2012 Şubat Anneleri

benim bebegimde aynını yaptı emzırırken diger elinle sırtına piş piş yap sakinleşiyo biraz

yapıyorum ama yok abartıyor artık .
kucagıma alıp susturup devam etmeye veya esıme verıp susturunca vermesıne ragmen
asla almıyor..
Kafayı yiyeceğim,en emzirmem gereken saatte almıyor yaa
sonucta uyuyunca zaten doluyor bıraz süt
onun yuzunden her gece sagmak zorunda da kalmaya basladım
rahat yatamıyorum ki

acaba sütüm bıtıp de mı vuruyor onu anlayamadım ..

yıne de doktoruna sor ona göre karar wer canım zaten herkes battı batacagı kadar..daha da bırsey almak gelmıyor ınsanın ıcınden haklısın ..

evet cnm araştırıyım bi ona göre bi planlama yapacagim
işin aslı insan bebegi iyi olsun diye yemiyo bebegine alıyo ve ne alacagımı şaşırıyorum bazen iyisi olsun diyorsun bi dünya para kalıtesiz olunca da için rahat etmiyo bide başbakan 3 çocuk yapın diyo biz birine para yetiştiremiyoruz rabbim herkesin yardımcısı olsun para pul önemli degil en azından bi bebegim var ve bu duyguyu tattım rabbim olmayan herkese nasip etsin

Canim cok saol tek tek yazmissin tsk ederim yordum seni ya :)
acilirsa resimler bakmaya calisicam simdi ama qayet hos anlatmissin anladim qibi qibi. Ins kolunu budunu cikarmam kizcemin :))))))

cnm yardımcı olabilirsem ne mutlu anne olunca annelik içgüdüsüyle sanki benim bebegim zorda gibi yardım etmek istiyorum

gögsünü almadıgında sag bak süt varmı yokmu diye varsa sıkıntıdan bazen bebeklerde çok sıkılıyo rahat bırak. saate baglı kalma aç olsa emer zaten bazen dinlerdin migdesini.. sag sütünü at dolaba ilerde yetmiyormuş zaten süt çıkarır verirsin

çok tşk ler iyiki nete girmişimde bunu görmüşüm bende bu masajı yaptım on dkya pıtır pıtır yaptı maşallah..
ohh ne güzel rahatlamıştır yavrucak

kızlar bebekler 2 aylk oldu dimi hepinizin
bu ay 3 tane aşısı ve kalça usg sı var sanırım
kilolar boy durumlarınız nasıl kontrole gideniniz var mı?birde sadece anne sütümü veriyorsunuz sizde?

kızlar bebekler 2 aylk oldu dimi hepinizin
bu ay 3 tane aşısı ve kalça usg sı var sanırım
kilolar boy durumlarınız nasıl kontrole gideniniz var mı?birde sadece anne sütümü veriyorsunuz sizde?

cnm benim bebegim 2 ay 1 haftalık aşı olduk biz kalça usg si çekilmedi daha anne sütü veriyorum boy 57cm kilo 5.450kg senin bebegin ne kadarlık.

Bebek Büyütürken Yapılan Hatalar, bebek yetiştirirken yapılan hatalar, bebek büyütürken dikkat edilmesi gerekenler, benekleri nasıl büyütmeliyiz

Bebek Büyütürken Yapmaya Devam Ettiğimiz 20 Hata Daha...

Yıllardır aynı hataların tuzağına düşüyoruz.
* Kilo iyidir deyip obeziteye zemin hazırlıyoruz
* Anne sütü dururken mama veriyoruz
* Gürleşsin diye saçlarını sıfıra vurduruyoruz.
* Gözleri güzel olsun diye sürme çekip,limon damlatıyoruz.
Oysa tüm bu hatalar onların sağlıklı gelişimini sekteye uğratıyor.

1- Eyvah sütüm yetmiyor, mama vermeliyim
Yeni annelerin en çok endişe ettiği konulardan biri de bebeklerinin aç kalma ihtimalidir. Bu nedenle de çoğu zaman bebekler gereksiz yere mamayla beslenirler. Oysa, anne sütünün yetip yetmediğini bebeğinin çişini takip ederek anlayabilirsiniz. 24 saatte en az 5-6 kez bezini ıslatan bebek, anne sütüyle doyuyor demektir.

2- Şekerli su sarılığa iyi gelir
İlk günlerde anne sütünün gelmesinde yaşanabilecek bir sorun, bebeğin zayıflamasına ve sarılık oluşumuna yol açabilir. Halk arasında, aç kalan ve az idrara çıkan bebeklere şekerli su verilmesi önerilir. Oysa bebeğin beslenmesinde şekerli suyun yeri yoktur.

3- Çocuğum iki yaşına geldi, artık bezi bırakmalı
2 yaş, çiş eğitimi vermek için başlangıç dönemidir. Ancak çocuk bu konuda asla zorlanmamalı, altına kaçırdığı için kızılmamalı, sık sık tuvalete tutularak eğitime tabi tutulmalıdır. 2,5 yaşına gelmiş çocuk altını ıslatmaya devam ediyorsa o ailede ana-baba ile görüşmekte fayda olacaktır.

4- Dondurma hasta eder
Dondurma, tüm çocukların sevdiği ve faydalı bir gıdadır. Yaz-kış denmeden yenilebilir. Boğaz ağrısına neden olmaması için yalayarak yenmeli ve yanında su içilmelidir.

5- Gürbüz çocuk sağlıklı olur
Gürbüz çocuk, sağlıklı çocuk değildir! Dengeli beslenen çocuk, zayıf da olsa sağlıklı kabul edilir. Çocukları asla yemek yeme konusunda zorlamayın, yemediği zaman beslenmeyi sonlandırın.

6- Çocuk sıcak havayı sever
Çocuklar, her zaman terlemeyeceği şekilde giydirilmeli. Üşüyeceği korkusuyla çocukları çok giydirmek ve sarıp sarmalamak, terlemeye ve hasta olmaya yol açar. Pamuklu kıyafetler tercih edilmeli, içinde naylon karışımı olan ve özellikle polar tipinde olan kıyafetler giydirilmemelidir.

7- Fazla hareket ederse terler, hasta olur
Hasta olur endişesiyle çocuğun hareket etmesini kısıtlamak çok yanlış bir yaklaşımdır. Her çocuk hareket edince terler; terleyince üstünü değiştirebilirsiniz !.."Çok terledin artık yerine otur " demek, onu tembel, hantal ve mutsuz yapar. Zaman içinde metabolizma hızı azalan çocuk, hızla kilo almaya başlar. Hareket etmelerini kısıtlamaktansa, spora (yüzme, basketbol,tenis,folklor vb) yönlendiriniz.

8- Şaşılık büyüyünce geçer
Çocuklarda şaşılık bir yaşına kadar normal kabul edilir. Ancak bir yaşından sonra düzelmeyen şaşılıklar için mutlaka göz doktoruna başvurulmalıyız. Bir yaşından önce bebeklerde Nistagmus (göz küresinin isteğimiz dışında titremesi veya oynaması ) görüldüğünde de mutlaka bir göz doktoruna muayene ettirilmeliyiz.

9- Uslu durdu hamburgeri hakketti
Çocuklar mutlak suretle sağlığı ciddi şekilde tehdit eden fast food gıdalardan uzak tutulmalı! Bu ödüllendirme şekli yerine başka yöntemler seçilmelidir ; " sinema ya da tiyatro ya götürmek,birlikte spor yapmak gibi..."

10- Ağlatmayın birisi hemen kucağına alsın
Bebeği avutmanın birçok yolu var; her ağladığında hemen kucağa almak çözüm değil. Ağladığında yanına yaklaşıp onunla konuşmak, ten temasında bulunmak, ona şarkı ya da ninni söylemek ve karnını okşamak bebeği avutabilir. Ancak sırf kucağa alışmasın diye çocuğu hiç kucağa almamak da kendini güvende hissetmemesine ve mutsuz olmasına yol açar. Bu denge iyi kurulmalı.

11- Daha çok küçük, yalnız yatarsa korkar
Genellikle 6 aydan sonra bebeğin odasının ayrı olması uzmanlarca önerilir. Bu sınır en fazla 2 yaşa kadar uzatılabilir. 2.5 yaşından sonra ebeveyn odasında veya ana-baba ile yatmak hiç de uygun karşılanmaz.

12- Büyükbaban uzağa gitti, geri gelecek
Çocuklara ölümü anlatmak zordur. Ancak ölen kişinin geri döneceği söylenmemeli, çocuk boş bir beklentiye sokulmamalıdır. Ölen kişinin bir daha dönmeyeceği, cennete gittiği ve orada mutlu olduğu söylenmelidir.

13- Çok gaz yapıyor fazla süt içmesin
Çocuklarda 1 yaşından önce inek sütü kullanılmamalıdır. Bunu artık herkes biliyor. Ancak bir yıldan sonrada günlük süt tüketimi 400 CCyi geçmemelir. Sütün içinde bulunan laktaz adlı şeker gaza yol açar. Fakat artık piyasada laktazsız sütlerde bulunabiliyor. Gaz sorunu olan çocuklara bu tip sütleri içirilebilirsiniz.

14- Ayakta sallayınca hemen uykuya dalıyor
Çocuğu sallayarak uyutmak tıbben önerilmiyor. Ancak halk arasında " ayakta sallama " en çok kullanılan yöntemdir. Çocuğunuzu ; hafif tarzda ve sarsmayacak şekilde sallamanızı öneriyoruz.

15- Fazla banyo yaparsa üşütür
Çocuklar banyo yapmaktan hasta olmaz. Yazın her gün, kışın ise hafta üç kez banyo yapılması önerilir.

16- Sıfıra vurdurursak saçları gürleşir
Bu inanışın tıbben ve mantıken hiçbir geçerliliği yoktur!.. Gelin siz de kendinizi kandırmayın..

17- Pudra isiliğe iyi gelir
Pudranın isiliğe iyi geldiği yanlış bir düşünce değildir. Ancak toz pudralar yerine sulu pudralar seçilmeli. İsiliğin en iyi tedavi şekli ise çocuğu sık sık yıkamaktır. Artık şu kuralı biliyorsunuz "Toz pudranın gözle görülmeyen tanecikleri bebeklerin nefes yollarına kaçar ve pudra tozuna bağlı bronşitler ve zatürreler ortaya çıkabilir ".

18- Bol bol güneşlenirse kemikleri güçlenir
"Çok fazla güneşe maruz kalmak kemikleri güçlendirir." cümlesi tam olarak doğru değildir. Zararlı ışınlarından etkilenmemek için güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde çocuğunuzu güneşe çıkarmayın. Güneşe çıkarken de mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş losyonları ve kremleri sürün.

19- Biberon ve emziği çok seviyor
Biberon ve emzik hiçbir çocuğa önerilmiyor. Biberon; bebekte " meme başı şaşkınlığı " na yol açıyor ve anne göğsünden soğutuyor. Mamayla beslenmek zorunda kalan bebeklerde, biberon en geç 2 yaşında bırakılmalıdır. Emzik ise , damak yapısını bozabiliyor ve maalesef temizliği problem olduğu için çocuğun enfeksiyon kapmasına yol açabilir.

20- Fitil ver, rahatlasın
Çok zorda kalmadan ve doktor tavsiyesi olmadan ne olur fitil de vermeyiniz; ilaç da kullanmayınız..
Sağlık ve mutluluk dileklerimle...

Dr. M.Yalçın İnanç
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

saol canım
yerim senin kızını,oğluma talip misiniz yoksa ferayım

Gecmis olsun canim ya rahatladin.ben kestim d vitaminni bizim bingildak kuculmus baya gunese cikariyom onun yerine:)

hemşire bişey daha sorayım sana bu bıngıldağı ölçüyolar mesela seninkinin ne kadar sen daha iyi bilirsin?

Allaha büyük konuşmayım ama olmayanlara versin
hem kilolar hem eşteki yetersiz destek beni yeterince aydınlattı
en azından bişeyler düzelene kadar
özellikle 1 yıl uğraşıp tekrar al ver yürek dayanmaz

kartanem tesekkürler güzel paylasımın icin

kızlarr bende dr a gittim, son inek sütü diyetimden sonra evde baygınlık geciriyordum neredeyse... gaz yapan seyleri kesip bir de süt ürünlerini kesince yiyecek bir sey bulamayan ben aclıktan olecektim :))) yeşillik yemekten her dakika tuvalete giden ben bebegimi de aynı yaptımm...

dr a gittik kansızlıgım tekrar baslamıs,bu arada reglendim... sonra cocuk dr una da gidelim dedik.. dr cuk bize cok güzel acıklamalar yaptı...annenin yedigi bebege gaz yapmaz dedi,eger sütte gazın olsaydı gögsün patlardı,sen hic gögsü patlayan kadın duydun mu dedi ?? ilk zamanlar denk geliyor dedi,bir de sen yediginde stres yapıyorsundur acaba bebege gaz yapar mı diye bebege stres hormonu yüklediginden bebegin gazı oluyordur dedi... onu yeme bunu yeme sen de ölürsün,sen ölürsen bebekte dedi allah korusunnn...
eger yediklerimiz bagırsaklarımız harici bir yere gaz yapsaydı,ilk önce kana yapardı dedi ,damarlarımız patlardı dedi..bagırsakların amacı bu dedi ayrıstırma ,sen herseyi ye ic ama oralin iyi olsun dedi... inek sütüne de fazla hassasiyeti yok sadece süt ve yogurt yeme dedi...onun yerine et ye dedi.. gaz sancısı ne kadar sürüyor dedi ben en fazla yarım saat dedim,snra cıkartıyor dedim adam bana güldü,bu yüzden mi bu kadar ac kalıyon dedi , bazı bebekler kendilerini parcalıyor dedi, bırak o kadar olsun dedi..

ve ben kurtuldummm... artık rahat rahat yimak yiyecegim inşşş :))
bugün yimak acılısı yapıyorum yasasın yemek yemekkkkkkkkkkkkkkkkk :)))

eski kilomun da aşagısına indim bir haftada......

bir de ben ezelinden beri cok su icerim dr 3 lt yi gecme dedi,sen o yüzden zayıflıyorsun o yüzden kansız kalıyorsun dedi,onun yerine sıvı al corba ic meyve sık iç dedi.... böbreklerinde yetmez snra dedi... haberiniz olsun fazla su zararmışşş...ama ben öyle dedikten sonra bile 2 lt ictim ee sabahta ictim 2 büyük bardak 3 oldu ben icmeden duramam kiiiiiii .. nasıl olacak bilmiyorummm

hadi be demekki bende boşuna aç kalmışım cnm sagol bilgiler için

selam kısslar bugün çok değişik bir gün geçirdik oğlumla
öğleye doğru herzamanki saatinde mızmızlandı eme eme sütüde azalttı mızmızlandı bende rezene verdim çok severek içmiyo tabi az içince öğürme geliyo ben zorlamıyorum
sonra çok sakinleşti kuzu gibi oldu yatırdım uyudu bende işlerimi yaptım 2.5 saat sonra filan uyandı aldım kucağıma emzirdim ana kucağına koydum durmadı aldım kucağıma sustu
bende yatırmadım öyle durdu kucağıma arada yüzüme bakıyo kontrol ediyoo
uyudu biraz kucağımda ama bakıyo arada
sonra yatak odasına götürdüm yatırdım yatağa ağladı hemen bende yattım yanına üzerimizi örttüm sarıldım yüzüme bakıyo ben uyuyakalmışım sonra uyandım ama ne kadar uyudum bilmiyorum oğluşta uyudumu bilmiyorum ben uyandığımda yüzüme bakıyodu
gazını çıkattı acıkmış aldım salona geldik emzirdim
ama işte akşam saatlerine doğru illa sütüm azalıyo nedense
sütüm az geldi tabiii ağladı mecbur mama verdim içti çok acıkmış
sonrada tuvaletini yaptı
aptamil 1 kullanıyoruz ama kabızlık yapıyoduu
rezene iyi geldi
akşam mamayı yer yemez hemen tuvaletini yapıyoo aynı saatinde

canım bunlar aşıdan sonra mı başladı ??

iki gündür sürekli ağlıyorum
sinirlerim çok bozuk
ve bebeğim 2 gündür çok huysuz ve gazlı
yani bizzat tanık oluyorum stresimin bebeği ne hale getirdiğine !!!

kızım hep aynı saatlerde aglıyor ve o yuzdende uyku saatı gecıp uykusu sıkıstrrıyor.
bunun adı kolık mı?
ve bu nasıl gecer aksam olsun ıstemıyorum resmen

selam kızlar kafayı yemek üzereyim üç çocukla oyüzden hiç aça hiç gelemiyorum buraya da hepinizi çok özledim çokta merak ediyorum neler paylaşıyorsunuz dye ama takip edemiyorum

selam kızlar kafayı yemek üzereyim üç çocukla oyüzden hiç aça hiç gelemiyorum buraya da hepinizi çok özledim çokta merak ediyorum neler paylaşıyorsunuz dye ama takip edemiyorum

RABBIM Yardımcın olsun cnm ben bı tanesı ıle bas edemesken sen 3 bırden ustelık 2sı ufak
aglamasına sınır oluyorum resmennnnn

kızlar koşacaktım bebekten fırsat olmuyo aklım onda koşu bandında duramıyorum bende o uyurken yanında müzik açıp dans ederek kilo vermeye çalışıyorum ve tatlı yemiyorum
yoksa bakttıkça batıcam
ruhen göçmüş vaziyetteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…