2012 Şubat Anneleri

bilmiyorum kıymetimi biliyo mu? ankaraya gelince daha iyi anladım ama eşimi çok seviyorum.. hamilelik sonrası sendrom mu anlamış değilim acaba bi aile danışmanına falan mı gitsek ? oturup eşime şununu bununu düzelt demek istemiyorum çünkü gözle görülür bişey yok gayette mülayimdir benim kocam gitsek söyleyemediklerimi orda mı söylesem acaba :44:

Aaaa topic ne kadaar boş bugun yahu gezmlerde mısınız millettt...Walla bgn bebegı bırakıp dolastım 20 dk o bıle süperdı..kızlar bır de buraya gırınce bana hava almısım gıbı ıyı gelıyor sıze de öyle oluyor mu:))

War yaa kızlar ocakta çayı unutmusum ya ben aksaamm ..en korktugum 2 sey war bırı gece emzırırken uyuyakalmak,öbürü de ocakta birşeyı unutmak ..Allah'tan yanmamıs ew falan ,bır anda estı aklıma bır gıttım kaynayan su bitiyormus yaa...Allak korusun bizleri..Siz de ben gıbı sakar,dalgın,şaşkın,salak bir hale geldınız mı yoksa tek ben mıyım ya kızlarr...nerdesınızzzzzzzz....

BUKLE bence de ıletısım kopuyor bır yerden sonra dogumdan sonra bız dalgın uykusuz asabı,onlar uykusuz iş stresı falan derken kımse duymuyor bırbırını...ben de dusunuyorum terapıst lazım dıye aslında..ben bısey dıyorum esım duymuyor o bırsey ıstıyor ben farkında degılım bı bakıyoruz kı dunyadan bıhaberız:)))
ELMA tesekkurler canım senın bebegınde oyle mamada yazdıgı gıbı sorun war mı kı ?

annişler nerdesinizz :) ben bebişimi kocişe verdim geldim.sormak istediğim birşey var.saçlarım belıme kadar uzadı ve beyazlarım çıktı.boyatma konusunda herkes her doktor farklı şeyler söylüyor ortada kesın bırşey yok.boyatmaktan vazgeçtım.kestırmeyede kıyamıyorum ama bu uzunlukta elıme koluma dolanıyo uyurken rahatsızlık verıyor bende kısalsın dıye röfle yaptırmak istiyorum.bununda bı zararı varmı?bılıyorsanız bana yazın lütfen

ben dun hem kestrdım hmde rofle yptım.
bıse olmas ne olabılırmışkı...

bende şimdi netten ıyıce baktım röflede kımyasal saç diplerıne sürülmediği için yapılabılır dıyo çok sevındım.

artık kendımı zor tutuyotum.
cocuk ısı bana gore degılmıs.
dayanamıyorum.

dun yasadıklarımı anlatım sıze.
ablam geldı sabah tutturdu kuafore gıdelım dıe.
saat 1 gıbı evden cıktık hava soguk ve yagmur attırıyordu.
ama cok sıkı gıydırdık ve pusetıne koyduk. sogutan yana bı problem yoktu( en azından ole sanıyorum)
kuaforde bbı cılvelı bıo kıkırdek oldukı herkesın gozdesıydı. neyse ısım 4 5 saat surdu.
aksam eve geldık yemek zar zor yedım ve saat ortalama 8,30 cıvarı oldu
nıhle aslı bı basladı aglamaya yırtıyor ortalıgı.
9 a kadar salladım ıllalah dedırttı
artık saclarımı yollmaya basladım esım aldı elım tıtremeye baslayınca.
ac deıl gazı yok altı temız.
daha ne olabılırkı artık uykusu sıkıstırmaya basladı. tam 3 saat durmadan agladı katılırcasına kardı komdumu cgrdım o ılgılendı bu surec ıcınde
1 saat kadar
o nıhleyı oynatıyor karnını ovuyor falan
calpol ıcırdım. zeytın yagı ıcırdım kabızlıgı ıcın yok yok yokkkkk....!
oturdum bende agladım onu ole gorunce ılkkez bu kadar aglıyordu.
en snunda acıle goturelım dedık son kez emdıreyım dedım
aldım mememe zorla hem salladım hem emdırdı olece uyudu
gozyaslarıyla aglıyordu resmen yuzu gozu kızardı meger nazar degmıs okuduktan snra uyudu cocugum.
kızlar kızım cok nazar alıyo bunun ıcın ne yapmak lazım
sımdıde uyumuyo ve aglıyor ara ara cıldıracam esımde yok evde.

ben de nazar diyecektim.. ki siz zaten anlamışsınız...

canım bu sebepsiz ağlamalar benım bebeğimdede çok oluyor dediğin gibi gözlerınden yaş geliyor.benımde elım ayağım tıtrıyo sıkıntıdan kendımı zor kontrol edıyorum.dua edıyorum allahım eşimin nöbetlerıne denk gelmesın naparım ben dıye.canım bebeklere çabuk nazar değer bol bol oku her kucağına aldığında uyuduğunda oku boyle koruyabılırsın ancak.ben pek fazla kalabalığa çıkarmıyorum nazar değmesın dıye.benım oğlumun saçları çok gür her gören hayret edıyo ve bız o akşam kesın bı ağlama krızı yaşarız.eşim okur ben okurum saatler sonra yorgun düşer uyur yavrum.

tatlım benimkide nazardan sıkıntıdan 2 gün uyumadı annem anladı nazar dedi
babam kalem suresinin son ayetlerini okudu geçti kuzum düzeldi
sende muhakkak oku
ben ezbere bilmiyorum netten yazdım okuyorum birileri görünce ayetel kürsi felak nas sürelerinide okuyorum
bugün arkadaşlar sevdi hemen okudum duayıı

saç açıcıların, boyaların hepsi tehlikeli madde statüsünde işlem görür, taşınır ve depolanır..

hamilelikte ve emzirirken uzak durulması gerekir. çünkü içlerinde çok ciddi kimyasal maddeler vardır. bunlar da bir şekilde vücudunuza ve dolayısıyla bebeğinize geçer. çok az miktarlarda bile geçse, şu an zararları ile ilgili kimse size kesin bir açıklama yapamaz...

siz kendinize bir açıklama yapın... kanser vakaları neden bu kadar arttı? çünkü her yerden kimyasallara boğuluyoruz.

şampuanımızdan tutun da bulaşık deterjanına kadar her şeyle vücudumuza kimayasalları sokuyoruz.

bu yüzden zaruri ihtiyaç dışında her türlü kimyasaldan kaçınmanızı öneririm..

internetten araştırabilirsiniz.. bunların hepsinin MSDS formları vardır. bu şekilde ihraç/ithal edilir ya da üretilirler. MSDS formları da tehlikeli maddeler içindir

Nihleeeeeeeemmmmmmm mjkkkkksSs sana Hayatimin kadini Hizir acilim benim jkljkljkl naber yawrum iyimisn benim asil burnu havada teyzoSum napio iyimi. Nazarlarami qeemisss beenim qul pamuqummm oyyyy okur onu taaaa buralardan teyzeSi bisiiiciqi kalmaz yerim onun popoSunu ben :)

Huqocuk qozun aydin canim qule qule buyut iyisin ins :)
qiza sanada merhaba :)
herkeSe merhaba
minik canavarim uyuyo ya ondan bu keyif
qece kriz saati qelsin saclarim eletrik yemis qibi havalanicak yine eminim :d

sıkıldım artık yaaa..
bende okuyayım kopyalarmısın okunacak kısmı cnm..

vallamı... bn dun boyattım. ıns bıse olmaz

ferayım cıldırmak uzereyım. ınan artık boguluyorum. yanlız olmak berbat bıse
oku valla sen lohusasın demı hala dua et yav. aglamaktan bı hal oluyo aslı yaa..
sımdı daldı galıba ayagımda sallıyorum. yarım saatten fazladır ee ee dıyorum daha yenı gozlerı kapandı kı hala dalmıs deıl.
sen ne yapıyorsun koca gozlu boncukum nabıyo

saaol yaffrim
bugün kırkımızda çıktı çok şükürrr

Oy kiyamam bebeqime ya. Insanlrin icinde kotuluk kemlik olmasada nazar deqdimi deqiyor iste. Bizde buqun yillardir qormediqimiz bi ablayi qorduk kadin 30 yillik falan ewli ama cok istemesine raqmen olmiomus cocuqu.
Annem anakucaqinin sapkasini kaldirdi bak ablasi daha 1aylik dedi
kadinda yoook asla bakmam benim nazarim deqiyo derler allahini sewersen kapat dedi qeri qeri qitti resmen.
Kadinin zamaninda senin cocuqun olmuo icin qidiodur falan die kalbini kirdilar zaar. Bende uzuldum sonra yav
Boncuqun rabbime sukur iyi teyzesi. Buqun 1aylik asisini oldu. Mayistada verem asisini olcak. Hirsizlik yuzunden uzulup enaz 2hafta durduk yerde erken doqunca minicilk doqdu biliosun. 2500du kuzum Buqun 3500 olmus
simdilik iyi bakalim. 9qun kaldi 40ina. Okurum bitanem merak etme lohusam qecsede okurum sen icini ferah tut darlanma serin ol kii encok akil alip napicam ben dediqimde aklima qelenlerden birisin. Gecer qider sende biliosun mcx rabbim korusun ikinizide hepinizide hepimizide.

saaol yaffrim

Hey masallah darisi basima

g
Oy kiyamam bebeqime ya. Insanlrin icinde kotuluk kemlik olmasada nazar deqdimi deqiyor iste. Bizde buqun yillardir qormediqimiz bi ablayi qorduk kadin 30 yillik falan ewli ama cok istemesine raqmen olmiomus cocuqu.
Annem anakucaqinin sapkasini kaldirdi bak ablasi daha 1aylik dedi
kadinda yoook asla bakmam benim nazarim deqiyo derler allahini sewersen kapat dedi qeri qeri qitti resmen.
Kadinin zamaninda senin cocuqun olmuo icin qidiodur falan die kalbini kirdilar zaar. Bende uzuldum sonra yav
Boncuqun rabbime sukur iyi teyzesi. Buqun 1aylik asisini oldu. Mayistada verem asisini olcak. Hirsizlik yuzunden uzulup enaz 2hafta durduk yerde erken doqunca minicilk doqdu biliosun. 2500du kuzum Buqun 3500 olmus
simdilik iyi bakalim. 9qun kaldi 40ina. Okurum bitanem merak etme lohusam qecsede okurum sen icini ferah tut darlanma serin ol kii encok akil alip napicam ben dediqimde aklima qelenlerden birisin. Gecer qider sende biliosun mcx rabbim korusun ikinizide hepinizide hepimizide.

saaol yaffrim

Hey masallah darisi basima

günaydın kızlar çok canım sıkılıyo ya,sizde benim gibimisiniz doğum yapalı nerdeyse 2 ay olucak ama ben hala kilo veremedim hatta aldım ya sizler napıyosunuz ne durumdasınız sütün yemekle bi ilgisi varmı ?bebeğimi kilo vericem diye de anne sütünden mahrum bırakmak istemiyorum ama ben ne olcam eşimden resmen kaçar oldum ben ömrümde hiç 60 kg görmemişken şuan 70 kiloyum sürekli pijama eşofman giyiyorum hiç bişeyim olmuyo olsada ben yakıştıramıyorum eşimde aksine kilo verince daha fazla moralim bozuluyo canım hiç dışarı çıkmak istemiyo.tabi bunları düşünürken tek beni mutlu eden yavrumun sağlığı yerinde ya bu bana yeter diyip moral bulmaya çalışıyorum.ama fena depresyondayım.yürüyüş yada spor yapma gibi bi imkan zaten yok sıfır yani sizler verdinizmi diyete giren başlayan varmı ekmek falan kestim pilav şu bu ama hiç banamısın demiyo.bu serumlar insanı mahvediyosizin bi öneriniz varmı ?kalıcakmı bu kilolar eşimde tutturmuş göz göre göre yalan çok iyi görünüyosun sen oğlumuzu emzir onu düşün diye zayıflıycamda süt olmıycak diye korkuyo herhalde sanki çok varda olsa gam yemiycem en azından anne sütüyle besliyorum bebeğimi diycem zaten dayanmışız aptamile iki damla süt için dünyayı yicem herhalde offfffff sinirler fena bozuk benim kızlar

neden kimse yok ya eskiden yazmaya yetiştiremezdik ya bazen hamile halimi özlüyorum yaffff şişir göbeği gerine gerine gez hiç göbekti kiloydu derdi yoktu ohh ne güzeldi yat kalk gez kafana göre tabi şaka biyanada allaha şükürler olsunki bebeklerimiz sağ sağlim kucağımızda allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın

elmacım herkes bu dertten muzdarip kilolar inan veririz aslında ama herşey çabucak olsun istiyoruz bebeklerde bunalttığı için gerginiz sıkma canını herşey geçecek üzülme kuzum

2 gün önce bende boyattım saçımı resmen hamile olduğumu öğrendiğimden beri saçlar berbat alt başka üst başka renkti kurtuldum şükür.. organik boyayla boyattım dr sordum bende bişey olmaz yani ..

kız annelik bana göre değilmiş falan böyle lafları duymayım bi daha senden annelik tam sana göre haksızlık ediyosun kendine
elbette nazar değecek yada bazen sıkıntıları olacak hemen oku nazar duasını yada ılık suyla bi yıka rahatlasın bebişin

Gunaydin bayanlar, dun kuzumu yikadim birgun once uyutmadi diye milupanin gece cayini aldim hatam mamadan sinra 1 saat arayla verince icmedi once vermem lazimdi, yikaninca uyudu yatagina yatirdim 10 dk sonra kalkti tamam dedim bugunde oturuyoruz gunduzde tam dslmadigi icin yatip uyuyamiyorum syagimdan yere birakinca kalkiyor neyseki uyudu aksam guzel, ama soyle bir sifirlanmaya enerji toplamaya ihtiyacim var snnemle yurume mesafesi 15 dk yakiniz bugun anneme birakicam aksamustu yarin sabahta alicam gece deliksiz bi uyku cekiyim, sut sagip anneme vermistim dondurucuda zaten biberon bebegi zorluk olmaz, 6 aylik olsun daha sik birakicam kalmaya alissin ilerde 2 ci cocuk falan olursa sorun cikarip hastane koselerinde surunmesin yavrum... Simdide salliyorum bide adet oldum dun ilk defa dogumdan bu ysna ilk karnim agriyor iyi oucak kalmasi, bir arkadas 2 hafta erken 2.500 kucuk demis bence normal dr lara gore o kg ve haftasi benimki 32 haftada 1.900 kg dogdu kuvozde 2 kg doldurtup mamayla oyle verdiler duan sukur iyiyiz... Tek o zamandan ustunde kalan emme refleksi olayi surekli araniyor ve uyumuyor o refleks aninda gecmesi4 bazende sabaha kadar suruyor prematurelerde olurmus 4 aya gecer dedi bakalim bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…