2012 Şubat Anneleri

canım çok iyi markaymış o da ama samırım heryerde bulunmuyo nette bakmıştım ben

canım çok iyi markaymış o da ama samırım heryerde bulunmuyo nette bakmıştım ben

aa hiç bilmiyordum heryerde bulunmadığını..niye acaba..
sana 2 kez sormuştum ama sanırım görmedin canım ya ne kullanıyordun neye geçtin diye(bebeğine iyi gelen bi mamadan bahsetmiştin)
şimdi öğrenmiş oldum az önce bahsetmişsin yine..beblac a geçmişsin..:))

off çok sinirim bozuldu kızlarr
kayınvalide geldi gelir gelmez eyvah bu çocuk yine sarılık olmuş dedi
sinirlerim nasıl zıpladı anlatamam
sarılık doğar doğmaz olmuştu 1 gün fototerapide gördük sonra ishal olmuştu size anlatmıştım zinko gaz damlasından ishal oldu dolayısıyla kilo alamadı sarılığı uzadı
doktor luminatten diye ilaç verdi kullandık 1 hafta sonra kontrole gittik doktor geçmiş dedi
çok az gözlerinde var ama doktor cildindeki önemli en son gözler geçer demişti
zaten bebeğim sarışın kirpikler kaşlar bile sarı
eşimde bende sarışınız bebekte sarışın zaten
ya böyle deyip üzüyorlar hemde insanın aklına şüpe düşürüyorlar
inanın gittiğinden beri beynim başım dönüyo enseme uyuşma geldi
sanki biri ensemi sıkıyo gibi
delirtcekler insanı

kusura bakma görmemişim tatlım
ben bebelaca geçtim netten araştırmıştım çoğu doktor aptamilin yaramadığı durumlarda bebelacı öneriyodu bende deneyeyim dedim aldım memnun kaldımm

ben artık onu bunu kayınvalideyi bilmem neyi hiçç takmıyorum valla..zaten uzaktalar ama gelicekler yine takamam!!!kayınvaliden doktordan iyimi bilecek canım.doktor geçti deyise geçmiştir..sende az çok anlarsın zaten..bebeğini hergün gören sensin,o değilki..onlar hep konuşur durur..bende bıktım artık ama hiç umursamıyorum artık.2-3 çocuk doğurmuşlar diye herkesten iyi biliyorlar herşeyi,doktordan bile..uzman kesildiler başımıza yaa..yine sinirlendim bak,aklıma geldi..yinede için rahat değilse doktoruna bikez daha göster emin ol..buzamana kadar sarılığı geçmiştir.banada hep sarı gibi geliyordu taa ilk zamaanalar yüzü,ilk günlerki sarılığı hariç..doktorumuz bu çocuk sarışın zaten,baksana kaşı,saçı kirpiği sarışın bu,sarılığı öyle önemsencek kadar değil demişti.

sarılığı uzamuştı o zamanlar çok üzülüyodum bunu biliyodu sanki mahsus yapıyo
dün babam gelmişti bugün gitti telefon açtım sordum baba nasıl durumu dedim babamda gayet iyi çok biliyorlarsa alsın götürsünler doktora dedi şimdi
ya bende olmadığını biliyorum ama öyle zor zamanlar geçirdikki sarılık deyince tüylerim diken diken oluyo artık
seninki gibi benimkininde kaşları sarı kirpikleri bile sarıı
kaşları yok gibi belli bile olmuyo rengi
bikaç hafta önce arkadaşım demişti geceleri sık sık uyandırıp durma çocuğu sarılığı geçmiş artık onun kendi sarı korkma artık demişti

kilosuda gayet iyi dün babam dedi artık kucağımı dolduruyo dedi sadece boya gidiyo öyle tombul değil 2 aylık olucaz haftaya ama 0-3 kıyafetler olmuyo kısa geliyo 3-6 giyiyoruz boyundan ötürü
çok bildiğini sanırlar ama benimki sarılık olduğu dönemde iki saatte bir uyandırıyorum diye kızıyodu neymiş uyucakmış büyücekmiş elleme 5-6 saat ne kadar isterse uyusun diyodu
doktor söyledi deyincede doktor bilmiyo diyodu
kendileri biliyo herşeyii

aynen benmikininde kaşları hiç yok ibiydi yeni yeni belirginleşmeye başladı sarı sarı..kirpikler desen yine öyle..
maşallah bebeğine kilo alımıda iyiyse buyuda uzuyorsa annesi iyi besliyor bebeğini..:))
bende mesela doktor böyle söyledi dediğimde çok biliyor doktor falan diyorlar..deli oluyordum..şimdi takmıyorum hiç.dediğim gibi bizim doktor son noktayı koymuştu bu çoçuk sarı ..ddiye..ama senin sarılığı ağır atlattığın için tedirgin oluyorsun doğal olarak..bizimkide doğduğunda küvezde kalmıştı bi değeri yüksek çıkmıştı enfeksiyonla ilgili bi dğerdi..antibiyotik aldı.çok şükür atlattık ama hele ilk zamanalar ben sürekli ay ateşi varmı acaba,enfeksiyon tekararlamışmıdır,değer yükselmişmidir yine diye hep panik halindeydim..
anne olmak zor muş..sonuç olarak hiç kimseyi dinleme..yine deiğim gibi için rahat olsun diye bikez daha doktora göster..

adamlar tıp okuyo kaç yılda doktor oluyo bilmiyorlar valla bizimkiler biliyo birde doktora laf ediyorlar
günde üç kere mama veriyorum bazen iki kere oluyo süte bağlı yani sütümün yetmediği saatlerde
onun dışında devamlı emiyo
hele gece devamlı emziriyorum
onlara bişey danışan yok o yüzden böyle yapıyorlar illa yorum yapıcaklar karışıcaklar işte
haftaya rutin kontrole götürücez o zaman sorucam ama yok yani yanakları filan kırmızı kilosu normal bi çocuk yani
sarılıkta gözlerinin beyaz kısmı sapsarı oluyo belli oluyo sarılık özelliklede yüzden

aaa kayınvalidem söylemişti eşimi büyütürken mama yemediği zaman esema veriyoduuk biz demişti de bende o ne demiştim. halbuki ben esema nın SMA olduğunu akıl edeydim tee 2 ay önce migros rafında görmüştüm hatta ya aptamille aynı fiyattı yada biraz daha pahalıydı. valla 30 senelik bi marka olduğuna göre güvenilirdir diye düşünüyorum.

yemişim ben o kaynanayı
illa bi laf edecek ya onuda bööle insanı sinir edecek yerden seçiyo demekki

geçen bizim eve gelen bi misafir oğlumu hiç istemediğim halde yeni sigara içmiş elleriyle kucağına alıp
"aaa sevgi bu hiç kilo almamış sütünmü yaramıyo buna" dedi
bende böyle bön bön suratına bakarken oğlum kustu
kusunca da " bak senin sütün acımış, bebek kusuyo demedim mi ben sana " diyince ben artık allah ne verdiyse girişcektim ama olmuyo işte. beni sahamda yakaladı ama deplasmanda karşılaşırsak çok kötü yapcam

SMA mamadan bahsetmişsiniz ben 2 ay kullandım.birinci oğlumuda onunla büyüttüm ama bebeğimi çok kabız yapıyordu bizde aptamile geçtik birde doktor sindirimi düzenleyici şurup verdi şimdi kendiliğinden yapar oldu kakayı.Bu mamalar her çocuğa farklı geliyor zannedersem doktorumuzda hangisini daha çok severse onu ver dedi.Bebeğimin gelişimide gayet iyi şimdilik

bende günde 3 kere mama veriyorum..bazen 2 oluyor sütüme bağlı dediğn gibi..ama gece hep emziriyorum..şuana kadar hiç mama vermedim gecce..ama gün içinde yettiremiyorum sütümü..bende mama olayını çok takıyordum tepkilerden bıkmıştım,halada öyleyim o yüzden artık 1 kez veriyorum diye geçiştiriyorum...neyapıyım sütüm yetse vermeyiz heralde..ağzı olan konuşuyor işte..
offff
ben çıktım..bi vızıldama sesi duyuyorum yine..uyandı....( çok uyuydu sanki..

Herkese selammmmm ve çok çok geçmiş olsun
kızlar VEREM AŞISI olucak bebeğim 17 sinde ama söylenene göre ateş yapıyormuş çok dikkatli olmmız gereiyormuş şimdiden stres bastı valla olanlar bana biraz moral veririsiniz

Keşke bende sadece günde 3 kere versem şu mamayı ama ne yaparsam yapim artmıyor süt önce emzirmeye çalışıyorum ama hemencecik bitiyor göğsümü sıkıyorum bakıyorum bitmiş zaten bebeğimde basıyor çığlığı mecburen veriyorum mamayı.geceleri zaten çok daha azalıyor.Ama artık ilk başlardaki gibi takılmıyorum kendimi çok yıprattım süt olayıyla şimdi bebeğim sağlıklı ya onunla mutlu olmaya çalışıyorum bir ara iyice pisikolojim bozulmuştu artık biraz daha iyiyim

bu 2. ayda olunan 3 aşıdan bahsediyosan eğer bizde ateş yapmadı canım. ateşi 37yi hafif geçince ben 1 çay kaşığı şurup vermiştim doktor söylemişti. ondan sonrada sıkıntı olmadı hatta çok panik yapmıştım korkuyordum ama şükürler olsun geçti gitti sorunsuz..

bizde dün olduk o karma aşıyı,ben hatta eşim bile çok stres yaptı ama çok şükür ateşimiz çıkmadı aşıya gitmeden yarım saat önce calpol şurup(ateş düşürücü)ver demişti doktor,hatta ben aşıdan 4 saat sonra yine verdim hemşire öyle sölemişti,sonra hemşire bi arkadaş ateşi çıkmadıysa nie verdin dedi?bnde bidaha vermedim,inş sizin aşılarda kolay geçer
he buarada kızım birz mızmızlandı gün boyunca aşı baya canını acıttı çünkü

http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520276-kaliteli-biberon.html

BEBİŞLERİMİZ İÇİN ANKETE KATILALIM KIZLAR .YALNIZ KATILMADAN ÖNCE
*bpa içermeyen
*bilindik marka olmasına rağmen üretim yeri çin-prc-uzakdoğu olmadığına emin olduğunuz
*bebeğinize uygun gördüğünüz ve çevreden olumlu şeyler duyduğunuz biberon hangisi?

Bakalım annelerin tercihi ne?fikir birliğine varalım bebeğimize layık olan ürünü alalım

sma mama hakkında canım bi arkadaş yazmış olay çok yeni kullanırken dikkat kütfen
kızlar sma mama hakkında kötü tecrübemiz oldu dikkat edin kullanırken. milupa aptamil kullanıyorduk sma gaz yapmıyor dendi alalım deneyelim dedik 2 kere kullandık kızım felaket oldu doktora zor attık kendimizi mama yapmış dediler. eşim mamayı mikrobiyolojik analize gönderdi yüksek miktarda bakteri çıktı bursa balıkesir yetkilisi aradı bizi anlaşalım şikayetçi olmayın diyor. eşimde arkasını arayacağım dedi bütün mamalarda belki olmayabilir ama ben artık sma güvenmiyorum.
canım tükürük yapması ve salyası çok normal bizdede var

benim kızımda öyle dr sordum normal dedi artık salyası olur dedi. sma yı bende kullanıyorum sütümün yetmediği durumlarda memnunum annemde söyledi çok eski iyi bir mama dedi gerçi başlarda kakasını biraz zor yaptı ama alışınca normale döndü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…