2012 Şubat Anneleri

arkadasım benim sütüm 5-6 gun sonra geldi. 3 gun sonra banyo yaptım. banyo sıcak olsun, memelerine masaj yap. ondan sonra biraz geldi ama tam olarak 5 gunu buldu. aç kalmasın diye mamada verdi. mamayı kısa bir süre sonra kes alışmasın. mamayı çay kaşıgı ile ver. biberon kesinlikle kullanma. anneyi emmek istemiyor biberona alışınca. şunu bunu ye lafına pek inanma. bol su iç. rezene ve anason aldım aktardan çaylarını içtim. memelerim taştı. sağlıkla büyür.

kızlar ya bişey sorcam 3 ayda olması gereken bır aşı var ya rotarix. onu yaptıracakmısınız devlet onaylı olmadıgından sağlık ocakları yapmıyor.özel yapılacakmış.

mrb kızlarr,,,
bebeğim 2 aylık ,sadece anne sütü alıyor,5 gündür kakasını yapamıyor,fitille 1 kez yaptırdım ,aranızda bu durumda olan var mı,siz ne yaptınızz?

mrb kızlarr,,,
bebeğim 2 aylık ,sadece anne sütü alıyor,5 gündür kakasını yapamıyor,fitille 1 kez yaptırdım ,aranızda bu durumda olan var mı,siz ne yaptınızz?

Benimde 5.gun yapıyor her gun 1 kez kaynatilip soğutlms zeytin yağından 1 çay kasığı içirmiş canım.

mrb kızlarr,,,

benmkide bi ara yapamıyodu ben ..hani su ateş ölçme aletleri var ya kooltuk altından bakılan.. onu iyice zeytin yağla yağlıyodum hafifiçe poposuna sokuyodum biraz bekleyince dolu dolu yapıyodu (fışkırtarak vallaha) ama şu aralar gayet güzel kendisi yapıyo artık ....doktora sormuştum popsundan gazını cıkaramadıgı için yapamıyomustu emzirdikten sonra iyice gazını cıkarmak gerekiyomuş....ama bu dedgigim kabız degilse...sıvı kaka yapıyosa dediğimi deneyebilirsin ...katı kaka yapıyosa kazbızsa yani o nasıl giderilir bilmiyorum....denemektende korkma sadece biraz nazik olman yeter cocuga bi zararı yok ...gaz sorunu geçtikten sonra kakasıda düzene giriyo..

Aynen benim kizimda ayni babasida ayni, belki tesaduf bilmiyorum ama su nisan 20 sinde rotayi yaptirdigimdan beri cok huysuz surekli agliyor artik uykusumu acmi anlamaz oldum 3 saatte beslenen cocuk 2 bazen 3 bazende 1,5 saatte mama istiyor( sutum yok sirf mama aliyor) her gece 4 de dikiyor uyumuyor 4 saatlik uykuyla geziyorum oda deliksiz uyumuyorum, bu asinin etkisimi tesadufmu yaptiran arkadaslardan anlicaz, zaten simdi tam duzene girer belki bu ayin 17 sinde karmalarin ikinci dozu var, gunduz surekli viz viz aksama kadar aksamda ayni erkeklere diyincede hemen sinirleniyolar butun o sikintiyi ceken biz anlamiyolar anliyamiyolar zorlugunu anlayis gostermiyolar bide onun stresi mahvediyor o bana ben bebege, ister istemez geciyor dahada tahammulsuz uyorum oda oyle yapinca cocuk hirpalaniyor sonucta, biktim yemin ederim herseyden bunaldim cok, biran once 4 aylik olsada ustumden biran olsun yuk kalksa kendi oyalansa huysuzlugu kalmasa

kızlaaar
ilk anneler gunumuzde ne hedıye alırız acaba yahu..
ben eşime bıraz çıtlatmaya calıstım,
umarım mesajı almıstır ..
nasıl alısırsa öyle gıder cunkıı...:))

bende bekliyorum ama hiç almama ihtimaline karşı
ufak bişeyede razıyım şuan :)
ama hamileyken doğum günümde bebeğimin ağzından süper bi hediye almıştım

kızlar nerdesiniz yaa ben çok özledim sizi

bizde seni çok özledik

artık küsmeyede başladılar desene
aç makinayı bayılt bebeği :)
rota virüs aşımız ayın 7sinde bakalım nolcak

daha çenesi kuvvetli değil dinleniyodur memende
yalancı meme olarak kullanması normal
sen sağ bol bol fırsat buldukça daha fazla tutmaya çalışş
yeni doğan bebekler hep aranma durumunda oluyolar
bu aç oldukları anlamına gelmiyo ama

mrb kızlarr,,,

benım kızım 15 gunlukken kaka yapamamaya basladı. ve tam 2.5 aylık olana kadar sürdü. ne yontemler denedım. poposuna ateş ölceri tutmaktan basla,popoya sabun fitil koyma vs. 10 gun yapmadığı oluyordu. önemli olan kaka zamanı geldığınde bebeğine yardımcı olman. karnına zeytın yağı ile masaj yap. beline de aynı sekılde masaj yap. ve gunde 3 ayrı çocuk doktorunun önerisi ile bunu soyluyorum.6 defa yarım çay kaşığı saf zeytın yağı içir. ben bunları yapa ypa düzene girdi şimdi. en kotu ıhtımalle 2 gunde bır yapıyor kakasını. bırde dıkkatlı ol. her yaptığında kakası cıvık olamlı ve içinde susam tanesi gıbı taneler görmelisin. eğer keçi kakası gıbı tane tane yada sert yapıyorsa mutlaka doktora gıt. umarım ıyı olur bebeşin.

mrb kızlarr,,,

bizimde 1 hafta oldu bende herşeyi denedim bakalım bekliyoruz.10 güne kadar normal demişti doktor,kaldı 3 (

Heyy biz geldik 13 şubat doğumlu sahramla beraber ..

Merhabalar sevgiler

hoşgeldınnn

QUOTE=qiza]Canim forumda bi yazi yazmistin arkadasinin cocuguyla ilgili.benim oglumunda cok fena kusma problemi var ben motiliumda kullaniyodum ama hic faydasini gormedim ilaclarin verilis seklide senin anlattigindan farkliydi . Bu sabah emzirmeden zantac verdim cok az kustu cok sevindim ve umutlandim. İnsallah bizim sorunumuzda cozulur. Senden ogrenmek istedigim gavisgonu emzirdikten sonrami oncemi vericez. Birde olcu cay kasigimi tatli kasigimi. Msj yanitlarsan cok sevinirim simdiden tesekkurler[/QUOTE]

gavısconu emzırmeden hemen sonra 4 çay kasığı sutunle karıştır ver canım. bende oyle yapmaya basladım ve kusmalarımız bır mıktar azaldı. arkadsım 1 buçuk ay net bu sekılde sabah akşam yapmış ve bebeği çok şükür kusmuyor artık. ınş bızım bebeişlerde iyileşir.ben henuz mesaj atamıyorum o yuzden forumda yazdım. kusura bakma

gavısconu emzırmeden hemen sonra 4 çay kasığı sutunle karıştır ver canım. bende oyle yapmaya basladım ve kusmalarımız bır mıktar azaldı. arkadsım 1 buçuk ay net bu sekılde sabah akşam yapmış ve bebeği çok şükür kusmuyor artık. ınş bızım bebeişlerde iyileşir.ben henuz mesaj atamıyorum o yuzden forumda yazdım. kusura bakma[/QUOTE]
Cok tesekkur ederim. Amin insallah faydasini goruruz bebislerimiz iyi olurlar. Birde merak ettigim gelisimi normal oldugu haldemi vermis bu ilaclari. Bizim gelisimiz normal ama cok fazla kusuyor diye verdi doktor

walla benım kızım aşı olmadı daha ama 3 gundur dedıgın gıbı dewamlı bır mızmızlık,
dewamlı meme ıstegı,ağlamaları vs..
bır de aşısı olacak ayın 8ınde bakalım o zaman ne cekecegım
senınkı premature olan hep mızmız bebek degıl mıydı??*
ben öyle hatırlıyorum..

BUKLE ne hedıye almıstın yazmadın kıı???

Kaka konusunda doktorum eger zeytınyagı takvıyesıyle
yapıyorsa kabız degıldır demısti..
kulak cubuguna z.yagı sürüp uyar hafıfce
veya yarım cay kasıgı yedırebılırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…