- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #64.221
vivaleste geçmiş olsun. Inşaallah bişeyi yoktur. Allah esirgesin bebeklerimizi. Ilginç bişey oldu bizde de. Gun gece 22.oo de bezimizi değiştirdim. Sabah 4.30 da bi damla işememişti. Bana anormal geldi, gerçi ağlamadı. Sabah çok şükür bez yerinden kalkmayacak kadar işemiş.
Ya ben bu oğlanı yerim. Anasına gülüyor son günlerde, bir de yüzüme bakıp ses çıkarıyor. O an çocuğu sıkıp içime alasım geliyor. Bir de ben odadan cıkarken beni takip ediyor, başının üstünden bakıyor. Gerçi bunu babasına da yapıyor sinir oluyorum o zaman. Ilk gülücüğünü de üst komşuya (ki yeni taşındık, hoşgeldiniz diye geldi kadın ) verdi. Komşu gidince kızdım tabi bebeğe. Sen anan baban dururken elin kadınına niye gülüyorsun diye. 3 gün sonra bana da gülmeye başladı. şu an hep gülüyor yavrum. Allah isteyen ve bakabilecek herkese çocuk versin.
Ben de gündüzleri dışarı çıkmak istiyorum. Eşim bu havalar farketmezsin hasta eder, çarpar dedi. çıkamıyorum. Alimallah hasta olur adamın çenesinden kurtulamam, demediğini bırakmaz. Aslında kış bebeği olması da iyi. Bebeklerimiz doğdugunda çok kar yağmıştı, hava soguktu. şükür biraz büyüdüler artık, baharda dışarı cıkarken büyümüş olarak çıkarız. Kar yağarken diyordum ki 'ohh iyi oluyor, ben dışarı çıkıp gezemiyorsam kimse gezemesin' bencilliğime bakın :) hoş ben hala çıkamıyorum ama artık başkaları çıkıyor:)
selam kızlar bu arada
gider ayak eşimede kıl olurken alışveriş yapıp öyle gideyim dedim
havada esiyo bebek hastalanmasın diye
internetten aldım ne beğendiysem attım sepete
sinirim geçti ama rahatladım sanki tavsiye ederim
ilk zamanlar özellikle geceleri 2-3 saat mememde olurdu, çok yorulurdum, karnım inanılmaz boşalırdı, şu an emzirdiğimde 10 dak. emiyor, o da 2 saatte bir. eskisi kadar acıkımıyroumda. ıkınma dediğin hıçkırıksa her bebekte olurmuş mutlaka. midesi mi ne büyüyormuş bizimki dedi ama iyi dinlememişim.
selam kızlar nabersınız?Ben yıne kızımla tekım we koltukta yanımda hıckırıyor we ıkınıyor zawallım...Bu ıkınmalar gazdan öturu mu oluyor sızlerın bebeklerde de war mı bılmıyorum ama kızlar benım kızım emerken ıkınıyorsa gögsumu öyle sert cekıyor kı kopartacak artık korkuyorum memesız kalcam:)))size de öle yapıor mu bebelerınız??
bır de her emmede kac dk emıyorlar benımkı 40 dk emzık nıyetıne takılıyor ,ıkındıkca da parcalıyor...
ya bukle eşime kıl oldum diyince aaklıma elefera mıydı burda bir kız vardı. eşi hakkında yazdıklarına çok gülerdim okurken ne oldu ona, hiç denk gelmiyor.
sorma yaa bende akşam eşime bağırıp çağırdım biraz babamlara çıktık oturduk yarım saat sonra eve indik gitti internetin başına daha yanımıza gelmez ben oğlumla kaldım odada tk başıma bekliyorum geldin iki muhabbet edek kafam dağılsın diye sonra gittim yanına aldım vını bilgisayardan daha rüyanda görürsün ne düşüncesizsin falan dedim saydım valla siniretti hiçte konuşmadım yattım gittim bakıyo bön bön oğlumla bana ama yüz vermedim çok ilgisi azaldı bebek olduktan sonra nasıl olsa tüm gün bebek le ilgiliyim diye hiç oralı değil gıcık şeyy....40 kım çıksın yılışırsa o zaman sorcam ben ona çokkk bklerrrr ......
bennebileyim cnm benm oğlumda çok hıçkırıyo midesi büyür bebek büyür diyolar bişeycik olmaz memende ıkınıyorsa gaz girmiştir benm oğlumada oluyo poposuna vuruyorum yavaş yavaş yada alıp memeden sırtını sıvazlayıp sonra meme veriyorum yoksa çok zor emiyo ağlıyo gazdan valla..elinden geldiğince hıçkırırken meme verme
Buklee canim senin cocuk doktoru avrpa yakasnda nerde ssk karsiliomu muayenesi nekadar bitanem. Saqlik ocaqindn memnun kalmadim yuzune bakip yolluo resmen bebeqimi ya ne bilqi verio ne yol qosterio ne bisi.
Birde dayanmaya calistiqim kadar mememi vermeye calisiorum cok sizlior dayanamiorum aqliorum resmen kizim emerken
Sendede oldumu canim bu sizi
olduysa sonrasi yaraya donuormu yada qittikce alisiormuyum hafifletici neyapabilirim bisi soyle sen benden kidemlisin.
Nihlede cok kizior bana sagip veriorum die ama elimde deqilki hopur hopur hopluorum sizidan
benimolanda kremler sur biraz dindirio demisti az once emzirip uyuttum bepanten surdum bilmiorum ne olcak
qecede uyumuo sabaha kadar berbat qunler qeciriorum daha 22. Gundeyiz ya(((((
ahhh tamamen benimkini anlatmışsın..benim sıpamda aynısını yapıyor canım,emerkende ıkınması bi başlıyorsa eğer kafasını da öyle bi geriye atıyorki ama bi yandan da meme ağzında.tamam diyorum bu defa koptu ucu.bide kıpkırmızı oluyo.sonra meme ister istemez yetişmiyo tabi ağzından çıkıyor ,inan ucu dümdüz olmuş,yassılaşmış oluyor.
bu arada ben ilk defa bebeğimi bugün yalnız yıkadım.bu akşam eşimle yıkayacaktık ama dün gece kavga ettik ona inat kendim yıkadım.
wayy nasıldı yıkayabıldın mı kız ben de dun kocamla yıkadım ama dedım kı sen otur ben yapayım dedım en son ters cewırınce ellerıyle fıleyı bır tuttu butun gucuyle resmen ayaklanacaktı işte orda kocam dewreye gırdı:)))mememı kopartıyor aynen dedıgın gıbı acıdan bayılcam Allahtan aglıyor da agzını acıyor hemen cekıyorum:)
çook gecmıs olsun viva..doktora götursen ya da arasan bence ıyı olurdu gıbıme gelıyor ıhmal etme..kayınvalıden üstüne falan mı düşmüş*???yatakta mıymıs ..yarın mutlaka götur bence Allah korusun en önemlı kısım başına bırsey olmaması ..Dikkat et yine de .....düşme sonrası mı kusmasından korktun..?
hemşirecim bu havanın güzelliğini kangurula gezerek taçlandırmak niyetindeyimama 3 aya kadar sakıncalı deniliyo ya başka nasıl bi alternatif olabilir nasıl çıkabiliriz dışarı?:44:
çok geçmiş olsun canım
belkide gezdiği için uyuyodur
riske atmamak gerekir yinede
dr götür için rahatlasın
Çok büyük gecmis olsun cnm.. Dün olmus gerçi ,umarım bişeyi yoktur bebikinin. Allah esirgesin evlatlarimizi
vivaleste geçmiş olsun. inşaallah bişeyi yoktur. Allah esirgesin bebeklerimizi. ilginç bişey oldu bizde de. gun gece 22.oo de bezimizi değiştirdim. sabah 4.30 da bi damla işememişti. bana anormal geldi, gerçi ağlamadı. sabah çok şükür bez yerinden kalkmayacak kadar işemiş.
ya ben bu oğlanı yerim. anasına gülüyor son günlerde, bir de yüzüme bakıp ses çıkarıyor. o an çocuğu sıkıp içime alasım geliyor. bir de ben odadan cıkarken beni takip ediyor, başının üstünden bakıyor. gerçi bunu babasına da yapıyor sinir oluyorum o zaman. ilk gülücüğünü de üst komşuya (ki yeni taşındık, hoşgeldiniz diye geldi kadın ) verdi. komşu gidince kızdım tabi bebeğe. sen anan baban dururken elin kadınına niye gülüyorsun diye. 3 gün sonra bana da gülmeye başladı. şu an hep gülüyor yavrum. Allah isteyen ve bakabilecek herkese çocuk versin.
ben de gündüzleri dışarı çıkmak istiyorum. eşim bu havalar farketmezsin hasta eder, çarpar dedi. çıkamıyorum. Alimallah hasta olur adamın çenesinden kurtulamam, demediğini bırakmaz. aslında kış bebeği olması da iyi. bebeklerimiz doğdugunda çok kar yağmıştı, hava soguktu. şükür biraz büyüdüler artık, baharda dışarı cıkarken büyümüş olarak çıkarız. kar yağarken diyordum ki 'ohh iyi oluyor, ben dışarı çıkıp gezemiyorsam kimse gezemesin' bencilliğime bakın :) hoş ben hala çıkamıyorum ama artık başkaları çıkıyor:)
Gunaydin kizlar. Insallah iyisinizdir.
Viva qecmis olsun canim allah korumus
kizlar bebeqinizin uyku duzeni nasil biz buqun 22 qunluk olduk ve aksam 11de bi baslio qece 4e kadar aqlio qazi falanda yok osaatler arasinda yedirir emzirirsem cikariorum zaten.
Sabaha kadar dolastiriorum ve bu 4qundur boyle iflahim kurudu pskljim bozuldu cidden.
Su qoqus sizlamasi zaten oyle daraltiorki beni emziremiorum bu yuzden ne yapicamida hiccccc bilmiorum allah kahretsin herqece cocuk kucaqimda aqliorum
nerdeyse keske yapmasaydik diyecek dereceye qeliorum ya
suan bile aqliorum.
kızlar çok teşekkür ederiz Allah razı olsun bebişim iyiVivacım cookkkkkkk gecmıs olsun canım işşlah bısey yokturrr kı bence olsa aglardı ama tabı ıhmale gelmezzz dııkkat edın cnm
Bukle ne zamn gıdıyorsun?iyi yolculuklarrrr bızı unutmaaa:)
Bir ben cıkamadım dısarı bebgımle anca doktora o da arabaylaa
Buklee canim senin cocuk doktoru avrpa yakasnda nerde ssk karsiliomu muayenesi nekadar bitanem. Saqlik ocaqindn memnun kalmadim yuzune bakip yolluo resmen bebeqimi ya ne bilqi verio ne yol qosterio ne bisi.
Birde dayanmaya calistiqim kadar mememi vermeye calisiorum cok sizlior dayanamiorum aqliorum resmen kizim emerken
olduysa sonrasi yaraya donuormu yada qittikce alisiormuyum hafifletici neyapabilirim bisi soyle sen benden kidemlisin.
Nihlede cok kizior bana sagip veriorum die ama elimde deqilki hopur hopur hopluorum sizidan
benimolanda kremler sur biraz dindirio demisti az once emzirip uyuttum bepanten surdum bilmiorum ne olcak
evet canım abartma bence,biz nasıl sıkılıyorsak oda sıkılırgeçmiş olsun nıye öyle kı doktora götursenıze canım madem gaz we ates degıl??ınoset nasıl werıyorsun yazık kız..bu arda tarttırdınız mı??
çokk iyi geldı canım sankı gercekten sütüm arttı gibi oldugercı zor tasıdım ama ..sen tek cıkarttınmı hıc canım neyle tasıyorsun? 2kat derken bır alt üst bır de tulum gıbı mı??oyle yapcam heralde ew hamama döndu..
geçmiş olsun canım,bugünde iyi olduguna sevindimkızlar bugün dışardan geldikten sonra bebeğim kayınvalidemin kucağındayken yere düştüler.
bizim odada yatağın kenarına takılmış kayınvalidem.
ben aşağıda bebek arabasını içeri sokmaya çalışıyodum o sırada
başta rahattım kayınvalidem çok korkmuştu
onu sakinleştirdim ama şuan bende çok tedirginim
bebeğim sürekli uyuyor.
internette baktım fışkırtarak kusması tehlikeliymiş
tamda bu akşam dolu dolu kusası geldi oğlumun
çok tedirginim
herhangi bi şişliği morluğu falan yok ama elimde değil
dua edin kızlar bişey olmasın oğluma
bu arada çok çok dikkat edin çünkü yataktan o kadar kolay düşebiliyolarmış ki
canım bebekler uyuyunca pek altlarına yapmazlar,yani seninki çok normalvivaleste geçmiş olsun. inşaallah bişeyi yoktur. Allah esirgesin bebeklerimizi. ilginç bişey oldu bizde de. gun gece 22.oo de bezimizi değiştirdim. sabah 4.30 da bi damla işememişti. bana anormal geldi, gerçi ağlamadı. sabah çok şükür bez yerinden kalkmayacak kadar işemiş.
ya ben bu oğlanı yerim. anasına gülüyor son günlerde, bir de yüzüme bakıp ses çıkarıyor. o an çocuğu sıkıp içime alasım geliyor. bir de ben odadan cıkarken beni takip ediyor, başının üstünden bakıyor. gerçi bunu babasına da yapıyor sinir oluyorum o zaman. ilk gülücüğünü de üst komşuya (ki yeni taşındık, hoşgeldiniz diye geldi kadın ) verdi. komşu gidince kızdım tabi bebeğe. sen anan baban dururken elin kadınına niye gülüyorsun diye. 3 gün sonra bana da gülmeye başladı. şu an hep gülüyor yavrum. Allah isteyen ve bakabilecek herkese çocuk versin.
ben de gündüzleri dışarı çıkmak istiyorum. eşim bu havalar farketmezsin hasta eder, çarpar dedi. çıkamıyorum. Alimallah hasta olur adamın çenesinden kurtulamam, demediğini bırakmaz. aslında kış bebeği olması da iyi. bebeklerimiz doğdugunda çok kar yağmıştı, hava soguktu. şükür biraz büyüdüler artık, baharda dışarı cıkarken büyümüş olarak çıkarız. kar yağarken diyordum ki 'ohh iyi oluyor, ben dışarı çıkıp gezemiyorsam kimse gezemesin' bencilliğime bakın :) hoş ben hala çıkamıyorum ama artık başkaları çıkıyor:)
selam kızlar nabersınız?Ben yıne kızımla tekım we koltukta yanımda hıckırıyor we ıkınıyor zawallım...Bu ıkınmalar gazdan öturu mu oluyor sızlerın bebeklerde de war mı bılmıyorum ama kızlar benım kızım emerken ıkınıyorsa gögsumu öyle sert cekıyor kı kopartacak artık korkuyorum memesız kalcam:)))size de öle yapıor mu bebelerınız??
bır de her emmede kac dk emıyorlar benımkı 40 dk emzık nıyetıne takılıyor ,ıkındıkca da parcalıyor...
bizim kız 5 dk emiyor doyuncada hemen bırakıyor memeyi,çok şükür memekolik degil,ıkınınma gazdan oluyor canımvıva dun fıskırarak kusma kötu bırsey demıstı bunun neden oldugunu bılen war mı aranızda kızlar ...benım kızım 2-3 defa öylke kustu cunkı(
vıva dun fıskırarak kusma kötu bırsey demıstı bunun neden oldugunu bılen war mı aranızda kızlar ...benım kızım 2-3 defa öylke kustu cunkı(
kızlar nerdesiniz yaa
bugün eşim ve kızımla dışarı çıkalım dedi hazırlandık ama bizim kız bir aglıyor sormayın uyku krizi tuttu hiçbişey kar etmedi kapıya kadar indik yok eve geri getirdim ama sinir oldum,sanki etinden et kopuyor
yataga götürdüm yüzüstü koydum pat gözler gitti derdi yüzüstü yatmakmış sizde denweyin
Aynen bizde simdi cikicaz kucuk hanimefendinin uyuyacagi tuttu resmen gece boyu viyaklayan bu deil gibi :))yemege davetliyizbasini bekliyoz bidigin.kiz simdiden zit gidiyolar bunlar ya buyuyunce nasil olcak bilmiyom:))
bugun bızde ası vurulduk gıtmeden 1 saat once calpol verdım ınsallah ıyı gelır agrısız gecer.Merhaba bayanlar, bugun saglik ocaginda asilarimizi olduk 2 bacak ve bir koldan cok agladi en cokda tatanozda o acitir dedi zaten ates yapanda oymus, suan ayagimda salladim uyuyor cik hirpalandi kucugum, fitil vermisti dr onu attim ates icin bakalim bu gunu nasil geciricez... Yalanci memeyede alisamadi aliyor ogurmuyor ama tutmayi bilmiyor dusuruyor, chicconun sirf kaucuk emzigi var anne memesine yakinmis onu aldim ama yok siz nadil alistirdiniz zorluk cektinizmi dusuruyor agzini acarak emmeye calisiyor dusuyor
kızlar her ay çocuk doktoruna gitcekmisiniz? yoksa aile hekimliğine mi?
kızlar ben saglık ocagından cok memnun kaldım.ben de kararsızım, saağlık ocağına gidicem her ay, ama doktora da 2 ayda bir mi gitsem acaba
kızlar bugün dışardan geldikten sonra bebeğim kayınvalidemin kucağındayken yere düştüler.
bizim odada yatağın kenarına takılmış kayınvalidem.
ben aşağıda bebek arabasını içeri sokmaya çalışıyodum o sırada
başta rahattım kayınvalidem çok korkmuştu
onu sakinleştirdim ama şuan bende çok tedirginim
bebeğim sürekli uyuyor.
internette baktım fışkırtarak kusması tehlikeliymiş
tamda bu akşam dolu dolu kusası geldi oğlumun
çok tedirginim
herhangi bi şişliği morluğu falan yok ama elimde değil
dua edin kızlar bişey olmasın oğluma
bu arada çok çok dikkat edin çünkü yataktan o kadar kolay düşebiliyolarmış ki
benimkiside bana bakıp gülmeye basladı seslı guluyor hemde
o zaman dunyalar benım oluyor resmen aklım gıdıyor
en son pazar sabahı kakasını yapmıstı hep kıvranıyodu uyarı falan yaptım yınede yapmıyodu kakasını
dun gece belıne kadar yapmıs cok sukur rahatladım
ama gaz sancılarımız hep devam edıyor ustelık cıkarıyorda hemde fazlasıyla yetmıyor herhalde
yada sıcaga cok alıstı ustunu degıstırırken falan hemen usutuyor anlamıyorum
bızde sadece arabaya ınıp bınerek cıktık ama son 2 3 gundur balkona cıkarıyorum temız hava alsın denız havası alsın dıye
havalar bıraz daha ısınsın sahıle ındırıcem hemen evde kalorıfer tıkıyor
:))))Buklee canim senin cocuk doktoru avrpa yakasnda nerde ssk karsiliomu muayenesi nekadar bitanem. Saqlik ocaqindn memnun kalmadim yuzune bakip yolluo resmen bebeqimi ya ne bilqi verio ne yol qosterio ne bisi.
cok yedıgınden kaynaklanıyormus cogu bebektevıva dun fıskırarak kusma kötu bırsey demıstı bunun neden oldugunu bılen war mı aranızda kızlar ...benım kızım 2-3 defa öylke kustu cunkı(
ılgınc yav..senın doktorun nerede canım benımkı 5 dk ılgılenıyor sadece yaws...
dedıklerımı yıne okumadın anlasılan????
selam kızlar nasılsınız vallahi bi harap oldum uyumuyor bu çocuk gündüzleri uyurdu biraz bende yanına uzanırdım ama yok bugün ayağımdan indiği anda ağlıyor gazımıza çözüm bulmuş değiliz tam olarak araştırıyorum doktorada götürdüm ama dr memnun kalmadım gıcık bi kadın çok hastası varmış memnun kalanlarda çondan götürdüm ama çok sinir bikadın olucak diyor gazıda olucak daha ilerde daha çok sorunu olucak bu senin iyi günlerin diyor bunalıma soktu beni çok ağlarsa arabaya at gezdir susar diyor ilaçlar işe yarayabilirde yaramaya bilirde dedi az çok idare ediyor KİMYON dediler kızlar yapan varmı sıcak suda kaynat tarım kesme şekeri ay ver diyolar netten baktım da cesaret edemedim ben rezene çayı veriyorum kendimede tohum aldım rezeneyi demleyip içiyorum artık ne yapacağımı şaşırdım bazen krizi tutuyor helede geceleri hep on gibi saatlerce ne yapsak durmuyor kıpkırmızı oluyor 4 ay sürer dediler gaz problemi ama bugün bi arkadaşım ben 1 yaşına kadar çektim diyor umarım benim öyle olmaz sürekli aktif çocuk yyıkadıkta sustu şimdi uyuyor
kızlar nerdesiniz yaa
bugün eşim ve kızımla dışarı çıkalım dedi hazırlandık ama bizim kız bir aglıyor sormayın uyku krizi tuttu hiçbişey kar etmedi kapıya kadar indik yok eve geri getirdim ama sinir oldum,sanki etinden et kopuyor
yataga götürdüm yüzüstü koydum pat gözler gitti derdi yüzüstü yatmakmış sizde denweyin
Srekli fiskirsak kusma beyinde basi isaretidir surekli boyle kusarsa doktora gotur canim iyi deil.ama fiskiye gibi kusuyosa ileri atiyosa o fiskirir tarzdadir birkac kereden bisey olmaz her kusmasi oyleyse ihmal etme.
bugun bızde ası vurulduk gıtmeden 1 saat once calpol verdım ınsallah ıyı gelır agrısız gecer.
emzıgı ben dogdugunda verdım cou sukur suan sap sup cekıstırıyor
ustelık wee nın kaucuk deıl sılıkonlu sanırım onlardan.
humana rezene kımyonlu cayını denedınmı?
hem gaz sorunu kalmıyor hemde kabızlıga bırebır
ben haftada bır 2 bardak(100ml) kendım ıcıyorum
dırek nıhle aslıya gecıyor ve bagırsakları calısıyor gazına da ıyı gelıyor.
dene ıstersen
bızde bugun ası olduk 1 koldan 2 ayaktan cok agladı yavrum yaaa..
sımdı uyyor ınsallah ateslenmez agrısı olmaz
ben tedbır amaclı tabıkı gıtmeden yarım saat once calpol verdım her ıhtımale karsı ınsallah hayırlısı ıle bunuda atlatırız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?