- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #64.301
canım hiç bilmiyorum ben daha hiç kesmedim ama hematen flan gibi bir pişik kremi yada göğüs ucu kremin varsa ondan sür düzelmesine yardım eder
canım hiç bilmiyorum ben daha hiç kesmedim ama hematen flan gibi bir pişik kremi yada göğüs ucu kremin varsa ondan sür düzelmesine yardım eder
canım takip ettiğim kadarıyla seninde mama verdiğini biliyorum.90 lk mama ile kaç saat durabiliyor bebeğin.
Canim qecmis olsun fitilin adi ney.
kızlar yazdıgım saatten ıtıbaren kızımı uyutmaya ugrastım ama nafıle
önce mememi çekmeye ugrastı dedım kesın süt bitti ama sıktım süt wardı ama o yutmadan emıyordu bir türlü alamadı sütü
hem göğsum şiş kaldı hem doymadı
aranmaya dewam ettı
sonra mama getırdım werdım onda da az bırsey içip ittirdi bagırıp duruyordu
ben de rezene ıcıreyım dedım onu da reddettı aglayıp durdu
emzıgını werdıgım anda da burundan agızdan kustu bayagı
butun yedıklerı yıne gıttı
emzıreyım dıye uzattım gögsumu bagıra bagıra bır emıp bir itti bir emip bir itti
yanı 5 sn emdı sonra aglayıp almadı tekrarladı bu da cok kez
gazını cıkarttım
yıne werdım agladı
mama werdım sadece 10 cc ıctı bagıraRAK AGLADI
onu da kustu
en sonunda kocam geldı az bırsey daha mama ıctı
gögsunde uyudu gittiler..
ama bu nedır kızlar gaz sancısı mı baska bırsey mı ??
en azından yıyıp aglıyordu bu kez yerken de ıkısınde de öğürüp durdu
bısey bogazına kacar gibi dewamlı bagırdı
uuuuffffffffffff
sımdı ben nasıl uyuyum kı ...sinir oldum ...
canım öncelikle merhaba.ben aynı bu şikayetlerden dolayı bebeğimi doktora götürdüm.memeyı bı emıp bı bırakıyo sancısı varmış gıbı ağlıyodu.bunun nedenı miğdesi doluymuş ve emdıklerındede fazlası sancıya neden oluyomuş.ama emmek ıstıyo dediğimdede doyduklarını bılmezler sen beslenme aralarını uzat bıraz dedı.ben bebeğimin aç kaldığını düşünüyodum meğer olması gerekenden fazla bıle kılo almış.beslenme aralarını takıp edıp her ıstedığınde emzırme.doktor bana bız karşıyız ama meme ıstedığınde saatı gelene kadar emzik ver dedi.
kızlar benım öğrenmek istediğim bişey var.bebeklerın yüzüstü yatırılmasına türk doktorlar karşı.benım bebeğimin uykusu en fazla 30 dk yan yatırıyorum ellerı kendısıne çarptıkça uyanıyo o kadar çok uğraşıyorumkı butun gunun onun başında geçiyo karnımı doyurmaya fırsat bulamıyorum.ama yuzüstü yatırdığımda abartısız 3 satten fazla uyuyo ve çok rahat edıyo.ama doktorlar tavsıye etmediği içinde korkuyorum.sizler napıyosunuz bana bılgı verebılırmısınız rica etsem.
canım sarıyorum ama bu seferde ellerini çıkarmak için uğraşıyo yıne uyumuyonapıcam bılmıyorum
geçmiş olsun canım.fitilin adını öğrenebilirmiyim..
slm anneler... bende çok sıkıldım ama dışarı çıkınca üşürmü diye korkuyorum, hava güneşli ama ara sıra esiyor, ağzından burnundan aldığı hava hasta edermi sizce kanguruya koyup şapka taksam yetermiki?
slm anneler... bende çok sıkıldım ama dışarı çıkınca üşürmü diye korkuyorum, hava güneşli ama ara sıra esiyor, ağzından burnundan aldığı hava hasta edermi sizce kanguruya koyup şapka taksam yetermiki?
en fazla 2 saat canım seninki peki
Kizlar hayirli cumalar.bugun 40. Gunumuz cok sukur ins. 40. Aylarida goruruz buyuduklerini gelin olduklarini:)) damat olduklarini:)) bende kuafore gidicem bugun bir saat kacip ins.gerdek gecesine hazirlik:)
Bide kizlar yuzustu umayaalistirmayin beeklerinizi evt oyle rahat ediyolar ama bebegin nefesi neki Allah korusun.hep basini beklemek daha zor o sekilde elinii kolunu sarin battaniyeyi ortun emzigi tikin agzina eeeee eeee deyin sallayin ben saatlerce bunu yapiyom artik bogazim kuruyo esim diyo eski usul bu ne donenceyi ac basimiz sisti:))emzigide tutamiyo hep agliyo dusurdukce bir elimde emzikte.ee kizlar kim bize kolay olacagini soyledi ki...
O et yeniler kendini hemencik canim bisi olmaz.Varsa evde az bisi baticon dokebilirsin acik kalsin gecer.
ben de dusunuyorum yarın 16 dereceymıs ıstanbul,bgn 13 ..o yuzden karar weremıyorum yakınımda bır bebek market war oraya kadar götursem mı dıyorum cok kararsızım aynı senın gıbı..sabah da öksuruyodu korktum acıkcası..bu arada kanguru 3 aydan önce zararlı canım kalcasına agırlık bınıyor ya cok sık kullanmamaya calısmalıyız...senın kanguru hangı marka?
fitili soranlar paranox dr gunde 4 defa yarim dedi ama 2 tane yetti, sorun yasamadim ben hic, bennebileyim, benimde zaman zaman ayni sorun cikiyor sut degilde mama sikisma yapiyor sindirmeleri daha zor oluyor karinlari agriyor ondan bende 3 saatte bir veriyorum 50 cc veriyodum dr yetmez 90 cc cikar dediginden beri ayni sorunu yasiyorum arayi acmam lazim ama durmuyor bende az az yapiyorum ve sinplax mi ne tam aklimda degil cocuk ayagimda salliyorum bakamadim adina o damlayi soyledi dr o rahatlatiyor, giza, bende uyurken eski sistem yapiyorum ayagimda ellerini battaniyeyle dizimin altina sariyorum gozunede tulbent ortuyorum cok kiziyor ama ninni soyluyorum kisa surede pes edip uyuyor yoksa elleri degince sicradikca uyaniyor etrafa bakmaktan gec uyuyor oyle yontem buldum, hacer1, valla ben cikariyorum ama kanguru daha erken ben sogukkende pusete koyup puset ortusu ve yagmurluguda ustune ortup bir tura cikiyoduk, simdi havalar daha iyi yagmurlugu cikardim tentesini iyice kapati cikiyoruz, basina sapka ayaginada kalin corap patik mutlaka tak en onemlisi zaten battaniyeye sarildigi icin sirti kalin cok hosuna gidiyor full uyuyor gezerken, aa birde arabaniz cift yonluyse bebegi kendinize bakicak sekilde cevirin ibur turlu ruzgar onde direk ona geliyor obur turlu gelmiyor
canım takip ettiğim kadarıyla seninde mama verdiğini biliyorum.90 lk mama ile kaç saat durabiliyor bebeğin.
kızlar oğlum emziği düşürdüğü an yaygarayı koparıyordu. 2 gündr bişey farkettim gözlerime inanamadım. odadan çıkıyorum geldiğimde emzik düşmüş oluyor ve bu velet ağlamıyor. diliyle emziğe ulaşmaya çalışıyor. 2-3 gün öncede emziği eliyle tutmaya çalıştığını gördüm. yok canım istemsiz bir harekettir falan dedim. sonra baktım emzik ağzından düşerken eli ağzına doğru gidiyor. tabi bunları yaparken tam yakalayamıyor ama kuzumun emziği diliyle kapmaya çalışması çok güzel ve komik. babasına anlattım ben böyle bişey gördüm diye ben de gördüm dedi. büyümeye başlamış oğlum. her öğrendiği hareket bizi çok mutlu edecek. yani şu küçücük davranış bile nasıl mutlu etti. ağzım kulaklarımda onu izliyorum. benim en çok korktugum şeylerden biri de otizm di. çünkü ultrasonda görülemeyen rahatsızlıklardan. ama bebeğim yüzümüze gülümsüyor, bizi takip ediyor. siz de 2 aylık oldugunda bu tepkilerine bakın. otistik bebeklerin sosyal gülümsemeleri olmaz, daha çok nesneleri takip edip yüzlere bakmazlar. inşaallah hepimizin çocukları sağlıklıdır.
hayırlı olsun ooo senın kız da buyudu kırkı cıkıyor maasallah kızz..hem de hemen ıkıncı ıcın adamı kandırmaya da baslıycan mı yanı:)))sallama bence bebegını canım buna alıstırırsanız 6-7 yasına kadar bunu yapmanız gerekebılır tanıdıgım ornekler cok ..bence hemen wazgecın sallamaktan..dönenceyı ne kadara aldınız ben de alacagım besıgınkı dönmeyen dönence bebegın dıkkatını hıc cekmıyo umrunda olmuyor:)
JUWELINE endıse etme bızımkı gıbı ıyılesır heralde canı yanıp aglarsa doktora sor ama bırsey olmaz bephantene sur ..
ben de dusunuyorum yarın 16 dereceymıs ıstanbul,bgn 13 ..o yuzden karar weremıyorum yakınımda bır bebek market war oraya kadar götursem mı dıyorum cok kararsızım aynı senın gıbı..sabah da öksuruyodu korktum acıkcası..bu arada kanguru 3 aydan önce zararlı canım kalcasına agırlık bınıyor ya cok sık kullanmamaya calısmalıyız...senın kanguru hangı marka?
*hayırlı olsun ooo senın kız da buyudu kırkı cıkıyor maasallah kızz..hem de hemen ıkıncı ıcın adamı kandırmaya da baslıycan mı yanı:)))sallama bence bebegını canım buna alıstırırsanız 6-7 yasına kadar bunu yapmanız gerekebılır tanıdıgım ornekler cok ..bence hemen wazgecın sallamaktan..dönenceyı ne kadara aldınız ben de alacagım besıgınkı dönmeyen dönence bebegın dıkkatını hıc cekmıyo umrunda olmuyor:)
JUWELINE endıse etme bızımkı gıbı ıyılesır heralde canı yanıp aglarsa doktora sor ama bırsey olmaz bephantene sur ..
hayırlı olsun ooo senın kız da buyudu kırkı cıkıyor maasallah kızz..hem de hemen ıkıncı ıcın adamı kandırmaya da baslıycan mı yanı:)))sallama bence bebegını canım buna alıstırırsanız 6-7 yasına kadar bunu yapmanız gerekebılır tanıdıgım ornekler cok ..bence hemen wazgecın sallamaktan..dönenceyı ne kadara aldınız ben de alacagım besıgınkı dönmeyen dönence bebegın dıkkatını hıc cekmıyo umrunda olmuyor:)
fitili soranlar paranox dr gunde 4 defa yarim dedi ama 2 tane yetti, sorun yasamadim ben hic, bennebileyim, benimde zaman zaman ayni sorun cikiyor sut degilde mama sikisma yapiyor sindirmeleri daha zor oluyor karinlari agriyor ondan bende 3 saatte bir veriyorum 50 cc veriyodum dr yetmez 90 cc cikar dediginden beri ayni sorunu yasiyorum arayi acmam lazim ama durmuyor bende az az yapiyorum ve sinplax mi ne tam aklimda degil cocuk ayagimda salliyorum bakamadim adina o damlayi soyledi dr o rahatlatiyor, giza, bende uyurken eski sistem yapiyorum ayagimda ellerini battaniyeyle dizimin altina sariyorum gozunede tulbent ortuyorum cok kiziyor ama ninni soyluyorum kisa surede pes edip uyuyor yoksa elleri degince sicradikca uyaniyor etrafa bakmaktan gec uyuyor oyle yontem buldum, hacer1, valla ben cikariyorum ama kanguru daha erken ben sogukkende pusete koyup puset ortusu ve yagmurluguda ustune ortup bir tura cikiyoduk, simdi havalar daha iyi yagmurlugu cikardim tentesini iyice kapati cikiyoruz, basina sapka ayaginada kalin corap patik mutlaka tak en onemlisi zaten battaniyeye sarildigi icin sirti kalin cok hosuna gidiyor full uyuyor gezerken, aa birde arabaniz cift yonluyse bebegi kendinize bakicak sekilde cevirin ibur turlu ruzgar onde direk ona geliyor obur turlu gelmiyor
sen de mamacısın bızım gıbı dı mı kız..sen gunde kac kere 90 cc werıyorsun ?
aa ne seker maaşallahbenımkı de öyle bıberonu da bazen tut dıye werıyoruz elıyle sıkıstırmaya calısıyor cok komık:))bazen de tvna delı gıbı bakıyor...
ben duruma göre takılıyordum canım..sütümün durumuna ve bebeğimin açlığına göre ayarlıyordum.hi 90 lık vermiyordum.60.lık veriyordum.ama 60 lık yetmiyor artık.90 lığa geçtim.doktorumu aradım 3 kere verebilirsin dedi 90 lıktan.ben 3 kere veriyorum.malesef..
ama kimseye söylemiyorum.
bi annem bi siz bide eşim biliyor.,
2-3 hafta sonra kayınalidemler gelicek ozaman neyapıcam bilimiyorum.yeni başladım falan deri herhalde.
ilk zamanlardan beri veriyorum ben haberleri var ama bıraktım demiştim.görümcemde vermiş zamanında ama benimki kadar vermiyordu o.hemen onu örnek veriyor kayınvalidem.sinir olucam yine..gelmelerini istemiyoum hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?