- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #65.721
selam kızlar bır pazar daha bıttı hızla..
Alıntısız geceyım hemen kızım uyanmadan
FERAY naber acılıs yaptın mı ne alemdesın :=)
HEMŞİRE çok gecmıs olsun doktor ne dıyor pekı,nasıl atlatacakmıssınız bu grıbı( ayrıca nasıl üşütmüş böle zavallı
ENİCE ben de ev işine karsıyım ,herşeye hazırım ama yemek yapmak benı kıllandırıyor hıc sevemedım bu işi zaten yaa..:)) bu arada ben de yazı kurtaran ögretmenlerdenım ..çok sanslıyız meslek konusunda şükür..bgn kuaföre gıttım 4-5 saat yoktum orda bıle kızımı özlemekten bayılacaktım cok garıptı yaa..
KARTANEM yoksa dişler mı cıkıyor kızz..benımkı de salyalar tukurukler akıtıp duruyor ama hıc bakmadım dıslere..dalga gecıyoruz bu haftaya yürümeye baslar dıye:))
ŞIMARIK farkındaysan topıgın en ıyı kadını sen secıldın geyşam benim:)))herkes senden taktık alıyor baksana..
XZGİ ben hıc duymadım nasıl bır dıyet bu ve doktorun dıyete ızın verdı mı?
kızlar bgnum kuaförde gectı
verdım eşime bebegı attım kendımı kuaföre ..
boya-kesım-sac bakım-fön-kas bıyık oh oh
aşırı iyi bir terapi oldu bu değişim tavsıye ederım kızlar
röflelı saclarımı duz boya yaptırdım karamel ,çok hos oldu
ama maalesef benım minik sıpayı o kadar özledım kiii
ne ınsanları duydum,ne dınledım ,kafa heeep evdeydı ..
çok tuhaf bır duyguydu ..
gazete alcam mesela 5 tl verıp gıdıyordum ,adam da gazete de 5 tl zaten dıye dalga gectı benle:))
bayagı bayagı kafadan kopmusum ben yaa
bisürü saçmaladıgım şey oldu ayakta uyur haldeydım
sudan cıkmıs balık gıbıydım resmen:))
kuaföre de kahve ustune kahve söyledım kendıme gelmek ıcın
resmen bıraksalar beklerken uyuyacaktım agda odasında..:))
kızım da ınadıma babasını hiiç raHatsız etmeden full uyumus zıllı yaa
ben olsam asla kahvaltı bıle yaptırmıyor..
ama görunce öpmeye doyamadım bebegımı yaa
bana bır bakısı var sen de kımsın mı dedıı
,yoksa neden benı bıraktın mı dedı bılemem:))
ama heep gülüp durdu ben geldıkten ıtıbaren gaz krızlerı harıc..
aksam da sakındı kızım ,taa ki BEHZAT Ç. izledıgımız ana kadar..
Dizinin tam ortasında en sevdıgımız geyıkler dönerken babasının öküzümsü hapşırmasıyla bir uyandııı
daha az önce yenı uyudu ..
kızlar bence siz de bir pazar bırakın kocalarla bebelerı cıkın dısarı
2-3 tısört aldım vs az dolandım kendıme gelmeme yettı resmen..
sabaha karşı 4-4.30 gibi emzirdim.ve yanıma yatırdım,uyudum.tam 5.30 da bi düşme sesi ve ağlamaylas fırlamamla bebeğim yüz üstü yerde yüzü terliklerimin üstünde öylece çaresiz ......düşmüş...nasıl oldu,nasıl o şekilde düştü anlam veremedim.
oan panikle onu kavramamla eşimin odasına doğru bağırarak koşmam,eşimin aniden kalkıp onunda bana doğru aniden koşmasıyla eşim kaydı kafasını karşı duvardaki tabloya çarpması saniyeler içinde....hala şoktayım.....şuan uyumaya vçalışıyr bebeğim...o sahne gözümün önünden gitmiyor..bebeğimin o halde yerde yatışı....
ilk dediğim şey ona birdaha sus artık ağlama diye bağırmıcam oldu..çok içim yandı..
sabah apar topar götürdük doktora çok şükür bişeyciği yok.yüz üstü düşmesi kafa üstü düşmesi kadar tehlikeli olmaya biliyormuş..çok şükür allahıma..
kızlar,
biberonları ve sağma makınenızı nasıl temızlıyorsunuz??
bebeğinizin poposunu hala ılık su pamukla mı temizliyorsunuz.ıslak mendile geçtinizmi.
ben anneliği beceremiyorum galiba(((
üzerine çok düşüyorum,herşeyi en ayrıntısına kadar düşünüyorum..hep onu doyurma psikolojisi var bende,her ağladığında aç deorum..
obez yaptım çocuğu..
emzirirken uyuya kaldım..
düşmesine sebep oldum..
kendimden nefret ediyorum..eşimde kim bilir hakkımda ne düşünüyordur..((
tek başımayım..yanımda sadece 10 gün insan vardı doğumdan sonra..çok yoruldumm..
aa çok erken değil mi acaba ??
ohh canıma da değsin :)))
Allah korusun canım benimde kayınvalide düşürmüştü kendiyle beraber ama bişey olmuyo canavarlara :)))
sanada geçmişolsun canım
benimki sanki ağzında bişey varmış gibi çiğneyip duruyo , bende kusmuğunun kalanlarıyla uğraşıyo sanıoyorum
muslukta elsabununu köpürterek arada birde kaynatarak
böyle şeyler düşünme sakın üzme kendini hepimiz hatalar yapıyoruz heleki yalnızsak
annem doğalgazı açık bıraktı ben bebeği uyuturken
bende uymuşum
bi kalktım ev nasıl gaz kokuyo
havaya uçacaktık
geçenlerde
aman allah korusun hepimizin evladını
kızlar yarın adanaya gidiyorum oradanda hataya geçecez,yazlıkları çıkarttım
veeeeeeeeeeeeeee hiç biri hala olmuyor
çildiriceyim ben ne giycem,kız istemeyede gelecekler
off anam bıktım bu göbekten,herşey oraya takılıyor
neyle gıtceksınız cnm otobuslemı arabaylamı.
hadı hayırlı yolculuklar
alırsın bıkacbıse takma kafana cokda kılolu deılsın sende hee:))
kız siz ne becerikli hatunlarsınız,ben yemek yapsam ev temizlemem,ev temizlesem yemek yapmam
ya çok tembelim,yada çok rahatım
kız siz ne becerikli hatunlarsınız,ben yemek yapsam ev temizlemem,ev temizlesem yemek yapmam
ya çok tembelim,yada çok rahatım
ENİCE ben kremı bırakınca cok acıyor süt yetmıyor nedense gögsumun acısını gecırmeye ...yoksa bu topıcte tek gögus kremıne dewam eden ben mıyım kı??
*****bende halen kullanıyorum. medecassol,garmastan ve bepanten elıme hangısı gecerse :)) sağ gögsumde içe doğru açılmış kocaman üçgen yara var(
KIZLAR kızım bagıra bagıra kakasını yapmaya calısıp duruyor ama kakası koyu veya sert degıl,sizde de böyle sorunu olan var mı???hergun zeytınyagıyla mı kaka yapacak benım bebegım yaa((mamadan mı kaynaklı ,eger öyleysee sakın comformıl denen sacmalıgı kullanmayın derım ..bız 3-4 defa denedık 5-6 gun oldu ıcırmedım cocuk hala bıtık durumda ..acaba bundan dolayı mı??
**** benım kızım anne sütü alıyor sadece ama kaka problemı de var. daha yenı düzene giriyor. sabret ben tam 8 hafta boyunca çektım bu durumu. 10 gunde bır yaptığı bıle oluyordu.
**** ben kllandım. en etkılı krem bu . valla gögsumdekı yaraların korkusundan hep çoüu zaman temızlemeden verdım bebşimeama o da hıç geri atmadı memeyı. kullanmaya devam et. ıyı bır krem..
evet mıdyattayım. denızlılıyım ancak eşim buralı. gelın geldım mıdyta. sende mıdyatta mı kalıyorsun.
allah bağışlasın
çok tatlı
ben erken kalktım :)) 6:30 da . eşimide kaldırdım. kzımla o ilgılendı okula gıdene kadar. guzel bır kahvaltı yaptık bırlıkte. o gıdınce kızımı banyo yaptırdım. ılaçlarını içirdim ve uyuttum . sonra dip köşe ev temızlığı yaptım.tekrar beişimi emzırdım uyuttum. şimdi öğle yemeği hazırlıyorum. sonrada akşama öğretmen arkadslar gelecek . hazırlık yapacağım. :))
:) kızım uyuduğu sürece normla yaşama devam etmeye çalışıyorum.bebeği hayatımın öncüsü değil bır parcası halıne getırmeye çalışıyorum. bende çok yoruluyorum ama sağolsun esım çok destek oluyor. oyle olunca da stese gırmıyorum. topıce baktığımda çoğu arkads yorulmuş bence eşlerınıze bebeğin sadece sizin olmadığını uygun belkıde cılve ile anlatmanız lazım :))
dün kayınpeder aradı evelsi gün bebeği sevmeye gelmişlerdi
size anlatmıştımya gelir gelmez kayınvalide oğlum için sarılık olmuş yine bu çocuk demişt, diye
neyse dünde kayınpeder aradı bana çocuğu doktora götürdünüzmü dedi bende yooo neden götürecezki dedim
annem gelecek onu beklliyorum eşim işten izin alamıyo mecbur annemle götürcez onun gelmesini bekliyorum çünkü
neyse kayınpeder dediki çocuğun kafasını hiç beyenmiyorum büyüyo dedi
nasıl dedim
çok ciddi bi rahatsızlık olabilir hemen götürün hiç beyenmiyorum dedi
bişey diyemedim öylece kaldımm
eşime dedim önemsemedi
bugün arkadaşım gelecek sağlık ocağına götürrcem bebeğimi doktora sorucam göstericem
bişey yok biliyorum ama yinede böyle söyleyip aklımı karıştırıyorlar
kilosunuda tarttırırım
birde doktordan calsiyum ve demir için ilaç isticem kendim için
yaa kusuyorlar diye dik yatıramıyorum kafasını sağa veya sola yatırıyorum
kafasının sağı solu düzlendi arkası sivri kaldı
çocuk doktorunu arıyamıyorum bunların böyle devamlı bişeyler söyleyip hasta demeleri filan çok aramıştık doktoru artık çekiniyorumm
sarılık olmuş deyip duruyorlarr
sarılığı geçti yok
gözleri bile geçti ısrarla aynı şeyi söylüyorlarr
doktor yok artık geçmiş diyo bunlar var diyo
doktor kafasının şekli düzelir zamanla diyo bunlar düzelmez diyo
kilosu iyi boya gidiyo mamada veriyorum emziriyorumda zaten süt memede bitince bırakıyo ağlıyo eğer doymadıysa memeyide almıyo veya 10 dakika sonra yine istiyo yetmediğinde mama veriyorum
günde 3 kere veriyorum mama iki güne kadar 120 ml içiyodu iki gündür sanırım sütüm arttı 20 ml filan içiyo
sonra ilk doğduğunda çok üşümüş doktor küveze koydu 1 gece yanımızda küvezde kaldı kayınvalide gördü küvezde eve gidince hasta olmuş çok ağlamış neymiş 37. haftada doğduğu için erken doğummuş ciğerleri gelişmemiş
yok diyoruz ondan koymadılar diyoruz o yine kendi dediğine inanıyo
çocuğun kusur bulunmadık hiçbir şeyi kalmadı doğduğu günden beri
size anlatmıştımya gelir gelmez kayınvalide oğlum için sarılık olmuş yine bu çocuk demişt, diye
neyse dünde kayınpeder aradı bana çocuğu doktora götürdünüzmü dedi bende yooo neden götürecezki dedim
annem gelecek onu beklliyorum eşim işten izin alamıyo mecbur annemle götürcez onun gelmesini bekliyorum çünkü
nasıl dedim
eşime dedim önemsemedi
bugün arkadaşım gelecek sağlık ocağına götürrcem bebeğimi doktora sorucam göstericem
kilosunuda tarttırırım
çocuk doktorunu arıyamıyorum bunların böyle devamlı bişeyler söyleyip hasta demeleri filan çok aramıştık doktoru artık çekiniyorumm
sarılığı geçti yok
kilosu iyi boya gidiyo mamada veriyorum emziriyorumda zaten süt memede bitince bırakıyo ağlıyo eğer doymadıysa memeyide almıyo veya 10 dakika sonra yine istiyo yetmediğinde mama veriyorum
günde 3 kere veriyorum mama iki güne kadar 120 ml içiyodu iki gündür sanırım sütüm arttı 20 ml filan içiyo
sonra ilk doğduğunda çok üşümüş doktor küveze koydu 1 gece yanımızda küvezde kaldı kayınvalide gördü küvezde eve gidince hasta olmuş çok ağlamış neymiş 37. haftada doğduğu için erken doğummuş ciğerleri gelişmemiş
slm bakıyorumda kalabalık yine hugocuk .... et gitsin çok biliyorlar varya öldüresim geliyor böylelerini... sinirlendim gene sabah sabah
doğrusu öğlen olmuş ama kızlar yaa ne olcak bu kilolar çok dertliyim zayıflayamıyorum 66'da kaldım daha 12 kilo var sporda yapamıyorum hiç halim yok yemiyorumda siz nasıl verdiniz
kızlar gülben ergenin programını izleyebilirseniz izleyin bizim durumumuz konuşuluyor doğumdan sonra evlilikler ve eşler konusu
nasıl dedim
eşime dedim önemsemedi
kilosunuda tarttırırım
sarılığı geçti yok
slm bakıyorumda kalabalık yine hugocuk .... et gitsin çok biliyorlar varya öldüresim geliyor böylelerini... sinirlendim gene sabah sabah
doğrusu öğlen olmuş ama kızlar yaa ne olcak bu kilolar çok dertliyim zayıflayamıyorum 66'da kaldım daha 12 kilo var sporda yapamıyorum hiç halim yok yemiyorumda siz nasıl verdiniz
dua et 66 sın ben 96 da kaldım :) hamıle olduğumda 87 idim. 98 oldum . doğum sonrası bebeğime sadece anne sütü verdım ama yınede 96 yım. bende ıkı gundur saglıklı sıksık ama az az beslenmeye basladım. daha yenı yalnız kaldım. ahh cevremdekıler ye ye süt olur dedıler. bu hale geldım.artık kendı basımayım :)) yasasın özgürlükkk
:))))) pamukla suyla uğraşmak zor gelmeye başladı banada artık.o yüzden sizlerede bi sorıyım dedim.ben pamuğu minik minik koparıp kapalı bi kutuya koyup hazırlıyordum ama ,git su al gel,hele gece zor oluyo.hadi ilk zamanlar daha hassastılar hep böyle temizledim ama artık büyüdü sayılır.ıslak mendile geçiyim diyorum.kutuda birazdaha pamuk var onlarda bitsin mendile geçicem.mendil biraz soğuk geliyo galiba dün deenedim de irkildi kuzum birden:)))
kızlar geçmiş olsun,allahım benimde en korktugum şey düşürmek:18:
sağol canım..çok kötü bişey,,allah yaşatmasın..
[
canım sana yeni bir cozum.. ıslak mendil nivea iyi geldi de prima bebedor dokundu bizim kıza..hassas alıstırdık galiba...simdi ben alıyorum ıslak mendili kaynar suya daldırıyorum su ılınıca cıkardı sıkıp tekrar paketliyorumm ..boylece o sabun gidiyor, bebegi yakmıyorr...
ne diyodu canım ya tühh kaçırdım mı ben bu konu çok ilgilendiriyo beni
ne kadar gereksiz insanlar var ya Allahım nasılda dilleri varıp söyleyebiliyolar
dikkate bile alma dra götürsen bile arayıp hbr bile verme kudursunlar
içine kurt düşürüp geri çekiliyolar sinir oldum
hacer bu kaynanalar yetmiyomuş gibi bide kayınbabalar var sen haline şükret.. bide senle ben bi daha ki buluşmaya kadar anca zayıflamış olucaz sanırım
bende sadece emziriyorum diye ne bulsam yiyorum saolsun herkeste ye diyo .. ama teselli et kendini nasılsa hamile kalmadan öncede böyleydim çok kilo almadım de çık işin içinden ben öyle diyemiyorum işte malesef aaaaaaaa bu sen misin diyolar şokta millet
nasıl dedim
eşime dedim önemsemedi
kilosunuda tarttırırım
sarılığı geçti yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?