- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #65.781
ben tek gogus veriyodum zaten ondada yok denicek kadar az birakmasin belki cektikce gelir diye gece haric gunduz her mamadan once emziriyorum ardindan mama doymuyor cunku 20 cc ya cikiyodur ya cikmiyodur, bir cocuk aylik ortalama kg artisi 900 ile 1 kg olmaliymis dr dedi mamayla sagliyoruz memeye kalsa cocugun hali harapti,
Hacercim ben tracy hogg kitabini okuyorum gunluk duzenimizi bu sayede sukur oturttuk gunluk yemek, aktivite ve uyku arada sekerleme rutinlerimiz var, gece icinde o icmesi gereken miktari gun icine yayip mideyi doldurma yapiliyormus en son 10-11 gibi aksam son ogunu verip yatiriyormussun aliskanliktan kalkarmis bir kac gun beslemeyip uykusunu acmadan yatir kaldir yontemi uygulayip o duzeni oturtuyirmussun ben henuz yapmadim ama onumuzdeki hafta dusunuyorum,
bizdede oluyo tıkanıklık
orti bebe burun aspiratoruyle çare bulduk hırıltı oluyordu bizde bronşit oldu sanmıştım. sürekli sprey sıktık ve aspiratorle çekti eşim... burun tıkanıklıgına dikkat et. ben oglumun gözünde çapaklanma oldu diye doktora götürdüm doktor burnu tıkandıgı için iltahap yapmış dedi...
bizdede tikaniklik oluyor, bende orti bebeyle hallediyorum manuel benimki hortumlu nefesle, sistem hergun aktiviteyi uzatarak uyku ve uyanik kalma saatini uzatarak geceye sarkitiyorsun uykuyu hemde duzenli bir rutini uyor ayrica bu sistemi oturtana kadar hergunu not alin diyor bende ajandaya ordaki sisteme gore haraket edip not aluyorum boylece huzursuzluk olursa nitlarima bakip derdinin ne oldugunuda hemen anliyorum bu not sistem oturana kadar, haftayada gece beslenmesini oturtucam, ay dun abimin esinin 2 yasinda bir kizi var ve suan hamile dun kendi dr goturdum betaya bakti sali tekrarlicak dun beklerken sonucu kizima birsuru cingirak aldik sesine bayiliyor heyecanlaniyor cok sevdi ama. henuz tutmayi beceremiyor ben tutturuyorum dengesiz salliyip dusuruyor, bide donme haraketleri yaptiriyorum ogrensin diye, aranizda bebisi donen yada caba sarfeden varmi ve cingirakla oynayabilen, benim kizim suan 3 ayliko nasıl bır yöntem anlatsana
bizdede oluyo tıkanıklık
orti bebe burun aspiratoruyle çare bulduk hırıltı oluyordu bizde bronşit oldu sanmıştım. sürekli sprey sıktık ve aspiratorle çekti eşim... burun tıkanıklıgına dikkat et. ben oglumun gözünde çapaklanma oldu diye doktora götürdüm doktor burnu tıkandıgı için iltahap yapmış dedi...
bizdede tikaniklik oluyor, bende orti bebeyle hallediyorum manuel benimki hortumlu nefesle, sistem hergun aktiviteyi uzatarak uyku ve uyanik kalma saatini uzatarak geceye sarkitiyorsun uykuyu hemde duzenli bir rutini uyor ayrica bu sistemi oturtana kadar hergunu not alin diyor bende ajandaya ordaki sisteme gore haraket edip not aluyorum boylece huzursuzluk olursa nitlarima bakip derdinin ne oldugunuda hemen anliyorum bu not sistem oturana kadar, haftayada gece beslenmesini oturtucam, ay dun abimin esinin 2 yasinda bir kizi var ve suan hamile dun kendi dr goturdum betaya bakti sali tekrarlicak dun beklerken sonucu kizima birsuru cingirak aldik sesine bayiliyor heyecanlaniyor cok sevdi ama. henuz tutmayi beceremiyor ben tutturuyorum dengesiz salliyip dusuruyor, bide donme haraketleri yaptiriyorum ogrensin diye, aranizda bebisi donen yada caba sarfeden varmi ve cingirakla oynayabilen, benim kizim suan 3 ayliko nasıl bır yöntem anlatsana
ayy bıktım kızlar yaa
annemler hergun gelıp
hergun dogumdan berı aynı lafları etmekten bıkmadılar
kusucam artık
zaten regl oldum berbatım..
sinirden herkesı bogasım var!!
yok burası cok sıcak kombıyı kapat
yok aç mı bu cocuk
yok kabız mı nıye ıkınıyor
hergun aynı sacma sapan lafları tekrarlamaktan bıktım yaaa
bu ne böyle..
nıye herkes cok konusuyor
kendı aılemden bıktım resmen yaa
bır de ter cevap werıp kızdııgmda bır daha gelmeyız dıyorlar
offfffffffffff
ayy bıktım kızlar yaa
annemler hergun gelıp
kusucam artık
yok aç mı bu cocuk
bu ne böyle..
offfffffffffff
sen hiçbişey bilmiyosun ki
çocuksun daha
onlar doktordan bile tecrübeli
doktorların hepsinin çocuğumu varda zaten akıl veriyolar !!
ayy bıktım kızlar yaa
annemler hergun gelıp
kusucam artık
yok aç mı bu cocuk
bu ne böyle..
offfffffffffff
bizdede oluyo tıkanıklık
sen hiçbişey bilmiyosun ki
çocuksun daha
onlar doktordan bile tecrübeli
doktorların hepsinin çocuğumu varda zaten akıl veriyolar !!
kızlar ...
biliyorsunuz benim bebeğim çok kilo aldığı için mamaya ara verip sürekli emzirmeye başladım..aç aç uyuyo yavrum( ama neyapıyım..bi müddet gide bilidiği yere kadar böyle devam edicem..
dikkatimi çeken bişey oldu:
mama +emzirme yaparken günde 1 kere kakasını yapıyordu
2-3 gündür (dün mama verdim) sadece emziriyorumya 2-3kere mutlaka yapıyor gün içerisinde..
sanki emdiğini alttan çıkarıyor..böyle giderse kilo verir bebeğim.annemi aradım sütün pek yaramıyor galiba dedi.canımı sıktı benim.rezene içiyorum ondan olabilirmi..
birde annem diyorki bizim sütlerimiz suluymuş,kimininki yağlı olurmuş,çocuğa daha çok yararmış..
nelerde biliyorlar böyle....
ayneeeeennnn.....bizimkilerde böyle.......
inan sorular aynı....burSI ÇOK SIcak demeleri yokmu....deliriyordum..
ben cevap vermekten bıktım,onlar soru sormakltan bıkmadılar.
burası çok sıcak dedilermi:size sıcak,çocuğa değil diyorum..(menepozlular ne olacak :))annem teyzem..
bide bizimkilerde bebeğin gazını çıkarmaya karşı saçma sapan laflar oluyor.
emziriyorum daha emzirme bitmeden aaa tamam koy artık yerine onu,uyumuştur ,alıştırma öyle kucağa diyorlar..daha gazını çıkarıcam böyle yatırmam,kusuyor deyince yoktur gazı,ne gazı olacak,bak uyudu çocuk,uykusunu bölme.valla biz gaz maz çıkarmazdık,direk yatırırdık demezlermi....yuh artık yaa..beni rahat bırakın..allahtan uzaktalar..
ayneeeeennnn.....bizimkilerde böyle.......
inan sorular aynı....burSI ÇOK SIcak demeleri yokmu....deliriyordum..
ben cevap vermekten bıktım,onlar soru sormakltan bıkmadılar.
burası çok sıcak dedilermi:size sıcak,çocuğa değil diyorum..(menepozlular ne olacak :))annem teyzem..
bide bizimkilerde bebeğin gazını çıkarmaya karşı saçma sapan laflar oluyor.
emziriyorum daha emzirme bitmeden aaa tamam koy artık yerine onu,uyumuştur ,alıştırma öyle kucağa diyorlar..daha gazını çıkarıcam böyle yatırmam,kusuyor deyince yoktur gazı,ne gazı olacak,bak uyudu çocuk,uykusunu bölme.valla biz gaz maz çıkarmazdık,direk yatırırdık demezlermi....yuh artık yaa..beni rahat bırakın..allahtan uzaktalar..
Gunaydin, ay olurmu onlar buyukler gibi degilki vucut isilari hemen degisiyor, coraplarini cikar bir dk fazla degil dur bak buz gibi olmus, valla bizde banyo yaptirirken bitip giyinene kadar elektrik sobasi yakiyoruz, titriyorsa kendi bildigini yap allah korusun cigerlerini bi usuturse sen cekiceksingercekten kendı yakınlarımız bıle tahammul sınırlarımızı zorluyorlar..
annem baslarrda her dakıka hadı emzır aç bu dıyordu kızdım
sımdı de emzırıyorum hadı bırak artık doymustur yeter dıyo
yanı ne derlerse tersını yapmak lazım sanırım cıldırıyorum ..
gögsum yara ,bebek yanlıs tuttugundan oldu duzeltıyorum dıyorum
teyzem arıyor telefonda 60 gun oldu daha emzırmeyı beceremedı dıyor
bebegı yıkıyoruz her defasında sobayı acma ne gerek var dıyor
cocuk tıtrıyor resmen acmayınca..
bır de her defasında sen beceremıyorsun ver ben yıkarım dıyor yaaa 70 gun oldu ınsafff
hem de yanımda yaa delırcem artık ..
bırılerının varlıgı da dert,kımse olmaması da deert..
anlayıs dısında bekledıgımız bırsey de yok yani..
selam kızlar azcıkı okuyabıldım devamını gece okuycam dısarı cıkcaz gezmeye dayıya göturcez kızımı:))
ENİCE ben de sendenım ev ısı hıc ısıme gelmıyor,bır de tam gun calısan bırı olsam napardım acaba:)))
ben de hep annemlere ve esıme yaptırıyorum yemek temızlık ütüyü..işime cok gelıyor ..hıc sevmem ev işini temızlıgı..
GÜNIŞIĞIM süper yapmıssın bundan sonra yap bunu..hayır ben bakamam dıyecek değil ya,mesela pazar gunlerı esım kızımı sabah uyanırsa alır bıberon verır ben de 2ye kadar yatarım kahvaltı hazırlar cagırır..
işte o pazarlar benım butun haftayı dayanıklı gecırmemı saglıyor..
bence kımse yok deme eşin bıle yeterlı ona görev ver ve rahatla..bak adam ne ıstersen alayım yıyecek demıs
haftada 2 gun böyle dısardan ıste en az..
kızlar bu forumda acd vıtamın kullnan varmı
bızım eskı doktorumuz gunde 10 damla demıstı
bugun cok guvendıgımız bır doktora basladık hayret ıcınde kaldı 10 damla kullanımı ıcın
cok fazla oldugunu ve zaten acd vıtamının tercıh edılmedıgını soyledı kullanan varsa farklı bır doktora danıssın derım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?