- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #66.341
bebekleriniz başını tam olarak dik tutabiliyormu?benim kızım tam 3 aylık.başını tutabiliyor ama tam değil.çoğunlukla sola yatık tutuyor.acaba bir problemmi var?başının henüz yana durması normalmi?sizinkilerde yana eğik tutuyormu başını?buna taktım kafayı şimdi.ne olur normal deyinde içim rahatlasın.niye boynunu yana büküyor kızım?
benımkı ılk gunden beri kafasını dik tutuyor
ama senın dedıgın gıbı boynu bukuk yana koydugu da oluyor
belkı kafaları yoruldugu için dusuruyordur ..
ama doktoruna da sorabılırısn canım kontrole gıderken
ben bır soru lıstesı hazırlıyorum
en az 15 sorum oluyor:)))
Canım gavisgonu 5 ml suda 1 paketini karıştırıyorum kustuğu zaman 2 çay kasığı kadar veriyorum. O karışımı gün icinde kullanıyorum eğer kustuktan sonra kivranirsa her zaman değil.yanmayi gidersin diye. Ben ilaçlardan hiç fayda görmedim o yüzden kullanmayı bırakırmış icer icmez küsüyor zaten. Ama faydasını görenler olmusaslında anladım da teyit etmek ıstıyorum yıne de ..
çunkı ıgrenc bu ılaclar cocuk ögurup durdu daha 2 kez werdım(
napcam bılemedım bırı acı,biri plastık gıbı..
en azından verenlerden ögreneyım demıstım..
GİZA sen gavısconu nasıl hazırlıyorsun pekı anlatır mısın??
ben zantacı şırıngada 3 derz dedı doktor cekıp agzına zorla verdım
zavallı nasıl ögurdu(
kusmasını gecırıyor mu bu ılaclar kullanırken..??
AYSBAH benım kızım da 8 şubatta dogdu
1.ayından berı hıc care bulamadıgım kusması devam edıyor
doktor reflu dedı ılac verdı,ama kendı doktoru
normaldır kusar..yan cevır dedı sadece..
heralde hıc kurtulamayacagız((
zantac veya gavıscon kullanan var mı???
reflü için kızıma doktor bunları verdı ama daha baslatamadım ..
kullanan memnun kalan oldu mu hıc???
benımde sutum hemen geldı. ben asla mama vermedım. doktor banada ver dedi ama sutumu sagıp zorla içirdim bebeğime. benım de senın gıbı gelıyordu30cc .bebeğine yeter o süt. bırde benım gıbı hata yapma. ben 2 saate bır dedıler dıye oyle emzırıyordum. ne zaman isterse ver ağzına. ben 2 saate bır vere vere 40 gun sürdu sarılık. 2 defa ışık tedavısı aldı. çook sık emzır bence mama verme.Merhaba kızlar...5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.
Oğlum doymadığı için ve sarılık riski olduğu için mama takviyesine başlamıştım mecburen.
Dün medela elektrikli göğüs pompası aldım.Her iki göğüsümü 3 saat aralıklarla sağdığımda toplam 30 cc süt çıkıyor anca.
Şimdi size sormak istediğim,bebeğimi 2 saatte bir emzirip üzerine tahmini mama hazırlayıp takviyemi yapayım ?
Yoksa böyle 3 saat aralıklarla sağıp kaç cc süt çıktığını görerek mi doyurayım oğlumu ?
Son olarak benim gibi sezeryan olanlar sütünüz kaç gün sonra geldi acaba ?
sızın bebekler de emerken sizi dövuyor mu??
bız resmen savasır olduk kızımla:))
hem ucunu cekıyo butun gucuyle,hem elımı ıtıp duruyor.:))
bugunlerde kızıma en cok dedıgım laf:
eşşekogluessek:=)))))
bizde az önce sağlık ocağından geldil.kızım dün tam 3 aylık oldu.bu ay sadece 600 gr almış.kilosu 6400gr boyuda 65 cm .maşallah benim güzel kızıma:))
bebeğin daha çok küçük bence 2 saat bekletmeden her istediğinde meme ver benim doktorum bana her saat başı emzir sütün gelene kadarda 3 saatte bir mama ver demişti ben her istediğinde emzirdim ilk 1,5 2 ay sütüm gelmedi ama emzirmeyi hiç bırakmadım sürekli emzirdim ne emerse kardır diye bu arada süt yapacak şeyler yiyip içmeye çalıştım çok şükür sonunda stüm geldi şuan gece bir kere 90cc mama veriyorum onuda içmiyor zaten
arkadaşım ne saati allah aşkına 5 günlük bebeğe, ne zaman isterse emzir, ne zaman huysuzlanırsa daya memeyi ki emdikce çoğalcak sütün benim de ilk günler anca okadar çıkıodu süt sağınca zamanla artacak ki zaten bebeğin ihtiyacı şimdi o kadar fazlasını içmez, mamaya da hiç bulaşma derim , ben ilk günler uyku nedir bilmiodum yarım saatte bir emzirdiğimi bilirim, bu çocuk doymuyo diye mama verdi eşim annem falan, mama verdikleri gece benim üstüm başım süt oluyordu düşün boşa akıodu sütüm ama ben mama veriodum çocuğuma , cahillik işte, sen devamlı emzir benden sana tavsiye
merhaba 5gün için sütün iyi bence
bebek emdikçe çoğalacak
bol bol da sağ
ama tavsiyem önce emzir sonra sağ sağdığını ver..
doymuyorsa mama ver
hemen gelmişti sütüm benim
bizde bugün sağlık ocağındaydık.rutin kontrol için bugüne gün vermişti hemşire.31 mayıstds aşımız var.iki bacaktan dedi.
sen emziriyormuydu canım sadece.
anlamaz güzelim onlar bende çaktırdım ama hiiiç umudum yokkızlaaar
ilk anneler gunumuzde ne hedıye alırız acaba yahu..
ben eşime bıraz çıtlatmaya calıstım,
umarım mesajı almıstır ..
nasıl alısırsa öyle gıder cunkıı...:))
canım merhaba. bılıyoırsun benım kızımında kusma problemlerı var. bır arkadsım elazıgda bır prof a goturdu çocuğunu. onun da kusma problemı vardı. reflü olduğunu soylemış ve sabah ve akşam gunde 2 defa zantac kı emzırmeden yarım saat önce vermesını gaynı sekılde 2 defa da gavıscon ınfatı da 4 kasık sütü ile sulandırıp vermesını soylemış. su anda oğluşu kusmuyoır artık. bızım doktor zantac vermedı baska bı ilaç verdı. ama ben yınede aynı arkadsım gıbı yapıyorum 3-4 gundur. bıraz azalma var kusmasında. ayrıca kızın 4.5 kg az ise bır poşeti ıkıye böl. yarısını sabah yarısını akşam ver. eğer 4.5 kılagramdan fazla ise 1 paketi bır defada 4 kasık süt ile karıştırıp ver. umarım işine yarar. bebişin kulağına sütünü sağmayı unutma. ilaçtan daha ıyı gelecektir emın ol.
bu arada profılınde gordum sende öğretmenmışın. nerede görev yapıyorsun. bransın ne .ne zaman işe baslayacaksın. ben mıdyatta okuloncesi öğretmenıyım.benım crş iznim bitiyor ama ay sonuna kadar rapor alacağım.
.
ne tesadufff:) dun akşamdan beri emerken memeden güç alıp yerınde zıplıyor resmen. hımm gummm hırrr aayyy sesler çıkıyor bırde. tırnakları ıle benı tırmalıyor. bır el belımde bır el mememde benı mahvediyor.:))
kızlar bu arada bugun ria taktırdım :)) yenı bebek istemıyorummmmm... kızmı buyutup öyle olsun istıyorum.en kesın çözum onu buldum.. bu kadar kolay olduğunu bılseydım çooktann taktırırdımm :))
ben geldiiiim... hiç giremiyorum bu sıpa oğlum yüzünden büyüdükçe huysuzlaşıyor elinden gelse beni kalkıp dövecek bir sinir bir sinir babasını çektiğim yetmiyordu bide danası çıktı aynı babası dengesizler...neyse anlıcağınız çok sinirliyim uykusuzum yorgunum...sizler nesılsınız?
anlamaz güzelim onlar bende çaktırdım ama hiiiç umudum yok
benım de yok kızzz
keske bız erkek olsaymısız
ben cocugumu doguran anaya neler wermezdım beee:)))
KARTANEM işte kendın yazmıssın ewı süpürürken olmusss
yanı sebep elektrık süpürgesi:=)))
bende neler vermezdim bana evlat verene ama erkekler tam bi kazma odun kalas..
kız bennebileyim süpürgeyle uyursa ben hergün ev süpürürüm valla
Canım önerilerin için çok tşk ederim.
Bugün saat 1 de emzirmeye başladım,saat 3e kadar memedeydi sürekli.Azıcık emiyor ve sonra uyuyor.Zorla uyandırıp devam ettiriyorum ama azcık emip yine uykuya dalıyor.Damağında yalancı emzik niyetine kullanıyor göğsümü,karnını doyurmuyor sanki.
Oğlum emmeyi bırakınca kalanı sağayım dedim ama her iki göğüstende toplam 10 cc anca çıktı.
Herhalde oğlum emdi,karnını doyurdu diye düşünürken bizimki 10 dk sonra aranmaya,sonrada ağlamaya başladı.
Elimde dünden başlayıp biriktirdiğim 40 cc sütüm vardı,onu içince susup uyudu ama yarım saat sonra yine aranmaya başladı.Yalancı emziği verince susuyor anca.
Ne yapacağımı şaşırdım inanın.
Canım memeyi veriyorum,saatlerce emdiği halde karnı doymuyor.Emdikten sonra 60 cc mama takviyesi yapsam hepsinide içiyor ve 2-3 saat rahat uyuyor.Diğer türlü sürekli ağlıyor,memeyle kavga ediyor,ayaklarıyla direniyor ve meme ucunu tutturamıyor bi türlü sinirden.
Annemler sürekli aç bu çocuk diye mama takviyesi yaptırıyor.Bende görüyorum aç olduğunu,mama vermek istemiyorum ama mecbur bırakılıyorum.
Çok moralim bozuk gerçekten.Ağlamaktan içim dışıma çıktı artık.
Canım emzirip sağdıktan sonra her iki göğüstende toplam 5-10 cc anca çıkıyor.
Medela elektrikli pompa kullanıyorum en yüksek ayarda.Acaba ben mi sağmasını beceremiyorum bilmiyorum ki.
Her göğüste 15 dk tutuyorum ve elimle sağmaya yardımcı oluyorum ama nafile.
Galiba sütümün olmadığını kabullenmem lazım.:14:
walla bebekler elektrık süpürgesı ve fön makınesı seslerını anne karnındakı sese benzetıyorlarmıs
ve bu sesler onları sakınlestırırmıss..
bence dene ..
bızım süpürge cok ucuzdu ve oyle bır sesı var kı cocuk korkudan
nereye sıgınacagını sasırıyor:)))
ya da anne karnında pek mutlu degıldı şok oluyor:))
doktoru mu öyle söylemıs canım ben kaynamıs su anladım 3 tatlı kasıgı 2 posete yazıyordu 4er süt kasıgı cok olmaz mı etkısını kaybeder mı kı???tadı da ıgrenc yazık cocuk dewamlı ögurdu((zantacı neyle verdı arkadasın sırınga mı??o da coook acı tadı var..ewet ben İstanbulda sınıf öğretmenıyım ama eylule kadar baslamayı dusunmuyorum canım sen nıye baslıyorsun kı,surda ne kaldı tatıle:))benım kıızımın ılk sesı höö oldu ..her sanıye emerken gulersem eger hemen cıkartıyor mememden agzını höö hööö dıye nefes nefese anlatmaya baslıyor coook tatlı yaa maaşallahhh buyutunce daha zor olur ınan kı bence aradan cıkart gıtsın ıkıncı de:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?