2012 Şubat Anneleri

tatlım anne sütünden obez olan bebek duymadım hiç
mamalar çok yerse dengeyi bozuyo bebekler obur oluyo kilolu oluyo ama anne sütü kilo olsa bile sağlıksız olacağınıu sanmam
annem der bizim zamanımızda bebekler topaç gibi olurdu der
senin sütün maşallah çok yaramış ufaklığa aynen devam et doktorlar ne zaman isterlerse emzirin diyo
zaten hareketlenecek yakında o zamn bu kadar kilo almaz
maşallah kırkbinkere

arkadaşlar hepinize ıyı akşamlar sormak istediğim şeyler var.emınım burda konuşulmuştur benım yorumlarınıza ihtiyacım var.bebeğim çok fazla kusuyor oluk oluk.gelişimini engellemediği için mudahele etmeyız dedi.fakat ben gerçekten zor durumdayım kustukça miğdesi boşalıyor tekrar emmek ıstıyor gun boyu boyle devam edıyoruz.doktor gavıscon ınfant başladı fakat verır vermez kusuyo mığdesıne gıtmıyor bıle.bugun tekrar doktora gıttık doktor motılıum ve zantac başladı.bır kez motılıum verdım ama yıne kustu acaba zamanlamı duzeltıcek bu ılaç kusma problemımızı yoksa faydasını göremıycekmıyız.kustuktan sonrA kıvranarak çok ağlıyo sanırım mığde asıdı yemek borusunu yakıyor yavrumun.kızlar moralım çok bozuk sınırlerım bozuk o ağladıkça bende ağlıyorum .bende hamılelığımn son aylarında reflu olmuştum gecelerı hungur hungur ağlardım acıdan şişe şişe gavıscon kullandım.bebeğiminde canının oyle yandığını düşündükçe içim parçalanıyor.((((( LÜTFEN FIKIRLERINIZI PAYLAŞIN BILGILERINIZ KADAR MORALEDE ÇOK IHTIYACIM VAR

geçmiş olsun canım pekçok bebekte oluyo bu durum
3-4 aya geçer bu durum merak etme
sen üzülme sütün azalmasın
istedikçe vereceksin
sabırlı ol geçecek canım
kusmasına rağmen gelişimini etkilememesi çok iyi
tavsiye edebileceğim bişey var ama bilmemki fayda edermi
ben hamileyken doktora kefir içsem zararı olurmu dedim o da olmaz bebeğin sindiirim sistemini düzenler dedi ve gün aşırı iç dedi
sende kefir iç emziriuyosun sütünden onada geçer
kefir gerçekten reflüyü geçiriyo

canım aynı şey benim başımada geldi bende zantac kullanıyorum gerçi bizimki okadar aşırı kusmuyodu ama ağzına acı su geliyomuş doktor mamayı değiştirdi ben çok faydasını gördüm yatırırken başı biraz yukarda olsun yastıkla yükselt bir aydır kullandık ve şimdi ben kullanmıyorum bebeğimin daha bu yaşta bukadar ilaç kullanmasını istemiyodum ama maalesef oldu.ilaçlarını aksatmadan kullan.rabbim en kısa zamanda acil şifalar verir inş.hepimizin bebeklerine.

hugocuk naber nasılsın bebişin nasıl oldunuzmu aşıları

canım çok teşekkür ederim yorumun için.inşallah geçer gerçekten çok zor durumdayım.kefırın ne zararı olabılırkı mutlaka denıycem çok sağol.allah butun bebeklere sağlık versın herşeyın beterınden korusun.

canım benım gözunaydın darısı başıma inşallah.inşallah benımkıde bu kadar zaamanda geçer uzun ssurnmesınden çok korkuyorum.bende ılaç kullanmayı hıç ama hiç istemedım ama zor durumdayım.kustukça kıvranıyo bebeğim çok uzuluyorum.bızede bı mama tavsıye ettıler aptamıl AR.KUSMAYI ENGELLIYORMUŞ.fakat ben sadece anne sutuyle beslıyorum dıye doktor kullanmamıza ızın vermedı.

geçmiş olsun öncelikle
biz yaşamadık böyle bi problem ama kardeşimde oluyomuş
annem 8 aylık olana kadar çektik dedi
bebek büyüdükçede kusma şeklide değişiyomuş fışkırarak yada oluk oluk
eğer dr gelişimini etkilemiyo diyosa sütün yarıyo demektir
muhtemelende kusmaktan korkmaya başlamıştır o yüzden çok ağlıyodur
emin ol geçer
moralini bozma herşey yoluna girecek bence

ne zaman şu topiğe rahatlamaya muhabbete gelsem
oğlum bilerek mi yapıyo ne ağlamaya başlıyo
öpüyorum kızlar sizi
elma ve enice özlemiştim sizi ama malesef rüzgar efendi izin vermiyo

Iyi geceler bayanlar, allah sorunlu tum bebeklere acil sifalar versin, tez zamanda huzurlu mutlu gunler gelsin, bizim yarin saglik ocaginda rota virus asimiz var bakalim nasil olucak...

Bende 3 saattir ayagimda salliyorum, uyuyor yatagina yatiriyorup tik aciyor gozlerini tetikte yatiyor derin uykuya gecemiyor, offf ne zaman su uykularimiz duzene giricek cok sikildim artik, bir cogunuz o konuda sanslisiniz duzene girmissiniz bide benim cadim girse bayram edicem valla, tekte asla uyumuyor tek kaldimi hossediyormu ne uyaniyor hemen

selam kızlar,ılk kez bu saatte bırılerıyle karsılastık yuppiii napıyorsunuzzzz....ben süt sagıyorum az sonra kızım kalkcak ama gogus uclarımı o kadar agrıttı kı bgn sagıp wercem sutunuuu

aa nıye ayagında sallamaya alıstırdın kı sen??Benım görumcem ve eltım de ayaga alıstırmıslar bırının 6,dıgerının 7 yasındakı cocukları ayaklarında sallayarak uyuyordu...onları gördugum anda 7 yıl asla bunu cekemem dıye dusundum ve bır kez bıle sallamadım..bundan kurtulamayacaksın bılıyorsun dı mı??

merhaba bısey soracaktım sıze bende Allah nasıp ederse temmuz da dogum yapacagım da .
bebek bakmak cok zor mu
nasıl dogum yaptın ? bıraz anlatır mısın annecikk

Bennebileyimmmmmmm
Canim ben kirkim cikana kadar annemdeydim ordada net falan yok ben el kadar cep tlfnuyla takip ettim sizi dolayisi ilede msjlara falan bakamadim neolur kusura bakma donememisim sana. Yarin mutlaka incelicem bildirimleri sukurki ewdeyim :)
Benim cadimda ayakta sallanmaya alisti. Aman yirtilir qibi aqlamasinda derken sallamayida oqrendi. Sen nasil uyutuosun canim?

Bu arada bebisleri hastacik olan tatli nazarlara qelen ve buyuduklerini belli eden annelerede qecmis olsun diorum. Ins en kisa surede qecirirsiniz sikintilarinizi. Mevlam yardimciniz ve yardimcimiz olsun ins.

merhaba bısey soracaktım sıze bende Allah nasıp ederse temmuz da dogum yapacagım da .
bebek bakmak cok zor mu
nasıl dogum yaptın ? bıraz anlatır mısın annecikk

Selam canım Allah sana hayırlısıyla saglıklı dogum nasıp etsın ınsallah
ben sezeryanla dogum yaptım kendı ıstegımle ,
ama hamılelık sultanlıkmıs bak okuyorsan bızlerı görmussundur neler cekıyoruz
sakın ha uykusuz kalma butun fırsatlarında uyu,
her zaman gezmeye calıs..
çunkı sonra bır daha ne rahatca gezebıleceksın ne de uyuyabıleceksın..
cocuk bakmak zor bellı sorunlar cıkıyor ,artık kendın ıcın degıl biri ıcın guclu olmak zorundasın
ayakta kalman hasta olmaman falan gerekıyor ..
cunkı sana muhtac mınıcık bır varlık var..
sorumlulugu fazla..bazen eşler bır noktadan sonra yardım edemeyebılıyorlar
stres oluyorsun..
eşini de kullan hamıleyken sonuna kadar :)))
sormak ıstedıgın bırsey varsa sorabılırsın ..bızım topıc cok anlatır yardımcı olur..
bellı bır sure zor olacak ama sonra gececektır ,
genelde aRkadaslarım 7-8 aydan sonra rahatlarsın dıyorlar..
sen baslarda hazırlıklı ol da şok olma
her kafadan sesler cıkacak ,sütün strese baglı bazen azalabılecek,
bebegının aglamasının sebebını deneme yanılmalarla ögreneceksın,
cok gece bızım gıbı böle uyumayacaksın ..vs..vs..
ama dunyanın en tatlı varlıgı ,senın parcan karsında
sana gulmeye basladıgı zaman hersey gececek ..
hıcbır derdın olmayacak korkma yıne de..

ya ben öncelıkle ıkı mememı artı mama verıyorum gecelerı kı 5 saat en az uyumus oluyor ben de rahatca uyuyabıleyım dıye
zaten ılk önce onları emerken yorulmaya da baslıyor
gazı cıkarsa ve aglama nobetı varsa uyutma sürem 2-3 saatı buluyor ama sabredıyorum..
genelde bırkac yol buldum masaj seklınde
onları yapmaya calsııyorum 4-5 pozısyon oluyor ..
onlardan bırınde rahat görunuyorsa onu yapıp oksayarak masajla uyutuyorum genelde..
mesela poposuna vurarak veya sırtını oksayarak ya da kucagımda gögsume yatırarak
aslında dönence cok mantıklı maalesef hala alamadık ama alırsak yanında durmayı dusunuyorum sadece yatırıp..
o da bakarak uyur belkı cunkı odadakı gece lambasına bön bön bakıyor bazen..:))

HUGOCUK dedıgın gıbı aYNEN neyı çözersek çözelım mutlaka bır kusur bulmaya meraklılar..
uzaktan bıle yetısıyorlar..bu yuzden bazen annemlerın yanına geldıgıme cok pısman oluyorum
en azından evımde çözerdım emzırme gıbı sorunlarımı cumle alem de duymazdı
babam bıle bazen gelıp dıyor kı haberlerde duydum şu şu süt yapıyormus onları iç ye falan
yuh yaa erkek halıyle bıle karısıyor..herkesten bıkıyorum bazen..
Bu arada bira önermişsin süt için fark etmeden hehe:)))içelım acılalım kızlar ,zaten depresyondayız:))
sonucta malt yarıyor ,bira da malt olduguna göre:)))
Bir de anne sütünden obez olmaz demıssın ya canım o arkadasım da full anne sütü verdı
ılk gun bıle mama vermedı hıc ..
sen nasıl bır masaj yapıyorsun sagarken ..ben bazen tam bosaltamadıgımı düşünüyorum..??

ARNAZAR çoookkk geçmiş olsunsana,benım korktugum başına gelmıs resmen ççook üzüldüm inan ki..
Nasıl teşhisi koydular ,hangı testlerı yaptırdın??Allah korusun inşallah basit bir reflüdür sadece..(
Allah sana sabır,çocuguna acil şifa nasip etsin..hala kusuyor mu fışkırtarak ?
10 gun ılac tedavısınden sonra mı tekrar göstereceksın ..çok zor
yazık mınıcık bebek neden amelıyat lsun kı ,tek care bu degıldır elbet..
sen baskalarına da göster en guzelı..

VİVA Allah sana sabır versın ,dayanma gücü versın ...
gercekten cok zor durumdasın ,tam cennetlıksın..

GÜNIŞIĞIM ben de senin gibi ,doktordan geldiğimden beri
sadece gece mama veriyorum ki,bakalım sadece sütümle kac gram alacak diye..
ama 2.ayına gırerken bunu yaptıgım zaman maalesef sadece 2 haftada 280 gramcık alabılmıstı((
ama doktor toplamda 1 kg almıs sutun yetıyor bosa mama verme artık dedı
ama sanmıyorum ben ..görcez bakalım..

BUKLEE o zaman emzir maaşallh canım ne dıyeyım yazık alısmıs sonucta yemege
sütün de cok guzel tekrar maasallah sana ne zaman geleceksın İstanbula?

GİZA sana da çok gecmıs olsun ,benım kızm da her ögunde hala delı gıbı kusuyor
ama doktor senınkı gıbı kılo aldıgına göre fazlayı atıyordur takma dedı
ama ben de hıc rahat degılım ..
kelın merhemı olsa kafasına surermıs..
ama benım bıldıgım kadarıyla kustuktan sonra mıdesını dınlendırmesı ıcın
2 saat ara ver ve emzırme...Eski içtigi sut ile yenısı karısınca hazımsızlıga yol acıp kusabılıyorlarmıs
ben öyle yaptım artık tumunu kussa da vermıyorum ..
daha az kusabılıyor bazı ögunlerde..dene ıstersen cnm

ŞIMARIK nasıl yanı 12*6 arası öglen hıc uyandırmıyor musun ??
kız benım zıllı de kaldırmasam saatlerce uyur gunduz ,
ama o dedıgın 22.00-02.00 arası asla uyuyor olmuyor ..
maalesef((
nasıl yapacagım bunu yenı duydum ..demek buyume hormonu o saatlerde mi salgılanıyormuss

Kızlar bu comformıl hıc de yaramadı benım kızıma(
Bagıra bagıra ıkınıyor yavrum ..
bgn onu öyle görunce ben de agladım ..
''yardım etsene ne bakıyorsun'' der gıbıydı ...
anne olmak cok zor yaa gercekten annemın ayagının altını falan öpmem gerek aslında
ama o kadar dır dır konusuyor kı mınnet duyamıyorum:)))

herkese gunaydın;
sabah 6 da kızımı emzırdım ve yatırdım,tam dua okuyordum ona bakarak,
o arada bogulacak gıbı gluk gluk sesler cıkartarak bana baktı
tıkandı ve bagırarak aglamaya basladı..
ben neye ugradıgımı sasırdım aldıgım gıbı ters cevırıp hızla sırtına vurdum..
sonra ona bakarken uyuyakalmısım..
9da tekrar bır cıglık ve aglama sesıyle kalktıgımda yıne kızım bogulacak gıbı cırpınarak bana bakıyor ve aglıyordu..
nasıl uyandım nasıl agladım anlatamam...

tukurugunde bogulacak resmen kızım
ve ne yapacagımı hıc bılmıyorum..
wc ye bıle gıdemem artık ben
ya aglayamasaydı ve sesını cıkartamasaydı ..
dusunmek bıle ıstemıyorum..(((((((((((((
bu neden kaynaklı olabılır kızlar,bunun sebebı sızce nedır??
daha önce benzer bırsey yasayan oldu mu aranızda????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…