2012 Şubat Anneleri

bebek 6 7 kere cis yapıyorsa doyuyor,sütün yarıyordur.. birden fazla kaka yapıyorsa sütün proteinli demektir.. dr a sordum cok kaka yapıyor , yedikleri gidiyor diye boyle dedi.. kaka üredir dedi,kaka yapan cocuga asıl süt yarıyordur dedi falan işte... ama bende cok sıkıntılıyım bu konuda günde en az 3 kere yapıyorr

canım ben de sadece emziriyorum benim oğlum da günde 2 3 kere kakasını yapıyor, ve bu beni çok sevindiriyor çünkü normali bu bence. bebeğinin sindirimi düzene girmiş işte ne güzel. sütün yaramıyor muhabbetini bana da yapmışlardı, yok yağlı değilmiş de suluymuş da ben de doktora sordum yok öyle saçmalık anne sütü yaramaz mı hiç dedi. ben de her gün rezene çayı içiyorum günde 2 kere , gaz problemimiz de olmuyo ne güzel. kilo alımı da çok iyi. sen emzirmeye devam et mama verme senin sütün var .
ayrıca o çocuk aç olsa yıkar ortalığı hiç de uyumaz, tecrübeyle sabit canım.

selam kızlar
daha öncede demiştim bu hafta sonu kuzenimin düğünü var
annemle ne giycez telaşı
dün babam alışverişe götürdü bizi
çok şükğr 40 bedene girdim
buna bile sevinebiliyorum şaka gibi
neyseki hiç zayıflayamıyo değilim yavaş yavaş vericem demek ki

bide bende sadece anne sütü veriyorum bebeğime
ama bebeğim 4-5 güne bir kaka yapıyor
hergün yapmasıda normalmiş
haftada 1de
çünkü benim bebeğim 10günde 700gr almış
yani bebeğin açlığını tokluğunu kakaya bağlamayın derim
rengi yada kilo alımını takip edin yeterli
sonuçta bağırsakları henüz düzene girmedi

Son düzenleme:
merhaba kızlar nasılsınız biz bu gün dr gittik aşılarımız için birde klça usg çekildi normalmiş çok şükür aşılarımızıda yaptırdık çok ağladı ağlamaktan yorgun düşüp uyudu boyu 57.9 cm kilosuda 6045kg olmuş kilo artışından sütümün yettiği çıktı ortaya çok şükür iyi gidiyoruz sütümün yettiğine o kadar çok sevindimki anlatamam çok istiyordum emzirebilmeyi çok uğraştım sonu güzel oldu allahtan rota aşısını sordum tavsiye ediyormusunuz diye evet dedi randevuyu yazdım bile dedi 17 mayısata gidip rota aşısınıda vurdurcaz bizde son durumlar böyle

aa sevindim..eğerki rezeneden değilse sütüm yarıyor ozaman...:)) bi sonraki kontrolünde görücez bakalım kilo almışmı almamışmı bebeğim..şimdiden heyecan yaptım..eğer dayanıp mama vermemeye devam edersem,ilk kez sadece emzirmeyle aldığı kiloyu görmüş olucam.

uyumayacağı varsa bazen tokkende uyumuyor.aç diye 90 lık veriyorum.uyusun diye...yook banamısın demiyor,yine uyumuyor.deliriyorum..

bişey sorarsak,bişey dnışırsak yardımcı olsalar,onun dışında hiç karışmasalar negüzel olurdu..ama yoookk illaki herşeye burunlarını sokacaklar..

benimde göğüs ucu çatlaklarım için sütün az boş memeyi çekiyor ya oyüzdenn yara olmuş hep..öyle söylüyorlar.bunu söyleyen anneannem 75 yaşında:))

geçmiş olsun bebişine canım..benimkide mosmor olmuştu aşıda ağlarken.rotayı bizde yaptırdık.ama karma aşıyla aynı gün verdi doktorumuz.ağızdan veriliyor.
emzirebilmek için çok uğraştım demişsin.sütünmü yetmiyordu,artırmak içinmi bişeyler yaptın canım,neler yaptın.
bu arada maşallah bebişine..

sanki bnmde buaralar sütüm azldı gibi kızlar ,eskiden emzirmeden önce göğsümü sıkınca sütüm incedende olsa fışkırırdı,şimdi ise sıkıyorum hafif bi damla süt geliyor ucuna
biraz stresle alakalı diyorum ben,bnm evim hala kalabalık kayınvalidem doğumdan önce geldi hazirana kadar burda ister istemez ters düşüyoruz bazı şeylerde insan hepte evde olunca yaşam alanı dar boğuluyor bu ortamdan,hem kızımla ilgilenip hem yemek temizlikte yapıyorum günler su gibi akıp gidiyor ales sınavına giricem hazırlanmak istiyorum fırsatta yok,,,hayırlısı bakalım inş sütlerimiz yeter buara hiç rezenede içmedim ne normal lohusalık geçirdim ne kendime bakabildim,insanın annnesi çok başka oluyormuş nekadar ara ara sıkıldığınızı düşünsenizde anne gibisi yok,mekanın cennet olsun annem

hiç alakası olmayan bişeyden bahsederken yine anneme bağlamışım konuyu kızlar,çok ilginç ya insanın hiç tanımdaığı insanlarla derdini paylaşması iyi ki varsınız kızlar...

sağol canım dr kendine göre bir programı oluyor demek kalça usg sinide bazıları ilk ay bazılarıda 3 ay içinde yaptırıyolar, evet sütüm yetmiyordu hatta ilk ay bebeğim 3750 olan doğum kilosundan 3300 kg düşmüştü mama takviyesine başlamıştık çok üzülmüştüm ama emzirmeyi hiç bırakmadım gögüslerim de parçalandı bazı günler 1 damla süt gelmiyodu sağdım emzirdim çok şükür sonunda yavaş yavaş gelmeye başladı bide aktardan bir bitki karışımı buldum anne sütü çayı olarak satılıyor onunda çok faydası oldu birde iyi geldiğini düşündüğüm şu mısır gevrekleri varya nesfit nesquik falan onlardan yiyorum sabahları soğuk sütle bir kase sanki onları yediğimden beri daha iyi sütüm, su içiyorum gün içinde bitki çayı içiyorum çay içiyorum yani sıvı tüketmek gerçekten iyi geliyor

bence kaka yaptıgı icin sevinmelisin,çişine bak canım gerisi boş.. sakın mama verme,doymasa yırtar kendini..demin kapı caldı emzirirken mecburen bebegimi bıraktım aman allahım sen misin onu memeden ayıran cırladıı :)) yani ac kaldıgını düşünemiyorum..

canım ozelden yazacagımmm ..korkma bebegini emzirr gelirrrr .....

Rota virüsü aşısı konusunda kafam çok karışık. Bazısı yaptırın diyor bazısı gerek yok diyor. Doktorumuz yaptırın dedi, onun dışında bir sürü yere sorduk, herkes farklı şeyler söylüyor. Doktora güvenmek gerek, farkındayım ama sömürülmeye en açık olduğumuz alan olan sağlık ve bebek konularında tam anlamıyla güvenemiyorum ne yazık ki. Hala bilmiyorum ne yapmam gerektiğini ve sonradan pişman olmaktan korkuyorum. Sanırım biz karar verene kadar süresini de geçirmiş olduk

dur bende aldırayımeşime o mısır gevreklerinden..normaldede çok severim zaten,çok uzun zaman olmuş almayalı..ayy o aktardan aldığın karışımın içinde neler var acaba..

evet herkes birşeyler söylüyor ama bir tercih yapmamız gerekiyor işte, ben doktoruma güvenmeyi seçtim :) allaha emanet bebeklerimiz inşallah onlar için en doğru tercihleri yapıyoruzdur

Doktorum araştırın dedi , biz onersek kabaht onermesek kabahat dedi :))

bende bir ka kişiye sordum hic kimse riske atma dedi..

saglık ocagındaki hemşiremize sorduk ben yaptırmadıgıma pişman oldum dedi,bebegi ishal olmus ama oyle bildigimiz ishal degil dedi..arada salgın oluyor dedi ve bebekler bundan en cok etkilenen dedi..ben cok bilmişlik yapıp yaptırmadım dedi bin pişman oldum dedii... yaptır derim dedi..

amann aklımda kalacagına yaptırayım diyorummm..

benim kızın uzun zaman üstüne gazı var bugunn :)) cok sinir bozucu... uyuyorr uyanıyorr.. gaz cıkartıyor yatıyorr..sarhos gibi oldu.. pöffff gaz damlası mı versem aceppp (

tatlım bendede aynısı oldu yanlış tutuyomuş geceleri benim sıpa ucunu emiyo bende uykulu farketmiyorum devamlı acıyo yara olmak üzereydi devamlı lansinoh sürüyodum sonradan farkettim
ayrıca bu ara sütüm azalıyodu dün elektrikli pompayla 20 şer dakika sağdım sağarkende masaj yaptım gece çok geldi sütüm meğer tıkanıklık varmış elimle elleyince farkettim kitle gibi sert
sağınca ve masaj yapınca rahatladı birazda olsa
ama şuan bile ateş gibiler
oluyo böyle şeyler 10 tane çocuk büyütmedikki bi tane altı üstü
bizimkilerde süt meselesini sorun ettiler sonra onlar konuşurken duydum onlardada oluyomuş azalma filan onlar mama yerine nişasta vs.. veriyorlarmış
benim göğüs uçlarım içe çöküktü ilk zaman tutamadı bebeğim hemşire doktor dahil olmaz emziremez dedi öyle üzülüyodumki sonra ben inatla sağdım el pompasıyla çok canım acıyodu ama dayandım sonra eşime dedim baan elektrikli pompa al dedim aldı geldi
makinada önce uyarı varya sağmadan önce önce uyarıyoya göğüsleri işte o zaman benim göğüs uçlarım çıktı emzirdim
o zaman kayınvalide sürekli arayıp arayıp elektrikli sağmayla bi süre sonra süt bitiyomuş olmaz bebeğin emmesi lazım ne olcak cart curt
yaa zaten emziremiyorum diye yeterince üzgünüm niye üzerime geliyosunuz dimi
ama yok anlamazlar
illa laf edecekler
çünkü zamanında onlarada laf etmişler bi gelenek gibi nesilden nesile sürüyo yardımcı olmak moral verip olumlu yaklaşmak yerine kusur buluyorlar

benim sütüm geceleri daha çok oluyo muhakkak uyandırıp emziriyorum geceleri epey çişini yapıyo bezleri ağır ağıroluyo
aslında benim sıpa gece 12 de uyuyo ellemesem sabah 5 e kadar uyur ama sütüm var diye uyandırıyorum güzelde emiyo oynaya oynaya
zor oluyo gecede 2-3 kere uyanmak ama napalım yeterki emsin o emdikçe süt geldikçe insan çok mutlu oluyo

maşallah kızına canım

kızlar ne olur ŞİRİN BEYZA ma dua edın. sizler bebeği olan annelrsınız . dualrınız daha cabuk geçer. bebeğim fısşkırarak kusuyor. plor stenoz hastalığı (mıde çıkışı darlığı )sebebıyle acıl amelıyat dedı bır dokto. bızde baska doktora gıttık. oradakı doktor ultrasonda hastalığı mıgde de göremedi ve kusmalrı reflu kabul edıp 10 gunluk ilaç tedavısı verdı. bebeğim kaç gundur kusuyordu ama fıskırmıyordu. bugun yanardağ gıbı patlıyorr(( cumartesı konrol var ve kesın teşhıs koyacak doktor. eğer plor stenoz varsa mıgde çıkışının darlığı sebebıyle bebeğimi amlıyata alacaklar( sabahtan beri manyak gıbı etrafında dolanıyorum 4 saatte 3 defa bastan asağı elbısesını değiştirdım. tum dolabımızı 2 gune bır yıkıyoruz. elbıselerı yetirşmıyor( dua edın bebeğimeee ((

gördünmü canım sonu iyi oldu
benimde ilk zaman emziremicem diye öyle ağlıyodumki annem hiç üzülme kızım bebek aç kalmaz mama veririz illa hemen emzircen diye bişey yok 2 ay 3 ay sonra bile olur dert etme dedi hep ama ben çok panik yapmıştım
benim arkadaşım 2 ay emzirememiş sütü 2 ay gelmemiş ümidi kesmişler doktor demiş olsun illa ver ağzına emzik gibi olmasada emsin belki gelir demiş
bunlar 2 ay vermişler ağzına
arkadaşım diyoki 2 ay gelmeyince artık ümidimi kesmiştim her emzirmeden sonra mamada veriyodum bigün
tuttum yine memede sonra mama verdim yedirdim kızım ağlamaya başladı çok ağladı annemi çağırdım gazı var diye sırtını sıvazladık çocuk bir çıkarttı meğer sütü geliyormuştu arkadaşın ama o anlamamış yok diye mama vermiş
sonra bidaha hiç mama vermedim kilosu bazen 1 kilo eksik gidiyodu ama yinede hiç vermedim gün içinde sütümün azaldığı zamanlar oluyodu yine vermiyodum dedi
zaten ek gıdaya geçene kadar mama olayı
mama versekte vermesekte anne sütünü veriyoruz onlara ama az ama çok daha napalım değilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…