- 27 Kasım 2011
- 3.317
- 36
- 113
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #64.401
kızlar bgn burası cok bos ama merak ettıgım birkaç sey war..
1.süt sagıyor musunuz?saganlar gunde kac defa sagıyor ve kac ml cıkıyor ortalama??
2.bebegı nasıl yatırıyorsunuz ben yan yatırıyorum sabahtan aksama bır tarafa,aksamdan sabaha öbur tarafa..ama hıc sırt üstü yatıramadım ..kafası yamuk olur falan dıyorlar sız ne yapıyorsunuz??
3.ter kokmasın dıye tuzlama yaptınız mı ben hala anlamadım o olayı ..
4.
Abooo kiz ne kadar ugrasiyon sen boyle kendimi cok ezik beceriksiz gordum suan hayatta bu kadar ugrasamam bide bunlariicmeyi bile beceremem sana super anne demek istiyorum tbrr
kalsiyum eksikliğinin etkilediğini yeni duydum ki iki çocuğumda da çok araştırdım bu işleri.
Hemen araştıracağım,böyle bişey varsa sana aklıma geldikçe dua ederim.
benim sütüm var,ama nasıl yemek yiyiyorum sütüm olsun die görmelisin.
kalsiyum takviyesiyle daha az yiyerek sütüm olursa,dombili olmaktan kurtulurum hem...
günışığım sende ben gibi mamacısın anlaşılan.bende önce emzirmeye çalışıyorum ilkbaşlarda emiyor sonra bakıyor süt gelmiyor basıyor çığlığı.Ben her öğünde 90 cc mama veriyorum yoksa doymuyor benim oğlan.
arkadaşlar sütü arttırmak için önerilerde bulunmuşlar hemen hemen hepsini denedim ama biraz birikiyor sabaha kadar sonra gün içinde iyice azalıyor akşama bir iki damla gibi birşey kalıyor.Tek sağlıklı olsunlkarda ne yapalım böyle böyle büyüyecekler işte:2:
gunaydın guzel annelerrr..bebegının gözunde capak olanlar ne kullanıyor acaba ?bana saglık ocagı fucıthalmıc dıye bır damla werdı ama sankı kızımın gözunu kızartıyor gıbı geldı ..kullanna war mı veya ne önerırsınız
malsef bende mamcıyım...eskisi kadar üzülmüyoru artık..neyapıyım kısmet..karnı doysunda.bende hiç anne sütü alamamışım.7 aylık doğmuşum.isterdimki oğlum alsın ama çok şükür azda olsa alıyor yinde.seninde yazdığın gibi bende okadar çok tarif deiyorumki onları uyguladığım zaman artış oluyo gibi ama sadecev o gün için ..ertesi günü yine azalıyor sütüm..bi emzirme,bi mama..az önce emzirdim ,nasıl uykusu var gözleri kapalı ama bir türlü dalamıyor.60 lık yapptım,hemen uyudu.sadece emzirdikten sonra mama vermeden uyutabiliyorsam okadar mutlu oluyorumki.bugün mamayı erken vermiş oldum.dün 1-2 ye kadar vermeden uyutabilmiştim.bende sanırım ahin helvasının biraz etkisi oldu.hiç te sevmem ama girip çıkıp ağzıma atıyorum artık..
kuru dutu bende duymuştum.. bide bunları önüme yapııp getiren olsa.:))
dün kuru incir kompostosu yapıyım dedim.yıkadım,doğramaya başladım,baktım ağlıyo bütün bütün attım.şişmişler onlarda kaynayınca ..hiç güzel olmadı.
aayy bende denicem...ama tuz bekleyince cildini tahriş etmiyor dimi.
benimkinde oldu canım.sol gözünde oldu sadece.doktora götürmüştük biz.antibiyotik damla verdi.8 saat arayla.damlanın adına bakmam lazım,şuan emziriyorum,kalkınca bakıp yazarım.
tamam canım bbeklıyorum..waoww aynı anda hem emzırıp hem kk de takılabılıyorsun tebrıklerr...ben hayatta beceremıyorum mutlaka burnu kapanıyor ben de onu tutuyorum hep emerken..
kızlar bgn burası cok bos ama merak ettıgım birkaç sey war..
1.süt sagıyor musunuz?saganlar gunde kac defa sagıyor ve kac ml cıkıyor ortalama??
2.bebegı nasıl yatırıyorsunuz ben yan yatırıyorum sabahtan aksama bır tarafa,aksamdan sabaha öbur tarafa..ama hıc sırt üstü yatıramadım ..kafası yamuk olur falan dıyorlar sız ne yapıyorsunuz??
3.ter kokmasın dıye tuzlama yaptınız mı ben hala anlamadım o olayı ..
4.
kız nekadar çok soru soruyosun yetişemiyorumsoru ıcın uygun bır gun degıl yahu bomboş topıc..yarın tekrar soracamm ..bgn bız de babasıyla kızımı yıkadık we cici elbıselerınden giydirip giydirip resımlerını cektık :)))bı nevı ılk defılesını yaptı benım zillim...kıza benzedı böle elbıselerle falan..cok tatlıydı.. ewlerımıze bır oyuncak bebek gırmıs gıbı hıssettım cocugu ewırdık cewırdık walla gık demedı baslarda ama sonra cıldırdı zawallı..:=))güya gezdırecektık ama bgn olmadı maalesef yarın tek gezdırırım ınsallah ..bakcaz duruma göre..bizim de bgnumuz böle gectı ..pazarları ne cabuk gecıyor kızlar yaa..40 kontrolum yarındı ama regl dewam edıyor yarın ararsam ıptal eder doktor heralde..??agdayı da erteledım mecbur..
geçmiş olsun canım bizimde haftaya inşallahkızlar biz bugün 2. ay aşılarımızı olduk. aşı yapılırken biraz ağladı kızım ama sonra çabuk avundu. eve gelince yarım fitil verdim. şimdi iyi her zamanki gibi. inşallah ateş olmaz. sağlık ocağında 6 saatten önce ateş yapmaz dediler ama kendi doktorumuz aşıdan yarım saat sonra ver deöişti. ateş olursa 8 saat sonra bir defa daha vericez bakalım.
ufff ya anne olmak bu işte. 9 ay seni taşıdım kısmı hikaye. canımdan can gidiyor o ağlayınca.
canım daha önce söylemişmiydim bilmiyorum,ama anne sütüyle silince geçiyormuş,denemedim bizdehiç olmadı,ama deneyenler sonu almışgunaydın guzel annelerrr..bebegının gözunde capak olanlar ne kullanıyor acaba ?bana saglık ocagı fucıthalmıc dıye bır damla werdı ama sankı kızımın gözunu kızartıyor gıbı geldı ..kullanna war mı veya ne önerırsınız
naaptın peki sağıpmı verdin ??
kızlar bendende bir soru, kızımın kafasında konak oldu,dün zeytimyagı sürdüm beklettim,yıkadım taradım biraz geçti,sizde varmı böyle bidurum,neler yaıyosunuz
Anaaaaa buda bendennnnn
Bbyemmmm bende emziremiorum bacim
meme aqzinin icindeyken bi sizlio ben ziril ziril aqliorum yoksa biraksan yavrucaqim saatlerce emecek sutum desen masallah cok iyi ama bendemi bi eksiklik var allahin imtihanimidir nedir anlamadim anam anlamadim..
Harbiden emzirbiliomusum qibide kremler aldim surup ped koyuyorum emzireyim diyince bi baslio aliorum mecbur yawrumun aqzindan
Mamami veriosun sen canim ne kullaniosun kac qunluksunuz kac kilo bebisin?
slm cnm bızımde oldu hatta azcık daha var banyodan önce karbonat ve zeytınyagı karıstırp suruyorum bekletıyorum en az yarım saat sonra tarıyorum ama unutmadan sölıym yıkarken bebgı karbonat oldugu ıcın basını gerıye doğru yıkıcaksın gozune gelmesın dıyeee
ah ferayım aynen canım aynı seylerı yasıyoruz bgun 42 guluk oldum gecıcegıen dahda kudurdu napıcagımı bıelmıyorum hep verdım bıkmadan acımı ıcımde yasa yasaya verdım ama daha kotu oldularrr ne kullnıcagımı sasırdım bıtmıcek benım bu derdım anladımm her mama verdgımde aglıyorum MEME VEREN ANNELER SÜTÜNÜZ BOL OLSUN YARASIN YAVRULARA O KDAR SANSLINIZKI BEN GUNDE 1 KERE VEREBILDGIMDE DUNYALAR BENIM OLUYOR DUSUNUN IMRENIYORUM SIZLERE :)ama ben ıstemedım böle olmasnı
kızlar bendende bir soru, kızımın kafasında konak oldu,dün zeytimyagı sürdüm beklettim,yıkadım taradım biraz geçti,sizde varmı böyle bidurum,neler yaıyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?