2012 Şubat Anneleri

Cildirmak uzereyim..!
Kizim buqun oqleden sonra hic uyumadi sallaya sallaya helak oldum.
Bende sizin qibi sinirden siqara ictim..!
Buarada hafta sonu ewime qeciorum artik bebeqime yalniz bakicam ve esimle iliskiye qirmeyide hic istemiorum bunca sitresin icinde bide onun qonlunu yapamam.
Gonlunu yapmak diorum ewet cunku bazi deqerlerin yerlerini deqistirdim tipki benimde eski yerimde olmadiqim qibi. Off off aklim olsa ewlenmezdim o derece. Bazen bosanmak ve sifirdan baslamak bile qelior aklima. Ama ikinci cocuk fikri henuz cok uzak. Cunku anladimki bebeqimi yalniz buyutucem. Mamayla bez almak babalik deqil malesef. Onuda ben yapayim oda ortada babayim die dolassin hadi bakalim ozaman..

ah be canım
fiziksel olarakta ruhsal olarakta bitiğim ben
kendimi tanıyamıyorum artık maalesef ((

hayatta hep yalnız olduğumuz gibi kadın olmak başka bir yalnızlık zaten
sabahın 5inde yazmışsın mesajı, uyutmadımı yoksa bebiş (

buqun ne qnduz uyudu bidamla nede simdi uyuyor. Anlamadimki ne olduqunu. Naparsa yapsin qeceyi hic sasirmazdi ama bisi oldu bebeqime

şimdiden hayırlı doğumlar sizede.. normal doğurucam diye o kadar çok heveslenip son anda mecburi sezeryan olan biri olarak Allah gönlüne göre doğumlar versin diyorum.. herşey hayal ettiğin gibi ilerler umarım yoksa üzücü oluyo.. erkek bebek ismine gelince bizim doğum listemize bakabilirsin belki beğendiğin olur.. bi erkek annesi olarak o kadar çok aklım karışıktı ki seninde aklını bulandırmak istemem

işte kurmaya çalıştığım cümleler bunlardı feraycım hayy azını öpeyim kuzum işi deliliğe vurmak istiyorum.. bu paragrafta kurduğun her cümlenin altına imzamı atarım o derece katılıyorum.. bi farkla ben çalışıyorum doğum izinmdede kurumum her ay düzenli maaşımı yatırıyo yani sgkdan paramı toplu almıyorum rahatım.. bezide kendim alıyorum mamada almadan sütümle besliyorum .. benimkinin hiç babalık hakkı olmuyo sanırım.. bu sonuca mı varmalıyım acaba

günaydın kızlar oje sürmeyi özlemişim süreyim dedim tüm engellemelere ragmen sürdümde ama benim kızım kurumalarını bile beklemiyor bir beş dakika 15 dk uyuyor uyanıyor uyuyor uyanıyor şöyle bir saat falan uyusa vay be amma uyudu diyorum nasıl bebek bu benim bildiğim bebekler uyuyarak büyürdü ama bu çocuk bu kadar az uyumayla bu kadar hareketle nasıl et bağlıyor anlamıyorum

Sanirim varmaliyiz :)
Ben hamileliqim boyunca qik bile demedim. Ne bisi istedim nede mizmizlanip hayiflanip ewin isini yemeqini ihmal ettim. Herseyim ayniydi tek farklilik karnimin sisikliqiydi. Ama bazen dusunuorumda oyle zoruma qiden seyler oluoki..
Hatirliomusun ezqim son haftalarda nasil kasinioduk seninle sabahlara kadar hart hart. Caresizde dus alioduk. Ben son haftalarimda okadar sismistimki dus basliqina uzanamior yada yere eqilip banyoda tabureye oturarak bile yikanamiordum. Ayaktada inanilmaz yoruluordum haliyle. Esime neolur 5dk yanimda ol korkuorum duserim die qel qoz kulak ol dediqimde coqu zaman mactan sonra yapalim kimi zaman tabi karicim ama son qunlerimde bunlar yerini ' Cok abartosun bi hamile sensin sanki feray 'a birakti :)
neresini anlatayim bir suru dokuntu iste. Ne lohusalik nede sitres qayet iyiyim ben ve su aralar mantiqima yatan tek sey bu ewliliqi boyle surdurmek istemediqim. Esim dunya iyisi namazinda niyazinda qayet sosyal duyqusal espirili vede yakisikli. Ama yetmior iste. Icinde yatan odunu ben oyle bo qoruorumki uzaklastikca uzaklasiorum. Su ewlilik proqramina cikanlarada qibta eder oldum. Yillarca dul halleriyle babalarinda oturup yada yalniz baslarina takilip calisip cocuklarini buyutmusler. Ne erkek korkusu ne yemek temizlik telasi ne qece vazifeleri... Esek qibi calisip bey qibi yemisler sonrada artik yeter ewlenmek istyrm sartlarimda bunlar diolar. Ew is araba hic deqilse emekli maasi vs. Vs... Icim kapkaranlik hakkimizda hayirlisi..

canım çok haklısın
benimde canımı yakan bahsettiklerin ama seni gaza getirmek istemiyorum ben acaip gazdayım çünkü
biliyosun bankada çalışıyorum ben
akşam kaçta çıktığımız belli değil
bazen 8de bazen 9da evde oluyodum biliyosun günde 12 13 saat hamile halimle çalışıp( ki aman bebeğimle doğum sonrası daha fazla vakit geçireyim diye çalışabilir raporu almıştım doğum öncesi 1gün bile dinlenemeden erken doğum yaptım çalışırken hemde)
eve gelip o saatte yemek yap ortalığı topla eksiksiz hem iş hem ev vazifemi yerine getirirken eşimin yorgunum dışarda sigara içerken üşütmüşüm heralde demesi beni çok yaralıyo
üstüne üstlük gece bebek ağladığında kalkmaması sabah neden kalmıyosun dediğimde ''istersen istifa edip evde bebek bakayım'' demesi çok şeyi yıktı bitirdi ... daha da sayamadıklarım..
o kadar hayran olduğum aşık olduğum adam gitti yerini bambaşka biri aldı..
inş düzelir düzelmezse kendimi bu şekilde harap etmek istemiyorum...

.............................................

aaa hemşerimiymişiz yani çok şaşırdım. eşim kimya mühendisi ama ben ingilizce öğretmeniyim:))

Bazen şikayet ediyorum ama gene de ben de memnunum evde müzik olmasından, bazen kafam kaldırmıyor ama:))

Resimlerinden anladığım kadarıyla bebekten önce çok aktifmişsin sanırım, o yüzden şimdi evde tıkılı kalmak zor geliyordur sana anlıyorum. Burası küçük bi yer ama gene de biz de evde pek durmazdık her etkinliğe katılırdık, hatta bi dönem koroya gitmişliğimiz ve sahneye çıkmışlığımız var::)) gerçi eşim hala devam ediyor da, ben tıkıldım kaldım evde bunalıyorum bazen ama alışmaya çalışıyorum.

merak etmeyin tabikide hepsi geçecek.benim büyük oğlum 8 yaşında küçük oğlum 6 yaşında.tabi bazen sinir harpleri yaşıyorum ama iyiki varlar.

herkes eşlerinden şikayetçi demek bütün erkekler de baba olmak soğuk duş etkisi yaratıyor şaka gibi geliyor galiba, hamilelik sürecinde tam idrak edemiyorlar ama kabul edin kızlar hamileliği biz yaşadığımız halde bebekler doğunca biz bile şaşkın şaşkın etrafta dolanıp şimdi bu bebek benimmi demedikmi onların böyle bocalayıp o ruh haliyle saçma sapan şeyler yapmaları normal ilk zamanlar tabi, bu durum sürdüğünde sinir bozucu oluyor gerçekten benimde eşim aynı durumdaydı şimdi şimdi biraz normalleşmeye başladı sıkı bir fırça yiyince oda hak verdi doğumu meme yaralarını bebeğin tamamen bana bağımlı olup sürekli benim uğraşmam gerektiğini unuttu, benim pisikolojimi unuttu, kendi içine çekilip halimi hatrımı bile sormaz oldu ki benim eşim bana dünyadaki herşeyden daha düşkündür bundan adım gibi eminim beni bu kadar sevdiğine inandıran eşim doğumdan sonra yabancı gibi oldu inanamadım bense doğumdan sonra dünyanın en duyarlı eşi en şevkatli babası olmasını bekliyordum ama hiçbiri olmadı sabrettim anlamaya çalıştım onu sanki ben çok iyi durumdaymışım gibi ama iyileşmeye başladı herşey zamanla, şimdi gün geçtikçe yoluna giriyor birşeyler düzelmek için zaman gerekiyor moralinizi bozmayın ve yalnız hissetmeyin herkes aynı durumda belliki

düzelicek mi yani? inanmak istiyorum

düzelicek mi yani? inanmak istiyorum

tabii düzelecek düzelmeseydi etrafta bu kadar evli çift olurmuydu herkes çocuk olduktan sonra aynı şeyleri yaşıyordur mutlaka ee bizde zamane anne babaları bunalımlar bocalamalar daha uzun sürüyor :)) düzelecek herşey meraketme beni bir bilsen dünyanın en karamsar insanlarından biriyim ben bile düzeleceğine inanıyorum düzeliyorda göreceksin

inş dediğin gibi olur herşey yoluna girsin ki çocuğumuzun tadına birlikte varalım istiyorum çok bişey istemiyorum eski kocamı istiyorum

Feray cim bence yanlis dusunuyorsun esinin degerini bil ne olursa olsun herkes kendi kaderini yasar birininki bebegin altina kadar acar birininki cok ilgilenmez aslinda hepsi seviyodur bak buklee sende esinden dert yaniyon ama her aradiginda bebisi soruyomus senide soruyodur sonucta kizlar hak verelim bizimde sevgimiz kaydi hafiften bunu kimse inkar edemez askim cicim balim yok artik yani onceden ben esimin herseyini yapardim gece keyif kahvesi ertesi gunu giyecegi hazir kiyafetler duzenli yemek v.s ilgi alaka cinsel yondende ayni sekilde ama suan adamdan haberim yok resmen her lafi batiyo bu hepimizde var ama ne olursa bizi seviyo sonucta ne ilk gunki gibi kaliyoki bizim bile fizigimiz yamuldu resmen:)) adamlara vakit ayiramiyoru onlar icin onemli sonucta kizlar bizler belki annelik hormonlariyla istekli deiliz e onlarin hormonlari ayni hizda onlarda gergin oluyolar stresli oluyolar bide bizim kalbimize Rabbim merhameti koyuyo cennet analarin ayaklari altinda babalarin deill.bence bu sendromu atlatirsak hepimiz duzeliriz ben biraz giyindim suslendim bi gerdek gecesi yaptik nasil hosuna gitti esimin tavri bi deisti:) tekrar karisi gibi hani o obje gibi gordu beni kusmuklu paspal deil.
Babasiz cocuk butmek cok zor bence ve hepimizin esinin ilgili duyarli olduguna inaniyorum beterin beteri var cunku asil sorun onlarin bize batmasi.bi arkadasim miz miz ediyodu esinden kizin biri kapti adami bosandi karisi simdi bin pisman dul olmak bir yandan cocuk olmasi bir yandan uvey baba getirecek deil oyle rezil oldu kendisi saldi uzaklastiesinden herseye laf etti etti hep kavga kavga ne olur sonra sogudu adam disariya kaydi kadin bunu kendi eliyle yapti ben korkuorum valla ben kendim internette bir kizin ben genelde evli erkeklerden hoslaniyorum rezaletini gordum boyle insanlar var evliler daha cekici geliyo zamancok fenaa bebekler buyur gider okurlar evlenirler v.s hepimiz yine dort duvar arasinda eslerimizle kalicaz hastaligimizda sagligimizda onlar olucak.
Bazen benide tak ettiriyo esim ama ilk zamanki kavgalara dur dedim artik aramiza giren mesafeyi hissettim cunku kii buyuk askla evlendik onu kaybetmek istemem gicik felan ama cok seviyorm ben onu :))

kızlar slm ben geldim... günlerdir gelemiyorum oğlum öyle huysuzki artık hiç durmuyor...şimdide ortak sorun kocalar heralde bence baba olmayı haketmiyorlar bu kadar kolay baba olunurmu neyse bu konuya girmicem çok sinirleniyorum

vaayy hemşo vayyy :)))
evet ben yerimde durmam pek
doğumdan 1 gün önce bile fink fink geziyodum

yaa bu okullardaki ingilizce eğitimi çok kötü
ezberci
vat is dis
dis is e pensıl
şikayetçiyim !!!!

kızlar şimdi kim takip ediyodu hatırlamıyorum ama ocak annelerine falan bakanlar vardı. yada daha önce anne olmuşlara
onlarda bizim gibi zor zamanlar yaşıyomuydu yaaa
ben hiç hatırlamıyorum sanki

bizim forumda mı bişeyler oluyo yoksa :26:

merhaba arkadaşlar bişey sormak istiyorum bebeklerinizin göz renklerş değiştimi?benim kızımın göz rengini birtürlü anlayamadık.kimi mavi diyor kimi yeşil.ama gri gibi görünüyor.ışığa göre değişiyor.oğullarımın hiç biyle değildi.ikiside doğduğundan beri kahverengiydi.ne zaman belli olacak acaba gerçek göz rengi.sizinkilerin belli oldumu?

bizimki doğduğunda lacivertti şimdi gitgide açılıyor
mavi yeşil gri hepsine benziyo
teşhis koyamadık çünkü ben ela, babası yeşil, dedesi mavi gözlü :)))

6. ayda oturmuş oluyomuş renk
daha değişir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…