2012 Şubat Anneleri

bizde ne zaman temiz hava alsın ii gelir güzelce uyur böylece diye dışarı çıksak gecesinde bizdede kabus dolu saatler yaşanıyor malesef!!temiz hava yaramıyor demekki!!

bennebileyim canım babam geldi ve pazar günü gitti.. biz bi yere gidemedik babam bizdeydi.. ben de iyi olmaya çalışıyorum işte bazen bunalıma giriyorum tekrar düzelicez inş..
dışarı çıkınca benimkide aynını yapıyo belkide tam alışamadıkları için oluyordur bahar havası bizi bile çarpıyo onlar için normal bence.. kızlar çocuklar bi anda o gün hiç durmuyo ya belki büyüme atagındadır. benimki babamın gelecegi gün hiç durmadı agladı agladı ertesi günde kuzu gibi yattı inş sizinkide düzelir ama sen stres yaptıkça o inadina daha çok bagırıyo sen sakın ol..inş kulagıda çabuk iyi olur canım reflu için o ilaçları kullanan bi arkadaş vardı galiba pek işe yaramadı diyordu ama her çocugun bünyesi farklı belki seninkinde işe yarar canım sen iyi olacak diye ver ki inş iyi olsun..

nisane canım bazen benimkide inadına emmiyo ama fazla sürmeden tekrar emmeye başliyo inş düzelir seninkide bide benim vücudum çok sıcak olursa sol tarafımı almıyo o zaman yıkayıp veriyorum emiyo sende dene..

kızlar bu arada eşimle tartışmıştımya o günden beri gündüz sütüm iyice azaldı artık sagamıyorum ama yetmıyo da ne yapıcam bilemedim tekrardan bol su içmeye başladım.. galiba sinirden sütüm azaldı... günler uzadı benimkide uymuyo fazla süreklide emiyo artık yetmiyo

sağ göğsümü vermeye çalışıyorum diye sinirlenip o kadar çok ağlıyoki çaresiz kalıyorum ama dediğini denicem canım çok sağol

dün gece kabus gibiydi benimki yine ağlama krizine girdi saat akşam 10 oldu yine devam ağlayıp duruyo
eşime dedim kalk doktora gidelim dedim
o da gitsek nolcak dedi ısrar ettim gşttik
acildeki doktor hiç ilgilenmedi lavman yapın dedi hemşirelere
oğlumun krizide geçmişti uslu uslu bakınıyodu
hemşire geldi
dedim istemiyorum kakasını yaptı zaten dedim bozuldu doktor ve benim yapabileceğim bişey yok dedi
aldım çocuğu bindik arabaya eczane aramaya başladık
benim sıpa arabayla gezdikçe zart zurt osurdu
neyse sab smplex ve zinco aldık sabah verdim hiç gaz sıkıntısı yaşamadı bugün
uyuyup duruyo
ancak yüzünü örttürüyo açıncada çok bağırıyo
uyumuyoda örtünün altında bıdırdanıp duruyo
battaniyesini örttürüyo başka bişey istemiyo beyaz yumuşak battaniyesini örttürüyo
öğleye kadar güzel emdi öğleden sonra nazlı nazlı emdi tokmu acaba
çok garip bi bebek
kucaktada durmuyo sıkılıyo hemen
hamağına yatırıyorum öyle bakınıyo laflıyo

canım geçmiş olsun

bu doktorlar neden böyle anlamıyorum
geçen oglum grip olunca götürdüm doktor dalga geçti iyice ateşi yükselmeden ilaç veremezmiş.
ne yapıyım iyice hastamı ediyim çocugu.. sonrada niye bu kadar beklettiniz diye kızarlar..
derdimiz olmasa doktora gitmeye zaten meraklı degiliz.

canım çocuk nasıl rahat ederse öyle bırak belki kucakta sizin sıcagınız falan bunaltıyordur

Merhaba kızlar...5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.
Oğlum doymadığı için ve sarılık riski olduğu için mama takviyesine başlamıştım mecburen.
Dün medela elektrikli göğüs pompası aldım.Her iki göğüsümü 3 saat aralıklarla sağdığımda toplam 30 cc süt çıkıyor anca.
Şimdi size sormak istediğim,bebeğimi 2 saatte bir emzirip üzerine tahmini mama hazırlayıp takviyemi yapayım ?
Yoksa böyle 3 saat aralıklarla sağıp kaç cc süt çıktığını görerek mi doyurayım oğlumu ?
Son olarak benim gibi sezeryan olanlar sütünüz kaç gün sonra geldi acaba ?

canım bende sezeryan oldum 4 veya 5 gün sütüm gelmişti sen sütünü 2saatte bi sag 2 saatte bi de bebegine 30ml ver eger sütün yoksa mama ver. seni bilgilendirmediler şu kadar mama ver yada süt ver diye.. emzirebiliyorsan bence emzir ki sütün çogalsın..iki gögsünden mi 30ml yoksa tek göğsünden mi eger tek göğsündense yine iyi zamanla çogalıyo

toplam 5 sanşye bakmamıştır inan yani şok oldum bu büyük insan değil bebek sonuçta hassas
önce bi sor değilmi kakadını yaptımı yapmadımı diye
üstelik benimki gazını çıkarıyo hemde zart zurt osuruyo koca insan gibi ama ona rağmen ağlıyodu
neyseki yaptırmadım
zinko çok iyi geldi hiç gaz çıkarırken ağlamıyo gazıda azaldı

canım sarılık önemli bizdede oldu üstelik isali varmış anlamadık yedikleri yeeterli gelmedi beslenme yetersizliğinden uzadı sarılığı
ancak geçti sayılır hatta çok az var daha
bebeğim anca topladı kilo aldı
37 haftalık doğdu birazda erken doğumunda etkisi oldu
gerçi 3 kilo doğdu ama sonrasında isalden kilo alamadı
şimdi ne desem yanşıl olur muhakkak doktoruna sor

Son düzenleme:

Canım 3 saat bekledikten sonra sağdığımda her iki göğüsün toplamı 30 cc.
Bebeğim ise 2 saatte bir 50-60 cc ile anca doyuyor.
Bir yanım 2 saatte bir emzirip üzerine tahminen mama takviyesi yap diyor.Çünkü duygusal olarak ikimizinde birbirimize ihtiyacı var.
Öte yandan pompa ile sağıp en azından kaç cc verdiğimi bileyim diyorum.
Şaşırdım kaldım açıkcası.

boşver iyiki lavman yaptırmamışın ne kadar canı yanıyo yavruların..inş biran önce düzene girerler hem onların canı yanıyo hem bizim elimizden bişey gelmiyo.

sarılık konusunda bizimkinde de vardı benim nerdeyse hiç sütüm olmadı başta 4. 5 saatte 20 ml bile olmadı bende 30ml olana kadar süt biriktirip verdim olmadıgı yerde 2 saatte bi mama verdim geceleride 2 saatte bi uyandırıp süt varsa süt verdim yoksa mama verdim.şükür ki hemen atlattı aç kalmasındansa mama vermeyi tercih ederim sarılık olmasındansa ama senin demen gibi doktora sorması daha iyi

sızın bebekler de emerken sizi dövuyor mu??
bız resmen savasır olduk kızımla:))
hem ucunu cekıyo butun gucuyle,hem elımı ıtıp duruyor.:))
bugunlerde kızıma en cok dedıgım laf:
eşşekogluessek:=)))))

canım bnde sezaryanla yaptım benm sütüm hemen geldi ama bi kaç gün sonra nerdeyse kesilmişti mama vermeyi düşündüm doktora gittim kesinlikle mam vermiyosun her ağladıgında emziriyosun dedi ...sütün gelecektir mutlaka dedi ...öylede oldu sık sık emzirdim şimdi sütüm yetiyo çok şükür emzir derim ben

bence sag gögsunu emmedıyse kulagına vs dıkkat et
benım kızımın sol kulagı ılkltıhap oldu
we bunu bız sola yatmaması sayesınde anladık
ve sag gögsumu emerken kulagına degmemeye ugrasıyorum..
bır bak derım ben ..

emzir emzirdikten sonra sag sagdıgını da ver hem emip emmediginide anlarsın 30ml de mama yap açsa içer degilse içmez zatenhem 5gün sonra kontrolün var büyük bi ihtimalle tarttıklarında doydugu yada doymadıgı ortaya çıkar doktorunda sana ona göre bişey der

şu an sütün normal
zaten zamanla ve emmesıyle artacak..
bence 1,5-2 saatte bır,hatta o ıstedıkce emzır sen
2 saat bekleme..
emzırınce aglıyorsa da 30ml mama ver..
her fırsatta emzır kı sütün cogalsın..

zınco hıııc guzel degıl sab aldıysan gunde 4kez duzenlı wer
tam olmasa da daha ıyı gecırıyor bence
zıncoyla da masaj yap

kızlar ya
nesfıt tarzı cornflakesler yemeyı dusunuyorum
sütümü olumsuz etkıler mı veya emzırenler yıyebılıyor mudur??

bır de yuzumde gunes lekelerı vardı
dogum lekesıyle ıyıce berbat oldu
bu reklamlardakı clınıque almak ıstıyorum
ama emzırırken kullanılır mı
ne yapmalıyım???

Cevaplarınız için çok tşk ederim kızlar.
Sağmak yerine emzirmeye devam edeceğim.Doymadığı yerde ise mama takviyesi yapacağım.
Doğumdan 3 gün sonra kontrole gittiğimizde oğlum doğum kilosundan 300 gr eksik çıktı.Doktor eğer 50 gr daha verseydi hastaneye alırdım diyerek kızdı.O yüzden mecburen mamaya başlamıştım.
İnşaallah sütüm zamanla artar ve oğlumu doyurur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…