2012 Şubat Anneleri

selam ben de bır ara gıtmeyı dusunuyorum ama henuz gıdemedım..neler var lıstede ?

Dün jınekologuma gittim,ultrasonla baktırıp kurtuldum kontrolden
mekık ıcın 2 ay bekle dedı,
ama fıtness vs dıger sporlar serbest ..
dokrotum ''nasılsın kendıne geldın mı'' dedı
ben de ''yook daha sacımı boyatmam lazım ıste o zaman gelıcem ''dedım gulduk:)))
yapmam gereken o kadar cok sey var
ve o kadar halım yok kı bılemıyorum kızlar
sızlerde de bahar yorgunlugu çöktu mu??
acayip bir yorgunluk,bir bitkinlik..
bebemı saglık ocagına götureyım dedım
ona bıle hal bulamadım ..bogazım da agrıyor
sanırım grıbım ve ona gecırmekten de korkuyorum...
bundan sonra hava guzel 10 dk olsa da kapıya cıkartcam kızımı
hava alınca rahatlasın ..
şimdi tek olsaydım atlardım vapura
gıderdım kadıkoye yaa..
ey gıdı gunler heyy

kızlar nerelerdesınız yaa
bgn ben cıkamadım halım yoktu da herkes cıkmıs sanırım oh oh takılın walla
bukle ve hacer ne zaman buluscaksınız ?
ben bogaz agrımdan dolayı en cok bal yerdım sımdı balın bebeklere zararı oldugunu duydum
sızce ıcsem bebegıme zararı olur mu dıye dusunuyorum ..
ama yedım de yanı dun gece(
şimdi ınternetten bakacak vaktım de yok
napsam kıı

canım biberon için termoslar var yada normal termos bile kullanabilirsin
normal bebek yastıgı yada sizin kullandıgınız yumuşak bi yastıkta yatır
hem düz yatıramıyorum diyorsun yastıkla düzde yatıyor mutlaka dene,çünkü çok kusan bebeklere doktorlar yastık öneriyo
yastıgı sadece başına koymuyosun belden yukarısı yastıkta oluyor
bukle ne var listede bende gidecem ama koca sivasta!! bir tane diyetisyen varmış ondada kaç ay sonra veriyorlarmış gün off
ben kilo almaya başladımmmm
canım sivas kızım dogdu dogalı ilk defa bukadar sıcak oldu
bizde fırsat bilip çıktık gezdik
sıpam uyuyor şimdi,stres attık yaww evde durmaktan bıkmıştım
cuma aşımız var bakalım bide ozaman çıkarız
ben balı hergün yiyorum neden zararlı olsunki
1 yaşına kadar bebege bal verilmez agır gelir sen yersen bişey olmaz

ya benim kızımda kepce olacakk..kıvrılıyor kulakları bugün yara bandıyla yapıstırayım dedim bebegimin şansına yara bandının yapıskanı gitmiş..sen bantlıyorsun canım ?? yani kulak memesinden bantlayınca üstü sivrilmez mi ?? bir de hangi bantla şeffaf bildigimiz bantla mı ??

sac bandı taksam olmaz mı acep ??

anamm ultrasonla mı bakıyorr , ben de alttan bakacak diye hep erteliyorum, 40 ımda agda yaptırdım agdanın vakti gececek ben hala dr a gidecem :)) 51 günlügüz .. ama normal dogum yaptım ya belki alttan bakar ...

NORMAL DOGUM YAPIP 40 KONTROLUNE GİDENLER,ALTTAN MUAYENE EDİLİYOR MU ?

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Çelik, annelerin bebek bakımında artık halk efsanesine dönüşmüş bilgilerin doğrularını anlatarak, annelere bir mini rehber oluşturdu.

1- Emziren Anne Üşütünce Kendi Karnı Ağrır, Bebeğe Bir şey Olmaz!

Anne üşütürse en fazla kendi karnı ağrır, zira soğukta bağırsak kasılma ve hareketleri hızlanır, bu da karın ağrısı olarak hissedilir. Ancak bu fiziksel durumun süt yoluyla bebeğe geçmesi söz konusu değildir.

2- Anne Gazlı İçecek Tüketirse Bebekte Gaz Olmaz

Gazlı içecekler, sıkıştırılmış karbondioksit içeren sıvılardır. Bunlar içildiğinde açığa çıkan serbest karbondioksit midede gaz baloncukları şeklinde şişkinliğe yol açar. Ancak bu gaz baloncuklarının süt yoluyla bebeğe geçmesi fiziksel olarak imkansızdır. Benzer şekilde gaz yapan yiyecekler yendiğinde annenin bağırsaklarında bulunan bakteriler, bu yiyecekleri (yoğun probiyotik ve prebiyotik içeren gıdalar) fermente ettiğinde açığa çıkan gazlar annede gaz olarak hissedilebilir. Ancak bu gaz baloncuklarının da süt yoluyla fiziksel olarak bebeğe geçmesi söz konusu değildir. Annenin yediği yiyeceklerin içinde bulunan bazı alerjik protein ve kimyasalların süt yoluyla bebeğe geçip, bebekte alerjik reaksiyon ve karın ağrısı oluşturma potansiyeli vardır. Ama bu sadece duyarlı bebeklerde ve nadiren oluşur.

3- Bebek Yeşil Kaka Yapıyorsa Araştırmak Gerekir

Bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olan çok sayıda sebep vardır. En temel neden bağırsak pasajının hızlanmasıdır. Bağırsak hareketini artıran her türlü fiziksel ve kimyasal etken bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olur. Bu, çoğunlukla da belirgin bir sebep olmadan olur.

4- Anne Strese Girince Sütü De Etkilenir

Geleneksel olarak süt salgısını artırdığı düşünülen sayısız gıda, içecek ve bitki çayları tanımlanmıştır. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış ve her annede aynı derecede etki gösteren özel bir gıda ya da içecek ne yazık ki bulunmamaktadır. Anne sütü üzerine etkili olan temel faktörler şunlardır: Annenin yapısal ve genetik özellikleri, emzirmeye moral motivasyon, arzu ve inancı, normal doğum yapıp en kısa sürede bebeğin anne memesiyle buluşması, annenin ağrı, sancı, yorgunluk ve stresinin olmaması, doğru teknikle ve sık aralıklarla bebeğini emzirmesi, bol sıvı alması ve dengeli beslenmesi

enice YAZDIGIN BILGILER ICIN SAOL gercekten de stres ve duzenlı beslemeye ınanc vs cok etkılı seyler..bal içinde bebege zarar weren bır madde var da o yuzden soruyorum 1 yasına kadar yemesı yasak sonucta ,ya benden gecerse dıye de korktum acıkcası ..

ŞIMARIKK evet canım ısteyene ultrasonla bakıyorlardır buyuk ıhtımal ama sen normal olunca bız anormaller gıbı mı muayene oluyorsun onu bılemıycemn :)) doktorun asıstanı bayansa bır sor ögren rahat gıt..

kız gercekten sac bandı taksak daha mantıklı yaa bu sekılde cok zor ..canı yanıyor yara bandı takmıstım ben de 2 gun beklettım sonra dus yaptırıp cıkarttım da bır kızarmıstı boynu ..bır daha da yapamadım ..normal bantla da denemedım henuz onlar da tam tutmuyor gıbı cunkı hemen acılıyor ama bu sac bandı süper fıkır:))

selam ben de bır ara gıtmeyı dusunuyorum ama henuz gıdemedım..neler var lıstede ?

bennebileyim ve enice listede yok yok vaktin olupta hazırlayabilirsen tabi
ama kısaca özetle ekmek yok
emzirdiğimiz için günde 3lt su ve bol bol yeşillik çorba falan

pazartesi haverle buluşuyoruz

ben saç bandı aldım ama takamadık hem kafasından kayıyor hemde korktum gece boğazına falan dolanır boğar çocuğu diye
ne yapabilirim diye düşünmeye devam ediyorum, fikir üretme aşamasındayım :)))

biz tuhafiyeden aldık, bebek kundağı için çengelli iğne dersen verirler

size bir günümü anlatıyorum hemen
sabah 7de kalkıyorum bebekle beraber
emziriyorum veya hazırda sütüm varsa veriyorum biberonla
bebeği uyutuyorum tekrar
evi gezip annemin dağıttıklarını topluyorum
işemişse yerleri temizliyorum falan
kahvaltısını hazırlıyorum kendimede bişeyler hazırlıyorum
bebek uyanmazsa yiyorum bende
mutfak temizliğim var sonra çünkü mutfak tezgahında ayakkabıdan kirli çamaşıra kadar herşey olabiliyor maalsef
bebeğim tekrar uyanıyor evde geziniyoruz 1-2 saat
onu besliyom yine
öğle yemeği hazırlıyorum
hatta uyumadıysa oğlum kucağımda oluyo
bebeği uyutuyorum yine ama uyanmaya hazır olduğu için odada takılıyorum bir gün toz alıyorum bir gün çamaşır birgün dolap içlerini toplama bir gün internette gezinme vs.
yemek yemeye çalışıyoruz
mutfağı topluyorum yoksa annem dağıtıyor
eşim erken geldiyse market fatura yatırma banka ödemeleri veya hava almak için dışarı çıkıyorum
dönüp ufak tefek ev işleri
annem evi illaki tekrar dağıttığı için ev toplama
akşam yemeği hazırlığı
sırayla yemek yeme
mutfağı toplama
nöbetleşe uyutmamak için bebek bakma 8den itibaren 12ye kadar
12de bebeği uyutma çabaları ardından eşim sohbet etmek istesede yorgunluktan uyuyakalma şeklinde
gece saat 3 5 7 aralığında uyanarak bebek besleme ile gün bitiyor :)))

merhaba
bebeği kolik olan warmı?

olmaz mı :)

bal bebeğe verilmez içeriği ağır alerjik reaksiyon yaratabilir diye
ama senin yemende bi sakınca yok allerjin yoksa

VİVA Allah yardımcın olsun inşallah ...Gerçekten işin çok zor..
Benim bütün günüm kısa ve öz sadece bebegımın yırtınmaları,ilgi beklemelerıyle gecıyor we aksam esım gelınce yemek yapmak ew toplamak falan ancak gerceklesebılıyor Seni tebrık ve takdır ederım gerçekten cennetlik olmalısın..
SAç bandı da mı olmaz..ee hepımız dusunelım de bir
çare bulunur elbette:))
ENİCE aşı gununuz ne zaman demıstın??Sen fıtıl mı şurup mu vereceksın ?
HEMŞİRE nerelerdesın sen ?Gezmelerden gelemıyor musun ..Süütün ve bebegın kılo ne alemde??BUKLE demek pztsı buyuk bulusma ha:)) oradan canlı baglanır mısınız..Dıyetısyen dırek dıyet mı verdı yoksa sadece yıyebıleceklerın ve yemeyeceklerın mı yazdı??
Offf yaaa Hürrem'in bebegı nefes almıyordu ne korkunc bır olay Allah herkesı korusun ya bebeklerımızı...

Son düzenleme:
off öldüm yorgunluktan
bütün gün bir gram uyumadı benim sıpa
sabah 6 dan sonra kısa kısa uyuyo ve 11 de kesin kalkış yapıyo ve bidaha asla uyumuyo
emmek çok istiyo bu sefer süt dayanmıyo günde 2 öğün mama veriyorum
süt yetiştiremiyorum yarım saatte 1 saattte bir istiyo yırtınıyo
böyle olunca yoruluyorum süt filanda kalmıyooo
gün aşırı kakasını yapmaya başladı
yaptığı gün çok iyi sakin rahat oluyo diğer gün malesef çok hırçın huysuz oluyo devamlı ağlıyo
bugün artık başedemedim akşam yıkadım mama verdim uyudu dün yapmamıştı bugünde daha yapmadı
poposuna yağ sürüyorum
off ne zaman düzene girecek bitecek bu gazlar tuvalet sorunu filan yaaaa

Kiz ne gezmesi iki gundur cok kotuyum kizim kolik sancisi tutuyo saatlerce birakmiyo ve ucuncu ayakadar devam edecek belkide besinci ay durmaksiin agliyo ustelik kabiz.elden ele hoplatiyoz banamisin demiyo aglamasini izliyoruz resmen bu kolik cok kotu bisey sutumu emmiyo bir haftadir zaten yok mamaya talim yani.haftaya asisini yapicaz bakabilirsek kilosuna boyuna bakicaz en son 4100 du.sen nasilsin durumlar nasil

Hugocuk aynen benim kizda gun asiri yapiyo dun sabah yapti en son bugun catladi resmen yavrum ve mamanin kabizligi daha zor sanci yapiyo .seninkide tosuncuk olur kilosu felan iyimi yemek istiyosa sik sik.belkide memede pek bisey gelmiyodur doymuyodur.

memede süt bitince yıkıyo evii
şimdi uyuyo uyanınca zeytinyağı ile masaj yapıcam poposuna

kolikli bebeği olan anneler yardım edin neler yapıyorsunuz, kolikle başımız dertde hiç uyumuyoruz doktorda boyle çekiceksiniz 3 ay diyor

kızlar evet 3 ayda gecer dıyorlar
benım kızımda da var hiçbir gün diğerini tutmuyor
birgün kabız oluyor,birgün yeşil yapıyor..
tam çözüm buldum sanıyorum olmuyor
ertesı gun de denedıgım sey fosluyor ..
buradan ögrendıgım ve denedıklerimı yazayım belkı sıze faydsı olur:
1.Rezene çayı içiyoruz
2.Humana nın rezene kımyon bebek çayı var bebege ıcırmek ıcın (bazıları kendısı ıcıyor..bana yaramadı!)
3.Zicco damla
4.Karnına bebek yagı veya zeytın yagıyla saat yönunde masaj
5.Sırtına veya karnına ısıtılmıs havlu koyuluyor
6.Veya sıcak su torbası koyun ayaklarına
7.Bir arkadas sac kurutma makınesıyle sırtını ovuyordu ..
8.bacaklarını ıttırerek masaj yapıyorlar
9.yüzüstü çevırıp sırtını ovuyorlar
10.Sallamak veya kucakta dık olarak tutup gezdırmek
11.Sab sımplex damla (işte bu bana bır sure yaramıstı ,şimdi alıstı sanırım bunyesı ..etkısı gectı(
12.En son da dun Aptamıl comformıl 1 aldım mama ,hacerden duymustum ama henuz denemedım ..Hem kusmayı,hem gazı önler yazıyordu ..

Ama 3 ay cekecegız bellı kızlar uykusuzluga alıstık zaten caremız yok ..Sadece denemedıkleırnız warsa buyrun deneyın..Ben hep notlar alıyorum ınternetten ve burdan ..Umarım yarayan bırsey olur bunlardan ...

Gaz cıkarırken benım de mememı reddedıyor
cıglık cıglıga bagırıyor,acı cekıyor ((
çok uzuluyorum ama yapacak hıcbırseyım kalmadı ..
zavallım ıkındıkca bagırdıkca benım içim erıyor bıtıyorum acıdan ..
inşallah kurtuluruz kızlar bundan yaa..

Size yemin ediorum ozellikle dun aksam ne annelik sewqisi ne kutsalliqi ne bebeqimin qulusunun bana tum sitresleri unutturan etkisi... Kalmadi hic birisi kalmadi kardesim.
Onceki qun kabiz olan bebeqim kakasini cikarmaya basladi ama cikarana kadar baqirsaklarida beraber qelecek sanioruz oderece kiyamet. Cikan kakadada sorun yok. Sari ve yumusak. Acaba makat deliqimi catladi? Basina qelen varmii bu durum?
Dun dayanamadim sirf allah qunah yazmasin cocuqu yoruyomuyuz yoksa die doktora qotrduk qece 11de.
Hemsire lavman yapmak istedi cok az=ik cikardi ve bu cocuk mamami yiyor die sordu evet dedim vermeyin asla mama dedi. Bol bol emzircksin dedi. Dedinde be kadin emziremiorum iste allah kahhhretsinnnnn! Geldik eve buna bi verdim mememi ama ben nasik aqliorum benim annemde karsimda aqladi. Hickira hickira aqlayarak emzirdim ama simdi nolcak? Goqus uclarim elektrik yemis qibi sizlior nasil emzircem anasini satim :s Sizdemi bu sancilardan gogus sizilarindan ayni durumdasiniz bi benmiyim yaa delircem yeter vallahi biktim ya

selam kızlar
şimdi evden çıkıyoruz aşıya gidiyoruz
hiç uyumadım korkudan canı acıycak ağlıycak diye
inş rahat atlatır bebeğim

kolikli bebeği olan anneler yardım edin neler yapıyorsunuz, kolikle başımız dertde hiç uyumuyoruz doktorda boyle çekiceksiniz 3 ay diyor

Kolik sancisi tutunca yapicak hicbir sey yok cekecek ne kucak ne sallama ne meme ne mama hicbirsey tatminetmiyo oylece agliyobizimkisi yatagina birakin uyusun diye okumustum bir yerde 15 dk uyumaz hala aglamaya devam ederse tekrar alip sakinlestirin yatirin bi daha diyodu denemeyi dusunuyorum.bide masaj biraz sakinlestiriyo bebe yagiyla dene.Karnini felan ovala bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…