2012 Şubat Anneleri

benımkı ılk gunden beri kafasını dik tutuyor
ama senın dedıgın gıbı boynu bukuk yana koydugu da oluyor
belkı kafaları yoruldugu için dusuruyordur ..
ama doktoruna da sorabılırısn canım kontrole gıderken
ben bır soru lıstesı hazırlıyorum
en az 15 sorum oluyor:)))

evet belki yorulduğu içindir.doktora gittiğimde sorucam.ama yinede merak ettim işte.

Canım gavisgonu 5 ml suda 1 paketini karıştırıyorum kustuğu zaman 2 çay kasığı kadar veriyorum. O karışımı gün icinde kullanıyorum eğer kustuktan sonra kivranirsa her zaman değil.yanmayi gidersin diye. Ben ilaçlardan hiç fayda görmedim o yüzden kullanmayı bırakırmış icer icmez küsüyor zaten. Ama faydasını görenler olmus

zantac veya gavıscon kullanan var mı???
reflü için kızıma doktor bunları verdı ama daha baslatamadım ..
kullanan memnun kalan oldu mu hıc???

canım merhaba. bılıyoırsun benım kızımında kusma problemlerı var. bır arkadsım elazıgda bır prof a goturdu çocuğunu. onun da kusma problemı vardı. reflü olduğunu soylemış ve sabah ve akşam gunde 2 defa zantac kı emzırmeden yarım saat önce vermesını gaynı sekılde 2 defa da gavıscon ınfatı da 4 kasık sütü ile sulandırıp vermesını soylemış. su anda oğluşu kusmuyoır artık. bızım doktor zantac vermedı baska bı ilaç verdı. ama ben yınede aynı arkadsım gıbı yapıyorum 3-4 gundur. bıraz azalma var kusmasında. ayrıca kızın 4.5 kg az ise bır poşeti ıkıye böl. yarısını sabah yarısını akşam ver. eğer 4.5 kılagramdan fazla ise 1 paketi bır defada 4 kasık süt ile karıştırıp ver. umarım işine yarar. bebişin kulağına sütünü sağmayı unutma. ilaçtan daha ıyı gelecektir emın ol.

bu arada profılınde gordum sende öğretmenmışın. nerede görev yapıyorsun. bransın ne .ne zaman işe baslayacaksın. ben mıdyatta okuloncesi öğretmenıyım.benım crş iznim bitiyor ama ay sonuna kadar rapor alacağım.

benımde sutum hemen geldı. ben asla mama vermedım. doktor banada ver dedi ama sutumu sagıp zorla içirdim bebeğime. benım de senın gıbı gelıyordu30cc .bebeğine yeter o süt. bırde benım gıbı hata yapma. ben 2 saate bır dedıler dıye oyle emzırıyordum. ne zaman isterse ver ağzına. ben 2 saate bır vere vere 40 gun sürdu sarılık. 2 defa ışık tedavısı aldı. çook sık emzır bence mama verme.

ne tesadufff:) dun akşamdan beri emerken memeden güç alıp yerınde zıplıyor resmen. hımm gummm hırrr aayyy sesler çıkıyor bırde. tırnakları ıle benı tırmalıyor. bır el belımde bır el mememde benı mahvediyor.:))
kızlar bu arada bugun ria taktırdım :)) yenı bebek istemıyorummmmm... kızmı buyutup öyle olsun istıyorum.en kesın çözum onu buldum.. bu kadar kolay olduğunu bılseydım çooktann taktırırdımm :))

bizde az önce sağlık ocağından geldil.kızım dün tam 3 aylık oldu.bu ay sadece 600 gr almış.kilosu 6400gr boyuda 65 cm .maşallah benim güzel kızıma:))

bizde az önce sağlık ocağından geldil.kızım dün tam 3 aylık oldu.bu ay sadece 600 gr almış.kilosu 6400gr boyuda 65 cm .maşallah benim güzel kızıma:))

bizde bugün sağlık ocağındaydık.rutin kontrol için bugüne gün vermişti hemşire.31 mayıstds aşımız var.iki bacaktan dedi.
sen emziriyormuydu canım sadece.

Canım önerilerin için çok tşk ederim.
Bugün saat 1 de emzirmeye başladım,saat 3e kadar memedeydi sürekli.Azıcık emiyor ve sonra uyuyor.Zorla uyandırıp devam ettiriyorum ama azcık emip yine uykuya dalıyor.Damağında yalancı emzik niyetine kullanıyor göğsümü,karnını doyurmuyor sanki.
Oğlum emmeyi bırakınca kalanı sağayım dedim ama her iki göğüstende toplam 10 cc anca çıktı.
Herhalde oğlum emdi,karnını doyurdu diye düşünürken bizimki 10 dk sonra aranmaya,sonrada ağlamaya başladı.
Elimde dünden başlayıp biriktirdiğim 40 cc sütüm vardı,onu içince susup uyudu ama yarım saat sonra yine aranmaya başladı.Yalancı emziği verince susuyor anca.
Ne yapacağımı şaşırdım inanın.

Canım memeyi veriyorum,saatlerce emdiği halde karnı doymuyor.Emdikten sonra 60 cc mama takviyesi yapsam hepsinide içiyor ve 2-3 saat rahat uyuyor.Diğer türlü sürekli ağlıyor,memeyle kavga ediyor,ayaklarıyla direniyor ve meme ucunu tutturamıyor bi türlü sinirden.
Annemler sürekli aç bu çocuk diye mama takviyesi yaptırıyor.Bende görüyorum aç olduğunu,mama vermek istemiyorum ama mecbur bırakılıyorum.
Çok moralim bozuk gerçekten.Ağlamaktan içim dışıma çıktı artık.

merhaba 5gün için sütün iyi bence
bebek emdikçe çoğalacak
bol bol da sağ
ama tavsiyem önce emzir sonra sağ sağdığını ver..
doymuyorsa mama ver
hemen gelmişti sütüm benim

Canım emzirip sağdıktan sonra her iki göğüstende toplam 5-10 cc anca çıkıyor.
Medela elektrikli pompa kullanıyorum en yüksek ayarda.Acaba ben mi sağmasını beceremiyorum bilmiyorum ki.
Her göğüste 15 dk tutuyorum ve elimle sağmaya yardımcı oluyorum ama nafile.
Galiba sütümün olmadığını kabullenmem lazım.:14
:

kızlaaar
ilk anneler gunumuzde ne hedıye alırız acaba yahu..
ben eşime bıraz çıtlatmaya calıstım,
umarım mesajı almıstır ..
nasıl alısırsa öyle gıder cunkıı...:))

ben geldiiiim... hiç giremiyorum bu sıpa oğlum yüzünden büyüdükçe huysuzlaşıyor elinden gelse beni kalkıp dövecek bir sinir bir sinir babasını çektiğim yetmiyordu bide danası çıktı aynı babası dengesizler...neyse anlıcağınız çok sinirliyim uykusuzum yorgunum...sizler nesılsınız?

kızlaaar
ilk anneler gunumuzde ne hedıye alırız acaba yahu..
ben eşime bıraz çıtlatmaya calıstım,
umarım mesajı almıstır ..
nasıl alısırsa öyle gıder cunkıı...:))
anlamaz güzelim onlar bende çaktırdım ama hiiiç umudum yok

kızlar şoklardayımm
evi süpürüyordum ogum uyanıktı yanına gittim oglum canım falan dedim hiç bakmıyo normalde hemen güler di ilk defa suratı asık baktı bana bide baktım gözleri kayıyo uymak istiyo yatırdım ayısını da koluna yatırdım hemen uydu ve 2 saattir hiç uyanmadı ben şoklardayım ilk defa gündüz bu kadar çok uydu inş hep böyle uyur..
o kadar şaşırdım ki eşimi aradım bu çocuk 2 saattir uyuyo ne yapıyım uyandırıyım mı dedim
oda başladı gülmeye bırak uysun dedi...

bu arada yarın rota virüsü aşımız var bakalım nasıl geçirecegiz..

doktoru mu öyle söylemıs canım ben kaynamıs su anladım 3 tatlı kasıgı 2 posete yazıyordu 4er süt kasıgı cok olmaz mı etkısını kaybeder mı kı???tadı da ıgrenc yazık cocuk dewamlı ögurdu ((zantacı neyle verdı arkadasın sırınga mı??o da coook acı tadı var..ewet ben İstanbulda sınıf öğretmenıyım ama eylule kadar baslamayı dusunmuyorum canım sen nıye baslıyorsun kı,surda ne kaldı tatıle:))benım kıızımın ılk sesı höö oldu ..her sanıye emerken gulersem eger hemen cıkartıyor mememden agzını höö hööö dıye nefes nefese anlatmaya baslıyor coook tatlı yaa maaşallahhhbuyutunce daha zor olur ınan kı bence aradan cıkart gıtsın ıkıncı de:)

benım de yok kızzz
keske bız erkek olsaymısız
ben cocugumu doguran anaya neler wermezdım beee:)))

KARTANEM işte kendın yazmıssın ewı süpürürken olmusss
yanı sebep elektrık süpürgesi:=)))

benım de yok kızzz
keske bız erkek olsaymısız
ben cocugumu doguran anaya neler wermezdım beee:)))

KARTANEM işte kendın yazmıssın ewı süpürürken olmusss
yanı sebep elektrık süpürgesi:=)))

bende neler vermezdim bana evlat verene ama erkekler tam bi kazma odun kalas..
kız bennebileyim süpürgeyle uyursa ben hergün ev süpürürüm valla

bende neler vermezdim bana evlat verene ama erkekler tam bi kazma odun kalas..
kız bennebileyim süpürgeyle uyursa ben hergün ev süpürürüm valla

walla bebekler elektrık süpürgesı ve fön makınesı seslerını anne karnındakı sese benzetıyorlarmıs
ve bu sesler onları sakınlestırırmıss..
bence dene ..
bızım süpürge cok ucuzdu ve oyle bır sesı var kı cocuk korkudan
nereye sıgınacagını sasırıyor:)))
ya da anne karnında pek mutlu degıldı şok oluyor:))

canım çok normal bebeğin küçük daha sürekli meme isteyecek aç olsada olmasada ister içgüdüsel olarak sürekli aranırlarmış biz daha yeni normale döndük etrafının farkına varıncaya kadar yapışık yaşayacaksınız ilk zamanlar moralini bozma bir düzen oturtana kadar böyle sürer zamanla düzeliyor bana diyorlardıda sinirleniyordum ama öyle böyle bebeğimin dilinden anlamaya başladım ilk zamanlar gerçekten zor en az hasarla atlatırsın inşallah :)) sinir bozucu gerçekten

normalde uymazdı ama banyoda yaptırdım yoruldu heralde .. kız kıyamam ben ona yanında çalıştırma uzakta çalıştır ben önce düşük ayarda çalıştırıyorum sonra yükseltiyorum alışmış oluyo sesine birden çalıştırma yanında

canım bır poseti 4 çay kasığı sütle karıştır. bende kızıma boyle verıyorum ama benım kızım çook sevıyor gavısconu. cup cup yapa yapa içiyor ılaçlarını.zantacı nasıl verdı bılmıyorum. ıkıncı bebeğe gelıncee henuz doğurmayı bıle düşünmüyorummm :))) ay sonuna kadar ıdare edeyım sonra kızımla gıdeceğim okula:)) anasınıfı olmanın karıı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…