2012 Şubat Anneleri

bennebileyim teşekkür ederim çok iyiyim .senin mesajını görünce daha da iyi oldum.sabah sabah bana neşe verdin.öpüyorum seni.....

ewet bızım arkadaslar da 9 aylık bebeklerıyle gıtmıstı ..tek sorun denıze basbasa gıremıyorsun ve gece cok takılamıyorsun bebegı uyutup odadan cıkman mumkun degıl cunkı..o kadar..atcaz park yatakları bagaja cıkacagız kırlaraaaa bayırlaraaaa kızlarr:)))

wayy taktıklerle kandıralım kroları gazlayalım dıyorsun ha :=))))deneyecegım .. yazıma sewınmene cok sewındım sımdı ben de gune guzel basladım ,bu havalarda gune guzel baslayalım bence

Canım tamamen haklısınız ve cogumuz dönem dönem bunları yasıyoruz maalesef..ben de dun gelen arkadasıma saatlerce eşimi şikayet ettım resmen kızın içi şişti..karşına al konus ...tek yapmadık ya cocukları ..çogu erkek ele avuca gelmesını beklıyor cocuklara dokunamıyor ..senınkı de onlardandır belkkı az buyuyunce daha ıyı dawranır..ben de anlamıyorum hatta ewlılıgı kurtarmak ıcın cocuk yapan tiplerı hıııc aNlamadım cocuk oldugu zaman daha hassas oluyorsun daha da kötuye gıdıyor bence...sakın ıntıhar felan unut yanii...annene git bıraz hava degısımı olur ..uzak mı annenler??ew işlerı olmasa yın bakarık da böle cok zor yaa..herkes nasılsa butun gun ewdesın dınlenırsın sanıyor oysa ew kadınlıgı en zor meslekmıs annelık de cok zor..

arkadaşlar merhaba.

dün şans eseri bir dükkan buldum. bilmiyorum ilgilenen olur mu ama paylaşmak istedim. sigorta ve gümrük malları satıyor, parseller'de. hep markalar var. etiketin yarısının bile altında fiyatlar. ben oğluma bir tulum aldım. büyük biraz bedeni ama kısmet olursa seneye kış için ideal. bayağı kalın birşey ve 7,5 lira. adresini bilmiyorum ama ilgilenen olursa bir dahaki gidişimde isterim.

eğer sizin de böyle bildiğiniz spot giyim yerleri varsa, paylaşırsanız sevinirim.

merhaba arkadaşlar uzun zamndır sizleri takip ediyorum hatta bir dönem yazıyordum.Benimde 2 aylık bir oğlum var şubat annesi olacakken ocak 26 da sezeryanla oğlumu kucağıma aldım.çok zor günler geçrdim daha yeni yeni toparlanıyorum.Sizleri her okuduğumda kendimde sizleri gördüm ve bana umut oldunuz yalnızlığımda.Hepiniz hakkınızı helel edin olur mu.:2:
bebeğimi mama ile beslemek zorundayım malasef süt için o kadar uğraştımki ama nafile her biberonu elime alışta vijdan azabı yaşıyorum ama yavrumu açta bırakamam.İlk başlarda mama vermek istemedim çünkü ilk oğlumuda mama ile büyütmüştüm sonra çişini yapmayınca mecbur mamaya başladım. Mama ile çocuk büyütmek inanın çok zor ama yapacak bir şey yok .
sizinde aranızda mama verenler var ama şunu unutmamak lazım ki çok şükür sağlıklılar.
oğlumu kontrol için doktora götürdüğümde bir bebek getirmişlerdi yeni doğmuş ama göz bebekleri yokmuş o kadar çok üzüldüm ki ağlamaya başladım Eşim birde sütüm az diye ağlıyordun bak şükretki bebeğimiz sağlıklı o zaman anladımki Rabbim herşeyi bizim için veriyor şükretmek lazım.
Allah hepinize kolaylıklar versin iyiki varsınız TEŞEKKÜRLER....

kızlar bgn burası cok bos ama merak ettıgım birkaç sey war..
1.süt sagıyor musunuz?saganlar gunde kac defa sagıyor ve kac ml cıkıyor ortalama??
2.bebegı nasıl yatırıyorsunuz ben yan yatırıyorum sabahtan aksama bır tarafa,aksamdan sabaha öbur tarafa..ama hıc sırt üstü yatıramadım ..kafası yamuk olur falan dıyorlar sız ne yapıyorsunuz??
3.ter kokmasın dıye tuzlama yaptınız mı ben hala anlamadım o olayı ..
4.

soru ıcın uygun bır gun degıl yahu bomboş topıc..yarın tekrar soracamm ..bgn bız de babasıyla kızımı yıkadık we cici elbıselerınden giydirip giydirip resımlerını cektık :)))bı nevı ılk defılesını yaptı benım zillim...kıza benzedı böle elbıselerle falan..cok tatlıydı..ewlerımıze bır oyuncak bebek gırmıs gıbı hıssettım cocugu ewırdık cewırdık walla gık demedı baslarda ama sonra cıldırdı zawallı..:=))güya gezdırecektık ama bgn olmadı maalesef yarın tek gezdırırım ınsallah ..bakcaz duruma göre..bizim de bgnumuz böle gectı ..pazarları ne cabuk gecıyor kızlar yaa..40 kontrolum yarındı ama regl dewam edıyor yarın ararsam ıptal eder doktor heralde..??agdayı da erteledım mecbur..

1. sütümü sağmıyorum cevap vermeyeceğim
2.aynen senin gibi yapıyorum;amaarada gün içinde karnıdolu olmadığı zamanlar sırt üstü de yatırıyorum,kafası sivri olmasın.
3.ben iki çocuğumuda tuzlattım kayınvaldeme.belki locakarı adeti ama bence işe yarıyor.eşimi tuzlamışlar,bugüne kadar yazın sıcağında bile bi kere kötü ter koktuğunu bilmem.

ahh ahh gerçekten annelik zormuş.heleki tek ve yardımcı olmayan bi koca varsa.benimki alıyo seviyo bebeği ağlamaya başlayınca'annesiii gel al,bak ağlıyo,acıktı heralde'deyip çağırıyor hemen beini.bi sustumayı denesen be adam!!!!

öncwlikle bebeğin hayırlı olsun canım.bende mama ile büyütüyorum,ve emziriyorum ama sütüm hiç bir zaman yetmedi.mamasız bir gün bile geçirmedim şu ana kadar.senindemi sütün az???hiç mi emzirmiyorsun????süt arttırıcı bildiğin bişeyler varsa paylaaşabilirsin!:CC

1-sütümü sağmıyorum canım,sadece ilk zamanlar sağmıştım oda yara olduğu için göğüs uçlarım.hep merak etmişimdir sağsam kaç ml çıkar acaba?denemek lazım.
2-tabiki yan,ben yan yatırma yastığı kullanıyorum.her besleyip yatırdığımda yönünü değiştiriyorum.sırt üstüde ben oana yanındayken yatırıyorum.onuda annem demişti.kaafası yanlardan basık olmasın diye.ozamandan beri yatırıyorum.
3-ben yapmadım canım.40 ımdada yapmadı annem,annem yanımdaydı!!ama rahmetli babaannem beni tuzlamış bebekken.ter kokmasın diye.ondanmıdr bilemiyorum terim hiiiç kokmamz benim.bebeği tuzlamak nekadar doğru bilemicem ama.cildine zarar vermezse yapsammı acaba!!??:44:

ağda:
ben doğuma 1 hafta 10 gün kala ağda yaptırmıştım.şimdi jilete döndüm ama doktor kontrolüne gidicem ağda yaptırmak istiyorum.sezeryan olanlar o bölgeye bi hhasar veirirmi acaba ağda!kesik olan yere!!nekadar süre yapılmaması gerekiyor acaba!

ağda:
ben doğuma 1 hafta 10 gün kala ağda yaptırmıştım.şimdi jilete döndüm ama doktor kontrolüne gidicem ağda yaptırmak istiyorum.sezeryan olanlar o bölgeye bi hhasar veirirmi acaba ağda!kesik olan yere!!nekadar süre yapılmaması gerekiyor acaba![/QUOTE]

Dikisin tam uzeri deil ama diger kisimlari yaptim bisi olmuyo

Eğer sağacağım göğsümden 4-5 saat falan hiç emzirmediysem sağınca 55 cc falan çıkıyor.
Ben de bi sağ , bi sol yatırıyorum ama o genelde hep sola çeviriyor başını, galiba sol göğsümğ çok emdiği için heralde.

Bi de 2 gündür oğlum saat başı hatta yarım saatte bir emmek istiyordu gece gündüz hiç uyumadı. Bugün artık 10 dakikada bir emmek istedi ağladı. Ben ısrarla mama vermiyorum , babası da kızıyor. Meğer adam haklıymış çocuk açlıktan böyle huysuzmuş iki gündür, 50 lik mamayı içince sızdı kaldı, bayadır uyuyor. İki günde sütüm azalmış demek ki. Pek bişi yiyip içmedim son günlerde ondan heralde. Ama mama verirken çok rahatsız oluyorum babası da her gece verelim diyor ,bana kızıyor çocuğu aç bırakıyorsun diye.

süt arttırmak için kuru incir kürü ve dut kurusu kürü çok etkili
özellikle dut kurusu kürünü tavsiye ederim
birde bebek uyudukça sizde uyuyun uyku çok önemli
dut kurursu kürünü netten buldum yaptım çok iyi geldi
bolca yeşillik salata çok süt yapıyo
birde ekmek yerine bulgur yiyorum neredeyse
bulgur olmazsa kısır yapıp yiyorum kimyonda koyuyorum kısıra gaz yapmasın diye bol yeşillik falan
süt filan içemiyorum malesef bebeğime çok gaz yapıyo diye aama nette okudum calsiyum sandoz vitamin kullananlar varmış çok arttırmış sütü sanırım calsiyum eksikliği varsa o da etkiliyo
bende yarın alayım diyorum eczaneden
humananın çayınıda kullanıyorum çok su içiyorum
kuru üzüm kuru kayısı filanda şekersiz komposto şeklinde içilince çok işe yarıyo
bebekten vakit kalmıyo suya kuru üzümü kuru kayısı atıyorum kaynatıyorum ılıyınca içiyourm valla
yanlız bu kürleri sürekli değilde dönüşümlü yapmak lazım diye okumuştum
dut küründe 500 ml suyu kaynatın sonraiçine bir avuç dut kurusu atın kapağını kapatın 5 dakika kaynatın sonra için diyodu
5 dakika kaynayacak az veya çok değil diyordu

ben de agda yaptırcam ama henuz yaptırmadıgım ıcın bılmıyorum ama ıkı arkadasım sezeryandı yaptırmıstı ,bir sorun olmuyormus 40 gunde kaynıyormus yaramız..ama ıstersen yıne de doktoruna bır sor ..bence bızım sütler kocalara kızmaktan bıtıyor ben de tuzlamak ıstıyorum ama bılmıyorum tam..

nası tuzladılar canım anlatır mısın ???cok ıstıyorum bunu yapmak cunkı kızımın kafası sımdıden ter kokuyor cok garıp:=)))

55cc normal mı acaba?benım de 40-50 arası cıkıyor bazen ama mesela 1 aylık bebegın ortalama süt ıhtıyacı 750-1000 ml arasıymıs da nasıl o zaman tum gun 8 ögun yedırsek nasıl karsılayacagız kı bu mıktarı kafam karısıyor..zaten sütüm ya yetmıyor ya yaramıyor ..mama da mutlaka werıyorum gecelerı tam doymazsa cabuk kalkıyorlar ..

yıne guncellemek ıstedım yarın da bıraz cewap alabılırsem fıkırlerım netlesecek ..cevaplayan tum arkadaslara tesekkur ederım ..

Suan hala uyumadik, asiri uykum var yoruldum artik, su emme refleksi denilen durum tuttugu zaman uyku yok surekli araniyor, meme alsa bu kadar olmaz ama almiyorda cildirmak uzereyim suan sabir sabir diyorum sabir kalmadi artik, yasim 35 normalde bir yil sonra dusunmem lazim ama kesinlikle dusunmuyorum tek cocuk kalsin ben bir daha bu kolik refleks olaylarini goze alamam.

Son düzenleme:

Abooo kiz ne kadar ugrasiyon sen boyle kendimi cok ezik beceriksiz gordum suan hayatta bu kadar ugrasamam bide bunlariicmeyi bile beceremem sana super anne demek istiyorum tbrr

nası tuzladılar canım anlatır mısın ???cok ıstıyorum bunu yapmak cunkı kızımın kafası sımdıden ter kokuyor cok garıp:=)))

canım çok basit.Bebeği soyun ,yatırın yere,vucudunu elinizle tuzlar yapışacak kadar ıslayın.bi kabada bildiğimiz tuzu koyun elinizle vucuduna tutacak kadar sürün.sonra penye battaniyesine sarın.sonra kalın bişeyesar,üşümesin.ben emzirdim,sonra bebek uyudu 2 saata yakın durdu.az yada çok sana kalmış.
bide biz diline ve kukusuna bal sürdük.Tatlı dilli olsun,eşi çok sevsin die:))))))))))

kalsiyum eksikliğinin etkilediğini yeni duydum ki iki çocuğumda da çok araştırdım bu işleri.
Hemen araştıracağım,böyle bişey varsa sana aklıma geldikçe dua ederim.
benim sütüm var,ama nasıl yemek yiyiyorum sütüm olsun die görmelisin.
kalsiyum takviyesiyle daha az yiyerek sütüm olursa,dombili olmaktan kurtulurum hem...

günışığım sende ben gibi mamacısın anlaşılan.bende önce emzirmeye çalışıyorum ilkbaşlarda emiyor sonra bakıyor süt gelmiyor basıyor çığlığı.Ben her öğünde 90 cc mama veriyorum yoksa doymuyor benim oğlan.
arkadaşlar sütü arttırmak için önerilerde bulunmuşlar hemen hemen hepsini denedim ama biraz birikiyor sabaha kadar sonra gün içinde iyice azalıyor akşama bir iki damla gibi birşey kalıyor.Tek sağlıklı olsunlkarda ne yapalım böyle böyle büyüyecekler işte:2:

malsef bende mamcıyım...eskisi kadar üzülmüyoru artık..neyapıyım kısmet..karnı doysunda.bende hiç anne sütü alamamışım.7 aylık doğmuşum.isterdimki oğlum alsın ama çok şükür azda olsa alıyor yinde.seninde yazdığın gibi bende okadar çok tarif deiyorumki onları uyguladığım zaman artış oluyo gibi ama sadecev o gün için ..ertesi günü yine azalıyor sütüm..bi emzirme,bi mama..az önce emzirdim ,nasıl uykusu var gözleri kapalı ama bir türlü dalamıyor.60 lık yapptım,hemen uyudu.sadece emzirdikten sonra mama vermeden uyutabiliyorsam okadar mutlu oluyorumki.bugün mamayı erken vermiş oldum.dün 1-2 ye kadar vermeden uyutabilmiştim.bende sanırım ahin helvasının biraz etkisi oldu.hiç te sevmem ama girip çıkıp ağzıma atıyorum artık..

kuru dutu bende duymuştum.. bide bunları önüme yapııp getiren olsa.:))
dün kuru incir kompostosu yapıyım dedim.yıkadım,doğramaya başladım,baktım ağlıyo bütün bütün attım.şişmişler onlarda kaynayınca ..hiç güzel olmadı.

aayy bende denicem...ama tuz bekleyince cildini tahriş etmiyor dimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…