- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #65.821
sağol canım dr kendine göre bir programı oluyor demek kalça usg sinide bazıları ilk ay bazılarıda 3 ay içinde yaptırıyolar, evet sütüm yetmiyordu hatta ilk ay bebeğim 3750 olan doğum kilosundan 3300 kg düşmüştü mama takviyesine başlamıştık çok üzülmüştüm ama emzirmeyi hiç bırakmadım gögüslerim de parçalandı bazı günler 1 damla süt gelmiyodu sağdım emzirdim çok şükür sonunda yavaş yavaş gelmeye başladı bide aktardan bir bitki karışımı buldum anne sütü çayı olarak satılıyor onunda çok faydası oldu birde iyi geldiğini düşündüğüm şu mısır gevrekleri varya nesfit nesquik falan onlardan yiyorum sabahları soğuk sütle bir kase sanki onları yediğimden beri daha iyi sütüm, su içiyorum gün içinde bitki çayı içiyorum çay içiyorum yani sıvı tüketmek gerçekten iyi geliyor
kızlar ne olur ŞİRİN BEYZA ma dua edın. sizler bebeği olan annelrsınız . dualrınız daha cabuk geçer. bebeğim fısşkırarak kusuyor. plor stenoz hastalığı (mıde çıkışı darlığı )sebebıyle acıl amelıyat dedı bır dokto. bızde baska doktora gıttık. oradakı doktor ultrasonda hastalığı mıgde de göremedi ve kusmalrı reflu kabul edıp 10 gunluk ilaç tedavısı verdı. bebeğim kaç gundur kusuyordu ama fıskırmıyordu. bugun yanardağ gıbı patlıyorr(( cumartesı konrol var ve kesın teşhıs koyacak doktor. eğer plor stenoz varsa mıgde çıkışının darlığı sebebıyle bebeğimi amlıyata alacaklar ( sabahtan beri manyak gıbı etrafında dolanıyorum 4 saatte 3 defa bastan asağı elbısesını değiştirdım. tum dolabımızı 2 gune bır yıkıyoruz. elbıselerı yetirşmıyor ( dua edın bebeğimeee ((
arkadaşlar kuru mayayı sulandırıp içilirse süt yapıyomuş duyan varmı
canım korseni nereden aldın..birde fiyatını öğrenebilirmiyim..
kızlar ...
biliyorsunuz benim bebeğim çok kilo aldığı için mamaya ara verip sürekli emzirmeye başladım..aç aç uyuyo yavrum( ama neyapıyım..bi müddet gide bilidiği yere kadar böyle devam edicem..
dikkatimi çeken bişey oldu:
mama +emzirme yaparken günde 1 kere kakasını yapıyordu
2-3 gündür (dün mama verdim) sadece emziriyorumya 2-3kere mutlaka yapıyor gün içerisinde..
sanki emdiğini alttan çıkarıyor..böyle giderse kilo verir bebeğim.annemi aradım sütün pek yaramıyor galiba dedi.canımı sıktı benim.rezene içiyorum ondan olabilirmi..
birde annem diyorki bizim sütlerimiz suluymuş,kimininki yağlı olurmuş,çocuğa daha çok yararmış..
nelerde biliyorlar böyle....
hiç alakası olmayan bişeyden bahsederken yine anneme bağlamışım konuyu kızlar,çok ilginç ya insanın hiç tanımdaığı insanlarla derdini paylaşması iyi ki varsınız kızlar...
Rota virüsü aşısı konusunda kafam çok karışık. Bazısı yaptırın diyor bazısı gerek yok diyor. Doktorumuz yaptırın dedi, onun dışında bir sürü yere sorduk, herkes farklı şeyler söylüyor. Doktora güvenmek gerek, farkındayım ama sömürülmeye en açık olduğumuz alan olan sağlık ve bebek konularında tam anlamıyla güvenemiyorum ne yazık ki. Hala bilmiyorum ne yapmam gerektiğini ve sonradan pişman olmaktan korkuyorum. Sanırım biz karar verene kadar süresini de geçirmiş olduk
kızlar ne olur ŞİRİN BEYZA ma dua edın. sizler bebeği olan annelrsınız . dualrınız daha cabuk geçer. bebeğim fısşkırarak kusuyor. plor stenoz hastalığı (mıde çıkışı darlığı )sebebıyle acıl amelıyat dedı bır dokto. bızde baska doktora gıttık. oradakı doktor ultrasonda hastalığı mıgde de göremedi ve kusmalrı reflu kabul edıp 10 gunluk ilaç tedavısı verdı. bebeğim kaç gundur kusuyordu ama fıskırmıyordu. bugun yanardağ gıbı patlıyorr(( cumartesı konrol var ve kesın teşhıs koyacak doktor. eğer plor stenoz varsa mıgde çıkışının darlığı sebebıyle bebeğimi amlıyata alacaklar ( sabahtan beri manyak gıbı etrafında dolanıyorum 4 saatte 3 defa bastan asağı elbısesını değiştirdım. tum dolabımızı 2 gune bır yıkıyoruz. elbıselerı yetirşmıyor ( dua edın bebeğimeee ((
allah bebeğine şifa versin canım sen anlatınca şimdi kötü oldum
canım reflüdede aynısı oluyo hemen karar vermeyin başka yerlere başka doktorlarada götürün
bööö midem bulandı, içilir mi o beee
beşiktaş pazarından 7.5 tlye aldım
valla suluda olsa kuruda olsa asıl önemli olan bağışıklık sistemini geliştirmesi
eğer sütün varsa kuru sulu demeyip emzirmeliyiz
yoksada mama vermeliyiz
herşeyin bi çözümü varken çözümlerle uğraşmak lazım
kıyamam sana
bende hemen anneme bağlayım konuyu
sabahın 5inde kalkıp tuvalete gittim ki annem kakasını yere yapmış
üstüne basmış evin içinde gezmiş
koltuğa oturmuş koltuğu mahfetmiş
7ye kadar ev temizledim
tam yattım oğlum uyandı
öyle bi uykusuzum yani
benim doktorum oğluna yaptırdığını söyleyince
kesin olarak yaptırmaya karar verdim
bebeklere çok değer veren hassas bir insan çünkü
canım çok geçmişolsun
rahatsızlığı belki reflüde olabilir
dün hastaneyden bir yenidoğanın popo deliksiz doğduğunu öğrendim
doktorumuz yoğun bakıma bebeğin yanına gitmişti
inan çok sık karşılaşılabilen durumlar bunlar
düşün ki kalbi delik doğan
damarları ters doğan bebekler var ki operasyon geçirip düzeliyorlar
elbette ki bu tesellisi değil yavrunun durumunun ama en azından hayati tehlike doğuracak bi durum yok
inşallah sadece reflüdür
değilsede güçlü olmak zorundasın bebişin sana ihtiyacı var annesi
canım hep özel hastahanelere göturuyorum. ilk önce batman medıkale goturdum. kesın hemen amelıyat dedı. sonra batman özel alman hastahanesşne gıttık. oradaka çocuk cerrahı bu bolgenın en ıyısıymış sonradan öğrendık. zaten doktor ınsana çook guven verıyor. bu işi bıldığı bellı. bebeğin tum durumları hastalığa işaret edıyor ama tek uymayan durum kılo alıyor. normalde bu bebekelr hızla kılo veırımış. doktor ya sen çok ıyı beslıyorsun ya da bebeğinde hastalık yok dedı. ama çok emzırıyorum. sütümde ıyı. .o kustukça ben yenıden verıyorum. 4 satte 4-5defa emıyoruz.o da kustukça daha çok emmek için saldırıyor resmen( bebeğimmm bıran önce ıyıleşşın allahımmmm...
canım inşallah o hastalık yoktur reflü filan vardır ve atlatır
belki rüflü için verilen tedavi iyi gelir
ya benim oğlum hiç kusmuyodu bikaç haftadır mamayı değiştirdim ondanmıdır nedir azda olsa kusmaları başladı bazen kafayıda çeviriyo filan bende korktum
minik bi yastık dikmişti annem oğlum için onu koyuyorum hamağına ve yastığa göğüsüne kadar koyuyorum çocuğu
sadece kafasını değil göğsünden itibaren yastığa koyuyorum doyurduktan sonra ve çok iyi geldi kusması geçti
isterssen bi dene belki iyi gelir
canımmm allah şifa versin bebeğine...daha kötüsünden korusun..
okur okumaz hemen dua ettim yavruna..sende bol bol et..
canım buyuk yastıkla yatıyor zaten. yarı dık pozısyonda.işe yaramıyor. reflu tedavısıde işe yaramıyor. kafayı yıcemmm(
tesekkur ederimm canımm..
benim sütüm geceleri daha çok oluyo muhakkak uyandırıp emziriyorum geceleri epey çişini yapıyo bezleri ağır ağıroluyo
aslında benim sıpa gece 12 de uyuyo ellemesem sabah 5 e kadar uyur ama sütüm var diye uyandırıyorum güzelde emiyo oynaya oynaya
zor oluyo gecede 2-3 kere uyanmak ama napalım yeterki emsin o emdikçe süt geldikçe insan çok mutlu oluyo
yani bizimkini kaldırmasak gündüz de dahil hic istemicek uykusu agır basıyorrr :)) gündüzleri 12 ile 6 arası uyuyor saati gelince veriyorum hemen emiyor,ama istemek yok..
gecede 9 10 gibi yatıyor 2 ya da 3 te kaldırıp emziriyorum.. ona kalsa ki kaldı gecen gün feci uyumusum bir kalktım bizimki elini yalıyorr sabah 5.30 10 dan 5.30 a kadar durdu.. ama bir verdim bir emdiki aman allahım :)) ilk emerken bir dalmıstı aynı onun gibiydi :)) yani bebegine pek bırakma ama 22 ile 02.00 arası uyandırma büyüme hormonu salgılanıyormus,vucudun en dinlendigi zamanmış falan.. o sıralar uyusun...
benimde geceleri cok oluyorr :)) bir de gece emzirince sütün daha da cogalırr... gece uyudugun icin cogalıyor o yüzden gündüzleri de artık uyuyorum ben :)) gerci suan ilac alıyorum ondan epey uyudum :))
allahım şifa versin canım benim,arkadasların dediği gibi baska yere de goster... bu doktorlara guvenemıyorum ben artıkk
canımben gündüz uyudum denedim ama etki etmedi nedensee
ben geceleri 2 kere uyandırıp emziriyorum
12 de 2 buçukta 4 buçukta ve sabah 6 da
KKOD ' a bu kocayla üye olamazsın..pazar günü 2 ye kadar uyuyormus.. yuhh deve :)) kız ben kocamı daha fazla goreyim,vakit gecireyim diye bir saat gec kalkıyoruz falan :)) sen kocanı Au pair olarak kullanıyon gibime geldi :))
2 gündür uyumakla mesgulum gelemedim :)) ama bugun vitamin aldım , umarım işe yarar .. yoksa evim umutsuz ev kadının evi gibi oldu dagınık,pis,bende bakımsızz :)) yaa cocuk olmadan hemen bir kadın cagırırdım boyle zor günlerimde şimdi o kadarr buyuk masrafmıs gibi geliyor kiiii... aman allahım bezdi,pişik kremiydi ,kuculen kıyafetlerdi,ufak tefek eksikleriydi ne cok masraf yaa..bir de donence aldım ama uyuzlana uyuzlana ne manyak paralara satıyorlar aptal cin işi mallarııı...
maşallah kızına canım
Rota virüsü aşısı konusunda kafam çok karışık. Bazısı yaptırın diyor bazısı gerek yok diyor. Doktorumuz yaptırın dedi, onun dışında bir sürü yere sorduk, herkes farklı şeyler söylüyor. Doktora güvenmek gerek, farkındayım ama sömürülmeye en açık olduğumuz alan olan sağlık ve bebek konularında tam anlamıyla güvenemiyorum ne yazık ki. Hala bilmiyorum ne yapmam gerektiğini ve sonradan pişman olmaktan korkuyorum. Sanırım biz karar verene kadar süresini de geçirmiş olduk
selam kızlar
daha öncede demiştim bu hafta sonu kuzenimin düğünü var
annemle ne giycez telaşı
dün babam alışverişe götürdü bizi
çok şükğr 40 bedene girdim
buna bile sevinebiliyorum şaka gibi
neyseki hiç zayıflayamıyo değilim yavaş yavaş vericem demek ki
bide bende sadece anne sütü veriyorum bebeğime
ama bebeğim 4-5 güne bir kaka yapıyor
hergün yapmasıda normalmiş
haftada 1de
çünkü benim bebeğim 10günde 700gr almış
yani bebeğin açlığını tokluğunu kakaya bağlamayın derim
rengi yada kilo alımını takip edin yeterli
sonuçta bağırsakları henüz düzene girmedi
saatler cok yakın .. 2 saatte bir mi emiyor ? biz 2 ya da 3 te bir de 5.30 ya da 6.30 ..... bu saatler 9.30 ya da 10.30 ta yatıs zamanına baglı degisiyor...
9.30-2.30-5.30
10.30-3.30-6.30
yani boyle zor olmaz mı senin icin ? gündüzleri de 3 saatte bir emiyor bizimki..gerci bizimki emmeyi sevmiyor oyle fazla doyuyor bırakıyortabi seninki acıkıyorsa emzir daha iyi bol bol sütün olur iştee :)))
bukle ıyı barı bedenın fazla artmamıs 40 beden ıyı yanı bızlere göre..ama bebegıne bence bıraz az emzırsen ıyı olur yoksa obez yapacaksın gıbıme geldı ..10 gunde 700 gram cok fazla ..yanı 30 gunde 2100 falan olur her hafta böle alsa..benım arkadasımın da tombık bır bebısı var 6.ayda 12kg oldu ve sımdı obezıte testlerıyle ugrasıyor..madem sutun yarıyor,ögun aralarını bıraz acsan artık ..ne dersın?Sakın yanlıs anlama ,akıl da vermıyorum da sadece hızlı ılerlıyor 2 ayda 7 kılo oldu mu?? hanı 6 ayda 12 kılo da olabılır obez olmasın cok ugrasırsın sonra zayıflasın dıye yazık .
SEVSİM ve GÜNIŞIĞIM şu ıgrenc rezeneyı nasıl ıcıyorsunuz kızlar mıdem bulanıyor bır turlu alıstıramadım kendımı yaa..
KOMAGENE basın sagolsun cok uzuldum( süt gercekten psıkolojıye baglı ve her gecen gun daha da sıkıcı olabılıyor sonucta kaynanan varsa daha da betrdır emnınım soyle esıne yollasın artık ıhtıyacın kalmamıstr..gercı yazık o da yardım etmek ıstıyor ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?