2012 Şubat Anneleri

Aksam bu saatlerde iceri gunes vuruyor salincagi camin onunde yatiriyorum donencesi takili altinda pantalonunuda cikariyorum bez ve badi guneste geliyor ciplak nasil hosuna gidiyor sevinc cigliklari atiyor oyalaniyor bayaga, gecede coraplarini cikarip yatiriyorum hava alsin ayaklari diye bayiliyor kizim

benim nazlı oğlum güneş gelince yüzüne kızıyo

doktorumuz tekrarlar demedi mikrop kapmış ondan olmuş dedi nasıl koruyabilirim diyince gripli insanlardan uzak tutacaksın kapalı ortamlara sokmayacaksın dedi o kadar ben biraz öksürse yada hapşırsa paket yapıp doğru doktora koşuyorum doktorda alıştı artık biliyor hassasiyetimi ciğerlerini uzun uzun dinleyip boğazına kulaklarına falan bakıyor çoğu zaman bişey çıkmıyor ama geçen gün götürdüğümde hafif nezle olmuş dedi şurup verdi, tamam canım sağol alayım bende şu mevsim geçişindede herkes hasta yine korkuyorum öff havalar iyice ısınsada kurtulsak artık seneye kışa kendilerini kurtarmış olcaklar bayaa

Sadece mama veriyorum bende slme yapiyomda daha az koyaym madem banada cok gibi geldide azaltmak istemedim ins ise yarar

Sadece mama veriyorum bende slme yapiyomda daha az koyaym madem banada cok gibi geldide azaltmak istemedim ins ise yarar

tatlım birde gaz ilacı olarak zinco gaz damlası veya biogaia kullan
bitkisel yağ bunlar bağırsakları çok vçalıştırıyo hatta bizde isal yapıyo diye arada veriyorumveya mamasına az zeytinyağı koy

ah ben bilirim o en kıymetli olup ne zahmetlerle sağılmış sütün ziyan olmasını
kıyamam sana
üzme kendini sakın

benim sol omuzum ve sol yanım komple bitik artık. çünkü bir tek orda susuyor ama kilolu olmama rağmen kollarım çalı gibi ve hiç canı yok. mahfoldum zaten artık gücüm kalmadı

canım hiç üzülme kasları güçlenince düzelecek hiçbişeyi kalmayacak
zaten kafaları durmayacak yakında keşfetmek istedikleri için herşeyi

Benim oğlum da genelde aynı tarafa yattığı için bende aynı endişeyi taşıyorum..Tek kulağı kıvrılıyor..Ve sanki hafif bir fark oluştu diğer kulağına göre..Bende öneri bekliyorum:44:
sonradan oluşan ke

benim oğlumunda sağ kulağı kepçe oldu. hemde o kadar kısa bir sürede olduki hızına yetişemedim. çare bulmaya çalıştım şapka taktım ama kesinlikle taktırmıyo uyuz oluyo. saç bandı taktım kafasında durmuyo gece boğazına falan dolanır diye korktum kullanamadım. bende çözüm olarak sola doğru yatırarak sol kulağını da kepçe yaptım. şimdi daha şık duruyor.
bu arada üst komşum sonradan oluşan kepçelerin düzeldiğini söylediği için gayet rahat anlatıyorum bunları. üstelik bende kepçeydim estetik oldum 2000 yılında bilirim ne .oktan bişey olduğunu ...

çok geçmiş olsun canım Allah korusun yavrunu

kızlar bugün arkadaşlarla buluştuk hepsi bebekli. en küçüğü benimki 3 aylık, bi büyüğü 4 aylık bi büyüğü 9 aylık. fakat diğer bebekler sakin sakin dururken oğlum gün boyu kıçını yırttı ve burnumdan getirdi günümü. diğer bebekleride huzursuz etmesin diye bütün gün omuzumda sallandım. bitik durumdaydım.

tam eve geliyoken telaşlı bi sesle eşim aradı. kedimizin balkondan kumru yakaladığını ve bizim odanın kan ve kuş tüyü içinde olduğunu söyledi. ben onu değilde kumruyu düşünüyodum tabiki. eşim veterinere götürdü hayvancığı dikiş atmışlar. bizimki baya bi dişleyip hırpalamış.
neyse eşim işe gitti gece çalışacağı için.
eve bi girdim annem yine haklamış heryeri. çöpler evin muhtelif yerlerine dağıtılmış ve eşyalar sağa sola çekilmiş. odaya girip kedimin yaptıklarını da görünce tırlattım kısa süreliğine.
neyseki şuan bebeğim uyuyor gün boyu cırladığı için.
ve bende oturup düşünüyorum niye hep başımıza bunlar geliyo diye ???

bende bir ikiz annesiyim siz nasıl bazen cıldırıyorsanız ben 2 katı cıldırıyorum.
daha oncede yazdıgım gibi mama veriyorum, saatlerinide bir düzene koydum 3 saatte bir veriyorum
kızımın biri maşallah çok iştahlı 165 cc yapıyorum her seferinde bazen son damlasına kadar bitiriyor bazende 25 cc bırakıyor bıraktıgındada 1,5/ 2 saat sonra acıkıyor bende yine vermek istemiyorum çünkü saatlerini karıştırmak istemiyorum. tabiki bu sürede onu oyalıyorum ama bazen okadar çok aglıyorki kafayı yiyorum
diger kızımda cok ilgi isteyen bir bebek uyanık oldugunda illa beni görecek yada sesimi duyacak sürekli benden ilgi istiyor.
gerçekten bebege bakmak çok zor özellikle ikize.
çok yorgun bitkin oluyorum onun yanı sıra ev işlerini ve yemegimi yapıyorum
ama yavrularım bana güldüklerinde herşeyi unutuyorum ne yorgunlugum ne sinirim kalıyor.
sinirlendiginizde bebeginizden biraz uzak durun sakın ona bagırmayın ve sinirli oldugunuzu hissettirmeyin cünkü bu bebegi daha kötü etkiler. bende öyle yapıyorum aglasalarda başka bir odaya gidiyorum 5 dk sinirim geçene kadar sonrada kızlarımı avutuyorum.
Ve aklıma her seferinde şunu getiriyorum, bebek sahibi olmak isteyen ve olamayan okadar cok insan varki ( benim kızlarımda aşılama tedavisiyle oldu) Allah bize Anne olmayı nasıp etti şükürler olsun Rabbime degerinide çok çok iyi bilmemiz lazım!

kızlar geçmişi okuyamadım ne var ne yok herkesler dertli sanırım,bnde emzirme konusunda sıkıntı yaşıyorum kaç saatte bir emziriyorsunuz bebişlerinizi???
13 gün önceye kadar 1-1,5 saatte bir emziriyordum ama 1 haftadır memeyi her ağızına verdiğimde yaygarayı koparıyor öyle bir ağlıyorki anlatamam bnde artık 3 saatte bir vermeye başladım dr 3-4 saatte bir verebilirsin demişti(sık vermeye alıştırdığım için dr dinlememiştim) çok ağlıyor memeyle kavga ediyor resmen artık acıkınca veriyorum,birde uyku bastırınca çok ağlıyor ayakta sallmaya alıştırdık kendi kendine uyumuyor ev kalabalık olduğu için kaynanamlar hala burdada,kızım çeşit çeşit huylar kazanacak

benım kızım çok kusuyor dıye
onu bıraz sımarttım..
3gundur memem yastıgı oldu ve komagene senınkı gıbı dewamlı aglar oldu
ben gaza yordum bılmıyorum
ayy hala mı ordalar kaynananla kımler var??
ben 2saatte bı emzırıp gece de mama ek verıyorum.

kızlar bu arada bırsey kesfettım
evde emzırırken cok dıkkat edın
ben kızımla gözgöze emiyoruz ve sonra kolumda mememe yatırıyorum
bazen de arada cıkartıp gülerek höhlüyor :))
we sonra ne mı oluyorrr...
dısarda da aynı ilgıyı beklıyor..
emzırebılmeyı basardıgım tek sey olan
emzırme önlüğünü elıyle acıp benı görmeye ugrasıyor..
bgn arabanın içinde emzırdım,mücadelede sırılsıklamdım
gözume gözume baka baka emdi..
siz siz olun sakın yüz wermeyın emsın bırakın..
yoksa ben gıbı apışır kalırsınız:))

playdoh ben de senın gıbı hiiiç çocuk sewwmezdım,
hatta meslege basladıgımdan berı nefretım 3kat artmıstı..
eşim evlenır ewlenmez bebek ıstıyordu,ama ben
hazır olmadan ASLA dedım ıkna ettım ..
hatta benım çocuk yapmamın enn buyuk sebebı
aılemın torunu olsun dıyeydi düşün..
hala sadece 3 cocuk sevıyorum sadece..
ama dunyanın ennn tatlı cocugu da benım kızım bence
en ıyısını ben yaptım dıyorum:))))

VİVA merakl etme bız de sız gıbı
fena bedevıyızz..bbebegın altınları da satıp ekleyerek
aldıgımız ve satılıga cıkardıgımıuz arabamız 23 nısan tatılınde
yolda kaldı ve taam 1mılyar zararı oldu..
göçüktuk tamamen göçtuk..üstelık hala esımle
ögrenım kredılerı de öduyoruz..
bebısımız geldıgınden berı sadece ayın 10una kadar
gezıyoruz:)))snra da para bıtıyor borc falan peynır ekmek seklınde:))

hugocukbernce o polenı hemen bırakmalısın
bal bebeklere asırı zararlı birşey
en az 1 yıl baldan uzak tutman gerekıyordu...

hemşire
cok gecmıs olsun cnm..
anlamadıgım bebek arabasından mı,bıldıgımız arabanın arka koltugundan mı dustu...........*?
ben de coook uykusuzum..benım kızımda 5400du kıyafetle en son(
bı bızımkıler zayıf kaldı yaa..

Ya normal puset araba koltuguda oluyoya pusetle indirdi esim oyle sabitlemedik yakin bi yere gidiyodum 5 dk mesafe ama araba sarsiliyone kadarda olsa puset devrildi oda ayak kismina dustu koltugun:)) bi baktim cirpiniyo.buda bize ders oldu.benim kiz 5100 elbiseli bu ay 6 olur ins yaaa yoksa bunalinlardayim yanii

kaynanam ve kayınbabam var cnm ya inş az kaldı bu ayın 22de gidiyorlar,dediğin gibi kızımın gazı varmış dün çok ağladı gazı çıkınca rahatlayıp uyudu bu sabah gülücüklerle uyandık

kızlaaar,
sizin de bebegınızın resmını mılletın cekmesınden bıktınız mı??
sınırden kuduruyorum resmen yaa..
dun agdaya gittiğim zaman bebısımı kuaförun kızı aldı kucagına,
o sırada ordakı müşterı de alıp telefonuna pozlar werdı..
daha önce de gelen komsular telefonlarına cekmıstı..
agdacım da cektırdı,hatta kızına guzel cek facebooka koycam dıyor yaaaa
bugune kadar komsulardan 3tanesı,kuaförde tanımadıklarım ve
bırkac arkadasımda kızımın fotoları bulunuyor...
bır ınsan ne amacla baskasının bebegını ceker yaa..
ben nazara cok inanırım ve facebooka veya herhangı bır yere foto koymuyorum
ama elalemın profılınde kızımın resmı olacak (
bgn de düğüne gıdecegız ve ne yapcam bılmıyorum..
sız ne önerırsınız???
fotograf cekmemelerı ıcın ne dıyebılırım??
veya nasıl önleyebilirim bu sacmalığı((

ya sen çok tatlısın bebekle maceralarını öyle bi anlatıyosunki çok eğlenceli
yaffrim ben hamileyken hem araştırdım hem doktorla görüştüm polenin sakıncası olmadığını öğrendim
ve kış boyu gripsiz atlattım polen sayesinde
bir ağrı kesici bile almadım hiç
bi kere hasta oldum ama ilaçsız atlattım
şimdide mevsim geçişleriinde çok hasta olurum ben
hemen etkiler beni kırıklık halsizlik çok olur
polenle sorunsuz atlatıyorum
sonuçta balda yiyoruz sütümüzden bebeğe geçiyo veya hamileyken bal yiyoruz
o direk bebeğe verilirse sakıncalı
gönül rahatlığı ile kullanılabilir
polen çiçek tozu bişey yapmaz
eskiden 1 yaşından önce inek sütüde veriliyodu balda yeni çıktı bunlarr
ben çok inek sütü içtim

be0nde hiç sevmiyorum bu durumu benimde eşimin yeğenleri yapıyor kızımın boy boy fotoğrafları var facebookta bende koymuyordum bir kaç tane var sadece ama onlar çocuğun videolarına kadar koyuyolar gerçektende nazar var bende inanıyorum ben kızı ne zaman dışarı çıkarsam çocuk gecesi ve ertesi günü zehir ediyor bana manasız bir huzursuzluk oluyor çocukta söyleyemiyorumda resimleri koymayın diye dışarıdada millet üşüşüyor çocuğun başına kurtaramıyorum ben zaten söyleyemem öyle salak bir huyum var millet kırılır diye hiç söyleyemem rahatsızlığımı o yüzden bir önerim olamayacak sana :) ama erkesin başında aynı dert

flashın bebeğin gözlerine zararı var de yapmasınlarr
bende çok kıskancım mesela bebeğimin başkasında görmeye tahammül edemiyorum kimselere yüz vermiyorum yoksa herkes ellemek sevmek istiyo

annem yanımda oh ya ne rahatlık canım çok sıkıldımı atıyorum kucağına takılıyorum kafama göre annem buradayken kızda bi uslu bi uslu iyi geliyor bu kadın bize

kızlar bişey sorcam havalar ısındı kızımın boğumlarının araları hep yanıyor çok beyaz tenli bide hemen kızarıyor ya, sizin kullandığınız bişey varmı pudra zararlı diyorlar pişik kremleri balçık gibi oluyor siz bi çağre buldunuzmu bu duruma

ben açık açık söylüyorum valla kızan kızsın , darılan darılsın ne demek fotoğraf çekmek, hadi akrabalar çekse neyse de birde kuaför komşular, izin verme canım kimseye

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…