- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.801
canım bebegi al çık dışarı iyice sar üşümezde,sen rahatlrsan bebekte rahatlar emin ol,ben bunu anladım maşallah sütümde iyi,bizim kız 5 dk emiyor bırakıyor,bence sizinkiler emzik gibi kullanıyor sizi gibi geldi bana,ben çok emzirince kusuyor kızım ama 2 saatte bir oludumu hiç kusmuyor,yavaşyavaş çözüyorum bebişimibenımkı de sonradan kusmaya basladı artık hep kusuyo..(dktor normal dedı yenıdogan bebeklerde reflu olurmus...yedıkten sonra 15dk dık tutmak gerekırmıs..yaa gec kahvaltıdan mı giitti sütler kızzz ((
bız de bı kereden bısey olmaz dıyenlerdenız,ama bu zilli oluwerdi:=)))walla gecer heralde bu tawrım bebegım azcık büyüsün de...hava kötüuken cıkmayı sewmıyorum zaten yaa..
nası stres yapmayalım onu söle kızzzz
işte bende bunu diyorum,biz iyi olacagız ki bebeklerde mutlu olsunvalla cikin gezin bence. ben geziyorum ve moralim cok yukseldi, sutum artti artik. insan arasina karismak lazim. hem bebek arabasinda uyuyor ki bebisler bi zahmetleri de olmuyor ayrica da cok zevkli bisi:))
geçmiş olsun canım,kalça çıkıklıgı usg si çok basit 5 dk bile sürmüyor, sen içini rahat tut olumsuz bişey çıkmıcakSelam annıslerrrr bebıslerrr
Bugun asımız vardı gıttı yaptrıdık oğlum ne cok agladı ömrumden ömur gıttı ne kdar farklı bı duygu sankı benı kestıler canlı canlı
oğlum 4800 olmus teyzeleri55 cm boyumuz p.tesı doktor randevuzmu var baklaım orda nedıcek su kalça cıkıklıgı testı ne cıkıcak allahım işllah bısey yoktr arkdasım yaprtı kızlar ıhmal etmeyın sakın bebkte sorun cıktı allah korusun yaptırn bu testı bana dedılerkı normal dogumlarda önmelı gerek yok yaptrıma ıyı dedım bende ne cahılım arkdasım aradı uyardı saolsunn allh yardımcısı olsun onunda.
Bez konusunda bende yenı doğandan cok memnunen ıyısı dıye bu yenı cıkan beyaz paket almıstık ama her alt almada boydan asagı cocukgun usutu basını degıstrdık
Bennebılyım bende senı anlıyorum arkdasımm sabır dıyoruz naplaım bızm ıyı olmamız lasım bebeıslerın bıze ıhtıyacı var goguslerımızde gecıcek psıkoljımızde duzelıcek işşllahhh
maşallah kuzu çok tatlı allah nazardan saklasın
geçmiş olsun canım,allahım bebeklerimizi korusunmerhaba kızlar eskidende muhabbetlere pek ortak olamasamda arada bir karışıyordum sohbetlere amadoğum yaptığımdan beri imkansız oldu artık bizim başımıza pek güzel şeyler gelmedi bu süre içinde kızım daha 23 günlükken mikrop kapıp hastahaneler düştük ciğerleri iltihaplanmıştı hastahane günleri korkunçtu serumlar şuruplar hele bebeğime serum takmak için damar yolu açmaya çalışmaları neler neler ömrümden ömür gitti herseferinde o bir hafta çok ağladım geçen pazartesi çıktık çok şükür iyileşti şimdide evde üşütmesin hasta olmasın diye çocuğa isilik çıkarttırmak üzereyim doktorda mikroptan olmuş diyince herkese vebalı gibi davrnmaya başladım misafir kabul etmiyorum aman diyeyim kızlar dikkat edin bişey olmaz diye düşünmeyin insanlara çok yaklaştırmayın bizimle beraber hastanede yatan çok bebek vardı aynı sebepten dolayı
büyük bez al canım,küçük bezde kalça çıkıklıgına sabep oluyormuşkızlar oğlum 5 kg falan. evde prima 4-9 kg arası bez var onu kullanmaya başlayım mı sizce? 3-6 kg olanlardan mı alsam yine. sanki biraz bebeği sıkıyor gibi geldi.
canım 1 aydan sonra 3 aya kadar yapıyorlar,her doktor faklı zaman söylüyorarkadaşlar kalça çıkıklığı için röntgen çektirdiniz mi ? ne zaman yaptırmamız gerekiyor?
bi de her ay doktora götürcek misiniz bebeğinizi yoksa sağlık ocağına mı götürceksiniz? ben ikisine de götürmeyi düşünüyorum.
nihlee cim senin kızın bbye ın oğluna mı benziyo yaNİ şimdi :)))
playdoh çok geçmişolsun Allah bi daha yaşatmasın
kızlar bişey sorcam ben bunu son 3 gündür falan yaşıyorum
oğlum eskidende sürekli ağlıyodu ama bu ara durup dururken bi çığlık atar gibi kendini yırtar gibi ağlıyo
aniden uykudan kalkıp sanki ateşe atmışın gibi
sizin bebeler dede oluyomu hiç böyle bişey ??
nihlee kalçaa çıkığı testi demek istedim. eğer geç kalınırsa teşhis için röntgen çekiliyormuş.
benim kızda öyle korkuyoruz bişeymi oldu diye
niye yapıyorlar acaba???
canım doktor bişeyi yok dedi
seninkinin de bişeyi yoktur muhtemelen
benim merak ettiğim şey bi benim oğlan mı böyledir diye
yalnız değilmişim demekki
Allah yardım etsin sanada, valla korkuyorum ciyaklayınca
Nihlee cim kayınvalideme gitmiştik geçenlerde üşüdüyse orda üşümüştür
bakalım devam edecek mi
tehlikeli bi durum yok şimdilik
aman bütün bebeklerimiz sağlıklı olsunlar inşallah :)))
canım meraba. evet doğurdum cok şükür ikimiz de iyiz çok şükür. ben daha yeni yeni yim aslında. doğumdan sonra biraz bunalıma girdim sanırım şimdi şimdi normale dönüyorum. Bu arada günüm geçtiği halde oğlum doğmadı, serpil teyzesi de kandırdı bizi sezeryan oldum. 4 kilo dediği çocuk da 3260 doğdu. Neyse geçti o günler çok şükür.
sen nasılsın oğlun pek güzel maşallah, göğüslerin yara olmuş sanırım, benim de oldu ama geçti şükür. Göğsümün birini alamadı oğlum daha yeni yeni almaya başladı. Hep sağıp verdim o göğsümü. 2 gündür tutuyo ama o da yara olacak gibi. Bu yaralara çare yok galiba kendiliğinden geçmesini beklicez. Sana özelden mesaj attım. bakarsın canım.
merhaba kızlar eskidende muhabbetlere pek ortak olamasamda arada bir karışıyordum sohbetlere amadoğum yaptığımdan beri imkansız oldu artık bizim başımıza pek güzel şeyler gelmedi bu süre içinde kızım daha 23 günlükken mikrop kapıp hastahaneler düştük ciğerleri iltihaplanmıştı hastahane günleri korkunçtu serumlar şuruplar hele bebeğime serum takmak için damar yolu açmaya çalışmaları neler neler ömrümden ömür gitti herseferinde o bir hafta çok ağladım geçen pazartesi çıktık çok şükür iyileşti şimdide evde üşütmesin hasta olmasın diye çocuğa isilik çıkarttırmak üzereyim doktorda mikroptan olmuş diyince herkese vebalı gibi davrnmaya başladım misafir kabul etmiyorum aman diyeyim kızlar dikkat edin bişey olmaz diye düşünmeyin insanlara çok yaklaştırmayın bizimle beraber hastanede yatan çok bebek vardı aynı sebepten dolayı
teyzeleriiiii maslalh der oğlumaaa sızlerden degmez canım benımm
benım kız felaket gunduz uykusuna alıstı bugunden berı uyuyor
acaba normalmı bu emıyor yatıyor emıyor yatıyor anlam veremedım
az ocne uyandı doyurdum gazda atmadı yırttı ortalıgı besıgıne koydugum gıbı gozlerını kapadı
(bızede yarananıyor bebekler)
siz her öğünde tek göğüs mu emzırıyorsunuz,ikisini de werıyor musunuz ...ben eskıden tek gögustu ama artık ıkısını de werdıgım halde hem kusup hem kakasını yapıyor we yıne ıstıyor anında ,ben de mamayı da 90 wermeye basladım cogu öğunde...ne yapacagımı sasırdım..siz nasıl hem emzırıp hem sagıyorsunuz..göğsüm de kocamamn damar damar dolu gıbı duruyor ama cocuk 10 dk emınce hemen emzık moduna gecıyor..neden kı???
Nihle benım de damarlı ama sıkınca war,emerken aç kalkıyor cocuk cıldırıyorumm..bir de benım bır gögsum büyük,bir göğsüm ufak kaldı ..birinin ucu kocaman,öbürü küçük..ne yapmam gerek,sızde yok mu böle seyler yaaa...
siz her öğünde tek göğüs mu emzırıyorsunuz,ikisini de werıyor musunuz ...ben eskıden tek gögustu ama artık ıkısını de werdıgım halde hem kusup hem kakasını yapıyor we yıne ıstıyor anında ,ben de mamayı da 90 wermeye basladım cogu öğunde...ne yapacagımı sasırdım..siz nasıl hem emzırıp hem sagıyorsunuz..göğsüm de kocamamn damar damar dolu gıbı duruyor ama cocuk 10 dk emınce hemen emzık moduna gecıyor..neden kı???
Nihle benım de damarlı ama sıkınca war,emerken aç kalkıyor cocuk cıldırıyorumm..bir de benım bır gögsum büyük,bir göğsüm ufak kaldı ..birinin ucu kocaman,öbürü küçük..ne yapmam gerek,sızde yok mu böle seyler yaaa...
aynen benim de sikinca geliyor ama oglum deliriyor memede 15 dakkadan sonra. Eviriyor ceviriyor memeyi sonra sikiyorum sut geliyor. Ama sanirsam ilk sikmada geliyor sonra duruyor haliyle de bebisler cildiriyor, ben boyle yorumladim. Ogunlerde bazen birini bazen ikisini veriyorum o anki sutume ve cocuga bagli. Yetmiyorsa mamayi da bazen 60 bazen 90 yapiyorum bazen de 30. Aglama siddetine gore ayarlamaya calisiyorum ama cok mama dokuyorum sonra hala tam oturmadi
benim normalde de bi gogsum digerinden cok farkli. Dusunun gelinligim fln dikilirken 2 gogsumun olculerini farkli aldi modacim:))))
YA BENIM KIZIM DA 2 GECEDIR ANIDEN AGLIYOR BAGIRIYOR CIGLIK GIBI..EMZIRIRKEN DAHA DA SERT OLUYOR..BEN IKINIYOR VE ZORLANIYOR GIBI DUSUNDUM SIZINKI DE IKINIYOR MU BIR BAKIN ISTERSENIZ...nihlee cim senin kızın bbye ın oğluna mı benziyo yaNİ şimdi :)))
playdoh çok geçmişolsun Allah bi daha yaşatmasın
kızlar bişey sorcam ben bunu son 3 gündür falan yaşıyorum
oğlum eskidende sürekli ağlıyodu ama bu ara durup dururken bi çığlık atar gibi kendini yırtar gibi ağlıyo
aniden uykudan kalkıp sanki ateşe atmışın gibi
sizin bebeler dede oluyomu hiç böyle bişey ??
canım belki hızlı emiyordur 10 dk da bitiriyordur sonra emzik moduna giriyordur.. sen emdikten sonra sık bakalım gögsünü süt gelecek mi bir bak.. belki vardır ama azar azar geldiği icin ve sıpan doydugu icin emzik moduna geciyordur..
bizim öyle oluyor bakıyorum emmiyor agzında tutuyor ..bakıyorum süt hala geliyor edepsizlik yapıyor yani :))
ben de öyleyım sımdı dogru tutturmaya calısıyorum da burnu nasıl acık kalıyor???ben pek beceremıyorum da..Gogus yaralari icin emme teknigini degistirmen gerekiyor,ben oyle yaptim yani,
saglik ocagina gittim ordakiler soyle gosterdi, bebegin kafasi geride olucak cenesi gogsune degerken burnu havada olucak, siseden su icer gibi, o zaman yara olmuyor olanlar da geciyor, en guzel krem anne sutu biraz acik tutmak lazim, 15 dakkadan fazla ayni gogsu vermemek lazim. Insallah yaralarin gecer aylar boyu oyle surmez zaten alisir gider.
YA BENIM KIZIM DA 2 GECEDIR ANIDEN AGLIYOR BAGIRIYOR CIGLIK GIBI..EMZIRIRKEN DAHA DA SERT OLUYOR..BEN IKINIYOR VE ZORLANIYOR GIBI DUSUNDUM SIZINKI DE IKINIYOR MU BIR BAKIN ISTERSENIZ...
ENICE neyle gezdıreyım pekı sen neyle gezdırıyorsun??Ben kanguru ıcın kıyamıyorum erken oldugunu dusunuyorum..ana kucagı benden agır,araba desen yokusta oturuyoruz asla cıkartamam..ne yapayım??sence doyuyor mudur benım kızım da ? 5 dk az degıl mı...
SEWSIM ben göturdum gecen hafta 10 dk falan suruyor 1 saatte de sonuc cıkıyor..Özelde 90 TLye yaptırdık..ben özel hastanede kontorllere göturmeyı dusunuyorum,aşıları da weremı orda,dıgerlerını saglık ocagında dusunuyorum..
Yanı doyuyor mu kızlar..Göğsünüzdekı süt we gögus uçlarınız aynı mı??
sıkınca süt gelıyor ama damla damla sıktıgımda gelıyor..aynı mı durum???
ben de öyleyım sımdı dogru tutturmaya calısıyorum da burnu nasıl acık kalıyor???ben pek beceremıyorum da..
Selam kızlar bugün bebeğim 31 günlük oldu ama gaz sancısı çok ya kıyamam bebeğim gözümün içine baka baka yırtıyor ortalığı dayanamıyorum benimde gözlerim doluyor helede evde kalabalıksa her kafadan bir ses daha çekilmez oluyor doktorada götürdük ilaçta fitilde verdi bu akşam fitili kullandım mecbur kalınca susmadı ağlamaktan mahfoldu bebeğim sanırım fitil iyi geldi bebeğime bir saattir uyuyor maşallah.Kızlar uyanmak üzere mıkırdanıyor bebelerinize iyi bakın emi öpüldünüz iyi geceler
canım bebek arabasına koyuyorum yatak gibi lan parçası var bizim yatırıyorum,çıkıyoruz biz yokuş olsun neolurki tekerlikli zaten itiverirsin gider,
canım muhakkak çık,bak göreceksin çok iyi gelecek,bebekle çıkamıyorsan annene ver yarım saat dolan özle bebegini
canım keşke yanında olsam,eger sütün geliyorsa muhakkak doyuyordur,zevkine alıyor olabilir,mamadan sonrada kusuyorsa demekki fazla geliyor diye düşünüyorum ama görmedigim için yanılıyo olabilirim,5 dk sonra bırakıyor bizimki doyuyorki bırakıyor iyorum sonrada aglamıyor,
artık aglama şeklinden anlıyorum acıktıgını,şuan oldugu gibiiiiii
benim hiç gögüsucum yok ama agzını kocaman açtırıp sokuyorum memeyi agzınakafayıda arkadan sıkıştırınca geirde çekemiyor mecbur tutuyor,
ben bide biraz dik tutuyorum ayakları aşagıda kalıyor kolayda oluyor bu şekilde tutmak
En sismis gossumu veriyorum gaz cikarma molasindan sonra oburunu de teklif ediyorum zat-i muhterem isterse emiyor :) genelde tek gogus yetiyor heralde, oyun oynuyo ikinciyle...
Gogus ucunu cikarmak icin Avent in plastik uclari var eczaneden alabilirsin, onunla emzirince ucu cikiyor gogsunun, benimde bir gogsum zordu, ilk o uclarla denedik, alisti gitti simdi... cok sukur...
arkadaşlar kalça çıkıklığı için röntgen çektirdiniz mi ? ne zaman yaptırmamız gerekiyor?
bi de her ay doktora götürcek misiniz bebeğinizi yoksa sağlık ocağına mı götürceksiniz? ben ikisine de götürmeyi düşünüyorum.
KIZLARRR SİZİN BEBEGINIZ DE GELEN HERKESIN KUCAGINDA MEMESINE AGZINI ACIYOR MU:)))BGN DE BABASINA SALDIRDI AÇ KUŞUM YAA...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?