2012 Şubat Anneleri

YA GRİP OLDUM BEN YAAA..ne yapacam .emziriyorum diye nasıl geciricegimi bilmiyorum...Bİ TAVSİYESİ OLAN VAR MI ...oğlusumua bulasacak diye cokk korkuyorum
ağzını kapatıp emziriyosun
hiçbişey olmuyo

doktora Götürmedim sanırım ben evhamlı olduğum için biraz abartmış olabilirim
ishal ama abartı değil
bekliyorum bakalım

kaka sarı normal
sadece sulu baya bi
saolasın canım ilgin için

sagol canım bılmıyorum işte
karmakarısıgım
normalde aynen dewamdım hep stresımı yansıtıyordum da
bı anda bana bırsey oldu
hanı bı dur dedım kendıme ya noluyor dedım
sızınle de paylastım kı belkı degısmeme yardımcı olup durttunuz benı
herkese cok teşekkur ederım
çaba sarf etcem ınsallah ..
biz degıstık ama hamıleyken nasıl ılgılendıyse
aynısından ıstıyorum ,çok mu??
sonucta butun gunu bebekle gecırıyorum kendıme vakıt ayıramıyorum
bır yere gıdemıyorum
kötuyum işte..

senın bebegın aglama krızıne o gun cevap yazamadım
kızımdan zaman bulamadım
..
bahsettıgın aglama bızım ıkıncı gunde olmustu
kosarak hemsıreyı cagırmıstık ve normal demıstı
mosmordu
ben de aglamıstım cıgerım yanmıstı
o gun hıssetmıstım anne oldugumu ..
ama doktor da normal dedı
hatta bırakın o anda o aglamaktan nefesı keıslırı gıbı oluyor
ama bırakınca zaten dewam edıyor demıstı
ılk asısında öyle morardı kızım o da hiiç takmadı bıle
bekledı
gercektne kızım aynen aglamaya dewam ettı
bırsey olmadı

vallahi biz babamla annemin onunde bir yedik birbirimizi ben ewde bile esimi oyle hircin cizqisiz ve olcusuz qormemistim ki qorsem eminim ondaki anlam veremediqim o oatlamayla sanirim sopada yerdim hafiften. Patlama diorum cunku cidden cok sik tartissakta ohalini 4yildir hic qormemistim. Kisaca anlatiorum konuyubakin simdi olaya :)
2haftaliktik bebeqimle. Esimde memleketine qitti cenazeleri vardi. Buyuk eltim kayinvalidemlerle memlekette beraber oturuo ve oda benden 3hafta once doqum yapti. Feray napio emzirebiliomu falan die belliki kaynanamlar aqzini aramis bunun. Buda artik ne dediyse aradada mama verior demis onlarinda mama vermesin bol bol emzirsin sozlerini ekleyince cumlesine cildirdimmmmm...! Ve dedimki
senin cenazeye qittiiqin ewde bunlarmi konusuluo nie arayip bana sormuolar kizim becerebiliomusun die sen nie mama falan diosun simdi uqrasmayi qozu yemior dayiyor mamayi dicekler dedim. Buna karsilik esim yaptiqi qafin ve beni tasiyamayisinin baskisi ile parlayip sawrulup ailemin qozu onunde buyuk harflerle benle konustuqu qibi bide kes sesini ve buna benzer tawirlarla ewi terk etti. 4qun ne kendim qosterdim nede sesimi duydu anneme qelip kizimizi qorup qitti odalara kapandim. Bi ara basbasa kalinca neyin var dediqinde 'Daha neyim olsunki? Esim dediqim adam 4yillik kredisini ailemin qozu onunde 5 dk icinde sifira indirdi daha benim neyim olsun' dedim yerim dibine qirdi ozur diledi. Ama o kirqinliqim yillar sonra bile surecek icimde eminm. Kisacasi mutluluk deqil icinde bulunduqum halkanin adi. Bence aliskanlik :)

ilk defa olunca panik oldum ama sonradan.... annelik çok zormuş ben sezeryan dogum yaptım ayaga kalktıgım ilk andan beri oglumla hep kendim ilgilendim yanımda tek eşim vardı zaten kimse yoktu eve geldigimde o kadar agrım oldugu halde kalkıp her ihtiyacını karşıladım eşime dedim ki az bi hasta olsam annem şu işi yap dese hastayım diye yatardım ama şimdi o kadar agrım var ama yine de kalkıp bakıyorum bebegime dedim bende anne oldugumu o an hissettim..

Gerçekten zor durumdayız yaa ben bu kadarını beklemıyorudum
şaşkınım ..
en ufak şeyde kafayı yıyoruz bırsey olacak dıye
ben panık bır tip oldum
kımsenın sewmesını bıle ıstemıyorum
dun mısafırlıkteydık
bı kız geldı ufak ..bebegı sevıyor
hemen bakıyorum aman yaklasmasın elını uzatmasın dıye..
şaştım kendıme..
elımde olsa gerı alcam rahmımde kalsın walla:))

FERAY sen haklısın bu tartısmada.
özellıkle aılemın yanında yapılanlar benım ıcın 2 kat hata olarak geri gelıyor
sen ne karar werdın acılıs bgn mu:))

rabbim yavrularımızı bize bagişlasın acılarını göstermesin.
ilk yarumuz o yüzden daha çok korumaya çalışıyoruz bizde alışacagız zamanla...

bence de feray haklı.. bide bu erkek tarafının biz bakamıyormuşuz gibi igneleyerek soruyorlarya sinir oluyorum

Benım eşimin aılesı oyle degıl ,hem de uzaktaLAr şükür..cok akrabası da yok
ama kaynanam yaklasık 20 gundur hıc aramadı
ben mı aramalıyım kızlar yaa
sonucta bebegım war arayıp sorması gerekmez mı
cok sacma degıl mı??

canım ayın 6sında 5700dü
ama dahada ağırlaştığını düşünüyorum

ayy yakalayamadım kı ..neler dıyordu ??kılosu da maasallah

şiddetli geçimsizlik sadece kavga etmek değildir bazende suskun kalmaktır diyodu
bende düşündüm taşındım aynı bizi tarif ediyo
dedim şımarık gibi bi hediyeyler istanbula dönüş yapayım belki düzelir adam ha ne dersin?

bizimkilerde uzakta allahtan... cnm sen bi ara baktın yine aramıyo aynını yapıyo boşver gitsin

Yok bebeqim bana kalsa dukkani hakliliqima dewredip toptan kapaticam da ewlilik iste. Annem ne quzel soyler bazen
Sicsanda sivasanda qece oldumu ayni yataqa qireceksin herkesin harci deil ewlilik die :)))
Surekli ozunde oyle dawranan orasi burasi kalkmis tawirlarla karsimda nefes alan biri olsa ben onu cok quzel paket ederdim ama hic oyle biri deqil ve cok iyi bilir ozur dilerim sozcuqunden nekadar hoslanmadiqimi. Buna qerek olmamali...
Acilis falan yapmak istemiorum aramiz bizimde nane yani
ama belki onada iyi qelir die dusunuorum. Sonucta cok sukur saq salim doqurdum ayaqa kalktim ortayada ciktim ben rahatladim ama onun icin hala bitmeyen bi surec var birde bu isin inanclarimi kapsayan tarafinidusununce hakkina qirmek istemediqimi ufak ufak toparlanip kadinliqimi yapmam qerektiqi kanaatine variorum. Ben quclu bir varliqim cunku ben ANNEYIM.. ANNEYIZ iste ne olursa olsun biz uStunuz :)

kızlar merhaba. ara ara gırıp yazdıklarınızı okuyorum ama acıkcası çok aranıza katılamıyorum. kızlar süt sağan var mı aranızda. benım göguslerımde ucu olmayan süt damarlarım varmış. mastıt dıye 2 aydır kullanmadığım antıbıyotık kalmadı. ancak en son ultrasonda ıkı tane süt damaımın memeye gelen ucu yokmuş. hıçbır cerrahı işlem de yapılamıyormuş. emzırdığım sürece bu acıları çekmek zorundaymışım. memeyı sağdığım zaman dah az acı çekıyorum. sizlerden memeyı sağan varmı. sagınca sızınde süt mıktarınız azalıyor mu ??

cnm öncelikle geçmiş olsun. allah yardım etsin sana... bende sagıyorum azalma oluyo diyorlar ama bende azalma olmadı günde 1 veya iki kere sagıyorum zaten normalde emiyo.. yaa hiç mi yokmuş senın derdine çare

önecelikle geçmiş olsun ..
bende sağıyorum ama bebeğime şuan için vermek niyetiyle değil
iznim bittiğinde kullanmak için..
o yüzden sürekli sağmıyorum bebeğim tüm gün sadece anne sütü alıyor o uyuduğunda sağıyorum 100-150ml kadar buzluğa atıyorum bu şekilde bi azalma olmuyor.. ama emzirmeyip sadece sağıldığında azaldığını söylüyolar ne kadar doğru bilemem

Kizlarimiz adas bizimkide azra:) masallah buyutmussun bebisini:)

büyümemiş gibime geldi ama ablamla konustuk normal dedi,rahatlattı..

ama cok iştahlı olmucak galippa :)) bu kısa emmelerle :))bu bebek beni sevmiyor mu ya ne emiyor ne kucagımda duruyorr...ama gülümsüyoorr ... (

Kac yas fark var simarik???? bizimde fark var esimle aramizda

15 :S

benim kimsem yoktu sayılır,ama şimdi süt ve ürünleri yasak ya kalitesi düsmüs olabilir... aynıı işte 5-10 dk.. galiba fazla haşir neşirligi sevmiyorlar işlerini bitirip cekiliyorlar...

canım konuyla alakasız ama hangi marka süt sağma makinası almıştın sen?

merhaba güzel anneler hamileliğinizi takip ediyordum ama ne zamandır bakamadım. hayırlı olsun melekleriniz sağlıkla büyüsünler inş. kızlar sağmakla sütünüz azalmaz aksine artar.sütü arttırmanın en güzel yolu sağmaktır ve tabi ki bol su. hiç çekinmeyin bol bol sağın böylelikle beyne süt yetmiyor mesajı yollarsınız ve vücudunuz bebeğinize yetmek için daha fazla süt üretir. azalacak diye korkmayın süt sağmak sütünüzü arttırır azalmaz. hepinize bebişlerinizle sağlıklı günler

maşallah dıyeyım .sütun guzelmış. canım neyle sağıyorsun . ben el ponpası ıle sağıyorum. bazen 30 bazen 60 çıkıyor tek gogusten. değişiyor mıktarı.o yuzden makına almayı düşünuyorum.

cnm öncelikle geçmiş olsun. allah yardım etsin sana... bende sagıyorum azalma oluyo diyorlar ama bende azalma olmadı günde 1 veya iki kere sagıyorum zaten normalde emiyo.. yaa hiç mi yokmuş senın derdine çare

maleseff hıç yokmuş bır tarafıma egılerek gezıyoprum . vermkten de vazgeçmek istemıyorum.care arıyorum acısını azaltmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…