyim emsin dursun:) Gece de yanımızda yatıyor, yatak odasına da yatak almıştık ama daha yatırmadım. Vallahi havalar bir düzelse de dışarı çıksak bir yürüsek.
Bu arada kanguru ya da babasiling kullanan arkadaş var mı? Hangi ürün taviye edersiniz?

ben artik iyice alistim oglusuma. bugun ilk kes tek basima banyo yaptirdim simdi de misil misil uyuyor minnos:)) kendine guven bisi olmaz, aglamadan cocuk buyu mu de kendi kendine hatta doktorun soyledigine gore aglamasi iyiymis. ole dusun ve rahat ol:)

valla bikac hafta ben de o vaziyetteydim ama bu sefer memeyi bosuna tirtiklatiyorsun, sutun de birikmez o sekilde ve insan icine nasil kariscan bu sekilde:)) yalanci emzige basla demiyorum ama yalanci emzik gorevini kendin gorme. mesela benim oglum da surekli memede durmak istiyor, dusun daha hic kendi birakmadi. mememde horluyor, gazini cikariyor yani o derece. ama ben biraktiriyorum, biraz mikirdaniyor sonra susup unutuyor. ya da emzikle avutuyorum. doktor memede ole tutma dedi (2.5 saat bile tuttugum oluyodu). cocugu meme bagimlisi yapma

Kizz ucretsiz izinler bosa gitmesin bi tane aha yapiverelim Allah in izniyle tabi ikisi buyuyunce bi kereden bakiciya verelim sonucta para vermee vericez ( ozguvene bakarmisin dun gece uykusuzluktan aglayan kadin deil sankii:))))

kızz yok yaa ben ıstıyom da benım koca wazgectı bunu görunce:)))Gecelerı uykusuzluga dayanamıyor,hata dun gece şok seklınde duruyordu kımıldamadan oturmustu:)Adam ıyı degıl artık:)))Kız bır de ben acayıp kısknıyorum bebegımı bırı kucagına alınca..Sende de oluyor mu

valla ben hergün dua ediyorum allahım kaza ile falan bi daha çocuk verme bana ben istersem olsun 2 ci bebeğimde diyorum bu oğlumu 5 sene sonra isteyerek yaptım ama keşke biraz daha bekleseydim diyorum tecrübeli olduğum halde kardeşlerimden kendin bakması çok başkaymış....

bennebileyim cnm panik yapma niye panik oluyosun gerçi yapın panik yapmaya müsait ise çok normal ama bebek senin bebeğin elinden geldiğince onunla yanlız kalmaya ve tanımaya çalış o hergün bizi tanıyorlar herşeyi biz farkında olmasakta öğreniyorlar benmki ben kızınca bile anlıyo valla seninkide panik olduğunu anlar rahat ol zamanla alışırsın merak etme..ben ilk bi hafta çok sıkıntı çektim bebeğime alışmakta şimdi şimdi toparlandım artık ne istediğini neye tepki verdiğini anlıyorum 21 günlük olduğu halde....

cnm göğüs pompası muhakkak al eğer bebek doğduktan sonra dışarı çıkmak ve bebeği birine bırakmak zorunda kalırsan ki süt bırakman lazım pompa şart bende almadım ama yaza almam gerek kalkanda göğüslerin yara olursa krem sürüp koymak için çok iyi oluyo ama bunu yaşamadan bilemezsin tabi ama yinede al bence her halukarda yara olmasa bile çamaşırının içine koyarsın rahat olur göğüslerin..yada doğumdan sonra gerekirse alırsın bide muhakkak göğüs için krem al bepanthen çok iyi geldi bana ilk bebeğinse kesin yara oluyo göğüsler çünkü bi hafta çok çektim ben diğer arkadaşlar gibi....hemde göğüs ucum olduğu halde....çok zor....inş olmasın ama

.

Yaa bız kıyamıyoruz hatta gelenler bunun aglaması ne kadar sessız hıc mı aglatmadınız dıyorlar ..Ama yok kıyamıyorum ,ama kucaga almalarına da kıl oluyorum agladıgında...Ben kucak ve sallamaya alıstırmak ıstemıyorum...Brawo tek basına banyo hee..Gercı annem su dökuyo ben yıkıyorum ama o kadar konusuyor kı elım ayagıma dolanıyor...Bu arada memenıze alıstırmayın bence emzık ıyı bır kurtarıcı ve 1 aylıkken ıdeal wermenız...ben tam yutmamaya baslayınca caktırmadan dayıyorum emzıgı yatırıyorum sızıyo:))

kız ne çabuk unuttun sezeryandan çektiğin sızıları ben hala hatırlıyorum dün gibi normal doğumumu allah korusun diyorum anam bunlar 2 ciyi düşünüyooo.. benim eşimde diyo 2 3 çocuk daha yaparız diye boğasım geliyo oldu diyorum sen bakarsınnn

vayyy bu ne kalabalık
sasırdım valla

ayagımda sallıyorum oglumu suan
ama durunca uyanıyo hemen
bacaklarım kopuyo hergun
ıs guc yalan oldu
kendınden sallanan bı anakucagı falanmı alsam acaba

ala ala bı hal olduk
evde alıpta kullanmadıgımız o kadar cok sey varkı
belkıde asıl almam gereken sey anakucagı

Sana bısey dıyım mı o kadar cok ıkıncı bebek ıstemıyorsun kı kesın senın hemen ıkıncı olacak :)))Sakınan göze çüp batar..Spiral felan taktır barı ya da yapıyorlarsa koldan ıgne yaptır 2 yıllık falan..Ben bebegıme zaten alıstım canım sadece agladıgı zaman yanıma koyacak bısey yok yanı koltuga yatırıyorum gunduzlerı ,o zaman da mutfaktaysam göturuyorum yanıma ..Orda kucagımdayken o aglarken iş yapmak zor oluyor dıyorum ...Ana kucagına da koymuyorum kaburgalarına zarar werır daha kucuk..Göğüs kalkanı cok yararlı yaa en azından sütün doluyor sen işlerını yaparken akan sütu bırıktırıyorsun süper..Bu arada canım ben bepantenı sadece banyodan önce suruyorum da sence sürüp kalkana koysam ondakı sütü almamam mı lazım??zararı olur mu..

kızlar bugün sağlık ocağı aradı bizi 21 günlük oğlum günü geçti ama topuk kanı vermemiştik onu verdik kilosu 4 500 olmuş... 3670 doğmuştu ve 50 grmını bir hafta sonra şişlerden geri vermişti ama şimdi iyi şükür...900 gr almış 20 günde....56 buçuk cm boyu zaten her gören babası gibi uzun olck diyo..sıpam şimdiden 3 aylıkların tulumunu giyiyooo..uzun olck.... hemşire yalancı emzik verme dedi zaten tutmuyo benm oğlan dedim....3 aya kadar yalancı emzik normalde önerilmiyo bide bazı bebekler anneyi emmeyi bırakıyormuş yalancı emzik yüzünden sizler veriyorsanız en azından yatarken ağzından alın derim....keşke benm oğlanda emse iş yaparken falan rahat ederim ama iyi bişey değil aslında almadığı iyi oldu....uyku düzenimiz bizim gece 1 2 gibi yatıyor sonra 5 de uyanıyo sızlanıyo acıktığı için emiyo yatıyo sonra 7 gibi bi daha altını falanda gece almıyorum ben zaten sabaha kadar temiz kalıyo genelde temizleyip yatırdığım için sabahları iki posta dolduruyo oğlum sağ olsun.....bezciler zengin oldu...gece genelde zaten almayın altını diyo herkes öyle alışırsa sürekli altı alınsın isterlermiş....9dan sonra 10 dan sonra nuh diyo uyumuyor anca az bişey dalarsa 5 dak sonra ayakta genelde 1 den 2 den sonra öğlen iyi uyuyor bide banyo yaparsa....şimdi zorla uyuttum sağlık ocağından geldik birazdan kalkar uyanmadan bakim size dedimm...dünde komşularım vardı çok güzel ciciler getrmişler sağ olsunlar....yoruldum dün çok ama güzel geçtii

Çok teşekkür ederim kızlar...Pompa ve kalkan konusunda çok kararsızdım ama şimdi kesin almaya karar verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…