2012 Şubat Anneleri

canım bebegi al çık dışarı iyice sar üşümezde,sen rahatlrsan bebekte rahatlar emin ol,ben bunu anladım maşallah sütümde iyi,bizim kız 5 dk emiyor bırakıyor,bence sizinkiler emzik gibi kullanıyor sizi gibi geldi bana,ben çok emzirince kusuyor kızım ama 2 saatte bir oludumu hiç kusmuyor,yavaşyavaş çözüyorum bebişimi
bide benim kız egzersize bayılıyor,hergün yapıyoruz bizde
veee artık bana gülüyor kızım konuştuklarımı dinliyor
benim bi gögsümde daha büyük ama takmıyorum bunları,

valla cikin gezin bence. ben geziyorum ve moralim cok yukseldi, sutum artti artik. insan arasina karismak lazim. hem bebek arabasinda uyuyor ki bebisler bi zahmetleri de olmuyor ayrica da cok zevkli bisi:))
işte bende bunu diyorum,biz iyi olacagız ki bebeklerde mutlu olsun
geçmiş olsun canım,kalça çıkıklıgı usg si çok basit 5 dk bile sürmüyor, sen içini rahat tut olumsuz bişey çıkmıcak
aaaaa kımse takmadı biziEki Görüntüle 369193 pipimi yiyin siz benimm
maşallah kuzu çok tatlı allah nazardan saklasın

geçmiş olsun canım,allahım bebeklerimizi korusun
kızlar oğlum 5 kg falan. evde prima 4-9 kg arası bez var onu kullanmaya başlayım mı sizce? 3-6 kg olanlardan mı alsam yine. sanki biraz bebeği sıkıyor gibi geldi.
büyük bez al canım,küçük bezde kalça çıkıklıgına sabep oluyormuş
canım 1 aydan sonra 3 aya kadar yapıyorlar,her doktor faklı zaman söylüyor

benim kızda öyle korkuyoruz bişeymi oldu diye
niye yapıyorlar acaba???

benim kızda öyle korkuyoruz bişeymi oldu diye
niye yapıyorlar acaba???

canım doktor bişeyi yok dedi
seninkinin de bişeyi yoktur muhtemelen
benim merak ettiğim şey bi benim oğlan mı böyledir diye
yalnız değilmişim demekki
Allah yardım etsin sanada, valla korkuyorum ciyaklayınca

Nihlee cim kayınvalideme gitmiştik geçenlerde üşüdüyse orda üşümüştür
bakalım devam edecek mi
tehlikeli bi durum yok şimdilik
aman bütün bebeklerimiz sağlıklı olsunlar inşallah :)))

viva bizim kız hapşurunca hep kakasınıda yapıyor ya bıktım bigün heryerim b.k olacak diye korkuyorum

Ohh ne guzel bebek muhabbeti almis yurumus, ben uzak kaldim, gun icinde tum vaktimi aliyor velet, hergun disardayiz, bugun trene binip uzaklara goturdum oglusumu ruzgarliydi ama bisey olmadi yoruldu banyosunu bile yaptiramadik uyudu. kalksa da azicik yorsak gece uzun uyusa...

Bu arada bir aylik bebegime doktor tavsiyesiyle balik yagi vermeye basladim bugun berbat kokuyo garibim icti gene de bir kismini cikardi, napalim faydali bisey sonucta.

Kalca cikikligina hastaneden cikmadan baktilar, doktor elle muayene etti, bisey yoktu cok sukur, 6. haftasinda gene kontrlumuz var hepatit asisi da olucak, ben ondan cok agliycam galiba kendim de sevmezdim asi olmayi zaten.
Bugun tirnagini keserken cani yandi cok agladi kendimi suclu hissediyorum, ilerde dusup yaralaninca falan nasil dayanicaz, off anne olmak ne zor....

Gogus yaralari icin emme teknigini degistirmen gerekiyor,ben oyle yaptim yani,
saglik ocagina gittim ordakiler soyle gosterdi, bebegin kafasi geride olucak cenesi gogsune degerken burnu havada olucak, siseden su icer gibi, o zaman yara olmuyor olanlar da geciyor, en guzel krem anne sutu biraz acik tutmak lazim, 15 dakkadan fazla ayni gogsu vermemek lazim. Insallah yaralarin gecer aylar boyu oyle surmez zaten alisir gider.

geçmiş olsun cok zordur emınım...nasıl cıger mıkrop kapıyor kı..neden dedı doktor??çok kötu yaa..aman dıkkat et tekrarlamasın ..gecmıs olsun tekrar..kımse gelmesın gercekten o zaman öyle söyle herkese..

teyzeleriiiii maslalh der oğlumaaa sızlerden degmez canım benımm

canım bızden degıl de burası kalabalık bır sıte ya ondan dedım..

war yaa aynısını yasadım bgn ve dun ...2 gundur gunduz gık demeden uyuyor hatta aglarken veya gaz cıkarırken sızıyor canım kızım(( korktum walla sarılık mı dıye ama yok bı renk felan gözlerde..ama bu ne uykusu yaa korkuyorum..

En sismis gossumu veriyorum gaz cikarma molasindan sonra oburunu de teklif ediyorum zat-i muhterem isterse emiyor :) genelde tek gogus yetiyor heralde, oyun oynuyo ikinciyle...
Gogus ucunu cikarmak icin Avent in plastik uclari var eczaneden alabilirsin, onunla emzirince ucu cikiyor gogsunun, benimde bir gogsum zordu, ilk o uclarla denedik, alisti gitti simdi... cok sukur...

ben de anlamadım baska bızım gıbı olan yok mu yaa..herkes emzırıyor ama kımse yorum yapmamıss ...ben bu emzırmeye taktım basarmalıyım ..yardım edın lutfennn...

YA BENIM KIZIM DA 2 GECEDIR ANIDEN AGLIYOR BAGIRIYOR CIGLIK GIBI..EMZIRIRKEN DAHA DA SERT OLUYOR..BEN IKINIYOR VE ZORLANIYOR GIBI DUSUNDUM SIZINKI DE IKINIYOR MU BIR BAKIN ISTERSENIZ...

ENICE neyle gezdıreyım pekı sen neyle gezdırıyorsun??Ben kanguru ıcın kıyamıyorum erken oldugunu dusunuyorum..ana kucagı benden agır,araba desen yokusta oturuyoruz asla cıkartamam..ne yapayım??sence doyuyor mudur benım kızım da ? 5 dk az degıl mı...

SEWSIM ben göturdum gecen hafta 10 dk falan suruyor 1 saatte de sonuc cıkıyor..Özelde 90 TLye yaptırdık..ben özel hastanede kontorllere göturmeyı dusunuyorum,aşıları da weremı orda,dıgerlerını saglık ocagında dusunuyorum..

Yanı doyuyor mu kızlar..Göğsünüzdekı süt we gögus uçlarınız aynı mı??
sıkınca süt gelıyor ama damla damla sıktıgımda gelıyor..aynı mı durum???

ben de öyleyım sımdı dogru tutturmaya calısıyorum da burnu nasıl acık kalıyor???ben pek beceremıyorum da..

canım bebek arabasına koyuyorum yatak gibi lan parçası var bizim yatırıyorum,çıkıyoruz biz yokuş olsun neolurki tekerlikli zaten itiverirsin gider,
canım muhakkak çık,bak göreceksin çok iyi gelecek,bebekle çıkamıyorsan annene ver yarım saat dolan özle bebegini
canım keşke yanında olsam,eger sütün geliyorsa muhakkak doyuyordur,zevkine alıyor olabilir,mamadan sonrada kusuyorsa demekki fazla geliyor diye düşünüyorum ama görmedigim için yanılıyo olabilirim,5 dk sonra bırakıyor bizimki doyuyorki bırakıyor iyorum sonrada aglamıyor,
artık aglama şeklinden anlıyorum acıktıgını,şuan oldugu gibiiiiii
benim hiç gögüsucum yok ama agzını kocaman açtırıp sokuyorum memeyi agzınakafayıda arkadan sıkıştırınca geirde çekemiyor mecbur tutuyor,
ben bide biraz dik tutuyorum ayakları aşagıda kalıyor kolayda oluyor bu şekilde tutmak

Selam kızlar bugün bebeğim 31 günlük oldu ama gaz sancısı çok ya kıyamam bebeğim gözümün içine baka baka yırtıyor ortalığı dayanamıyorum benimde gözlerim doluyor helede evde kalabalıksa her kafadan bir ses daha çekilmez oluyor doktorada götürdük ilaçta fitilde verdi bu akşam fitili kullandım mecbur kalınca susmadı ağlamaktan mahfoldu bebeğim sanırım fitil iyi geldi bebeğime bir saattir uyuyor maşallah.Kızlar uyanmak üzere mıkırdanıyor bebelerinize iyi bakın emi öpüldünüz iyi geceler

geçmiş olsun ,humana rezene cayı ve zınco damlayı da denedın mı ??İyi gelıyor mu tam anlamadım ama ılk kullandıgım zaman daha azalmıs gıbıydı sancısı..gecelerı uyumamaları cok sinir bozucu..

hava duzelırse cıkacagım ama ılk ısım sigara paketı edınmek olacak korkarım(bızım araba bıraz buyuk benım belımden yukarda duruyor resmen ..ama kanguruya bır gunluk takabılırım zaten koynumda hep uyuyo zawallım..benım göğüs ucumda sorun yok kı hatta buyuk oldugu ıcın sanırım sadece orayı alıyor ..ben zorla sokunca tamamını bazen öguruyor 4-5 gundur ugrasıyorum en son yatarak werdım de zorla soktum agzına ..onda da lıkır lıkır gelınce her dk cıkartıp nefes aldı o da zor oldu..resmen savasıyoruz artık..agzını kocaman acmıyo benım kız bıberona alıstıgından sanırım dırek dudagını ıslık calar gıbı yapıyor kıbarca ve hemen ucunu kapıyo cıldırıyorum ...gercekten stresım artıp sütüm azalıyor...

göğüs ucum war şükür canım ama asıl sorunum bıberona alısan bebegımın göğsumun sadece ucunu almaya baslaması ...10 gundur fark ettım we o gunden berı her öğünde degısen durumlarda bebege zorla kahverengı kısmın tamamını wermek ıcın agzını actırmaya ugrasıyorum..bır dekahverengı kısmım da cok buyuk we koyu..sizinkıler de oyle mı??hepsı nasıl gırıyor o ufacık agıza...??

ben çektirdim 1.ayında yapılması gerekiyormuş zaten çok kısa sürüyo erkenden bazı şeylerin önlemini almak gerekiyo
ben aylık dra götürücem sağlık ocağıyla hamilelikte papaz oldum uğraşmıycam onlarla

KIZLARRR SİZİN BEBEGINIZ DE GELEN HERKESIN KUCAGINDA MEMESINE AGZINI ACIYOR MU:)))BGN DE BABASINA SALDIRDI AÇ KUŞUM YAA...

evet canım kafasını deli gibi sağa sola sallayıp sonrada sinirleniyo aranıyo resmen

selam kızlar
dün 40ımızı uçurduk çok şükür
malesef kaynanamın dediği oldu ve onun evinde yıkadık bebeği
suyun içine 40tane taş 40 tane buğday bozuk para alyans attık ne bileyim kaynanam böyle olur dedi
akşama kadarda sinirden kızara morara oturdum orda..
illa o suyla benimde yıkanmam gerekiyomuş ama inattan yıkanmadım
eşimde pek suratsız memnun edemedik kendisini bi türlü bu şekilde devam ederse zaten psikolajim bozuk fena olucak
çarşamba günü bi gelsede annemle bi gitsek kendime gelicem

gunaydin kizlar:)) cok sasirdim benden ve hacerden farkli isimler kalkmis bu sabahp

biz de 40 ucururken 40 tane cakil tasi bi de bikac tane bozuk para attik. Yari kirkinda alyans koymustuk. Sonra o suyla ben de yikandim. He bi de kasikla koyduk suyu bebek kuvetinin icine 40 kasik su koyduk, 40 a kadar saydik. Ben de banyo yaparken ilk basta kasikla o sudan 40 tan geriye dogru sayarak ustume doktum.

Ama sen niye kayinvaldende yikandin ki:S evde banyo yapilip disari cikilmiyor mu ben oyle biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…