2012 Şubat Anneleri

kızlar ben geldim yogun gecen 4-5 günün ardından ancak girebiliyorum,geçmişide okuyamadım,önemli bi olay oldumu?
tatilimiz güzeldi,kızım hergün bi huy edindi,bazen deli etti beni hele ilk gittigiiz gün kesintisiz 3 saat agladı hiç yapmazdı sonrada bi uyudu 6 saat maşallah dedim,yolgorgunlugu ve hava degişimi çok etkiledi kızımı
sizler nasılsınız

iyiyiz datlum seni özledik kısss

Her 10 Kadından Biri Doğum Sonrası Depresyon Yaşıyor

Araştırmalar yeni doğum yapmış annelerin yaklaşık % 80’inin bitkinlik, anksiyete ve gerginlik hissettiğini, çok yorgun ve bitkin olmalarına rağmen uyuma ve dinlenme zorluğu çektiklerini gösteriyor. Bu tür depresyon durumunun sadece birkaç saat veya birkaç gün sürdüğünü daha sonra kendiliğinden geçtiğini belirten uzmanlar bu annelerin yaklaşık %10’nunda bu üzüntülü halin daha ağır ve ciddi bir durum aldığına dikkat çekiyor.

Doğum sonrası depresyonun şiddetinin hafif ve kısa süreliden çok ağır ve uzun süreliye kadar değişiklik gösterdiğini belirten Memorial Hastanesi’nden Uzman Psikolog Aslıhan Tokgöz Tozlu, Doğum Sonrası Depresyon PND ( Post- Natal Depresyon) hakkında bilgi verdi: “Her on anneden biri doğum sonrası depresyona girmektedir. PND’nin belirtileri şiddetine bağlıdır. Bu durumdaki kişi günlük yaşamın getirileriyle başa çıkmakta her geçen gün biraz daha zorlanabilir. Bu anneler anksiyete, korku ve umutsuzluk hissedebilirler. Bazı anneler ise panik atak geçirebilerler veya çok gergin ve alıngan olabilirler. Ayrıca iştahlarında ve uyku düzenlerinde de değişiklik olabilir. Çok ağır durumlarda psikotik bozukluklar ortaya çıkabilir. Böyle bir durumdaki anne günlük yaşamını sürdürmekte zorlanır, düşüncelerinde ve davranışlarında anormallikler görülebilir. Çok ağır durumlarda kendisine, bebeğine ya da başkalarına zarar verme düşüncelerine sahip olabilir.”

Doğum sonrası depresyonun belirtileri

Öz güvende azalma
Suçluluk duygusu hissetme
Olumsuz düşünceler
Hayatın anlamını yitirme
Zorluklarla başa çıkamama hissi
Sinirlilik ve duygusallık
Uyumakta zorlanma
Cinsel isteksizlik
İştah bozukluğu
Konsantrasyon bozukluğu ve unutkanlık

Doğum sonrası depresyona neden olan faktörler tam olarak bilinmese de yapılan araştırmalar fiziksel, duygusal ve sosyal değişimlerin rol oynadığını gösteriyor. Uzman Psikolog Tokgöz, PND’ye yol açan fiziksel, duygusal ve sosyal faktörleri şöyle anlattı:

Fiziksel değişiklikler:

En kolay doğum bile bir kadın vücudu için çok ağır bir olaydır. Ayrıca hamilelik hormanlarının birden düşmesi beyindeki kimyasal maddelerin düzenini etkiler. Bunlara ek olarak düzensiz ve yetersiz uyku ve fiziksel yorgunluk ta depresyonun oluşmasına katkıda bulunur.

Duygusal değişiklikler:

‘Annelik’ rolüne alışmak zordur. Yeni anne bebekle sürekli olarak ilgilenmek ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bu ilişki yapısal olarak eşiyle kurmuş olduğu ilişkiden çok farklıdır. Buna ek olarak bağımsızlığını yitirir. Bu tür değişiklikler en iyi zamanlarda bile zorlukla karşılanabilinir ki dogum sonrasında fiziksel olarak kendisini yenilemeye çalışan ve uykusuz kalan anne için çok daha zordur.

Sosyal değişiklikler:

Anne, arkadaşlarıyla eski sıklıkta görüşmekte zorlanabilir ve bu durumdan dolayı yalnızlık hissi yaşayabilir. Çalışan kadın ise iş ortamından ve iş arkadaşlarından ayrıldığı için kendisini boşlukta hissedebilir. Depresyon geçiren bir anne kendisini çevresindeki herkesten soyutlayabilir hatta bebeğinden bile uzak durabilir. Bu durum depresyonun belirtilerindendir. Bazı kişiler “anne ile çocuk arasındaki duygusal bağ doğumdan hemen sonra oluşmalı yoksa bir daha hiç oluşmaz” diye düşünür. Bu kesinlikle doğru değildir. Anne ile çocuk arasındaki duygusal bağ devam eden bir süreçtir. Depresyon ortadan kalktığında annelik duyguları yaşanır ve anne çocuğuna bağlanır. Bu süre içerisinde ailesinin ve arkadaşlarının yardımına ihtiyaç duyabilir.”

Doğum sonrası depresyonun ilacı: Aile desteği

Uzman Psikolog Aslıhan Tokgöz Tozlu, bu dönmede annenin çevresinden göreceği desteğin bu sürecin atlatılmasında en önemli etken olacağını söyledi: “Aileden ve arkadaşlardan gelecek olan her türlü yardım annenin bu dönemi daha çabuk ve kolay atlatmasına katkıda bulunur. Özelliklede eşin anlayışlı ve paylaşımcı olması durumun daha hafif geçmesini sağlar. Duygu ve düşüncelerini yakınlarıyla paylaşmak ta önemli bir rol oynar. Ayrıca profesyonel yardıma da ihtiyaç duyabilir. PND nun ağır olduğu durumlarda hekim kontrolünde antidepresan ilaçlar alınabilinir.”

Canim biraz pahali ama kesinlikle deger butun cocuklarini butursun bence icinde aradigimiz her parca vardi biz oyle ck amacli olani aldik daha dogrusu tek bebek arabasi uc tekerlekli felan cok sik olalarnvardi istersen.bizim aldigimizin alt tekerlekli aparati ayri ustune istedigin seyi takip cikariyosun mesela puseti var ana kucagi var bide normal bebek arabalari gibi olani var.pusete koyuyom bebisi ha bide araba koltugu aparatida var biz onu arabaya taktik pusete koyuyom bebisi araba koltuguna takiyom oto koltugu oluyogidecegimiz yere gelince bagajdan altini cikarip aciyom pusetini tak diye ustune oturtuyom ister yuzu sana donuk ister disariya donuk onu sen ayarliyosun.bideistersen ana kucagina yatir kocaman yatak gibi ici yumusacik yastigini bile koyuyom ustune yatiriyom bebek arabasinatakiyom cok rahat ediyo yatiyo.yazinda normal parcasini takicam tavsiyeederim

Gunaydin bayanlar, hemsire markasi nedir kaca aldin? Ben baby to go 2 kullaniyorum, 6 ay ve sonrasi paston puset alip onu kullanicam o daha pratik ve heryere rahat tasiniyor cunku,

Bayanlar bisey sorucam sizinde bebisleriniz uykuda yuzunu ovusturup elleri zipladikca uyaniyor uykuya gecmekte zorlaniyormu? Ben ona cozum tulbentle kundak yapiyorum rahat uyuyor ama simdi havalar guzel terliyor istemiyor cikartmak istiyor ve isilik oluyor, nasil cozum bulucam acikken uykuya gecemiyor cunku

uyuturken pencereyi aç canım içerisi biraz serinlesin ben öyle yapıyorum
gecede uyutmadan önce balkonu açıyorum iyice bi hava giriyo içeri
hatta kombiyi kapattım ben 2-3 gündür yakmıyorum hiç

Chicco canim.fiyati aklimagelmiyo 2bin kusurlubiseydi ama bebek arabasi almissin artik olmaz benim dedigimde biz herseyi bir kereden aldik oto koltugu puset ana kucagi bebek arabasi cok avantaj oldu.ben dun gece artik actim kundagi gece sik sik uyandi yavv alistircam bu gecede oyle yatircam napalim hep kundak olmazki artik buyuduler ellerini ogrensinler korkmasinlar

yaw hala kundakmı yapıyorsunuz siz,ben hiç yapmadım şimdide hep yüzüstü yatıyor yüzüne dokunamadıgı iç rahat uyuyor

uyuturken pencereyi aç canım içerisi biraz serinlesin ben öyle yapıyorum
gecede uyutmadan önce balkonu açıyorum iyice bi hava giriyo içeri
hatta kombiyi kapattım ben 2-3 gündür yakmıyorum hiç

yaw hala kundakmı yapıyorsunuz siz,ben hiç yapmadım şimdide hep yüzüstü yatıyor yüzüne dokunamadıgı iç rahat uyuyor
Yok ben aldimda hangi marka onu merak etmistim, kombiyi bende kapadim gun ici havalandiriyorum kizimida markete dahi olsa hergun cikariyorum kanguruya koyup, ellerini ben uzun zamandir deniyorum 4 aya kadar boyle olurmus suan yumruk halinde hep 4 de tutmaya basliyip acik olana kadar korkucak malesef, yuzukoyun bende korkarim uyku sersemi ceviremez zaten yatmazda oyle, bi yontem buldum gece denicem beli lastikli pijamasi var ellerini ona soktum cikaramiyor gunduz oyle uyuttum penyede terletmez,

merhabalar hepinize,uzun süredir takip ediyorum ama yazmak şimdi kısmet oldu.başın sıkıştı onun için mi yazıyorsun demeyin olur mu.neyse sadede geldim hemen; lokumum 11 gün oldu kaka yapmıyor.ıkınma sıkınma yok aksine pıtır pıtır gazlar çıkıyor hemide o cüsseden beklenmeyen koku yayarak.zeytinyağı olayını denedim ama hala tık yok.var mı aynı dertten muzdarip

ağlama nöbetleri nedir iyi bilenlerdenim bende malesef.kızım tam 2 ay boyunca gece gündüz durmaksızın ateşe düşmüşcesine ağladı durdu.özellikle akşam 6da başlayan krizleri hiçbişey durduramıyordu.hangi doktora gittiysem 3 ay çekeceksin çaresi yok dediler kullanmadığım gaz ilacı kalmadı.çok gazlı bi bebek benimkide.tıpkı seninki gibi geğiriyor hele poposundan çıkardığı gazları duysan inanamazsın:))bu 2 ay boyunca doğru düzgün hiçbişey yemedim sırf gazı olmasın diye.ama bu seferde hem stresten hemde ii beslenememkten sütüm yetersiz kaldı.artık karıştırır olmuştum kızım ne için ağlıyor.koliktenmi yoksa açlıktanmı(İşte o günlerde mamyla tanıştı.şimdi geceleri 1 kez mama yiyor birde bazen yatmadan veriyorum( Allah o günleri bi daha göstermesin çok zordu..2 ay boyunca o ağladı ben ağladım çaresizce.bizde evin ortasına salıncak kurduk çaresizlikten onda uyumaya alıştı(neyseki çok şükür şimdi daha iyiyiz.tabi ilk günlere göre:))yoksa mızmızlığımız ve arada tutan krizlerimiz devam ediyor:)) yinede buaralar sabah attığı gülücükler herşeye değiyor..Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı veeeeeeeeeeeeeeee ''USLU'' bebek nasip etsin:))

doktor bana 10 güne kadar normal demişti ama bebeğinde herhangi bi sıkıntı belirtisi yoksa sorun olacağinı zannetmiyorum..

canım nerde oldu sünneti,
maliyeti ne oldu
durumu nasıl bebişin ??

Canım bursada özel doruk hastanesinde oldu sünnetini 350 tl verdik kesinlikle herkese tavsiye ederim bebeğim iyi yani değişen bişeyi yok herşey sünnetten önceki gibi bebeği etkilemiyo yani...Hatta arkadaşımda 6 aylık bebeğini sünnet ettirdi aynı gün aynı dr a ahh kafam neden bu aya kadar beklemişimki diyo çünkü ne kadar geç yaptırırsan o kadar kötü oluyor...

Oooo 2 bin küsürlü bişey
cnm baya pahalıymış iyi günlerde kullanın ben 300-500lük bişeylere bakıyodum

Ben yuzustu korkuyorum ya emin olamam evde tekim bisey olur gormem felan,artik hava sicak sarmicam elini birkac gune alisir umarim sik sik uyaniyo cunku
canım ben sırtüstü yatırdıgım zaman 10 dk sonra uyanıyor yüzüstü çevirene kdarda aglıyor,başta korkuyordum ama baktım kafasını çeviriyor hem böyle 4 saat uyuyor geceleri

selam kızlar
istanbuldayız
tek kaldım
beni özlediniz mi?
kaç gündür yoktum ya
canım bende yoktum kaç gündür geldimde kimse özlememiş benide
saolsun bi hugocuk yazmış
artık kimse takılmıyo sanırım bende face takılcam napım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…