- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #65.861
herkese gunaydın;
sabah 6 da kızımı emzırdım ve yatırdım,tam dua okuyordum ona bakarak,
o arada bogulacak gıbı gluk gluk sesler cıkartarak bana baktı
tıkandı ve bagırarak aglamaya basladı..
ben neye ugradıgımı sasırdım aldıgım gıbı ters cevırıp hızla sırtına vurdum..
sonra ona bakarken uyuyakalmısım..
9da tekrar bır cıglık ve aglama sesıyle kalktıgımda yıne kızım bogulacak gıbı cırpınarak bana bakıyor ve aglıyordu..
nasıl uyandım nasıl agladım anlatamam...
tukurugunde bogulacak resmen kızım
ve ne yapacagımı hıc bılmıyorum..
wc ye bıle gıdemem artık ben
ya aglayamasaydı ve sesını cıkartamasaydı ..
dusunmek bıle ıstemıyorum..(((((((((((((
bu neden kaynaklı olabılır kızlar,bunun sebebı sızce nedır??
daha önce benzer bırsey yasayan oldu mu aranızda????
herkese gunaydın;
9da tekrar bır cıglık ve aglama sesıyle kalktıgımda yıne kızım bogulacak gıbı cırpınarak bana bakıyor ve aglıyordu..
herkese gunaydın;
ben de şubat annelerindenim. 2 ay 6 günlük bir bebeğim var, bu aralar sıkıntıdayım. Bebeğim doğduğundan beri huysuz bir bebekti. Doktorumuz kolik olduğunu söyledi ilk ay ağlarken resmen katılıyordu, morarıyordu yavrum ağlamaktan, 7-8 saat aralıksız ağlıyorduçok şükür o günleri atlattık (colinox diye bir damla verdi doktorumuz ondan sonra biraz rahatladı yavrum ama hala huysuzluğumuz var). benim endişenlendiğim konu şu :bebeğim aç kalıyor mu? oğlum aylık 800 gr alıyor ve doktorumuz az dedi. 2 farklı doktora gösterdim ikisi de az dedi. doymuyor olabilir dediler. her ağladığında emziriyorum, yer saat başı emdiği için sütüm bitiyo resmen, ama 2-3 saat emmese o zaman sütüm oluyor ve yutkunma seslerini duyabiliyorum. 2-3 gündür mama vermeye başladım ama içim hiç rahat değil emzirmeyi bırakmasından korkuyorum. Aceba gerçekten açlığından mı ağlıyor yavrum yoksa başka bi sıkıntısı mı var? Çok üzülüyorum yavrumu anlamadığım için :'(
Kizlar slm hepinize gunlerdir sadece okuyup kizimin cigliklarina kosuyorum hastaligi yuzunden asiyi bir hafta gec yaptik iki gundur perisan etti bizi ates olmadi ama bi miz mizlik bi huzursuzluk bi aglama nobetleri halen etkisi altinda ins.gecer yavas yavas.
Arnazar cok gecmis olsun insyanlis teshis dir ya ilac tedavisiyle halledersin yinede hayirlisini iste.midyat cok guzelmis ne kadar gelismis bi ilce haslamasi ve perde plavida cok guzel:))) gezdik geldik.
Bennebileyim.viva enice gunisigim berfin simarik nihle bukle hacer elma hugo adini hatirlamadigim herkes iyisiniz ins biciriklari opuyorum
Dunden beri buralari terk etmis herkes, biz rota virus asimizi olduk geldik, eczanelerin ellerinde yok getirttim saglik ocaginda yaptirttim,
aa nıye ayagında sallamaya alıstırdın kı sen??Benım görumcem ve eltım de ayaga alıstırmıslar bırının 6,dıgerının 7 yasındakı cocukları ayaklarında sallayarak uyuyordu...onları gördugum anda 7 yıl asla bunu cekemem dıye dusundum ve bır kez bıle sallamadım..bundan kurtulamayacaksın bılıyorsun dı mı??
Bennebileyimmmmmmm
Canim ben kirkim cikana kadar annemdeydim ordada net falan yok ben el kadar cep tlfnuyla takip ettim sizi dolayisi ilede msjlara falan bakamadim neolur kusura bakma donememisim sana. Yarin mutlaka incelicem bildirimleri sukurki ewdeyim :)
Benim cadimda ayakta sallanmaya alisti. Aman yirtilir qibi aqlamasinda derken sallamayida oqrendi. Sen nasil uyutuosun canim?
Bu arada bebisleri hastacik olan tatli nazarlara qelen ve buyuduklerini belli eden annelerede qecmis olsun diorum. Ins en kisa surede qecirirsiniz sikintilarinizi. Mevlam yardimciniz ve yardimcimiz olsun ins.
ya ben öncelıkle ıkı mememı artı mama verıyorum gecelerı kı 5 saat en az uyumus oluyor ben de rahatca uyuyabıleyım dıye
zaten ılk önce onları emerken yorulmaya da baslıyor
gazı cıkarsa ve aglama nobetı varsa uyutma sürem 2-3 saatı buluyor ama sabredıyorum..
genelde bırkac yol buldum masaj seklınde
onları yapmaya calsııyorum 4-5 pozısyon oluyor ..
onlardan bırınde rahat görunuyorsa onu yapıp oksayarak masajla uyutuyorum genelde..
mesela poposuna vurarak veya sırtını oksayarak ya da kucagımda gögsume yatırarak
aslında dönence cok mantıklı maalesef hala alamadık ama alırsak yanında durmayı dusunuyorum sadece yatırıp..
o da bakarak uyur belkı cunkı odadakı gece lambasına bön bön bakıyor bazen..:))
herkese gunaydın;
Benimde evde internet yok cep tlf giriyorum, bence daha rahat elimde sallarken giriyorum ben memnunum, canim sallamaya o uykusuz gecelerde alisti her cocuk bir olmuyor benim kizim oyle pis pisla durmaz kiyameti kopariyor durdugu sakinledigi durum ayakti bende salladim ne yapiyim perisan oluyodu aglamaktan, donenceye gelince bizde 2 tane var biri oyun park yatagiyla hediyeydi biri yataginda biri salincaginda takili cok seviyor ama uyku aninda ortadan kaldiriyorum calismasada seyretmekten uyumuyor bence al uyanikken bayaga oyalaniyolar benimki cabuk sikilir herseyden en fazla 10-15 dk oda bir uzanip ohh dememe yetiyor yada kucuk bir is halletmeye, tukuruk olayina gelince benim 1-2 aylikken cok oluyordu gece uyumaz surekli gozum ustunde yalniz birakamazdim geciyor telas etme ogreniyolar yutmayi biriktirip yutmayi bilemiyolar ondan oluyor emme guduleri var yutma guduleri oyle oyle gelisip ogreniyolar,Kizlar slm hepinize gunlerdir sadece okuyup kizimin cigliklarina kosuyorum hastaligi yuzunden asiyi bir hafta gec yaptik iki gundur perisan etti bizi ates olmadi ama bi miz mizlik bi huzursuzluk bi aglama nobetleri halen etkisi altinda ins.gecer yavas yavas.
Arnazar cok gecmis olsun insyanlis teshis dir ya ilac tedavisiyle halledersin yinede hayirlisini iste.midyat cok guzelmis ne kadar gelismis bi ilce haslamasi ve perde plavida cok guzel:))) gezdik geldik.
Bennebileyim.viva enice gunisigim berfin simarik nihle bukle hacer elma hugo adini hatirlamadigim herkes iyisiniz ins biciriklari opuyorum
korkma canım benm oğlumda ilk zamanlar sık sık yapıyodu aynısını bende korkuyodum... emzirdikten sonra iyice gazını cıkar...cok hırıltı yaparsada 1-2 cay ksıgı su ver ....suan benimki ikibuçuk aylık oldu artık yapmıyo .....o öyle bi dönem sanırım ...korkma Allahın izniyle bişeycik olmaz....
nıhle acılısı yapmıssın sen de tebrıkler
bırtek ben kaldım sanırım,
ben de ruyalarımda her gece acılıstayım nıyeyse:=))))
OLMAZ AMA BU DERNEGI BEN KURUDM SAYILIR:))) au paır derken sekerım:)))
sen de uyudun ya dunya her an durup kıyamet kopabılır en umutlu ev kadını sendın buradakı:)))
dönenceyı kaca aldın ben de alcam da aybasına kadar beklıyorum ..off gercekten hersey masraf..
Selam canım Allah sana hayırlısıyla saglıklı dogum nasıp etsın ınsallah
ben sezeryanla dogum yaptım kendı ıstegımle ,
ama hamılelık sultanlıkmıs bak okuyorsan bızlerı görmussundur neler cekıyoruz
sakın ha uykusuz kalma butun fırsatlarında uyu,
her zaman gezmeye calıs..
çunkı sonra bır daha ne rahatca gezebıleceksın ne de uyuyabıleceksın..
cocuk bakmak zor bellı sorunlar cıkıyor ,artık kendın ıcın degıl biri ıcın guclu olmak zorundasın
ayakta kalman hasta olmaman falan gerekıyor ..
cunkı sana muhtac mınıcık bır varlık var..
sorumlulugu fazla..bazen eşler bır noktadan sonra yardım edemeyebılıyorlar
stres oluyorsun..
eşini de kullan hamıleyken sonuna kadar :)))
sormak ıstedıgın bırsey varsa sorabılırsın ..bızım topıc cok anlatır yardımcı olur..
bellı bır sure zor olacak ama sonra gececektır ,
genelde aRkadaslarım 7-8 aydan sonra rahatlarsın dıyorlar..
sen baslarda hazırlıklı ol da şok olma
her kafadan sesler cıkacak ,sütün strese baglı bazen azalabılecek,
bebegının aglamasının sebebını deneme yanılmalarla ögreneceksın,
cok gece bızım gıbı böle uyumayacaksın ..vs..vs..
ama dunyanın en tatlı varlıgı ,senın parcan karsında
sana gulmeye basladıgı zaman hersey gececek ..
hıcbır derdın olmayacak korkma yıne de..
H
[
ŞIMARIK nasıl yanı 12*6 arası öglen hıc uyandırmıyor musun ??
kız benım zıllı de kaldırmasam saatlerce uyur gunduz ,
ama o dedıgın 22.00-02.00 arası asla uyuyor olmuyor ..
maalesef((
nasıl yapacagım bunu yenı duydum ..demek buyume hormonu o saatlerde mi salgılanıyormuss
))
ya ben girdigimde niye herkes offline ??? gedeyomm işteee
duuur ben varım şımarıııkkk...ama laptop kucagımda ben koltukta kızım dıger kolumda yatar duurumda ne kadar yzabılırsem...boynum tutuluyooo...babası gelcek hastaneye gıtcez inş...o dogumu bebek bakımı soran arkadasa sen de yaz bakıım polyanna..
nıhle acılısı yapmıssın sen de tebrıkler
bırtek ben kaldım sanırım,
ben de ruyalarımda her gece acılıstayım nıyeyse:=))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?