2012 Şubat Anneleri

canım ben zaten ayrı yatıyorum bebegimle odalarımız yanyana zaten benim bebegim odasında daha rahat uyuyo en başından beri. yanımızda uyuması için denedim sürekli uyanıyo zaten gece 1 buçuk saatte bi kalkıyoruz...senin dedigin gibi bende park yatak alıcaktım ama dogum ani oldu alamadım baktım yatagında da rahat uyuyo gerek görmedim ama kararsız kaldım bakalım doktora gidince sorucam ona göre yanıma alıyım...

http://www.buduro.com/ProductImages/116595/ikili.jpg inş resmi koymayı becermişimdir burdan bak çok faydalı sürekli kollarını falan hareket ettırıyo bacaklarını. ilk başlarda sevmedi ama şimdi görünce gülmeyebaşliyo onunla oynayalı hareketleri dahada çogaldı ve gazı daha rahat çıkıyo

onu suan qulduren tek sey koltuqun desenleri ne anliosa neye bakip esasinda ne qoruosa artik :))))
Kendi annemde kaliorum ben yarinda ins 40imiz olucak. Esim heraksam beni ve kizimizi qorup cok yakinimizdaki ewimize qidior. Gecen qece yine ewe qidecekti kiziyla vedalasti beni operkende allah sana sabir versin ne diyim askim dedi.
Neden bize deqilde bana? Diyerek fevriliklr karisik minik bi patlama yasadim. Senin neyin? , Sen sadece biyolojik babasimisin bu ewimize qectiqimizdede boyle olacakSa ben her turlu hirpalanir ve yipranirim dedim.
Cok saSirdi...
Tabiki onceliqi sensin onun. Ben onu senin qibi tutamam
Benim kokum seninki qibi paha bicilemez bi huzur veremez ona
ve benim malesefki allah tarafindan ona verebileceqim ne mucizevi bir sutum nede sabrim var. Bunlar sende mevcut sen bu yuzden anne olmaya layiksin qurur duyuyorum ben sen onu aqlayarak emzirdiqinde acilar icinde. Uzulme qecicek hepsi aamiza alip bacaklarini isiricaz onun Dedi.
Bende qidermisin cok iyi ezberlemissin vaazlarini mavallarini dedim.
Cok qerqinim cokkk :)
Gecicek ins,
rabbim tatmak isteyen herkese versin ins.
Bizlerede ve her nerede biz qibi neyapicam ne edicem diyip ewladi icin didinen anne varsa yuzlerini quldursun feraha erdirsin.
Sanada teskinetin ilqin alakan icin tSk ederim. Gecicek biliorum :)

Kizlar esim biberon alcak acil yazin en iyisi hangisi chicco dan memnun kalmadik.hangisini kullaniyorsunuz

Balim ben vee'nin 120 ml olanini kullaniorum ucu anne memesi qibi fakat yorulmuo cok rahat benimki dene istersen. Ama biberon ucunuda deqisebilirsin sadece daha makul olur oyle. Sen bilirsin :)

baya faydalı eşim yaptıgında patır patır yapmıştı. rahatlayınca oglum hemen uyumuştu

Ben cepten qiriorum onedenle video izleyemiorum tarif edermisiniz bana hareketleri merak ettim denemek istiorum anladiqim kadariyla :) qaz denince tuylerim diken diken oluor ne duysam yapiorum

1. canım bacaklarını hafif buk bebegin başının altına yastık koy ve bacagına yatır. biraz eline bebe yagı koyarak elini bebegin karnını hafif bastırarak mıdesinin ordan karnının altına kadar duz bi şekilde indir bunu 6 kere yap ve bebegini bacagında biraz yukarı kaldırarak seni itmesini sagla.bu hareket ince bagırsagını çalıştırıyormuş
2. yine bacagındayken sol elinle bebegin karnında daireler çiz sag elinle de yarım daire yap sonra bebegin bacaklarını karnına dogru it bu hareket kalın bagırsagını çalıştırıyormuş
3.iki elini bebegin karnına koy ve yanlara dogru yavaş bastırarak kaydır ve 6 kere yap yine bacaklarını karnına dogru ittir
sonra bebegi omzuna al ve sırtına biraz masaj yap
yaptıktan sonra sırt üstü yatırıp bacaklarına yürüyüş hareketi yaptır birini indirirken diger bacagı kaldır sonra kollarını bi kolunu gögsüne getır onu kaldırırken digerini getir hepsini 6 kere yap sonra bi ayagını eline çapraz bi şekilde degdir sonra diger eline ve ayagına aynını yap en son bebegi yüz üstü yatırıp hareket etmesini sagla

canım ne kadar dogru anlatabildim bilmem ama sen sana kolay gelen anladıgın hangi hareketse onu yaptır ve videoyu izle inş gazı çıkar da bebegin rahatlar

bebekler her aşıdan sonra karakter değiştiriyomuş. bana sebebini anlattılar uzun uzunda şimdi kafanızı şişirmeyim bunlarla. muhtemelen aşıdan kaynaklı değişiyo huyları ve dahada değişecek. inşallah olumlu yönde olur

bende diyorum ki nasılsa ikinciyi yapcam, o yüzden de şimdi popomu yırtıp kilo vermeye uğraşmayayım ben. ikinciden sonra veririm.
zaten ikinciden sonrada 90 kilo olurum. e zaten iki sene geçmiş olur.
iki sene sonrada ben folloş olmuş olurum. kilo vermeye gerek kalmaz
evet ben böyle çözdüm bu meseleyi :)))

çalışan arkadaslar dogum sonrası raporunuzu ssk ya ulastırdınızmı
nekadar surede verılmesı gerekıyor

biz 2. aylıkken gittik canım. raporu götürdüm. fakat ben 3 hafta erken doğum yaptığpım için hastaneden bir yazı daha istedi ssk. yazıda normal doğum tarihinden 3 hafta erken doğum yapmıştır yazdırıp doktora başhekime imzalattığın bişey.
başka bi kağıt daha verdi doldurup imzaladım. paranın yarısını işe başlamadan 10 gün önce postaneden alıcam. diğer yarısınıda işe döndükten sonra sanıyorum onu tam anlamadım.

bu arada oğlum genelde tavana bakıp kendi kendine gülüyo. ne var o tavanda anlamadım
melekler güldürüyo derler ya. melek hep aynı noktadamı duruyo onuda anlamadım.

dün canım çok sıkkın olduğu için bugün arkadaşlar dışarı çıkardı beni. hatta bikaç arkadaşım aradı saolsun.
ama dışarıda çıksam mal mal bakıyom etrafa. çıktığımdan da bişey anlamıyorum.
bu da geççek inşallah

Aman yaa gercekten bu görev dagılımı aşırı sacma..Herşeyı anne yapacak degıl ya kızlar..Ben rahatca guvenıp bırakabılsem gıdıp yatarım ama yok güvenemıyorum kı.Yoksa kucaga alma,gaz cıkartma,alt degısme herseyı yapıyor o da ama of puflamaya baslıyor saa 12ye geldıgınde bır iş verınce..Ben de şunu şuracıkta bogsam keske dıyorum içimden:))) Dün de bebegın gazı vardı huysuzdu ben de mama verıyordum ,''odaya bıraksam bagırınca bakar mısın kusmugunu yutmasın dıkkat eder mısın ''dedım bılmem dıyor yaa uyuyabılırmıs..Ben de ben süt mu sagcam ,evı mı toplayacagım,dus mu alcam,bebege masaj mı yapcam dedım ..Ben ne yapayım yanı sence dıye bagırdım!!!!Düşünsenıze ya bebegınızle basbasa odadasınız cocuk kusmugu gelınce panıklıyor hasta ve sız de uyuyorsunuz ..Yuh dedım ama salona da almadım bebegı salona asla almam odaya alısacak ne olursa olsun!!!Bir de düşüncesı şu ''ben senı alıstırdım ,mılletın kocası 6 ay bebegı kucagına bıle almıyor yabancı gıbı bakıyor ..Bende suc ,yaptım dıye elıme yapıstı işler ''dıyor yaaa...Tabı kı yapacaksın ..Ben mı ürettım bunu tek basıma ..

Sen onun odasına gecsene o zaman ..Bence yanında olsanız ıyı olur 6 ay kadar..Hem nasıl rahat yatıyorsun kusarsa Allah korusun bogulursa falan???Aklın orda kalmıyor mu hiç ..??

Kızlar önemlı bir sorunum var :
Kızım 2-3 haftadır saat 23ten ıtıbaren ben emzırırken gaz sancısı tutuyor..
bana vurarak bagıra bagıra aglıyor ve mememı de almıyor..
Sizde de böyle birşey hiç oldu mu nedır bu cocugun derdi..
gece emzıremıyorum bir türlü..
Çıldıracagım...

:)))Çözüm süpermiş ama ben annemlerın dönemdekı normal doguran
ve oldugu gıbı kalan kadınlardan olmak ıstemıyorummm
kat kat göbeklı,arkası katlardan olusan
kocaman basenlı ve gıdıklı..
sarkık memeli..:)))
Zamane erkeklerı havada kapılıyor,ewlı erkeklere revaçta..
bence riske gırmesek ıyı olur:)))

Bu ssk ve formalıtelerınden ben de pek bişey anlamıyorum,
eşimin bır arkadası ayarlamayı yapıyor anlamama gerek kalmıyor

Dışarı çıkman da süper olmus ..Denize gıt havasını al dıyorum
Beşiktastasın ne guzell
Ben de bgn Bakırköye gıtcem hatta pazara gırerım belkı de:))
eşimi de kavalye olarak göturup bebegı ve posetlerı çatır çatır taşıtacagım:)

bizde ayrı odalarda yatıyoruz eşimle
bebekle başbaşa kalmaya korkuyor duşa giricem çabuk ol falan diyor
geçen gece yine ağlıyordu Ela uykusunun içinde kalktı bagırdı yattı
annelerin yerini hiç kimse tutamaz

Sen onun odasına gecsene o zaman ..Bence yanında olsanız ıyı olur 6 ay kadar..Hem nasıl rahat yatıyorsun kusarsa Allah korusun bogulursa falan???Aklın orda kalmıyor mu hiç ..??

cnm bebegin odası küçük dolabı ve yatagı anca sıgıyo. kusma konusuna gelince emdikten sonra eşim gazını çıkarıyo baya ugraşıyo bebekte o arada sindirmiş oluyo kusacaksada yanımızda kusmuş oluyo uyuyunca da yataga birlikte yatmak için ya salona yatıracam yada oyun parkı ama şuan onu almaya durumda yok bakalım artık. benle uyması daha yararlıysa ne yapar eder alırım yanıma herşey yavrum için.

Bide boyle dilleri pabuc kadar olmuomu , ne maclari ne tw keyifleri , ne arkadas qezmeleri hepsine umarsizca dewam etmiolarmi cildiriorum ya.
Aslinda normallikten cikip nekadar zorlu bir surece qirdiqimizi ve buna keendilerininde dahil olduklarini anlamalri icin surekli bi tarafimizda islak mendil emzik qaz elimizin altinda olsun die saqda solda boy qosteren sayisiz qaz ilaclari kimi zaman elimizde kimi zaman omzumuzda mutlaka bebeqimizin aqzini silicez aman kusucak aksiricak die bulundurduqumuz mendiller...
Su hale yoqunluqa karmasaliqa bak :)
Sanki bizim kenara biraktiqimiz hayat deqildi. Biz bilmioruz muzik dinleyip kopmayi mac izlemeyi cekirdek citletmeyi banyo sefasi yapmayi. bunlari hepsini kaldirip atalim Sanki biz neler vermeyiz simdi ciqlik sesleriyle burun tikanikliqi sesleriyle domus ve emzirme zamaninin qeldiqini alarm eden qoquslerimizin sancisiyla uyanmak yerine kendiliqimizden qune qozlerimizi aralamayi...
Aslinda 1 deqil 2 bebeqe bile yetebilecek kapasitedeyiz sadece biraz takdir
motive ve
iyi seyler duymaktan baSka bisey istemi0ruz bence...

benim bebegimde aynını yaptı emzırırken diger elinle sırtına piş piş yap sakinleşiyo biraz

yıne de doktoruna sor ona göre karar wer canım zaten herkes battı batacagı kadar..daha da bırsey almak gelmıyor ınsanın ıcınden haklısın ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…