- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #65.561
mama olarak SMA (esema) kullanan varmı aramızda..hiç rastlamadım ama..çok eski bi mama markası..annem benide mamayla büyütmüş de sma varmış eskiden bende onunla büyümüşüm..şuan piyasadaki iyi mamalar arasındaymış oda...biz aptamille başladık hala onunla devam ediyoruz..ama çok şişirdi bebeğimi..yada beb çok abartı verdim..
Bebelac hangisini kullaniyorsun? Bende degisicem gibi gorunuyor,
Ay sorma yalniz kalinca hissediyor hemen kalkiyor bende erkenden yatiyorum ne uyusam kardir diyorum gece duzenli degil uykusu cunku
canım çok iyi markaymış o da ama samırım heryerde bulunmuyo nette bakmıştım ben
aa hiç bilmiyordum heryerde bulunmadığını..niye acaba..
sana 2 kez sormuştum ama sanırım görmedin canım ya ne kullanıyordun neye geçtin diye(bebeğine iyi gelen bi mamadan bahsetmiştin)
şimdi öğrenmiş oldum az önce bahsetmişsin yine..beblac a geçmişsin..:))
off çok sinirim bozuldu kızlarr
kayınvalide geldi gelir gelmez eyvah bu çocuk yine sarılık olmuş dedi
sinirlerim nasıl zıpladı anlatamam
sarılık doğar doğmaz olmuştu 1 gün fototerapide gördük sonra ishal olmuştu size anlatmıştım zinko gaz damlasından ishal oldu dolayısıyla kilo alamadı sarılığı uzadı
doktor luminatten diye ilaç verdi kullandık 1 hafta sonra kontrole gittik doktor geçmiş dedi
çok az gözlerinde var ama doktor cildindeki önemli en son gözler geçer demişti
zaten bebeğim sarışın kirpikler kaşlar bile sarı
eşimde bende sarışınız bebekte sarışın zaten
ya böyle deyip üzüyorlar hemde insanın aklına şüpe düşürüyorlar
inanın gittiğinden beri beynim başım dönüyo enseme uyuşma geldi
sanki biri ensemi sıkıyo gibi
delirtcekler insanı
ben artık onu bunu kayınvalideyi bilmem neyi hiçç takmıyorum valla..zaten uzaktalar ama gelicekler yine takamam!!!kayınvaliden doktordan iyimi bilecek canım.doktor geçti deyise geçmiştir..sende az çok anlarsın zaten..bebeğini hergün gören sensin,o değilki..onlar hep konuşur durur..bende bıktım artık ama hiç umursamıyorum artık.2-3 çocuk doğurmuşlar diye herkesten iyi biliyorlar herşeyi,doktordan bile..uzman kesildiler başımıza yaa..yine sinirlendim bak,aklıma geldi..yinede için rahat değilse doktoruna bikez daha göster emin ol..buzamana kadar sarılığı geçmiştir.banada hep sarı gibi geliyordu taa ilk zamaanalar yüzü,ilk günlerki sarılığı hariç..doktorumuz bu çocuk sarışın zaten,baksana kaşı,saçı kirpiği sarışın bu,sarılığı öyle önemsencek kadar değil demişti.
aynen benmikininde kaşları hiç yok ibiydi yeni yeni belirginleşmeye başladı sarı sarı..kirpikler desen yine öyle..
maşallah bebeğine kilo alımıda iyiyse buyuda uzuyorsa annesi iyi besliyor bebeğini..:))
bende mesela doktor böyle söyledi dediğimde çok biliyor doktor falan diyorlar..deli oluyordum..şimdi takmıyorum hiç.dediğim gibi bizim doktor son noktayı koymuştu bu çoçuk sarı ..ddiye..ama senin sarılığı ağır atlattığın için tedirgin oluyorsun doğal olarak..bizimkide doğduğunda küvezde kalmıştı bi değeri yüksek çıkmıştı enfeksiyonla ilgili bi dğerdi..antibiyotik aldı.çok şükür atlattık ama hele ilk zamanalar ben sürekli ay ateşi varmı acaba,enfeksiyon tekararlamışmıdır,değer yükselmişmidir yine diye hep panik halindeydim..
anne olmak zor muş..sonuç olarak hiç kimseyi dinleme..yine deiğim gibi için rahat olsun diye bikez daha doktora göster..
aa hiç bilmiyordum heryerde bulunmadığını..niye acaba..
sana 2 kez sormuştum ama sanırım görmedin canım ya ne kullanıyordun neye geçtin diye(bebeğine iyi gelen bi mamadan bahsetmiştin)
şimdi öğrenmiş oldum az önce bahsetmişsin yine..beblac a geçmişsin..:))
off çok sinirim bozuldu kızlarr
kayınvalide geldi gelir gelmez eyvah bu çocuk yine sarılık olmuş dedi
sinirlerim nasıl zıpladı anlatamam
sarılık doğar doğmaz olmuştu 1 gün fototerapide gördük sonra ishal olmuştu size anlatmıştım zinko gaz damlasından ishal oldu dolayısıyla kilo alamadı sarılığı uzadı
doktor luminatten diye ilaç verdi kullandık 1 hafta sonra kontrole gittik doktor geçmiş dedi
çok az gözlerinde var ama doktor cildindeki önemli en son gözler geçer demişti
zaten bebeğim sarışın kirpikler kaşlar bile sarı
eşimde bende sarışınız bebekte sarışın zaten
ya böyle deyip üzüyorlar hemde insanın aklına şüpe düşürüyorlar
inanın gittiğinden beri beynim başım dönüyo enseme uyuşma geldi
sanki biri ensemi sıkıyo gibi
delirtcekler insanı
SMA mamadan bahsetmişsiniz ben 2 ay kullandım.birinci oğlumuda onunla büyüttüm ama bebeğimi çok kabız yapıyordu bizde aptamile geçtik birde doktor sindirimi düzenleyici şurup verdi şimdi kendiliğinden yapar oldu kakayı.Bu mamalar her çocuğa farklı geliyor zannedersem doktorumuzda hangisini daha çok severse onu ver dedi.Bebeğimin gelişimide gayet iyi şimdilikmama olarak SMA (esema) kullanan varmı aramızda..hiç rastlamadım ama..çok eski bi mama markası..annem benide mamayla büyütmüş de sma varmış eskiden bende onunla büyümüşüm..şuan piyasadaki iyi mamalar arasındaymış oda...biz aptamille başladık hala onunla devam ediyoruz..ama çok şişirdi bebeğimi..yada beb çok abartı verdim..
adamlar tıp okuyo kaç yılda doktor oluyo bilmiyorlar valla bizimkiler biliyo birde doktora laf ediyorlar
günde üç kere mama veriyorum bazen iki kere oluyo süte bağlı yani sütümün yetmediği saatlerde
onun dışında devamlı emiyo
hele gece devamlı emziriyorum
onlara bişey danışan yok o yüzden böyle yapıyorlar illa yorum yapıcaklar karışıcaklar işte
haftaya rutin kontrole götürücez o zaman sorucam ama yok yani yanakları filan kırmızı kilosu normal bi çocuk yani
sarılıkta gözlerinin beyaz kısmı sapsarı oluyo belli oluyo sarılık özelliklede yüzden
aynen benmikininde kaşları hiç yok ibiydi yeni yeni belirginleşmeye başladı sarı sarı..kirpikler desen yine öyle..
maşallah bebeğine kilo alımıda iyiyse buyuda uzuyorsa annesi iyi besliyor bebeğini..:))
bende mesela doktor böyle söyledi dediğimde çok biliyor doktor falan diyorlar..deli oluyordum..şimdi takmıyorum hiç.dediğim gibi bizim doktor son noktayı koymuştu bu çoçuk sarı ..ddiye..ama senin sarılığı ağır atlattığın için tedirgin oluyorsun doğal olarak..bizimkide doğduğunda küvezde kalmıştı bi değeri yüksek çıkmıştı enfeksiyonla ilgili bi dğerdi..antibiyotik aldı.çok şükür atlattık ama hele ilk zamanalar ben sürekli ay ateşi varmı acaba,enfeksiyon tekararlamışmıdır,değer yükselmişmidir yine diye hep panik halindeydim..
anne olmak zor muş..sonuç olarak hiç kimseyi dinleme..yine deiğim gibi için rahat olsun diye bikez daha doktora göster..
bende günde 3 kere mama veriyorum..bazen 2 oluyor sütüme bağlı dediğn gibi..ama gece hep emziriyorum..şuana kadar hiç mama vermedim gecce..ama gün içinde yettiremiyorum sütümü..bende mama olayını çok takıyordum tepkilerden bıkmıştım,halada öyleyim o yüzden artık 1 kez veriyorum diye geçiştiriyorum...neyapıyım sütüm yetse vermeyiz heralde..ağzı olan konuşuyor işte..
offff
ben çıktım..bi vızıldama sesi duyuyorum yine..uyandı....( çok uyuydu sanki..
Herkese selammmmm ve çok çok geçmiş olsun
kızlar VEREM AŞISI olucak bebeğim 17 sinde ama söylenene göre ateş yapıyormuş çok dikkatli olmmız gereiyormuş şimdiden stres bastı valla olanlar bana biraz moral veririsiniz
Herkese selammmmm ve çok çok geçmiş olsun
kızlar VEREM AŞISI olucak bebeğim 17 sinde ama söylenene göre ateş yapıyormuş çok dikkatli olmmız gereiyormuş şimdiden stres bastı valla olanlar bana biraz moral veririsiniz
kızlar bebeğim yaklaçık 1 haftadır sürekli ağzından tükürük çıkarıp duruyor.baloncuk şeklinde tükürük çıkarıyor..sürekli ama.her anı böyle ..birde ağzından sanırım istem dışı bir salya akıntısı oluyor.tek taraftan böyyle yandan gıdığına doğru bi akıntı.niye böyle yapıyor anlamış değilim..aranızda böyle ıolan varmı.
sebebi ne olabilir..tükürüğü öyle bi sesli çıkarıyorki kusuyo sanıyorum bi bakıyorum baloncuk şeklinde tükürük..
sma mama hakkında canım bi arkadaş yazmış olay çok yeni kullanırken dikkat kütfenmama olarak SMA (esema) kullanan varmı aramızda..hiç rastlamadım ama..çok eski bi mama markası..annem benide mamayla büyütmüş de sma varmış eskiden bende onunla büyümüşüm..şuan piyasadaki iyi mamalar arasındaymış oda...biz aptamille başladık hala onunla devam ediyoruz..ama çok şişirdi bebeğimi..yada beb çok abartı verdim..
kızlar bebeğim yaklaçık 1 haftadır sürekli ağzından tükürük çıkarıp duruyor.baloncuk şeklinde tükürük çıkarıyor..sürekli ama.her anı böyle ..birde ağzından sanırım istem dışı bir salya akıntısı oluyor.tek taraftan böyyle yandan gıdığına doğru bi akıntı.niye böyle yapıyor anlamış değilim..aranızda böyle ıolan varmı.
sebebi ne olabilir..tükürüğü öyle bi sesli çıkarıyorki kusuyo sanıyorum bi bakıyorum baloncuk şeklinde tükürük..
mama olarak SMA (esema) kullanan varmı aramızda..hiç rastlamadım ama..çok eski bi mama markası..annem benide mamayla büyütmüş de sma varmış eskiden bende onunla büyümüşüm..şuan piyasadaki iyi mamalar arasındaymış oda...biz aptamille başladık hala onunla devam ediyoruz..ama çok şişirdi bebeğimi..yada beb çok abartı verdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?