- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #66.361
Merhaba kızlar...5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.
Oğlum doymadığı için ve sarılık riski olduğu için mama takviyesine başlamıştım mecburen.
Dün medela elektrikli göğüs pompası aldım.Her iki göğüsümü 3 saat aralıklarla sağdığımda toplam 30 cc süt çıkıyor anca.
Şimdi size sormak istediğim,bebeğimi 2 saatte bir emzirip üzerine tahmini mama hazırlayıp takviyemi yapayım ?
Yoksa böyle 3 saat aralıklarla sağıp kaç cc süt çıktığını görerek mi doyurayım oğlumu ?
Son olarak benim gibi sezeryan olanlar sütünüz kaç gün sonra geldi acaba ?
kızlar ya bişey sorcam 3 ayda olması gereken bır aşı var ya rotarix. Onu yaptıracakmısınız devlet onaylı olmadıgından sağlık ocakları yapmıyor.özel yapılacakmış.
kızlar ya bişey sorcam 3 ayda olması gereken bır aşı var ya rotarix. onu yaptıracakmısınız devlet onaylı olmadıgından sağlık ocakları yapmıyor.özel yapılacakmış.
mrb kızlarr,,,
bebeğim 2 aylık ,sadece anne sütü alıyor,5 gündür kakasını yapamıyor,fitille 1 kez yaptırdım ,aranızda bu durumda olan var mı,siz ne yaptınızz?
Mesaj kutun dolu olduğu için msj gitmiyor.
mrb kızlarr,,,
bebeğim 2 aylık ,sadece anne sütü alıyor,5 gündür kakasını yapamıyor,fitille 1 kez yaptırdım ,aranızda bu durumda olan var mı,siz ne yaptınızz?
ben geldiiiim... hiç giremiyorum bu sıpa oğlum yüzünden büyüdükçe huysuzlaşıyor elinden gelse beni kalkıp dövecek bir sinir bir sinir babasını çektiğim yetmiyordu bide danası çıktı aynı babası dengesizler...neyse anlıcağınız çok sinirliyim uykusuzum yorgunum...sizler nesılsınız?
anlamaz güzelim onlar bende çaktırdım ama hiiiç umudum yok
kızlaaar
ilk anneler gunumuzde ne hedıye alırız acaba yahu..
ben eşime bıraz çıtlatmaya calıstım,
umarım mesajı almıstır ..
nasıl alısırsa öyle gıder cunkıı...:))
kızlar nerdesiniz yaa ben çok özledim sizi
kızlar şoklardayımm
evi süpürüyordum ogum uyanıktı yanına gittim oglum canım falan dedim hiç bakmıyo normalde hemen güler di ilk defa suratı asık baktı bana bide baktım gözleri kayıyo uymak istiyo yatırdım ayısını da koluna yatırdım hemen uydu ve 2 saattir hiç uyanmadı ben şoklardayım ilk defa gündüz bu kadar çok uydu inş hep böyle uyur..
o kadar şaşırdım ki eşimi aradım bu çocuk 2 saattir uyuyo ne yapıyım uyandırıyım mı dedim
oda başladı gülmeye bırak uysun dedi...
bu arada yarın rota virüsü aşımız var bakalım nasıl geçirecegiz..
Canım önerilerin için çok tşk ederim.
Bugün saat 1 de emzirmeye başladım,saat 3e kadar memedeydi sürekli.Azıcık emiyor ve sonra uyuyor.Zorla uyandırıp devam ettiriyorum ama azcık emip yine uykuya dalıyor.Damağında yalancı emzik niyetine kullanıyor göğsümü,karnını doyurmuyor sanki.
Oğlum emmeyi bırakınca kalanı sağayım dedim ama her iki göğüstende toplam 10 cc anca çıktı.
Herhalde oğlum emdi,karnını doyurdu diye düşünürken bizimki 10 dk sonra aranmaya,sonrada ağlamaya başladı.
Elimde dünden başlayıp biriktirdiğim 40 cc sütüm vardı,onu içince susup uyudu ama yarım saat sonra yine aranmaya başladı.Yalancı emziği verince susuyor anca.
Ne yapacağımı şaşırdım inanın.
Canım memeyi veriyorum,saatlerce emdiği halde karnı doymuyor.Emdikten sonra 60 cc mama takviyesi yapsam hepsinide içiyor ve 2-3 saat rahat uyuyor.Diğer türlü sürekli ağlıyor,memeyle kavga ediyor,ayaklarıyla direniyor ve meme ucunu tutturamıyor bi türlü sinirden.
Annemler sürekli aç bu çocuk diye mama takviyesi yaptırıyor.Bende görüyorum aç olduğunu,mama vermek istemiyorum ama mecbur bırakılıyorum.
Çok moralim bozuk gerçekten.Ağlamaktan içim dışıma çıktı artık.
Canım emzirip sağdıktan sonra her iki göğüstende toplam 5-10 cc anca çıkıyor.
Medela elektrikli pompa kullanıyorum en yüksek ayarda.Acaba ben mi sağmasını beceremiyorum bilmiyorum ki.
Her göğüste 15 dk tutuyorum ve elimle sağmaya yardımcı oluyorum ama nafile.
Galiba sütümün olmadığını kabullenmem lazım.:14:
mrb kızlarr,,,
mrb kızlarr,,,
Heyy biz geldik 13 şubat doğumlu sahramla beraber ..
Merhabalar sevgiler
hoşgeldınnn
QUOTE=qiza]Canim forumda bi yazi yazmistin arkadasinin cocuguyla ilgili.benim oglumunda cok fena kusma problemi var ben motiliumda kullaniyodum ama hic faydasini gormedim ilaclarin verilis seklide senin anlattigindan farkliydi . Bu sabah emzirmeden zantac verdim cok az kustu cok sevindim ve umutlandim. İnsallah bizim sorunumuzda cozulur. Senden ogrenmek istedigim gavisgonu emzirdikten sonrami oncemi vericez. Birde olcu cay kasigimi tatli kasigimi. Msj yanitlarsan cok sevinirim simdiden tesekkurler
Aynen benim kizimda ayni babasida ayni, belki tesaduf bilmiyorum ama su nisan 20 sinde rotayi yaptirdigimdan beri cok huysuz surekli agliyor artik uykusumu acmi anlamaz oldum 3 saatte beslenen cocuk 2 bazen 3 bazende 1,5 saatte mama istiyor( sutum yok sirf mama aliyor) her gece 4 de dikiyor uyumuyor 4 saatlik uykuyla geziyorum oda deliksiz uyumuyorum, bu asinin etkisimi tesadufmu yaptiran arkadaslardan anlicaz, zaten simdi tam duzene girer belki bu ayin 17 sinde karmalarin ikinci dozu var, gunduz surekli viz viz aksama kadar aksamda ayni erkeklere diyincede hemen sinirleniyolar butun o sikintiyi ceken biz anlamiyolar anliyamiyolar zorlugunu anlayis gostermiyolar bide onun stresi mahvediyor o bana ben bebege, ister istemez geciyor dahada tahammulsuz uyorum oda oyle yapinca cocuk hirpalaniyor sonucta, biktim yemin ederim herseyden bunaldim cok, biran once 4 aylik olsada ustumden biran olsun yuk kalksa kendi oyalansa huysuzlugu kalmasa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?