- 20 Mart 2011
- 964
- 0
- 116
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #64.681
inşallah geçer. kimi insanlar 2 sene boyunca uyumadı, aladı diye anlatıncacesaretim kalmıyor.
kımyonlu ya belkı faydasını gorursunhoşbulduk canım. sorma benim afacan kızımdan hiç vaktim kalmıyor ki:) biraz huysuz bi bebek. gecemiz gündüzümüz karışık. rezene çayı içiyorum ama bir de humananınkini deneyeyim. hiç birşey kalmadı mayısa. üstelik şu arada da doktora tezimi bitirmekle meşgulüm. onu da mayıs gibi teslim edeceğim juriden geçersem. iş de bir taraftan yoğunlaşacak. bakalım kaç parça olacağım.
Allah senin de yardımcın olsun nihlecim. ağlayınca gözünde boncuk boncuk yaşlarla insanın içi parçalanıyor değil mi
mevlüt yaptınız mı bu arada? ben yapıp yapmamak konusunda kararsızım.
acıkca belırt hayır de o an tartısırsınız sadece olur bıter.sorma canım rahat edemiyorum,agustostan beri bizimle.. emzirirken odalara kapanıyorum,haftasonları akşamları onlar koltuklarda yayılıyor ben kızımla bebek odasına ya da yatak odasına cekiliyorum, her dakika emzirmesem de önü acık tişörtler giyiyorum sonucta,onunla aynı ortamda olmamaya gayret ediyorumm..evde kovalamaca oynuyorum yani..
ben 2. dönem gelmesin diye eşime soylucektim ama yapamadım ama eşim gecen gün bana seneye de bizimle kalsın dedii... ben şeştim beştim, kırıcı olmadan ben seneye calısmayı düsünüyorum ugrasamam dedim, birini tutarız dedi , bende azra tam hareketli olacak bizi bugünlerden daha fazla yorucak bir de ona enerji harcayamayız,dedim.. yüz vermedim ben cok salagım hayır diyemiyorumm,şimdi bebegim icin istemediğimi belirticem .. ben kızıma vakit ayırmak istiyorum sonucta evde bir kişi bir sorun, yemek seciyor,temizlik kültürü sıfır,ee onun camasırını yıkayan düşünen benim ekstra vakit kaybı yani..
alışkın olmasa da şartların farkında olsun.. ben burada şikayet ediyorum ama galiba onlara pek belli edemedim rahatsızlıgımı ki kocam gayet normalmiş gibi teklifte bulundu..
ilk ay da böylemiydi ? yoksa şimdi mi cogaldı ?
benim ablamında bebegi kolikti 3 aydan sonra zırtt diye gecti , ama dün misafirim vardı onların bebegi 5. ayda atlatmış .. ama cogu 3. ayda atlatıyormuş.. bebegin hareketli olup olmamasına mı baglı acaba ??
benim kızım ıkınıyor ben bir fena oluyorum,cok üzücü oluyorr
günaydın kızlar çok canım sıkılıyo ya,sizde benim gibimisiniz doğum yapalı nerdeyse 2 ay olucak ama ben hala kilo veremedim hatta aldım ya sizler napıyosunuz ne durumdasınız sütün yemekle bi ilgisi varmı ?bebeğimi kilo vericem diye de anne sütünden mahrum bırakmak istemiyorum ama ben ne olcam eşimden resmen kaçar oldum ben ömrümde hiç 60 kg görmemişken şuan 70 kiloyum sürekli pijama eşofman giyiyorum hiç bişeyim olmuyo olsada ben yakıştıramıyorum eşimde aksine kilo verince daha fazla moralim bozuluyo canım hiç dışarı çıkmak istemiyo.tabi bunları düşünürken tek beni mutlu eden yavrumun sağlığı yerinde ya bu bana yeter diyip moral bulmaya çalışıyorum.ama fena depresyondayım.yürüyüş yada spor yapma gibi bi imkan zaten yok sıfır yani sizler verdinizmi diyete giren başlayan varmı ekmek falan kestim pilav şu bu ama hiç banamısın demiyo.bu serumlar insanı mahvediyosizin bi öneriniz varmı ?kalıcakmı bu kilolar eşimde tutturmuş göz göre göre yalan çok iyi görünüyosun sen oğlumuzu emzir onu düşün diye zayıflıycamda süt olmıycak diye korkuyo herhalde sanki çok varda olsa gam yemiycem en azından anne sütüyle besliyorum bebeğimi diycem zaten dayanmışız aptamile iki damla süt için dünyayı yicem herhalde offfffff sinirler fena bozuk benim kızlar
aferım o kadına helal olsun valla...
benım boncukum guzel kılo almıs. masallah subhanallah.
yenı resımlerını koy yaa goreyım ..
hırsızlıktan haber varmı gıden gıttımı yoksa. mubarek temelden ev cıksa onuda alıp goturecekmıs resmen .
eve gectınmı annendemısın yıne...
opuyorum kocaman.
buklem kendıne gelmıssındır zıra ben boyatınca saclarımı kendıme guvenım arttı nedense
bazen o kadar bunalıyorum ve yoruluyorum kı anlatamam
helekı basım agrıdıgında aglamasına daha cok dayanamıyorum.
rabbım sabır versın hepımıze..
dun telefondan cektıgımız vıdeolara baktım da nıhle aslı nın ay ne tatlıymıs o zmnlara donesım geldı
cocuklar buyudukce dertlerı de artıyor
Yok balim annemdeyim hala. 40 cikmadan salmaz bu kadin beni. Salmasinda inanilmaz rahatim ewde napcam simdiden onu dusunuorum valla annemsiz :) Yarin esimle kendi ewimi dip kose temizlicem. Hirsizdan sonra ilk kez qiricm ewime :s
Busabah kahvalti hazirlarken cok tuhaf bisi oldu inanilmaz korkuorum.
Mutfaktaydim ve benden 4parmak buyukluqunde parca qeldi..,
acaba eş parcasimi pihtilasmis kanmi bilemedim ama aklim tavana cikti. Bidaha olurmu bilmiorum. Anneanneme sordum ohoooo qelir tabi bu yuzden norml doqum en munasip olani bir kadin icin bole bole temizlencen kizim dedi.
Hastanedeki qerizekali doktorlarda aksine Fazla kanamaniz ve parca dusurmeniz olursa mutlaka doktora qidiosunuz demislerdi. Oyle tutuldumki saatlerdir kizimda uyuyo die ayni yerde otura kaldim napicam bilmiorum. Normal doqum yapan birileri cikip bu durumun olaqan ve qayet normal olduqunu soyleyebilirmi lutfen
selam kızlar nasılsınız
yoklugumu fırsat bilip kaynatmışsınız maşallah
interneti degiştirdik bizde,4 gündür modem bekliyoruz
nete giremeyince çatladım boşluga düştüm sanki
neyse biz iyiyiz kuzumla ama benim sütüm azalıyor neden bilmem
Selam elmacıgım ;
senden daha beter durumdayım:
davul gibi bir göbeğim,
18kg fazlalığım,
kabızlığım,
zayıflamış fit ve herkesın baktıgı bir kocam ,
kalın ötesi bacaklarım,
ayakkabılarımın olmadıgı şiş ayaklarım ,
tombul suratım ve gıdığım
bir de azalmak bilmeyen süper iştahım varr....Ve aynı sen gıbı 60 hıc olmamısken 70 oldum((
sütüm de sen gibi az..
depresyondayım ...ya da olmamaya calısıyorum ..
canım üzme kendini emzirmeye devam etSelam kızlar kızım sımdı uyudu ben de hemen uyumaya calısacagım bır gıreyım dedım
fecı derecede bogaz agrım war
we öksuruyorum ..
kızım da içli içli öksürmekte..
grip olmuş olabilir mi..
çok korkuyorum ona fark etmeden hastalık mı bulastırdım
nasıl grıp oldum cok salak hıssedıyorum kendımı ..
o kadar kendıme dıkkat etmeye calıstım pat dıye hastalandım ..
çok üzgünüm....
boğaz agrım için ne önerırsınız hıc fıkrım yok benım yaa..
çorba ıctım sadece..
geçmiş olsun canım,Yok balim annemdeyim hala. 40 cikmadan salmaz bu kadin beni. Salmasinda inanilmaz rahatim ewde napcam simdiden onu dusunuorum valla annemsiz :) Yarin esimle kendi ewimi dip kose temizlicem. Hirsizdan sonra ilk kez qiricm ewime :s
acaba eş parcasimi pihtilasmis kanmi bilemedim ama aklim tavana cikti. Bidaha olurmu bilmiorum. Anneanneme sordum ohoooo qelir tabi bu yuzden norml doqum en munasip olani bir kadin icin bole bole temizlencen kizim dedi.
Hastanedeki qerizekali doktorlarda aksine Fazla kanamaniz ve parca dusurmeniz olursa mutlaka doktora qidiosunuz demislerdi. Oyle tutuldumki saatlerdir kizimda uyuyo die ayni yerde otura kaldim napicam bilmiorum. Normal doqum yapan birileri cikip bu durumun olaqan ve qayet normal olduqunu soyleyebilirmi lutfen
canım eskiden ped koymazsam akıyordu,şimdi tık yok,özledim enicem seni
canım git gide sütünün artması gerekirken neden azalıyo acaba?
bebek çektikçe artıyoda çünkü
nazara mı geldin kuzum sen?
kilo konusunda depresyona dün girdim kesin girdim
sipariş verdiğim elbise ki standart beden diye internetten sipariş vermiştim olmadı
oturdum ağladım
ne zaman eski halimize dönücez
VİVA geçmiş olsun inşallah bızımkı de bır an önce gecer..yazık minicikler baslarına gelmeyen kalmadı damlalar,ultrasonlar,aşılar bu ne yaw...Benım de herkese dalasım war ama gördugum ınsan yok kı dalayım:))
NIHLE gecmıs olsun ben de sırf bu korkumdan bebegımı cıkartırken suartını kapatıyorum kımse görmuyor..En korktugum sey nazar..Benım kızm da cok tatlı herkese de gulumsuyoırhıc ınsan ayırt etmıyor hos olmuyor..yalnız cocuk bakımı gercekten zor..ama ablanla mı kuaföre gıttım demıssın ona sölesene yardıma gelsın sen de uyu bıraz dınlensen gececek bence bu stresın..ya da aksam wer kocana 4-5 saat uyu ben öyle yapınca cok rahatlıyorum ..sacların da hayırlı ugurlu olsun ne guzel kurtuldun en azından aynada gördugunu begeneceksın:))pekı ya ben... ( bır de bence kuaföre bebeklerınızı göturmeyın kımyasal kokusu alıyorlar zararı olur ..
BUKLE sacların hayırlı olsun en ıyısını yapmıssın organık boyayla..ben de bıtkısel boyatacagım da cook ısım war cook..Ankarada hava ne alemde ..İst berbat bgn..
ENİCE hayırlı olsun yenı netın deeee sütüne ne oldu kı cnaım bırseyı mı taktın kafaya ,nazar mı degdı yoksa??
GİZA bence bıtkısel boyada sorun olmaz sonucta daha ne kadar bu sekıllerde dolascaz yaa ben ıgrendım bu saclardan..
BERFİNBİLGEN bgn uyudu sonunda he bebegın..benım kızım da bgn daha sakın ama korkarım grıp oldugundan bu sakınlık((
canım tafsiye ederim inan sanki dünyanın bakımını yapmış gibi rahat hissediyosun kendinio kadar bunalmışız anlayacağın.. hava burdada bozuk canım içimiz karaydı iyice karardı
cnm bıraz kendın uzerıne dogru uzanıp memeyı dırekt agzına ver ben ole yaptımnihlee bende yastıkta emziriyorum
ama altta kalan eliyle temas etmek istiyo hep göğüsümü alttan kavrıyo yani
otomatik olarak kolu hareket edecek inş dediğin gibi hafif atlatırız :18:
ne sutyen takmadıgın ıcın sarkıyo cnm.VİVA göğüslerin sarkmasından bahsetmişin, aynı dert bende de var. Görüntümden o kadar rahatsızım ki aynaya dahi bakmıyorum. Her gün buün kendimi toplıcam bakım yapacam diyorum canım istemiyor. Hiç bi giydiğim temiz kalmıyor ki, sürekli terliyorum her yerim süt oluyor.
bi de sütyen takmıyorum ben evde yanlış mı yapıyorum acaba, daha da mı sarkar ki . ama zor olmuyor mu sütyenle ya. emzirme sütyeni mi kullanıyorsunuz?
kız sen nerelerdesın gozum facede hepselam kızlar nasılsınız
aklın varsa ıorda kalabıldıgın kadar kalYok balim annemdeyim hala. 40 cikmadan salmaz bu kadin beni. Salmasinda inanilmaz rahatim ewde napcam simdiden onu dusunuorum valla annemsiz :) Yarin esimle kendi ewimi dip kose temizlicem. Hirsizdan sonra ilk kez qiricm ewime :s
VİVA geçmiş olsun inşallah bızımkı de bır an önce gecer..yazık minicikler baslarına gelmeyen kalmadı damlalar,ultrasonlar,aşılar bu ne yaw...Benım de herkese dalasım war ama gördugum ınsan yok kı dalayım:))
NIHLE gecmıs olsun ben de sırf bu korkumdan bebegımı cıkartırken suartını kapatıyorum kımse görmuyor..En korktugum sey nazar..Benım kızm da cok tatlı herkese de gulumsuyoırhıc ınsan ayırt etmıyor hos olmuyor..yalnız cocuk bakımı gercekten zor..ama ablanla mı kuaföre gıttım demıssın ona sölesene yardıma gelsın sen de uyu bıraz dınlensen gececek bence bu stresın..ya da aksam wer kocana 4-5 saat uyu ben öyle yapınca cok rahatlıyorum ..sacların da hayırlı ugurlu olsun ne guzel kurtuldun en azından aynada gördugunu begeneceksın:))pekı ya ben... ( bır de bence kuaföre bebeklerınızı göturmeyın kımyasal kokusu alıyorlar zararı olur ..
yedim bulguru ..hatta ezogelini yaparken fazla mercimek kacırmıstım onu da yedim o da bişey yapmadı..yani olagan normal gaz,kendi kendine cıkarttı gece :)) hatta bir ara ben fecahat kaka yaptı sandım ,altını actım bişecik yok...
bir şey soracagım benim kızım 12 ile 4 arası çiş falan yapmıyor,sonrasında da cok yapıyor.. sabah 4 gibi bakıyorum bezine kupkuru.. sonra sabah acıyorum 7.30 da uyanıyor aşırı dolmuş.. gece 4 de emziriyorum bir de 12 de .. onları nasıl tutuyor ki... belki 4 ten sonra peşpeşe yapıyordur ... garip yani.. bende artık altını acmıyorum geceleri... siz cisli bezleri kac saatte bir degistiriyorsunuz ben her emzirmeden önce degistiriyorum...
bu arada sabah eşime cok kızdım..dün misafirimiz vardı hersey güzeldi,ama bebegim gec uyudu merakından biraz da tedirgin uyudu,ben de onu uyandırmayayım diye gece dolaptan elime gecen ilk pijamayı giydim, o pijama da gebelikte giydigim penye diz altı bir pijama,bir iki giydikten sonra bollanıyor , ama hamilelikte cok rahat ediyordum,eşimde kızıyordu giyme şunu diye ,beli sıkmıyor diye inat ediyordum, sabah kvaltı hazırlıyoruz , mutfaktayız,,ayyy yine bunu giymişsin falan diye dlaga gecmeye başladı, bende ben senden bakımlıyım dün elime ne gectiyse giydim dedim, o da uzattı ayrılamadın şu pijamandan diye bende gıcık oldum kendimi bakımsız hissettim elimdeki tabagı fırlattım lavaboya,teşekkür ettim hakareti için, gittim bebegimin yanına... neyse o kvaltıyı hazırladı cayımı koydu ,yedik,benim gönderim vardı onu vereyim dedi kargoya doldurdum,kapıdan ugurladım ama öpmedim,camdan da peşinden bakardım arabayla uzaklaşana kadar bakmadım, sabah aradı acmadım,cok gıcık oldum yaaa..
ben zaten rahatsızım evde rahat giyinemiyorum,yegeni var diye, adam begenmiyooo şimdi bu halimi.. o gider gitmez attım o donu çöpe , ben o donu da yegeni var diye almıştım benim mutasıp giyecegim yoktu ki yegeni gelmeden... şeytan diyor git giy kısa geceliklerden dolaş evde , gör onun uyuzlanmış suratını, ama cekiniyorum işte erkek cocugu cok zorr beee..... ne emzirebiliyorum ne bişey...... ben küs duramam , ama ilk defa uzatasım geldi,ben de depresyondayım galibaaaaaaaaa........ acmıcam telefonlarını arasın dursun,kesin gelir de :))) gelsin hakaretlerini duymak istemedim dicemmmmmm ...
demek ben bakımsız bir halde olsam adam beni bosayacakkkk ... ya hsonunda giriyoruz bu gece de meşk yapardık, zamanımıydı şimdi..uyusss benim kocammm
cnm bıraz kendın uzerıne dogru uzanıp memeyı dırekt agzına ver ben ole yaptımnihlee bende yastıkta emziriyorum
ama altta kalan eliyle temas etmek istiyo hep göğüsümü alttan kavrıyo yani
otomatik olarak kolu hareket edecek inş dediğin gibi hafif atlatırız :18:
ne sutyen takmadıgın ıcın sarkıyo cnm.VİVA göğüslerin sarkmasından bahsetmişin, aynı dert bende de var. Görüntümden o kadar rahatsızım ki aynaya dahi bakmıyorum. Her gün buün kendimi toplıcam bakım yapacam diyorum canım istemiyor. Hiç bi giydiğim temiz kalmıyor ki, sürekli terliyorum her yerim süt oluyor.
bi de sütyen takmıyorum ben evde yanlış mı yapıyorum acaba, daha da mı sarkar ki . ama zor olmuyor mu sütyenle ya. emzirme sütyeni mi kullanıyorsunuz?
kız sen nerelerdesın gozum facede hepselam kızlar nasılsınız
aklın varsa ıorda kalabıldıgın kadar kalYok balim annemdeyim hala. 40 cikmadan salmaz bu kadin beni. Salmasinda inanilmaz rahatim ewde napcam simdiden onu dusunuorum valla annemsiz :) Yarin esimle kendi ewimi dip kose temizlicem. Hirsizdan sonra ilk kez qiricm ewime :s
sorma canım rahat edemiyorum,agustostan beri bizimle.. emzirirken odalara kapanıyorum,haftasonları akşamları onlar koltuklarda yayılıyor ben kızımla bebek odasına ya da yatak odasına cekiliyorum, her dakika emzirmesem de önü acık tişörtler giyiyorum sonucta,onunla aynı ortamda olmamaya gayret ediyorumm..evde kovalamaca oynuyorum yani..
ben 2. dönem gelmesin diye eşime soylucektim ama yapamadım ama eşim gecen gün bana seneye de bizimle kalsın dedii... ben şeştim beştim, kırıcı olmadan ben seneye calısmayı düsünüyorum ugrasamam dedim, birini tutarız dedi , bende azra tam hareketli olacak bizi bugünlerden daha fazla yorucak bir de ona enerji harcayamayız,dedim.. yüz vermedim ben cok salagım hayır diyemiyorumm,şimdi bebegim icin istemediğimi belirticem .. ben kızıma vakit ayırmak istiyorum sonucta evde bir kişi bir sorun, yemek seciyor,temizlik kültürü sıfır,ee onun camasırını yıkayan düşünen benim ekstra vakit kaybı yani..
alışkın olmasa da şartların farkında olsun.. ben burada şikayet ediyorum ama galiba onlara pek belli edemedim rahatsızlıgımı ki kocam gayet normalmiş gibi teklifte bulundu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?