- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #66.501
Arkadaşım merhaba. ben de 6 ay biliyorum hatta benim de bebeğim erkek ve bana erkek çocuğunu 8 aydan önce oturtma diyorlar. bence de en azından bir 6 ay bekle.
beyenir tabii beyenmezmi
bayılırlar tatlı şeylere
bende 4 aylık olunca şftali elma suyu filan vericem az az
yemeklerin suyunu tattırıyorum demiştin yanlış hatırlamıyosam
normal yediğiniz yemeklerin suyunumu veriyosunun canım
Yok ya oyle emzigini batiriyom bazi seylere pekmeze sekere pudinge batirdim:)az once karpuz suyu siktim agzina bir cay kasigi icti ufak ufak veririm birkac cay kasigini gecmem
kızlaar bi ıkı sorum var:
1.agzım dılım cok yara oldu,gargara kullansam bırsey olur mu..?Tuzlu su gecırmıyor hıc..
2.kızımın kafası emzırırken ve yatarken asırı terlıyor ve sacları ıslanıyor,hatta ter kokuyor..ne yapacagım ben ??Sizlerde de var mı böyle bır durum??
3.Rota vırusu yaptıracagız bu hafta da ates vs yan etkılerı var mı ,ne önlemler önerırsınız??
bence 1 ay daha ek besın ve oturtma ıcın bekleyın derım..
ben 1 ay sonra su vermeyı dusunuyorum gecelerı yatarken cok agzı kuruyor
ama mamanın da cok fazla tüü kaka olduguna ınanmıyorum ben
anne sütüne yakın sonucta..
eksıklık olacagını sanmıyorum korkmayın ..
canım benim kızımda çok terliyor sadece kafası olsa iyi gece en az 1 2 kere üstünü değiştiriyorum yattığı battaniye bile ıslanıyor terden çok dertliyim bu ter konusunda
nemlendirici losyon surkızlar bişey sorcam havalar ısındı kızımın boğumlarının araları hep yanıyor çok beyaz tenli bide hemen kızarıyor ya, sizin kullandığınız bişey varmı pudra zararlı diyorlar pişik kremleri balçık gibi oluyor siz bi çağre buldunuzmu bu duruma
valla benım eşim okuldan geldığı gıbı namazını kıalr ve kzın basına gecer. gece ben uyanamazsam yada mutfaga gıtmışsem hemen beşiğini sallar. akşamları hava guzelse bızı gezmeye çıkarır. özelliklede sınırlılık anlarımda bebeği benden alır ve kendısı bakar. sanırım ben çook sanslıyım :)) kocacım senı çoook sevıyorummm :))benım kızım 2 saate kadar uyuyor. karnı tok altı temız olsun gazı da olmasın uyur. uyumazsa da şimdi olduğu gıbı 40 yasındakı amcasından kalma demır beşikte kendı kendıne gıyy mıyy yapa yapa bana bakar ...
canım allah kolaylık versın. anlattıklarını okumak bıle zıhnımı yordu. rabbım yar ve yardımcın olsun...
canım sen ne zaman dogurmustun dogum tarıhı kac??yaa benım kızım da 8inde 3.ayına gırecek ama en son 5400 falandı((
en az kılo alan benım zavallı kuzum(
zaten cok kusuyor ve kaka yapıyor canım kuzum ...
gercı cok guzel bır gelısımı var maaşallah ayına göre ..
ama sankı bu hafta da hıc kg almadı gııbı gelıyor(
Kizlar ben kizima ufak ufak tattiricam yediklerimizi artik zaten emzigine batirip batirip veriyodumda:))gunde bir iki cay kasigi mayve suyu sikip vermeyi dusunuyorum
İyilikcanim sabah namazindan beri uyumayan kizimla bogusuyom babamizi ise yolladik takiliyoruz:))sende iyisi dir ins.vallavercem ben ufak ufak 4.aydada yogurt mayalayip cay kasigiyla vericem alissin yaa ilerde yemek secmesin bide hadi sizler anne sutuyle besliyosunuz ben mama verdigim icin erkenden alistircam yemeye
boğumlar her yerde bacaklarda kollarda boynunda ensesinde kızım tavuk gibi beyaz ve tombul dr bile dalga geçiyor enine uzuyor bu kız diye inşallah büyüynce öyle olmaz ya şimdi güzelde sonra üzülürüm valla
Pisik icin dr popolin onerdi bize cok memnunum kizariyor poposu suruyorum ikinciye gerek kalmiyorbizimkide 5güne bir yapıyo cnm yaptığında aynı sizin gibi herkesi arıyoruz yaptı diye o derece :)
erken tabiki cnm mesela ben sadece anne sütü veriyorum ama isşe başlıycam haziran başında mama vermek istemiyorum eve süt sağıp bırakıcam yetmezse diye azar azar ek gıda tattırmak istiyorum bakalım bugün dr izin verirse
çoğu pişik kremi vıcık vıcık oluyo ama seba med erimiyo benimkininde boğum yerleri aynı dediğin gibi kat kat o yüzden önce bebe yağı her banyo sonrası sürüyorum gün içindede sebamed sürüyorum
Bende mamaciyim ben suda veriyorum 10-20 cc oyle icmiyor yalanci emzigin yanindan iciriyorum, birde gece cayi iciyor 30-40 cc gunde 50-60 cc buluyor yetiyor sukur birde aptamil cok kabiz yapiyodu bebelac gectim daha iyi sukurbende bebişimin emziğini yemeklerin suyuna batırıyorum çok seviyo copcop emiyo valla :)
benim bebeğim hiç ememedi (meme ucum olmadığı için) sağarak veriyodum ama artık azaldı sütüm mama da veriyorum ikisinide içiyo ama sizce mamadan sonra su vermelimiyim kabızlığının sebebi su vermemem olabilirmi bilgisi olan varmı ???
1.agzım dılım cok yara oldu,gargara kullansam bırsey olur mu..?Tuzlu su gecırmıyor hıc..
2.kızımın kafası emzırırken ve yatarken asırı terlıyor ve sacları ıslanıyor,hatta ter kokuyor..ne yapacagım ben ??Sizlerde de var mı böyle bır durum??
3.Rota vırusu yaptıracagız bu hafta da ates vs yan etkılerı var mı ,ne önlemler önerırsınız??
Bende mamaciyim ben suda veriyorum 10-20 cc oyle icmiyor yalanci emzigin yanindan iciriyorum, birde gece cayi iciyor 30-40 cc gunde 50-60 cc buluyor yetiyor sukur birde aptamil cok kabiz yapiyodu bebelac gectim daha iyi sukur
kızlar siz yazlık giysilere geçtinizmi kızım çok terliyor ben t shirt giydirmeye başladım altına bir atlet üstüne t shirt o hem çocuğu boğmak istemiyorum gerçekten çok sıcak hemde üşütecek diye korkuyorum geceleri uzun kollu giydiriyorum gün içinde kısa kollularla
kızlar siz yazlık giysilere geçtinizmi kızım çok terliyor ben t shirt giydirmeye başladım altına bir atlet üstüne t shirt o hem çocuğu boğmak istemiyorum gerçekten çok sıcak hemde üşütecek diye korkuyorum geceleri uzun kollu giydiriyorum gün içinde kısa kollularla
kızlar ya hiç böyle bir anda sütünüzün kesildiği oldu mu? bişeylere çok üzüldüm dün gece sütüm kesildi hala da az,normalde fışkırırdı göğsümden göğüs pedi yetiştiremezdim,kızıma 2,5-3 saatten önce memeyi ağzına verdiğimde ağlardı hatta asla memeyi almazdı şimdi ise yarım saatte 1 saatte bir emse az geliyor ne yapmalıyım:26:
psikolojim düzeldi bol su rezene içiyorum ama hala az[/QUOTE
gece emzirmelerim hariç gün içersinde hiç bir zaman öyle fışkıracak şekilde bol sütüm olmadı malesef(
rezene,humana still tea vede ısırgan çyını bi dene istersen.sıvı alımını artırmışsın zaten,moralinde düzeldiyse mutlaka sütün çoğalır.
bazı dönemlerde bebeklerimizin hızlı büyüme atakları oluyormuş belki o yüzden daha çok acıkıp,daha sık beslenme gereği duyuyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?