- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #65.921
suyun zarari yok gece cayi veriyorum bazen 30 cc bazende 50 cc , sagmanin zarari yok hastanede o makinalar daha gucludur hemsire erken dogum oldu sut gelsin diye her gogsu 20 dk sagdirdi ertesi sabah sut indi gogsume aynen devam dedi, bir zarari yok yani zaten sut bitince belli oluyor, ben medela marka kullaniyorum tut birak seklinde bu markayi bulmak icin cok aradim zor buldum, malum 10 gun sagip kizima goturdum icsin diye kuvosdeTamam ben de omuyu denıyım barı kızlar
ben hacısakır bıldıgımız sabunuyla da elde çitiliyorum
sonra dalınle makıneye atıyorum bana mısın demıyor p.hları bebegımın:))
ben bır kere gece agzı kuruyunca su ıcırmıstım sadece (çay kasıgıyla)
mamada da suyla verıyoruz sonucta
anne sütü de sulu ..
bence 6 aya kadar vermemeye calısın ama sen bılırsın
suyun zararı olmaz heralde..
siz sağıyormusunuz elektrıklı makıneyle kızlar??
ben bır turlu tam sagdıgımı dusunmuyorum
cunkı 5 saat emmedıgı gögsumden sadece 50 cıkıp gögsum de şiş duruyor
sız nasıl becerıyorsunuz??
ben 2 buklum oluyorum cunkı gögsume akıyor sutler
bır pozısyon bulduysam ve akıyorsa hıc kımıldamazsam doluyor
kımıldayıp pozısyon bozulunca hıc bulamıyorum tekrar o seklı
napcagımı sasırdım valla..
15 dk dan fazla sagmak da zararlıymıs
tam buluyorum pozısyonu dakıka doluyor o zaman da:))
ne önerırsınız???
sen neden bu kadar zorlanıyorsun hangi makinayı kullanıyorsun ben bebedoru kullanıyorum güzelde sagıyo akma falanda yapmıyo.. dk hiç tutmadım ben ne zaman süt biterse o zaman bırakıyorum zararı neymiş ben duymadım
suyun zarari yok gece cayi veriyorum bazen 30 cc bazende 50 cc , sagmanin zarari yok hastanede o makinalar daha gucludur hemsire erken dogum oldu sut gelsin diye her gogsu 20 dk sagdirdi ertesi sabah sut indi gogsume aynen devam dedi, bir zarari yok yani zaten sut bitince belli oluyor, ben medela marka kullaniyorum tut birak seklinde bu markayi bulmak icin cok aradim zor buldum, malum 10 gun sagip kizima goturdum icsin diye kuvosde
En Uygun Fiyat Garantisi | Anne & Bebek rnleri Online Alveri Maazas | rnn Byk Resmiwalla lansınoh un elektrıklı pompasını kullanıyorum ama akıtıyorum gögsumden dık durunca
o yuzden egılıp sagıyorum ben
phılıps aventın emzırme cd sı vardı orada uyarıyorlardı
uzman tv de de duydum
15dakıkadan fazla sagmak süt kanallarını tıkayabılıyen zaten
sagmak sutu azaltıyo dıyorlar
ama sagmak degıl yanlıs veya fazla sagmak azaltır..
siz bır sagısta tek gögusten ne kadar cıkartabılıyorsunuz???
depolayanlar nasıl depoluyor,yanı emzırmekten vakıt bulup da depolayacak kadar sutunuz mu var yoksa ne yapıyorsunuz??
Benim biraz sutum varken ( tek gogus emdi kizim) 1 gunde 100 cc toplayip buzdolabi posetlerine koyup tarih atip derin dondurucuya koydum daha dogrusu anneme 3-4 pk yaptim dolaba kizi biraktigimda veriyordu orda arada zaten sutte bitti artik mama olayi oldumu sut gidiyor benim erken dogum ve kuvoz birde acemilikten boyle oldu allah kismet ederse ikinci yine boyle erken ve sezeryan ucak ama bu sefer mamayi bi tek yatmadan aksam 1-2 defa vericem kg az toplasin diye dayadik mamayi, sut en guzeli boyle yapmicam
Merhaba teyzelerrrr oğlum sünnet oldu şimdide uyuyo maşaallah iyiyiz tüm erkek annelerine yenidoğan sünnetini öneririm...
geçmiş olsun... oldu da bitti maşallah damat olur inşallah
yaa bende istiyorum sünnet ettirmek ama korkuyorum sen iyi cesaretliymişin
Tesekkür ederim cnm...Evet baya cesaretliydim ama dr umuzada cok güvendim yoksa oğluma kıyamazdım şimdi daha iyi olacak inşaallah sonuçta yararlı olan herşeye varım ben ...Seninle pek tanışmadık ama burdakiler bilir benim cesaretimi:)))
tvde izledim süt verirken salgılanan bi hormon yüzünden cinsel istek azalıyomuş kadında ve emzirmeyi bıraktıktan sonra zamanla eski haline dönüyomuş
hoş ben zaten oldum olası kaçarım hatta doktora bile gittim bu yüzden ama şimdi bunu bahane ediyorum bi süre bakalım
hemşire sen bişey tavsiye etmişsin ben kaçırdım onu. bebeğin neyle oynuyomuş bende bakayım işe yarıyorsa
Günümüzde pek çok anne, bebeğini anne sütüyle beslemek için daha çok gayret gösteriyor. Normal beslenensağlıklıbir annenin sütü, çoğunlukla bebeği için yeterli olmaktadır. Bununla birlikte, bazı anneler bebekleri için yeterince süt üretemediklerini düşünmektedir.
Eğer bebeğiniz normal gelişimini sürdürüyorsa sütünüz büyük ihtimalle yeterli geliyor demektir. Fakat eğer bebeğinizin gelişiminin yavaşladığını düşünüyorsanız ya da en azından bir şekilde daha fazla süt üretmek istiyorsanız öncelikle bebeğinizi sürekli emzirmeye özen göstermelisiniz. Çünkü anne sütü, bebek emdikçe çoğalır. Bunun yanında, anne sütünü artıran bazı besinlerden de yararlanabilirsiniz.
Anne sütü nasıl artar? Anne sütünü arttırmak için ilk yapılacak şeyler düzenli ve dengeli beslenmek ve bol su içtiğinizden emin olmaktır. Süt içmek de oldukça faydalıdır. Bunun yanında, bebeğiniz her istediğinde ve doğru emzirme şekliyle bebeğinizi emzirmek önemlidir. Bebek memeyi doğru ve iyi kavrayamazsa yeterince süt ememeden yorulup memeyi bırakacaktır. Ayrıca, bebek memeyi iyi kavrayamayınca daha fazlahava yutacağı için gaz sancısı artacaktır.
Anne sütünü arttıran besinler: Anne sütünü arttıran besinler tüm dünyada, yüzyıllardır kullanılmaktadır. Anason, çemen otu, rezene, ısırgan otu, tarçın, fesleğen, nane, maydanoz ve susam gibi bitkiler anne sütünü arttırıcı olarak bilinen bitkilerin başında gelmektedir. Bu bitkilerden salatalar hazırlayıp yiyebileceğiniz gibi çaylarını da hazırlayabilirsiniz. Çay için ölçü ortalama bir su bardağı kaynamış suya 1-2 çay kaşığı kadar kuru bitkidir. Siz damak tadınıza göre bu oranları ayarlayabilir ve birkaç bitkiyi karıştırarak lezzetli çaylar elde edebilirsiniz. Böylece emzirmeden dolayı artan sıvı ihtiyacınızın da bir kısmını karşılamış olursunuz.
Göğüs ve karın bölgenize masaj yapmak da süt bezlerinizi uyararak ve kan akışını düzenleyerek anne sütünüzü arttırmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için günde 2-3 kez 1-2 dakika masaj yapabilirsiniz.
Anne sütü ve emzirme deyince sarımsaktan bahsetmeden olmaz. Sarımsak, bebeğinizin iştahını açmasının yanında güvenle kullanabileceğiniz iyi bir antibiyotiktir. Bebeğinizi emzirmeden 1 saat önce 1-2 diş sarımsak yerseniz, bebeğiniz memeyi daha iştahla kapacak, daha uzun süre emerek daha fazla süt içmiş olacaktır. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak meme başında oluşan çatlaklar için de faydalıdır.
Emzirme yoluyla bebeğe ilaç geçebileceği için emziren annelerin ilaç kullanımı sınırlıdır. Özellikle de antibiyotiklerin vücuda vermiş olduğu zararlardan dolayı pek çok anne antibiyotik ilaçlarını kullanamamaktadır. Oysaki sarımsak güvenle kullanabileceğiniz doğal bir antibiyotiktir. Kokusunu dert ediyorsanız, maydanoz, karanfil gibi koku giderici bitkilerden faydalanabilir, çiğnemeden doğrudan yutabilir ya da eczanelerde bulabileceğiniz sarımsak tabletlerini kullanabilirsiniz.
cnm sütünü buzdolabı poşetinde mi saklıyorsun? nasıl ısıtıyorsun peki??
Tesekkür ederim cnm...Evet baya cesaretliydim ama dr umuzada cok güvendim yoksa oğluma kıyamazdım şimdi daha iyi olacak inşaallah sonuçta yararlı olan herşeye varım ben ...Seninle pek tanışmadık ama burdakiler bilir benim cesaretimi:)))
herkese gunaydin ben posetten cikarip bir kaba koyuyorum o kabida ici sicak su dolu baska kaba hemen eriyor zaten oyle, simdi sut yok tabi sagcak kadar, canim gecmis olsun sana ve kucuk erkegine, canim cok sevindim bu donem bebegin bayaga hirpalaniyor ama insallah biseyi cikmaz,bu arada o roxy matikten bende aldim hic begenmedim omo kadar daha dogrusu deterjan kadar guzel temizlemiyor rendelenmis toz sabun , hala biraz duruyor omo aldim yine daha guzelgunun ilk gunaydını bendennnnn :))
ben çamşırlarda dalan roxy matik ve elde yıkama ıkısını kullanıyorum. %100 bitkisel yağlardan elde ediliyor ve tek gıdım leke kalmıyor. hatta kendı beyazlarımı yıkarkende bırölçek koyuyorum. hepsı pırıl pırıl oluyor.
bu arada kızlar dun batman 'a gıttık. kızımda plor stenoz tesbıtı yapılmaya çalışıldı ve hastalık bulunmadı çooooook şükür. pazartesi tekarar gideceğiz. nükleer tıp ta benım sütüme ileç karıştırıp ŞİRİN BEYZA ya verecekler. 40 dakika boyunca sanıyede 30 tane mıgde fotografını çekıp istanbula baska doktora gonderecekler. mıgdesı nereden ne için yediklerini atıyor. bunu tesbıt etmeye çalışacakalr.
mıdyat batman arası bebeşime çok ağır gelıyor. dun akşam geldık bır banyo yaptık 17:30 emzırdım ve bır yattık ıkımızide gece 23:00 da eşim kaldırdı :)) sonra sabah kadar uykuya devammm :) durum boyle olunca 6:30 dan berı ayaktayız::) eşim bizi yatak odasından kovdu:) oturma odasındayız şimdi.
gunun ilk gunaydını bendennnnn :))
ben çamşırlarda dalan roxy matik ve elde yıkama ıkısını kullanıyorum. %100 bitkisel yağlardan elde ediliyor ve tek gıdım leke kalmıyor. hatta kendı beyazlarımı yıkarkende bırölçek koyuyorum. hepsı pırıl pırıl oluyor.
bu arada kızlar dun batman 'a gıttık. kızımda plor stenoz tesbıtı yapılmaya çalışıldı ve hastalık bulunmadı çooooook şükür. pazartesi tekarar gideceğiz. nükleer tıp ta benım sütüme ileç karıştırıp ŞİRİN BEYZA ya verecekler. 40 dakika boyunca sanıyede 30 tane mıgde fotografını çekıp istanbula baska doktora gonderecekler. mıgdesı nereden ne için yediklerini atıyor. bunu tesbıt etmeye çalışacakalr.
mıdyat batman arası bebeşime çok ağır gelıyor. dun akşam geldık bır banyo yaptık 17:30 emzırdım ve bır yattık ıkımızide gece 23:00 da eşim kaldırdı :)) sonra sabah kadar uykuya devammm :) durum boyle olunca 6:30 dan berı ayaktayız::) eşim bizi yatak odasından kovdu:) oturma odasındayız şimdi.
Cok sevindim canim yaa ins bisey cikmaz ama varsada ins tespit edilir hayirlisi olsun hakkinda bebisin ameliyat masasina muhtac olmasin.yol cok deil ya basarsaniz bir saatten az surer.bide biz cihan lokantasi diye bi yere gittik orda haslama vardi ama guzeldi bi daha gelirsek beraber gideriz ins
merhaba bayanlar bir şubat annesi olarak uzun zamandır sizleri takip etmekteydim ama üye olma fırsatını yeni buldum..70 günlük bi kızım var ve buaralar dönence ve oyun halısı araştırıyorum..kullanan tavsiye edecek olan varsa sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?