2012 Şubat Anneleri

emzik tutmuyo malesef bi kaç değişik marka alıp deniycem bakalım belkide evdekini beğenmiyodur ne bilim şaştım artık

bukle biz 4 hafta emzik verdik. bazı çocuk dr. vermeyin diyormuş. ben de emzikten ayıramam bağımlısı olur diye vermek istemedim. annem ısrarla emzik verin diyordu. bebeğimiz sürekli memede uyumak istiyordu. emzikle bebeğin damak yapısı bozulur diye de korktum. neyse emziği verdim ve tutmaya başladı. damaklı emziği sürekli ağzından düşürüyor, tutamıyor yine de onu veriyorum düşürse de beni büyük oranda rahatlattı. ancak damaklı olmayan biberon başına benzeyen eski tür emzikler var onu daha iyi kavrıyor. eğer biberon kullanıyorsan bu tür emziği reddetmez diye düşünüyorum. acilen al ve dene bi tane.

kızlar bebeğinin tırnağını kesen var mı? ben dün deneyim dene beceremedim. çoğu kez tırnağı kendiliğinden kırılıyor.

günaydın kızlaaar ben artık zombı oldumm ..hıcbır sekılde kızım uyudugunda uyuyamıyorum özellıkle gece nasıl olsa 1-2 saatte tekrar kaldıracak dıyerek kös kös tek basına oturmaya basladım salonda ..kafayı yıyecegım sanırım..
Bir de aç kalkıp da çığlık çığlığa ağladıgında sızın de elınız ayagınız dolanıyor mu ??Hep bır yerıne bırsey mı yaptım ,sucum ne dıye bakmaktan korkudan bayılıyorum ..bır de herkesın bebek mızıldadıgı anda anında kucagına almasından bıktım cunkı alıstı kucaga ve ne yapacaGIMI bılmıyorum tekken..(
Bugun hava harıka artık cıkacagım saglık ocagına götureyım dıyorum ama arabayı tasıyamam ,basıt kangurumla VİVANIN taktıklerıyle gıdecegım bakalım hayırlısı olsun ..kucakta zoır olmuıyor mu yahu..

yastıgı kolunla mı alıyorsun yoksa yastık alttayken bebgın basını mı alıyorsun cnaım ben basını alıyorum sadece yastıgı da yatay olarak kucagıma koyuyorum..Gecmıs olsun zeytınyagı yaptın mı tekrar yapaydın keske kız..

HACER sen her defasında bıberonu sıcak suda mı kaynatıyorsun?Ben sabunla yıkıyorum kızlar yanlıs mıyım ???Bazı markaların sterılıze makınelerı var bıberon ıcın ama tam fıkrım yok cnaım al gıtsın:))

BRGL86 benım kızım da 40ından sonra daha az aralıkla uyur oldu ben de artık uyumayı unutmaya karar werdım oturuyorum mal mal bakınıyorum gecelerı ..
BUKLE ben de emzıge karsıydım ama o kadar mememde -kalmasındansa caktırmadan cekıyorum mememı aynı anda sokuyorum emzıgı gögsumde duruyor ama emzıgı meme sanarak uyuyor:)))

SENFAT ben de tırnak kesmek ıstıoyrum ama eşim warken pazar yapalım dıyorum panık olurum ben ..bu arada UYKUDA KESECEGIZ KIZLAR bır yerde okumustum kolay oluyormuss...Emzık damagı mı bozuyormus ne yapacagız?

VİVA ben de cıkmak ıstıyorum bgn hatta 1 saate cıkıcam ammma neden bıyık dedın kı sımdıı yaw benım bıyıklar da feci helde ancak ben kendım almayı da bılmıyorum napam sımdı ben bunlarla yasamaya alısıyorum :))kanguruyla ckıyorsun ya boynun agrımıyor mu İ?Senın kanguruya baktım ınternetten cıvılde wardı ama renk secılmıyordu mutlaka alacagım yazın zor olur ama su an cıkmam sart..

önceki gün ve gece hiç uyumamıştı ama dün ve dün gece hiç uyanmadı diyebilirim(acıkmaları hariç)..gele dün sadece 2 kere emzirdim,mama bile vermedim.uyanmadı bende uyandırmadım 1
gece önceden uykusuz,uykusunu alsın diye.doğrumu yaptım bilmiyorum.

geçenlerde çok samimi olduğum uzun zamandan beri görmediğim bi arkadaşım bebek görmeye geldi.ayyy kendimden utandım valla.
saç baş berbat,bıyıklar pala,üzerimde görmediğim kusmuklar,sonradan farkettim..kendimi umutsuz ev kadınlarındaki 4 çocuklu kadın varya onungibi hissettim.

kızlar bişey sorucam:dün bi arkadaş yazmıştı da ,2.ay aşısı ateş yapıyorya doktoru fitil vermiş galiba aşıdan yarımsaat önce ve sonra koyulacskmış.bizim aylık kontrolümüz aşıdan sonraki günlerde olacak.acaba fitilin adı ne.doktoru arıcam ama çekiniyorum.bu aralar çok aradım.

biberonu hangi sabunla yıkıyorsun ..
ben sadece çeşmede sıcak suyla yıkayıp.belli araslıklarla kaynatıyorum..

Canım aşıyı yazan bendim, kabusum oldu iki gündür, internetten araştırdım özel bir karma aşı varmış ateş yapmayan eczaneden sen alıyormuşsun onu sorucam sağlık ocağındaki hemşireye bakalım ne diyecek. fitilin adını reçeteden okuyamadım alınca yazarım. ama fitil aşıdan ya önce ya sonra yarım kullanılacak, ateş düşmezse 8 saat sonra tekrar verilecek. farklı farklı şeyler okudum çok ateşlenenler de var hiç ateş yapmayanlar da. bazısı fitil değil calpol vermiş. sanırım bu aşıları en erken yaptıran biz olacağız, sonuçları paylaşırım.

senmiydin sağol canım..aşıdan sonrada yani fitili alınca adınıda yazarsan çok seviniirim..şimdiden herkese geçmiş olsun.şu aşıyıda hayırlısıyla atlatalımda..
öyle ateş yapmayan bi aşı varsa bende alırım tabi eczaneden.offf..:CCC aşı tarihimöiz yaklaşsın tekrar doktroumuza danışırım..

ayy ben de paspaltoyum yaaa aynı o dızıdekı kadın gıbı...kılom da duruy kusmuklar da süper yakısıyo(

merhaba kızlar genel sorun gaz sancıları benim kızımda bu sancılar yüzünden hep uykusunda inliyo kızarıyo sorunumuz geceleri artıyo gece3 ten sonra huysuzluğu tutuyo çocuğun ben gaz ilaçlarından pek bir fayda göremedim çağreyi zeytin yağında buldum gazı olunca bir çay kaşığı zeytinyağı veriyorum bir süre sonra gazını çıkarmaya başlıyor ve rahatlıyor güvendiğiniz bir yerden temin ettiğiniz zeytin yağını deneyin isterseniz hergün vermiyorum en sık 2 günde bir veriyorum birde yine gaz sancısı tutunca zeytin yağına batırdığım pamukla poposunun deliğini siliyorum oda çok fayda ediyor karnınada masaj yapıyorum hatta ben vücut yağı olarakta kullanıyorum zeytin yağını, bebek yağı kullanmıyorum bunlar çocuklu annelerin tavsiyeleri bendede işe yaradı:)

ben normal deterjanla sabunlayıp bol sıcak suyla duruladım öyle sabunla yıkanabılır yazanlarda..yanlıs mı yoksa kızzz....

belki benimki yanlıştır..ben hiç deterjanla yıkamadım.çeşmeden gelen sıcak suyla yıkayıp,dediğim gibi belli aralıklarla tencerede kaynar suda kaynatıyorum,herbişeyini,bütün parçalarını..onlarla beraber emziğinide atıp arada kaynatıyorum.
doğrusunu bilen yazsın..

biberon kullanmıyoruz canım emziği hiç kabul etmiyo dediğin gibi çok basit yapılı emzikler varmış onları daha kolay tutuyolarmış.. tırnaklarını kesmeye korkuyorum annem kesiyo uyurken öyle dene istersen

selam canım
yorgun ve gerginim ben ama bebişin keyfi yerindedir sanırım..
gökçeyle sen nasılsın?

canım iyi bu gece uyudu şükür dün deli etmişti,
bende sabah eşimi yolldım kızı emzirdim teyzelerine verdim 3 saat uyudum süper oldu
dün misafirim vardı hiç giremedim nete ama çok yorulmuştum
sizde bayagı kaynatmışsınız geçmişe şöyle bakıyorumda

yaa ben uykularının ve emmesinin düzene girmesini istiyorum artıkkkkkkkkkkk

gündüzleri ne zaman uyuyacagı belli olmuyor benim kızımın..bazen sabahtan yatıyor bazen ögleden sonra.. bazen cok uyanık kalıyor bazen cok az..

amannnnnn ne zor düzensizlik .......

selam canım
yorgun ve gerginim ben ama bebişin keyfi yerindedir sanırım..
gökçeyle sen nasılsın?

canım iyi bu gece uyudu şükür dün deli etmişti,
bende sabah eşimi yolldım kızı emzirdim teyzelerine verdim 3 saat uyudum süper oldu
dün misafirim vardı hiç giremedim nete ama çok yorulmuştum
sizde bayagı kaynatmışsınız geçmişe şöyle bakıyorumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…