2012 Şubat Anneleri

mısır süt yapıyo bende patlamış mısır yediğimde çok oluyo
benim deneyipte işe yarayan kuru meyveleri şekersiz komposto yapıyorum işe yarıyo
yine kefir çok işe yarıyo mayalı çünkü
mayalı gıdalar çok işe yarıyo
malt bira diyorlar o çok işe yarıyomuş
humana still içiyorum o da iyi
burçak bisküvide işe yarıyo
mısır gevreklerinden bende alayım bari her sabah ne yicem derdi oluyo bendede

allah bebeğine şifa versin canım sen anlatınca şimdi kötü oldum
canım reflüdede aynısı oluyo hemen karar vermeyin başka yerlere başka doktorlarada götürün

bugün 2 aylık kontrolumüz vardı gittik bebişim 4 kilo 750 grammış 1 ayda 1 kilo 250 gram olmış
boyuda 56 cm olmuş
herşeyi iyi dedi doktor
başını sordum anlattım insanlar çok biliyo bize iş bırakmıyorlar dedi
boşver onları hiç takma stres yok üzüntü yok devamlı emzir dedi
mamayı günde sadece 2 öğün o da yetersizse sütün bebeğin doymazda ağlarsa ver dedi
bebelaca geçtiğimi söyledim aptamil kullan anne sütüne en yakın o dedi
kabızlık yapıyo dedim gaz yapıyo dedim aptamil comformil kullan dedi
zaten gazı azalmış bağırsakları artık yavaş yavaş düzene giriyo dedi
kalça usgsi çektirdik çok şükür bişeycik çıkmadı
ben farketmedim ama doktor söyledi
doktor yatırıp muayene ederken başını kaldırmış bizimki doktor şaşırdı
maşallah çok hareketli hiç durmuyo başınıda kaldırıyo dedi
günde 2 öğünden fazla mama verme yoksa sütün azalır dedi
şimdilik bizdeki gelişmeler bunlarrr

canım ozelden yazacagımmm ..korkma bebegini emzirr gelirrrr .....[/QUOTE]

canm msjna karşılık veremiyorum msj kutun doluymuş silmen gerkiyormuş,ilk defa duydum bunuda

arkadaşlar kuru mayayı sulandırıp içilirse süt yapıyomuş duyan varmı

bööö midem bulandı, içilir mi o beee

canım korseni nereden aldın..birde fiyatını öğrenebilirmiyim..

beşiktaş pazarından 7.5 tlye aldım

valla suluda olsa kuruda olsa asıl önemli olan bağışıklık sistemini geliştirmesi
eğer sütün varsa kuru sulu demeyip emzirmeliyiz
yoksada mama vermeliyiz
herşeyin bi çözümü varken çözümlerle uğraşmak lazım

hiç alakası olmayan bişeyden bahsederken yine anneme bağlamışım konuyu kızlar,çok ilginç ya insanın hiç tanımdaığı insanlarla derdini paylaşması iyi ki varsınız kızlar...

kıyamam sana
bende hemen anneme bağlayım konuyu
sabahın 5inde kalkıp tuvalete gittim ki annem kakasını yere yapmış
üstüne basmış evin içinde gezmiş
koltuğa oturmuş koltuğu mahfetmiş
7ye kadar ev temizledim
tam yattım oğlum uyandı
öyle bi uykusuzum yani

benim doktorum oğluna yaptırdığını söyleyince
kesin olarak yaptırmaya karar verdim
bebeklere çok değer veren hassas bir insan çünkü

canım çok geçmişolsun
rahatsızlığı belki reflüde olabilir

dün hastaneyden bir yenidoğanın popo deliksiz doğduğunu öğrendim
doktorumuz yoğun bakıma bebeğin yanına gitmişti
inan çok sık karşılaşılabilen durumlar bunlar

düşün ki kalbi delik doğan
damarları ters doğan bebekler var ki operasyon geçirip düzeliyorlar
elbette ki bu tesellisi değil yavrunun durumunun ama en azından hayati tehlike doğuracak bi durum yok
inşallah sadece reflüdür
değilsede güçlü olmak zorundasın bebişin sana ihtiyacı var annesi

allah bebeğine şifa versin canım sen anlatınca şimdi kötü oldum
canım reflüdede aynısı oluyo hemen karar vermeyin başka yerlere başka doktorlarada götürün

canım hep özel hastahanelere göturuyorum. ilk önce batman medıkale goturdum. kesın hemen amelıyat dedı. sonra batman özel alman hastahanesşne gıttık. oradaka çocuk cerrahı bu bolgenın en ıyısıymış sonradan öğrendık. zaten doktor ınsana çook guven verıyor. bu işi bıldığı bellı. bebeğin tum durumları hastalığa işaret edıyor ama tek uymayan durum kılo alıyor. normalde bu bebekelr hızla kılo veırımış. doktor ya sen çok ıyı beslıyorsun ya da bebeğinde hastalık yok dedı. ama çok emzırıyorum. sütümde ıyı. .o kustukça ben yenıden verıyorum. 4 satte 4-5defa emıyoruz.o da kustukça daha çok emmek için saldırıyor resmen ( bebeğimmm bıran önce ıyıleşşın allahımmmm...

vivacım allah sana kolaylık versin annenin bakımı artı çocuğun bakımı
eli öpülesi insansın

canım inşallah o hastalık yoktur reflü filan vardır ve atlatır
belki rüflü için verilen tedavi iyi gelir
ya benim oğlum hiç kusmuyodu bikaç haftadır mamayı değiştirdim ondanmıdır nedir azda olsa kusmaları başladı bazen kafayıda çeviriyo filan bende korktum
minik bi yastık dikmişti annem oğlum için onu koyuyorum hamağına ve yastığa göğüsüne kadar koyuyorum çocuğu
sadece kafasını değil göğsünden itibaren yastığa koyuyorum doyurduktan sonra ve çok iyi geldi kusması geçti
isterssen bi dene belki iyi gelir

canımmm allah şifa versin bebeğine...daha kötüsünden korusun..
okur okumaz hemen dua ettim yavruna..sende bol bol et..

canım buyuk yastıkla yatıyor zaten. yarı dık pozısyonda.işe yaramıyor. reflu tedavısıde işe yaramıyor. kafayı yıcemmm (

tesekkur ederimm canımm..

canım buyuk yastıkla yatıyor zaten. yarı dık pozısyonda.işe yaramıyor. reflu tedavısıde işe yaramıyor. kafayı yıcemmm (

tesekkur ederimm canımm..

canım sakin olki bebeğin etkilenmesin
kilo alıyo emziriyosun sütün bol
kilo almsa zayıflasa çok zor olurdu

yani bizimkini kaldırmasak gündüz de dahil hic istemicek uykusu agır basıyorrr :)) gündüzleri 12 ile 6 arası uyuyor saati gelince veriyorum hemen emiyor,ama istemek yok..

gecede 9 10 gibi yatıyor 2 ya da 3 te kaldırıp emziriyorum.. ona kalsa ki kaldı gecen gün feci uyumusum bir kalktım bizimki elini yalıyorr sabah 5.30 10 dan 5.30 a kadar durdu.. ama bir verdim bir emdiki aman allahım :)) ilk emerken bir dalmıstı aynı onun gibiydi :)) yani bebegine pek bırakma ama 22 ile 02.00 arası uyandırma büyüme hormonu salgılanıyormus,vucudun en dinlendigi zamanmış falan.. o sıralar uyusun...

benimde geceleri cok oluyorr :)) bir de gece emzirince sütün daha da cogalırr... gece uyudugun icin cogalıyor o yüzden gündüzleri de artık uyuyorum ben :)) gerci suan ilac alıyorum ondan epey uyudum :))

allahım şifa versin canım benim,arkadasların dediği gibi baska yere de goster... bu doktorlara guvenemıyorum ben artıkk

canımben gündüz uyudum denedim ama etki etmedi nedensee
ben geceleri 2 kere uyandırıp emziriyorum
12 de 2 buçukta 4 buçukta ve sabah 6 da

canımben gündüz uyudum denedim ama etki etmedi nedensee
ben geceleri 2 kere uyandırıp emziriyorum
12 de 2 buçukta 4 buçukta ve sabah 6 da

saatler cok yakın .. 2 saatte bir mi emiyor ? biz 2 ya da 3 te bir de 5.30 ya da 6.30 ..... bu saatler 9.30 ya da 10.30 ta yatıs zamanına baglı degisiyor...

9.30-2.30-5.30
10.30-3.30-6.30

yani boyle zor olmaz mı senin icin ? gündüzleri de 3 saatte bir emiyor bizimki..gerci bizimki emmeyi sevmiyor oyle fazla doyuyor bırakıyor tabi seninki acıkıyorsa emzir daha iyi bol bol sütün olur iştee :)))

OLMAZ AMA BU DERNEGI BEN KURUDM SAYILIR:))) au paır derken sekerım:)))
sen de uyudun ya dunya her an durup kıyamet kopabılır en umutlu ev kadını sendın buradakı:)))
dönenceyı kaca aldın ben de alcam da aybasına kadar beklıyorum ..off gercekten hersey masraf..

maşallah kızına canım

:) canım benim oğlum var olsun ama saol:)

zaten doğum sonrası bunalımdan bi türlü çıkamayıp karışık kafayla gezer oldum rota virüs iyice çorbay yaptı beni ve sonunda karar verdim 7mayısta yaptırıyorum randevumuz aldım drumdan pişman olmaktan iyidir

canım Allah yardımcın olsun bebeğine acil şifalar diliyorum dualarım seninle

bukle ıyı barı bedenın fazla artmamıs 40 beden ıyı yanı bızlere göre..ama bebegıne bence bıraz az emzırsen ıyı olur yoksa obez yapacaksın gıbıme geldı ..10 gunde 700 gram cok fazla ..yanı 30 gunde 2100 falan olur her hafta böle alsa..benım arkadasımın da tombık bır bebısı var 6.ayda 12kg oldu ve sımdı obezıte testlerıyle ugrasıyor..madem sutun yarıyor,ögun aralarını bıraz acsan artık ..ne dersın?Sakın yanlıs anlama ,akıl da vermıyorum da sadece hızlı ılerlıyor 2 ayda 7 kılo oldu mu?? hanı 6 ayda 12 kılo da olabılır obez olmasın cok ugrasırsın sonra zayıflasın dıye yazık .

SEVSİM ve GÜNIŞIĞIM şu ıgrenc rezeneyı nasıl ıcıyorsunuz kızlar mıdem bulanıyor bır turlu alıstıramadım kendımı yaa..
KOMAGENE basın sagolsun cok uzuldum ( süt gercekten psıkolojıye baglı ve her gecen gun daha da sıkıcı olabılıyor sonucta kaynanan varsa daha da betrdır emnınım soyle esıne yollasın artık ıhtıyacın kalmamıstr..gercı yazık o da yardım etmek ıstıyor ya..

dokktor istediği zaman ver dedi
daha 2 aylık gazı oldumu meme istiyo
gece mama vermiyorum 2 saatte bir istiyo tabii vermesem emzikle susar ama kıyamıyorum
emzirdikçede süt artıyo veriyorum bende

canım öyle sürekli emmiyor ki mesela geceleri bazen 4 saatte 1 kalktığıda oluyor.. gündüzde 2-3 saatte 1 emiyor.. evet doğduğuından beri hızlı kilo alıyor ama ilk defa 10 günde 700 gr almış daha önce bu kadar almamıştı.. haklısın bende farkındayım ama emzirmeyincede ağlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…