2012 Şubat Anneleri

Nedemek bebeqi asla yapmicam.
Bidaha bebek dusunmuomusun yani bumudur?
Umarim boyle dusunecek kadar zedelememissindir etrafindaki bircok olumlu seyleri.
Hepimiz farkindayiz nekadar didinsende cok zor seyler yasadin. Hatta hepimize nazaran daha fazlaydi mutsuzluklarin. Ama sen elinden qeleni yaptin kuzum daha ne olsun. Kendini soldurma uzme yipratma artik. Bak 2 oldu bircok panik yavas yavas son buluor insallah. Elde avucta ne varsa onu yedirip icirip buyutucez artik sagmaysa sagma mamaysa mama bir ne yapalim. Hic annesini tutamaynlar , yada sakir sakir sutu olup bebeqi tutup malesefki sut alerjisi olanlar ne yapsin. Slikon uc aldim emzirmek icin deli qibi emdi ama bu kezde ben tatmin olmadim bu sut bu deliklere dusecekte benim kiz icecek die siyirdim kafayi. Bendede salaklik basladi hem aldirdim esime hemde tedirqin oldum. Cok canim acirsa veriorum ama rabbime sukur 10ar dakikada olsa her ikisinide emzirebiliorum artik. Hatta uykulu zamanlarinda delice cekemediqi icin bikac dakika daha verebiliorum slikonsuz. Ama doymuor elbette yine 1saat sonra bile olsa arkadan mamayla kapatioruz menuyu. Deqisen tek sey sagdgimi icmenin haricinde bikac damla dahada olsa alabilior oldu. Onuda biberonun cazibesiyle birkac aya birakir bence memeyi cekerken dellirior cunku sinirden.

geçmiş olsun canım,bencede reflü var bebeginde,yada kustugu kokuyor demiştin üşütmüşte olabilir,tabi son cümlendende şunu anlıyorum aşırı emmiş gibi...

Selam kızlar nasılsınız?
Uzun zamandır gıremıyorum foruma.
Elıf Naz ım cok huysuz, bana soluk aldırmıyor, fırsat buldugumda ıse dınlenmeye calısıyorum.
Ama bi' gorsenız, ınanılmaz tatlı bır kız.
Artık gulucuklere de basladı, mis kokulum.
Ona delı gıbı asıgım ve yakında ıse baslayıp ondan gun ıcınde ayrılmak zorunda kalacagım ıcın cok uzgunum.
Sızlerde ne var ne yok?
Hersey yolundadır ınsallah.

selam kızlar
bana ne oldu hiç bilmiyorum
eve dönmek istemiyorum ...
sanki yabancılaştım evime eşime
hep burda kalmak istiyorum
eşimede çok kızgınım
herşey değişti sanki
bu durumu nasıl düzelticem hiç bilmiyorum
sanırım sorun eşimden kaynaklanıyor

buklem, konuna yabancı kaldım.
Ne oldu, sen nerdesın sımdı?
Bebek oldugundan berı esınle aranızda mesafe mı var?

Son düzenleme:
buklee ankaraya ailesinin yanına gitti canım

buklee cim bence sanırım sende yorulmuşsun tek başına olmaktan
eşinin ilgisizliğinden
e haklısın tabi orda annen baban yanında bebek elden ele geziyodur
annen yormamaya çalışıyodur seni

ama sanırım bunlar dönemsel şeyler
bende çok bunalıyorum sürekli ağlıyorum
fakat bazı şeyleri zamana bırakmaktan başka çaremiz yok
şöyle oluyo böyle oluyo diyip kendimizi dinlemememiz lazım

Fırsat bulmusken geleyım dedım ama kımse musaıt degıl anlasılan.
Bende gıdıp, utu yapayım ıyısımı.
Yapmak gelmıyor ıcımden ama yarın 3. evlılık yıldonumumuz ıcın yemege cıkacagız.
Gıysılerımı hazırlamam lazım, Elıf ım uyurken.
Hepınız kendınıze ıyı bakın ve tabı meleklerınıze.

Katılıyorum sana, donemsel durumlar.
Lohusalık sendromu 40 gunden ıbaret degıl, bunyeye gore surecı de degısıyor.
Ben hala zaman zaman krızlere gırıyorum, hatta Elıf cok aglayınca esım bıle daralıyor.
Bursa dan donduk hafta sonu, düsün yol boyunca Elıf hıc susmadı, daracık arabanın ıcınde kusmak mı dersın, altını degıstırmek, emzırmek mı.
Asırı derecede bunaldım, bunun ustune esım de bunalıp 'yeter Elıf, strese gırdım, sus artık' dıye soylenmeye baslayınca onu da sakınlestırmeye calıstım.
Ama sanırım bu surece alısmaktan baska caremız yok, bır gun ıyı bır gun kotu buyutecegız meleklerımızı.
Ve eslerımızın bızı anlamasını cok da beklemeyecegız.
Cunku annelerımız bıle an gelıyor, anlayamayabılıyor bızı.
Kaldı kı bır erkek bu durumu nasıl anlasın?

enice dışardan bakınca komik oluyormuşş :)) tabi yaşarken sinir bozucu ama eşin fena muzurluk yapmış.. hsonu intikamını al... ona baktır bebişiniii

canım 2 kere fıskırarak kustugunda dr a gitmelisin.. benim kızımda bir kere bir fıskırttı aman allahım dedim hemen dr u aradım,bir daha kusarsa gelin dedi..

yani 1 kere kusması problem degil...

benim kızım aptal bir misafirim bebek bakmaya gelmemiş,sevgilisiyle bulusmaya gelir gibi agır bir parfum kokusuyla gelmiş.. bir de kucagına almak isteyince mecburen verdim ve bebek bu sonucta dudagı degiyo burnu degiyo vücuduna... midesi daha kucagındayken bulandı hafif kusmuk geldi... misafir gittikten sonra fışkırttı....... nefret geldi bana sinir oldum kadına....

bebeklerin burnu cok hassas ,sonucta suan en gelişmiş duyuları kulak ve burunları... kokuyla annesini seciyor,daha karnımızdayken duyuyordu...... kokulardan uzak tutmak lazım bebegi

Son düzenleme:
buklem, konuna yabancı kaldım.
Ne oldu, sen nerdesın sımdı?
Bebek oldugundan berı esınle aranızda mesafe mı var?

galiba haklısınız kızlar
ben çok şey bekliyo olabilirim
ankaraya geldiğimden beri kuzenlerim eşlerine birer nadide çiçek gibi davranınca bunalıma girdim sanırım
umarım düzelir..

eleferacım evlilik yıldönümüz kutlu olsun ..

kızlar çok kötüyüm
oglum 6 da kalktı hiç uymadı 12 gibi daldı yine uyandı.. sonra bende yanına uzandım masal okuyordum o ara ikimizinde uykusu geldi tam uyuyacakken aglamaya başladı ama nasıl aglıyo nefesi kesildi nefes alamadı
suni tenefüs yaptım nefes aldı ondan sonra da uydu ama elim ayagım tutmuyo şuan iyi ama yine aynısı olur diye çok korkuyorum oglumla yanlız kalmak istemiyorum

çok geçmiş olsun
çok ağlamaktan mı nefessiz kaldı bebeğin? yoksa başka bişeyden dolayı mı?
sakinleşmeye çalış önce canım

çok aglamaktan nefessiz kaldı canım şimdi iyi şükür.
yaa o an çok sakin hareket ettim ama şimdi iyi degilim yine aynısı olmaz inş

böyle durumlarda bebeğin uğunmasına fırsat vermeden hava soğukta olsa anlık camı aç yada balkona çıkar temiz hava alsın azcık sakinlesin
uzun süre soluksuz ağlaması soluksuz bırakıyo allah korusun alışkanlık haline getirmesine izin verme dediğim gibi yapmaya çalış olmaz bi daha

çok aglamaktan nefessiz kaldı canım şimdi iyi şükür.
yaa o an çok sakin hareket ettim ama şimdi iyi degilim yine aynısı olmaz inş

gecmiş olsun..
katılmış, cok aglatmamaya gayret edersin,korkma canımm bir daha olmaz allahın izniyle... her agladıgında da hemen hassaslasma öyle olacak diye tedirginliğini bebegin hissetmesin,kendini güvende hissetsin...

sagolun kızlar dediklerinizi yaparım... ama inş yapmaya gerek kalmaz...aslında ilk bebegim olmasına ragmen kendine çok güvenen bi anneyim ama panik oldum sonradan... rabbim korusun hepimizin yavrularını.

Son düzenleme:
bnde ıkıncıyı uzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun bı sure dusunmuyorumm.......
hg cnm aslm nasılsın alısabıldınmı
dogumdan oncekı tedırgınlıgın hala devam edıyormu?
aslm cnm hg bende senın gıbı olsam eve donmek ıstemesdım
sonucta esle anne bır deıl
keske annemın yanında olsam
veya ablamın..
o kadar bunaldım kı.

gecmıs olsun ıncallah tekrarlamaz..
allah tan panık yammamıssın..

hepsi tamam istiyorum olsun diye ama o sırada kasıyorum kendimi sıktıgım ıcın olmuyor
nasıl bır korku anlam veremıyorum mantıgımı kullanamıyorum
artık uyusturucu sprey ve jel denıcem
oh sen ne guzel kurtulmussun

nasıl seklı degısmıs duzelır canım ya
senın yerınde olamazdım emınım orda bayılır gıderdım
tebrık ederım senı bıde normal dogum yapsam deneyemezdım herhalde korkumdan
Allah ona göre verıyor demekkı dayanamazdım cunku

walla kızlar ben BUKLEyı cok ıyı anlıyorum,
eşim de bana tuhaf geliyor..
bu bızımle alakalı bır sorun degil..
onların tavırlarından bizim biriktirdiklerimiz..
ben de annemlerde odamda oldugum zaman ,
nasıl bir hata yaptım diyorum çok zaman..
neden erkeklerden birşey beklemeyelım ki ELEFERA
tabı kı bızı anlayacaklar,
anlamıyorsa anlatmamızı ısteyecekler..
destek olacaklar..
tek kişilik iş değil bu!!!
ben kıcımı döner yatarım diye bırşey yok!!
Baba olmak çok kolay,
babalığı becermek zor olan..(Esra Erol dedi bgn:))
yani hiçbirşeye gerek yok ki,
istedıgımız ıkı cıft güzel laf..
birçok arkadasımdan gördüğüm kadarıyla
kocalar ne kadar destekse,kadının lohusalık ve bebek bakımı da
o kadar rahat kolay gecıyor
süt vs sorun olmuyor..
kendımı yalnız hıssedıyorum ben ..
isterdım kı kızıma kardes yapayım tek büyümesin
ama cok zor..
sanki ben tek yaptım bu cocugu ya da
filmlerdekı gıbı hapları gızlıce almadım gıbı
:)) sankı adama sürpriz oldu ..
bir de öyle olsa nasıl olurdu acaba..
yuzunu görmek ıstemıyorum kocamın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…