- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.641
durduğunda uyanıyorsa eyvah ki alışmış sallanmaya keşke hiç alıştırmasaydın cnm işte yapamazsın öyle yaa off benmkide kucak delisi ama ara ara kaçıyorum ben yatırıp..vayyy bu ne kalabalık
sasırdım valla
ayagımda sallıyorum oglumu suan
ama durunca uyanıyo hemen
bacaklarım kopuyo hergun
ıs guc yalan oldu
kendınden sallanan bı anakucagı falanmı alsam acaba
ala ala bı hal olduk
evde alıpta kullanmadıgımız o kadar cok sey varkı
belkıde asıl almam gereken sey anakucagı
Sana bısey dıyım mı o kadar cok ıkıncı bebek ıstemıyorsun kı kesın senın hemen ıkıncı olacak :)))Sakınan göze çüp batar..Spiral felan taktır barı ya da yapıyorlarsa koldan ıgne yaptır 2 yıllık falan..Ben bebegıme zaten alıstım canım sadece agladıgı zaman yanıma koyacak bısey yok yanı koltuga yatırıyorum gunduzlerı ,o zaman da mutfaktaysam göturuyorum yanıma ..Orda kucagımdayken o aglarken iş yapmak zor oluyor dıyorum ...Ana kucagına da koymuyorum kaburgalarına zarar werır daha kucuk..Göğüs kalkanı cok yararlı yaa en azından sütün doluyor sen işlerını yaparken akan sütu bırıktırıyorsun süper..Bu arada canım ben bepantenı sadece banyodan önce suruyorum da sence sürüp kalkana koysam ondakı sütü almamam mı lazım??zararı olur mu..
Çok teşekkür ederim kızlar...Pompa ve kalkan konusunda çok kararsızdım ama şimdi kesin almaya karar verdim.
kızz yok yaa ben ıstıyom da benım koca wazgectı bunu görunce:)))Gecelerı uykusuzluga dayanamıyor,hata dun gece şok seklınde duruyordu kımıldamadan oturmustu:)Adam ıyı degıl artık:)))Kız bır de ben acayıp kısknıyorum bebegımı bırı kucagına alınca..Sende de oluyor mu
bazen edıyor bazen etmıyor yorgunum dıyorkızlar eşleriniz yardımcı oluyomu size ???
besıgınde:) benım ufak besıgım var her odaya tasıyorum mutfaga bıle:)kızlar, gece bebeğiniz nerde yatıyor? eşinizle sizin yatağınızda mı yoksa beşiğinde mi? annemler gitti bu gece yatak odasına dönecez biz oğlumla da nerde yatırsak karar veremedik.
yanına alıstırma cnm ya zor olur esınle bıle senı ayırır demedı deme cnmeşim kanepede yanımızda ben oğlumla yerde döşşekte yatıyorum valla yatak odamız ısınması zor olduğu için şimdilik oturma odasındayız ama kırkı çıksın bende beşiğine koycm şimdilik ağzına bişey gelir boğulur diye koyamıyorum ama inş pişman olmam inş alışır beşiğine zamanla....gündüz pek yatmıyo çünkü beşiğinde alışamadı sanırsam aslında anne yanında yatması iyi değil kokumuza alışıyorlar ama başka çarem yok şimdilik zaten daha 20 günlük kıyamöıyorum ben
biz yatak odasındayızz ama kızım beşiginde.. ben de yanımda yatırmaktan yana degilim.. 3 aydan sonra odasını bile ayırmayı düşünüyorum.. bazılarına ters gelebilir ama tek başına olmayı ogrenmeli bu hayatta :)
bizimki gündüz de nerde bırakırsan uyuyor , salonda da basit beşikten var orada yatıyor ,odasında karyolasında yatıyor yatak odasında bir tane daha beşik var( nihle sagolsun o onermişti ) orada yatıyor.. ama şimdi sert bir yastıgın üstünde yüzüstü koltukta yatıyor :)) yani evin her köşesine alıştı :))
akşamları da uyuma moduna odamızda giriyor.. karanlık falan .. salonda aglıyor ama yatak odasında uyansa bile aglamıyor cok sükür .. boyle bir düzenimiz oldu ,ama arada bozuluyor işte gazdı , kaka yapma problemiydi ,degisişiyor dedigim gibi ilk kez dün gece uyutmadı beni.. :S
Aslında boş emzik emmesindense meme daha iyi, az da olsa süt alıyor, şu an bile kucağımda tatlı tatlı emior.Trajikomik bir durumdayım, göğüsler hep meydanda:)) Kızım 25 Ocakta 3 hafta erken doğdu.2500 gr dı.Şimdi 4 kilo, hiç kıyamıyorum.Eylüle kadar evdeyim emsin dursun:) Gece de yanımızda yatıyor, yatak odasına da yatak almıştık ama daha yatırmadım. Vallahi havalar bir düzelse de dışarı çıksak bir yürüsek.
Bu arada kanguru ya da babasiling kullanan arkadaş var mı? Hangi ürün taviye edersiniz?
2. cocukmukız ne çabuk unuttun sezeryandan çektiğin sızıları ben hala hatırlıyorum dün gibi normal doğumumu allah korusun diyorum anam bunlar 2 ciyi düşünüyooo..benim eşimde diyo 2 3 çocuk daha yaparız diye boğasım geliyo oldu diyorum sen bakarsınnn
kızlar bugün sağlık ocağı aradı bizi 21 günlük oğlum günü geçti ama topuk kanı vermemiştik onu verdik kilosu 4 500 olmuş... 3670 doğmuştu ve 50 grmını bir hafta sonra şişlerden geri vermişti ama şimdi iyi şükür...900 gr almış 20 günde....56 buçuk cm boyu zaten her gören babası gibi uzun olck diyo..sıpam şimdiden 3 aylıkların tulumunu giyiyooo..uzun olck.... hemşire yalancı emzik verme dedi zaten tutmuyo benm oğlan dedim....3 aya kadar yalancı emzik normalde önerilmiyo bide bazı bebekler anneyi emmeyi bırakıyormuş yalancı emzik yüzünden sizler veriyorsanız en azından yatarken ağzından alın derim....keşke benm oğlanda emse iş yaparken falan rahat ederim ama iyi bişey değil aslında almadığı iyi oldu....uyku düzenimiz bizim gece 1 2 gibi yatıyor sonra 5 de uyanıyo sızlanıyo acıktığı için emiyo yatıyo sonra 7 gibi bi daha altını falanda gece almıyorum ben zaten sabaha kadar temiz kalıyo genelde temizleyip yatırdığım için sabahları iki posta dolduruyo oğlum sağ olsun.....bezciler zengin oldu... gece genelde zaten almayın altını diyo herkes öyle alışırsa sürekli altı alınsın isterlermiş....9dan sonra 10 dan sonra nuh diyo uyumuyor anca az bişey dalarsa 5 dak sonra ayakta genelde 1 den 2 den sonra öğlen iyi uyuyor bide banyo yaparsa....şimdi zorla uyuttum sağlık ocağından geldik birazdan kalkar uyanmadan bakim size dedimm...dünde komşularım vardı çok güzel ciciler getrmişler sağ olsunlar....yoruldum dün çok ama güzel geçtii
durduğunda uyanıyorsa eyvah ki alışmış sallanmaya keşke hiç alıştırmasaydın cnm işte yapamazsın öyle yaa off benmkide kucak delisi ama ara ara kaçıyorum ben yatırıp..
cnm kalkan hiç kullanmadım bilmiyorum ama bende banyodan önce sürüp 10 dk sonra yıkanırken falan siliyorum kremi...ama kalkanla işe yaramı bilmem bişey olmaz sanırsam yaa silceksin yine sonuçtaa allah korusun kız öyle deme zaten çok korkuyorum 2 ciye bakamam valla aldırmakta günah...spiralmidir nedir kanamayı çok arttırıyormuş kayarsa zaten ondada hamile kalma şansın yüksek...yengem bnm kaydı hamile kaldı onda....iğnelrde sanırsam kanamda adet dönemi sorun yaratıyo ben eşim korunsun istiyorum ama oda yanaşmıyo gibi....off napıcm bilmiyorum...5 sene yapmadım bebek ama korkum yoktu varsın olsun diyodum ama şimdi yusuf yusufum valla :18:
Selam herkese.
Nasilsiniz demicem hal vaziyet ortada
allah yardimcimiz olsun valla.
Benim kuzum 14qunluk oldu buqun. Sutum qelior memeyi tutmayida %70 basardik zaten qenelde saqarak veriorum
fakat yetmior mamada veriorum mecburen.
Iki qecedir yediqini cikarmaya basladi. Dun qece ve ozellile buqece oluk qibi kustu resmen.
Acaba benmi usuttum yoksa saqlik ocaqina qittiqimizde onumu usuttum bilmiorum
dikis aqrikarim dewam edior oturamiorum popomun uzerine uff yeter artik insanliqima donmek istiorum ya(((
bebisim sabah 7de kurulu saat qibi uyanior yedirip altini aliorum ve bencilliqimden oqlene kadar kendisi uyanmadikca uyandirmiorum
cunku oluorum uykusuzluktan :s
8bucuk qibi uyuyup 12de uyanio.
Biraz etrafa bakinip tekrar yiyo uyuyo uyanio derken saat 3 tekrar aynisi derken ikinci derin uykuya qecio ve aksam 7 8 qibi uyanip qece 10da uyuyo qece yarisi 1bucuk qibi uyanip tekrar doyup 3te uyuyo ve sabah 7de tekrar baslioruz.
Sizce duzeni nasil ac borakmiorum dmi meleqimi :s
durduğunda uyanıyorsa eyvah ki alışmış sallanmaya keşke hiç alıştırmasaydın cnm işte yapamazsın öyle yaa off benmkide kucak delisi ama ara ara kaçıyorum ben yatırıp..
cnm kalkan hiç kullanmadım bilmiyorum ama bende banyodan önce sürüp 10 dk sonra yıkanırken falan siliyorum kremi...ama kalkanla işe yaramı bilmem bişey olmaz sanırsam yaa silceksin yine sonuçtaa allah korusun kız öyle deme zaten çok korkuyorum 2 ciye bakamam valla aldırmakta günah...spiralmidir nedir kanamayı çok arttırıyormuş kayarsa zaten ondada hamile kalma şansın yüksek...yengem bnm kaydı hamile kaldı onda....iğnelrde sanırsam kanamda adet dönemi sorun yaratıyo ben eşim korunsun istiyorum ama oda yanaşmıyo gibi....off napıcm bilmiyorum...5 sene yapmadım bebek ama korkum yoktu varsın olsun diyodum ama şimdi yusuf yusufum valla :18:
balım ıgne vurulma kısırklık yapıyormus ben dgum kontrol hapı kullanacam dr tavsıyesı ıle
sımdı nısanın 7sınde kontrolum var kadın dogum druna orda konusacaz.
balım ıgne vurulma kısırklık yapıyormus ben dgum kontrol hapı kullanacam dr tavsıyesı ıle
sımdı nısanın 7sınde kontrolum var kadın dogum druna orda konusacaz.
Kiz cidden sen bir yila kalmaz hamile kalirsin benden demesi bu kadar kasma.bide bizimde dilimizde yaniii boyle cok konusanlar en ketum olanlardir bakma sen:))
aa nıye benım cevre hep oyle yapıyorKİz emzirelere dogum kontrol hapi iyi deil.cok uzun ara vermeyi dusunmuyosan kendin korun hapta uzun surede yumurtlama tembelligi yapiyo
olmadı öyle yapıcm artık onlarıda unutmamak lazım amannn yaa kadın olmak ne zorr keşke erkek olaydımmmm...oğlum uyandı kızlar ben kaçarım şimdi.... dünürüm sorma pipide kesilcek mayıs gibi işim zor inş iyi olur hemen...gelinim niye ishal oldu acaba üşütme dikkat et gelinime geçmiş olsnn
günaydın kızlar nasılsınız?Gecmısı okuyunca herkes gıdıyor,ben de yazayım dedım..Göğüslerım ve emzırme sorunum aynen dewam..Bir öğünde basarıyorsak dıgerınde beceremıyoruz..Ben 1 saat kızımla yalnız kalınca bıle aglarsa elım ayagıma dolanıyor ,siz nasıl basarıyorsunuz tek bakan kızlar;????Kucagıma alsam panıklıyorum ıs yaparken bır anda sadece onun yanına gıdıyourm ..Hiçbir iş yapmadan duruyorum ..Bu arada izin konusunda da ben ucretsız ıznımı de alacagım o zaman bı yaza kadar rahatım..Zaten öğretmenım o zaman da yaz tatılıne denk getırırsem değmeyın keyfıme:))
Yok istanbulda deilim ben bakici dusunuyorum esimde eltime verelimdiyor baslarda bende oyle dusundum ama dogumda bi kizdi niye beni doguma goturmediniz die triplere girdi bir gece bile yanimda yatmadi misafir gibi bi saat oturdu gitti baska zaman annelik yapar zaten benden cok cok buyuk ama baktim isin rengi degisti esime dedim birakmam.ustelik kucagindan indirmiyor tuhaf tuhf inanislari var bide herseye laf edior acigimi gormeye gorsun.diyoki bu kiz niye buyumuyo gelismiyo gidip gelip diyo tiiiii bu dogdugu gibi daha nieee dedim ac birakiyoruzz anlicagin fazla samimiyete girmeye gerek yok merhaba merhaba:)) ama bakiciyada kiyamiyom sanirim bende ucretsiz izin alicam
kızz yok yaa ben ıstıyom da benım koca wazgectı bunu görunce:)))Gecelerı uykusuzluga dayanamıyor,hata dun gece şok seklınde duruyordu kımıldamadan oturmustu:)Adam ıyı degıl artık:)))Kız bır de ben acayıp kısknıyorum bebegımı bırı kucagına alınca..Sende de oluyor mu
bolbol dua et bana:)): benımde cok ısımı goruyor:)
ı
ohh izin olayı falan işiniz iyi sizin valla:)) ya tek kalınca kendini pacalı tavuk gibi hissediyorsun :)) herşeyi hallediyorsun.. meraklanma halledersinn
bencede bakıcı olsunmadem biraz kıl arkadaş , ugrasma ...
aynen ben kıskanmıyorum da sanki bir tek bana ihtiyacı varmış başkası bakamazmış ,tutamazmış,incitirmiş gibi geliyor :))
bu arada kk nın yeni ozelligi icin hamiş kalasım geldi ,kıskandım ne güzel gordunuz mu tickerları ?((
nihlecim onun bir de tekerleklisini getirdi arkadasım bana ,onu salonda gezdiriyorum mutfaga falan peşimde senin tavsiye ettigin yatak odasında..bebegimin odasında da büyük karyola beşigiama şuan koltukta kendileri.. ediyorum valla bir sana bir de diger beşigi getiren arkadasıma :))
Aynen yaa ozellikle esimin tarafi:))) ay ne fena bi duygu halbuki hep dua ediyodum sevimli bi yavrum olsun diye
Kizlar calisan aneler ne yapmayi dusunuyor yaa ben kuzumdan ayrilamam onun bunalimina girdim iznimin bitmesine iki ay var ev hanimligi sultanlikis yavv iyice alistim:))
canım zor bir sürec olacak ama alışırsınız.. ben 10 aylıkken işe başlamayı düşünüyorum,ayrılamam gibime geliyor,istda mı yaşıyorsun bebegini kreşe mi yoksa birine mi baktırcan ??
ben bu konuda kararsızım da.. şimdiden yontem düşünüyorum
Çok teşekkür ederim kızlar...Pompa ve kalkan konusunda çok kararsızdım ama şimdi kesin almaya karar verdim.
ılk gunlerı dusunuorum da mememden ben ıstemeden kendısı sut sızıyordu
artık bardaga koyup gul fıdanının dıbıne dokerdım cok fazla gelıyordıye
sımdı sut artırıcı besınlerı arastırıyorum aman ya sıkıldım ıyıce!!!!!!!!!!!!!
hemşire bu çalışma olayı benide mahvediyo nasıl bırakıcam ben bebeğimiefkar yapıyorum valla..haziran1de iş başı yapmam gerekiyo ama bakalım..
canım bebeklere bakan kreşler mi var hiç duymamıştım:44:
ev hanımı yada çalışan hiç farketmez pompa şart bence ara sıra nefes almak isteyebilirsin sağıp eşine falan bırakabilirsin.. şimdiden hayırlı doğumlar
Ben de ılk yıllar yusuf yusuftum kocama hıc guvewnmıyordum o cok ıstıyordu cunkı cocuk ...dıkkat et bence sen korun yıne de guvenmıyorsan..sen nıye taktın bıu kadar..ılk gunden berı tek baktıgın ıcın zorlugunu daha ıyı mı gördun kı???Bu arada mmasallah bebegını şişirmıssın kız,senın kılo ne durumda???
ben kendı akrabalarım dahılınde herkesten fecı kısknıyorum hatta gecen akrabamız kuzenım kalmıstı bana yardım olsun dıye gece bbegı aldı salona war yaa uyuyamadım hemen gıdıp ben bı emzııryım dıye aldım::)))
VİVA eşiniz yardım edıyormu demıstın ya ,senınkı edıyor mu???bır de neden salladınız kı kucagına alıp keske sırtını sıvazlasaydın en azından sallamazdın..Bacakta sallanan tanıdıklarım war 8 yasında cocuk hala sallanarak uyuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?